Een heus maandoverzicht

2 juli 2014 - Persoonlijk

Juni was fijn! Het eerste jaar kunstacademie was behoorlijk pittig en als je school besluit niet aan vakantie te doen moet je in een keer doordenderen. Eind mei had ik mijn allerlaatste beoordeling waarover jullie hier konden lezen en opeens was mijn leven weer glitters, unicorns en regenbogen.

Oftewel: ik kon weer ademen. Het afgelopen schooljaar was een gigantische rollercoaster wat emoties betreft inclusief de welbekende mental breakdowns.  Ik kan nu weer eindeloos uitslapen wat veel goed doet voor mijn humeur. Poekies knuffelen totdat ze mij zat zijn. Verwaarloosde vriendinnen opzoeken. Oftewel:

Ik voel me heer-lahk. Echt.

Ook deze dingen waren heel leuk in juni:

 • Ik ging naar een blogevent van Miss Publicity. Een echte. Heus. Ik. Was me een hele verrassing dat ik überhaupt werd uitgenodigd maar hey iemand moet het eten opeten dus ik ging. Gelukkig was Femke ook uitgenodigd en met mijn compagnon aan mijn zijde durf ik alles. Dat het ons al een hele opgave was om er te komen laten we even buiten beschouwing en dat we op de terugweg in de verkeerde tram compleet naar de andere kant van Rotterdam stapte ook. Anyway, zet wat bloggers op een boot, regel een zonnetje, regel goed eten (!!!) en champagne en mij hoor je niet meer. Tenzij mijn champagne bijgeschonken moet worden dan. We kregen producten voorgeschoteld van Byron Bay en Chilly (lachen gieren brullen) en kregen maar liefst twee goodiebags (EENTJE MET ETEN. IK SNAP OPEENS WAAROM IK WAS UITGENODIGD.) Naderhand taartjes kanen met Team Confetti en pizza met Lianne maakte het compleet. Als je op de terugweg in de trein moet vragen of Femke je jurkje even los wilt ritsen voor wat ademruimte weet je dat de dag geslaagd was.
_MG_3547

ETEN

_MG_3561

Beste carrotcake EVER bij Koekela in Rotterdam.

_MG_3564

GOODIEBAGS GRATIS SPULLEN OMG BLOGGER ZIJN IS COOL.

 • Ik rende de Ladiesrun. Mijn prachtige verslag konden jullie al lezen. Een soort kersje op de taart van mijn ‘ik wil beter in mijn vel zitten maar toch ook nog lekker kunnen eten maar toch een beetje afvallen’ missie. Gelukt. En guess what. Ik heb het in mijn kop gehaald om te trainen voor de 10km. Ik heb een nieuw fijn hardlooprondje gevonden. Vijvertjes, natuur, konijntjes, bossen en mooie lange wandelpaden. Opeens werd ik helemaal zen en flikte ik het om de 5km voorbij te gaan. Het hardlopen werd opeens een soort meditatiesessie. De wonderen zijn de wereld nog niet uit: Aline wordt sportief. Thomas en ik hebben ons opgegeven voor de Color Run. Lekker als een stel gekleurde apen rennen, ben benieuwd.
Schermafbeelding 2014-06-02 om 14.51.45
 • Ik ontdekte een serie en keek in 2 dagen 2 seizoenen: Derek. Ik ga er niet teveel over vertellen maar je moet het kijken. Gaat over een verzorgingstehuis (laf bejaardjes <3) en over Derek die daar chillt met de verzorgers en het klinkt nu heel suf en ik moest de eerste aflevering heel erg wennen maar het is de moeite waard.
 • JOHN MAYER
 • Ook best noemenswaardig: ik heb voor het eerst sinds duizend jaar weer gezwommen. In bikini. Waar ik mezelf voorheen alleen maar op verlaten afgelegen stranden of lege zwembaden durfde te vertonen stapte ik nu zonder moeite het water in. Ik heb dan weliswaar niet de perfecte zomerbody van een Griekse godin maar hey, ik wil ook lekker eten.
Schermafbeelding-2014-06-08-om-11.52.381
 • HAD IK AL JOHN MAYER GEZEGD?
 • Ik had een sollicitatie voor een baantje en werd aangenomen. Het baantje was alleen zo kut dat ik op mijn tweede dag jankend op m’n balkon zat. Ik heb verdorie een jaar lang tering hard gewerkt op de kunstacademie en nu ga ik weer drie maanden tering hard werken op een plek waar ik me totaal niet thuis voel. Thanks, but no thanks. Klink ik nu als een verwende prinses? Waarschijnlijk. Gelukkig werk ik me alsnog te pletter want:
 • Ik ontmoette een heleboel nieuwe geweldige mensen DIE OOK NOG DOOR MIJ OP DE FOTO GEZET WILLEN WORDEN [/hysterie]. Wat een feest, wat een feest. Lieve mensen, ook dat, die mij stuk voor stuk moed in praten omdat ze mijn prijs belachelijk laag vonden en lieten blijken dat ik mezelf iets meer moet waarderen. Eigenlijk is mijn zomertour één grote therapiesessie: socializen met nieuwe mensen, het die mensen naar de zin maken en op hun gemak stellen om te fotograferen en ook nog willen blijven presteren als fotograaf. Ik weet in ieder geval weer waarom ik fotograaf wil worden en geen kantoormiep. Laf my job.
tweeluikblog
 • Sowieso ging het als fotograaf zijnde deze maand heel lekker. Leuke klusjes. Maakt me blij.
 • Verder lijkt mijn leven nu heel dynamisch maar BH-loos neuspeuterend onderuitgezakt op de bank zitten met Tony’s binnen handbereik is voor mij ook genieten en vooral groot onderdeel van deze maand(en).

In juli:

 • Gaan de boyfriend en ik naar Londen. EN IK ZOU DIT PUNT HELEMAAL IN CAPS LOCK WILLEN TYPEN OMDAT IK ZO ENTHOUSIAST BEN maar dat doe ik niet maar wat ik wil vertellen is dat ik vandaag een reservering heb kunnen maken bij een kattencafé. EEN KATTENCAFÉ! Dit café zat volgeboekt tot oktober maar vandaag plaatsten ze op Facebook dat er nog wat plekjes vrij gekomen waren. Ik als een malle boeken en ik was net op tijd want 5 minuten later zaten ze al weer vol. Je begrijpt wel dat dit nu al het hoogtepunt is van die hele week in Londen.
Schermafbeelding 2014-07-02 om 19.45.40

Bron

 • Ga ik eindelijk de +- 50 kaartjes schrijven die ik jullie beloofd had. (Je kunt dus nog een reactie achterlaten bij het desbetreffende stukje om ‘kans’ te maken.) (Heb de HEMA al geplunderd door een shitload aan stempels en andere hippe kantoorspullen. Wil je niet missen!)
 • Heb ik nog een heleboel toffe fotosessies op de planning staan.
 • Wil ik als vanouds kringloopbezoekjes maken en ook de IJhallen weer eens bezoeken. Long, long time ago. Ik had eigenlijk gehoopt rond deze tijd weer te verhuizen. We wonen nu een jaar in ons ghetto-paleisje maar helaas liggen de leuke huisjes niet voor het oprapen. Dan de boel maar nog leuker maken.

Okdatwashetdoei!

Reacties

 1. Sara schreef:

  Hahaha wat een enorm grappig stuk heb je geschreven.
  Wat heerlijk dat je nu vakantie hebt en je foto project klinkt als een succes. Ontzettend gaaf zeg! :)
  En WOW, ik zou ook alles in CAPS LOCK willen typen (waarom staat het woord Caps Lock trouwens niet in Caps Lock op mijn toetsenbord?) als ik een reservering had kunnen doen bij het kattencafé. Dat lijkt me echt ontzettend gezellig. Vooral omdat mij kat bang voor me is geworden, letterlijk haar staart tussen haar benen krult wanneer ik bij mijn ouders ben en vervolgens heel hard weg rent. JA, dat is echt ellendig :(

  Ik wens je heel veel plezier en vreugde toe in je vakantie. Geniet van vrije tijd en de leuke mensen die je tegenkomt! :)

 2. Sabine schreef:

  Heerlijk overzicht! Wat een leuke dingen allemaal! Ik vind het superstoer van je dat je na twee dagen gewoon met dat baantje gestopt bent omdat je je er niet fijn voelde. Het zou echt iets voor mij zijn om er dan alsnog twee jaar te blijven hangen. Inspirerend dus! En dat tripje naar Londen klinkt helemaal fantastisch! Heel veel plezier alvast!

 3. Laura schreef:

  Om maar even in de Aline-typestijl te blijven: HEEL VEEL PLEZIER IN LONDEN & HET KATTENCAFÉ.

 4. Elisse schreef:

  Ah, wat kut van dat baantje! Gelukkig zorgen de fotosessies toch ook voor een financiële injectie! Maar volgens mij mag jij ook gerust wat mooiere prijsjes vragen voor je prachtige foto’s! Verder lijkt ’t me een heerlijke maand geweest te zijn, en juli wordt alleen maar fijner! Kattencafé, ZO VET ARGH.

 5. Ik ben verliefd op jouw foto’s!

 6. Ruurdje schreef:

  Wat leuk, je puntjes zijn geen saaie rondjes of vierkantjes maar ook papieren bootjes!

 7. Lonneke schreef:

  haha wat een heerlijk stuk heb je geschreven zeg!
  En die carrot cake, don’t make me jalouse haha!
  Liefs Lonneke

 8. Ilse schreef:

  Dat kattencafe -nog een extra reden voor mijn lijstje naar londen! ^^- lijkt me zo tof! Heerlijk die vakantie zeg, geniet er maar van zeg! En ik heb nog steeds de stille hoop dat je bij mij langs komt om een paar prachtige foto’s te maken en natuurlijk voor een hoop gezelligheid!

 9. Ilse schreef:

  Oe, dus je bent over naar het tweede jaar? Die andere post heb ik een beetje gemist, denk ik. Want ik was ook best wel druk en dan lees ik niet alle posts. =P Wat fijn dat je over bent! =) Ik heb nog twee stagedagen te gaan en dan heb ik ook vakantie. JAY!

 10. Kim schreef:

  Leuk leuk! Tot morgen :D

 11. Sabine schreef:

  Ik word blij van dit overzicht en de vooruitzichten!! En oh, wat herken ik dat, jezelf onderwaarderen als fotograaf. Het is en blijft een vervelend kwaaltje, en gaat ook niet weg ook al doe je het fulltime (of misschien komt dat nog, maar ik gok van niet). Maar ik wil even zeggen: ik vind je foto’s mooi en hoop dat jij ze net zo gaat waarderen als ik en alle mensen die je portretteert en inspireert! :)

 12. cheyenne schreef:

  wat een heerlijk overzichtje zeg! nu heb ik behoorlijk zin in carrot cake om 7.23 ’s ochtends, hmmm..
  xo, cheyenne

 13. Haha, ja the food was goooood op de boot :)
  Goeie maand! En het kattencafe OhEhmGee! Ik verwacht een uitgebreid verslag met interviews van alle katten! (Teveel uitroeptekens, sorry)

 14. Nienke schreef:

  Ik lees je maandoverzicht echt met een enorme lach op m’n gezicht. Heerlijk. En geniet van Londen! You’re gonna love it.

 15. Alisa schreef:

  Jouw maand was zoveel drukker dan die van mij, haha! Maar gelukkig veel leuke dingen. Een kattencafé bezoeken is echt één van mijn grootste wensen, zal vast geweldig zijn! Veel plezier!

 16. Minou schreef:

  Het is grappig dat ik mijn toekomst precies zoals jij nu leeft voor mijn ogen zie :’)

 17. Ginny schreef:

  Klinkt als hele leuke dingen! Alvast veel plezier volgende maand op vakantie & in het kattencafé! Sowieso leuk dat dat er is, nog nooit van gehoord!

 18. Maartje Anna schreef:

  Ik vind je foto’s en schrijfstijl zo fijn, Aline! En whooow een kattencafé! Daar verwacht ik minstens een blogpost vol poekie-portretten van!

 19. Paul schreef:

  Het zijn echt prachtige foto’s dus terecht dat je je daar op focust, en niet op een shitty job. Veel plezier in Londen.

 20. Laura schreef:

  Derek is mijn liefste lievelingsserie. Ik denk dat ik het zo nog maar eens ga kijken, gewoon omdat het zo fantastisch geweldig is. Die aflevering met de vader. Oh my. Heel veel plezier in Londen!

 21. Sjarr schreef:

  Ik ontdek je blog net. Wat schrijf je leuk!!

 22. Linda schreef:

  Jaaaaaa leuk! Heel erg leuk! En, lot’s and lot’s of fun in Londen :)

 23. Hannah Aletta schreef:

  Klinkt als een hele leuke maand! Ik ga ook de Color Run lopen, want vorig jaar heb ik hem in Utrecht gelopen en dat was ontzettend tof, dus moest ik er dit jaar wel weer bij zijn. (Ik wilde trouwens nog veel meer reageren, maar ik moest wachten tot ik een bepaald klusje had afgemaakt, aangezien ik op mijn werk zit, en nu ben ik het vergeten. Handig,)

 24. annouska schreef:

  Wat tof Londen en Kattencafé.. :D Wordt helemaal super dus!!!

 25. Anoeska schreef:

  Wat een gaaf overzicht!

 26. Cath schreef:

  Oh man. Ik ben blij dat je Derek hebt ontdekt. GOUD. Ik heb echt al tienduizend schaapachtige blikken naar me toegeworpen gekregen. Het lijkt wel of niemand van het bestaan wil afweten. Snif.

Laat een reactie achter