Een onsamenhangend verhaal

28 januari 2015 - Persoonlijk

As usual. Of ik nog leef: JA. HOI. Ik schreef per ongeluk even heel lang niet. Ik heb er eigenlijk niet echt een reden voor. Ok mijn vingers wilden niet echt typen en hetgeen wat ik typte sloeg niet echt ergens op maar ik sta er maar niet te lang bij stil. Tijd voor nieuwe onsamenhangende verhaaltjes!

Ik maakte: wat polaroids.

Scan-13

want de zon maakte zulke mooie schaduwen en Franklin sliep zo lief.

Ik keek: duizend afleveringen van Homeland. O mijn god wat is die serie retespannend. Femke tipte het me een tijdje geleden toen ik in een zwart gat viel na alle seizoenen van Lost gekeken te hebben en ook Anne-Fleur schreef er een stukje over. Het is wel echt een grote-mensen-serie over Amerika en terroristen en een soort van Al Qaida maar zo onwijs spannend! Aanradertje. Al is het alleen maar omdat alle hoofdrolspelers leuke koppen hebben.

Ik liep: hard. Tien kilometer. Maakte ik me voorheen nog druk of ik het wel zou redden en kunnen, en zo liep ik op een avond gewoon tien kilometer aan één stuk. Een flink record, en ik wilde gelijk duizend taarten bakken om het te vieren. Ik beloof plechtig dat ik nu pas weer over hardlopen ga schrijven als de tien kilometerwedstrijd aanbreekt in mei, maar wilde dit nog even kwijt omdat het wel een mijlpaaltje voor me is.

taartfoto

Ok ik bakte dan niet duizend taarten maar wel één, en wat voor één. Een goddelijke cheesecake, waarbij ik niet kon wachten met proeven totdat de saus erop zat zoals je kunt zien. Als jullie het recept willen gil dan maar even in de comments ‘IK WIL HET RECEPT’. Dan heb ik een goed excuus om het nog een keer te maken want een recept is natuurlijk niet compleet zonder mooie foto’s. Voor nu deze lelijke foto met een krijsende Franklin. <3

Ik volgde: een seminar op school over het creatieve proces en dat is nog complexer dan ik al dacht. Een mooie quote die naar voren kwam tijdens een lezing die we moesten kijken als huiswerk was deze:

quote

(Even heel hip met een mooi lettertype in elkaar geflanst want dat hoort zo met quotes in bloggerland.) Als je eenmaal een beetje snapt hoe het creatieve proces in elkaar steekt kun je van jezelf uitvinden wat bij jou de meest heldere momenten zijn op dat gebied. Wanneer jij vastloopt en wanneer jij de beste ingevingen krijgt. Ook leerde ik dat middagdutjes juist bevorderlijk zijn (HOERA voor middagdutjes!!), dat je taken die je in twee minuten kan voltooien ook gewoon gelijk moet doen en dat studie ontwijkend gedrag (afwassen, je bureau opruimen, stofzuigen..) helemaal niet erg is voor het proces. Als het seminar voorbij is deze week schrijf ik er nog wel eens een postje over. Eerst moet ik het zelf even verwerken en ordenen.

En zo zagen mijn vrije uurtjes eruit:

Pyjama-dagen, doelloos laptop-dagen, voor me uitstaren opzoek naar inspiratie-dagen en confetti-dagen. Er hangt niet voor niets ‘dagen van gras, dagen van stro’ boven mijn bank. Sowieso is dit een van de fijnste liedjes van Spinvis, maar tegelijkertijd ook een zinnetje wat mij er aan herinnert dat je dagen niet altijd feest en confetti hoeven te zijn – dagen van gras. Dat je je niet schuldig hoeft te voelen wanneer je je even wat minder voelt terwijl er niks aan de hand is – dagen van stro.

Tot zover de wijsheden uit huize Ali.

Reacties

 1. Inge schreef:

  Mooi filmpje en ja IK WIL HET RECEPT!
  Over creatieve processen, ik weet er alles van als designer (ik bedoel, ik vertoon bij spannende dingen nog steeds studieontwijkend gedrag)

  • Aline schreef:

   STAAT ONLINE :D Ja maar wist je dus dat het absoluut niet erg is om te SOG’gen? Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het goed is om het creatieve proces te bevorderen

 2. Stephanie schreef:

  HOMELAND! Omg. Heb de vier seizoenen in afgelopen 3/4 weken gezien!!!#12~~! En die slinger is zo leuk! <3

  • Aline schreef:

   Wij hebben gisteren de tweede helft van seizoen twee er in een avond / nacht doorheen gejast. Vanavond en morgen seizoen 3 op de planning. Hoezo verslaafd :’D

 3. Dina schreef:

  IK WIL HET RECEPT! Ik heb echt zin om weer eens cheesecake te maken, dus komt u maar. Dat seminar over creatieve processen lijkt me heel interessant trouwens.

 4. Merel schreef:

  Love het filmpje.

 5. Elisa schreef:

  Oh wat leuk een leuk filmpje is dat geworden :D

 6. Maaike schreef:

  JA IK WIL HET RECEPT! En wat een enorm fijn filmpje!

 7. Bente schreef:

  Homeland wil ik ook echt nog heel graag gaan kijken! We zijn net begonnen aan Orange is the new black, maar daarna!

 8. Miranda schreef:

  IK WIL HET RECEPT!

  Leuk filmpje. Ik vind het nog steeds lastig te accepteren dat je tijd nodig hebt om te ontspanen en dat je niet altijd maar productief bezig kan zijn…

 9. Ancellina schreef:

  Wat een leuk artikel! Mooi geschreven! Liefs A

 10. Die foto van Franklin bij de taart, geniaal! ‘Ik wil taaaaaart’!!

 11. Lisa May schreef:

  IK WIL HET RECEPT. En los daarvan: ik vind je filmpje heel tof! Die timing met de muziek en het afgewisselde met wit in het begin vind ik erg tof bedacht. Liehiefs en een knuffel aan Emmypoes en Franklin :)

 12. sara schreef:

  Haha, die krijsende Franklin!
  Leuk filmpje

 13. Quinty schreef:

  wow, 10 kilometer! Ik zou willen dat ik al zo ver was, ik sta al te juichen als ik mijn rondje van 5 kilometer zonder lopen heb gered ;). Dan verdien je inderdaad wel 1000 taarten ;)!

 14. Yvette schreef:

  IK WIL HET RECEPT :)

 15. Anne-Fleur schreef:

  Wat een mooi filmpje!!
  Hahah Franklin op die taart foto. Katten zijn echt leuk. Rare beesten.
  HOMELAND AAH. Waar ben je nu?
  Ik denk dat ik die cheesecake niet kan eten, maar ik wil alsnog wel het recept! Want misschien kan ik het (omg) veganizen #veganizen #yolo

 16. Jelly schreef:

  Ah, fijn filmpje (de timing met de muziek is leuk!) en een fijn artikel:) En whooo, you go girl, tien kilometer rennen. Ik hou me al heel lang voor dat ik ooit (ooit…) eens wil beginnen met hardlopen. Uitstelgedrag en luiheid en zo. Ik vroeg me een dingetje af: wat is het lettertype van de quote?:)
  En: IK WIL HET RECEPT!!!!11!!!1!!

 17. Hester schreef:

  IK WIL HET RECEPT! (or more like, ik wil een stukje taart en wel nu)

  Ik ben wel heel benieuwd naar dat creatieve proces en dat filmpje is weer super awesome. Ik vind het tof hoe je iets normaals of saais toch nog in een kunstvorm kan gieten en iemand kan laten nadenken, of in elk geval meer dan als je zou zeggen ‘ik zat op bed’.

  (en gefeliciteerd met je record, ook dat doe ik je niet na)

 18. Ilse schreef:

  Spinvis! <3
  Goed bezig zeg met die 10 kilometer, ik moet ook maar weer eens wat gaan uitvoeren!
  IK WIL HET RECEPT! Zo, dat ook weer gegild.

 19. Emma schreef:

  Ah wat goed die 10 kilometer, ik kan nog geen 10 meter achter elkaar rennen voordat ik al doodmoe neerval. Wat een prachtig filmpje, I like!
  EN IK WIL HET RECEPT! Ik hou van taart.
  Xo Emma

 20. Karlijn schreef:

  Klinkt als een interessante seminar! Ik ben benieuwd naar je blog daarover :)

 21. Rianne schreef:

  Oooh die taart ziet er heerlijk uit!! En leuk filmpje :)

 22. Imre schreef:

  IK WIL HET RECEPT

 23. Babette schreef:

  Wat leuk geschreven, erg herkenbaar! En ook een mooi filmpje, leuk om het zo in beeld te brengen inplaats van foto’s! ;)
  Oja IK WIL HET RECEPT!

 24. Lieke schreef:

  Heel mooi filmpje :)

 25. Hannae schreef:

  Dat stukje over creativiteit doet me helemaal denken aan deze tekening van Eva Mouton: http://www.evamouton.be/nl/blog/mijn-beroepsgeheim-in-de-standaard-der-letteren-22-02-2013/ :)

 26. Britt -Radianto- schreef:

  IK WIL HET RECEPT, ja hoor je mag de taart bakken. En de foto van je super leuk uitziende taartje met krijsende Franklin vind ik al mooi, dus ik ben weer super benieuwd wat je ervan gaat maken! Knap trouwens, de 10 km die je hebt gelopen, aan één stuk!

 27. Joyce schreef:

  Geniaal die foto met krijsende Franklin zo’n typische; when you see it your shit breaks… haha.

  Liefs

 28. Emma schreef:

  WHAAAAH, geef me dat recept !

 29. Julia schreef:

  Hahaha, krijsende Franklin! En ik wil het recept ook! Taart <3 Gefeliciteerd met je 10 km!! :)

 30. Mylene schreef:

  JA NATUURLIJK WIL IK HET RECEPT. Cheesecake is mijn lievelingstaart ooooit. En deze ziet er ook nog eens heel goed uit. Wat een fijne foto heb je trouwens in je sidebar.

 31. Brigit schreef:

  IK WIL HET RECEPT!!! En god Aline wat is jou haar toch prachtig. ♥

 32. TimeForBlues schreef:

  Mooi filmpje!! De muziek die er onder staat is ook mooi! Ik lag echt dubbel om krijsende Franklin hahaha! x

 33. Paul schreef:

  Allereerst: IK WIL HET RECEPT.
  Ten tweede, dat is een fijn liedje onder het filmpje. Van wie is het? Ten derde, gefeliciteerd met je mijlpaal van tien kilometer. Goed hoor!

 34. Anna schreef:

  Leuk weer, zo’n filmpje :)! En yes, IK WIL HET RECEPT! Cheesecake is de beste taart ooit! Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, dus dat wordt wel eens tijd en dan is een recept natuurlijk handig.

 35. Just Femz schreef:

  Ik ben nu al benieuwd naar de blog over jouw seminar. Klinkt ontzettend leuk!

 36. luna michelle schreef:

  jajaja IK WIL HET RECEPT! :) Leuk om te lezen (en te kijken :)) dit, Aline :) En de bovenste foto, waaaauuw! :)

 37. Anouck Plume schreef:

  hahaha misschien niet zo’n goede timing voor mij om te lezen dat studie ontwijkend gedrag oké is voor het proces. Ik word verdrietig van tentamens, maar gelukkig zijn er ook leuke kanten aan die pyjama dagen (resultaat is meetbaar in taartjes)

 38. Hanneke schreef:

  Homeland èn taart, dat klinkt goed!

  Je filmpje is cute trouwens!

 39. Miriam schreef:

  Jaaa, recept graag :D

 40. Anniek schreef:

  Ik wil absoluut het recept!

  Ik ben zwaar jaloers op je 10 km hardlopen, super goed! Ik heb begin januari ook 10km gelopen en ben daarbij geblesseerd geraakt, waardoor ik nu alweer een maand stil zit. Nooit verwacht dat ik dit zou zeggen, maar: IK MIS HET!

 41. Eva schreef:

  Kom dus maar even door met het recept! En de quote van Spinvis had niet passender kunnen zijn, ik heb er nooit zo bij stil gestaan maar spijker op zn kop en nu weet ik even niet meer wat ik zeggen moet.

 42. Natasja schreef:

  Fijn filmpje, sfeervol! Ik roep al maanden dat ik wil gaan hardlopen maar het lukt me maar niet, bah. Hihi ik denk dat Franklin ook taart wil.

 43. annouska schreef:

  Heeeey daar is ze… Wat ziet die taart er goddelijk uit, IK WIL HET RECEPT!!! En ook die hardloop inspiratie om weer te beginnen :P

 44. alexa schreef:

  hahaha hoe je het geschreven hebt!

 45. DEMI schreef:

  Haha leuk filmpje, duidelijk beeld wat je gedaan hebt.

Laat een reactie achter