Ik moet mijn lijstje nog afmaken

31 december 2014 - Persoonlijk

met veertien herinneringen uit 2014 maar besloot natuurlijk even op vakantie op reis te gaan naar Berlijn (waarover later meer) en ik ben niet zo’n profi blogger die dan alle blogposts ingepland heeft. Faal. Maargoed jullie zijn het inmiddels wel gewend van me, denk ik.

Veertien herinneringen uit 2014, het vervolg

Ik vertelde al hoe blij ik was met mijn propedeuse, met mijn zomer en hoe erg ik van Engeland houd.

2014 was een beetje gek. Soms intens gelukkig, soms extreem down. Soms huilie huilie in bed met mascaravegen en snottebellen. Soms dansend op Taylor Swift gooiend met confetti.

DW8A1879

Of sneeuw. (Het sneeuwde in Berlijn!! <3)

DW8A1383

Soms denk ik, wijf, stel je niet zo aan. Kap eens met dat gejammer en gejank. Je hebt het prima voor elkaar. Je woont in een leuke stad met een leuke vriend en lieve poekies, je doet een vette opleiding waarover je niet mag klagen omdat het toch best prima gaat, je komt op de meest leuke plekken en je ontmoet de meest fantastische mensen. De mensen die jij liefhebt hebben jou ook lief en af en toe doe je ook nog tripjes naar het buitenland of zie je John Mayer (!!!!!).

2014 was voor mij geen jaar dat er extreem uitsprong. Ik heb wederom geen wereldreis gemaakt of gezorgd voor wereldvrede. Ik leefde gewoon mijn leven, zo goed of zo kwaad als dat dat soms ging. Ik miste mijn mama (soms), knuffelde mijn poekies (vaak), maakte nieuwe vrienden (eindelijk) en verbrak onbewust oude vriendschappen, pompte mijn laptop vol met honderden gigabytes aan nieuw werk, pompte mijn lichaam vol met honderd chocola maar viel ook heel wat kilo’s af en zo kabbelde het maar wat voort.

Vorig jaar maakte ik nog braaf een lijstje met voornemens. Lekker praktische zaken die je vanzelf wel een keer kunt afstrepen of die je elk jaar weer standaard op je lijstje zet (afvallen, gezond eten) (…) waarbij je roept dat je dat in 2015 écht écht écht gaat doen. En het dan vervolgens niet doet. (Zo wilde ik een koningin worden in de keuken HA-HA. Grootste grap van 2014.) Voor 2015 heb ik eigenlijk maar één voornemen. Het klinkt nogal kotsie kotserig uit mijn nuchtere mond maar hier komt ‘ie. Houd je vast:

Mezelf leren leuk te vinden.

En daarmee een leuker mens worden voor zowel mezelf als mijn omgeving en de rest van de buitenwereld.

Want ik vond mezelf niet altijd even leuk in 2014. Ik voelde me soms zo’n faalhaas. Een ontzettende extreme faalhaas. Ik ben streng voor mezelf. Extreem veeleisend. Met huilie huilie-buien tot gevolg. En daar ben ik inmiddels wel een beetje klaar mee.

Als ik dat nou eens volhoud, mezelf leuk vinden bedoel ik, een heel jaar lang, dan denk ik dat ik best een prima jaar tegemoet ga.

(En als ik heb uitgevonden hoe dat werkt, van jezelf houden, schrijf ik wel een tutorial, ok? Ik bedoel, een artikel.)

DW8A1863

(Dit was inderdaad geen lijst met de rest van de veertien herinneringen maar yolo. Boodschap is duidelijk.)

Ik wens jullie allemaal een heel fijn uiteinde en wil jullie bedanken voor die honderden lieve comments en mailtjes het afgelopen jaar. Ik vind het zo leuk om te merken dat mensen me gewoon een beetje kennen door mijn blog. Dat mensen soms met me meeleven. Blij voor me zijn. Of juist met me meebalen. Dat ik dingen van me af kan typen en dat er dan óók nog mensen zijn die het lezen. En er op reageren. Dat ik herkend word in de stad. (Dat ik me dan extreem ongemakkelijk voel laten we maar even buiten beschouwing.) Ehrmehrgehrd internet wat ben je leuk. Wat zijn jullie leuk! [/einde awardwinning speech]

Fijn 2015! 

Reacties

 1. Hillevi schreef:

  Haha Aline, helemaal niet kotsie kotserig.
  Ik snap je precies. Soms schaam ik me gewoon dat ik me kut voel, terwijl er eigenlijk niks aan de hand is. Het zit gewoon een beetje in me ofzo, dat ik mezelf soms verschrikkelijk stom vind, qua prestaties, manier van denken en uiterlijk. Maar dat is ook echt mijn voornemen, om mezelf leuker te gaan vinden. Ik weet nog niet precies hoe, maar het is wel één van de belangrijkste dingen, dat je jezelf accepteert en trots op jezelf bent. En dat mag jij helemaal zijn met je te gekke werk en je bent gewoon leuk, maar dat weet je zelf ook wel. Sorry langdradig maar het is dan ook emo-nadenk-tijd zo aan het eind van het jaar ;)

  • Aline schreef:

   Aw zo lief dit! Het is inderdaad emo-nadenk-tijd hahaha, goed verwoord. Je verwoordt het ook precies allemaal zoals ik het ervaar. Misschien hoort het ook gewoon bij een bepaalde levensfase ofzo, I dunno. Maar zolang we ons er bewust van worden zodat we het kunnen veranderen is het goed :)

 2. Bente schreef:

  Lijkt me een goed voornemen voor 2015! :)
  Hahah nou, je had wel een erg lekker recept voor chocoalde mugcake. Misschien dus geen koningin maar zeker een keukenprinsjesje!
  Jij ook een hele fijne jaarwisseling!

 3. Lindsey schreef:

  Wauw, ik lees zojuist mijn eigen struggles (stom woord) en daarbij dus ook één van mijn goede voornemens voor 2015. Volgens mij ben je een hartstikke leuk mens en heb je een awesome leven (hallo, twee katten?! Jaloers.), alleen moet je er zelf nog in gaan geloven. Komt goed!

 4. Maire schreef:

  Goed voornemen voor 2015 in ieder geval! Ik hoor het graag als je hebt uitgevonden hoe je jezelf leuk gaat vinden, ik word soms zo moe van mijn eeuwige onzekerheid. Is ook nergens goed voor he eigenlijk.

 5. Linda schreef:

  Wat ben je toch leuk :) Ik hou van je eerlijkheid en de manier waarop je dingen precíes op de juiste manier onder woorden weet te brengen. Wij vinden je allemaal al leuk, nu jij nog en dat kán jij! Ik wens je alle goeds en leuks en blablabla-positiefs voor 2015!

 6. Ellis schreef:

  Aline, ik vind je een enorm leuk en tof mens, en ik hoop dat je nog heel lang doorgaat met je blog (blawg). En wat een sterk goed voornemen, laat je weten hoe het je afgaat?

 7. Sabrina schreef:

  Ah dat vind ik echt een heel goed voornemen! Als je gelukkig met jezelf bent, maken eigenlijk alle anderen doelen niet meer uit of ze komen vanzelf. Bijvoorbeeld gezond eten, als je helemaal gelukkig bent met jezelf maakt het je waarschijnlijk helemaal niet uit hoeveel je weegt of wat je eet (weet niet of dat een probleem is hoor, alles is hypothetisch (: ) omdat je dan gewoon tevreden en blij bent met jezelf en jezelf een leuke human being vindt! En dat is het aller belangrijkste natuurlijk!! Hele fijne jaarwisseling in ieder geval en veel succes volgend jaar! Liefs, Sabrina

 8. Jolien schreef:

  Komt helemaal goed, dat voornemen voor 2015, ik voel het! Ik wens je een fantastisch jaar toe.

 9. Mikki schreef:

  Wat een ontzettend lieve foto is die laatste! Daar wil ik je knuffelen haha

  Wat een goed voornemen, ik denk dat het leven er een stuk mooier op wordt als het lukt om je faalgevoelens wat te verminderen (of het liefst helemaal weg) maar ik herken het eigenlijk wel heel erg dus misschien moeten we dit voornemen samen nemen hihi.

  Een heeeele fijne jaarwisseling en ik wens je al het goeds voor 2015 <3

 10. Rosanne schreef:

  Je bent een prachtig mens, of je nu zorgt voor wereldvrede of niet (wie doet het wel?). Een prachtig mens dat ook nog eens haar vak staat. Wat een foto’s weer in deze blog :)

 11. Emma schreef:

  Ik weet niet wat ik moet typen dus laat ik maar zeggen dat ik 100% instem met de reacties hierboven. You can do it<3
  X Emma

 12. Hedwig schreef:

  Ik vind ‘m helemaal niet kotserig, maar juist een heel goed voornemen :) ik kijk uit naar je tutorial haha. Fijn oud & nieuw alvast!

 13. Inge schreef:

  Haha leuke lijst! Ik ben ook extreem veeleisend (eigenlijk alleen naar mezelf toe) dus die huilie huilie momenten ken ik maar al te goed.
  Als ik je overzicht zo lees heb je het volgens mij prima voor elkaar! (Veel dingen die ik nog steeds mis in mijn eigen leven) dus je komt er wel meid! :)

 14. Jennifer schreef:

  Goede voornemen! Het is mijn goede voornemen ook haha =) Dat 2015 een geweldig jaar mag worden.

 15. Anne schreef:

  Volgens mij is dit het enige goede voornemen! Ik doe gewoon weer mee. (Maar oma spreekt, heel cliché het wordt makkelijker als je ouder bent. Of misschien heb ik dat alleen. Maar ik merk dat ik mezelf echt gewoon veel aardiger en liever ben gaan vinden. Ok, een beetje therapie heeft daar ook wel mee geholpen ;-) Maar het bevalt goed.) En ik zag deze op facebook voorbij komen en moest er om grinniken en dacht direct aan dit stukje: http://www.speld.nl/2014/10/16/respect-deze-duif-is-trots-op-wie-ze-is/
  Een heel gelukkig en geweldig nieuwjaar voor jou (en Thomas, en de poekies en al je lezers, en etc….)

  • Aline schreef:

   Ik denk inderdaad dat het ook een kwestie is van leeftijd / levensfase. Ik doe nu een studie waarbij ik in een hele kwetsbare positie gezet wordt dus dat heeft ook deels invloed denk ik..

   Maar; HAHAHAHA dat linkje. I laf it.

   Dankjewel Anne voor je comment en jij ook vast een gelukkig nieuwjaar :)

 16. cheyenne schreef:

  goed plan, ik doe mee! fijne jaarwisseling! :)
  xo, cheyenne

 17. Marjolein schreef:

  Wat ben je toch een leukerd. Ik blijf zo’n fan van je foto’s! Fijn nieuw jaar meid :D

 18. Elisa schreef:

  Het was een jaar met hele mooi foto’s, leuke teksten en veel inspirirende berichtjes :) Merci

 19. Hannah Aletta schreef:

  Awh, met die dikke winterjas en grote sjaal en capuchon op lijk je een heel knuffelbaar zacht bolletje. Heel lief.

  Ik vond je blog het afgelopen jaar ontzettend leuk. Misschien is het zelfs mijn favoriete blog, zo leuk dus. Kan ook niet wachten om volgend jaar meer van je te lezen en zien. Een hele fijne jaarwisseling gewenst en hopelijk zal het lukken om je voornemen waar te maken, want je bent heel leuk. Echt waar.

 20. Janine schreef:

  Veel succes komend jaar ;). Het “jezelf leuk vinden” is lastig maar dat komt vast wel goed. Fijne jaarwisseling!

 21. Karlijn schreef:

  2014 was kut, maar ook mooi. Volgend jaar hoop ik op iets minder kut en iets meer mooi! En als je nou even zorgt dat je snel van jezelf gaat houden dan gebruik ik die handleiding om dat ook op mezelf toe te passen. Gaan we spetterend 2016 in :) X

 22. angelaa schreef:

  Tot ongeveer twee jaar geleden voelde ik me precies zoals jij het beschrijft. Toen was ’t opeens *poef* weg, en zelfvertrouwen kwam ervoor in de plaats. Ik hoefde geen negens meer te halen, hoefde geen perfect uiterlijk te hebben en hoefde al helemaal niet de populairste vrienden te hebben. Dus het komt wel goed, als ik het overleef, lukt het jou al helemaal!

  Bedankt voor alle inspiratie die je me gaf, je hebt me zoveel verder gebracht (ook in de fotografie, je hoort zelf les te geven op die school van je). En een dikke kus aan le poekies, ze zullen wel doodsbenauwd zijn straks…

  • Aline schreef:

   Poekies schuilen onder de bank :(( Super zielig maarja ze moeten er maar even doorheen. Ik zit hier echt als een debiel te glimlachen door je comment trouwens. Keilief. Ik hoop dat het bij mij ook zo makkelijk gaat als bij jou! Kun je me niet een beetje van jouw zelfvertrouwen toezenden? ;)

 23. Ilse schreef:

  Heel erg herkenbaar en ik denk dan ook ; waarom?
  Dat 2015 maar een topjaar voor ons allebei mag worden met geweldige kansen, lieve mensen en gewoon een knaljaar! :)

 24. Pauline schreef:

  Herkenbaar.. Ik hoop dat 2015 heel veel mooie momenten in petto heeft :-).

  Liefs,
  Pauline

 25. Silvana schreef:

  Ik vind het een supergoed voornemen. Veel belangrijker dan sporten en/of gezonder eten. Ik wens je alvast een hele fijne jaarwisseling Aline! (:

 26. Beau schreef:

  Je schrijfstijl vind ik echt bijzonder en leuk! Fijne jaarwisseling!

 27. Wieneke schreef:

  wat schrijf je toch leuk :). Lekker typen zoals je denkt. I like! Fijne jaarwisseling en voornemens of niet, ik wens je een top 2015!

 28. Miranda schreef:

  2014 was een jaar waarin ik elke keer weer blij was als ik zag dat jij een nieuwe blog post had =)
  En ik kijk al uit naar dat tutorial ;-)

 29. francine schreef:

  Ik vind je fotografie echt prachtig en ik kon het me eerst eigelijk nooit goed voorstellen dat je er zelf zo onzeker over was, totdat een vriendin van me zei dat ik dat zelf ook deed over mijn eigen foto’s/projecten. Volgens mij heeft bijna iedereen problemen met het accepteren van zijn of haar eigen werk/talent. Dat voornemen komt heus wel goed :))

  • Aline schreef:

   Ik denk inderdaad dat het bij elke vorm van creativiteit wel voorkomt! Aan de andere kant houd het je ook scherp en zorgt het ervoor dat je kritisch blijft en niet naast je schoenen gaat lopen. Nu nog een middenweg vinden in m’n eigen werk leuk vinden en kritisch blijven :)

 30. Aimée schreef:

  Ik herken het precies, de lat zo hoog leggen dat je uiteindelijk goed presteert maar er zelf onderdoor gaat.
  Maar ik geloof wel dat het moet lukken, vanuit je schrijfsel oog je me in ieder geval niet als iemand die stopt voor ze haar doel bereikt heeft ;).
  You go girl!

 31. Ines schreef:

  Voor jou ook een meest fantastisch 2015 gewenst! en ik hoop dat die tutorial er snel komt want ik zou hem ook wel kunnen gebruiken!

 32. Miriam schreef:

  Wat leuk en mooi om te lezen. Geniet van 2015!

 33. Lizet schreef:

  Perfect voornemen! Het is super makkelijk om streng voor jezelf te zijn, jezelf lief vinden is juist een kunst. Ik hoop dat het gaat lukken! :)

 34. Hanne schreef:

  Ik vind je in elk geval leuk :)

 35. Hey meis,

  Een mooie quote die ik vandaag tegenkwam; It’s ok to be happy with a quite life.

  En als je dan toch iets heel spectaculairs wil doen; begin lekker dichtbij jezelf. En kijk een paar filmpjes op Youtube over ‘Human goodness’ ofzo. Ter inspiratie. En soms gewoon even lekker huiliehuilie met mascara-ravage. Lees mijn blog van vandaag maar en klik vooral die laatste link aan.

  Zo. Even een moederkloek uirgehangen. Sorry, maar ik kon het niet laten. Doegie! (En je foto’s zijn zo mooi!)

 36. Hester schreef:

  Het lijkt net of je een of andere regenboog vasthoudt op de laatste foto haha. Nice one though. Mooi voornemen, ik denk bovendien dat dit het allerbelangrijkst is en eigenlijk waar alle andere (standaard) goede voornemens op neerkomen: gelukkig zijn met jezelf en je leven, op de manier hoe jij bent en hoe jij het leeft.

 37. Alicia schreef:

  Eigenlijk is alles al gezegd, maar ik wilde toch even zeggen dat ik het een heel knap voornemen vind en vooral op dit moment heel kwetsbaar. Heel herkenbaar, ik vind mezelf wel oké (mag beter) maar ik wil ook graag leuker zijn voor anderen, want soms kan ik best een bitch zijn terwijl ik dat niet wil.

  Ik ken je verder niet, maar ik vind je in ieder geval al wel heel leuk en vooral schattig hoe je schrijft.
  Toedels

Laat een reactie achter