Nog even over John, deel II

22 juni 2014 - Muziek

Ik heb de meest sociale week van mijn leven gehad. Dinsdag Anne, woensdag Sophie, donderdag Sahar en vrijdag John. Oplettende kijkers zullen opmerken van ‘huh Aline maar je bent toch in oktober ook al bij John geweest’ maar hallo John Mayer ik bedoel HALLO JOHN MAYER HIJ KWAM GEWOON NOG EEN KEER HOE KAN IK DAAR NOU NIET NAAR TOE GAAN. Voor John maak ik altijd een gaatje vrij in mijn drukke schema. De dag erna stond ik blokfluitspelende kleuters te fotograferen op de muziekschool van mijn vader. Leuk contrast.

Dus ik kocht kaartjes en we gingen en we gingen heel vroeg in de rij want John Mayer je snapt het wel en toen beukte ik alsof mijn leven er van afhing want ik wilde wel een beetje vooraan komen te staan natuurlijk en dat kwamen we en ik had eigenlijk een potje mee moeten nemen om zweet op te vangen en te verkopen maarja dat vraag ik later nog wel even aan John.

Achter ons stond een moeder. Met drie dochters. De dochters konden niks zien. (Sorry dat ik besta en 1.90 lang ben en mijn vriend heb uitgezocht op lengte dus ook minstens net zo lang is.) Een van de dochters beukte mij de hele tijd subtiel aan de kant en de moeder begon te schreeuwen tegen de jongen achter haar dat hij achteruit moest (???). En of we wel even aan de kant wilden gaan. (Nee.) Dat het hier stonk. Dat ze beter zitplekken hadden kunnen kopen. Ik word altijd een beetje giftig van mensen die eisen (eisen, ja) dat ze voor mij mogen staan omdat ze toevallig kleiner zijn. Vriendelijk vragen, ok, prima. Schelden en duwen, nee. Moet ik dan helemaal achterin de Ziggo Dome staan omdat ik toevallig langer ben dan waarschijnlijk 70% van de bezoekers? Nee. Doei. De moeder dacht waarschijnlijk ook ‘nee doei’ en liep na het voorprogramma boos weg met de dreigende woorden ‘HET STINKT HIER’.

Maargoed. Het ging over John en niet over moeders die beter naar muziekfeest op het plein kunnen gaan. Dus ik hervat mijn verslag.

TOEN KWAM HIJ DAAR en HIJ BEGON AL MET PRATEN VOORDAT HIJ BEGON MET SPELEN en hij zei dat hij dat normaal niet deed maar special for Amsterdam enzo weet ik veel wat hij allemaal zei. EN TOEN BEGON HIJ MET SPELEN IK WEET EVEN NIET MEER WELK NUMMER OJA HIJ HAD OPEENS EEN BRIL, ZOU HIJ EEN BRIL HEBBEN VOOR IN DE VERTE? Dan hebben we iets gemeen want ik moet waarschijnlijk ook een bril voor in de verte maar dat maakt niet zoveel uit want ik rij nooit auto en ik sta ook nooit in een uitverkocht Ziggo Dome.

Ik had weer duizend kippenvel en ik zeg alvast sorry tegen de mensen om me heen die hebben staan filmen. Die hysterische chick die er vals doorheen krijst, dat ben ik. WANT HALLO JOHN. In oktober zaten we op het balkon duizendmiljoentriljard meter bij hem vandaan. Nu stonden we 10 meter voor zijn neus. Ik denk echt dat het wat wordt tussen ons.

Ik vroeg aan John of ik wat foto’s van hem mocht maken EN HET MOCHT ik had helaas mijn spiegelreflex niet bij me maar wellicht dat ik nog een plekje voor hem overheb in mijn eigen zomertour. Komt wel goed John, we komen er wel uit.

Schermafbeelding 2014-06-22 om 14.38.00

‘Staaaahp this train, I want to get off and go home again’ grapje die zong hij helemaal niet.

Schermafbeelding 2014-06-22 om 14.39.55

It’s been a looooong night in New York City, It’s been a loooong night in Amsterdam (*WQDHWQIUDH PUBLIEK HYSTERISCH*) too.

Ik moet nog even van Thomas zeggen dat de patat lekker was. Einde.

Reacties

 1. Pauline schreef:

  Ik vind persoonlijk wel dat als een klein iemand vriendelijk (!) zou vragen om voor te staan, dat dat zou moeten kunnen. Zo hebben jullie tenminste allebei iets aan het concert, terwijl jij anders de enige bent die er iets aan heeft :p verder een zalige blogpost!

  • Maryse schreef:

   hey Pauline,
   daar heb je wel een beetje gelijk in. Ik ben bijvoorbeeld zo’n klein meisje van 1.63 en hou verschrikkelijk van concerten bezoeken. Ik vraag het inderdaad wel eens vriendelijk, maar daar zit een grens aan in een uitverkocht ziggodome is dat een beetje lastig. 70% van de mensen is namelijk groter dan ik ben, dus dan staat er wel weer iemand anders voor. Maar lief vragen kan altijd en werkt vaak ook ;)
   Voor de rest een super herkenbare en leuke post!

  • Aline schreef:

   Oh ben ik met je eens hoor Pauline! Ik heb ook andere mensen voor mij laten staan, die vroegen het vriendelijk. Die andere lui scheldden me uit dus ja dan ben ik er vrij snel klaar mee. ;)

 2. Dagmar schreef:

  Je schrijft zo leuk wil je aub mijn geschiedenis uiteenzetting ook zo schrijven :):):):):) poekielove doei

 3. Dagmar schreef:

  Ohja en ik ben enorm jaloers

 4. Dagmar schreef:

  Maar je verdient het!!

 5. Paul schreef:

  Jammer dat hij Stop This Train niet zong. Een van mijn favoriete liedjes. Helaas was ik er de laatste keer te laat bij qua tickets. Misschien kan ik jou de volgende keer inhuren om tickets voor me te scoren?

  • Aline schreef:

   Ahhh als ik het geweten had had ik met alle liefde tickets voor je willen regelen! Ik had een of andere VIP code weten te bemachtigen waardoor ik in de pre-sale kon kopen <3

 6. Marian schreef:

  Hahahaha dit is awesome

 7. Anne schreef:

  Ik ben zo’n mini waar mensen altijd voor gaan staan. Soms heb ik de indruk dat ze met niet eens zien staan en me dan lomp aan de kant duwen. Dus ik ben altijd heel blij met mensen die me voor hen laten staan. (En ik hoef echt niet vooraan maar ga niet pal voor mijn neus staan…) En iedereen moet ALTIJD alles vriendelijk vragen, waar dan ook. Maar meestal heb ik zitplaatsen, kan ik het altijd goed zien. Of zoals in het nieuwe Tivoli, ga op het balkon staan. Goed geregeld daar, ook het balkon bestaat uit blokken dus je kijkt altijd over iemand heen. (ook als die iemand 1.98 is, zoals mijn vriendje! We hebben het getest met de mensen achter ons!) Tot zover kleine mensen gemopper. Fijn dat John Mayer zo mooi was :-)

  • Aline schreef:

   Oh maar als men het vriendelijk vraagt dan ben ik de moeilijkste niet. Dit ging zovan: WIJ WILLEN VOOR JOU WANT JIJ BENT GROTER EN WIJ ZIEN GEEN KUT!!!! Werd ook een paar keer uitgescholden voor reus. Dan ben ik er snel klaar mee :’) Tivoli moet ik nog heen, ben benieuwd!

  • Nadine schreef:

   Oh wat herkenbaar! Ook de roltrappen zijn soms een probleem. Of in een volle bus staan, waar alle oksels op gezichtshoogte zijn. Dat is soms wel vervelend.

   Leuk geschreven trouwens!

 8. Dineke schreef:

  Hahahaha, keihard fangirlen! Ik heb zin in patat nu. :)

 9. Engel schreef:

  Ticketswap.nl fijne manier om nog een kaartje te scoren

  Ik had zitplaatsen met voor mij 2 vriendinnen die staand (!) de voor en nadelen bespraken over thuisbevallen. Terwijl John ‘Dancing in a burning room’ zong *huil* Maar hij kan van mijn bucketlist af!

 10. Stephanie schreef:

  John. Mayer. Snik. Steun. Kreun. Ik had er echt heel graag bij willen zijn. Mopper. Maaaar, deze post maakt een hoop goed!

 11. Ik vind je schrijfstijl echt geweldig – moet vrijwel altijd lachen als ik iets lees van jouw hand.
  En John is ook geweldig. Maar dat is natuurlijk een overbodige opmerking.

 12. Kim schreef:

  Hahaha, heel leuk geschreven! Mooi dat je het zo leuk hebt gehad :)

 13. emma schreef:

  Ik ben jaloers op jouw lengte!! Ik ben zelf 1.80 en ik voel me nu klein vergeleken met jouw

 14. Miranda schreef:

  Mmm lekker patat…

 15. Anniek schreef:

  Heerlijk verslag. Duizend kippenvel, hele leuke term :)

 16. Naomi schreef:

  Wat super leuk!

 17. Ilse schreef:

  Hahahaa, wat heb ik gelachen om dit leuke stukje en herkenbaar van die mensen die altijd zeuren dat er een lang iemand voor hun staan.

 18. Roxanne schreef:

  Ohhhh jij was bij John! Gaaf joh. Had ook graag gewild :)

 19. Rianne schreef:

  Aaaaah no way dat je gewoon naar John Mayer was! Ik wilde er ook héél graag naar toe, ik heb hem op Pinkpop ook al moeten missen :(

 20. Marjolein schreef:

  OMG ik was er ook en het was inderdaad PRECIES zo geweldig als je schrijft. Het was supersupersuper <3

 21. Sabrina schreef:

  Aah geweldig! En wat lekker dat je zo dichtbij stond! Ik ben ongeveer net zo lang als jij bent en ik herken dat heel erg bij concerten, dat mensen zich zitten te irriteren omdat ze het niet kunnen zien en daar irriteer ik me dan weer aan, haha!

 22. Chantal schreef:

  Concerten en goede artiesten zijn een perfecte combinatie. Dan mag je best hysterisch zijn ;)

 23. Alison schreef:

  Om één of andere reden dacht ik dat jij veel kleiner was, zo rond 1m65. Oeps. Soms vergeet ik wel dat Nederlanders gemiddeld groter zijn dan Belgjes. Maar ik ben zelf maar 1m62 dus iedereen lijkt groot voor mij, ha! Ik herken het concertprobleem maar ik ben al gestopt met mij daar druk over te maken want ik zie toch nooit iets. Ik probeer me dan gewoon te focussen op de muziek ^^.

 24. Minou schreef:

  Ik was er ook zo graag heen gegaan :’)
  Nouja, volgende keer!

 25. Vera schreef:

  Oh, wat een heerlijke hysterie.

 26. Olga schreef:

  Hhahahaha, patat is ook belangrijk!

 27. Sarah schreef:

  hele leuke post!

 28. emma schreef:

  Ik weet niet of ik mag reageren maar ik vind John nou niet zo ‘ewmiegerd het is John Mayer aagh ik val flauw whaaaa’ Maarja, dat heb ik met andere muzikanten, dus ik snap die feels.
  Het concert klinkt trouwens wel echt heel tof enzo & ik baal dus wel dat ik niet naar pinkpop kon om hem daar te zien (het blijft wel een persoontje die iedereen ooit gezien moet hebben, mannelijke beyonce met andere muziek ofzo).
  Anyhow. Ik ben dus ook klein, maar als ik perse vooraan wil staan, zorg ik gewoon dat ik 1000 uur voor het concert alvast erheen ga & dan is het probleem ook opgelost.
  Nu ga ik slow dancing in a burning room luisteren. Want dat vind ik dan wel toch een mooi liedje en ik was het bestaan ervan even vergeten.

 29. Kim schreef:

  Jaloeeeeeeers! Maar ik ben in oktober ook geweest, dus mag eigenlijk niet zeuren. Maar toch. Jalooeeeeeers!!

 30. Bibia schreef:

  Zooo eens met het stukje over lange mensen! Ik ben zelf ook 1.90m, en voel me soms wat lullig tegenover de mensen die achter me staan of zitten, maar aan de andere kant: ik kan er ook niets aan doen dat ik zo lang ben.. Als ik vooraan kan staan bij een favoriet artiest, dan vind ik dat ik dat mag, of ik nou lang ben of niet :)

 31. Suzanne schreef:

  Wooh, zo vet dat je naar John Mayer ging! Superleuk verslag, je schrijft ZO leuk! :D

 32. Femke schreef:

  Wauw ik ben elke keer weer verpletterd door je geweldige schrijfstijl ! :D

 33. Linda schreef:

  Aaaah AMAZING!
  Ik vind het wel erg grappig om te lezen dat jullie zo lang zijn, mijn Thomas is twee meter nog iets en worden ook altijd met boze blikken richting de achtergrond gekeken. Lukt ze niet! haha

 34. Eilish schreef:

  AAH WAT GAAF! Inderdaad, als mensen gaan zeiken over dat ze niks zien, gaan beuken.. dan ga ik ook echt niet aan de kant! Ik ben zelf 1,80 en soms staan er dan ook alsnog mensen van 2,00 meter voor mij en zie ik ook niks… shit happens! Maar als je als lang persoon maar achteraan moet staan, zie je zelf niks meer!

 35. Maaike schreef:

  Ahh John <3 Hij stond vandaag weer op repeat en toen moest ik ineens aan dit artikeltje denken.

  Oh hoi, aangenaam, ik ben jaloers. :) Volgende concert BEN IK ER BIJ.

 36. Mikki schreef:

  Hahaha heerlijk verslag

Laat een reactie achter