Mr. Bakbeest versus Mr. Digitaal

25 januari 2014 - Muziek, Persoonlijk

Hallo jongens ik heb weer een shaplawg voor jullie. Ik kocht een piano want ik vond ‘m wel heel erg leuk en ik kon hem écht niet laten liggen voor die prijs, ik weet nog niet hoe ik hem ga combineren maar altijd leuk voor in het voorjaar dacht ik zo.

Nee.

Grapje.

Al sinds we naar Utrecht verhuisd zijn is mijn gekoesterde droom het hebben van een piano. Van kinds af aan bespeel ik al muziekinstrumenten en dankzij mijn afgestudeerde conservatorium-ouders kreeg ik mijn dagelijkse portie muziek binnen. Vroeger zag ik het nut hier niet zo van. Ik speelde dwarsfluit, en omdat het hele gezin aan muziek deed moest ik ook maar. Ik was er verrassend goed in (al zag ik dit zelf niet), ging steeds naar een hoger niveau en mijn docente zei dat als ik echt door zou zetten ik naar het conservatorium had gekund. Ik had hier alleen niet bijster veel zin in. Dus ik stopte. Verkocht mijn dwarsfluit en muziekinstrumenten waren verdwenen uit mijn leventje.

Totdat ik op mezelf ging wonen. In een oud en mooi monumentaal pand. Ik werkte toen nog, studeerde niet en verveelde me soms wel een beetje. Ik had ruimte zat, en ik dacht: waarom neem ik geen piano? Ik had hoge plafonds en het geluid zou prachtig klinken. Waarom ik had besloten dat ik wilde leren pianospelen weet ik ook niet, maar ik wilde het. Lekker mijn burgerlijke imago nog wat opkrikken. En als ik iets wil dan moet het het liefst nog diezelfde dag gebeuren. En zo geschiedde.

piano

Een oud bakbeest. Ik studeerde elke dag een half uurtje en speelde al snel liedjes van Yann Tiersen en Coldplay. Super trots natuurlijk, ook al was het ding soms kneitervals. Leuk ook, dat soms als we ’s nachts lagen te slapen één van de poekies op de toetsen sprong. Hartaanval.

Allemaal leuk en aardig maar Mr. Bakbeest kon natuurlijk niet meeverhuizen naar ons lelijke jaren ’60 flatje in Utrecht. Ten eerste komt het ding onmogelijk drie etages omhoog. Ten tweede denk ik ook dat de buren niet heel blij met me zouden zijn.

Wekenlang heb ik op internet rondgezwerfd, zoekend naar een bedrijf dat digitale piano’s verhuurde. Want ik ben helaas niet in het bezit van een geldboompje op mijn balkon. Ik kwam er een tegen, sleepte Thomas ermee naartoe en we bekeken piano’s. Ik sloeg op een paar toetsen (want liedjes spelen durfde ik niet want de verhuurder is een dirigent en dan krimpte hij vast ineen van plaatsvervangende schaamte), koos een leuke uit en zei: ‘nou, ik neem hem maar!’ Waarop Thomas zei dat we eerst even na moesten denken. Lang leve impulsiviteit. Lang leve saaie vriendjes die niet van plezier houden. (Grapje.)

Donderdag was het dan eindelijk zover. Mr. Digitaal werd bezorgd. Het naar boven sjouwen en in elkaar zetten (!!! IN ELKAAR ZETTEN, hadden ze van te voren wel even mogen vertellen) (‘Het is makkelijker dan een IKEA-pakket’, zei meneer de verhuurder) kostte me mijn rug en bijna mijn relatie maar het resultaat mag er zijn.

Schermafbeelding 2014-01-25 om 17.30.40

Ook Emmypoes is blij met de piano. Chillen op schoot.

Schermafbeelding 2014-01-25 om 17.30.31

Vijf rughernia’s en een relatiecrisis later: TADA!

piano2

Links ziet u mijn fantastische kaartenrek, daarnaast een lampje van de kringloop en een houten blokje waarop de iPad kan staan zodat ik pianotutorials kan kijken en na kan spelen. Ik kan ook noten lezen hoor, heus. Maar joetoeb is voor dit soort dingen ideaal!

piano3

Het ding heeft duizend en één knopjes, een USB-poort en een display. Ehrmehrgehrd! Ik wilde graag Rollercoaster Tycoon erop installeren. Of The Sims. Maar dit kon helaas niet.

piano4

Je kan ook gewoon als je de knopjes heel lelijk en storend vindt, de klep eroverheen schuiven en dan zijn ze foetsie.

piano1

Het is een rommeltje, maar ik hou van rommeltjes. Mijn nieuwe favoriete hoekje in huis. Op het bed na dan. Want slapen blijft toch het allerbeste. Jammer dat je pianospelen in in bed liggen niet kunt combineren, zoals je laptoppen en in bed liggen wel kunt combineren. En chocolade eten en in bed liggen. En tv kijken en in bed liggen. En poekies knuffelen en in bed liggen.

Maargoed, je kunt niet alles hebben.

Dus inmiddels heb ik alweer een hernia van het spelen. Ik ben nu dit stuk aan het oefenen want Einaudi is liefde:

Mocht ik heel veel lef hebben dan ga ik ooit filmpjes maken van mezelf in actie. Ooit. (Maar zover is het nog lang niet.) (Liefhebbers kunnen een minifragmentje bekijken op Instagram.)

(Er kan weer een puntje afgestreept worden van mijn goede voornemens-lijstje. Ik ga als een speer.)

Reacties

 1. Femke schreef:

  Ik vraag me al een tijdje af waarom jullie in godsnaam van zo’n mooi huisje naar die flat verhuist zijn.

 2. Ik, a-muzikaal als de pest, zou zo graag stiekem piano willen leren spelen! Vrees helaas dat ik niet zo ver kom…

 3. Maartje schreef:

  Wat gaaf zeg! Ik heb ook lang gespeeld maar helaas mee gestopt. Zo’n digitale piano lijkt me echt ideaal.

 4. Myrthe schreef:

  Wat super super super tof! Ik heb zelf jaren gitaar gespeeld, maar nu totaal geen discipline meer. Veel plezier ermee. Maar zo te zien gaat dat wel lukken!

 5. Laura schreef:

  Oh my gosh ik ben verliefd op die digitale piano. Vooralsnog ook tevreden met mijn keyboardje. Maar oh my, dit is wel heel mooi. En klinkt vast ook heel mooi. En ziet er mooi uit en… ik moet gaan sparen.

  • Aline schreef:

   Ik huur hem he! Misschien zit er bij jou in de buurt ook een bedrijfje die ze verhuurt? Het is wel een splinternieuwe, ik huur ‘m dan 3 jaar voor een paar tientjes per maand en dan uiteindelijk is ie van mij :)

 6. Marian schreef:

  Ohhhhh wat een mooie, die oude :O!

  Sorry.

  Maar die nieuwe ook :D

 7. Rosebird schreef:

  Mooie piano, leuk. Succes met oefenen en laat maar snel wat horen!

 8. Karlijn schreef:

  Ojaaa bij mij moet zoiets dan ook direct gebeuren. Mijn oma zei altijd dat als ik iets in mijn kop had ik het niet in mijn kont (?) :) Die burgerlijkheid vind ik wel meevallen hoor, zolang je niet elke dag om half zes aan het avondeten zit ;)

 9. Oohhh wat klinkt het mooi. Ik vind pianospel echt magisch, ik zou het zo graag willen leren! Ik kan geen noten lezen en lessen zijn superduur, maar ooit ga ik het ook leren!

 10. nina schreef:

  als je je huis te veel een rommeltje vindt worden en je kaartenrek toevallig kwijt wil hou ik me van harte heeeeel erg aanbevolen. (:

 11. Oh oh wil je misschien meer filmpjes met mooie piano muziek stukken delen, ik ben er niet zo bekend in maar vind het echt geweldig <3

 12. Vera schreef:

  Wauww, die oude piano <3
  Einaudi klinkt heel goed, maar wat ik echt het mooiste pianostuk vind is 'comptine d'un autre ete'
  Normaal luister ik naar heel andere muziek, maar dat stuk vind ik echt heeel mooi

 13. Hilde schreef:

  Ohh, wat leuk!! Ik heb 6 jaar pianoles gehad, ben nu alweer bijna 6 jaar gestopt met spelen maar het begint nu toch wel weer te kriebelen! De muziek van Einaudi vind ik echt heel mooi :) Veel plezier met pianospelen!! ^^

 14. Anne schreef:

  Dit is dus nu al de beste koop van 2014! No doubt about it :) Geniet ervan (en ik vind dat wij echt wel recht hebben op een video, potverdikke)!

 15. Evi schreef:

  Leuk artikel! we delen trouwens dezelfde liefde: Einaudi. Ik danste op mijn dansschool weleens op dit liedje maar ik wist nooit de titel. Dus dankjewel! :)

 16. Styling Note schreef:

  Gefeliciteerd met je nieuwe piano! Ik heb bijna precies dezelfde (digipiano) en die is zo super fijn. Heeft als enige van mijn hele inboedel al mijn verhuizingen doorstaan :) Einaudi fantastisch. Net als Yann tiersen.

 17. cheyenne schreef:

  wat gaaf! ik heb vroeger piano gespeeld en kan het helaas niet bijhouden nu ik op kamers woon, want ook – geen ruimte. maar ik wil zo ongelofelijk graag weer les nemen, ik moet me eens meer in de mogelijkheden verdiepen :) veel plezier ermee!
  xo, cheyenne

 18. Mirthe schreef:

  Oh zo doen mensen dat met die YouTube tutorials! Ik vroeg het me al af, of je dat dan in een keer opsloeg met je fotografische geheugen of gewoon steeds naar je laptop kijken en dan weer terug of zo.
  Geef mij maar bladmuziek haha, ik ben echt te digibeet hiervoor :’)

 19. Lotte schreef:

  ” Ik wilde graag Rollercoaster Tycoon erop installeren. Of The Sims. Maar dit kon helaas niet.” Je bent geweldig.

 20. Marcella schreef:

  Fijn dat je zo alsnog kan spelen, veel plezier! En inderdaad hilarisch dat je Rollercoaster Tycoon wilde installeren. Gekkie ;-)

  • Alexandra schreef:

   apr29 il gesto di Veronica è un1&28#7;esempio : una donna non deve accettare passivamente i pruriti ormonali del proprio compagno. Se qyestyi è un personaggio pubblico deve reagire in maniera altrettanto vigorosa.

 21. Sabrina schreef:

  Waauw, ziet er heel mooi uit!! Heel veel succes met liedjes (of ‘stukken’ moet ik eigenlijk zeggen, haha) spelen, ik zou het heel leuk vinden om een filmpje van jou in actie te zien!

 22. Wieneke schreef:

  Ik zou willen dat ik muzikaal was. Ik deed vroeger wel hele optredens bij mijn opa en oma op de piano, altijd is Kortjakje ziek. Het is dat ik het zong, als je alleen de piano hoorde zou je het niet zeggen ;). Een vriendin van me is nu ‘op les’ en pingelt thuis dan wat, maar ik blijf het echt knap vinden!

 23. linda schreef:

  Jee wat gaaf dat je met een muzikale knobbel geboren bent, dat vraagt, nee schreeuwt om een filmpje! ;-)

 24. Sabine schreef:

  Hahaha ik moest echt heel erg lachen om het intro!

 25. Chantal schreef:

  Wat een leuke digitale piano! En ik hou van Yann Tiersen en van Einaudi. Veel plezier met spelen :)

 26. Mariët schreef:

  Jaaaa Aline en een piano! En Einaudi! Ik ben fan, van hem kocht ik zelfs CD’s (en dat deed ik nooit) vroegah. I giorni is mijn favoriet. Ga je die ook leren? *kijkt lief*

 27. Mikki schreef:

  LEUKLEUKLEUK

  En dat is ook meteen de reden waarom ik veeeeeeel te weinig speel: mijn bed ligt te lekker. En het is warm.
  95% van mijn vrije tijd breng ik door in bed. Maar deze week ga ik echtechtecht weer spelen ik wil het kunnen.
  Oja en die Franklinsticker is handig. Dat wordt m’n eerste stickerplek!!!!!!

 28. Julia schreef:

  Oh ik wil ook zo graag weer een piano! Toen ik op kamers ging had ik de piano van mijn ouders mee mogen nemen, maar daar heb ik helaas geen ruimte voor :( Ik mis het zoooo!

 29. Hannah schreef:

  Leuk! Ik vond je begin ook echt heel grappig. Ik heb nog een keyboard thuis op zolder staan en een gitaar in mijn kamer (die ik belachelijk veel mis hier in Amerika) en eigenlijk moet ik daar deze zomervakantie ook maar eens wat aandacht aan gaan besteden…

 30. Wendy schreef:

  Ik ben nooit verder gekomen dan het refrein van Jungle Book (wat ik leerde op de middelbare school). En jij doet het gewoon even. ;)

 31. Elise schreef:

  Ik kijk bijna nooit meer op blogs maar nu zie ik dit en ik ben jaloers. Waahaaaaaauw. Ik moet ook weer eens piano spelen!

 32. Tanja de Lang schreef:

  Wat heerlijk dat je weer een eigen piano hebt! Het doet me denken aan toen ik net getrouwd was. We gingen tijdelijk in een chalet op een camping wonen, dus leek het me niet handig om meteen mijn piano mee te nemen naar een kamer waar het binnen even koud en nat was als buiten haha. Totdat mijn moeder ineens vertelde dat ze de piano weggegeven had aan een vriendin! Dat was schrikken! Gelukkig was de piano nog niet opgehaald, dus hebben we hem snel meegenomen naar ons stekje. Ik was m bijna kwijt! Nu wonen we gelukkig weer in een normaal huis en staat hij hoog en droog. Alleen moet ie nog gestemd worden..

Laat een reactie achter