Een muziektipje voor de liefhebbers

17 januari 2014 - Muziek

Jaaa, weer een goede reden om de DJ-Emmypoes foto weer onder het stof vandaan te halen. Tijd voor muziek! Blogposts over muziek vind ik altijd een beetje lastig, zowel op mijn eigen blog als die van anderen omdat muziek altijd een kwestie van smaak blijft. Ik ben ook absoluut geen persoon die muziek aan anderen wil opdringen, maar toch wil ik dit delen. Want onlangs kwam mijn held met een nieuw album. James Vincent Mcmorrow.

Schermafbeelding 2014-01-17 om 20.55.07

Mijn liefde voor James begon met dit liedje:

Als je nog nooit muziek hebt gehoord van James, luister deze! Hierna ben je verkocht. Ik zag James Vincent Mcmorrow een paar jaar terug live op Rock Werchter in België. De intimiteit en bescheidenheid van zijn optreden waren zo enorm fijn en sindsdien staat deze muzikant hoog in mijn favorietenlijstje. Ik kon dan ook niet wachten tot een nieuw album. En dat nieuwe album, die kwam er dan eindelijk afgelopen week!

posttropical

Foto & plaatje: bron
lijngrootJames Vincent Mcmorrow heeft een heerlijke hese stem. Met fijne begeleidende muziek, melancholische deuntjes en sterke klanken is dit de perfecte muziek voor een luie zondagmiddag. Hieronder zijn nieuwe album in een Spotify-playlist.

Voor de mensen zonder Spotify, mijn favorietjes op Youtube:

Even een rating op de schaal van bootje:

4

4 van de 5! Het album is heel even wennen maar klinkt al de hele week ’s morgens in mijn oren tijdens mijn fietsritje naar school. Mocht je nou helemaal overtuigd zijn dan kun je hem ook nog eens live bewonderen. En wel op 10 februari in Nijmegen. Ik ben erbij!

Reacties

 1. Thomas schreef:

  James is een held. ❤️

 2. nina schreef:

  ooooo jaaa hij is mooi. ik bedoel zijn muziek. en de flamingo! oo en nu vind ik het vet stom dat in drenthe woon en niet meer in nijmegen :( mieuw. ooh om mezelf te troosten ga ik eerst heel lang voice kids kijken en dan heel lang al deze liedjes luisteren en lekker heel lang opblijven.

 3. nina schreef:

  (o ik ben echt verliefd op die foto met die flamingo.)

 4. Eva schreef:

  Ik was al verkocht na de eerste drie tellen. Lijkt me een heerlijk muziekje om mee wakker te worden :)

 5. Marije schreef:

  Sinds z’n nieuwe album uitkwam heb ik het echt constant geluisterd, McMorrow is een held. De akoestische versie van We Don’t Eat vind ik ook echt zó mooi! Heb ‘m mezelf geleerd te spelen op gitaar :)

 6. Eva schreef:

  oooh je bent een held voor deze blogpost, nu weet ik dat hij in Nijmegen komt wat voor mij heel dichtbij is!

 7. Annabel Helena schreef:

  Ja super! Ik ga hem 11 februari zien in het concergebouw in Amsterdam. Kan niet wachten!

 8. Rosebird schreef:

  Jaaa, James is heel fijn! Supertof dat je naar zijn concert gaat! :) Heeel veeul plezier gewenst, maar dat gaat wel lukken, gok ik zo! :)

 9. Masha schreef:

  Hij is zo geweldig! Zijn nieuwe album is echt fantastisch!

 10. sarah schreef:

  Nijmeguuhh

 11. Noëlla schreef:

  Jaaaa James is ook mijn held! Fijne man, fijne stem <3 Veel plezier in Nijmegen, maar dat gaat wel goed komen denk ik ;) Ik ga hem ook zien, maar dan in Amsterdam, can't wait!

 12. Yonne schreef:

  Toen je zei Rock Werchter en ‘boat’, dacht ik: jaa, daar heb ik ook een keer een mooi optreden gezien met een liedje met een ‘boat ‘van Patrick Watson. Blijkt dat liedje dus ‘Man under the sea’ te heten (zonder boot), maar die is ook mooi.

  En nog een associatie, geen idee of je dat ook mooi vindt, maar ik moest aan het liedje ‘If I were a fish’ van Múm denken.

  James Vincent McMorrow vind ik ook mooi trouwens, haha :-)

 13. Stephanie schreef:

  Ik kende m niet, maar ik ben verkocht ja. Wat een heeerlijke muziek! Ik word hier helemaal vrolijk van joh. Was ik al, maar dit maakt mn dag nog ietsjepietsje beter. Woohoo! Ik kende m niet, maar ik ben verkocht ja. Wat een heeerlijke muziek! Ik word hier helemaal vrolijk van joh. Was ik al, maar dit maakt mn dag nog ietsjepietsje beter. Woohoo! -Oké ik zeg dus de hele tijd ‘woohoo’, ik word er zelf ook gek van, ik stop, NU, oké niet, woohoo!’

 14. Isabel schreef:

  Ik moet er wel een beetje aan wennen, het is niet helemaal mijn stijl qua muziek maar op zich vind ik het wel leuk :)

 15. Nena schreef:

  Niet helemaal mijn ding (denk ik, misschien moet ik er gewoon nog even aan wennen), maar ik kan me zeker voorstellen dat mensen dit (hele) fijne muziek vinden!

 16. Valerie schreef:

  Wow wat een heerlijke stem om naar te luisteren. Na de eerste 4 seconden van “if I had a boat” was ik al verkocht!

 17. Daphne schreef:

  Hmm, kende de beste meneer nog niet, maar het klinkt wel heel goed! Gaat in mijn spotify-lijstje!

 18. Chantalia schreef:

  Wat een heerlijke muziek zeg! Deze zanger is meer dan welkom in mijn tentamenweek voor de nodige ontspanning ;)

 19. Lotte schreef:

  Ik ben fan! Hier kan ik uren naar luisteren zonder verveeld te raken. Geweldige muziek dit. Waarom heb ik dit zelf niet ontdekt? Gelukkig ken ik ‘m nu. :)

 20. Lore schreef:

  Het doet me echt een beetje denken aan Justin Vernon. En alles wat op Justin lijkt, kan niet anders dan fantastisch zijn!

 21. Lore schreef:

  Btw, ik ben zo pro meer muziekposts op Paperboats. Altijd leuk om nieuwe muziek te ontdekken!

 22. annouska schreef:

  Oeh ik ken hem helemaal niet, als ik thuis ben ga ik hem eens rustig luisteren.

 23. Mariette schreef:

  Ik kende hem nog niet, maar ik zeker even luisteren. Hoe krijg je trouwens dat Spotify ding in je artikel? Mij lukt dat niet :(.

  Liefs, Mariette

 24. Sanne schreef:

  Jaaaa James is zo goed! Leuke post en een hele leuke begin foto :)

 25. Noortje schreef:

  Jaaaaaa, heerlijke muziek <3

 26. Eva schreef:

  Jaaaaaa zo fijn!

 27. Anoeska schreef:

  Wauw wat mooi zeg!

 28. Mikki schreef:

  Ah wat een fijne albumhoes

 29. […] onze vragen over randomness en fotografie. Als laatste schreef ze een prachtig blogje over James Vincent McMorrow. En ze heeft natuurlijk gewoon een […]

 30. Marleen schreef:

  Ik vind het weer een heeeeerlijk album <3 En live is hij ook zo wow!!

Laat een reactie achter