Gezocht: twintigers

17 maart 2015 - Fotografie

Hier spreekt de slechtste blogger ter wereld die zooooveel wil vertellen en het liefst allemaal tegelijk waardoor ze al duizend keer opnieuw een blogpost is begonnen die ze ook weer duizend keer heeft verwijderd. Ik begin even met het belangrijkste. Een oproepje!

Dus, het gaat vet goed in Ali-land en dat is ook de reden waarom het hier wat stiller is. Ik ga als een tierelier met mijn fotografie (waarover later meer), ik heb een nieuw plakplaatje op mijn rug (waarover later meer) en als klap op de vuurpijl gaan we ook nog eens verhuizen. Maar dat laatste wisten jullie al. Ja we gaan dus naar een onwijs mooie jaren 20 bovenwoning in een superleuke buurt. Hoewel dat ‘onwijs mooi’ misschien ietwat overdreven is maar na anderhalf jaar in deze troosteloze wijk vind ik ineens alles ‘onwijs mooi’. Zolang het maar buiten deze wijk is. Maar ook daarover later meer. Half april krijgen we de sleutel!

Dat het soms wat minder is geweest in Ali-land weten jullie ook. Soms stelde ik me gewoon even lekker aan, soms zag ik het gewoon echt even niet meer. Ik maak daar geen geheim van want ik weet ook dat er veel mensen zijn die zich hierin herkennen. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik moet presteren. Dat de wereld aan mijn voeten ligt en dat daarom zoveel van me wordt verwacht. Ik wil doen wat ik leuk vind, maar soms zijn er ook tijden dat ik twijfel of datgene wat ik nou zo leuk vind écht zo leuk vind. Het lijkt tegenwoordig om alles behalve geld verdienen te gaan maar droog brood en bonen uit blik zit ik ook niet op te wachten.

Ik ben 23 en vergelijk me als een malle met leeftijdsgenoten. Mensen die jonger zijn dan ik die tien keer zo succesvol zijn waarbij je je een flinke faalhaas voelt of juist mensen die ouder zijn dan ik die voor de zoveelste keer stoppen met hun opleiding waarbij jij dan ineens kan denken ‘oh, dan val ik nog mee met mijn derde begonnen opleiding’. Ik kan zwaar jaloers worden op succesvolle fotografen terwijl ik zelf ook heus heel erg goed bezig ben. Maar dat zie ik zelf lang niet altijd.

twintigers3 twintigers2

“De twintigers van nu zitten in een existentiële crisis” luidt een kop van een random nieuwsbericht zodra je googelt op ‘twintigers’ en ‘crisis’. Het is een herkenbaar gegeven voor ‘mijn generatie’. We moeten, moeten en moeten en hebben het altijd druk, druk en druk. Heel herkenbaar is dan ook de documentaire ‘Alles wat we wilden‘. Een docu die ik standaard eens per half jaar kijk om weer even te kunnen relativeren. Absoluut het kijken waard. Doe het! Nu!

Goed, ik schets hier nu een vrij negatief en generaliserend beeld van ‘de twintiger’ maar tegelijkertijd hebben we ook zoveel vrijheid en kunnen we zoveel. Zóveel. Het is ook prachtig, heus.

Moge dat duidelijk zijn.

Maar, ja, je vraagt je nu vast af waarom Anne-Fleur, Femke en Naomi zo prominent aanwezig zijn in deze blogpost. Dat is hierom:

ferfer

Op de kiek bij Ali

Het bovenstaande is mijn uitgangspunt voor een nieuwe fotoserie waar ik aan werk. En daar kun jij onderdeel van worden! Misschien herken je je heel erg in dit verhaal. Misschien ook juist totaal niet. Misschien heb jij op je 21e al een succesvolle onderneming. Misschien ben je 28 en weet je nog steeds niet wat je wilt.

Ik ben in ieder geval opzoek naar twintigers wie ik mag fotograferen bij hun thuis. Ik ben begonnen met het fotograferen van vriendinnen, kennissen en andere mensen in mijn directe omgeving. Dit wil ik uitbreiden naar onbekenden. Om het nog even lekker extra hipster te maken: je komt analoog op de kiek! Enig toch?

Waarom ik mensen via mijn blog zoek en niet via Facebook, de krant, een postduif? Omdat ik gewoon zeker weet dat ik kei leuke en lieve lezers heb.

Dus ben je tussen de 20 en de 29 jaar, heb je zin in een uurtje pret met Ali, heb je zin om te praten over jouw stand van zaken en heb je zin om onderdeel te worden van mijn fotoserie? Geef je op! Wie weet hang je dan over een half jaar in Foam! (Nee, dat laatste is een grapje.) Vul gewoon even onderstaand formuliertje in en wie weet neem ik contact met je op. :)

Even de praktische info: het handigste is als je in omgeving Utrecht woont. Ik vind reizen geen probleem maar bijvoorbeeld naar het uiterste puntje van Groningen gaat me wat te ver. Maximaal een uurtje reistijd enkele reis vind ik prima.

Dan ga ik nu weer even uitvinden wat ik écht leuk vind. Groetjes!

Edit: het inschrijfformulier is offline. Ik heb een overweldigend aantal reacties gehad en mijn mailbox zit proppievol. Hoe graag ik ook iedereen op de kiek zou willen zetten moet ik helaas een selectie maken. Mocht je hierbij zitten krijg je vanzelf bericht.

blogtwintigers

Reacties

 1. Jelena schreef:

  Ik word dertig. Over negenenzestig dagen. Hellep! En ik woon net onder Antwerpen. Zuidelijker bedoel ik dan, niet in de metrotunnels. Om maar te zeggen: ik wil me graag aanbieden, uit sympathiekerigheid. Minder ver dan Groningen (echt!) maar waarschijnlijk nog steeds te ver. Succes met je project!

 2. Eline schreef:

  Ik heb wel zin in een uurtje pret met Ali maar ik ben helaas geen twintiger. In ieder geval veel succes!

  • Aline schreef:

   Haha he shit! Wie weet doe ik nog eens een tiener / dertiger / veertiger / ik weet niet hoe oud je bent project ;)

   • Mique schreef:

    Ja, het dertigers-dillema is ook vét hip hoor. Dan houd ik me aanbevolen :)

    • Linda schreef:

     Ja, dan houd ik mij ook aanbevolen. Als je net als ik dit jaar 35 bent, en nog steeds niet voldoed aan wat de maatschappij van je verwacht. Dan moet je, je echt zorgen gaan maken!
     Dit zeg ik wel met een kleine knipoog. Want ik ben stiekum best gelukkig ;-)

 3. Maartje schreef:

  Wat tof! Jammer dat ik nog geen 20 ben. Ik ben benieuwd naar je foto’s.

 4. Ilse schreef:

  Hmm, op zich voldoe ik wel aan de oproep maar ik ben bang dat mijn verhaal zo’n downer wordt waar niemand zin in heeft :p

 5. sammie schreef:

  Ik had me graag opgegeven want ik vind je foto’s altijd geweldig en ik ben 28 en weet nog steeds niet wat ik wil maar ik zit in Nijmegen en dat is wat ver weg. Veel succes met je reportage, lijkt me heel boeiend!

 6. Hanne schreef:

  Ik ben 23 en ik ben ook al (soort van, hangt er vanaf hoe je het bekijkt) aan mijn derde opleiding bezig. En ik heb ook géén idee waar het heen moet me mijn leven. Ik wil wel op de foto, ik woon vlakbij Antwerpen dus dat is waarschijnlijk te ver.

  • Aline schreef:

   Ik zou graaaaag naar Antwerpen komen! Maar voor nu helaas inderdaad wat te ver :( Wie weet maak ik er een langlopend project van, dan zou het een optie kunnen zijn!

 7. Stacey schreef:

  You’ve got mail :)

 8. Sonja schreef:

  Wat een ontzettend mooie foto’s, wauw! En heel goed idee ook, haha die documentaire heb ik ook al meerdere keren gezien..
  Ik ben nu nog negentien maar word deze zomer 20 en ik wil heel graag ook zulke mooie foto’s!! Ha. En ik vind het gewoon een vet leuk idee. Dus ik ga eigenwijs zijn en toch even dat formuliertje invullen. 19,5 is afgerond ook 20, toch :)

 9. Stella schreef:

  Oelala, wat een leuk idee! En wat een mooie foto’s al! (: Ik ben wel twintig, maar ik vind mezelf stiekem niet interessant genoeg, ofzoiets. O, ja, en natuurlijk gefeliciteerd met jullie nieuwe huisje! Ik ben benieuwd naar alle verhalen die volgen over Ali-land. Veel liefs, Stella.

 10. Nellie schreef:

  Ik was al heel vrolijk vandaag omdat ze zon zo fijn schijnt, maar ik word nu nog vrolijker omdat ik een heel leuk oproepje zie waarbij ik gewoon eens een keer aan de voorwaarden voldoe :)

 11. tineke schreef:

  Mooie foto’s! En ik vind je concept heel gaaf. Je bent van harte welkom om mij als 23 jarige moeder/student te fotograferen, maar wellicht is Leeuwarden iets te ver ;) Ben wel heel benieuwd naar het eindresultaat! :)

 12. Jennifer schreef:

  Superleuk! Ik doe graag mee dus ik heb je gemaild :)

 13. Nikki schreef:

  Je hebt bericht!
  En gefeliciteerd met jullie nieuwe huis, wat fijn!

 14. Marije schreef:

  Jammer, dat je geen tiener project doet!
  Zou me namelijk hartstikke leuk lijken haha.

  Groetjes Marije

 15. Joanne schreef:

  Nou mijn leven is momenteel één grote existentiële crisis dus ik voel me geroepen hahaha + dat het me leuk lijkt om te doen. Wat kom jij sowieso altijd met toffe projecten.

 16. Debby schreef:

  Wat superleuk zeg! Ik heb me opgegeven, ben benieuwd! Ik herken het heel erg, vooral nu ik natuurlijk hier weer terug ben. Hier moet je wel meegaan met de mainstream wil je niet weggekeken worden heb ik het idee. Dat vind ik best wel lastig..

 17. Sylvia schreef:

  Tilburg is ruim een uur, telt dat ook nog? Ik woon vlak bij het station ;P

 18. Ilse schreef:

  :(, nu ben ik een beetje sip Aline. Ik was helemaal enthousiast en ik ben een twintiger en herken je verhaal in de oproep maar ik woon tussen Leeuwarden en Groningen in dus dat is langer dan een uur. Hopelijk doe je ook nog iets landelijks.

  • Aline schreef:

   Stuur alsnog maar een mailtje, wellicht dat ik het kan combineren met een bezoekje aan m’n pa in Leeuwarden :) (maar ik kan vooralsnog niks beloven)

 19. Liset schreef:

  Ja, leuk! Twintiger met crisis hier, dus de mail ligt ergens je inbox!

 20. Luus schreef:

  Wat een super leuk idee! De docu Alles wat we wilden is voor mij ook een jaarlijkse plicht :) Ik heb je oproepje beantwoord, wie weet vindt je het wat!

 21. Wauw wat zijn analoge foto’s mooi! <3

 22. Dionne schreef:

  Ja sjonge hee echt lame dat je maar een uurtje wilt reizen, weet je hoe veel crises ik al heb doorgemaakt?!

 23. merel schreef:

  Hoi, ik ben 20 jaar en voel me geroepen :) ben normaal gesproken echt een lurker want reageer nooit op blogs, oeps! Maar leuk oproepje ;) en leuke blog heb je!

 24. Hannah schreef:

  Ik ben net 18 en zit al in de twintigercrisis op de een of andere manier. Ik had meer willen bereiken dan wat me tot nu toe gelukt is en ben bang later nooit iets te bereiken. Maar wat zijn 18 jaren nou in een mensenleven? Waar maak ik me druk om.

  Dit klinkt in ieder geval als een ontzettend tof project en ik ben benieuwd naar de foto’s die zullen volgen.

 25. Dina schreef:

  Heel veel succes met je projectje chick. Mocht je toevallig een keertje in je hometown zijn, dan geef je maar een gilletje, dan mag je mij fotograferen, zodat ik over een tijdje in het Foam hang.

 26. Saskia schreef:

  Klikk! En done :)

 27. Carina schreef:

  Waaah dit zou ik leuk vinden, maar ik woon dus wel in Groningen ): Als je hier ooit toevallig toch een keertje beland, stuur me dan maar een berichtje, dan toon ik je mijn sinaasappelverzameling en plantjes/platen collectie en drinken we thee. Want ik vind jou zo leuk!

 28. Veerlez schreef:

  Als 29 jarige Utrechter heb ik hem nog maar even ingevuld :)

 29. Madam Elisa schreef:

  Wouw ik heb zojuist je een berichtje gestuurd, hele grote stap uit de comfort zone :)

 30. Linda schreef:

  Eigenlijk woon ik een pietsje beetje te ver weg – onder Rotterdam – maar toch heb ik ‘m ingevuld, want ik wil je graag een keer ontmoeten omdat je zo leuk bent :) (en vét mooie foto’s maakt!)

 31. Emma schreef:

  Kom ik daar aan als kuikentje van 15, meh. Maar ik ben zeker niet minder benieuwd naar de foto’s<3

 32. Wat een pech, ik woon 2,5uur van Utrecht af! MWEH!

 33. ellen schreef:

  Oh leuk! Ik heb me ingeschreven, je maakt erg mooie foto’s :)

 34. Lot schreef:

  Ouhhh, herkenbaar die twintigerscrisissen! Ik heb me in elk geval opgegeven, heb je toch ook een Belg in je keuzebestand ;-)

 35. Marlous schreef:

  Ah wat fijn dat het weer zo goed met je gaat! Zag al voorbij komen dat je voor de groene meisjes gaat fotograferen, zo tof! En je nieuwe plakplaatje is ook errrug mooi.

  Ik heb me bij je op gegeven omdat ik me ook zo erg herken in je verhaal. Ik heb extreem lang over de middelbare school gedaan en twee studies niet afgerond waardoor ik me soms best wel een sukkel voel. Tegelijkertijd ben ik soms ook gewoon best trots op mezelf? Ik doe het dan misschien niet volgens het boekje maar ik ben met vlagen best wel gelukkig.

  Ben sowieso heel benieuwd naar je hele reportage!

 36. Babette schreef:

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Dit beloofd vast weer een mooi project te worden, veel succes!

 37. Charlotte schreef:

  Wat leuk! Helaas ben ik 17 dus dat wordt hem niet. Maar mooie foto’s, ik ben benieuwd naar de rest van de serie:)

 38. Naomi schreef:

  Er bestaan ook crisissen van zestienjarigen en ouder hoor. Is het goed trouwens dat ik over 4 jaar even bij je aanklop om je inmiddels bijna perfecte huisje te bewonderen (want inrichten en het je eigen maken duurt voor altijd ;)) en met je te kletsen aangezien je een nieuwe twintigersserie hebt? Maar als je het uiteindelijke resultaat van deze serie even laat zien vind ik het ook prima hoor.

 39. Alison schreef:

  Hier een 26-jarige (bijna 27) eeuwige studente, die dit een fantastisch project vindt maar helaas in het Belgenland bij Antwerpen woont.
  Er is trouwens net een reeks geweest die “Twintigers” heet op Canvas, heel interessant om te zien!

 40. Karlijn schreef:

  Geen twintiger hiero, maar ik ben wel erg benieuwd naar de resultaten van alle shoots :)

 41. Kim schreef:

  Tof idee, en die documentaire is echt prachtig inderdaad :)

 42. Mevrouw Wispeltuut schreef:

  Mooie docu. Heel herkenbaar ook om te lezen wat je schrijft…

 43. Madelon schreef:

  Het klinkt gemeen, maar soms ben ik ‘blij’ om te lezen dat anderen mensen ook twijfelen aan zich zelf. Soms voelt het alsof ik de enige onzekere troela ben.

  Maar ik maak binnenkort de overstap van de collegebanken naar de praktijk en ik ben doodsbang. Ik heb ’t gevoel dat ik te kort schiet, dat ik te weinig weet, dat anderen veel slimmer zijn dan ik/meer inzicht hebben, terwijl ik altijd prima cijfers heb gehad.

  ’t Is mens-eigen denk ik!

 44. Marian schreef:

  Ik pas ongeveer binnen het plaatje qua reistijd, ben een creatieve 20-er en vrij onzeker over de toekomst, maar vind het wel behoorlijk scary om hier aan mee te doen! Tot wanneer mag ik twijfelen?

 45. Suzan schreef:

  aaah dit had me zo leuk geleken en het is zon ontzettend leuk project. Maar helaas ik woon in het uiterste puntje (einde van de wereld ongeveer ). Oftewel Groningen. Mocht je daar ooit iemand nodig hebben dan mag je mij altijd contacten. Heel veel succes met je project!

 46. Diana schreef:

  Leuk ik heb me opgegeven! Ik ga over enkele maanden afstuderen, dan moet ik dus op zoek naar een ‘echte’ baan. Tijd om m’n bijbaantje op te zeggen en het studentenhuis te verlaten. Ohja en als het goed is na de zomer eindelijk samenwonen. Ik voel een quarterlife-crisis opkomen! IEEE!

 47. Mylene schreef:

  Ik ben 23 en herken me enorm in jouw verhaal en woon in Utrecht, maar ik vind het maar eng om gefotografeerd te worden. Dus mocht je op het allerlaatste moment nog iemand zoeken, dan ben ik een soort van plan Z. Telt dat ook? haha.

 48. Anouck Plume schreef:

  Gespreksonderwerp #1 als ik met leeftijdsgenoten ben. Ik kom nu langzaam op zo’n awkward leeftijd dat sommige van mijn vrienden kinderen krijgen, sommige een succesvolle baan hebben en sommige elke week laveloos in de kroeg liggen. En ik zweef daar ergens tussen in en doe meestal maar wat.

  Ik ben ervan overtuigd dat je vast genoeg mensen vind in omgeving Utrecht, maar mocht je zin hebben om naar mijn mini huis in Tilburg te komen, dan weet je me te vinden!

  • Aline schreef:

   Jaaa ik ben binnenkort toch in Tilly om Zjannie te fotograferen dus dan kan ik ook wel even bij jou langshoppen :D (En inderdaad, die kinderen, hou op schei uit)

 49. Ines schreef:

  Wat een prachtige foto’s! Jammer dat ik in het verre België woon (en vooral niet echt een fotowaardig gezicht heb :))

 50. Dorien schreef:

  Ik heb me net aangeboden via je formuliertje, hoewel ik in Antwerpen woon. Ik vond het zo’n leuk project, dan heb je nu ook officieel mijn gegeven, mocht je uitbreiden :) succes!

 51. Denise schreef:

  Ik heb me ook aangemeld, ik woon niet erg ver van Utrecht vandaan. Lijkt me een mooi en herkenbaar project om deel van uit te maken, maar mocht je omkomen in de aanmeldingen snap ik het natuurlijk ook ;) Doei doei comfort zone! (en hoi quarter life crisis!)

 52. Kim schreef:

  Ben ik de enige die echt elke dag (of zelfs meerdere keren op een dag) kijkt of er een nieuwe blogpost is? En als dat er is, ga ik eerste thee maken en wacht ik tot die is afgekoeld zodat ik helemaal van het moment kan genieten. Oh wauw, dat klinkt wel heel apart, maar toch is het zo. :’) En je hebt je foto veranderd aan de rechterkant, yaaay!

 53. inge schreef:

  Wat super leuk dat er allemaal goed nieuws is en alles zo loopt! :)
  De crisis en de druk om van alles te bereiken voel ik helemaal! ik ben 20 (over en paar weken 21) en kan me behoorlijk een faal aap voelen in dingen. vooral bij iets simpels als bijvoorbeeld de was te lang niet gedaan hebben en alles op aan het lopen is.

  en wat super leuk van jullie huisje! een nieuw hokje om helemaal in te richten is heerlijk en word vast super mooi jullie kennende!!

 54. Michelle schreef:

  Misschien heb ik eroverheen gelezen, maar wat ga je doen met de foto’s uit deze serie?

 55. Hester schreef:

  Die docu lijkt me heel interessant, ga ik binnenkort eens kijken :) Ik ben zelf 15 (ja oeps) maar ik denk dat je wel heel erg gelijk hebt wat de twintigersgeneratie betreft. Er zijn zóveel mogelijkheden dat dat gewoon verlammend werkt, die keuze. De nadruk ligt heel erg op ‘doen wat je leuk vindt’ en ‘talenten ontwikkelen’, maar het is soms ook gewoon verrekte lastig je talenten te vinden omdat ze voor jou niet als talent voelen. En dat is dan precies je talent, dat iets ‘vanzelf’ gaat (zoals bijvoorbeeld foto’s bij jou) en dat je er dan zelf het bijzondere niet meer van inziet. Confuuuusing – dus leuk initiatief!

  • Kim schreef:

   Jeetje, wat ben jij verstandig voor een 15-jarige! Nu klink ik echt als zo’n oudje terwijl ik pas 18 ben, maar mijn manier van denken was zo anders een paar jaar geleden. Komt niet in de buurt van jouw gedachte, die ik heel mooi vind. :) Echt, super mooi gezegd!

   • Hester schreef:

    Randomly came across your comment en aaah wat lief! Ik hoor het vaker, maar ik blijf het bijzonder vinden dat mensen het zo zeggen. Ben gelukkig wel 16 binnen twee maanden, dat relativeert het nog iets haha.

 56. iefetje schreef:

  Ik heb me ook opgegeven… maar wat een hoop enthousiastelingen al…. duimen maar…

 57. Paul schreef:

  Tegen de tijd dat je aan het fotograferen van dertigers toe bent, houd ik me aanbevolen!

 58. kelly schreef:

  Wat een gave oproep. Ik doe heel graag mee, ookal vind ik het echt onwijs eng!

 59. Lotte schreef:

  Oeps, ik heb een heel verhaal ingestuurd maar heb uit mijn enthousiasme niet goed opgelet: ik heb zeker in een twintigerscrisis gezeten maar ik ben er (een heel eind, nog niet helemaal) uit. Haha lekker slim weer, maar ik vind het echt een heel goed/mooi/interessant onderwerp en ik ben heel erg benieuwd naar de resultaten!

 60. Ruth schreef:

  Ik heb je blog letterlijk 3 minuten geleden ontdekt en ik voel me al dubbel aangesproken. Aan de ene kant omdat ik me herken in je verhaal (jup derde studie, derde stad -waarvan een jaartje nabij Utrecht), aan de andere kant omdat ik het gevoel heb dat ik zo’n toekomstige kei leuke lieve lezeres ben.
  Maar helaas woon ook ik in Antwerpen (118 minuten enkele reis). Mocht je toch een tripje richting hier maken (het is hier eerlijk waar vaak gezellig), mag je mij altijd iets laten weten.

  Veel succes met je project, echt gaaf dat je je eigen gedachten en blik wil uitbreiden naar de wereld. Weinig mensen kunnen/durven dat.

  • Aline schreef:

   Ah wat een lieve comment, dankjewel! Leuk om te horen :) Antwerpen is qua reistijd prima te doen maar dan ben ik weer geld kwijt aan treinkaartjes over de grens bluhbluhbluh en aangezien ik al een arme student ben :(

 61. Rianne schreef:

  Superleuk! Ik ben alleen bang dat ik te saai ben voor je haha, ik studeer ‘gewoon’ en het gaat allemaal wel prima. Heb alleen een beetje twijfels over of ik meteen aan m’n master wil beginnen of eerst nog een jaartje freedom/reizen!

 62. Magali schreef:

  Ik heb wel zin in een uurtje pret met Ali en analoog op de kiek, maar helaas ben ik geen twintiger :’)

 63. Hanneke schreef:

  Die documentaire Alles wat we wilden heeft op mij ook indruk gemaakt.

 64. Sabine schreef:

  Oja, die docu moest ik nog kijken. Staat op de lijst. Ik herken me heel erg in dit stukje dus ik heb me opgegeven!

 65. Kim schreef:

  Jammer dat ik nog geen twintig ben! Als je nog eens een zestienjarige nodig hebt bied ik me zeker aan :)

 66. Lotte schreef:

  Jammer dat Groningen te ver is. Alhoewel mijn ouders in de buurt van Arnhem wonen, wat goed te bereizen is vanaf Utrecht. Alleen is dat dan natuurlijk weer niet mijn huis. Met heel veel geluk word ik aangenomen in Oss en woon ik zelf ook wat dichter bij…

  Anyway, ik ben 28 en inmiddels al dik een jaar afgestudeerd en nog steeds ‘werkloos’ wat mij behoorlijk aan mezelf doet twijfelen, dus ik herken me volledig in je verhaal.

 67. Steff schreef:

  De volgende keer de dertigers (bijna veertigers)? Ik heb na diverse serieuze grote-mensenbanen nu een eigen wijnbar. En ja, ik moet echt niet omrekenen wat ik per uur verdien ( heul, heul weinig!) en ja, ik heb er nog een klein baantje van 2 dagen naast, maar wat is het fijn om eindelijk iets te doen wat echt bij mij past (en waar ik dan ook ‘goed’ in blijk te zijn). Mooi vervolg op het twintigersdilemma lijkt me!

 68. Eva schreef:

  6uur reistijd voor een uurtje schieten is misschien een beetje overdreven he? ;)

 69. Robbin schreef:

  Wauw, mooi project! Dat wordt ongetwijfeld een bijzondere serie, enjoy :)

  Misschien kan deze je daarbij nog helpen: http://www.bol.com/nl/p/geenfilter/9200000030108062/

 70. Anne schreef:

  Oehh ik vind dit een superleuk idee en ook supereng maar ik ga me toch maar opgeven denk ik :)

 71. Miriam schreef:

  Laat ik net nou net in Groningen wonen ;p

 72. Het Sushimeisje schreef:

  Wat een leuk idee!

  Ik ben 23 en wil wel meedoen maar ik woon in Amsterdam. En zelf heb ik ook last van een existentiële crisis, studie en werk niet zo boeiend meer, wat wil ik/wat kan ik. En intussen blijft de klok tikken en ”moet” ik keuzes maken en vooruit gaan.

  Misschien tot zien!

 73. Noortje schreef:

  Hoi! Dit is de eerste keer dat ik je blog bezoek (via de post van de groene meisjes over hun boek) en wat een leuke blogposts heb je (die kaartjes stuur actie: briljant!) en wat schrijf je lekker nonchalant. Hou ik van! Heb ook het formuliertje ingevuld, ben 23 en ik weet wel wat ik wil, maar niet zo goed hoe ik er moet komen!
  Lieve groetjes,
  Noortje

 74. Femke schreef:

  Jammer, ik ben pas 17 ;(
  Maar moet je eens zien hoeveel reacties je hebt!
  Echt heel erg veel!
  Liefs Femke

 75. Paula schreef:

  Ik vind je foto’s zo onwijs mooi. Ik ben zelf 19, over iets meer dan een maand 20. Ah, ik wil nog gewoon even een tiener zijn, haha. ;-) Succes met je zoektocht, ik ben benieuwd naar je foto’s.

 76. Maartje Anna schreef:

  Ik weet niet of je een max. datum had om in te schrijven? Maar ik heb je een berichtje gestuurd (: Succes met je serie, echt een leuk origineel project!

 77. Sarah Fee schreef:

  Leuke, inspirerende en herkenbare blog! Ik heb je een berichtje gestuurd :)

Laat een reactie achter