Mijn leven door een iphonelens #9

12 april 2015 - Persoonlijk

Het duurde even bijna driekwart jaar, maar het rubriekje met mijn doelloze iPhonefoto’s is terug! Hoera! Ik was altijd in het bezit van een oude telefoon die er zo lang over deed om de camera op te starten dat ik in de tussentijd de afwas kon doen én mijn veters kon strikken. Grijze haren kreeg ik er gewoon van. Nu was ik altijd lekker praktisch van het motto ‘als het maar werkt’ maar ik kon op een gegeven moment niet eens meer fatsoenlijk bellen. Meestal belandde mijn telefoon dan drie meter verderop, weggegooid uit frustratie.

Het werd tijd voor een nieuwe. Ik vind telefoonabonnementen zo’n verspilling van mijn geld dat het eventjes duurde voor ik iets gevonden had maar eindelijk vond ik iets en mijn god. Die nieuwe telefoon hè, wat een verrijking van m’n leven. Ik kan weer normaal bellen zonder dat ik twintig keer het belvenster op moet starten en als ik wil kijken op welk spoor ik moet overstappen als ik met de trein reis hoef ik niet al een kwartier van tevoren de NS app op te starten.

Wat. Een. Feest.

Bijkomend voordeeltje is dat ik eindelijk weer fatsoenlijk leuke telefoonfototjes kan maken! Mijn Instagram lag al een poosje stil maar ook daar maak ik weer gretig gebruik van.

Dus, nu volgt een samenraapsel van fotootjes uit mijn leven van de afgelopen weken. Voornamelijk bestaande uit poekies, eten en Thomas. Maar dat waren jullie wel van me gewend.

Processed with VSCOcam with g3 preset

De poekies zeggen hoi! Ik lijk hier zwanger maar dat is m’n grote chilltrui.

IMG_0054

Omg nieuwe telefoon, dat betekent al m’n fotogenieke eten fotograferen!! O wacht, dit ziet er niet uit zo.

IMG_0055

Beter. Moet het duidelijk nog leren allemaal.

IMG_0059

Voor als jullie vergeten waren hoe ik er ook alweer uit zag. Nou, zo. Ik lijk hier wel 16.

IMG_0072

Middagje negatieven scannen van mijn twintigersproject. Het ligt nu eventjes 1,5 week stil maar ik ga er deze week weer mee verder. Dus als je je opgegeven hebt om op de kiek te gaan kun je misschien een mailtje van me verwachten deze week. Woeehh spannend. (Ik had nog één foto over op mijn rolletje en maakte een gezinsportret bij Leonie inclusief kat. <3) Processed with VSCOcam with m3 preset

Tattoo showen, Emmypoes knuffelen. Van die dingen.

IMG_0203

Een monster dat mijn lakens vervuilt met monsterharen.

IMG_0204

Omdat we gaan verhuizen ben ik aan het declutteren want declutteren is hip. Deze boeken bood ik aan op Twitter en was ze heel snel kwijt. Eigenlijk heb ik nog een heleboel troepjes die ook wel weg mogen voor leuke prijsjes. Blogsale doen?

Processed with VSCOcam with m3 preset

Drollies <3 Processed with VSCOcam with t1 preset

Emmypoes en ik willen zomer. Als dat mag. Alvast bedankt.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Zelfs op school ben ik nog onder de poekies. POEKIES OVERAL.

IMG_2054

O ja, Fink. Daar ben ik ook nog geweest, in Tivoli. Dit was echt a-ma-zing. Fink is zo goed.

IMG_0275

Ik bakte een chocolade meringue taart en maakte daar vervolgens deze onscherpe foto van. En dat noemt zich fotograaf.

IMG_0327

Allemaal knappe twintigers op m’n tafel.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Groei plantje, groei! Nieuwe zonnebloemen planten! Vorig jaar heb ik een poging gedaan en ze werden best groot maar op een gegeven moment werd het koud en had ik geen zin meer om steeds het balkon op te gaan om ze water te geven. Dus zie hier poging twee. Daarbij hebben we in het nieuwe huis een heel leuk klein Frans balkonnetje grenzend aan de woonkamer dus die wil ik volzetten met bloemetjes zodat ik een leuk uitzicht heb.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Ik zei tegen Thomas “we gaan morgen iets leuks doen en ik zeg niet wat, je moet 11 uur klaar staan voor vertrek”. We gingen naar Amsterdam!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ik had een high tea geregeld waarbij we weer veel te veel eten in ons gezicht gestopt hebben. Voor deze gang met de taartjes en cupcakes hadden we nog een andere gang met quiches, sandwiches en soep. Ik wilde erna alleen nog maar slapen.

IMG_0425

Ik zit in een Happening met mijn lekkere gekke blogdinnies. Als je Happening nog niet kent, downloadt het. Het verrijkt je leven in alle opzichten. Ik maakte deze foto voor een challenge want Happening doet deze dingen met je.

IMG_0432

GIJ ZULT KNUFFELEN!

Processed with VSCOcam with t1 preset

En toen was het Pasen! Ik heb echt geen drol uitgevoerd behalve eten, slapen, bananenbrood bakken en hardlopen. Dat laatste om al het eten er een beetje af te rennen.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Alle leuke mensen en dieren verzameld op één vierkante meter terwijl ik toekijk vanuit bed.

IMG_0486

Ik hardloop ook nog steeds dus. Soms vaak. Soms weinig. Soms één keer in de drie weken, soms twee keer per week. Hier waren Thomas en ik net klaar met een 10 kilometerloop. De allereerste voor Thomas, mijn tweede van die week. Ooit word ik nog een fitgirl. Ik moet toch wat als ik niet mijn taartjes en koekjes en chocolade op wil geven.

IMG_0493

Tijdens het rennen keken mensen me af en toe heel aandachtig aan en ik snapte niet waarom. Toen ik klaar was besefte ik dat ik een nerd t-shirt van Thomas had aangetrokken.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Hoi lente!

Processed with VSCOcam with m3 preset

Hoi poekies!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Links: kijken naar vogeltjes. Rechts: 1 seconde nadat ik ‘poekies!’ riep. Handig, zo’n verzamelnaam waar ze allebei naar luisteren.

IMG_0542

Er staat een beer in de lift.

IMG_0565

Femke tagde me op Instagram met een foto van haar nieuwe aanwinst: een zonnebloem schoolplaat. Eronder stond ‘Ik denk dat Aline nu heel jaloers is’. Correct. Ik zou niet rusten voor ik er ook een had. Op Marktplaats vond ik er nog een en met veel hysterie kocht ik hem over van de eigenaar. Hier heb ik hem eventjes opgehangen maar erna gelijk weer opgerold, hij gaat mee naar het nieuwe huis waar hij aan de schouw mag gaan pronken die ik donkergroen ga verven.

Processed with VSCOcam with m3 preset

Over het nieuwe huis gesproken, dinsdag krijgen we de sleutel en over twee weken gaan we helemaal over. Ik kan écht niet meer wachten. Ik heb grootste plannen en wil een totaal ander interieur als wat we nu hebben. Maar daarover later meer.

IMG_0566

De foto die in dit lijstje zit maakte ik bij Femke thuis toen ik haar op de foto zette voor mijn twintigersproject. I laf haar kat Floortje zo erg, ze kijkt altijd zo heerlijk chagrijnig. Ik deed dit lijstje cadeau aan Femke tijdens onze eet en zuipdate omdat Femke positief nieuws had gekregen. En omdat ze gewoon awesome is, natuurlijk.

IMG_0572

Zie hier. Eet en zuipdate.

Processed with VSCOcam with b5 preset

En hier.

IMG_0582

Heel veel wijn en sushi later.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Hoera voor wapperende jurkjes zonder een dik vest eroverheen!

IMG_0619

Ik ben de laatste tijd veel bij mijn vader en ik merk dat Missy me weer een beetje begint te herkennen. Superblij is ze elke keer. Zo lief.

IMG_2081

De reden waarom ik zo vaak bij mijn vader ben is omdat hij in Friesland woont, en ik een fotoproject maak over mijn geliefde waddeneiland Vlieland. Ik portretteer de bewoners en klets met ze over hun leven daar. Ik heb al veel fascinerende mensen ontmoet, maar helaas kan ik geen foto’s delen. Misschien als het klaar is en ik van iedereen toestemming heb.

IMG_0634

Hard werken maakt hongerig. Thomas gaat meestal met me mee, voor de gezelligheid en de mentale steun. Beste vriendje evar.

IMG_0644

Natgeregend opwarmen in een restaurantje en spelletjes doen. Heerlijk kneuterig. I laf kneuterigheid.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Beertje Ali zwaait.

IMG_0677

Wachten op de boot naar Harlingen in het avondzonnetje.

IMG_0683

Ze verkopen gewoon freaking Reese’s op Vlieland. Voer voor de bootreis.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Bij papa slapen betekent slapen in mijn oude kamertje waar wat foto’s van vroeger rondslingeren. Hier overdenk ik mijn leven of bedenk ik welke bloemetjes ik nu weer ga plukken of heb ik gewoon jeuk aan mijn wang.

IMG_2075

Just chillin’ zegt poes.

Processed with VSCOcam with f2 preset

En met deze luie zondagfoto sluit ik deze reeks random fotootjes weer af.

Wil je me blijven volgen? Kan! Mijn Instagramaccount is alinaap.

Reacties

 1. Hahaha, die foto van de twee poekies, met hun grote oogjes. Awesome. Leuke foto’s weer!

 2. Sabine schreef:

  Ohh ik geniet hiervan! De onscherpe taartjes-foto is mijn favoriet, om je te pesten.

 3. BySilke schreef:

  Je foto’s zijn echt zoooo heerlijk om naar te kijken, en ze hebben echt hele goeie kwaliteit! Leuke reeks :)

  • Aline schreef:

   Aw yeah! Vergeleken bij mijn oude telefoon is het echt een wereld van verschil ja :D Toch erger ik me een beetje aan de kwaliteit maarja daar ben ik een fotograaf voor ^_^

 4. Lieke schreef:

  Ahh super leuke foto’s! En die zonnebloem poster, prachtig!

 5. Bente schreef:

  Haha mooi hoe katten altijd op de meest onmogelijke randjes gaan zitten! En wat super fijn dat jullie nu echt bijna gaan verhuizen!

 6. lonneke schreef:

  Oh wauw, wat een prachtige foto’s!
  Heerlijke kwaliteit, fijn om naar te kijken.
  Liefs Lonneke

 7. Marlous schreef:

  Jaaa leuk! Ik herkende Leonie en M meteen in de negatieven haha. Maar fijn dat je nu weer wat actiever kunt zijn op instagram, ben benieuwd naar al je plaatjes ;-)

 8. Kim schreef:

  Niks maakt me blijer dan een nieuwe blog post, yaaaay! En oh my god die foto waar ze beiden opkijken als je poekies roept. Zo lief. <3 Ik wil al zeg maar 10 jaar een kat maar kan niet omdat mijn vader allergisch is. Het feit dat je mijn favourite blogger bent helpt niet echt mee.. :')

 9. Iris schreef:

  Ik word hier echt blij van, fijne post! Lekker doorgaan met foto’s maken van alles, onscherp of scherp, hihi.

 10. Jennifer schreef:

  Ziet er weer leuk uit! En die poekie op de deur, geweldig!

 11. loesblogt schreef:

  Wat een leuke foto’s! Ik heb dit ook een tijdje geprobeerd maar mijn foto’s worden nooit zo mooi waardoor mijn innerlijke perfectionist een beetje op hol sloeg, dus ik ben er maar mee gekapt haha. Leuk om zo met jou mee te kijken, hou het erin! :)

  • Aline schreef:

   Haha same here hoor. Soms denk ik ‘ach kan er best mee door’ maar dan kom ik weer terecht op accounts van grote Instagrammers en dan denk ik oooooke laat maar, mijn fotokwaliteiten liggen ergens anders :’D

 12. Tanya schreef:

  Ah, ik heb best een fijne smartphone maar de voornamelijkste reden waarom ik een nieuwe zou willen is omdat de camera waardeloos is. Wat een fijne foto’s. Die poes op de deur omg :’)

  • Aline schreef:

   Hahaha ja gekke Emmypoes :D Ik had nooit gedacht een camera te missen op mijn telefoon maar nu ik weer een goede heb maak ik ineens ooooveral foto’s van haha. Zo leuk!

 13. Anna schreef:

  Ik vind dit zo leuk om te zien! Nooit genoeg katten foto’s. En wat fijn dat het zo goed gaat met al je fotoprojecten. You go girl :)! Succes alvast met de verhuizing (aaah, spannend!)!

 14. Tiffany schreef:

  Leuke foto’s en wat ziet die chocolade meringue taart er lekker uit!! Recept?

 15. Anne-Fleur schreef:

  Ik vind dit leeeeuk!! Haha een nerdshirt! Haha super nice.
  Oeh en een zuip en eet date.. zoiets moet ik ook wekelijks in mijn leven!
  Happening ik ken het niet! Ik ga het gelíjk googlen! (ik vergeet het waarschijnlijk zodra ik dit venster weg klik)
  Al die kattenfoto’s <333 oja en als jullie nog hulp nodig hebben met verhuizen/schoonmaken/verven/taart eten/koffie zetten ben ik jullie vrouw.

 16. Naomi schreef:

  aa je katten zijn echt heel lief! Ik vind je tattoos trouwens echt heel mooi!

  x

 17. Hester schreef:

  Ik vind je foto’s echt heerlijk zelfs al komen deze uit je iPhone rollen, gewoon een lekker sfeertje en je katten zien er zo intens leuk uit. Fijne bijschriften ook trouwens.

 18. Ilse schreef:

  Jeej, vind ik leuk dat die categorie weer terug is! Ik hou van alle foto’s over jou poekies en dat eten!
  Happening is erg leuk en verslavend, haha.

 19. Emma schreef:

  Yaay wat een leuke foto’s!<3 En die bijschriften, geweldig…

 20. Jessica schreef:

  Mooie foto’s, ik ben heel benieuwd hoe jullie nieuwe interieur eruit gaat zien!

 21. Renate schreef:

  Hahaha, ik kan zo lachen om jou droge humor haha.

 22. Maureen schreef:

  Zo’n overzichtjes vind ik altijd één van de leukste blogthema’s – al je foto’s stralen zo’n relaxte en warme sfeer uit! En de chocolade meringue taart …ik krijg spontaan honger!

 23. Joyce schreef:

  Haha, te leuk!

 24. Miranda schreef:

  Wat veel foto’s. Leuk!

 25. Swaen schreef:

  Wat een bult leuke foto’s!

 26. Gwendolyn schreef:

  Ik ben idolaat van jouw interieur sinds de reportage op de Groene Meisjes. Dus niet té totaal anders in je nieuwe huis aub.;-)

  • Aline schreef:

   Aaaaah lief! Maar toch vind ik het nu te hysterisch :( Komt misschien ook omdat de plafonds in deze flat heel laag zijn dus het allemaal wat kleiner oogt. Das in het nieuwe huis wel anders. We zullen het zien!

 27. Joanne schreef:

  Soms weet ik niet of het is omdat je zulke mooie foto’s maakt of dat je leven gewoon zo retefotogeniek is, haha, maar ik lees dit soort posts bij jou altijd met zoveel plezier!

 28. laura schreef:

  ”EN GIJ ZULT KNUFFELEN” heerlijk, haha.
  Je blog leest ook zo lekker weg!

 29. Malou schreef:

  <3 I laf jor blog !

 30. Wat een leuke foto’s, ik wordt hier echt vrolijk van! En vooral je “poekies” zijn echte schatjes! :D Liefs! x

 31. Marleen schreef:

  Leuke foto’s! Ik schoot meerdere keren in de lach om je grappige beschrijvingen; je schrijfstijl is soms zo grappig ;)

 32. Lizet schreef:

  Heerlijke collectie randomness. Love it.

 33. Raya schreef:

  Ah wat een fijne post. Die zonnebloem prent is echt zo mooi. Veel succes met het verhuizen en plezier met het inrichten héé!

 34. Ilse schreef:

  Leuke foto’s weer! Beer in de lift en poes op de deur zijn het leukst. En die foto van jou in Amsterdam is het mooist. =)

Laat een reactie achter