Londen

20 juli 2014 - Persoonlijk, Reisjes, Schrijfsels

Een stad redelijk denken te kennen maar altijd weer nieuwe plekjes ontdekken. Kleine straatjes, mooie kunstwerken en fijne mensen. Ontwaken in het kleinste appartement dat we ooit hebben gehad, met zo’n schattig schuifraam dat veel Engelse huizen hebben. Even moeite hebben met het Britse accent maar na een dag alweer gewend zijn en met iedereen kunnen kletsen. We hoeven niks.

Geen drang om de Big Ben te zien of om in de London Eye te gaan. We weten dat ze er zijn en dat is prima. Nee, nu willen we Londen op een andere manier beleven. Op een niet gehaaste manier. Op een manier zoals je zou leven in je eigen stad. Als we over Liverpoolstreet wandelen op een doordeweekse dag om 18:00 lijkt iedereen permanent haast te hebben. We gaan op in de mensenmenigte zonder bestemming. We zien wel waar we uitkomen. Met af en toe een ‘hé weet je nog’ of een ‘hé dit ken ik’.

Constant fantaseren we over hoe het zou zijn om te leven hier. Om te wonen hier. Waarschijnlijk zouden we verdrinken als designer en fotograaf zijnde in de massa van creatievelingen die Londen rijk is maar de gedachte schattig Engels huisje, mooi boompje en 2 poekiebeestjes maakt ons blij. Gelukkig. Grootse dromen die voorlopig nog niet waar gemaakt zullen worden maar die eeuwig door blijven sudderen in mijn hoofd. Ik houd van Londen. Ik houd van Engeland.

De enige plek waar weggaan voelt als thuiskomen.

londen 1 londen 2

Per ongeluk de selftimer van de polaroidcamera geactiveerd. Inclusief onderkin en plakpony.

Reacties

 1. Stéphanie schreef:

  Hoe jullie door London liepen, zo doe ik dat ook graag. Geen hotspots bekijken, maar gewoon een beetje wandelen, lunchen en net doen alsof je er woont. Heerlijk vind ik dat, zo ongecompliceerd en relaxt een stad bezoeken :)

 2. Wieneke schreef:

  Heerlijk! Zo zijn mijn vriend en ik in Juni door Berlijn gelopen. Super ontspannend. De onderkin foto valt hartstikke mee joh, leuk en spontaan!!

 3. Hanne schreef:

  Fijn! Ik vind ook dat het veel fijner is om in een stad de local uit te hangen in plaats van de toerist :)

 4. Bente schreef:

  Wie weet komt het er nog wel van om er permanent dan wel tijdelijk te gaan wonen. Tot die tijd lekker blijven dromen en genieten van de tijd die je daar bent en bent geweest!

 5. Anne schreef:

  Die laatste foto :D

 6. Wendy schreef:

  Wat lekker als je zo ontspannen door Londen kan lopen. Ik ben er nog nooit geweest, dus als ik er voor het eerst zou zijn, zou ik perse alles willen zien. Hahaha, ach wie weet ooit. Net zoals ik dat nu bij Parijs zou kunnen hebben nadat ik er al drie keer ben geweest.

 7. Alisa schreef:

  Heel mooi beschreven. Ik neem me altijd voor om ook zo ongedwongen op pad te gaan, maar meestal zonder succes. Hopelijk gaat dat komende vakantie wel lukken :)

 8. Naomi schreef:

  Heel mooi geschreven weer! Ik hou van Londen, en dan inderdaad niet van de toeristische attracties maar van Londen zelf en de stad.

 9. Sabrina schreef:

  Wat een mooie post! Ik hou ook heel erg van Londen en van Engeland en inderdaad, als ik voet op Engelse bodem zet, voelt het als thuiskomen (:

 10. Ik zou ook zo graag in Londen wonen, ik wil er elk jaar wel heen!

 11. Jennifer schreef:

  London, ik ben er dol op. Ooit verhuis ik erheen..

 12. Karlijn schreef:

  En dat vind ik het meest fijne gevoel. Dat je de stad een ‘beetje’ kent, een lievelingscafeetje hebt (die ook weer snel kan veranderen) en dat je de toeristische dingen kunt overslaan. Stiekem lachen om de toeristen, terwijl je de keer daarvoor net zo was, je een beetje Londenachtig voelt en dingen herkent! X

 13. Ginny schreef:

  Heel leuk geschreven! Leuke foto’s ook, vooral die onderste haha!
  Ik ben nog nooit in Londen geweest, maar het lijkt me supertof om daarheen te gaan.

 14. Petra schreef:

  Londen….nog nooit geweest…hoog op mijn verlanglijstje.

 15. Jolien schreef:

  Ik ben nog nooit in Londen geweest, maar het lijkt me een geweldige stad.

 16. Mirthe schreef:

  Ah zo leuk dat ik precies weet waar die polaroid is genomen :)))) Zo fijn als een stad al een beetje bekend is, je niets meer ‘hoeft’ te zien en gewoon rustig kunt rondlopen op zoek naar mooie plekjes!

 17. cheyenne schreef:

  jaaa london is zo fijn :) nu krijg ik ook weer reiskriebels!
  xo, cheyenne

 18. Lisa May schreef:

  Ohhh wat hou ik van Londen, en van Engeland in het algemeen! Morgen vertrek ik voor een kleine week naar Liverpool, kijken of daar ook droomplekjes te vinden zijn :)

 19. blauwesokken schreef:

  Ik ben zo benieuwd naar Londen!
  Prachtige polaroids :-)

 20. Michelle schreef:

  Ah zo leuk! Ik wil ook heel graag in september met mijn vriendje naar Londen. Gewoon rustig aan doen en fijn samen zijn. Dus als je nog een slaap-plek-tip hebt heel graag!

 21. Olga schreef:

  We gaan deze zomer voor het eerst naar Londen, en vervolgens met de trein naar Edinburgh. Zin in!

 22. Malou schreef:

  Hmm leuk! Londen is tof =)

 23. Jacolien schreef:

  Wat omschrijf je Londen mooi! Ik vind ’t ook een heerlijke stad.
  En idd, zoals je zegt: de enige plek waar weggaan voelt als thuiskomen.

Laat een reactie achter