Over hoe het eigenlijk gaat en hoe er een nieuw plakplaatje bij de kauwgom zat

23 september 2016 - Persoonlijk

Ha, zo ontzettend leuk jullie reacties op mijn nieuwe werkplek. <3 Door jullie krijg ik er zowaar nog meer zin in als dat ik al had. Zonder jullie enthousiasme zou ik geen workshops kunnen organiseren, want ja dan komt niemand en praat ik tegen de muur. Kan ik echter wel zelf alle taart opeten, maar ja.

Het atelier is in een rap tempo ingericht (zie foto hierboven) (maar nog lang niet af natuurlijk), en ik heb er al twee middagen gewerkt. Ik deel het atelier met 3 andere meiden (fotograaf, grafisch vormgeefster en tekstschrijfster), maar heb er tot nu toe alleen nog maar in m’n up gezeten. En oh wat voelde ik me dan euforisch. Zo’n warm, blij gevoel. Terwijl Jack Garratt tegen de hoge plafonds op galmt en ik stiekem wat dansjes doe. En dan daarna weer glimlachend uit het raam staar, naar de bomen die zachtjes meedeinen met de wind.

img_4453-2

Dat euforische gevoel, dat is er de afgelopen maanden vaker wel dan niet. Ok, als ik ’s ochtends mijn bakje havermout uit de magnetron trek en dan m’n vingers brand, dan moet de wereld kapot. Maar als ik dan die avond in diezelfde keuken tomaatjes sta te hakken voor het avondeten en dus alleen ben met m’n gedachten denk ik regelmatig “jeetje, wat is het leven leuk”. En dat besef, wanneer je daar gewoon met je smoel boven die tomaten staat, is echt goud waard.

Ik heb overigens het afgelopen jaar (of zeg gerust, de afgelopen jaren) geleerd dat “een leuk leven” niet komt aanwaaien. Ik was het zelf, die naar Engeland ging, daar soms huilde omdat het allemaal kut was. Ik was het zelf, die exact een jaar geleden weer eens moest dealen met De Dood. Ik was het zelf die ruzie maakte, mezelf ervan overtuigde dat het leven écht leuker is als je 10 kilo lichter bent (onzin), en al m’n centen uitgaf met als gevolg dat ik met een kleingeldzakkie naar de bank moest zodat ik weer boodschappen kon doen (true story).

Maar ik was het ook zelf die zich daar ter plekke in Engeland herpakte en met haar auto de overweldigende natuur ontdekte (en vervolgens dáár dan weer van moest huilen, heeft iemand die nuchtere Friezin gezien?). Ik was het zelf die besloot dat haar hoofd niet meer overuren gaat maken om nutteloze dingen. Ik was het zelf die positieve energie gaf en dat terug ontving. Ik was het allemaal zelf. En ook iets met what goes around comes around en zo. [insert Justin tunes]

Ik kon denk ik geen beter moment uitkiezen voor een nieuw plaatje. HUH WOW WAT? Op mijn lijf, ja!

img_4909-2

Vanaf nu ga ik samen met dit lieve hertje door het leven, chillend in de struikjes tussen de bloemetjes. Ik hoop dat elke keer als ik er naar kijk wanneer dat ook is, op de pikzwarte donkere momenten en het tegenovergestelde daarvan, ik dan forever even blijf terug denken aan hoe ik me nú voel.

Namelijk keigoed.

Reacties

 1. Bente schreef:

  Jaa je atelier is echt heel tof! En je tattoo trouwens ook :) Ik vind het heel mooi zo met van die zachte lijnen!

 2. Isabel schreef:

  Zo zo blij dat het goed gaat! Geweldig om ook je struggles te lezen en niet een “I’m always walking on sunshine” perspectief te krijgen. Prachtig plaatje, superlief hertje, hoop dat jullie samen gelukkig worden ;)

  All the love,
  Isabel

 3. Charelle schreef:

  Zo inspirerend Aline en helemaal waar! Je bent er altijd nog zelf bij, ik vind dat een goede reminder die ik misschien wel ga uitprinten, haha! En wow je tattoo is zó mooi! Ö Echt super!

 4. Meliss schreef:

  Misschien moet ik toch eens wat vaker kauwgom kopen.

  Fijn om zo een realistisch stuk te lezen, van de veel te hete havermout tot de mooie momenten. :)

 5. Natasja schreef:

  En keigoed onder woorden gebracht! <3 Plus, welke kauwgom heb jij? Ik wil ook weer een nieuw plakplaatje ;-)

 6. Malou schreef:

  Mooi <3 Je woorden en je tat

 7. Iris schreef:

  Echt ik vind je plakplaatje helemaal geweldig, zoo mooi! Om over het atelier nog maar niet te praten, ik ben heel jaloers, haha. Fijn dat het keigoed met je gaat :D

 8. Ilse schreef:

  Aah, zo tof; je atelier én je tattoo!! Super inspirerende tekst ook, heel goed geschreven.

 9. Elisa schreef:

  Wowowowow. Hoe mooi is je atelier geworden (nu al)? Dat uitzicht alleen al, precies een huisje in de Zweedse bossen. En die tattoo dan, liefde!
  Ik vind het trouwens heel mooi hoe je dat beschrijft – dat je over je tomaatjes beseft hoe gelukkig je wel niet bent. Ik hoop dat ik dat ook nog eens mag meemaken, ipv elke dag van hot naar her te rennen en nooit te genieten van de weg er naartoe.

 10. Stella schreef:

  Wat fijn dat je je zo goed voelt – zo heerlijk om te lezen, het spat er echt vanaf (wat ik wel echt een stomme uitspraak vind, trouwens, hihi). En ik vind je nieuwe plakplaatje ontzettend mooi. Hij past heel goed bij je nieuwe atelier ook, qua kleuren en ‘stijl’ haha. Verrie prettie! Veel liefs, Stella.

 11. Marieke schreef:

  Ik ben verliefd op je tattoo. Ok. Doei.

 12. Angélica schreef:

  Wat een heerlijk verhaal en echt heel erg herkenbaar! Al ben ik er nog niet, maar komt wel :)
  En ik vind je tattoo echt zo mooi, wauw! En je atelier ook natuurlijk.

 13. Silke schreef:

  Dat atelier is prachtig ingericht! Zo leuk hoe je alles kan combineren, wow. Mooi geschreven Aline, blij dat je je goed voelt :D

 14. Madam Elisa schreef:

  De foto’s die ik tegen kwam op Insta waren echt te gaaf, gewoon je eigen plekje!!! heel mooi geschreven en oh wat een mooi hertje.

 15. Ish schreef:

  wat ontzettend fijn om te lezen dat je nu gelukkig en blij bent op dit moment in je leven, het is zo heerlijk als de ups langer duren dan de downs.
  Je nieuwe plakplaatje is prachtig, wat een ontzettend mooi detail! en ook al zou ik het zelf nooit durven, vind ik hem werkelijk betoverend mooi
  xx Ish

 16. Iep schreef:

  Dit dus precies, wat je allemaal zegt, klopt als een bus! En je atelier is prachtig!

 17. Paul schreef:

  Prachtige tattoo, ik heb niet eerder zoiets gezien!

 18. Vivian schreef:

  Wat een mooie tattoo! En fijn dat je je zo goed voelt =D

 19. Femke schreef:

  Wauw, toffe tattoo! En de gedachte erachter maakt het alleen maar mooier :).

 20. Lonneke schreef:

  Wat kun jij dingen altijd mooi onder woorden brengen. Je tattoo is echt prachtig!

 21. Eva schreef:

  Dit is zo rampzalig (of is het juist een positief ding?) herkenbaar. Ik kan me nog altijd helemaal hysterisch blij maken door te realiseren dat ik hier woon maar dan ineens wil ik álles en lukt er niks. Blijf ik maar tegen muren aan rennen en begin ik om het niets en tegelijkertijd om het alles te huilen. En dan fiets ik door Berlijn en is die overweldigende blijheid er ineens. Je hebt echt alles zelf in de hand en dat maakt het erg fijn maar ook soms een beetje moeilijk, de druk, de druk!
  Goed lang verhaal kort: herkenbare post ;)

 22. Shalane schreef:

  Ik kan me niks dan anders vinden in je tekst. Mijn lieve mams begin dit jaar overleden, ik een beetje de weg kwijt. Maar je moet het allemaal zelf doen, geluk maak je zelf. Ik ben er keihard mee aan de slag. Je post raakt me, op een positieve manier. En ik vind je tattoo echt prachtig.

  Veel liefs
  Shalane

 23. Magali schreef:

  Dit is zo fijn om te lezen!

Laat een reactie achter