Over goede voornemens en dat soort dingen

30 december 2013 - Persoonlijk

Ik wilde dus een stukje schrijven over voornemens en hoe stom ik dat eigenlijk vind en hoe niemand zich meer daar aan houdt na zo ongeveer 3 maanden en hoe iedereen afhaakt bij de sportschool en weer lekker pakjes sigaretten gaat kopen. En dat ik daar dus niet aan meedoe maar wel voornemens wil hebben om mijn jaar awesome te maken. (Maar ik weiger – nogmaals – om te zeggen dat het ‘mijn jaar’ gaat worden.) Maar toen schreef Femke er al een stukje over. Het is dat Femke mijn blog-compagnon is maar anders… Net als haar wil ik dus een lijstje maken met leuke dingen.

(Ik doe trouwens niet zo aan volgordes want gooi al een blogpost over 2014 online terwijl het 2013 overzicht nog moet komen. Yolo.)

Maar eerst even dit:

Sorry 2013 dat ik soms een lui varken was, ik teveel tijd spendeerde aan mijn middagdutjes, ik teveel vloekte, teveel geld uitgaf aan onzinnige dingen, een onhandelbaar wispelturig onvoorspelbaar kreng was voor Thomas en de poekies soms vergat schoon water te geven. In 2014 nieuwe rondes, nieuwe kansen. (Haha nog zo’n prachtuitspraak die gok ik 90% van de Nederlanders doet rond deze tijd.)

lijngrootIn 2014 wil ik:
lijngroot

 • Minstens 52 nieuwe recepten uitproberen en een koningin worden in de keuken. Dat is dus elke week één recept. Sinds we zijn verhuisd naar Utrecht hebben we een hele mooie grote keuken waarin ik uitgebreid los kan gaan. Daarbij begin ik koken potverdorie nog leuk te vinden ook! Al helemaal sinds afgelopen week mijn eerste risotto gewoon GELUKT was. Ik ben alweer ijverig alle kringlopen bij langs aan het gaan om mooi servies te scoren zodat ik mijn gekookte en gebakken goedjes mooi kan fotograferen voor de blog. Wat mij brengt op het volgende punt:
 • Meer kringlopen! Bij deze heb ik kringlopen officieel goedgekeurd als werkwoord. Ik wil nieuwe kringloopwinkels ontdekken en middagen rondstruinen. Want hey, je moet doen waar je gelukkig van wordt, toch?
 • Negatieve energie verbannen. Geen tijd verspillen aan irritaties en ergernissen want daar ben ik goed in. Niet druk maken om onnodige dingen.
 • Een sociaal leven opbouwen in Utrecht.
 • En daar hoort een beetje bij: al die 38373 leuke winkeltjes / restaurantjes / straatjes ontdekken in Utrecht.
 • Sowieso naar één festival. Maakt me niet uit welke. Toen ik nog veel werkte en rijk was ging ik standaard elke zomer een paar festivals af. Afgelopen zomer nergens geweest wegens geldgebrek. Bovenaan mijn lijstje staat Into The Great Wide Open op Vlieland.
 • Mijn propedeuse in 1 jaar halen. Ik heb tot nu toe ook alles in één keer gehaald dus dan zou die propedeuse ook moeten lukken, toch?
pollierollie-600x702
 • Een digitale piano kopen of huren en het pianospelen weer oppakken.
 • Experimenteren wordt mijn toverwoord in 2014. Experimenteren tot ik erbij neer val. Vooral op fotografie gebied. Ook wil ik meer met mijn schrijven gaan doen en heb ik mijn docenten ijverig beloofd dat ik schrijven en fotograferen ga combineren. Hoe? Geen idee. Zien we dan wel weer. Dus ook: meer schrijven.
 • Ook wil ik meer buiten schoolopdrachten om fotograferen. Gewoon, mooie portretten van leuke mensen op fijne locaties. Bruiloft numero 1 staat alweer gepland joepie! Mocht ik ooit mensen zoeken die voor mijn lens willen staan dan zijn jullie uiteraard als eerste daarvan op de hoogte.
 • Minstens 10 nieuwe soorten chocolade uitproberen. Oh en als we dan toch bezig zijn, doe de witte chocolade fondue dan ook nog maar op ’t lijstje. Ook nog nooit gehad.
 • Met Thomas samen naar de bioscoop. Want dat hebben we gewoon in de afgelopen 2 jaar nog nooit gedaan.
 • Omdat Londen de beste, fijnste en leukste stad op aarde is wil ik daar sowieso weer naar toe. In 2013 ben ik slechts één keer geweest en dat vond ik veel te karig. Londen dus. Hoewel ik ook doodgraag weer naar de Engelse zuidkust zou willen omdat die ook meer dan fantastisch is.
londenstoep
 • 5 kilometer kunnen rennen. Ik ben sinds een week of twee weer begonnen met hardlopen nadat ik al 3928 keer was afgehaakt. Wonder boven wonder gaat het dit keer best prima. Ik merk dat mijn conditie enorm is verbeterd sinds ik elke dag naar school fiets wat best een eindje is. Hierdoor gaat het hardlopen ineens stukken beter en heb ik er zowaar plezier in. WAT?! HUH?! Ja echt! Als ik dit jaar de 5 kilometer haal ben ik intens blij.
 • Een nieuwe tattoo. En dan nu écht. Ik loop al jaren te malen en het wordt potverdorie eens tijd. Misschien als beloning wanneer ik het puntje hierboven heb voltooid?
lijngroot

Wat zijn jouw wensen voor 2014?

Reacties

 1. Nena schreef:

  Leuke voornemens! Ook wel dingen die te halen zijn. Ik wil in 2014 vooral meer gaan hardlopen, moet alleen nog even de tijd vinden haha

 2. Marieke schreef:

  Mooi lijstje, hoor! Heel haalbaar ook, denk ik :) Ik houd van goede voornemens, al is het maar om plannen te maken! Zo te zien gaat 2014 een mooi jaar voor jou worden :)

 3. Mikki schreef:

  Wat een boel leuke voornemens!

  Je brengt me op een idee met die witte chocolade fondue, nog nooit aan gedacht

  Mijn wens voor 2014 is (heb ik zojuist besloten) de dam tot damloop lopen. Ik kan nu met moeite 3 kilometer dus dat wordt wat.

  En ook EINDELIJK eens dat piano spelen oppakken, ik heb nu al ruim een jaar een digitale piano maar doe er niks mee en ik baal van mezelf want ik vind piano geweldig dus ik snap het niet

  Nou ik vind het eigenlijk al heel wat als ik deze twee punten haal, dus ik laat het daar maar bij :’)

 4. Hannah schreef:

  Mijn grootste plannen voor 2014 zijn:
  – Bungeejumpen in Scheveningen
  – Aan de Dam tot Damloop meedoen (slik, 16,1 km hardlopen…)
  – In ieder geval naar een concert en een festival gaan.

 5. Hannah schreef:

  Oh, hey, ik zie net dat Mikki en ik qua hardlopen hetzelfde doel hebben. Wat leuk!

 6. Kelly schreef:

  Wat een leuk lijstje! Ook ik hoop de 5km te rennen zonder daar drie keer voor even te moeten stoppen om bij te komen. Ik wil vooral doorzetten met het hardlopen. Niet één week netjes twee keer gaan en het vervolgens te koud vinden buiten en lekker een serie op te zetten in plaats van mijn hardloopkleren aan te trekken.

 7. Isabel schreef:

  Leuk om je voornemens te lezen! Ik denk dat die van jou wel moeten lukken, ze zijn niet echt overdreven. Ook al is een recept per week misschien wel veel, maar dat ligt er natuurlijk aan. Ik heb er ook wel een paar, maar wilde er niet te veel omdat ik ze anders zeker weten niet waarmaak.

 8. Sabrina schreef:

  Leuk om te lezen! Ik hoop dat het je allemaal gaat lukken!

 9. olga schreef:

  Ik moet nog even nadenken over mijn wensen voor het nieuwe jaar ;)

 10. Wieneke schreef:

  volgens mij zijn je voornemens best te doen toch?! Ik doe normaal echt niet aan voornemens, maar heb er nu eentje en hij is super afgezaagd, maar ik wil meer sporten. Ik begin 1 januari om 12:00 met de recordpoging online workout via Willeke Zorg..

 11. Nanda schreef:

  Mooie doelen! En elke week een nieuw recept is leuk, ik moet dat ook eens gaan doen. Zoveel dingen uitgeknipt en bewaard die ik wil maken.
  Ik doe dit jaar voor het eerst niet aan concrete doelen, ben benieuwd hoe me dat bevalt :)

 12. Eline schreef:

  Ah wat een mooie voornemens, en zoveel. Ik hoop dat je je aan de meeste kunt houden. Zelf heb ik nog niet echt nagedacht over wat wel en niet dit jaar, mijn hoofd zit vol stress voor de examens die eraan komen. Misschien morgen eens over nadenken op de weg naar het NYE etentje!

 13. Kimberly schreef:

  Oehh 52 nieuwe recepten uitproberen, ga ik ook proberen maar dan de helft minder haha! Ik heb niet echt goede voornemens voor dit jaar, ik wil het liefste weer naar Frankrijk en dit keer volop genieten! <3 En veel gezondheid haha

 14. Maudy schreef:

  Echt geweldig hoe jij kunt schrijven joh! Normaal heb ik echt de pest aan voornemens enzo, maar die van jou zijn leuk om te lezen (:

 15. Adriënne schreef:

  Mooi lijstje! ♥ Zelf doe ik niet echt aan goede voornemens, maar zet ik meer doelen voor mezelf? Ik maak een lijstje, hang dat op een plaats waar ik het dagelijks zie en probeer dan voor het einde van het jaar zoveel mogelijk dingen af te strepen. Gaat heel goed op die manier! Ik hoop dat 2014 weer net zo’n mooi jaar voor je wordt! ♥

  Liefs,
  Adriënne

  PS: Heb je misschien nog last-minute tips om vuurwerk te fotograferen? Vorig jaar helemaal research naar gedaan, maar het lukte voor geen meter, haha. (:

 16. Maura - YLT schreef:

  Wauw wat een mooie voornemens. Ik moet mijne nog op een rijtje zetten. Eigenlijk wil ik er niet aan doen, maar je ontkomt er toch niet echt aan he!

 17. Michelle schreef:

  Leuk dat je meer wilt fotograferen buiten schoolopdrachten om. Misschien heb je hier niets aan, maar een vriendin van mij doet een visagie opleiding en doet vaak make up voor fotoshoots. Ze woont vlak bij Utrecht, dus misschien kunnen jullie een keertje samenwerken. Geen idee of je dat iets vindt, maar misschien is het wel leuk voor je. En ze staat soms ook zelf model, ik heb haar ook wel eens gefotografeerd :)

  Mijn goede voornemen is om meer creatief bezig te zijn en o.a. het fotograferen weer op te pakken!

 18. Eva schreef:

  Je kan op je voorhoofd tatoeëren: “hoi ik ben Aline en ik kan dus wel 5 km lopen. Eat that biatches” Of een leven reclamebord worden en je hele lijf vol laten zetten met papieren bootjes. Ik zou toch voor optie 1 gaan :)

 19. Karlijn schreef:

  Piano spelen staat ook op mijn lijstje, net als vorig jaar…..oeps

 20. Marcella schreef:

  Mooi lijstje voor 2014! Engeland is echt prachtig! Ik wil heel graag weer eens terug naar Londen, ik was er in 1999, veels te lang geleden. Wordt wel weer eens tijd ;-)

 21. Fenne schreef:

  veel succes én plezier met je fijne voornemens!

 22. Kim schreef:

  Hey Aline,

  Ik woon al eeeeuwen in Utrecht, als je een keer wilt afspreken, mail me dan maar. Kan je niet beloven dat ik je de hotspots laat zien (daar ben ik niet hip genoeg voor ^_-) maar met chocolade eten ben ik wel heel goed.

  Als je een goede bioscoop wilt ontdekken, ga dan niet in de stad Utrecht maar neem de trein naar Houten. De bioscoop daar ik erg goed.

  Liefs,
  Kim

 23. Anoeska schreef:

  Ik vind goede voornemens ook een beetje mwah mwah. Toch heb ook ik ze dit jaar wel weer opgeschreven. Gewoon, for fun en om te kijken of ik het vol houd haha. Vind die van jou in ieder geval erg goed, ben benieuwd!

 24. Lisa schreef:

  Wat een leuke, inspirerende lijst! Weer eens wat anders dan het afvallen/stoppen met roken/positief denken. Veel succes, en een mooi 2014 toegewenst!

 25. annouska schreef:

  Voornemens waar zoveel moois uit gehaald kan worden. Ik hoop echt dat je ze allemaal waar kan maken.

 26. Ginny schreef:

  Succes! Als je alles behaalt, dan wordt het in elk geval een top jaar!

 27. barbara schreef:

  twee festivals die misschien wat voor jou zijn!

  – Welcome to the Village in Leeuwarden, super chill klein festival dat ook nog eens kneitergoedkoop is (én midden in de zomer jeee)
  – Into the Great Wide Open (oke dat wist je al) is inderdaad fucking cool. Vooral als je als vrijwilliger gaat. Maar echt, dát is zo chill, ze zorgen er extreem goed voor hun vrijwilligers en het festival is gewoon geweldig en het werk ook leuk en bovenal alle vrijwilligers en de onderlinge sfeer is enorm goed.

 28. cheyenne schreef:

  hele toffe doelen zeg :) ik doe mee met het ontdekken van utrecht – ik woon hier alweer een aantal jaar maar heb nog steeds het gevoel de stad niet goed te kennen, hmpf. succes!
  xo, cheyenne

Laat een reactie achter