Dan is dit de allerlaatste post over 2013

31 december 2013 - Persoonlijk

Mijn Bloglovin’ feed puilt al uit van de 2013 posts. Ik kan niet achterblijven natuurlijk. Zo’n goede planner als dat ik ben heb daarnet nog mijn 2013 post in elkaar zitten knutselen. Ik maakte ook nog de laatste polaroid van dit jaar die hierboven te bewonderen is. Ik ben vast en zeker honderd dingen vergeten maar: dit was mijn jaar. In hele grote lijnen. In foto’s. En een beetje tekst.

lijngrootJanuari
lijngroot

januari3

Hoe kun je een foto overzicht beter beginnen dan met de zonsopgang in Parijs.

_MG_7451

Hallo mijn haar is van touw want ik heb heel veel gefietst vandaag! Dit is hoe mijn jaar begon. In Parijs. Op 1 januari heb ik geen brakdag gehad maar fietste ik vrolijk rond op mijn huurfietsje door deze prachtstad. Samen met Thomas natuurlijk. Kan me geen beter begin van een jaar wensen.

januari-2

Nog meer Parijs.

januari5

Later die maand vertrokken we naar Vlieland om daar te vertoeven in een hotel met uitzicht op zee. Het eiland was uitgestorven en ook in het hotel hadden we alles voor ons alleen. (Denk aan: ZWEMBAD <3) Hoogtepuntje van 2013.

janauri

En natuurlijk de poekies. De poekies die heel 2013 rondhuppelden in ons huis. Hier chillende in de vensterbank van ons oude oh zo fijne huis.

lijngroot Februari
lijngroot

Ik meldde me aan voor mijn studie en dit was de aftrap van een paar maanden fotograferen. Heel. Veel. Fotograferen. Want ik moest en zou toegelaten worden.

februari2

Fotograferen.

februari6

En nog meer fotograferen.

februari7

Vrienden optrommelen om hen te kunnen fotograferen.

februari

Maar ook: dagjes naar Antwerpen.

Ondertussen werkte ik natuurlijk ook gewoon 5 dagen in de week want er moest huur betaald worden. Ik werkte bij AH to go waar ik vaak de winkel opende om 5 uur ’s morgens en de boel moest opstarten. ’s Middags kwam ik dan thuis en deed ik dutjes de rest van de dag. Luizenleventje.

lijngroot Maart
lijngroot

maart3 maart5 maart12

Heel veel fotograferen. En broodjes bakken bij AH to go. Oh en had ik al fotograferen gezegd?

lijngroot April
lijngroot

In april had ik dan eindelijk mijn oh zo gevreesde toelating. Maandenlang had ik aan mijn portfolio en thuisopdrachten gewerkt om deze zo perfect mogelijk te maken. Na de toelating zelf moesten we nog een week wachten op de uitslag. Ik wilde niet wachten dus ik ging samen met Thomas naar..

april1 april2

Londen! Heerlijk een paar dagen struinen, winkelen en musea bezoeken. Ik had alleen mijn analoge camera mee en dat geeft zoveel rust! Veel minder het gevoel foto’s te ‘moeten’ maken. En nu ik deze foto’s weer zie neem ik me voor: in 2014 meer analoog fotograferen.

IMG_4266

Toen we waren ingecheckt om terug te vliegen naar Amsterdam checkte ik nog even mijn mail. Dit mailtje was de beste afsluiter van een heerlijke week Londen en een nog beter begin van de tweede helft van 2013. Ik heb nog nooit zo gelukkig in een vliegtuig gezeten. :’)

IMG_4343 892443_512473525480275_428240279_o

Later die maand fotografeerde ik ook nog eens op een nerden conferentie in de Westergasfabriek in Amsterdam, de conferentie van The Next Web. Had ik zomaar Wim-Lex voor mijn lens! (Leuk verhaaltje: ik had niet door dat Wim-Lex eraan kwam gelopen, hij liep gewoon door het publiek en ik was iets tegen Thomas aan het vertellen en ondertussen liep ik achteruit en toen knalde ik dus bijna tegen Wim-Lex op. Hoogtepuntje van 2013, sowieso.)

Wat ook leuk was in april: op Koninginnedag hebben we oude meuk verkocht op een kleedje voor ons huis. Hilarisch! Het geld wat we waarmee ophaalden (en dat was nogal wat!) hebben we gebruikt voor ons nieuwe huisje.

lijngroot Mei
lijngroot

In mei ging ik erop uit met vriendin Robbin om mooie plaatjes te maken, was Thomas jarig, vierden we bevrijdingsdag, werkte ik weer veel, bekeken we héél veel woningen in Utrecht en Amsterdam, zette ik een piercing die ik er een paar maanden later al weer uithaalde en zat ik veel op het terras voor ons huis. Mei was fijn!

piefings&piefings 477930_523116034416024_427922946_o-1 469102_523382027722758_602121308_o

(Kijk Robbin, zit je wéér in een blogpost!)

Maar het leukste van mei? Dat ik op een dag zei: ik wil een blog. En zo geschiedde. Thomas ging aan het bouwen, de naam had ik al bedacht.

paperboats1

Paperboats was geboren! (En de lelijke layout op de foto hierboven snel verdwenen)

Ik ben zo blij met mijn blog. Maar echt. De interactie met bezoekers, het ontstaan van nieuwe vriendschappen, het meeleven met anderen. Het meest bizarre van alles: dat mijn blog ongelooflijk hard is gegroeid. Maar dan ook echt bizar hard. Dat ik soms mailtjes of comments krijg met: ‘ik zag je lopen op *willekeurige plek* maar ik durfde niks te zeggen!’ Joe, jongens, ik ben het maar!

lijngroot Juni
lijngroot

In juni vonden we een huis in Utrecht. In eerste instantie niet mijn droompaleisje. In juni ontdekte ik de IJhallen, en gingen we heel veel kringloopwinkels bij langs. Juni herinner ik me als een maand van de vele fijne autoritjes zonder bestemming. Rondjes rennen door Ikea. Honderden keren naar Ikea. Kleuren voor de muren uitzoeken. Zwoele zomeravonden op het terras voor ons huis, toen kon het nog. Dagjes Amsterdam, oh en ook nog even naar de Veluwe.

942836_531445406916420_970689750_n 977909_530108563716771_1872884627_o-2

Kijk ze toch eens blij zijn!

Huis1

In juni was ik tegelijkertijd een beetje droevig want het verhuizen kwam dichterbij. Ik moest afscheid nemen van mijn paleisje.

lijngroot Juli
lijngroot

Dit vat juli wel samen:

vervon-600x400

Klussen.

polaroid41-600x720-1

Genieten van een van onze laatste avondjes op de stoep van ons oude huis.

verhuize Scan4 1

En daar was dan toch die gevreesde verhuiswagen. Op naar Utrecht. Ook nam ik afscheid van mijn geweldige collega’s tijdens een voor mij georganiseerde barbecue.

lijngroot Augustus
lijngroot

_MG_6865 fiets

Augustus begon met Utrecht ontdekken op de fiets! Ontelbaar fietsritjes gemaakt door de stad en daarbuiten. Heerlijk. Ik heb echt een leuke zomer gehad, ondanks de verhuisstress.

Kerk5

In augustus fotografeerde ik ook mijn eerste bruiloft! Heel erg pittig maar zo leuk.

Gebouw

En ik ging op introductie met mijn klas naar Düsseldorf en zei vaarwel tegen mijn comfort-zone.

lijngroot September
lijngroot

In september begon ik met mijn studie en deed ik tussendoor nog wat leuke foto-opdrachten voor o.a. Swarowski.

Stof2

Ik fotografeerde me suf voor schoolopdrachten. Wekelijks kregen we een nieuwe opdracht, en wekelijks moest je dus een fotoserie aanleveren. Da’s weer eens wat anders dan broodjes bakken bij AH to go en middagdutjes doen.

Insideout2

Ik ging naar een heel gaaf fotografiefestival: Unseen.

Lomolomo1

En meette ik voor het eerst in mijn bloggerscarriere tijdens een workshop van Lomography een medeblogger: Femke. Nu al blog-compagnons voor het leventje. Femke is een toppertje.

lijngroot Oktober
lijngroot

AB_16102013FVA0079 bureau1

School. Vooral school.

Schermafbeelding 2013-10-26 om 20.33.31

Medebloggers Iris en Suzanne meeten!

Schermafbeelding 2013-10-26 om 19.55.58

En natuurlijk, John Mayer. Beste foto in dit overzicht. Oh John Mayer.

lijngroot November
lijngroot

In november werkte ik vooral heel veel aan mijn fotoboek, bakte ik erop los, ging ik weer eens naar een rommelmarkt, zat ik er soms even helemaal doorheen maar herpakte mezelf ook weer snel.

poekiewoekie herfstpret2 copy _MG_4378

lijngroot December
lijngroot

December was by far de meest stressvolle maand van het jaar. De grootste beoordeling van het jaar kwam eraan, maar ik overleefde het. Gelukkig. Ik vrat tapas, ging naar Antwerpen op mijn verjaardag, vierde Kerst met lieve mensen en werd overspoeld met kaartjes.

Bad3 musket Schermafbeelding 2013-12-20 om 14.29.27 lijngroot

Ik weet sowieso dat ik honderd dingen vergeten ben maar het geeft allemaal niks. Dit was mijn jaar in grote, hele grote lijnen. De strekking lijkt me duidelijk: 2013 was leuk. 2013 was dikke prima. Zoals ik in een vorige blogpost ook al zei: ook mijn leven is niet altijd unicorns en regenbogen maar ik heb er het beste van weten te maken.

En dan nu even een officieel momentje: ik wens jullie allemaal een spetterend uiteinde en een heel fijn 2014. Met lieve mensen, lekker eten en fijne momentjes.

Reacties

 1. Debby schreef:

  Ohhh ik hou zo van de sfeer in jouw foto’s <333

 2. Eline schreef:

  Jahoe ik zie mijn kaartje hangen:)
  En Vlieland <333 Ik was er in december en de verlatenheid en kou was zo fijn.

 3. Karlijn schreef:

  Ik vind je fotografiestijl zo mooi, een fijne afsluiter van het jaar om naar je foto’s te kijken :)

 4. Isabelle schreef:

  Zo een mooie foto’s, woudat ik het ook kon! Maar volgend jaar ga ik daar aan werken, want ik wil absoluut een nieuwe camera kopen en veel bijleren!!

 5. Sabrina schreef:

  Ziet er heel leuk uit allemaal! Fijne jaarwisseling (:

 6. Maaike schreef:

  Ik geniet echt van deze blogpost, je hebt een enorm talent voor fotograferen en daarbij schrijf je ook nog eens heel leuk. Een heel fijn 2014 toegewenst! ♥

 7. Marjolein schreef:

  Leuk overzichtje, ik hou van je foto’s!

 8. Femke schreef:

  ziet er heel leuk uit :)

  Ik wens je een geweldig 2014 Aline!

 9. Lianne schreef:

  Wat een mooi overzicht! Een heel goed en fijn, blogvol 2014!

 10. Sjoukje schreef:

  Het lezen van je blog maakt me zo blij en je bent zo inspirerend (zo, dat wilde ik even kwijt!)

 11. Ilse schreef:

  Wat een toffe post dit, lees ik ook nog van die andere 10 maandjes! Alvast een geweldig oud&nieuw toegewenst Aline! :)

 12. raff1ka schreef:

  ik vind het zo tof dat jij in Leeuwarden hebt gewoond! En ik vraag me regelmatig af of ik je wel eens heb gezien bij de AH to go hahaha

  • Aline schreef:

   Joe ik ben geboren en getogen in Leeuwarden haha! Kwam je vaak in AH to go? Ik was er zo’n beetje 24/7. Als je in je geheugen een lang, heeel lang meisje hebt met lelijke kleren want ik liep er daar altijd bij als een zwerver: that’s me!

 13. Isabel schreef:

  Heeeeeeeeel fijn 2014 toegewenst!! En dat je maar lekker veel chocolonely mag eten :)

 14. Robbin schreef:

  Zo super duper trots op je lieve Ali! Dat 2014 nog mooier mag worden, maar vergeet dit geweldige jaar niet!

 15. Suzanne schreef:

  Wat een ontzettend leuke blogpost. Je hebt enorm mooie foto’s gemaakt en volgensmij was 2013 top! Nu maar hopen dat 2014 net zo leuk wordt. Happy new year Aline!

 16. Farah schreef:

  Jij ook een fijn 2014!

  Heel leuk overzichtje van 2013, met mooie foto’s.

 17. Nanda schreef:

  Gelukkig nieuwjaar! Wat een mooie dingen heb je gedaan :) hopelijk wordt 2014 ook een goed jaar voor je.

 18. Malou schreef:

  Jij bent echt een goed fotograafje ja! <3
  Happy newyear.

 19. Annemarte schreef:

  Wauw wat een super leuk overzicht zo! Happy new year:)

 20. Marleen schreef:

  Super leuke blogpost!
  Ook aan jou een gelukkig nieuwjaar!

 21. Anoeska schreef:

  Wat een prachtig overzicht zeg! Ik hoop dat 2014 nog veel leuker wordt waarin je veel verschillende dingen mag meemaken. Een heel gelukkig, liefdevol nieuwjaar gewenst!

 22. Sanne schreef:

  Mooi overzicht, ik hoop dat 2014 net zo mooi voor je wordt als 2013! Gelukkig nieuwjaar :)

 23. Mylene schreef:

  Wat een jaar zeg! Heel veel meegemaakt en gedaan zo te zien. Hopelijk wordt 2014 nóg mooier!

 24. Linda schreef:

  Wauw. Ik word altijd sprakeloos van jouw foto’s, zo on-ge-loof-lijk mooi, echt waar!
  Ik wens je een prachtig 2014 met veel geluk en liefde én (ik hoop) heel veel toffe blogs en foto’s! :)

 25. Elisse schreef:

  Wat een heerlijk jaaroverzichtje met zo’n mooie foto’s! Wauw, die foto van Thomas en jou die je in mei maakte is écht prachtig! Heel puur en lief :)

 26. Mikki schreef:

  Ah wat mooi.

  Ik wens je al het geweldigs voor 2014 <3

 27. Osina schreef:

  Prachtige foto’s! Beste wensen :-)

 28. Sophie schreef:

  Wauw; wat heb je er een prachtig overzicht van gemaakt zeg. En ook prachtige foto’s!

 29. Eva schreef:

  Wat een fijn overzicht zeg! Heerlijk jaar geweest volgens mij ook :)
  Gelukkig nieuwjaar!

 30. Mariette schreef:

  Fototalent dat je bent :). Heerlijk om zo een overzicht te zien en beschrijvingen er bij te lezen.

  Liefs, Mariette

 31. Michelle schreef:

  Jij ook een gelukkig nieuw jaar! :)

 32. Lotte schreef:

  Ziet eruit als een mooi, gezellig jaar! Hopen dat 2014 net zo zal zijn!

 33. Linda schreef:

  Ik vind het een prachtig overzicht geworden! Het was voor jou duidelijk het jaar der veranderingen :)

  Ik wens jou ook een heel mooi, en vooral fotogeniek nieuw jaar toe!

 34. Shanna schreef:

  Je hebt echt een fantastisch leuke blog!
  Hele mooie vormgeving, wondermooie foto’s en een unieke schrijfstijl. Ziezo. De complimentjes voor vandaag zijn opgebruikt. :)

 35. Merel schreef:

  Wat een geweldig jaar heb jij (hebben jullie) gehad! wow. Ik heb bewondering voor de enorme groei die jij met je blog hebt doorgemaakt. Heel tof om te zien! Ik hoop op een nog te gekker 2014!

Laat een reactie achter