De Nationale Chocoladetest: XXS variant

17 augustus 2014 - Eten

Het is eindelijk weer zover: tijd voor een nieuwe Paperboats Nationale Chocoladetest © ! Al eeuwen zat ik te wachten op wat nieuwe leuke repen om over te schrijven maar er werd maar niks leuks aangekondigd. Gelukkig besloot Tony’s opeens gek te doen met nieuwe smaken. Tony’s is denk ik wel mijn favoriete chocolade ooit. Het klinkt misschien ietwat overdreven maar ik proef écht verschil tussen Tony’s en bijvoorbeeld Appie Heijn huismerk. Goed, omdat Tony’s besloot om slechts 2 nieuwe repen te fabriceren is deze chocoladetest in XXS variant maar beter iets dan niets zeg ik altijd maar.

blender23

#cleaneating

kattengrastest lijngroot Tony's1a Tony's1B

Tony’s Chocolonely – Melk Marshmallow Pecan

Toen ik een jaar of zestien was ging ik regelmatig chocoladefonduen met vriendinnen voordat we gingen stappen. (Stappen, omg. Goede oude tijd.) Lekkere bodem leggen enzo. Ik dipte altijd fanatiek marshmallows in de gesmolten chocolade om vervolgens in één keer zo’n unit in je smoel te stoppen. Heer-lahk. Ik hoopte dan ook dat deze reep daar een beetje bij in de buurt zou komen. Helaas. Als je ‘marshmallow’ roept weerkaatsen de echo-geluiden terug in je gezicht. De hele reep bevat misschien drie minuscule stukjes. Tien minuten na het eten van een stukje van deze reep besef je je opeens dat er iets tussen je tanden zit. Oh, het is de pecan. Oja die zat er ook nog in. Deze reep is als fotograferen en dan je geheugenkaartje formatteren zonder de foto’s opgeslagen te hebben of als een etentje zonder toetje: een anticlimax.

Kampvuurfactor: 2/5

bootje twee

Eindcijfer: 5,5

lijngroot Tony's2A Tony's2B

Tony’s Chocolonely – Melk Coffee Crunch

Thomas is de anticlimax van hierboven vergeten en roept: “JA JA JA! Dit is waar ik naar op zoek. Geen gekke nootjes of slierterige marshmallow maar gewoon lekkere KOFFIESMAAK. Volgens de verpakking is het echt gemaakt met koffie. Veel beter dan die nep-koffie smaakjes altijd. Het smaakt ook gewoon goed, een beetje zoals mokka-ijs van je favoriete ijs-italiaan. Terwijl ik dit typ heb ik alweer zin in meer.. Waar is de reep?!”
Het enige wat ik kan zeggen is: brrrr. Doet me denken aan van die koffiekoekjes en die vind ik ook niet te kanen. Gelukkig heb ik net een nieuw jurkje gekocht (grapje, ik bedoel: gelukkig heb ik net drie nieuwe jurkjes gekocht) in de kleinst mogelijke (voor mij passende) maat. Scheelt dus dat ik niet warm word van beide repen, hoef ik ook geen moeite te doen om in m’n jurkjes te blijven passen. #cleaneating enzo.

Koffieleutgehalte: 4/5

bootje vier

Eindcijfer als het aan Thomas ligt: 10
Eindcijfer als het aan Aline ligt: 5,5 (Want het is en blijft chocolade, kan het niet over m’n hart verkrijgen een onvoldoende te geven.)

lijngroot

Hoewel je het misschien zou denken heb ik deze repen niet opgestuurd gekregen. Ik heb ze gewoon van mijn eigen zakgeld gekocht. De repen zijn te koop bij de meeste wereldwinkels en de marshmallow variant gewoon bij de Albert Heijn. De prijzen verschillen per winkel maar liggen meestal rond de 3 euro per stuk.

Ondanks de ietwat tegenvallende resultaten uit onze uiterst serieuze test blijft mijn liefde voor Tony’s wel forever bestaan. De chocolade is namelijk slaafvrij en fairtrade (en ook nog eens de beste smaak ever) en daar kunnen andere merken nog wel wat van leren.

DW8A1983

Wil je de oude testen nog eens teruglezen? Klik hier voor deel I met random chocolade (aww bijna een jaar geleden, kijk hoe schattig we daar zijn), klik hier voor deel II met limited editions Tony’s, klik hier voor de pepernotentest (het is ten slotte al weer bijna zover) met compagnon Femke en hier voor een kerstmeuktest, wederom met compagnon Femke.

Reacties

 1. Ruurdje schreef:

  Haha! Hopelijk komen ze binnenkort met lekkere speciale repen. Die eerst klonk namelijk best wel goed, jammerrrr :(

 2. M schreef:

  Geweldig! De voedseltesten en berichten over je tweedehandse (‘vìntatszj’) zorgen echt altijd voor een gigantische glimlach op mijn gezicht

 3. Lisa schreef:

  Ohemgee, ik ben G E K op koffiekoekjes, dus misschien vind ik die tweede reep wel lekker! Hoewel ik eigenlijk liever gewoon chocolade heb die naar chocolade smaakt. Dat wordt dus én Tony’s en een pak koffiekoekjes kopen, bedankt.

 4. Sabine schreef:

  Hahaha, heer-lahk, maar niet heel erg. Maar toch wel, want chocola. Kan ik me denk ik alleen maar bij aansluiten.

 5. Kim schreef:

  Jammer dat ze niet zo lekker waren. Wij hebben laatst de Tony’s gehad met gele verpakking, melk noga, die was heerlijk!

 6. Eva schreef:

  Marshmallow-Pecan, hoe komen ze erop! Maar dat klinkt echt abnormaal lekker, misschien dat we allemaal net iets te hoge verwachtingen hadden. De reep kon de peer-pressure niet aan ;)

 7. Aaaaah nooooo! Ik had zoveel zin in de marshmallow smaak! Fijn dat je me hebt behoed voor een vreselijke teleurstelling. Suggestie voor de volgende keer: een eettest in een video! Met Femke erbij! Ik weet dat dat leuk is want ik heb jullie samen zien eten en lachen ;)

 8. Nienke schreef:

  Ik stond gister nog met die marshmallow smaak in mijn handen, maar toch niet gekocht. Hoef nou dus ook niet terug naar de appie… ;) Die koffie smaak was lekker maar deed me heel erg denken aan ouderwetse butterscotch chocola (wat wel vet is lekker trouwens)

 9. Lauriëtte schreef:

  Oeh oeh oeh die Melk Coffee Crunch lijkt me echt super jummie! Heb nog nooit Tony chocolade op eigenlijk, maar ben dan ook niet zo’n chocolade fan. Ben stiekem wel heel erg benieuwd, denk dat ik deze week een reep koop! ;)

 10. Tony’s is altijd wel lekker!

 11. Soraya schreef:

  Ik was ook teleurgesteld over die marshmallow chocolade. Ze waren nu wel heel zuinig met de vulling. Ik had er meer van verwacht maar toch blijft het heerlijke chocolade.

 12. Stephanie schreef:

  Jammer dat ze tegenvallen, leuk getest en toffe foto’s! :D

  Ik vind de oranje heel lekker, die met caramel & zeezout!

 13. Ilse schreef:

  JAAAA, die leuke testen. -gutgut Ilse, het mag ook wel ietsiepietsie minder enthousiast- En nu heb ik heerlijk errug zin in chocolade.

 14. hm. ze klinken allebei niet geweldig. maar. chocola. dus ik vind ’t vast oke. salted caramel is wel echt m’n fave (volgensmij ben ik daarin niet heel origineel). maargoed. liefs!

 15. cheyenne schreef:

  ik zag ze al in de winkel liggen, wat jammer! maar misschien maar beter ook ;) mijn favoriet blijft toch wel die met kers, denk ik!
  xo, cheyenne

 16. Anneloes schreef:

  Ik had de marshmallowvariant ook vol enthousiasme gekocht. Even gecheckt en er zaten toch redelijk veel witachtige stukjes in. Na een hap genomen te hebben bleek dat dus die pecan te zijn (volgende keer beter lezen, ik dacht dat er alleen marshmellow in zat..) halverwege de reep vond ik het eerste stukje marshmallow. Dun en smakeloos. Vette tegenvaller. Gelukkig is tony’s met pecan ook wel lekker maar dit wordt geen herhaling :(

 17. Liliane schreef:

  Oh Aline, de hilarische foto’s maakten de tegenvallende chocoladerepen weer goed.

 18. Chantal schreef:

  Jammer dat ze tegenvallen! Ze zijn allebei van melkchocolade, dus ik mag ze niet eten :(

 19. Lotte schreef:

  Ah wat jammer, die eerste klonk zo goed!
  Ik vind die met zeezout en caramel van Tonys wel echt heel lekker!

 20. Sabrina schreef:

  Jaa weer een chocoladetest! Wat jammer dat ze voor jou tegenvielen, het klonk allemaal heel erg goed!

 21. Maura - YLT schreef:

  Oooooh, dat klinkt wel inderdaad als een anti-climax. Dan moet je eigenlijk gewoon maar weer aan de chocoladefondue. Ik heb de marshmallow variant even gemist, maar de coffee crunch wel in huis! Die is echt lekker hè!

  Máár, mijn favoriet blijft toch wel zeezout karamel.

 22. annouska schreef:

  Ik zag ze toevallig gisteren in de winkel liggen, ik pas er ook voor. Ik lust sowieso geen koffie dus alles waar die smaak aan zit ga ik van kokken en marsmallows zijn ook niet mijn favo’s

 23. Karlijn schreef:

  Jammer van de marshmallow reep want die leek me wel heel erg lekker! Maar gelukkig zijn er nog genoeg andere speciale repen om te eten :)

 24. Karlijn schreef:

  Domper van die speciale smaken zeg. Maar gelukkig had jij al twee ‘normale’ repen op ;)

 25. Nanda schreef:

  Ik had nou juist zo’n zin in die marshmallow variant. Mm. Kan ik beter een caramel zeezout versie kopen dus.
  Heb je de nougat wel eens geprobeerd? Die is ook goed.

 26. Eline schreef:

  Die eerste klonk zo lekker! Tony’s is ook echt mijn favoriet, helaas koopt mijn moeder altijd Milka, haha.

 27. Laura schreef:

  Wij hebben toevallig vandaag die met Marshmallow gekocht.. Dus ik ben benieuwd.. haha

 28. Sarah schreef:

  Echt super mooie foto’s! Ik word hier zo vrolijk van :)

 29. Eilish schreef:

  Die coffee crunch is geweldig! Bij ons hadden ze die andere niet, maar wel puur kers merenque… ook heerlijk!

 30. liza schreef:

  Wat een leuke foto’s van jullie test! Geweldig!

 31. Ik hou niet van chocola, maar toch kan ik smakelijk lachen om je stukje ;).

 32. Paul schreef:

  Is het een erge bekentenis als ik zeg dat ik nog nooit Tony’s chocola heb gegeten?

Laat een reactie achter