Nationale chocoladetest deel VI: Tony’s Chocolonely

4 oktober 2014 - Eten

Hoera! Mijn favoriete chocolademerk Tony’s Chocolonely komt weer traditiegetrouw met de limited editions. Die van vorig jaar vielen goed in de smaak in huize Paperboats. Noem me triest maar ik keek echt uit naar de nieuwe versies. Ja sorry. Ik houd nu eenmaal van chocolade. Ben ik nog triester als ik speciaal een ritje naar de stad heb gemaakt om de repen te bemachtigen?

We zijn even los gegaan met het tekentablet.

ja

Goed, ik denk dat er verder geen uitleg nodig is bij de test. Let’s go!

lijngroot

Tony’s Chocolonely – Melk chocolade met drop

tonydrop tonysdrop1

Drop en chocolade: HEFTIG. Gelukkig zitten er in de reep geen grote hompen drop maar kleine stukjes salmiak. We vreesden in eerste instantie nogal voor deze reep maar ik denk dat dit de favoriet is! Wel weer een hoog tandenstokergehalte, de salmiak blijft wat tussen je tanden kleven. Vijf bootjes voor deze reep, hoera!

Vijf Bootjes lijngroot

Tony’s Chocolonely – Melk chocolade met banaan en walnoot

tonybanaan tonyswalnootopnieuw

Een zoektocht naar de banaan (die Tony’s heeft verkregen via een leverancier in Leeuwarden, die ze weer uit Colombia haalt, heeeuh Fryslan Boppe enzo) is geen overbodige luxe en de walnoot is in overvloed aanwezig. Jammer, punten aftrek. Alsnog best lekker maar niet zo spectaculair als de verpakking doet vermoeden. Twee bootjes, zonde! Dit had veel beter gekund.

Twee Bootjes lijngroot

Tony’s Chocolonely – Pure chocolade met sinaasappel en rozemarijn

tonysinaasappel tonyssinaas

Sinaasappel en chocolade? Prima! Rozemarijn en chocolade? Ehhhh, iets minder prima. Als je alle drie de repen achter elkaar eet (waarvan twee melkchocolade) is een pure variant wel even een verademing. Maarja, welke idioot eet er nu drie repen achter elkaar? Dat doe je alleen als je studieontwijkend gedrag hebt en een Tony’s test in elkaar gaat flansen. Het is even wennen deze reep maar na een paar hapjes is hij best te hachelen.

Drie Bootjes lijngroot

De verpakkingen krijgen trouwens een dikke duim, wat zijn ze vet! Tijdens het openmaken van de eerste reep ontdekten we dat de chocolade een gouden wikkel heeft. Ik riep meteen “OMG MISSCHIEN HEBBEN WE WEL EEN JAAR LANG GRATIS TONY’S GEWONNEN!” Helaas. Elke reep heeft een gouden wikkel. Geeft meteen wel dat exclusiviteitsgevoel!

Ben je zelf nieuwsgierig geworden? De limited editions repen zijn onder andere verkrijgbaar bij WAAR, Marqt en wereldwinkels en kosten ongeveer 3 euro per stuk.

Reacties

 1. Marion schreef:

  Geweldig! Ik kan gewoon bijna niet geloven dat die met drop lekker is, maar ja… Ik hoor overal toch andere verhalen. Ik zal gewoon de proef op de som moeten nemen.

 2. Sylvia schreef:

  Ik was het meest benieuwd naar die met banaan en walnoot, maar misschien dat ik ‘m dan toch maar oversla. Hmm, die met drop maakt nieuwsgierig ;)

 3. annouska schreef:

  Wat een vreemde combinaties zeg. Nou ben ik allergisch voor banaan en lust ik geen salmiak, dus 2 vallen er bij voorbehoud al af :P

 4. Minou schreef:

  Ik lach me echt kapot

 5. Haha, ik moest echt lachen om die tekstbalonnetjes!

 6. Made by Carlijn schreef:

  haha geweldige battle weer, van deze ronde lijken ze me allemaal niet super lekker haha! Ik vind sinaasappel en chocolade echt een vieze combinatie normaal gesproken! Die met drop zou ik wel eens willen proberen

 7. Miss Happinez schreef:

  Hahaha, ik heb erg moeten lachen om jullie teksten die erbij staan.

 8. Chantal schreef:

  Ik mag alleen de laatste maar heb ze hier nog nergens kunnen vinden :(

 9. Lauriëtte schreef:

  Hahaha :’) Ik dacht precies hetzelfde toen ik die gouden wikkel zag :’) Vond die met drop best oke! De rest trekt me niet zo!

 10. Isabella schreef:

  Geweldig artikel! Ben nu wel erg benieuwd geworden naar de smaken:)

 11. Curly Creative schreef:

  Weer een super leuke review, as usual.
  Helaas zijn het voor mij echt 3 smaken waar ik absoluut niet benieuwd naar ben. Dan waren de limiteds van vorig jaar voor mij toch echt een betere zet:P

  Liefs

 12. R.S. schreef:

  Lawl ik ben helemaal mijn laptop gaan pakken en heb 20 minuten geduldig zitten wachten tot hij opstartte, alleen zodat ik kudo’s voor de weightwatchers ovenschotel vergelijking kon geven.

  Ze lijken me trouwens allemaal vies en ik wilde koek met chilipeper terug, maar aan de andere kant vind ik dat ik niet zo moet zeuren.

 13. sam schreef:

  Ik word van alle 3 de combinaties niet laaiend enthousiast :) maar de verpakkingen zijn wel heel blits!

 14. Naomi schreef:

  Geweldig! Ik ben echt heel erg benieuwd naar de eerste nu, lijkt me heel apart maar wel heel leuk!

 15. Northflix schreef:

  Moest erg lachen om je post.
  Die met banaan leek me lekker, maar na je review… Nope! Dan maar die eerste, met drop!

 16. Karlijn schreef:

  Ik durfde het eigenlijk niet aan met de dropvariant….maar misschien moet ik eerst proeven voordat ik oordeel ;)

 17. Nienke schreef:

  Oeew ik vind die banaan en rozemarijn niet echt oke klinken. Maar de drop leek me vanaf t begin al wel lekker. Ik vind die zoet/zoet combi gewoon lekker. Eet ook altijd patat met appelmoes. :) in Scandinavië is drop en chocolade trouwens wel een bekende combi.
  Ben benieuwd! Een excuus voor Tony is altijd goed toch? ;)

 18. Hedwig schreef:

  Ik vond die met banaan ook niet zo bijzonder! Meer gewoon melkchocola met nootjes. Ik ben wel heel benieuwd naar de andere twee, die met drop leek me eigenlijk heel vies maar na deze review ben ik wel van gedachte veranderd :)

 19. Nanda schreef:

  Hahah prachtig zo, met die tekstjes.
  Ik ben heel benieuwd naar de repen, die met banaan leek me wel echt top, en die met rozemarijn ook. (grote rozemarijn fan hier) maar ik moet die met drop dus ook proberen. Dat word nog wat. Hopelijk doen ze volgend jaar weer iets normalere smaken, dat vind ik ook prima namelijk.

 20. monique schreef:

  Oh, deze klinken heerlijk! Rozemarijn en chocolade lijkt me wel wat minder. De verpakkingen zijn inderdaad fantastisch!

 21. linn london schreef:

  I love that wrapper!

 22. Indira schreef:

  Hahaha ‘opsporing verzocht banaan’!

 23. Marleen schreef:

  hahaha ik hou van je testen!
  Mij lijkt de 2e het lekkerst, want rozemarijn, manderijn en chocola? Ieks!

 24. Aaaaah lekkeeeer! (oh en ik ben fan van het tekentablet, hahaha). doei.

 25. Sabrina schreef:

  Jaaa een nieuwe chocoladetest! Heel erg leuk gedaan, ook leuk bewerkt zo met die tekstwolkjes (:

 26. Lotte schreef:

  Toevallig hebben we gisteren net twee repen gekocht bij de Wereldwinkel. We hebben de dropvariant laten liggen, dat klonk ons als een te vreemde combinatie. Zelf heb ik de sinaasappel rozemarijn nog niet geproefd, maar de banaan walnoot was inderdaad niet al te spectaculair. Ik heb de banaan er in elk geval niet in terug kunnen vinden. Op zich best lekkere chocolade, maar het geld wat mij betreft niet waard. Jammer…

 27. Dionne schreef:

  Ja buh ze leken me dus allemaal goor, deze Tony’s. Maar ik was zaterdag toch bij Marqt in de buurt, dus ik ging overstag. Alleen hebben ze daar de dropvariant niet. Ik vond die met sinaasappel en banaan allebei ‘mwah’, en dat was beter dan verwacht voor iets met rozemarijn. Ik haat rozemarijn. Maar ja, hoe moet ik nou aan die dropvariant komen?

 28. Dionne schreef:

  Oh ja en niets haalt het bij de witte chocola met framboos en knettersuiker, vlak daarna gevolgd door een gedeelde tweede plaats met amandel-kokos en chilipeper-koek. Echt lame dat ze die niet meer maken, ze kiezen steeds de verkeerde om in het vaste assortiment op te nemen. HUI-LEN.

 29. Anne-Fleur schreef:

  Hahaha wat fantastisch weer dit!
  Haha Weight Watchers en de gouden wikkel. Heeerrrlijk. Ik kocht laatste een ijsje bij .. ijs en zopie (ofzo? in de twijnstraat) en daar kon je ze proeven… dus ik heb eerst 1 gepakt.. en toen nog stiekem de 2 andere smaken hehehe. Ik vond de drop ook het lekkerste! Maar aangezien ik nu alleen nog maar puur ‘mag’ moet ik maar gaan wennen aan de sinaasappel/rozemarijn combi ;-)

 30. Olga schreef:

  Grappig, ik vond die met rozemarijn en sinaasappel juist suuuuuuuperlekker! En Tom ook. Komt misschien omdat we een pannenkoeken-met-rozemarijn-en-poedersuiker-verslaving hebben…

 31. […] Oh, ik moet de nieuwe Limited Editions ook nog even vinden en kopen! Ben erg benieuwd, geen idee of er deze keer iets bij zit wat ik lekker vind (sinaasappel en chocola vind ik niet zo, banaan en chocola daarentegen wel. Maar drop en chocola? I’m not sure). Aline van Paperboats heeft de test al wel gedaan: klik. […]

 32. Rianne schreef:

  MWEEEEH ik vind geen enkele fijn klinken. Ik ga nu even huilen in een hoekje.

 33. Demi schreef:

  Haha, ik word wel verdomd vrolijk van jouw blogpost! Zie mijn e-mail om onze gemeenschappelijke liefde te zien :P Ga snel maar even zelf zo’n test doen! Je schrijft echt leuk, blij dat ik dit blog ontdekt heb ;)
  Liefs!

 34. Anneleen schreef:

  Ik zou deze repen dus al gewoon kopen voor verpakking! :) zien er toch geweldig uit!

 35. Marlous schreef:

  Ik heb alleen de dropversie gekocht omdat die andere twee me niet lekker leken. Afgelopen zomer was ik in Kopenhagen, en daar maakte ik al kennis met de combinatie van drop en chocola. Daar hebben ze een soort dropballen met een laagje chocola er overheen. Leek me ook heel vies toen, maar was super lekker!
  Vind deze reep dus ook heel erg lekker, grappige combinatie.

 36. Mikki schreef:

  Ik vind het echt jammer dat ze zo teleurstellend zijn. Volgens mij kan Tony’s veeeeeeel beter! Maar ik ben toch wel benieuwd naar de dropversie dus die moet ik binnenkort nog maar eens halen.

Laat een reactie achter