Een nieuw avontuur van vijfenveertig vierkante meter

16 september 2016 - Persoonlijk

Hier spreekt een alweer lichtelijk gestreste 4e jaar kunstacademiestudente die het wel welletjes vindt allemaal en gewoon wil beginnen aan haar freelance leven. Momenteel worden we op school klaar gedrild voor het afstudeerjaar (even huilen in foetushouding brb), en ben ik na een schooldag zo uitgeput van alles dat ik het liefst forever mijn bed in duik. Welkom terug in je oude leventje, Ali.

Omdat ik regelmatig freelance werk doe, heb ik naast mijn studie en naast het op pad zijn om te fotograferen thuis nog een boel werk te doen. Wat heel dynamisch en #powervrouw klinkt en thuis kunnen werken klinkt echt als de hemel op aarde. Je kunt zelf je werktijden bepalen, je kunt je lekker bezighouden met het inrichten van je Pinterest worthy werkkamer, je katten krijgen alle aandacht van de wereld en hoe fantastisch is het als je mails kunt beantwoorden vanuit bed, stinkend in je pyjama?!

procrastination-things

Deze ervaringsdeskundige kan je vertellen dat dat leuk is voor een week, en dat je daarna zo lamlendig wordt als de pest. En zo productief als een baksteen. (Oh ik kan ook wel even de afwasmaschine inruimen. Of mijn plant afstoffen. Of de sokkenla opnieuw indelen met al die sokken die ik nooit draag. Oh even met de auto door de wasstraat want ik heb nu lang genoeg thuis gezeten. “Schat, ik kook wel vandaag!”, nadat er pas 3 foto’s zijn bewerkt die dag.)

Een eigen studio stond daarom al lang op mijn lijstje. (Letterlijk, want het staat op mijn 24 before 25 lijst!)

Of zoals ze het bij mij op school noemen, een atelier. Dan klinkt het tenminste niet alsof je gezinnetjes op hun buik laat poseren voor een witte achtergrond terwijl jij mooie sepia foto’s schiet. Ik wilde absoluut geen standaard kantoor met een systeemplafond en het liefst ook niet zo’n hippe werkplek waar je voor duizend euro per dag een bureau krijgt toegewezen. En ik moet zeggen, iets vinden in Utrecht wat niet in deze categorieën valt en niet onbetaalbaar is, is best lastig.

img_4773

En toen kwam er dit.

JONGENS.

IK HEB EEN EIGEN ATELIER.

Wat er zelfs nog fantatisch uitziet op de meest crappy foto die ik ooit postte op mijn blog. Ik kon gewoon niet wachten om jullie dit te showen want ik ben zo vreselijk enthousiast dat ik nu tien uitroeptekens ga gebruiken!!!!!!!!!! Ok, ok, het heeft dan wel een systeemplafond maar het is zo hoog en hallo die ramen!? En al dat groen!

Ik denk, nee weet eigenlijk wel zeker, dat dit een hele fijne boost is voor m’n workflow, creativiteit en energie. En, niet in de laatste plaats:

EINDELIJK WORKSHOPS GEVEN EN EEN PLEK HEBBEN OM MENSEN UIT TE NODIGEN PHOTOSHOPLES VOOR IEDEREEN WAAAH. Ik vind het echt heel heel leuk dat ik eindelijk een plek heb waar ik jullie lekker kan uitnodigen, voor de meest uiteenlopende dingen. Mijn afstuderen wordt een hele dure grap (een bedrag van vier cijfers, zonder komma) dus ik ben aan het broeden op leuke events, workshops, Photoshoplessen, filmbewerkinglessen, een Paper Boats get together taartfeest en ga zo maar door om zo mijn afstuderen een beetje te bekostigen. En niet in de laatste plaats om zo leuke nieuwe mensen te ontmoeten: jullie!

IN M’N EIGEN ATELIER. Dat klínkt toch gewoon al super mega volwassen powervrouw succesvol gelukt leven?

Brb eerst even de boel volstoppen met planten, kleedjes, nutteloze beeldjes en foto’s. Heel veel foto’s.

Wordt vervolgd!

Reacties

 1. yvonne schreef:

  Wat gaaf! Gefelicitaart!!!

 2. Lise schreef:

  AAAAAH je atelier is zo mooi! Ik kom zeker naar de filmbewerkingslessen! En photoshoplessen! (En dat taart-eet-festijn kan er ook nog wel bij)

 3. Madam Elisa schreef:

  Oh whaa wat gaaf :D gefeliciteerd.

 4. Yvette schreef:

  Wow!!! Hoe leuk is dit waar heb je dit paleisje gevonden??

 5. Janna schreef:

  Wat ontzettend gaaf. En het ziet er ook echt uit als een bijzondere, relaxte plek. Gefeliciteerd!

 6. Anouk schreef:

  Dit ziet er inderdaad echt super tof uit!

 7. Deirdre schreef:

  Wat gaaf!! En wat ziet het er mooi uit! Mag ik vragen hoe je dit mooie plekje hebt gevonden? Ik kan je namelijk zo vinden in je blogpost. Iedereen denk wel leuk vanuit huis werken maar ik zou ook wel een eigen kantoor willen hebben. Maarja de standaard plekken/kantoren zijn absurd duur, gewoon een tweede hypotheek per maand :(
  Heel veel plezier met je nieuwe plek, geniet van het inrichten ervan :)

 8. Jennifer schreef:

  Supergaaf! Ben benieuwt naar de fotos als het ingericht is :D

 9. Jantine schreef:

  Oh wow, zo ontzettend gaaf! :D Ik ben ook heel nieuwsgierig, maar het ziet er nu al fantastisch uit vind ik <3

 10. gerhilde maakt schreef:

  Wauw! Dat ziet er echt super uit!

 11. Elaintje schreef:

  Wat leuk zeg! Ziet er goed uit. Gefeliciteerd! En nu lekker inrichten :-)

 12. Christa schreef:

  Wat goed!! Zoveel nieuwe mogelijkheden inderdaad, geniet ervan!

 13. AAH. Wat súper tof dit!! Ik ben heeel benieuwd (en lichtelijk jaloers maar dat terzijde) hoe ’t eruit gaat zien als alles is ingericht, en je plannen klinken nu al fantastisch. Ik bedoel, workshops en taart. Hallo.

 14. Eline schreef:

  Wat ontzettend gaaf dat je nu lekker je eigen plekje hebt! Het klinkt echt ontzettend leuk en super gezellig.

 15. Fenna schreef:

  Aaaaaah, wat gaaaaaaaf!!! Een eigen studio klinkt geweldig! Ik kom graag een keertje op een van je (hopelijk vele vele) workshops, lijkt me heel leuk!!

 16. Lobke schreef:

  Wat vet!!! Zo’n andere omgeving gaat SWS beter werken! Als ik thuis ben heb ik namelijk ook het probleem dat alles opeens leuk is (hé, de kamer stofzuigen, goed idee) en ergens anders zijn er waarschijnlijk zoveel minder afleidingen. Ik ben benieuwd naar de workshops die je gaat geven!

 17. Angélica schreef:

  Veeeeeeet!! Ik heb na mijn afstuderen ook een tijdje een atelier gehad (dat was overigens wel een kantoorhok, maar desondanks ZO FIJN) en vond dat erg motiverend en inspirerend werken. Kreeg toen veel meer gedaan en was denk ik ook wel creatiever! Toen woonde ik nog in een klein kamertje dus moest ik ook wel, nou is het allemaal anders. Maar toch, ateliers zijn fijn. Wat een mooie plek wauw!

 18. Sonia schreef:

  Aaaah wat GEWELDIG LEUK! Het ziet er op die foto al zooo mooi uit! Ik wil echt op je workshops komen, wat best makkelijk kan, want ik heb net een kamer in Utrecht gevonden!!

 19. Hannah schreef:

  Whaa ik ben fan! En helemaal in voor workshops en taart eten:)

 20. Evelien schreef:

  Wauw ziet er echt super tof uit! Echt leuk voor je :) Veel plezier daar, ben benieuwd!

 21. senna schreef:

  Yay super leuk! Gefeliciteerd met dit mooie plekje :D
  (enne heel veel succes met het afstudeerjaar)

 22. Veerlez schreef:

  Wat ontzettend tof, het ziet er mooi uit. Ik ben benieuwd hoe je het gaat inrichten.
  Enne, is het bij de vlampijp? Daar doen die ramen me aan denken.

 23. Marjolein schreef:

  Gefeliciteeeeerd met je awesome atelier! Ik ben echt heel benieuwd hoe het eruit gaat zien, want als het er op zo’n crappy foto al fantastisch uitziet…

 24. Karlijn schreef:

  Oooh, wat mega gaaf om zo’n mooie plek te hebben als atelier!

 25. Sabine schreef:

  DIT IS ZO TOF!! Mag ik zsm op bezoek komen?!

 26. Jessy schreef:

  Aaah wat gaaf gefeliciteerd! En wat leuk dat je verschillende events en workshops wilt organiseren. Daar heb ik zeker interesse in :)

 27. Miranda schreef:

  Super leuk, gefeliciteerd!!!!!!!!!!

 28. Malou schreef:

  Suuuuper nice! <3

 29. Paul schreef:

  Wow, prachtig locatie met zoveel licht en meteen groen voor de ramen!

 30. Marlous schreef:

  Wat gaaf! Super mooie locatie. Lijkt me leuk om eens een keer een cursusje bij je te volgen, ik wil je wel financieel supporten ;-)

 31. Mylene schreef:

  Wowowowo, wat gaaaaf. En volgens mij is het er ook zooo mooi. Tof man. Ben echt benieuwd naar alle toffe dingen die je daar gaat doen. Gefeliciteerd!!!

 32. Vivian schreef:

  Wat ontzettend gaaf voor je, het ziet er supermooi uit!

 33. WAUW! ( < dit moest gewoon even in hoofdletters ;) ) Maar wauw wat een toffe werkplek, ziet er nu al leuk uit en ben heel benieuwd na alle leuke plannen die je hebt en workshops die er gaan komen!

 34. Merel schreef:

  Deze plek komt me heeeeel bekend voor is dit bij breukelen? Heb daar stage gelopen in een groot ateliers pand! Super leuk, levendig en het barst aan de creativiteit en inspiratie! Dat is hoe ik het daar tenminste altijd ervaren heb.

  En al is het niet daar, nog steeds SUPER leuk, haha!
  helemaaal met die inrichting waarvan ik al een paar foto’s voorbij heb zien komen.

  YOU GO GIRL!
  en lang leve ateliers

 35. Justen schreef:

  Heel gaaf! Succes met inrichten! :-)

 36. Jessica J. schreef:

  Wat een prachtige plek! Gefeliciteerd!

Laat een reactie achter