Nog wat bewegend beeld

14 augustus 2016 - Film, Het grote Engeland-avontuur

Eigenlijk had ik het veel te druk om te filmen. Druk met het verwerken van duizend indrukken. Druk met m’n voeten op het dashboard leunen in de auto terwijl de muziek keihard uit de speakers galmde, racend over de M1.

Ik had daarnaast ook helemaal geen zin om te filmen, want ik zou toch nooit in beeld kunnen vangen hoe awesome het was geweest de afgelopen maanden. Al helemaal niet in de twee dagen die we over hadden. Never gonna happen.

Toch deed ik een poging. Zette ik m’n camera een paar keer aan. Onder het mom “leuk voor het thuisfront”.

Bij thuiskomst spendeerde ik uren en uren achter m’n laptop. Vloekend, want het lukte niet. Alle muziek was kut. Alle beelden waren stom. We hadden zoveel willen dronen maar het waaide en regende overal zo hard.

Ik flikkerde alles wat ik had gemonteerd weg. En begon opnieuw. En toen kwam er dit. En daar ben ik best wel blij mee. (Met in het eerste shot m’n ‘huis’. <3)

lijngroot

M’n allerlaatste dagen in Engeland

Kun je de video niet zien? Klik dan hier.

Reacties

 1. Paul schreef:

  Mooi weer, Aline. Ik raak altijd verliefd op de bestemmingen waar jij een filmpje over maakt (en op je vriendje ook, dat terzijde). Welk muziek heb je gebruikt?

 2. Angélica schreef:

  Moooi! Ik ben wel jaloers op je film/editkunsten! Zo tof. En die drone ook natuurlijk, zo gaaf. Al zou die bij mij meteen in een boom belanden en ontploffen.

 3. Lisa schreef:

  Wat een fijn filmpje, Aline! Ik word blij van jouw sferisch materiaal :)

  Oja. Vroeg ik me nog af: wat voor statief/steadycam/gimball/whatsoever gebruik jij voor niet drone-shots, zoals bijvoorbeeld bij 00:25 en 00:49? Of doe je dat handheld?

  Oh, en vraag twee: welke tool gebruik jij voor colour grading?

  Liefs, Lisa

  • Aline schreef:

   Dankjewel! :)

   Ik film alles uit de hand! En stabiliseer het soms nog een beetje in m’n filmbewerkingsprogramma. En colour grading doe ik met LUT! Moet je even googelen hoe dat moet, maar komt erop neer dat je je fotobewerkingen over kan zetten op film. Beetje ingewikkeld om dat uit te zoeken maar er zijn veel tutorials!

 4. Sonia schreef:

  Wauw Wauw Wauw, wat is dit mooi zeg! Je bent echt getalenteerd!

 5. annouska schreef:

  Wauw, ik blijf jou foto’s prachtig vinden! :D Filmpje is ook echt mooi geworden door jou goede kwaliteit!

 6. Evelien schreef:

  Die drone komt verdomd hoog zeg! Echt prachtig. Wat hier al gezegd is: je hebt talent.

 7. Mylene schreef:

  Nou, ik vind de beelden en muziek heel erg tof hoor!!

 8. LP schreef:

  Super! En het bewijs dat alles wegflikkeren en opnieuw beginnen een uitstekende beslissing kan zijn. :-)

 9. Miriam schreef:

  Ik ben lichtelijk hysterisch al je posts aan het lezen en erop aan het reageren (ik was ff ‘afwezig’ online), sorry hiervoo ;pr, maar ik vind het allemaal zo tof! vooral je filmpjes, daar kan ik mij altijd op verheugen. Prachtige beelden weer! =D

 10. Kim schreef:

  DIT IS ZO MOOI. Is er ook iets wat je NIET kan? Beetje irritant, hoor. Bah. (grapje toch lots of lufffff)

  • Aline schreef:

   Oh pfff ja hoor genoeg. Opruimen, m’n boekhouding, tekenen, boetseren, schilderen, make-uppen, de handstand, een halve marathon lopen, afvallen tot maatje 36, de toekomst voorspellen, moet ik nog even doorgaan? :D

 11. Stephanie schreef:

  Ik word zo gelukkig van jouw kunst. Je schrijven, je foto’s, je filmpjes. Dan heb je talent denk ik. Als anderen mensen gelukkig worden van dingen die jij maakt. Dankjewel dat je dit deelt. :)

 12. Niken schreef:

  Beautiful. sometimes i feel that because i always take pictures, i’m not really enjoying the moment. i think sometimes we just need to put the camera aside, relax, and really enjoy the moment

 13. Fenna schreef:

  1 woord. Onbeschrijfbaar. Je foto’s, je filmpjes, je alles, echt geweldig vind ik het.

 14. Elles schreef:

  Echt weer mega mooi! zo lijkt t helenmaal niet erg om in de regenachtige herfst naar buiten te moeten gaan ;) Welke drone heb je?

Laat een reactie achter