Paperboats.nl is jarig en wie jarig is trakteert

30 mei 2014 - Persoonlijk

Hoera hoera hoera! Paper Boats bestaat één jaar! Inmiddels alweer een jaar en een paar dagen want door de stress ben ik mijn jubileum straal vergeten. (Niks voor mij hè, dingen vergeten.) Toch wilde ik dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. 25 mei 2013 plopte mijn blog uit de grond en ik had verwacht dat ik er wel weer klaar mee zou zijn na 3 maanden. HALLO IK BEN ER NOG STEEDS! Alleen dat is al een feestje waard.

_MG_3239

Ja prima dat 1-jarig bestaan maar IK WIL BROKJES.

_MG_3353

[sentimenteel gelul] Het is eigenlijk ongelooflijk wat er in een jaar tijd allemaal gebeurd is door mijn blog. Mijn wereldje is net een stukje groter geworden. Ik heb zoveel leuke en lieve mensen ontmoet en mijn blog is echt mijn uitlaatklep hoewel ik dat woord hekel. Dat er daarbij ook nog daadwerkelijk mensen zijn die mijn uitlaatsels lezen is al helemaal feest. Ik deel het verdriet en gemis van mijn mama en hoop dat daarbij anderen er ook troost in kunnen vinden,  ik kom kilo’s aan, maar viel ook weer af, deel analoge probeersels, schrijf de meest onzinnige verhalen, liet mijn poekies ploggen, deelde mijn verhuizing, had soms heimwee maar maak ook heel veel random fotografieposts omdat dat gewoon fijn is. Ik doe soms pogingen een fatsoenlijke blogger te zijn en maak zelfs iPhone overzichtjes. Af en toe ben ik een wanhopige fangirl, gooi ik mijn katten op de scanner of maak ik een goddelijke taart.  En in het kader I laf mijn bezoekers: ik maakte een boek dat alleen maar kon ontstaan door jullie en werd door jullie overspoeld met verjaardagskaartjes.  [/sentimenteel gelul].

Want I laf mijn bezoekers. En daarbij, wie jarig is trakteert. Ik ben helaas nog niet zo’n superhippe blogger die twintig winacties in een week kan doen tijdens een jubileum omdat ze allerlei shit krijgt opgestuurd. Dus daar moest ik zelf maar even iets op verzinnen.

_MG_34031

Kaartje anyone?

Het allerleukst vind ik om zoveel mogelijk met jullie in contact te zijn en te weten te komen wie jullie zijn. Dertig jaar geleden deed ik eens een voorstelrondje. Inmiddels ben ik alweer een stukkie groter gegroeid dus er zijn ongetwijfeld nieuwe lezers bijgekomen. Dus. Ik heb het volgende bedacht. Ik ben er eens goed voor gaan zitten en heb vervolgens mijn hippe kaartenrek geplunderd. Dit keer zijn jullie niet de kaartjesschrijvers. Nee, ik ga kaartjes schrijven. En sturen. Maar daar moet je wel iets voor doen. Iets heel simpels.

lijngroot

Voorstelrondje 2.0

 • In de comments vertel je een leuk verhaaltje. Vertel vooral wie je bent (leeftijd, studie, eventuele blog etc.). Maak er wat leuks van. Ik ben ook benieuwd hoelang je al meeleest op Paperboats en wat je het allerleukst vindt hier.
 • Lurkers zijn ook verplicht om mee te doen. Juist de mensen die nog nooit een comment hebben achtergelaten of wat dan ook ben ik zoooo nieuwsgierig naar!
 • Ik heb ongeveer 50 kaartjes in mijn kaartenrek. De leukste / origineelste / meest ontroerende / grappigste comments krijgen een handgeschreven kaartje. Van mij.
 • Het is dus handig dat je een geldig e-mailadres invult in het daarvoor bestemde vakje, anders kan ik je niet bereiken als ik je adres nodig heb. Ik doe hier verder niks mee. Als je ooit stalkers krijgt dan mag je mij aanwijzen als de schuldige.
_MG_3411

Ik ben reuze benieuwd!

Reacties

 1. Iris schreef:

  Om eerlijk te zijn is dit de tweede keer dat ik wat van je lees terwijl ik je al een tijdje volg op bloglovin( toen ik je ging volgen was de eerste keer) Maar dit stukje heeft me op de een of andere manier toch weer opnieuw nieuwsgierig gemaakt. Vooral de katten onder de scanner, ik ga zo direct kijken! I love katten en als jij dat ook doet moet ik je meer in de gaten gaan houden.
  Gefeliciteerd met je eenjarig jubileum:)

 2. Proficiat met je blog! Hij is prachtig!

 3. Janine schreef:

  Pfff, een leuk verhaaltje. Ik ben eigenlijk niet zo heel goed in verhaaltjes. Ik lees al een tijdje met je mee, ik gok zo’n half á driekwart jaar. Ik vind het heerlijk om nieuwe posts van je te zien verschijnen en vind vooral de posts over emmypoes en franklin errug leuk (liefde voor poekies). Wat dat betreft vond ik je lay-out van 1 april ook ge-ni-aal, die kleuren maar vooral de muisaanwijzer (of hoe je dat stomme ding ook noemt) met een plaatje van emmypoes en franklin <3! En verder over mij, hmmm. Ik ben Janine, 21 (bijna 22, nog maar 6 daagjes en dan krijg ik kado-hoo-tjes) en ik blog op sweetdreams91.nl. Eergisteren heb ik mijn blog leeggehaald dus erg veel valt er niet te lezen, ik had behoefte aan een nieuwe start. Het afgelopen anderhalf jaar (zo ongeveer sinds ik mijn blog gestart ben) is er zo onwijs veel veranderd en woensdag was eigenlijk het toppunt. Dus ik besloot dat ik een nieuw begin wilde en dus een lege blog. De vraag is nu alleen wat ik er verder mee wil, maar goed. Om je nog meer onzin te besparen was dit het verhaaltje over mij :). Als laatste hoop ik trouwens dat je nog 10 jaar doorgaat met bloggen :D.

 4. Chantal schreef:

  Chantal, 25, Psychologie.
  Ik kwam voor de chocoladetest en bleef vooral voor de leuke schrijfstijl. Nu deel ik mijn favoriete gedicht:

  Vijf voor acht

  Opgewekt en levenslustig loopt hij kwiek over de straat
  Met het zekere vooruitzicht wat hem ginds te wachten staan
  Opgewekt, een beetje blozend, in zijn knoopsgat prijkt een bloem
  Net zoals verliefde jongens in de lente wel eens doen
  Ik moet mij haasten, denkt hij vluchtig, anders kom ik nog te laat,
  Want verbeeld je dat ze straks eens zonder mij is weggegaan.
  Ach, wat een kwelling, roet in ’t hart van die tedere jongeling,
  Wat is vreugde, wat is leven, wat is blijde hereniging.
  Juist acht zware bronzen slagen galmen over de torenklok
  Als hij eenzaam staat te wachten, in zijn keel van angst een brok
  Zou ze dan nu toch niet komen?
  Hem alleen hier laten staan?
  Of zou ze misschien al geweest zijn?
  En zonder mij weer weggegaan?
  Juist als hij aan de wanhoop zich overgeven wil,
  Slaakt hij haast een kreet van blijdschap
  Want wat hij daar aankomen ziet,
  Haastig vlot de hoek om wenkend,
  Maakt een eind aan zijn verdriet
  In het lichtblauwgrijs gestoken komt zij daar vol gratie aan
  Slank en sierlijk ietwat hijgend, ziet ze hem daar voor zich staan
  En u verwacht als eind natuurlijk een omhelzing en een kus
  Wis mijn waarde want het gold hier slechts de laatste autobus
  Waar deze jongeman vol angst en kommer op had gewacht
  Die kwam wegens pech vanavond pas vijf minuten over acht

 5. Anne schreef:

  Een jaar pas??? Ik heb het gevoel dat je site al veel langer bestaat! En dan nu het leuke verhaaltje. Moet ik dan ook mijn leeftijd vertellen? (Oh, dat had ik toch al gedeeld in het stukje over onzekerheid. ) Dus komt het weer (het wordt al makkelijker) 32. Lekker chliché, ik voel me dus niet zo, meer 28 ofzo. (Hoewel ik laatst met iemand van 18 zat te praten en die kon zich de tijd zonder mobiel niet voorstellen, dat was wel even pijnlijk…) Oh en ik werk bij gemeente. (Die van de foto met de groene verlichting.) Geen idee hoe lang ik al mee lees, vrij vanaf het begin, zo voelt het tenminste. Het allerleukste hier, ik zou niet kunnen kiezen. Gewoon alles! Je schrijfstijl, je foto’s, je poekies, natuurlijk de chocoladetest. Maar ook het stukje over je moeder waarbij ik een paar moest sniffen. En ik ga zondag naar de tentoonstelling in het foam waar je over schreef. Wilde ik al heen maar jouw stukje maakte dat ik er echt nog net op tijd heen ga. Ga nog heel lang zo door met je blog. Hopelijk kan je er ooit van leven zodat je overal mooie foto’s van kan maken! (En wie weet ooit mijn bruiloft wil fotograferen ;-))
  Dank je wel voor alle leuke/mooie/ontroerende/grappige blogjes!

  • Aline schreef:

   Haha ik vind het dus serieus echt superleuk dat mensen van ALLE leeftijden hier meelezen en dat ik er op zulke manieren achter kom. Meiden van 14 maar ook vrouwen (oeh nu maak ik het contrast ineens wel heel groot he?) van jouw leeftijd (we maken er 28 van ;) ). Je foto herinner ik me nog uiteraard! Dankjewel voor je leuke reactie én voor het lezen van mijn stukjes :)

 6. Kelly schreef:

  Leuk! Laat ik maar een verhaaltje delen over waar ik nu helemaal vol van ben. We (vriend en ik) gaan misschien in september naar Dubai verhuizen! Hij wil daar graag een offshore stage volgen (heeft er net één op zitten in de Noordzee), en ik ga daar een relevante baan als psycholoog proberen te scoren. We weten nog maar net dat de examencommissie zijn verzoek voor een internationale stage heeft goedgekeurd dus nu gaat alles een beetje in een stroomversnelling. Maar onderdak voor onze katten is gelukkig al gevonden. Mochten we trouwens ‘moeten’ trouwen (in Dubai is ongehuwd samenwonen verboden), will you be our wedding photographer? We zullen je dan wel voornamelijk in chocolade uitbetalen wegens het gebrek aan financiën haha Ik ga snel weer verder met vacatures zoeken en aan mijn cv sleutelen, máár eerst: happy belated birthday to paper boats!

  • Aline schreef:

   Wooooow verhuizen naar Dubai!! HOE VET IS DAT. Jemig! Wel heftig lijkt me maar once in a lifetime blabalabal. Ik wil altijd op komen draven als fotografe, leuk!

 7. Michelle schreef:

  Hej hoj, hier ben ik dan zo’n stille volger hihi.
  Ik zou bij god niet weten hoe lang ik je volg en hoe ik hier kwam. (Ik lees te veel blog’s, heel stil dat wel!)
  Maar wat ik wel weet is dat je een van mijn lievelings blog’s bent! (dat is niet eens een woord of wel, lievelings) Zoals je ziet hebben dat tussen haakjes praten nogal gemeen haha. Het aller aller leukste aan jou blog vind ik JOU!!1! Je verhaaltjes, je onzekerheden, je geluksmomentjes, alles! Ja dat klopt ik kom hier alleen voor jou, niet eens perse voor je poezen haha! Oh shit ik moest ook iets over mezelf vertellen he. Uhm nouja de naam is Michelle, 19 lentes jong, ik studeer media vormgeving en loop nu stage bij rENs. Meer valt er niet te vertellen behalve dat ik veel te veel op mijn computer zit. Als ik heel eerlijk ben schrijf ik dit niet perse voor een kaartje, vind het natuurlijk wel super leuk dat je dat doet. Echte post is echt 100000000000x beter dan emailtjes. Ik wou je gewoon graag vertellen hoe leuk jij en je blog zijn en dit heeft me gewoon een beetje geholpen om een iets minder ‘stille’ volger te worden hihi. Hartelijk gefeliciteerd met je blog verjaardag en op naar het volgende jaar!!
  kusjesknuffels,
  een van je ‘stille’ volgers

  • Aline schreef:

   YES iemand die leest voor mij en niet voor m’n poekies AWW YEAH!!1! (grapje natuurlijk) Even op je site geloerd, vette dingen maak je :) Dankjewel voor je lieve reactie!

 8. Eva C schreef:

  Ha die Aline! Remember me?
  Laat ons beginnen bij het prille begin. Ik ben welgeteld je 17e volger ooit. Het eerste bericht dat ik las, was over het liedje van Maaike Ouboter en ik huilde zo ongeveer mijn ogen eruit. Het was de eerste keer dat ik het liedje hoorde, en met jouw verhaal erbij was het prachtig. Ik ben je dan maar meteen gaan volgen.
  Maar ik zal me even voorstellen. Ik ben dus Eva, 16 jaar (wat ik by the way belachelijk jong vind. Ik voel me ongeveer 22, voordeeltje van oudere broers en vrienden om je heen te hebben.) Ik heb een grote bek op het internet maar ben de dikste seut en introvert offline. Als ik dit schrijf, heb ik net 4 afleveringen van Teen Wolf achter de rug in plaats van met mijn vrienden weg te gaan. Ja, zo iemand ben ik dus.
  Ik blog ook, alweer zo’n twee jaar, iets minder succesvol dan jij wel :) Ik denk zelf dat je me volgt, is het niet? Ahja, ik vraag me eigenlijk af, die oorbellen en tas die ik je stuurde met je verjaardag, gebruik je die veel? Ik heb ongeveer dezelfde oorbellen voor mij gemaakt. Dus als je ooit in Vlaanderen bent, en je ziet een kortharig meisje met een bril en dezelfde oorbellen als jij. Doe me dan een plezier en roep heel luid: “Aaahmagaad, ben jij niet Eva van We Doen Eens Zot!?”

  • Aline schreef:

   TUURLIJK REMEMBER IK JOU! Je tasje hangt hier te pronken aan de muur boven de piano omdat ik hem te leuk vind om te gebruiken en ik mijn tassen nogal snel stuk maak dus dat zou vet zonde zijn. Oorbelletjes ben ik nog steeds vet blij mee :D Vond het echt een superleuk pakketje. En wowie volger nummer 17, die verdient een heel speciaal kaartje ;)

 9. Miranda schreef:

  Gefeliciteerd!
  Ik vind het super leuk dat je het bloggen al een jaar vol houd, want ik lees je blog met veel plezier. Ik heb geen idee hoe ik ooit op jou blog terecht gekomen ben, weet nog wel dat ik me al een keer eerder heb voorgesteld ;-)
  Ik ben dus Miranda, 23 jaar, studeer Biomedische wetenschappen in Leuven, en ik heb ook een blog… Naja eigenlijk had ik meer een blog want door drukte met mijn studie komt er helaas maar weinig van. MAAR ik wil het nog een keer proberen om deze zomer na mijn examens opnieuw te beginnen met een totaal andere opzet (daarbij laat ik mij stiekem een beetje inspireren door jou).
  Ik heb eens diep nagedacht (best een wonder dat ik dat nog kan terwijl ik hier zit te studeren voor mijn examens) en denk eigenlijk alle categorieën op je blog leuk vind. Het leukste zijn natuurlijk foto’s van jouw poekies, want wie kan die nou weerstaan?

 10. Mariska schreef:

  Allereerst van harte gefeliciteerd met het 1 jarig bestaan. Ik hoop echt dat je nog lang doorgaat met bloggen, want je bent heel inspirerend en origineel!
  Ik ben Mariska, 15 jaar en word over 33 dagen jarig (ja ik hou het bij want dat mag ik eindelijk uit gaan). Ik doe nu 4HAVO maar moet dit jaar helaas overdoen. Ik blog ook, alleen heb ik soms van die blog off’s waar ik helemaal niet blij van word. Ik weet dan niks, en blog dan soms een aantal maanden niet omdat ik het dan een beetje verleerd ben. Ik lees Paperboats al best wel lang, ik weet eigenlijk niet hoelang… Dat is positief toch? ;-). Ik vind het allerleukste van Paperboats, dat je heel origineel bent. Niet zoals andere andere bloggers en daardoor blijf ik je blog volgen.
  Ik hoop echt dat er nog 100000e jaren voor je bijkomen.
  Liefs

 11. Inez schreef:

  Hoii lieve Aline, je bent echt een leuke meid, altijd vrolijk en je verzint vaak echt van die dingen dat je denkt van hoe komt ze daar nou weer op, maar dat zal wel iets creatiefs zijn. Als ik een artikel van jou heb gelezen, ben ik altijd een stukje vrolijker :) verder ben ik 14, en ik sport 9x per week. Ik ben niet heel goed, en weet dat ook van mezelf. Door jou artikel vorige week van dat je tevreden met jezelf moet zijn, heeft me heel erg over me dip heen geholpen, en ik heb geleerd dat ik er wel mag zijn dat ik niet de aller beste ben maar wel beter dan ik denk. Hier ben ik je heel dankbaar voor en ik hoop dat andere mensen ook wat van jou leren opdeze manier. Je werk is heel mooi, anders dan ander werk dat ik vaak zie (mijn moeder geeft les aan de Sint Joost in breda, ook fotografie) en ik vind het heel knap dat je dit nu al kan zeg maar. Dit was echt het meest cliché verhaal ooit, maar ik meen het wel. En nu ga ik me poes eten geven. Liefs inez en een kusje aan Emmy en Franklin

  • Aline schreef:

   Hahaha superlief <3 Dankjewel Inez :) Iedereen is goed op zijn of haar manier! Toen ik 14 was was ik ook een onzeker gupje maar ooit groei je daar over heen :)

 12. Inez schreef:

  Oh vergeten! Ik volg je blog sinds sinterklaas, toen kwam ik de pepernoten test tegen :)

 13. Kim schreef:

  Wat een super leuk idee van die kaartjes! En gefeliciteerd nog met het 1 jarig bestaan van je blog!

  Mijn naam is Kim en ik ben 20 jaar. Ik ben begin dit jaar begonnen met bloggen op http://www.gratefuldays.nl. Mijn blog staat in het teken van dankbaarheid en de mooie dingen in het leven. Verder blog ik over persoonlijke dingen, fotografie, video en andere dingen die ik graag wil delen.

  Jouw blog is één van de eerste blogs die ik las en ik was meteen verkocht. De hele avond heb ik jou blog doorzocht en van alles gelezen. Wat een prachtige verhalen! Je schrijft zo ontzettend mooi, leuk en grappig & ook je foto’s zijn altijd prachtig! De verhalen over je moeder raken me echt, daar kan ik zeker troost in vinden.. Mijn moeder is er namelijk ook niet meer..

  Als ik één ding moet noemen wat ik het leukste vind op jou blog? Jou!

 14. Lisette schreef:

  Dit vind ik nou zo tof aan jou. Waar sommige bloggers bezig zijn met groot groter grootst, commercieel commerciëler commercieelst ga jij 50 (?!) kaartjes zitten schrijven voor je bezoekers. Doen anderen je niet na.

 15. Hanne schreef:

  Oh wat leuk! :) Gefeliciteerd!

  Ik ben Hanne, ik ben 22 jaar en ik studeer taalkunde in Leuven. Ik zit nu in mijn laatste jaar en af het goed is ben ik in augustus afgestudeerd! En verder teken ik ook af en toe, maak ik foto’s, en blog ik. Mijn blog heet rougeimaginaire (dat betekent “denkbeeldig rood” in het Frans). Ik hou ook heel erg van Zweden, en ik zou het zo fijn vinden om daar ooit te wonen. En in afwachting daarvan lees ik heel veel Zweedse boeken en Zweedse blogs, luister ik naar Zweedse podcasts en kijk ik naar Zweedse filmpjes op YouTube (wat ook allemaal heel fijn is!)

  Ik heb een zwarte kat die Baloe heet, maar die door mij, mijn broers en mijn ouders Droewzie wordt genoemd. We haalden hem zeven jaar geleden uit het asiel, en toen was hij nog een klein scharminkel. Toen we hem pas hadden, noemde mijn mama hem altijd zwarte does, en dat werd dan Doezie, en dat werd Djoewzie en dat werd Droewzie. Nu is hij groot en gezond, en houdt hij ervan om door het huis te paraderen, te liggen snoezelen in de zetel, op bedden, in prullenmanden en in wasmanden, in het oude konijnenhok in de tuin (dat we hebben omgedoopt tot “de strandhut van den Droewzie”), om te zeuren om brokjes terwijl zijn bakje nog vol zit en om te miauwen aan de achterdeur om buiten te mogen (om een minuut later weer langs het raam binnen te komen). We vereren hem als een god en hij beantwoord onze liefde door de hele dag voor ons te spinnen.

  Ik hoop dat je mijn verhaaltje leuk vond, en het is ook helemaal waargebeurd :) Ohja, en ik lees jou blog nu denk ik sinds vorig jaar december, en het leukste vind ik je leuke en verzorgde lay-out, je prachtige foto’s, en je schrijfstijl. Ik vind dat je blog echt iets “speels” uitstraalt, en dat vind ik heel fijn.

  Lieve groetjes uit België!

 16. Iris schreef:

  Damn, nu word ik verplicht om te stoppen met lurken! Daar gaat mijn anonimiteit.
  Maar, hallo. Ik ben Iris, 21 jaar uit Groningen. Ik studeer Communicatiesystemen, maar ga volgend jaar lekker Nederlands doen. Onze grootste gemeenschappelijke interesse is de voorliefde voor chocola, het eerste dat me opviel was namelijk dat lekkere Tony’s Chocolonely papiertje op je muur. Daarnaast houd ik van mijn moestuin, dansjes doen en de zon.
  Daarnaast voel ik me een beetje een slijmbal, maar ik vind dit echt een supertoffe actie! Succes met zoveel kaartjes schrijven. Ik volg je blog al redelijk lang, maar hoe lang houd ik niet bij. Ik vind je foto’s mooi, je verhaaltjes over je moeder ook (tranen met tuiten!), alles wat met eten te maken heeft. Zelfs als hondenliefhebber vind ik Franklin en Emmypoes lief.

  • Aline schreef:

   DAT IS GEEN PAPIERTJE MAAR EEN HELE REEP <3 Die ik na het maken van de foto's lekker opgevreten heb. Yay voor reacties van lurkers, dankjewel Iris! :D

 17. Anne-Ruth schreef:

  Hoi. Ik ben hier veel te lui voor, ik haat verhaaltjes over mezelf schrijven, maar dit is GAAF Aline! Kaartjes!
  Geen idee hoelang ik je blog al volg en hoe ik er terecht ben gekomen. Waarschijnlijk door de vintage.
  Ik ben een 15-jarig meisje, hou van kunst en fotografie en vintage en nog een heleboel dingen. En eigenlijk alles waar jij over schrijft, want jij bent de ultieme levensgenieter in mijn ogen (ook al werk je hard!) Maar, ik bedoel: je houdt van kunst, eet chocola, hebt een vriend en poesjes. Je kunt hilarisch schrijven maar ook meer diepzinnig (ja dit is een cliché, ik haat mezelf). En I LOVE je fotografie. Echt waar. Ik ben schijtjaloers op je omdat je op de kunstacademie zit en ik moet nog drie jaar VWO. Ik wil dat ook.
  Ok ik maak totaal geen kans. Fijne dag ;-) En superlief dat je dit doet!
  (Niet geschoten is altijd mis nietwaar)

  • Aline schreef:

   Maar chick als je nu nog drie jaar VWO moet heb je nog AAALLE tijd om een keigaaf portfolio in elkaar te stampen en ook naar de kunstacademie te gaan! (Mocht dat je ambitie zijn, zo niet dan heb ik niks gezegd hahaha, met VWO moet je misschien ook maar gewoon lekker naar de uni)

 18. Nienke schreef:

  Hiep hiep hoera! Gefeliciteerd met je blog! Wat een leuke actie weer!

  Hier spreekt een tot voor kort lurker! Sinds een paar weken mijn sociale awkwardness aan het overwinnen en gaan reageren op blogs. Ik lees nu denk ik een half jaartje hier mee.
  Ik ben Nienke, 24 jaar en ik breng al mijn tijd door op een microbiologisch laboratorium. Dit houdt feitelijk in dat ik de hele dag in mensen hun poep, pus (hele liters soms ^^), pies en bloed zoek naar ziekmakende beestjes zo als allerlei soorten bacteriën en virussen. Klinkt tof he? Is het ook! Maar omdat ik toch ook een creatief iets in mijn leven miste ben ik geïnspireerd door jou (fangirl alert) ook een blog begonnen! Ik ben echt super blij dat ik mede door jou weer wat meer creativiteit in mijn leven heb.
  Kusje voor Franklin en Emmy, franklins look-a-like Angus is gek op alle verhalen over jullie en kijkt uit naar een nieuwe plog. :)

  • Aline schreef:

   Naaaaaw je drie poekies zijn kei lief :D! Je werk daarentegen bedank ik voor hahaha maar ieder zijn ding ;) Ik voel me wel ontzettend vereerd dat je door MIJ een blog begonnen bent. Hopelijk ga je er veel plezier aan beleven!

 19. Sara schreef:

  Allereerst: wat een super super leuke en originele winactie. Dit zegt wel iets over je creativiteit. Super leuk. :)
  Ik heb laatst een reactie achtergelaten bij je artikel over onzekerheden overwinnen. Ik scrol mijn bloglovin’ feed altijd door en ik reageer vervolgens op de artikelen die mij aanspreken. Toen ik dit artikel met de vrolijke foto zag was ik nieuwsgierig.
  Wie ik ben? Ik ben Sara Naus, een – over het algemeen – vrolijke krullenbol die momenteel een “tussenjaar” heeft. Ik heb de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond en ik ga volgend jaar beginnen aan de master “jeugdstudies” op de universiteit van Utrecht.
  Momenteel werk ik bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen om cijfertjes in te voeren van studenten die nu Maatschappelijk Werk en Dienstverlening studeren. Daarnaast geef ik turnles aan de wedstrijdgroepen meisjes/dames. In de leeftijd van 6 tot 19. Lekker gevarieerd dus..
  Daarnaast heb ik een hele lieve, leuke vriend. Ik wil graag een poes, of zes poezen, of twintig. Ik weet het niet maar ik wil gewoon lieve knuffelpoezen. Helaas wonen mijn vriend en ik momenteel super klein (lees: in een studio van 30 m²) en dat kun je een poes natuurlijk niet aandoen.
  Of dit nu écht een originele beschrijving is van mezelf? I dunno. Het is in ieder geval wel een beschrijving van wie ik ben. :)
  Het lijkt me super gezellig om een handgeschreven kaartje van je te ontvangen.
  Veel plezier en succes met het verder voortzetten van je blog: keep up the good work.

  Oh ja, mijn mail adres is: info@lovelowbudget.nl

 20. elleke schreef:

  GEFELICITEERD!!!!
  Nou Aline, het lukt je toch mooi om de lurkers aan de schrijf te krijgen, zo ook mij.
  Daar gaat ie dan. Ik ben elleke en ik ben 31. Andere blogs die ik volg zijn meer van mensen van rond mijn leeftijd, maar jouw blog vind ik echt mooi. Ik hou van de afwisseling, van je openheid en van je levenslust. Ik hou absoluut niet van poezen (ze kijken altijd zo eng en springen vanuit het niets ineens op je enzo… Brrrr) maar zelfs je verhalen over Emmy en Franklin vind ik leuk om te lezen.
  Ik ben opgeleid als dramatherapeut en werk als woonbegeleider in de maatschappelijke opvang met dak-en thuisloze mensen/gezinnen. Omdat ik me heel graag verder wilde ontwikkelen als therapeut ben ik nog een post-hbo opleiding tot speltherapeut naast mijn werk gaan doen. Ik ben nu bijna klaar (nog 3 weken!) en ik weet weer waarom ik na de vorige opleiding mezelf gezworen heb nooit meer te gaan studeren…. Ik voel me weer helemaal als toen. Ik ben aan het uitstellen en uitstellen, er komt niets uit mn handen en eind van de dag baal ik dan dat ik wéér niets heb gedaan… Echt verschrikkelijk, ik maak mezelf helemaal gek. Op een of andere manier had ik mezelf wijsgemaakt dat ik nu ouder en wijzer ben en daarom me gewoon prima aan een planning zou kunnen houden en dus niet op het laatste moment nog zo zou hoeven stressen…. Nou… Niet dus. :)
  Verder hou ik van verhalen schrijven. Metaforen vinden voor hoe ik me voel of hoe dingen lopen.

  Stiekem kijk ik vaak bij jou door het raam. Ik geef mijn ogen goed de kost en zie de slingers, de chocola, de knutsels, de poezen, en soms ook de tranen. Ik leef met je mee, ben aan je gewend. Alsof je mijn buurmeisje bent.
  En toen ineens keek jij uit het raam. En zag mij staan. Zag mij kijken. ‘uh…. Nou, uh… Hier ben ik. Ik ben dus Elleke.. en uh… Ik voel me ineens een beetje naakt.’

  (oké, dat was dus symbolisch he, niet dat je denkt dat ik een real-life stalker ben)(ik volg je alleen op je blog)

  Oke nou geniet van je feestje en blijf nog lekker lang doorgaan met je blog. Groetjes!

  • Aline schreef:

   Yes yes yes nog een lurker <3 Laf it. Dat plannen klinkt me zeer bekend in de oren hoor. Respect dat je naast je werk nog door bent gaan studeren! Je doet het maar wel even, nog 3 weken en dan ben je er vanaf :) Superleuk dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten en dankjewel voor je lieve woorden!

 21. Isabeau schreef:

  Ik ben Isa, eigenlijk Isabeau, maar dat snapt nooit iemand, dus Isa (of Beau, maar dat zeggen alleen mijn oma, moeder, vader en vriend). Ik studeer Engels aan de Universiteit Utrecht en ik houd heeeeel veel van Utrecht. Daarom vind ik het ook zo leuk om je blog te lezen. Naast mijn studie geef ik lees op een middelbare school in Vianen en ben ik bestuurlijke actief bij de studentenvakbond van Utrecht. Verder ben ik 20 en maak ik me op dit moment het drukst over het leenstelsel en het feit dat ik ga samenwonen.

 22. Kharina schreef:

  Ik wou dat ik wist hoe lang ik je blog volgde maar ik weet eigenlijk niet eens meer hoe ik hier terecht ben gekomen. Iets met teveel op internet rondhangen denk ik.

  Je foto’s, schrijfstijl, foto’s, persoonlijke interesses (KATTEN, tweedehands winkels. chocolade, katten, persoonlijke en ontroerende/herkenbare/kwetsbare/eerlijke verhalen zoals over je moeder en onzekerheid ivm je studie) hebben er in ieder geval voor gezorgd dat ik ben blijven hangen.

  Ik heb zelf de liefste kat van de wereld en ik weet dat iedereen dat waarschijnlijk over z’n eigen kat zegt en het is misschien ook wel helemaal niet eerlijk om dat te zeggen want ik ken Franklin en Emmy niet in real life maar het is toch echt zo. Hij is 13, heet Fidel (Catstro), is grijs en ontzettend lui en slaapt altijd lief tegen me aan en praat ontzettend veel, is de grootste slijmbal ter wereld (hij spint al als je naar hem kijkt) en heeft een mank voorpootje. Ik noem hem vaak piraat/manke/fidelpidel/baby, maar het is een schatje en hij gaat op iedereens schoot zitten en likt alles wat leeft. Op het moment blokeert hij mijn toetsenbord wat het typen nogal moeilijk maakt. Als ik thuis kom begint hij zeurend te miauwen en moet ik hem eerst wiegen als een baby.

  Ik ben 23, bezig met een deeltijd studie en werk ondertussen full-time bij een groot kantoor, dus een heel ander niet zo creatief 9 tot 5 toekomst perspectief. Om dat te compenseren ben ik maar begonnen met snailmailen en Filofaxen en nog meer uitlaapkleppen die ik zonder internet nooit zelf had bedacht. Vroeger hield ik ook een blog mij met pixels en andere onzinnige schattige photoshop en paint knutselarij, maar nu heb ik het te druk met
  lurken en ik ben bang dat ik niet boeiend genoeg ben voor een blog, dus volg ik graag het leven van anderen.

  Gefeliciteerd in ieder geval met je jubileum, een goed excuus voor taart en confetti en kattensnoepjes!

  • Aline schreef:

   Wooooow pixels en paint knutsels, daar heb ik ook nog aan meegedaan!! Niet dat ik een talent was ofzo, soort van poging tot. Ik was ook heel fanatiek met dollz poppetjes bouwen en je had van die MSN groups enzo omg ik dwaal af. Je kat klinkt superlief! Geef hem maar wat snoepjes namens mij. <3

 23. Rianne schreef:

  Yesss gefeliciteerd met je blog! Ik ben heel stiekem wel een beetje een lurker – oeps –, maar ik volg je nu al een paar maanden en je blog is wel een van mijn favorieten, je schrijft zo geweldig en je foto’s zijn zooo leuk iedere keer. Ik ben eigenlijk gewoon iedere keer nieuwsgierig wat voor leuke foto’s je nu weer heb gepost (slijm slijm).

  Anyway, ik vind het nooit leuk om mezelf voor te stellen want ik ben er slecht in, maar ik doe wel een poging tot (in de hoop dat ik een kaartje ontvang!!). Ik ben dus Rianne, 18 jaar en ik studeer grafische vormgeving, wat dus redelijk goed aansluit bij de reden waarom ik zelf ook een blog heb. Ik kom uit de buurt van Maastricht (inderdaad ook met zo’n lekker heerlijk Limburgs accent, ja) en ik hoop over een jaar afgestudeerd te zijn en de rest van m’n leven achter mijn MacBook leuke dingen te kunnen ontwerpen. Verder kijk ik heeeel graag series (het liefst Pretty Little Liars, Awkward of Breaking Bad), ik kan helemaal stuk gaan van het lachen om Jochem Meijer (want zelfs zijn Facebookposts zijn te leuk) en ik ben stiekem verliefd op Jared Leto (eeuwige crush, al jaren).

  Dat was het wel zo’n beetje, denk ik. En als laatste hoop ik dat je nog heeeel lang door gaat met bloggen :)

 24. Evi schreef:

  Gefeliciteerd! Ik ben nog niet zo lang een volger, maar ik vind je verhaaltjes heel leuk en je site ziet er echt mooi en verzorgd uit, altijd een pluspunt!

 25. Sarah schreef:

  Nu heb ik al wel eens wat gezegd dus ben niet een echte lurker, maar meestal lees ik stilletjes mee. Ik volg je nog niet zo lang maar ik heb inmiddels wel alles gelezen, binnen een dag of twee zoals ik vorige keer al had gemeld. Diep van binnen wil ik eigenlijk ook coole blogger zijn met mooie foto’s en leuke teksten maar ik haat foto’s van mezelf en kan niet photoshoppen en dan is het lastig bloggen. Ik ben 28 maar wordt door iedereen hoogstens 20 geschat en kleed me het liefste in tweedehands bloemetjesrokjes en lakschoenen. Ik ben nu tegen wil en dank invaljuf en hoop een keertje een eigen basisschoolklas te krijgen. Ik heb drie ratjes die Castor, Pollux en Odin heten en wil ook heel graag een kat. Ik hou van tweedehands kleding, marktplaats en rommelmarkten en koop chronisch teveel spullen die ik niet nodig heb. Zo heb ik bijvoorbeeld vijf t-shirts met stippen. Ik vind jouw blog zo leuk omdat je duidelijk jezelf bent en niet zo nodig ‘de blogger’ uit moet hangen met dezelfde Zara skorts en panter slipons als elke andere blogger. Je laat je kwetsbare kant zien en laat zien dat je ook echt wat kan. Ga vooral zo jaren door en wat gaaf dat je je lezers ook persoonlijk wil benaderen. I laf je blog!

  • Aline schreef:

   Ratjes!! Die had ik ook vroeger. Zulke leuke beestjes. We kochten per ongeluk een zwanger ratje en toen hadden we *plop* 10 baby ratjes. Oeps. Heel veel kabels stuk en behang stuk en barbiespullen. Mama en papa boos. Goed, ik dwaal af. Volgens mij ben jij een leuk mens ^_^

   • Sarah schreef:

    Haha tien babyratjes, vind twee ukken al zoveel slopen! Net beet er eentje binnen twee seconden mijn nieuwe dure oortjes kapot. Zucht. Maar ze zijn verder wel lief.. En bedankt voor het compliment, mijn dag is weer goed:)

 26. Ilse schreef:

  Lieve Aline -slijmslijm, haha nee hoor-
  Gefelicitaaaart met je blogje, wat leuk dat hij alweer 1 jaar en een paar daagjes bestaat! :)
  Deze typdame van dit berichtje zal zich eens voorstellen want ze lieft leuke kaartjes.
  Mijn naam is Ilse, een 20 jarig studente die sinds februari is begonnen met de SPH -sociaal pedagogiche hulpverlening- in Leeuwarden. Bloggen doe ik helaas niet aan maar schrijven vind ik wel heerlijk om te doen. Gedichten of verhalen schrijven en mijn tekenkunsten vertonen op papier. Verder besteed ik mijn vrije tijd -als ik die heb- aan gezelligheid met vriendinnetjes, van alles en nog wat lezen, series kijken, hardlopen en schaatsen en relaxen met mijn lieve vriendinnetje Figaro -de zwartharige kat in mijn huisje-. Ojaah, ik hou niet van deze dingen ; () maar wel van streepjes dus vandaar.. verder word ik omschreven als sociaal, vrolijk, een beetje gek en een gezellige tante.
  Ik heb eigenlijk geen idee sinds wanneer ik je blog lees maar ik weet wel dat ik hem nog steeds tof vind met alle dingen over je poekies, fotografie, persoonlijke dingen -ook herkenbaar- en nog meer van dat leuke stuff. Ojaah, ik ben jaloers dat jij in Utrecht woont want dat is echt een toffe stad! Nou dat was genoeg gekwebbel voor dit nachtvrouwtje -ja, ik heb in de avond en de nacht de meeste energie en ben in de ochtend mijn bed niet uit te krijgen- dus ik hoop dat dit een leuk kaartje waard is! :) Waar komen die toffe kaartjes trouwens vandaan?

 27. Daisy schreef:

  Voordat ik me ga voorstellen wil ik je even feliciteren! Een jaar alweer. Wat lang zeg. Ik moet altijd zo lachen om je verhaaltjes. Je schrijft echt heel erg leuk.

  Mijn naam is Daisy, ik ben 22 en studeer grafisch vormgeven aan het Sint Joost in Breda. Las dat je je schouwing had en dat het goed gegaan is?! Ook al zo fijn. Ik heb hem maandag, en ik ben zooooo zenuwachtig. Ben al twee weken mijn tekst aan het oefenen maar het wilt nog niet zo lukken. Struikel steeds over mijn woorden en en en. Ja. achja. Waar was ik ook alweer? Ik hoop maar dat dat maandag niet gebeurd.. Nog tips? haha.

  Verder ben ik ’s nachts productiever dan overdag. Ik probeer dat ritme al jaren om te gooien maar ik moet er maar mee leren leven denk ik. Ik heb niet eens koffie nodig ’s nachts. Overdag wel. Daarom reageer ik ook nu pas op deze post.

  Waar heb je die toffe kaartjes vandaan trouwens ? Ik hou van die stijl! Ik hou eigenlijk gewoon van post in het algemeen. Heb heel lang aan postcrossing gedaan ken je dat? Ik heb kaartjes gekregen uit china, rusland, frankrijk, duitsland spanje en nog wel een paar landen. Vol enthousiasme heb ik ooit geroepen dat ik ieder jaar naar een land ga waar ik een kaartje vandaan heb gekregen! Ik hou van reizen, en kan nooit kiezen. Dus nu kiezen de kaartjes voor me :).

 28. Anouk schreef:

  Lurker alert! Ik ben Anouk, 24 jaar. Ik ben bezig met mijn bachelor of business administration en heb net mijn eerste week achter de rug van het jaar dat wij van school in Azië (in mijn geval india) door moeten brengen.
  Ik ben bij jouw blog terecht gekomen via teskuh of ikbenirisniet, een van de twee. Sindsdien volg ik jouw blog. Ik vind vooral je schrijfstijl altijd geniaal!

 29. Anna schreef:

  Hoi, ik ben Anna, een vijftien jarige wannabe wereldverbeteraar (faalt er zwaar in). Ongedisciplineerd in het bijhouden van haar blog en schoolwerk. Veel bij de plaatselijke toneelvereniging te vinden, maar is barslecht in het onthouden van tekst. Ik ben dol op schrijven, alleen doe ik dit veel te weinig.

  Ik kom denk ik nu een halfjaar op Paper Boats na het aanraden van verschillende meiden. Hier op Paper Boats komt mijn ware lurker aard naar voren en daar is opzich niets mis mee.

  Verder ben ik nog zo’n vervelend kind dat alles en iedereen wilt verbeteren. Verknocht aan mijn telefoon. Valt in slaapt achterop de brommer en vindt het geweldig om over ethische zaken te debatteren. Consumeert vele koppen thee en stoot bijna evenveel dingen om.

  Dus dit is eigenlijk een pure opsomming van mijn eigenschappen. Om het goed te maken krijg je een vis.

  (Succes van de html code is niet gegarandeerd)

 30. Dina schreef:

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag!

 31. Soraya schreef:

  Wauw! Wat gaat een jaar snel voorbij. Top dat je door bent blijven gaan met bloggen.
  Ik lees al mee sinds dat je ongeveer 20 blogposts had geschreven. Ik kwam op je site, werd getriggerd door je schrijfstijl en de diversiteit en openheid van je posts en heb toen in een dag heel veel logjes van je gelezen omdat ik je blog zo tof vond. Gefeliciteerd dus met je jubileum!

  Ik blog zelf niet regelmatig, ik heb alleen een blog bijgehouden toen ik aan het afstuderen was. Ik ben net een halfjaar afgestudeerd van de opleiding vastgoed en makelaardij. Mijn afstudeeronderzoek ging over de creatieve industrie. Niet echt met elkaar verbonden zou je denken he? Uiteindelijk is het me gelukt er een redelijk verhaal over te schrijven, ook al blogde ik toen voornamelijk over de onzekerheden van het afstuderen. Met name de onzekerheid van mijn keuzes en het kiezen van een onconventioneel onderwerp voor mijn scriptie.

  Ik ben nu 24 jaar en pas naar Amersfoort verhuisd voor de liefde. En tijdens mijn grote banenzoektocht voor mijn eerste echte grote mensenbaan, word mij continu gevraagd wie ik ben. Er valt eigenlijk geen touw aan vast te knopen, maar stiekem ben ik een creatief meisje dat uit onzekerheid niet voor de kunsten heeft gekozen, maar voor economie en bouw. En uiteindelijk heb ik nu te maken met dezelfde onzekerheid die ik wilde vermijden. Ironisch he?

  Wellicht volg ik je blog daarom. Jij maakt een keuze die ik had kunnen maken en hebt daarmee te maken met onzekerheid. Maar uiteindelijk volg je wel je hart en dat bewonder ik. Ik hoop dat je nog lang doorgaat met bloggen zodat wij allemaal kunnen lezen hoezeer je gaat groeien in je werk en als persoon. Die onzekerheid overkom je wel.

 32. Marieke schreef:

  Besta je een jáár? Dan denk ik dat ik je al bijna vanaf het begin volg… Nou ja, ik ben dus Marieke en ik ben dinsdag – als mijn gesprek goed gaat – afgestudeerd van de pabo. Ik blog op Mariekevanwoesik.nl over mijn Bucket List, dromen najagen en reizen en ik heb – samen met mijn vriend – een eigen bedrijf in film en tekst. Vooral trouwfilms maken vind ik erg leuk en ik heb geluk, want ik mag zo weer! Verder haal ik van jouw blog o.a. mijn wekelijkse dosis poekies, want zelf ben ik helaas allergisch voor alle dieren :( Maar je overige verhaaltjes zijn ook leuk voor het slapengaan. Of gewoon. Ga zo doorrrrrr! :)

 33. Laura schreef:

  Hoi Aline, hoe zal ik beginnen? Ik volg je ongeveer een halfjaar en ik moet toegeven dat ik elke dag kijk of je iets nieuws hebt geplaatst. Ik bewonder je krachtige persoonlijkheid, aparte schrijfstijl en humoristische kijk op het leven. Het valt me op dat je over elk onderwerp, hoe onzinnig ook, iets leuks te vertellen hebt. Dit breng je op een vlotte en aangename manier. Door je blog heb ik het gevoel dat ik je ken, ook al hebben we elkaar nog nooit ontmoet. Een kaartje van jou krijgen zou ik dan ook super vinden!

  Wat een moeilijke opdracht: Een leuk verhaaltje schrijven over mijn leven. Zo interessant ben ik helemaal niet.
  Ik heet Laura, tel 16 jaar en eet graag aardbeien met suiker. Een week geleden heb ik eindelijk een professioneel fototoestel gekregen voor mijn verjaardag. Mijn liefde voor fotografie is echt een passie die tot in het diepste van mijn hart gaat. Enkel kunnen mijn foto’s niet tippen aan de jouwe.
  Oh ik heb een grappig dingetje te vertellen: Hoe leerde ik paperboats.nl kennen? Wel, een paar weken voor Kerstmis moest ik een spreekoefening bij Nederlands doen. De opdracht klonk veelbelovend. ‘Maak een instructie en leg deze uit aan de klas’ Wat? Ja dat dacht ik ook. Uiteindelijk besloot ik om mijn klasgenoten te vertellen hoe ze een papieren bootje of vliegtuigje konden maken. Wanneer ik dit ingaf bij Google, kwam ik op dit blog. Sindsdien volg ik jou.
  Bedankt om dit te lezen, je bent geweldig!
  Liefs, Laura

  • Aline schreef:

   Hahaha wauw, wat een super grappige manier hoe je hier terecht bent gekomen. Die had ik nog niet gehoord :’D Dankjewel voor je lieve woorden!

 34. Karlijn schreef:

  Joehoeeeeee, tijd voor een feestje! Gefeliciteerd Aline! Ik volg je denk ik bijna vanaf het begin (ja, echt) en ben een diehard fan ;)
  Okee, nu ga ik je een verhaaltje vertellen. Echt gebeurt!
  Gisteren ging ik verhuizen. Ik moest mijn kamer uit (ik woon in Casa400 een studentenhotel waar de studenten van juni – september weg moeten omdat er dan hotelgasten zijn). Ik had mijn ouders zover gekregen om te helpen en toen we de laatste spullen in de lift zetten liet mijn vader één van de tassen omvallen. Niet zo erg zou je denken. Was het ook niet, behalve dat mijn sleutelbos bovenop lag en dus in de liftschacht viel. Met daaraan mijn fietssleutels (geen reservesleutel) en nog was belangrijke sleutels. Ze wilden de lift niet stopzetten omdat iedereen aan het verhuizen was. Mijn vader was het daar niet mee eens en bedacht dat mijn moeder moest zeggen dat haar huissleutels eraan zaten en ze anders niet meer haar huis in kon. Dus mijn moeder daarheen terwijl ik mijn kamer verder leeghaalde. Voor haar zette ze wel de lift stil en er kwam een sleutelbos tevoorschijn. Maar volgens mijn moeder was die niet van mij. Shit met peren dus.
  Een uur later vraagt mijn vader aan mij welke sleutelhangers eraan mijn sleutelbos zaten en terwijl ik dat vertel wordt mijn moeder gek, want zij dacht dat er iets anders aan zat. Bleek de gevonden sleutelbos dus wel van mij. Eind goed, al goed :) En nee, die is niet bedacht maar echt gebeurt.
  Sorry geen stukje over waarom ik fan ben van jou, wat ik ook nog wel wil vertellen maar dit stukje is al zo lang!
  XXX

 35. Anieke schreef:

  Ik word echt blij van deze cadeautjes! Wat ontzettend lief en leuk en goed en fijn!
  Ik ben Anieke, ben achttien jaar en taalfanaat, hou van kleuren en ben vrij positief en optimistisch (ik sta er soms zelf versteld van, al is het soms ook gewoon naïef). Ik volg je blog nu een paar maanden en ik word altijd vreselijk blij van je blogposts! Ik weet echt niet meer hoe ik bij je blog uit ben gekomen, maar het zal vast via bloglovin’ zijn geweest. Ik vind de foto’s die je maakt altijd heel eigen en dat kan ik wel waarderen. Je maakt over het algemeen foto’s met veel headroom, en al was ik daar nooit zo’n fan van, door jouw blog zie ik er de charme wel van. Ook de kleine momenten van blijdschap of verdriet die je deelt maakt je blog heel intiem en ik heb echt het idee dat ik je zo’n beetje ken. Je blog is uniek en dat zul jij vast ook zijn, haha. Nou, dit was het wel weer. Ik ga even iets creatiefs doen of zo.

  Doei!
  Liefs Anieke

  • Aline schreef:

   Haha dat van dat headroom heb ik vaker gehoord. Er zijn veel mensen die het niet kunnen waarderen omdat het niet ‘volgens de regels is’ maar juist die regels worden er zo hard uitgeramd op de kunstacademie. Heerlijk! Anyway, dankjewel voor je lieve reactie :)

 36. Linda schreef:

  Hoi Aline!
  Ik word blij van jouw blog, want ik vind je schrijfstijl fantastisch en je maakt me altijd aan het lachen. Ongelooflijk dat je blog pas een jaar bestaat! Ik volg je volgens mij nu al een flinke tijd – maar hoe ik hier terecht gekomen ben en wanneer weet ik niet meer, oeps… Ik hoop dat je blijft bloggen totdat je oud, grijs en rimpelig met bibberende handen achter je rollator naar je computertje strompelt en vertelt hoe fijn het was om vandaag met je (nieuwe) Emmypoes en Franklin te knuffelen!

  Oh ja. Over mij.
  Ik ben Linda, 22 jaar, bijna afgestudeerd (master middeleeuwen en renaissance studies – hele mond vol – na de bachelor geschiedenis) en dus bijna werkloos, haha. Ik blog op The Miracle of Life over van alles-en-nog-wat – lekker origineel – en ik maak lang niet zulke mooie foto’s als jij. Keep on blogging, i laf it! (dat zeg ik ook nooit maar ik hou ervan als jij het zegt)

 37. Yonne schreef:

  Lieve Aline,
  Ik ging even terugbladeren om te ontdekken hoe lang ik je blog al volg, maar ik weet het niet zo goed. Ik denk dat ik sinds ik je volg (wat ergens in de herfst zal zijn geweest) af en toe wat terug heb gelezen, want oudere berichten ken ik ook. Ik lees je blog meestal op mijn telefoon, wat eigenlijk zonde is, met al die mooie foto´s.
  Ik ben Yonne, ik ben 28 en ik woon in Groningen en ik heb Zweeds gestudeerd (Scandinavische talen en culturen) en nu geef ik Zweedse les en beantwoord ik vragen van Zweedse mensen (werk bij een klantenservice). Ik heb voel me altijd wel alsof ik bij het blogwereldje hoor, terwijl ik zelf nooit een heel actieve of lang-bestaande blog heb gehad. Maar ik lees ze graag en dan vind ik geloof ik vooral de mensen achter de blog interessant, als dat me leuke mensen lijken, en goed schrijven (maar niet per se hoogliterair) en een mooie layout/foto’s. En… dat heb jij allemaal!
  Maar naast dat ik dus Zweeds kan, spaar ik groene dingen (het loopt nu echt de spuigaten uit, want iedereen weet het dus ik krijg alleen nog maar groene cadeautjes), houd ik van konijntjes (katten vind ik op foto’s ook erg leuk, maar ik ben allergisch :-( ), muziekjes, boeken en koffie drinken (ga ik straks doen in de tuin).
  Gefeliciteerd!

 38. vink schreef:

  Joehoee! Gefeliciteerd! Ik heb nagedacht hoe lang ik je blog al volg maar eigenlijk heb ik geen idee. Ik weet wel dat ik je blog ben gaan volgen na het artikel van Teske op haar blog. Ik vind vooral je foto’s heel erg mooi, en ik kan heel erg lachen om je artikelen. Ik ben Vink, ik ben 15 jaar en ik hou heel veel van fotograferen, vrienden zeggen dat ik getrouwd ben met mijn camera maar dat is misschien een beetje overdreven. Ik blog nu iets meer dan een jaartje met veel plezier (als je op mijn naam klikt kom je bij mijn blog) en doordat ik jouw blog nu lees ben ik ook meer gaan fotograferen en heb ik meer over fotograferen geschreven op mijn blog. Ik zit in 3 havo/vwo en ga volgend jaar havo doen. Ik heb twee poekies genaamd Speijkje en Lodewijk. Jouw blog is denk ik ook de enige blog waarop ik alle artikelen lees want al je artikelen zijn gewoon leuk :)

 39. Sterre schreef:

  Ik ken je blog nu denk ik sinds november, via een vriendin. We zouden samen een blog beginnen, en ik had geeen idee voor een naam. Mijn vriendin kwam met paperguitars (ghe ghe ghe), en ik vroeg me echt af hoe ze daar opeens bij kwam. Een paar dagen later stuurde ze me een linkje van jou blog, ik dus kijken, na een paar berichtjes gelezen te hebben merkte ik gelijk dat dit me wel aansprak. Paperguitars ging niet door want dat vond ik te na-aaperig, maar paperboats bleef zeker! Nu zit ik hier een verhaaltje te schrijven in de hoop dat ik natuurlijk een van die vijftig ben. (Het liefst een van de 10, want mijn god, het 50ste kaartje zal niet in je allermooiste handschrift meer zijn denk ik).
  Verhaaltjes schrijven is niet mijn ding. Ik heb al meerdere pogingen gedaan tot een boek schrijven, en meerdere blogs begonnen (en ook weer netjes achtergelaten na een paar berichten). En als verhaaltjes schrijven wel mijn ding zou zijn, dan zou ik toch net buiten het papierenbootje vallen, omdat ik altijd verlies met windingetjes. Maar he! Wie ben ik om het niet iedere keer opnieuw te proberen, want misschien is het 16e kaartje dat je schrijft wel voor mij. En heel misschien schrijf je daar dan wél een heel leuk verhaaltje op, zodat ik me weer even speciaal voel :D

  Ik ben trouwens Sterre en ik ben 13 jaar, sorry voor deze lange comment ;) Gefeliciteerd en op naar het volgende jubileum!

 40. Nadia schreef:

  Hey, mijn naam is Nadia en ik ben bijna 16 jaar. (Zoals je het vroeger altijd zei)
  Ik volg je blog al héél lang (Nouja, niet langer dan een jaar) en I lav je verhalen , je foto’s, je poekies en je schrijfstijl is geweldig! Je blog is uniek en oprecht; geen reclames of gesponsorde posts, maar verhalen over hoe je je voelt en wat je meemaakt.

  Ik zit te popelen om een nieuwe “de grote ….test” te lezen!

  Anine, blijf vooral jezelf.
  Die onzekerheden zijn onnodig, plof neer op je bank met je poekies en ga je posts terug lezen, dan zul je zien wat voor ’n geweldige creaties bij elkaar brabbelt.

  Gefeliciteerd met het 1-jarig bestaan van de papieren-bootjes blog en blijf vooral de gekste, leukste, meest onzinnige dingen met ons delen (:

  Liefs,

  Nadia

  ps. Doe de groetjes aan Emmy poes en Franklin! (En Thomas natuurlijk)

 41. Nadia schreef:

  Oh ik heb me niet helemaal aan de opdracht gehouden…

  Nouja, altijd leuk om een prachtig stuk geslijm te horen (wat ik wel meen!)
  Mijn naam is Nadia, 15 jaar.
  Ik hou van woorden, schrijven, lezen en dichten.
  hè, dat klinkt saai. Nouja, ik wil het wél zelf maken. Zelf dichten, zelf schrijven.

  Verder houd ik van fotografie. Ik kan het zelf niet geweldig goed, maar ik vind het leuk om inspiratie op te doen.

  Toch kan ik alles kwijt in woorden. Mijn gevoel, gedachtes en kwaaltjes schrijf ik lekker van me af.

  Wat ik later worden wil…
  Juffrouw. Schrijfster. Dichter. Journalist. Grafisch vormgever.. journalist. Journalist. Nederlands docente. <—- En toen had ik dus het juiste antwoord

  Ik moet zeggen dat ik niet altijd zin heb om in dat "blogwereldje" te kruipen om vervolgens naar perfecte tumblr foto's of leuke reviews te gaan zitten kijken. Het moet bij jezelf blijven en met liefde geschreven zijn. Hier voel ik me in ieder geval altijd welkom. Dank daarvoor.

 42. Lidy schreef:

  Dit is de tweede keer dat ik reageer, de eerste keer was op je blogpost van Wie zij jullie?! of zoiets, toen was je bezoekersaantal heel erg gestegen:). Nu reageer ik weer. Op de een of andere manier herken ik veel in jou en je blog. Mijn vriend studeert nu af aan de foto-academie, ik kom uit friesland en heb gestudeerd (nu nog!) in Utrecht, woon nu in Eindhoven, ik hou ook van chocola en poezen en en nog veel meer. Door je blogposts kan ik af en toe mijn vriend verassen met cool fotografie nieuws/praat en snap ik hem en z’n stress beter en je pa lijkt qua uiterlijk op die van mij, ook al is t contact met m’n vader moeizaam vind ik dat toch leuk. Eh nouja ik ga nu maar stoppen geloof ik want dit wordt anders een gevalletje tmi ;) (altijd al eens die afkorting willen gebruiken. Iig gefeliciteerd en nog vele jaren!

 43. Marion schreef:

  Hahaha, ik moet lachen om alle reacties!! Allemaal lurkers die zich melden! Slimme zet van je, meid!

  Gefeliciteerd met de eerste verjaardag van Paper Boats.

  Oeh, ik weet niet goed hoe lang ik je al volg. Ik blog zelf namelijk nog maar een paar maanden en ben dus nog vrij nieuw in dit wereldje. Ik ben Marion, 36 jaar en ik woon in Wageningen. Ik ben ambtenaar. Ja, echt. Maar ben helaas ook chronisch ziek. Nu gaat de gemeente ook nog bezuinigen. Zeggen ze dat ik evenveel kans heb om te mogen blijven. Ja, ook met een ziekteverzuim van 50%. Tuuuuuuurlijk. Dus binnenkort ben ik misschien werkloos. Heb ik in ieder geval heel veel tijd om te bloggen!

  Tof dat je kaartjes gaat sturen. Is zo leuk om te doen. Ik ben vrijwilliger op een eetstoornisforum en daar hebben we een penvriendenactie opgezet. Morgen ga ik weer alle adressen verdelen en gaan we weer lekker creatief bezig met z’n allen. Jij ook veel plezier met je kaartjes sturen!

 44. Irin schreef:

  Bonjour!
  Ik volg jouw blog sinds de keer dat jij een poging deed tot de sterretjes lamp in elkaar zetten. Ik zag dat artikel en ik moest wel verder lezen op jouw site, want tsja, dat moest gewoon en toen bleek het dat ik jouw site fantastisch vond (en jouw katten vind ik ook geweldig). Nu zit jouw blog in het standaard rijtje blogs die ik elke dag bezoek.
  Ik ging laatst proberen om een scan van mijn kat te maken, want ik zag jouw blogpost over dat je je katten ging scannen, maar dat mislukte nogal HAHA. De scanner staat bij ons bovenin een kast, dus toen moesten mijn zus en ik mijn kat optillen om hem op de scanner te zetten. Maar mijn kat houdt er niet zo van om opgetild te worden en ze begon te krabben. Toen ze eindelijk op de scanner stond, lukte het me niet om snel genoeg op het knopje te drukken, toen was mijn kat alweer weg.

  Ohja, ik ben Irin (dat had je waarschijnlijk al gezien, maar ach) en 16 jaar oud. Ik hou van eten en dansen. Eens per maand doe ik een poging tot een liedje spelen op mijn keyboard, maar dat faalt nogal. Ik zit in de 4e klas van het vwo.
  Ik heb ooit een paar pogingen gedaan tot blogs schrijven, maar ik moet zeggen dat ik na een blogpost alweer stopte met schrijven en dat die blogpost gewoon slecht was, ghehe.
  x

 45. Chantalia schreef:

  Gefeliciteerd met je blog! Mooi om te zien dat je in een jaar zo kunt groeien. Ik volg je denk ik sinds het einde van de zomer. Ik studeer zelf Italiaans en blog over cultuur (vooral boeken en films). Ik vind het heerlijk om na een drukke dag hier even weg te kunnen dromen bij je mooie foto’s of te lachen door je poekies.

 46. Mindel schreef:

  Hey! Gefeliciteerd met je blog! Ben ook een 15-jarig meisje die drie vwo heeft gedaan maar daar een beetje is in gefaald, dus ga ik volgend jaar havo doen. Ik vind je blog geweldig, en ook al houd ik er niet zo van om te gaan ‘vragen’om een kaartje laat ik toch lekker een reactie achter ghehe. Ik volg je blog nu 3 maanden denk ik? En ik vind je persoonlijke blogs het mooist. Heeeeel veel liefs, oh en ook nog gefeliciteerd met dat je je jaar gehaald hebt! :)

 47. Femke schreef:

  Ik ben.. *tromgeroffel* .. Femke! :) Ik volg je nu bijna een jaar, met veel plezier natuurlijk (slijm slijm haha)! Ik hoorde voor het eerst van je blog door de blogger Teske de Schepper en toen nam ik maar eens een kijkje. Ik vond dat je blog er vooral zo lekker vrolijk uitzag, en een heel persoonlijke stijl! Maar vooral vond ik je foto’s er echt prachtig uitzien! Oh, en die kattenverhalen, die waren de doorslag denk ik ^^. Daar heb ik echt een aantal keer super hard om gelachen, en dan echt hardop als je het je voor kan stellen ;). Laughing Out Loud, maar dan écht.
  Maar je kan niet alleen aan het lachen maken, ik vond de stukjes over je moeder heel ontroerend.
  Maar genoeg gepraat over jouw geweldige talenten hihi. Ik ben dus Femke. Tja, dat had ik al gezegd.
  Ik ben 16 en zit in 4 vwo. Ik houd heel erg van creatieve dingen, tweedehandsspullen en schrijven. Maar eigenlijk ben ik met al die dingen veel te weinig bezig. En door jou blog te lezen raak ik altijd een beetje meer geïnspireerd. Ik ben bijvoorbeeld al een paar keer naar een kringloopwinkel geweest bij mij in de buurt waar ik eigenlijk nooit naar toe durfde te gaan!
  Verder houd ik heel erg van piano en gitaar spelen, zingen, toneel spelen, kinderen, live muziek horen, make-up, lezen, leren (ja, ik weet dat dat niet heel gebruikelijk is ;)) en mode. Soms vind ik mijn leven een beetje te vol, maar er zijn zoveel leuke dingen om te doen!
  Ik heb een poes, en ze heet Bonnie. Ze zat toen ze nog heel klein was in een tijdelijk gezin, en die hadden haar Bongo genoemd omdat ze dachten dat ze een jongetje was, dus toen hebben we er Bonnie van gemaakt :).
  Ik heb een zusje met wie ik een soort haat-liefdeverhouding heb, maar ik denk dat dat best normaal is met je zusje haha.
  Ohja, en waar ik nog misschien wel het meeste van houd is brieven! Ik heb een penvriendin die ik via vakantie ken en eentje uit Florida die ik via het internet ken. Het is zo geweldig om een brief te schrijven en dan na een tijd wachten er eentje terug te krijgen! Dus ik zou het echt super tof vinden om een kaartje van je te ontvangen :D.
  Wat een ontzettend leuke manier trouwens om je lezeressen (en lezers!) een beetje te leren kennen! Ik vind het altijd super tof om iets over mezelf te vertellen, dus dat was een mooie gelegenheid ;).
  Nou, dan ga ik nu maar weer eens verder met kleren uit sorteren, want daar was ik mee bezig totdat ik werd afgeleid door het aantrekkelijke papieren bootje op mijn laptop.
  Veel liefs, Femke

 48. Karlijn schreef:

  Ten eerste: gefeliciteerd! En dan ten tweede, een leuk verhaaltje over mijzelf.
  Hoi, ik ben Karlijn. Roodharig meisje, bijna 17 (ik hou van afgeronde getallen) en ik woon ergens in een dorpje. Mijn blog ik bestaat uit 70% lurken en 30% teveel praten over mezelf. Ik hou van The Muppets (maar niet allemaal hoor. Sommige zijn eng. Kermit de kikker is de leukste. Ik ben zelfs naar elke Disneywinkel in het buitenland waar ik toevallig was geweest en gezocht naar zo’n echte Kermit de Kikker knuffel. Uiteindelijk heb ik er wel een gevonden, 3 winkels verder) en het Zwanenmeer (ik heb een klein beetje een ballet obsessie. Oké misschien niet een klein beetje). Ik hou niet van hardlopen, katten (ja eigenlijk is dit superdom om te zeggen want ik weet hoeveel iedereen in blogland inclusief jij van katten houdt maar ik ben totaal geen dierenmens. Katten zijn schattig zodra er een meter of 5 tussen mij en de kat zit) en bananenbrood of eigenlijk alle hippe blogtrends. Volgens mij volg ik Paperboats vanaf september maar ik weet het niet zeker. Ik vind verhaaltjes eigenlijk het leukst. Maakt niet uit over wat, als het maar een beetje tekst heeft. Zo, volgens mij was dat wel weer genoeg onzinnig gepraat ;)

  • Aline schreef:

   Ik hou ook niet van bananenbrood (die hype snap ik ECHT niet) en ik kan me heel goed voorstellen dat je niet van katten houdt hoor! Ik haat niet op kattenhaters, tenzij ze katten pijn doen maar dat doe jij vast niet ;) Katten zijn nu eenmaal eigenwijze strontbeesten hahaha

 49. Dagmar schreef:

  Hoi, ik ben Dagmar en ik volg je al best een poosje, zelfs op Instagram, maar ik laat niet altijd een reactie achter *oeps*… ik ken je via Last Days of Spring, ook een supertoffe blog die ik al een poosje volg ;) Ik ben dus typisch een stille volger, maar al je blogposts spreken me heel erg aan! Voornamelijk de stukjes over fotografie. En de kringloop-stukjes, haha. Want de kringloop is awesome.
  Verder heb ik dus ook twee katten, Taro en Nina. En dat is leuk want ik vind jouw katten echt te gek (en ik denk dat Taro en Nina best vriendjes met jouw poekies kunnen worden).
  Oja, verder ben ik 22 jaar (over een week wordt ik 23) en ik studeer Illustration Design in Zwolle, op de kunstacademie ArtEZ.Ik herken dus veel van jouw kunstacademie-leven! Vooral de stress op het laatst bij de beoordelingen *horror*, maar als je eenmaal die beoordelingen hebt gehaald valt er echt zooooo’n last van je schouders. Een heerlijk gevoel is dat ;)
  Ik blog zelf op Rozenveld.blogspot.com maar eerlijk gezegd heb ik mijn blog al een poosje verwaarloosd. Binnenkort, als het vakantie is, wil ik er graag nieuw leven inblazen, en ik wil het plezier van bloggen terugvinden. Want mijn plezier ben ik helaas al een poosje kwijt :(
  Toch vind ik het heerlijk om mijn favoriete blogs te volgen en Paperboats is daar eentje van! Ik hoop dus ook dat je nog lang blijft bloggen en ik ga je zeker verder volgen, that’s for sure! Al is het alleen maar om je prachtige foto’s te bewonderen. Love them.

 50. Sylvia schreef:

  Ah, wat leuk! Bereid je dan maar alvast voor op een lamme hand met al die kaartjes ;) Ik volg je eigenlijk al vrijwel vanaf dag 1. Nadat je een aantal reacties op mijn blog had geplaatst, kwam ik op je blog terecht en ik was gelijk ‘hooked’. Was leuk om door de maanden heen te zien hoe snel je blog groeide. Je posts zijn gelijk ook een van de redenen waarom ik fotografie steeds interessanter ben gaan vinden. Ik ben zelf bepaald geen talentvolle fotograaf, maar plaatjes kijken is ook leuk ;) Kat Chuck volgt altijd aandachtig de blogs over je poekies en ik lees graag over je opleiding. Waar jij je hart hebt verloren aan fotografie, heb ik dat met strafrecht en het uitdagende rechters-beroep. De wereld een klein beetje beter maken. Ow, en aan schrijven natuurlijk ;) Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en alle lieve reacties die hierboven al gepost zijn, als dat geen mooie motivatie is om door te bloggen en volgend jaar 100 kaartjes te sturen! ;P

 51. Alisa schreef:

  Gefeliciteerd!! :D
  Ik zal me maar eens voorstellen. Mijn naam is Alisa, ik ben 20 jaar oud. Ik heb net mijn examen vwo gedaan en wacht in spanning op de uitslag. Ja, ik ben 20 en zit op de middelbare school, dat komt omdat ik eerst vmbo en havo heb gedaan. Na 8 jaar weet ik nog steeds niet welke vervolg opleiding ik wil, dus neem ik een tussenjaar. Blijkbaar is dat abnormaal, want iedereen aan wie ik vertel dat ik een tussenjaar wil lacht me uit. Ach ja, dat is verder niet zo interessant.

  Verder hou ik heel erg van muziek (ik speel gitaar), tekenen en fotografen maar ik kan niet zeggen dat ik ergens echt talent voor heb.

  Ik heb drie katten Douwe, Mia en Jos. Douwe en Mia zijn broer en zus, Jos is de dochter van Mia. Dat maakt Douwe dus de oom van Jos. Jos heet eigenlijk Josje, maar daar is ze te stoer voor. Douwe wilden we eigenlijk Egberts noemen en is allergisch voor kattenvoer. Maar ook dit is verder niet zo interessant..

  Ik heb een blog van vier jaar oud, maar hij is niet half zo populair en leuk als die van jou. (outofthedoor.blogspot.com) Ik heb het gevoel dat ik jou blog al een jaar volg, maar dat kan eigenlijk niet, dus laten we een half jaar zeggen. Ik laat niet zo vaak een reactie achter, maar ik geniet van elke post die je plaatst. Ik zal in de toekomst wat vaker van mij laten horen.

  Ik hoop dat je nog jaren blijft bloggen, want je blog is een bron van inspiratie voor mij, echt waar! Veel Liefs, Alisa

  • Aline schreef:

   Mensen die je uitlachen omdat je een tussenjaar wil moet je negeren. Tussenjaren zijn heerlijk en de beste manier om uit te vinden wat je wil. En als je het na 1 tussenjaar nog niet weet neem je er toch nog een? Been there done that. Ik ben 22 en heb pas net mijn eerste jaar kunstacademie achter de rug dus ik zou me echt niet druk maken als ik jou was :)

 52. Anouck schreef:

  Hoeraaa gefeliciteerd! Man, dat jaar is wel echt voorbij gevlogen als een malle. Ik kan me nog herinneren dat je blog ineens bestond en dat ik meteen fan was.
  Dat verhaaltje schrijven doe ik als ik terug ben van vakantie, ik was bezig met een social meda detox week. Zie je hoe goed ik ben in volhouden.. anyway HOERA VOOR PAPIEREN BOOTJES! (En wat word ik blijjj van die foto’s)

 53. Magali schreef:

  Aahh super leuk al een jaar Paper Boats, gefeliciteerd! Mijn random verhaaltje wordt wel erg random, want ik ben niet zo goed in mezelf voorstellen. Ik weet wel dat, iets minder dan een jaar geleden ik nog actief was op het Girlscene forum (ja, wauw) en dat ik daar het topic ‘Leuke blogs die niet over beauty en fashion gaan’ las en daar Paper Boats in zag staan! Sindsdien heb ik (bijna zeker weten) elke blogpost gelezen/bekeken en ook heel vaak heel hard gelachen. Ik weet nog dat een meisje in datzelfde topic jouw blog omschreef als ‘Leuke grappige blog en soms een tikje lomp (oké eerlijk is eerlijk, eigenlijk heb ik alleen het ‘tikje lomp’ gedeelte onthouden) en dat jij daar toen op reageerde met ‘HAHA leuk dat dat zichtbaar is in mijn blog want ik ben ook een tikje lomp!!’. Ik was toen zwaar onder de indruk want ja, een heuse blogger op het Gurlsien forum o m g. En toen, een halfjaar later als niet meer Girlscener, maar als 17-jarige student die heel volwassen op zichzelf woont in Amsterdam (ha dit was mijn voorstelrondje), zag ik dezelfde blogger lopen bij het John Mayer concert (yep, that would be me). En je was heel erg lang, maar vooral heel erg aardig en niet zo intimiderend als ik had verwacht (stiekem was ik verbaasd dat je juist MIJ vroeg wat ik van het concert vond, en dat je altijd dacht dat ik Vlaams was)!! Het allerleukste vind ik denk ik de random verhaaltjes en de gigantische dosis katten. Ik werd heel heel blij van de allereerste foto, want ik geloof dat ik nog nooit een foto van jou met zowel Franklin als Emmy tegelijk gezien heb!! Ok doei, nu ben ik klaar.

  • Aline schreef:

   Hahahahaha ik was bij het John Mayer concert zo verpauperd en ik had het zo warm en kruimels van m’n saucijzenbroodje zaten all over the place en toen was ik nog vet dik. Ik vond het wel echt vet leuk dat je me aansprak, voelde me ineens super feemus :D

 54. Magali schreef:

  Nu huil ik heel hard omdat ik ‘heuse’ zei in plaats van ‘heuse’ :'(

 55. Magali schreef:

  Ik geef het op. Of is het eigenlijk heuse? Mijn Mac zegt dat het heuse is dus ik hou verder mijn mond wel gewoon.

 56. Stèphanie schreef:

  Hoi Aline,

  Je blog lees ik al heel lang. Vanaf het moment dat je samen met Thomas op het stoepje voor jullie oude huisje in Leeuwarden zaten voor de verhuizing. Ik kom zelf uit Leeuwarden, woon nu in Den Haag en mis Friesland soms zoveel dat het pijn doet. Ik lees lees je blog omdat hij puur is, vrolijk en eerlijk en omdat je schrijft over de kleine leuke dingen in het leven. Ik hoop dat je dat nog lang blijft doen!

  • Aline schreef:

   Aw ik mis Leeuwarden ook! Weet alleen dat ik daar als fotograaf (en Thomas als designer) echt geen toekomst ga hebben ;( Superleuk dat je al zolang meeleest!

 57. Liliane schreef:

  beetje mijn confetti na-apen truttie.

  GRAPJE, LAFJOU en GEFELICITEERD!

 58. Jasmijn schreef:

  Hallo ik ben Jasmijn!
  Ik volg je nu ongeveer een halve maand maar was zo geïnteresseerd in je blog dat ik best ver heb terug gelezen :)! Ik zit op dit moment in mijn examenjaar en moet nog 11 dagen wachten op de uitslag, Mijn hobby’s zijn Bloggen, Zeilen En Fotograferen! Ik ga volgend jaar een opleiding op het cibap volgen, om vervolgens daarna verder te gaan in de fotografie. Ik vind mijn foto’s delen met de wereld erg leuk om te doen op http://www.oldpaperboat.wordpress.com, ik kwam op jou blog omdat ik eerst Paperboat als blognaam wou, maar dit kon dus niet, vandaar dat ik voor de oudepapierenboot ben gegaan. Ik vind je blog erg leuk, en ik wordt erg blij als je een nieuwe blogpost hebt! Liefs, Jasmijn!

 59. Sanne schreef:

  Heyhoi,

  Ik ben Sanne en ik ben een lurker (i’m sorry)

  Omg, ik ben nooit goed in dit soort dingen. Maar goed, GEFELICITEERD !! Een jaar alweer, dat gaat zo snel ! Ik volg je blog al een tijdje en de posten over je poekies, te leuk ! Zelf ben ik vandaag wezen kijken voor een kitten en i’m in love! Ze zijn zo schattig en knuffelbaar :) Helaas moet ik hem wel delen met me ouders en me zusje, want he ik ben 15 en woon dus ook nog thuis. Deze lurker hoop dat je nog heel lang door gaat met bloggen, Ik krijg er namelijk niet genoeg van!

  Eline, ik ken je misschien niet in het echt, maar je lijkt me een toffe meid en je rockt met je foto’s (om terug te komen op je vorige blogpost.) Geef een aai aan de poekies van mij en nogmaals Gefeliciteerd !

  Liefs Sanne

 60. Hieperdepiep… HOERA!!!

 61. Anna schreef:

  Ik begin maar even met hoe lang ik je al volg want dat heb ik net even opgezocht en anders vergeet ik dat weer; vanaf pagina 15, ongeveer he. Kwam tijdens het zoeken echt veel fijne posts tegen, zoals je stukje over Chris <3
  Ik ben Anna, 22 jaar, woon in Den Haag. Lees je blog ontzettend graag, deel je liefde voor John! Naast naar concerten van John Mayer gaan(ga je ook de 20ste?!) studeer ik pegagogiek. Verder vind ik katten echt de bom, dus zodra het kan wil ik er 1..of 2! En ik hou van kaartjes sturen, maar ontvangen is ook leuk. Tot zover het voorstellen. Fijne vakantie, heb je dubbel en dwars verdiend volgens mij. Liefs Anna

 62. Maryke schreef:

  Eerst de formaliteiten: gefeliciteerd!
  Omdat het ook leuk is om ‘bejaarde’ bezoeksters te hebben, doe ik in die categorie mee: over n paar dagen 37 jaar. Sinds een half jaar lees en kijk ik regelmatig op je paperboats. Gewoon omdat ik je schrijfsels leuk vind (oké: ik zit soms hardop te lachen) en omdat ik van foto’s houd. Maar het meest bizarre (hoewel het tot op heden niet eens zo heel bizar is) is nog wel dat ik he-le-maal niet van poezen/katten houd (ja ja, ze bestaan dus écht, zulke mensen) maar dat ik zelfs moet lachen om foto’s die jij van jouw harige huisgenoten plaatst. En omdat ik altijd graag afsluit met wat passend jargon: I laf kaartjes :-)

  • Aline schreef:

   Aw yes, kattenhaters iets minder kattenhaterig maken <3 Een van de doelen in mijn leven. Nee maar ik snap de mensen die een hekel hebben aan katten ook hoor ;) Ik hou bijvoorbeeld zelf TOTAAL niet van honden. Anyway, dankjewel voor je reactie!

 63. Jane schreef:

  Hoi!

  Allereerst gefeliciteerd! Ik ben 16 jaar oud en zit in VWO 5. Ik volg je nu 6 maanden. Ik vind jouw schrijfstijl echt heerlijk, zo random en right to the point.
  Ik had laatst een droom over jou (nee, ik ben geen gestoorde fan :P), eigenlijk meer over jouw poekies (die ik ook helemaal geweldig vind). Ik mocht op jouw poekies passen en dat vond ik helemaal geweldig. Ze waren heel lief, volgens mij. Toen ging ik ze uitlaten en kwam ik een stuk of 5 witte katten tegen. Die gingen ook gezellig meelopen. De rest van de details van deze vreemde droom bespaar ik je!

 64. Manon Hartman schreef:

  Hoi ik ben Manon en ik ben een lurker van 16 (bijna 17 hiephoi). Dat was m’n fantastische binnenkomer. Ik ga volgend jaar eindelijk eindexamen doen als het goed is (TL nivau) en ik ben een oude provincie buur van je (Groningen). Ik volg je sinds je paaseitjes contest. Waarom ik ben gebleven? Om je poekkies en om jou. Je schrijfstijl vind ik echt geweldig, en de foto’s die je bij elke blogpost plaatst maken het helemaal af. Ik vind het knap dat je zo eerlijk en open bent, over je moeder, je school en al je onzekerheden. And why the poekkies? Omdat ik d’r achter ben gekomen dat ik niet als enige tegen zijn/haar kat(ten) zit te praten. Dankje daarvoor. En natuurlijk omdat ze extreem knappe foto modelletjes zijn. Dat was mijn verhaal kort samen gevat.
  Gefeliciflapstaart met je blog-verjaardag met hopelijk heel veel taart! <3

 65. Malou schreef:

  Aaaaah wat heb je al veel verhaaltjes om te lezen! Super gefeliciteerd met je papierenbootjesjubileum. Dat het nog maar een jaartje is wow, ik heb het gevoel dat ik je al veel langer volg! Ik volg je al heeeeel lang (een jaar dus) hihi. En ik vind alles leuk eigenlijk =o Ik lees in ieder geval altijd alles wat je plaatst ghehe. Oh en ik ben Malou! En ik word woensdag 23 jaar jippie. En ik studeer Maatschappelijk Werk & Dienstverlening en ben bezig met mijn jaar stage, nog iets meer dan een maandje en dan zit het er op! Ahhh gek idee. Hmm ja. Dat was het wel. Oh ja en ik houd van Buitenkunst! Ik ga er volgend weekend heen jippie. Lijkt me ook wel iets voor jou eerlijk gezegd =) Doei!

 66. Marlous schreef:

  Gefeliciteerd! Ik geloof dat je al weet wie ik ben (:p) en met zoveel comments gun ik anderen het kaartje. Maar het lijkt me wel leuk om in ons stadsie een keer koffie te gaan drinken! Fijne blogverjaardag ;-)

 67. Babette schreef:

  Haha wat een super leuk idee! Dit is dan gelijk een van de redenen waardoor ik steeds weer je blog blijf lezen, het is steeds weer een verrassing en tegelijk zijn het dingen die ik op andere blogs niet tegenkom.. ;) daarnaast hou ik eigenlijk niet van tekst lezen bij blogs, maar toch krijg jij het steeds weer voor elkaar dat ik alles lees, en bekijk.
  Maar ik vergeet me helemaal om ff voor te stellen; ben Babette woon in zwolle en ben 17jaar oud, ben zelf ook begonnen met een blog, maar doe er toch niet heel veel mee.. (Twijfel ;)
  Zit nu nog op de middelbare maar wil straks een creatieve opleiding gaan doen, hier in zwolle.
  En dan wil ik nog ff zeggen dat ik je foto’s altijd heel mooi vindt, en er ook inspiratie uithaal!
  Gefeliciteerd met je eerste jaar van je blog en Blijf vooral doorgaan met bloggen!
  Groetjes Babette

 68. Ik lees je blog sinds drie weken ongeveer. Op aanraden van Nanda (van de geweldige reisblog Nanda’s Daily) omdat we nogal zouden overlappen. Nu heb ik geen blog (wegens chronisch uitstelgedrag), maar ze heeft wel gelijk. Gelijk helemaal mysterieus nu hè…

  Voor jou blogjaardag schreef ik een haiku’tje:
  Ploggend en bloggend
  Drijf je door het grote web
  Papieren bootjes
  ( ^ dat zou allemaal mooier zijn in Italic)

  25 mei is trouwens een topdag om geboren te worden! Als blog, of als mij bijvoorbeeld. Ik kreeg dit jaar 1 verjaardagskaartje – van mijn schoonouders. I rest my case.

 69. Hannah schreef:

  Ik reageer bijna nooit op blogs, maar met zo’n opdracht moet ik wel reageren, dat is wel zo beleefd als je al een jaar meeleest. Ik ben 24 en bijna afgestudeerd. Ik begon je blog te lezen toen je net naar Utrecht verhuisde en vond het zo leuk om te zien hoe je die stad leerde kennen. En ik vond het mooi om te zien dat je zo eerlijk en kwetsbaar durfde te zijn door te praten over je heimwee en je saaie flat en dat het toch best wel eenzaam kan zijn als je nog niemand kent in een stad. Het gaafste vond ik je post over het hardlopen en dat je het haatte, maar dat je er zo veel beter van in je vel ging zitten. Die post kwam voor mij precies op het goede moment. Ik loop al zeven jaar hard en ik ben altijd in gevecht met mezelf. Ik lees ook die blogs van al die fantastische meisjes met fantastische levens vol Ab Challenges die blijkbaar niets lekkerder vinden dan chia-spinazie shakes en die zonder enige moeite één blokje pure chocola per week (????) eten en daar onwijs van genieten. Pf, nou, ik ben dagelijks in gevecht met het chocola-minnende monster dat in mijn buik woont. Jouw post plaatste dat weer even in perspectief. Het leven is niet perfect en jezelf zijn is niet altijd fantastisch, maar juist de afwisseling tussen pieken en dalen maken het leven de moeite waard. Dat lees ik in jouw blog, en daarom vind ik hem zo leuk.

  • Aline schreef:

   Hahaha ja die blogs die jij beschrijft ontwijk ik zoveel mogelijk. Ik zou dat never nooit kunnen. En al kon ik het wel, ik WIL het niet eens. (Zie ook mijn nieuwste post waarin ik de ladiesrun liep maar vervolgens naar Mc Donalds ging. Doei. Ik leef voor lekker eten hoor. Ik ga geen groene prut naar binnen duwen.) Anyway, wat een geweldige reactie. Ik zit hier helemaal te stralen dus dankjewel :)

 70. Anneloes schreef:

  Hallo!
  Ik ben Anneloes, 22 jaar oud en ik ben nu een paar maandjes op je blog te vinden, ik weet niet precies hoe lang meer. De voornaamste reden waarom ik hier terug blijf komen is omdat je één van de drie shortcuts van blogs op mijn Iphone bent haha. Ik studeer geschiedenis aan de HU, en ik ben gek op beestjes :). Ik heb zelf 2 caviaatjes en heb helaas de katten achter moeten laten bij mijn moeder thuis toen ik uit huis ging, dus de kattenblogs vind ik hier geweldig! Franklin en Emmy zijn schatjes. Ten slotte moet ik je nog even bedanken voor de tas uit je shopblog, ik gebruik hem vrijwel iedere dag, met complimentjes van de stagekindjes haha.
  In ieder geval gefeliciteerd met je blogverjaardag! Op naar het volgende jaar.

 71. Emma schreef:

  FELICITEERD!!!!
  Kijk nu weet ik niet of ik nou lurker ben of niet, wantjaa af en toe gooi ik er een megalang comment tegenaan omdat iets fantastisch is & dan moet ik reageren & dan ben ik toevallig niet in een luie doorklikbui (wat meestal het geval is) & dan krijg je dus een random comment van moi (zoveel fissa). Anyhow, ik ben dus emma (die niet meer lijkt op de foto (die is al keioud)), ik ben 21 (jah nee echt waar, niemand gelooft me, want babyface alles) & studeer fotografie. Hah. Nu maak ik dus echt niet zulke mooie plaatjes als dat jij maakt, maar ik vind dus al die mooie foto’s + grappige schrijfstijl even heel erg episch & daarom volg ik je al heel lang (denk ik, ik weet nooit zo goed hoe lang ik precies mensen volg). Trouwens. Elke keer als ik in de Urban Outfitters ben (vaker dan goed voor mij is), sta ik op het punt om de meesterlijke ‘katten verschijnen random op je foto’ wegwerpcamera te kopen. Puur omdat ik het dus hier gezien heb & het is blijven hangen in mijn hoofd (heel lang dus al). Ik geloof dat dit 1 van mijn meest random comments ooit wordt, excuse hiervoor. Heb net even een tijdje de verhaaltjes van andere mensjes gelezen, hoe leuk is iedereen aan het typen, supervrolijk……, (ik weet even niet meer wat ik precies wilde zeggen, oooops). Nouja, so far mijn random wazige feliciteer comment iets, ik ga maar eens ontbijten. JOE

  • Aline schreef:

   Oooo die camera!! Die heb ik hier nog ergens liggen, heb er 2 foto’s mee gemaakt en that’s it. Zou ook echt niet weten WAAR die precies is. Oepsie. Leuk dat je fotografie studeert! Waar precies? :D

 72. Eva Leek schreef:

  Jemig wat moet ik ver naar beneden scrollen ;) GEFELICITEERD! Echt super van je!
  Ik ben Eva en ik volg je blog sinds Teske jouw naam op háár blog zette. Niet zo heel lang dus, maar ik vind je echt superleuk! Ik moest zelfs een keer huilen om een post, of hardop lachen en je poekies zijn zoo lief ik wil ze persoonlijk komen knuffelen!
  Maar ik ben dus Eva en ik zit in het 4e van VWO, en dat lijkt misschien jong maar… ja dat is eigenlijk ook wel zo. Toch begrijp ik (veel van) wat je “blawgd” wél hoor ;) Ik had ooit een blog maar ik ben niet zo’n doorzetter, en ik had eigenlijk niets om over te bloggen dus dat is weer gestopt. Ik denk dat ik, als ik iets ouder (en dus wijzer) ben, ik weer een blog begin :) Als het zover is laat ik het je weten! xoxo en neem maar een lekker stuk taart van mij!

 73. Melissa Hamelink schreef:

  Haai Aline,

  Ik wens je alvast succes met het uitkiezen en het lezen van alle berichten. Het zijn er namelijk heul heul veul! Maar ik geef niet op, ik strijd dapper door om een kaartje te krijgen! Pas maar op, mede-blawghlezers, want hier komt Melissa! Waaah! THIS IS SPARTA!

  Nou, uhmn, ik ben dus Melissa, ben 15 jaar (bijna 16 zoals kleine meisjes dat zeggen) en zit in het vierde jaar van VWO. Ik woon in de uithoek Biervliet (Zeeland) en stiekem vind ik dat niet erg.
  Ik lees heel graag, luister veel muziek (veel slechte muziek vooral), gil dan super vals mee, bak lekkere (soms ook minder lekkere) dingen, speel met de hond en de kat en ben voor de rest heul lui.
  Sjongejonge, het lijkt wel een sollicitatiegesprek poehoe!
  Ik moet ook eerlijk bekennen dat je blawgh bij mijn favorieten staat en dat ik je meestal twee keer per dag check. (Nee, ik zit niet vaak op het internet, hoe kom je daaaaar nou bij?) Ik vind je schrijfstijl fantastisch en ben verliefd op je poekies (sorry, ik ben geen concurrent)
  Dussss…..
  Hier houdt mijn strijd op. Ik heb dapper gestreden. Vaarwel
  Oooh, enne, doe de poekies de groetjes
  En Thomas (als hij niet bijt)

 74. Minou schreef:

  Laat ik beginnen met zeggen dat ik hier niet goed in ben, maar ik het over heb voor een potentieel handgeschreven kaartje van jou.
  Ik ben Minou, 13 jaar vol met leuke dingen oud, ik zit nog op de middelbare school, waarover ik heb getwijfeld om niet naar een andere school te gaan, die aandacht geeft aan fotografie en film. Maar dat ging niet werken, jammer genoeg. Ik lees denk ik zo’n 8 maanden je blog, ook al ben ik pas een maandje of 2 geleden begonnen met comments te plaatsen. Ik heb vaak genoeg zitten snotteren bij stukjes over je moeder, of laatst over onzekerheden. Ik herken heel veel van mezelf in jou en dat vind ik leuk. Ik kan zo genieten van jouw foto’s, die zo ontzettend mooi zijn dat ik er jaloers van word. Maar ook vind ik het leuk om te lezen over je studie, ik wil ook fotografie gaan studeren namelijk, dus dat is rete interessant. Je schrijft ontzettend hilarisch.
  Ik ben gek op muziek, alle muziek, alles. Nou ja, behalve die mettle, dat is gewoon nee voor mij. En eten, eten en ik zijn beste vrienden. Wat niet zo heel goed is aangezien sporten mijn vijand is, en blogger motivatie helpt bij mij niet zo. Want dan denk ik ‘Hé! Die gaat hardlopen, en die ook, zal ik het dan ook maar eens proberen?’ En dan doe ik het 2 keer en dan roept het eten me weet terug, en ja, je gaat natuurlijk liever met je beste vriend om dat met je vijand. Ik houd van Engeland, want daar spreken ze Engels. En laten we het vooral niet hebben over de hoeveelheid mooie dingen die daar te fotograferen zijn. Ohhh, ik wil weer terug.
  Kortom: Een 13 jarig meisje wat van muziek en eten houdt, sporten haat en altijd blut is, maar wel heel gelukkig.

  Veel meer weet ik niet meer te vertellen (ook al ben ik natuurlijk héél interessant).
  Geef de poekies een knuffel, en zeg tegen Thomas dat mijn broer ook Thomas heet en dat ik dat maar al te grappig vind.
  Succes met het uitzoeken! (Want het zijn er veel. Heel veel. Befaamde fotografe.)

  • Aline schreef:

   Haha meid, je bent 13. Dat sporten komt ooit nog wel en ik kan me niet voorstellen dat jij je druk hoeft te maken over vetrolletjes. Dat komt wel weer tegen de tijd dat je 18 bent :) Lekker genieten!

 75. Anoeska schreef:

  Wat gaaf zeg, gefeliciteerd!

 76. no.strings schreef:

  Hallo hallo ik ben no.strings mocht je mijn echte naam willen weten vraag het je lover maar want die heb ik toen gemaild voor je kaartje :) ik ben er vanaf de eerste minuut bij jaja omdat ik op het eg forum zat en alle uitgekauwde beautyblogs wel had gezien. Ik vind je verfrissend. Ik hou niet van chocolade, ik ben een stukje ouder, woon aan de andere kant van Nederland en presteerde het vorige week om van een wegwerptoestelletje 30 foto’s terug te krijgen waarvan 15 zwart, omdat ik het principe van een flitser niet begrijp kennelijk.

  Maar ik hou enorm van het zoeken en vinden van tweedehands schatten in muffe tweedehands winkels en ik moet in mijn vorige leven een kat zijn geweest, zo gefascineerd ben ik door poekies. En verder is de vibe hier gewoon goed.

  Gefeliciteerd met het eerste jaar!

 77. Vera schreef:

  Hoi Aline!

  Allereerst gefeliciteerd met het eenjarige bestaan van je blog. Ik volg je blog al geruime tijd en ik vind je schrijfstijl erg ‘verslavend’. Daarnaast kan ik me altijd heel erg goed vinden in al je verhalen. Zo ben ik namelijk dol op Engeland, fotografie en Chocolade (NEE, waarom is Tony’s meringue kers chocolade nou weg?) en ook ik heb mijn moeder verloren. Hoewel ik toch een fervent lezer ben van je blog, ben ik tevens een echte lurker. Ik schat dat ik in de acht maanden tijd dat ik je nu volg misschien, maar twee comments heb achtergelaten. Tsja. Misschien moet ik daar maar eens verandering in brengen.

  Maar goed, oh ja. Ik zou me nu eens voorstellen.
  Nou, ik ben dus Vera, bouwjaar 1996, rode lippenstift liefhebber, nieuwsgierig Aagje, perfectionist en ik zekere mate ook een opportunist. Oh en ik ben dol op tweedehands vondsten. Al sinds jongs af aan ben ik een echte koopjesjager. Nu wil ik niet zeggen van “OMG, pfff, ik deed al aan tweedehands voordat het ‘cool’ was”, want zo hipster ben ik dus ook weer niet.

  Ik heb dit jaar een tussenjaar gehad en heb 2 maanden in Engeland in het formidabele Oxford gewoond. Soms mis ik het best wel, want ik ben echt verliefd op de Engels cultuur. De mensen. De scones. De Chocolade. De scrambled eggs (waarom eindig ik toch altijd bij eten?). Hierna ben ik met een boot langs de kust van Oman gevaren en heb ik Dubai (mijn foto stond nog in je fotoboek (: ) bezocht want daar woont mijn zusje.

  Volgend jaar ga ik in de zogeheten ‘leukste studentenstad van Nederland’ studeren, namelijk Utrecht. Ik ga namelijk International communications and media studeren aan de HU. Stiekem vind ik het wel een beetje eng, – ik bedoel wat nou als ik in een klas vol huppelkutjes terecht kom – maar ik heb er ontzettend veel zin in. (:

 78. Emy schreef:

  Ik ben een meisje van 15 jaar en zit in mijn derde jaar van vwo. Ik woon in een minuscuul achterlijk dorp waar ik eigenlijk mijn hele leven al verliefd op ben.

  Eigenlijk probeer ik nu al 2 jaar te beginnen met een blog maar ik ben daar veel te schijterig voor, want ja wat moet ik schrijven? Zouden er wel mensen zijn die het leuk vinden? En hoe krijg ik uberhaubt een blog in elkaar geknutseld?
  Ik volg nu ongeveer 7 maanden jou blog en het staat vanaf het begin al op mijn begin pagina van mijn mobiel, ik wou dat er meer mensen zijn die zo’n blog schreven en hoop dat als ik ooit het lef er voor heb ooit zoiets voorelkaar krijg als jouw papierenbootjes! ( ach wat ben ik toch een slijmbal, maar toch meen ik het ;) )

  Dikke knuffel en aber naturlich GEFELICITEERD!

  • Aline schreef:

   Ik kan maar een ding zeggen: just do it! Dan kom je er gaandeweg wel achter of het je ding is of juist totaal niet :) (En je kan via WordPress gratis thema’s / layouts downloaden!)

 79. E schreef:

  Guilty. Ik zal het toegeven. I’m guilty. Dus bij deze: aangenaam, lurker eerste klas. Plaatst hier haar eerste comment. In ruil voor een handgeschreven kaartje van the most interesting blogstâhh van ons aller kikkerlandje, weliswaar.
  Ik weet niet meer hoe ik je gevonden heb. Ik weet nog wel dat ik -lekker sentimenteel- je foto’s van de vertrouwde HKU muren zag en meteen verslingerd was. Ik heb daar het beste jaar van mijn leven doorgebracht tijdens de zaterdagopleiding, toen het eventjes redelijk goed ging met mijn ziekte. Alleen daarmee had je al een streepje voor.
  En daarna werd het alleen nog maar beter.

  Ik zal niet egoïstisch overkomen, maar je allereerst nog even feliciteren met een heuglijk éénjarig bestaan! En wat ik nog even wilde zeggen (geen slijmgehalte) je flikt het toch maar weer dat we hier massaal álles (maar dan ook alles: tot de comments aan toe – doe ik nooit) van je lezen. Dus die 1500 volgers en alles wat er inmiddels waarschijnlijk alweer bij is, is je van harte gegund!

  Ik ben een 24 jarige tig-er en sinds anderhalf jaar woonachtig in Amersfoort (foutje in de appartementenzoektocht. Mikpunt was Utrecht maar ben een pietsje afgedwaald). Echter toch een beetje ver-utrechtst na het volop heen en weer pendelen tussen het thuisfront en Utrecht sinds mijn 18e (want dat krijg je als álle leuke mensen + bezigheden zich daarnaartoe verplaatsen).

  Ik ben tot mijn eigen verbazing zelfs een enorme catwomen gebleken, nadat ik een nestje zwerfkittens van ongeveer 5 weken oud had opgevangen en grootgebracht (ze sloopten mijn hele huis. Maar wat was het een heerlijk stel). Helaas heb ik na 5 maanden toch een nieuw thuis voor ze moeten zoeken omdat ik allergisch bleek te zijn. Gelukkig heb ik een heel goed plekje voor ze kunnen vinden waar ze eindeloos buiten kunnen rondsjouwen, lekker ravotten met konijnen (ja echt), en nog steeds pootje in pootje in slaap vallen. Het blijft alleen, zelfs een jaar later, nog steeds akelig stil hier in huis. Dus ik ben een anti-kattenallergie offensief gestart (vraag niet hoe. Maar het zal lukken). Want ik wil HOE DAN OOK weer een katje (of twee) in huis. En het maakt niet uit hoe/wat/waar/wanneer. Maar ze zullen er komen.
  Ooit.
  (en tot die tijd geniet ik maar een beetje extra van franklin en emmypoes).

  Op nog vele blog-en poesjaardagen!
  (met taart).

 80. […] Marlous over op een nieuw domein en bestonden Debby’s Bohemian Dreams en Aline’s Paperboats een jaar, al lijkt het net of ik beiden al véél […]

 81. Carlijn schreef:

  Yeahhhh wat leuk! Gefeliciteerd met je blog jubileum! En ik vind je prijs echt leuk! Ik zou heeeel graag een handgeschreven kaartje van je ontvangen.

  Ik zal mezelf dan maar even voorstellen (waar ik vrij slecht in ben altijd, maar ik zal een poging doen). Ik ben Carlijn, ik volg je blog nu ongeveer een half jaartje denk ik! Ik ontdekte je blog via Girlscene en sindsdien ben ik eigenlijk best wel heel erg verslaafd. Ik ben soms een stille lurker maar ik kan mijn drang om te reageren niet altijd bedwingen. Vooral niet wanneer ik Franklin of Emmy voorbij zie komen. Ja, dan MOET ik gewoon reageren want ik heb een stiekeme crush op deze poekies. Zelf ben ik 23 jaar en de troste mama van een poes met de naam Zoë. Zoë heeft een duidelijke eigen mening en kiest zelf uit wie ze wel en niet aardig vind. Zo vind ze mij en mijn vriend bijvoorbeeld heel erg aardig. Dit laat ze zien in honderden kopjes per dag en spinnend op schoot slapen. Oja, en ze komt altijd ‘hoi’ zeggen als ik thuis kom van mijn werk door klagend te miauwen over haar slechte leven als poes en haar mening dat haar brokjes niet snel genoeg bijgevuld worden. Daarnaast vind ze mijn papa, mama en broertje weer niet aardig. Als ze honger heeft valt ze hun kuiten aan en op schoot liggen vind ze helemaal niet fijn. Als zij haar proberen te aaien resulteert dit vaak in een high five met Zoë. Hier krijg je de krassen van de nagels dan gratis bij. Maar ze houd van mij en van mijn vriend, dus gelukkig kan ik met een gerust hart gaan samenwonen later.

  Oja, ik bedenk met net dat ik mezelf moest voorstellen, en ik heb alleen nog maar over mijn kat gepraat. Nou ik ben zelf verslaafd aan festivals, eten (veel eten, vooral taart en koekjes en pizza’s) en ik word standaard verliefd op alles wat zacht en pluizig is en miauwt (bijvoorbeeld deze kittens http://instagram.com/p/otMpehCKuE/ die nu bij mijn vriend in huis zitten. Waarschijnlijk wordt één van deze twee het nieuwe speelmaatje voor mijn kleine vriendinnetje Zoë).

  Liefs Carlijn

 82. Lotte schreef:

  Gefeliciteerd met het 1-jarig bestaan van je blog! Ik dacht dat jouw blog jonger was dan die van mij, maar blijkbaar is het toch net andersom. Al scheelt het maar twee maanden. Ik moet onderhand dus ook maar eens na gaan denken over een winactie. Al valt die van jou nu al niet meer te overtreffen. Het is altijd leuk om een kaartje te krijgen, dus ik zal me maar eens netjes voorstellen.

  Hoi! Ik ben Lotte, 27 jaar en net een aantal maanden afgestudeerd als farmaceutisch wetenschapper. Op het moment heb ik een door de overheid gesubsidieerde fulltime baan als sollicitant en na een half jaar van afwijzingen eindelijk een eerste gesprek! Ik blog net iets minder lang dan jij. Over vanalles en nog wat, maar sinds kort wekelijks over de wetenschap. Het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk een vast thema! Ik ben een trage starter, maar inmiddels redenlijk op dreef. :)
  Volgens mij volg ik Paperboats al vanaf het begin, of misschien een maandje korter. Ik vind je schrijfstijl hilarisch, je katten geweldig en je foto’s prachtig, meer kan ik er niet van maken. ;)

 83. Laura schreef:

  Hoi (en GEFELICITEERD).

  Ik ben Laura en ik ben geen lurker maar wel een groot fan van jouw blog. Ik doe een soort van dansje als ik zie dat er weer een blogje op jouw papieren bootje is geplaatst want: mooie foto’s en mooie en leuke teksten. Ik volg je al vanaf vorige zomer en ik wil je nog even bedankten voor de IJhallen tip die je op je blog deelde. Mede dankzij jou heb ik zelf gisteren de tijd van mijn leven gehad achter een kraampje en ben ik de keren dat ik er naartoe geweest ben heel wat leuke spulletjes rijker! Ik had er voordat jij erover schreef namelijk nog nooit van gehoord. Dus: THANKS ALINE!

  Maar, voorstelrondje. Ik ben dus Laura. 19 jaar. Heeft ook een mintgroene muur en woont samen met vriendlief Sjoerd, poes Senna (die fan is van Emmy en Franklin) en Gerrit de hamster. En ik blog ook.
  Ik heb een beetje moeite met mezelf voorstellen (zoals je merkt), maar dit zijn denk wel de essentiële dingen.

  Adios!

 84. Eva schreef:

  Aah hoera gefeliciteeeeerd!! Ik ben af en toe een lurker, als ik in een stomme bui ben en niks te vertellen heb, maar meestal trouw fan. Dus dat ik Paperboats adore is wel duidelijk toch?

  En over mij? Ik ben Eva en ik woon in Berlijn. Mijn vriend en ik zijn beiden verliefd maar tevens zwaar allergisch voor katten maar gelukkig hebben we het internet nog en kan ik ook op jouw blog mijn hart ophalen. Daarnaast komen ook konijnen nooit ons huis in, maar dat ligt gelukkig niet aan mijn allergie. Dus doen we het met een goudvis, Jack Bauer (24-fanaat) die ondertussen vissen Jason (Statham) en Bruce (Willis, ja mijn vriend mocht ze benoemen..) al heeft vermoord. Hij rockte de verhuizing vijf weken terug wel als een malle dus hij mag wel blijven.
  Oh en ik schrijf, voor mijn werk en voor mijn passie (eghl) en ik moet nog twee weken wachten op mijn Tony Chocolonely-bestelling omdat mijn moeder hem meeneemt als ze op bezoek komt. Duurt lang!

  Verder weet ik het even niet meer. Koffietijd!

 85. Manon schreef:

  Hip hip hooray! Papierenbootje is 1 jaar. Eerlijk gezegt dacht ik dat de site al langer bestond, maar ik lees dus blijkbaar van het begin af aan al mee. Niet toen die geplopt was, maar wel via een link vanaf een andere blog. Ik ben blijven plakken door je schrijfstijl, die vrolijkt me elke keer op en ik lach overal hardop om. En Franklin en Emmypoes dat zijn de twee geweldigste katten ooit, dus ik moet wel up to date blijven om weer wat leuks te lezen over die twee! Ik ben Manon en ik woon in boernprovincie Drenthe, en ik ben 19 jaar oud. Ik zit nu in mijn tweede leerjaar van een MBO opleiding Sociaal (jaja) Agogisch Werk (ik bied me aan om thee te drinken) en later als ik groot ben wil ik kleuterjuf worden. Vaak lees ik je blog ook als ik mijn infuus krijg in het ziekenhuis, dat is dan zo’n @%$#!@^%&@% dag, als ik je uitspattingen dan weer eens lees of een gekke titel dan is mijn dag weer helemaal goed! Mijn vriend, waar ik bijna 2 jaar mee samen ben, weet ook wel hoe hij mij moet opvrolijken, keeper. Ik heb geen katten helaas, maar wel een hond die gek is op katten, helaas not in a good way, bad dog. Op naar nog veel meer jaren voor papierenbootjes.nl Aline!

  Liefs Manon

 86. Jelly schreef:

  Ik ben Jelly en ik ben een lurker.
  (Serieus, dat is toch wel eventjes een hele originele openingszin! Misschien moet ik die voortaan standaard gebruiken wanneer ik nieuwe mensen ontmoet. (En de vreemde blikken negeren.))
  Maar zonder gekheid… Ten eerste: gefeliciteerd met je blog!!!!1!!11! Anyway, ik ben achttien en ik heb net examen in VWO gedaan en moet nu wachten op de uitslag (ogod, ik háát wachten op dat soort dingen) en áls ik word ingeloot (ja, nog meer wachten…) ga ik Criminologie studeren.
  Voor mijn gevoel lees ik jouw blog nu al vrij lang, maar dus nog niet langer dan een jaartje. Ik vond je blog trouwens via Last Days Of Spring, die me hierheen verwees. En sindsdien ben ik gebleven(: Het leuke aan jouw blog vind ik dat je heel fijn en mooi schrijft, plus het feit dat ikzelf ook erg veel van fotografie houdt. Je gooit er persoonlijke dingen doorheen, schrijft verhaaltjes, showt soms mooie dingen waarvan ik dan direct bij mezelf denk: wilikhebben en fotografeert prachtig. Als ik een favoriete categorie zou moeten kiezen, zouden dat de ‘Schrijfsels’ zijn, maar ach, wat is favoriet? Alles is leuk wat je schrijft, haha.
  Oja, en ik ben dus echt geen kattenmens mocht je het willen weten (half blogland lijkt geobsedeerd door katten!?), en houd veel meer van honden, maar als ik Franklin en Emmy zie, kan ik het soms niet laten om een ‘aaaaaaawhhhhw, wat schaaaaattig’ uit te slaken.

  PS: Chocolade hoor je niet op de muur te plakken, dat hoor je in je mond te stoppen.
  PPS: Mag ik vragen waar je die kaartjes vandaan hebt, want er zitten echt hele toffe tussen! Of zijn dat kaarten die je over de jaren hebt verzameld en dus overal en nergens vandaan komen? (Dit is niet een reactie om te slijmen, haha, ik meen het serieus.)

  • Aline schreef:

   Die chocolade heb ik na de foto’s heerlijk verorberd ;) De kaartjes op de foto komen o.a. van Dille & Kamille en van Flying Tiger! Iedereen lijkt inderdaad geobsedeerd door katten hahaha! Ik had mijn poekies al ver voor ik een blog begon hoor (s0 hipster). Enne die openingszin, ik zou ‘m erin houden inderdaad ;)

 87. Michelle schreef:

  Hoi, ik heb geen studie en geen blog, maar gelukkig wel een leeftijd. Deze lurker is namelijk 19 jaartjes jong. Ik gok dat ik ongeveer een half jaar mee lees. Ik houd niet van lezen, maar sinds ik studieloos ben, dwing ik mezelf om meer te lezen. Ik moet nog wel een beetje intelligent blijven doen namelijk, zeker als voormalig nerd. Gelukkig is jouw blog het hoogtepuntje van mijn leesvoer. Ik waardeer jouw schrijfstijl en door jouw verhalen te lezen raak ik gemotiveerd om zelf weer te schrijven (of ik dat ook doe is een tweede). En door jouw blog raak ik ook gemotiveerd om weer te gaan fotograferen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik toch geen boeiende foto’s maak, dus mijn camera ligt te verstoffen (correctie: mijn cameratas ligt te verstoppen, want mijn mooie baby zit natuurlijk wel veilig ingepakt). Verder doe ik nog een aantal creatieve pogingen om te schilderen, te tekenen, armbandjes te maken en heb ik de ambitie om een keukenprinses te worden (liefst met een keukenprins erbij). Zoals ik al zei ben ik momenteel studieloos. Ik ben gewoon zo veelzijdig dat er geen een studie is die bij me past *kuch*. Ik heb het talent om niet te kunnen kiezen, voor zover je dat een talent kunt noemen. Hoe dan ook, ik blink erin uit. Als enthousiaste scholier heb ik fotografie opleidingen bekeken, gedroomd van een dansopleiding (ik was ervan overtuigd dat ik aardig goed kon dansen, totdat ik filmopnames terug keek, maar goed, ik heb er wel altijd van genoten) de journalistiek opleiding bekeken (waar alles vooral op het nieuws was gericht en niet om hoofdredactrice van de cosmo te worden, helaas) en zo ben ik uiteindelijk bij de pabo terecht gekomen. Deze nerd is namelijk dol op boekjeswijsheid en geniet er meestal van om naar school te gaan. Al gauw kwam ik erachter dat ik geen dertig kinderen tegelijk kan temmen, dus ben ik gillend weggerend. Volgend jaar ga ik starten met pedagogische wetenschappen een de uni (o wat klinkt dat toch stoer! hogeschool kon je zo moeilijk afkorten) en daar kan ik mijn liefde voor kinderen kwijt, mijn nieuwsgierigheid naar de psyche van de mens uiten en op den duur een op een met kinderen werken. Wat je nog verder over mij wilt weten: ik heb een zwak voor chocolade (en al het andere lekkers), no reservations vind ik een ontzettend mooie en leuke film, ik had een knettergekke hamster vroeger, mijn lievelingskleur is paars, ik kan absoluut niet zingen, mijn allereerste spreekbeurt ging over Mozart, ik werk als vrijwilliger in een bejaardenhuis en oh ja, mijn naam is Michelle. Ik wilde nog iets typen, maar dat ben ik weer vergeten. Ik ben namelijk ook een enorme chaoot.
  Zo, leuk om je te ontmoeten!
  P.s. mocht je er zelf ook van houden om kaartjes te ontvangen, dan moet je je aanmelden voor postcrossing!
  P.p.s. Mocht je interesse hebben in het bakken van een chocoladetaart, ga dan naar de website van ah recepten en typ chocoladetaart in. Kies degene met als naam chocoladetaart en het receptfilmpje van 3.20 minuten. Deze taart is o zo lekker!
  P.p.p.s. Wist je dat p.s. post scriptum (Latijn) betekent?

 88. Nathalie schreef:

  Haayyy,
  Mijn naam is Nathalie. Ik ben 18 jaartjes oud en ik ben nogal een verlegen meisje. Ik lees je blog om eerlijk te zijn al 2/3 weken haha. Ik zocht iets op google (geen idee wat volgens mij iets met fotografie) en opeens zag ik jou blog staan. Ik was heel erg benieuwd dus klikte ik op link. Het eerste wat ik vond van jou blog was: “wauw” ja wauw haha. Ik vind de die je maak zo mooi, het lijkt net alsof ze van weheartit zijn haha. En toen .. eh ja begon ik je hele blog te bekijken en lezen natuurlijk. Ik vind dat je erg goed en persoonlijk schrijf en dat is echt fijn! je bent echt één van mijn favo & inspireerde bloggers. (wauw na 2/3 weken haha) maargoed ….
  Ik ben Nathalie (had ik in het begin al geschreven) ik doe op dit moment een Fashion&Design opleiding op Rijnijssel in Arnhem. Ik vind het hardstikke leuk om kleding enz. te maken maar toch twijfel ik. Het is een 4jarige opleiding maar ik stop na het 2e jaar als ik mijn niveau 2 diploma haal (hoop ik) ik wil daarna heel graag naar buitenland. Ik ben enigskind (wat soms leuk is en soms niet) maar ik heb een lieve hond waarmee ik kan praten (ook al praat ze niet terug haha). Ik hou van creatief zijn, fotograferen, muziek luisteren en eten.

  Nou dat was het denk ik wel zo’n beetje haha

  xx
  Nathalie :)

 89. Lilian schreef:

  Hoi Aline! Ik volg je blog al een tijdje, en ik ben dus één van die 100.000 lurkers die je blog rijk is. Sorry!
  Gefeliciteerd met je blog! Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoelang ik je al volg – en ook niet hoe ik op je blog ben gekomen, ik zag je vast ergens staan en dacht ‘hé dat is leuk laat ik kijken’. Het fijnste aan je blog vind ik de prachtige foto’s die je maakt (om jaloers op te worden!) en de mooie layout. Op één of andere manier haal ik daar inspiratie uit – al is dat niet te zien op de layout die ik nu op mijn eigen blog heb.

  Oja, ik ben Lilian, 19 jaar en ik studeer communicatie in studentenstad/wereldstad Vlissingen.

 90. blauwesokken schreef:

  Van harte gefeliciflapstaart met het 1jarig jubileum van je blog! Hoera!
  Je blog is suhuperleuk.
  Nou, ik ben Mariët, word deze maand 25 en ik ben dol op pannenkoeken. En op papier en op kringloopwinkels (die geur is fijn)
  Ik ken je blog nog niet zo heel erg lang en ik volg je via bloglovin en ik vind je blog dus zo leuk (en je foto’s tof) dat ik best veel heb terug gelezen en ik ben een lurker.
  Hoe heb je die foto’s met die toffe confetti gemaakt? iemand anders of de zelfontspanner? Ziet er cool uit in ieder geval!
  Nou en nu ga ik een gevulde koek eten.

 91. Joyce schreef:

  Wauw, een jaar alweer!
  Laat ik mezelf maar eens voorstellen :)
  Ik ben Joyce, een 16-jarig meisje die nu in de vierde klas Havo zit en ik kom uit een groot gezin. Of nouja, groot, groot is het niet, gewoon gezellig. Ik heb 2 zusjes, 3 broertjes en 2 oudere broers – een gezellige boel. Ook lopen er hier in huis 3 lieve hondjes en een boel poekies, zo veel liefde! Ook zijn er een aantal kleine poekies die de nodige aandacht krijgen. Ik ben een van je stille volgers, ik volg je blog namelijk al een half jaar, zonder iets te posten, haha. ;) Maar wauw wat ben jij toch een geweldig persoon. Jij bent eigenlijk één van mijn voorbeelden qua houding en hoe je bent. Iets wat ik ook echt geweldig vind aan je blog is je manier van schrijven, de manier waarop je de dingen brengt. Het is allemaal zo creatief in elkaar gezet, het totaalplaatje klopt. Ook ik hou ervan om creatief bezig te zijn, misschien ben ik geen heldin met de camera, maar met potloden en verf vermaak ik mij prima. Ik ben misschien niet een van de meest spannende lezeressen, en ik post ook niet veel, maar ik ben zeker een van de trouwe lezeressen. Ik ben nog lang niet van plan om je blog langer dan een dag niet te bezoeken, en ik ben er vrij zeker van dat dat ook niet nodig gaat zijn. Aline, je bent echt geweldig en het is ook echt nergens voor nodig om onzeker te zijn. Je bent een toppertje! (Sorry dat moest, haha) Ik ben er zeker van dat ik nog niet eens de helft heb geschreven van wat ik wilde, maar ach, dingen vergeten is menselijk!:)

  Dit was het dan, denk ik.

  Een hele dikke knuffel, Joyce :)

 92. Eline schreef:

  Hoi Aline,
  Als eerste gefeliciteerd, het lijkt alsof ik je blog al langer volg dan een jaar, maar dat is blijkbaar niet zo ;) ik vind je blog heel leuk, de verhalen over je katjes en de rommelmarkten vind ik het allerleukste. Maar eigenlijk lees ik alle stukjes graag omdat je gewoon zo’n leuke schrijfstijl hebt!
  Ik ben laatst ook maar eens op een rommelmarkt gaan kijken en heb een geweldige vondst gedaan! Ik heb een antieke naaimachine (ja zo eentje waarbij je aan een wiel moet draaien) gekocht voor tien euro. Ik kan thuis en ging er meteen aan lopen sleutelen en hij doet het nog :D. Ik heb hetzelfde met naaien als jij met fotografie en ik ben zo blij dat ik naar die rommelmarkt gegaan ben. Dus daar wil ik je voor bedanken.
  Ik ben 17 jaar en net klaar met mijn examens vwo en heb nu eindelijk alle tijd om jouw blog te lezen en te naaien.
  Ik hoop dat ik ooit net zo lieve katjes heb als jij (nu mag ik ze niet want mijn vader denkt dat hij allergisch is. Maar als ik op mezelf woon wordt ik ook een lieve poezenmoeder)
  Sorry voor dit ontzettend lange berichtje, ik denk dat ik alles het opgespaard aangezien ik nog nooit een berichtje heb gemaakt.
  Ik hoop dat je het toch leuk vind om te lezen en nog heel veel jaren meer gaat bloggen.
  Groetjes Eline

 93. Maartje schreef:

  Hoi! Ik heb al heel vaak dit bericht geopend en weer weggeklikt want ik vind het best wel lastig om iets te schrijven. Maar, ik ga het gewoon maar doen. Allereerst: gefeliciteerd met je blog! Ik weet nog dat ik op je blog kwam doordat ik zocht op dingen over de HKU. Ik wilde er toen zelf heen en die ene blogpost over hoe je een portfolio moest maken was ook echt een uitkomst. Hoewel ik nu toch maar niet naar de HKU ga, ben ik nog steeds wel heel erg geïnteresseerd in jouw blogjes over fotografie en die blogjes vind ik denk ik ook het leukste. Daarnaast vind ik het heel erg leuk dat jij heel erg eerlijk bent. Soms heb je van die bloggers die overal positief over zijn en schrijven alsof alles leuk en geweldig is, terwijl dat helemaal niet kan. Jij bent daar gewoon eerlijk in en dat vind ik fijn. Ohja, ik moest me voorstellen. Ik ben Maartje, ik ben 17 jaar (bijna 18!) en ik heb net eindexamen gedaan. Ik houd heel veel van lezen en taal, daarom ga ik volgend jaar ook Nederlandse taal & cultuur studeren. Naast lezen houd ik ook heel veel van bakken (en vooral: het daarna opeten). Ik houd ook heeeel veel van chocola (en er zit ook bijna altijd chocola in m’n baksels). Voor m’n gevoel is dit bericht een beetje onsamenhangend geworden, maar okay :). Groetjes!

 94. Evi schreef:

  Aline, ik moet altijd zo hard om jou lachen. Als ik zie dat je weer een berichtje hebt geplaatst word ik blij. en dat is geen grap. haha. ik weet niet meer hoe ik bij jou blog ben gekomen, ik kwam er en ben niet meer weg gegaan (nou ja, wel om naar school te gaan)
  over mij: ik ben Evi en ik ben 14 jaar. Ik woon in the middle of nowhere. In Zeeland. Mijn grootste hobby is toeristen verjagen. Grapje. In ieder geval ga ik 10 km verderop naar de enige middelbare school in een straal van 30 km. Ik volg dan gymnasium. Aardrijkskunde is mijn lievelingsvak en ik wil later een wereldreis maken. Ik ben hopeloos met losse papieren en mensen. Ik blog tegenwoordig op mijn nieuwe blog: vintage holland. Oh en ik dans. Oh en ik vind: Ed Sheeran en The Vamps helemaal geweldig.

  veel succes met je blog Aline. Laat er nog maar heel veel jaren bijkomen!
  (ps ik ben allergisch voor katten, en dat vind ik als ik naar jouw lieve dotjes kijk heel moeilijke)

 95. Liesbeth schreef:

  Wat een leuk idee! :D Ik ben een eeuwige lurker, maar nu krijg je me toch aan het commenten.

  Allereerst: Gefeliciteerd! Ik vind je blog echt leuk dus ik hoop dat je er nog lang mee verderdoet :)

  Ik ben Liesbeth, 21, studente Nederlands-Duits-Italiaans in Gent (dus Belg) en bijna afgestudeerd! Deze zomer ga ik mijn stage doen in Keulen waar ik erg naar uitkijk. Ik heb een hondje Puppy en een kat Claire die heel erg verwend worden. Mijn andere kat Micky is vorige week helaas overleden. Ik ben altijd heel druk bezig met mijn studie, en anders vind je me bij mijn vriend, vrienden of op het internet. Veel valt er verder niet echt te vertellen over mij :p

  Ik ben echt gek op katten (en dieren in het algemeen) en daarom vind ik het altijd zo leuk om over je poekies te lezen. Ik lag echt dubbel van het lachen met je poekies-plog. Wat ik zo uniek vind aan je blog is dat je mooie foto’s maakt én leuk/grappig schrijft.

  Succes nog met het lezen van alle comments! ;)

 96. Lieve schreef:

  Wauwieeee, gefeliciteerd, Aline! Je hebt vast lang moeten zitten origamiën voor al die papieren bootjes aan de muur. Ik ben Lieve, ik kom hier al een tijdje over de vloer en je bent inmiddels toch wel echt mijn meest favoriete blogger in mijn Bloglovin’ lijst. Ik vind je schrijfstijl fantastisch en je fotografie PRACHTIG. Ik ben zelf nog niet zo lang bezig met bloggen maar ik vind het wel erg leuk om te doen, dus dat blijft in de routine.
  Happy Boatsday to you!
  x Lieve

 97. Anna schreef:

  Aline, je bent zo tof en grappig. Volgens mij schrijf je echt vanuit je hart en ben je volledig jezelf op je blog. Ik weet niet zo goed sinds wanneer ik jouw blog volg, ik denk nu iets langer dan een half jaartje. Je bent mijn favoriete blogger, aangezien je gewoon lekker jezelf bent en niet mee doet aan al dat commerciële gedoe. Je bent tof. Ik heb het volgens mij al zo vaak in een reactie gezegd. Ik ben trouwens 17 jaar en studeer Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Heel leuk dat je ook op veel mensen reageert als ze een reactie achterlaten. Je geeft om je volgers en dat is te zien. Laat ik het dan nog maar een keertje zeggen: je bent tof! En ik heb veel respect voor je. <3

 98. Susan schreef:

  Ha Aline,

  Ik ken je nog van het oude Divided & Minettes forum en laatst kwam ik je blog tegen. Echt leuk om te lezen hoe je de HKU ervaart en dat het zo goed gaat in je studie. Ik vind jouw werk echt zo mooi en het is al zo eigen als ik het vergelijk met wat ik maakte in mijn eerste studiejaar. Naast fotografie deel ik je liefde voor poezelfluff, dus eigenlijk is jouw blog lezen een van mijn favoriete dingen op een dag: ik word er hoe dan ook altijd blij van :)

 99. Paul schreef:

  Wow, wat een boel reacties. De lurkers reageren dus echt dit keer. Tof.

  Ik ben Paul, 36, en heb Management, Economie en Recht gestudeerd. Ik blog sinds kort weer regelmatig op MetroPaul.nl. Het is heerlijk om thuis in alle rust weer stukjes te schrijven, dat had ik echt gemist sinds ik stopte met mijn vorige blog. Daarom ga ik er steeds vaker echt voor zitten. Ik ben wel enigszins jaloers op bovenstaande reacties (en aantallen bezoekers). Dat moet ik weer opnieuw gaan opbouwen.

  Ik lees sinds begin dit jaar mee op je blog. En vind je blogs met foto’s het leukst.

  Gefeliciteerd met je 1e blogverjaardag.

 100. annouska schreef:

  Besta je echt alweer een jaar? Wow dan volg ik je echt alweer een jaar; jeetje dat vliegt.

  Een jaar op paperboats met orginele berichtjes en lekkere receptjes waar ik veel idee mee op doe. En de lesjes fotografie vond ik tot nu ook erg tof. Owja ik ben natuurlijk (nouja…) de eigenaar van rainbowjunk.nl. Annouska en 28 jaar inmiddels. Ik ben hardstuderende als doktersassistente want ik werd als manager de kinderopvang uitgeschopt, heel fijn die crisis.

  Ow ik vind trouwens je blogjes over je moeder erg mooi, zelf ben ik mijn vader verloren op mijn 6e en ik krijg steeds meer moed om daar eens over te bloggen.

 101. annouska schreef:

  Ow psst: gefeliciteerd natuurlijk!! ;)

 102. Marleen schreef:

  Wat een leuk idee, krijg je allemaal persoonlijke reacties :) allereerst: Van harte! Ik was op vakantie dus lees je blog nu pas. Jouw blog was een van de eerste die ik ging volgen toen ik 11 maanden geleden het bloggen weer oppakte. Je hebt prachtige fotos, de bijzonderste verhalen en een fijne persoonlijkheid. Genoeg geslijmd. Ik ben Marleen, ben al oud (28 inmiddels) en werk in de thuiszorg als online Communicatiemedewerker. Ik schrijf graag, heel graag, maar wil ook beter leren fotograferen. Vooral jouw analoge foto’s vind ik zo tof. Ik hou van eten, reizen, muziek, films en lezen. Fijne verlate verjaardag!

 103. Elise schreef:

  Hoi Aline,
  Ik weet dat ik een beetje laat ben, maar GEFELICITEERD! *gooit repen tony chocola naar je toe* Ik voelde mij enorm verplicht door jou, want ik ben anders maar een lurker! Haha! Ik ben Elise, 20 jaartjes jong enne ik ken je blog via Teske! Met je postkaartjes actie heb ik dingetjes naar je opgestuurd inclusief een awesome polaroid picture! :) ik vind fotograferen dus ook koel, maar doe er geen opleiding in! Ik studeer Culturele en Maatschappelijke Vorming en na de zomervakantie zit ik hopelijk in m’n laatste jaartje van de 4 jaren. Ohja en ik ben wel geïnteresseerd in je fotoshootgevallie. (Zag ik pas voorbij komen op je facebook) (+ als m’n vriend wel wil loveshooten. ;) )
  Anyway, meer heb ik niet tegen je te vertellen, alleen het idee dat ik je echt ken! Je blog is geweldig, je schrijftstijl is mooi maar hilarisch tegelijkertijd. :) Ik hoop dat je blijft bloggen tot je oud en bestoft met thomas op de bank zit en Franklin en Emmapoes op schoot bij jullie! :)

  Ik wens je een Fijn weekend! :)

 104. Nicole schreef:

  Ik voelde me zeer aangesproken toen je over lurkepurkers begon. Ik ben namelijk veel te lui om te typen en misschien is dat de reden dat mijn schoolkrant artikelen altijd een paar weken te laat zijn. Ik ben dus Nicole aka Nikkel, 15 jaar en ben nu bezig met mijn 3e jaar Gymnasium wat absoluut niet voor mij is weggelegd aangezien ik het liefst naar een kunstacademie/conservatorium/sporthogeschool zou willen, iets wat ik echt leuk vind,
  maar mijn luiheid en mensenschuwheid staan in de weg (dromen najagen is een hoop werk). Paperboats staat ruim een half jaar in mijn favorietenlijstje en natuurlijk vind ik het leukste dat deze blog een eigen persoonlijkheid heeft en dat je nog een creatief leven erbuiten hebt.
  Nou dit was mijn outcoming als mens:) gefeliciteerd en blijf mensen blij maken!

 105. Maudy schreef:

  Ik wil beginnen met het heeeel pijnlijke feit dat ik me erg aangesproken voelde bij het woordje gericht aan de lurkers. Yup. Dat ben ik.

  Hoi Aline! Ik ben lurker Maudy en ik ben 18 jaar. (: dat ik 18 jaar ben, betekent dat ik legaal mag drinken en natúúúúrlijk lig ik nu ieder weekend in coma want ik ga altijd in super hippe clubs dansen en zo. Nee, grapje. Zo’n interessant leven heb ik niet. Maar dat maakt helemaal niks uit! Is véél beter voor mijn hersenen. Van die hersenen hoop ik dat ze hun werk flink goed gedaan hebben, want ik hoor aankomende donderdag of ik geslaagd ben voor mijn vwo-examens of niet. Mijn dagelijkse bezigheden bestaat nu dus uit fulltime duimen, hopen, smeken enzovoorts enzovoorts. Tussendoor leer ik voor het Cambridge Engels examen, dat ook nog aankomende donderdag plaats vindt. Doomday it is… Maar het komt wel goed! Want zo’n positivo ben ik wel (een beetje). Als alle examentroep voorbij is, ga ik lekker voor 6 weken naar Thailand. Hipster van mij, hè? Ik heb er heeeeuuuuul veel zin in. En als ik dan volledig bruingekleurd terug ben, hoop ik te kunnen beginnen aan de bachelor European Public Health in Maastricht. Je begrijpt het al: dat wordt ie-der-e dag vlaai eten als ontbijt.
  Als jouw nummer 1 lurker fangirl, wil ik natuurlijk heel graag een kaartje van jou krijgen! Ik ben gek op handgeschreven kaartjes, brieven, briefjes en krabbeltjes. Misschien kunnen we penvriendinnetjes worden die elkaar constant de laatste updates over de nieuwste chocoladerepen. Of is dat een beetje te enthousiast?

  Liefs!
  Maudy

 106. Anni schreef:

  Gefeliciteerd met je eenjarige jubileum! Woehoe, tijd voor fissa. Ik ben laat, maar ik wil toch een verhaaltje vertellen. Mijn naam is Anni, ik ben vijftien jaar en mijn droom is om later lerares geschiedenis te worden (ooit een meisje van mijn leeftijd ontmoet die dat zegt?) en daarbij ook een kledingzaak te openen. Mijn grootste passie is kunst en vooral beeldend: ik maak kunst en probeer telkens iets nieuws uit. Voor mij is er geen regel verbonden aan kunst, want kunst gaat om gevoelens uiten en kunst gaat er bij mij vooral om dat het mijzelf blij maakt. Wat ik maak, ligt in mijn eigen handen.
  Ongeveer een half jaar geleden is bij mij een zware depressie gediagnosticeerd. Dit betekent dat ik nu behandeld word en dit is vreselijk zwaar, maar dat is niet wat ik ben. Ik ben mijn diagnose niet, maar ik ben Anni, en ik vergelijk dit met mijn definitie van kunst: ik ben al fan van Justin Bieber sinds ik negen ben en schreeuw mee met zijn muziek onder de douche, ik doe dansjes op grasveldjes als ik dat wil, ik teken mannen met baarden als ik dat leuk vind, ik headbang op krijsmuziek die ik luisterde toen ik nog alternatief was en ik doe er alles aan om te genieten, want mijn leven ligt in mijn eigen handen en blij kan ik zijn, omdat ik dat heel graag wil. Ik apprecieer het leven, en hoop vooral dit over te kunnen brengen naar mensen om mij heen.

  Wauw, dit is gek. Ik heb dit echt nog nooit open op het internet gegooid, maar ik heb het gevoel alsof het kan op jouw blog. Ook omdat ik twee weken later ben met reageren en niet half Nederland dit nog zal lezen, hehehe. Ik voel me super mega ontzettend omin (HYVES TIJDEN OMG) creepy als ik dit zeg, maar: ik kijk echt tegen je op en ik vind je geweldig, Aline. Hopelijk blijf je nog jaaaaren en jaren bloggen!

 107. Joëlle schreef:

  Ik ben Joëlle en na het lezen van dit bericht heb ik nu pas de moed gevonden om te reageren, vraag me niet waarom haha. Ik ben 17 en ik ben erg vergeetachtig want ik dacht dat ik al had gereageerd maar nu blijkt dat het niet zo is. Na al die tijd reageer ik toch maar ook al moet je niet van me verwachten dat ik zo grappig ben als jij of veel van de lurkers waarvan ik de reacties uitgebreid gelezen heb.

  Ik zit nu in 4 havo en heb ein-de-lijk zomervakantie, ik zit op een ‘kunst en cultuur school’ zoals ze dat zelf graag noemen. Ik ben dan ook gek van schilderkunst, mooie boeken en teksten maar natuurlijk ook jouw blog ;), fotografie en boven alles ben ik gek van make up. Ik heb zelf een beautyblog en nu ik het er over heb besef ik me dat ik hem erg verwaarloost heb. Misschien kan je me een kaartje schrijven met blog-tips want ik ben niet zo goed in het bijhouden haha.

  Ik lees paperboats nu ongeveer 5 maanden ook al voelt het alsof ik je persoonlijk ken, haha. Nu ik dit typ klink ik alsof ik een soort enge stalker ben (no worries ik stalk alleen je blog en instagram account, in het dagelijks leven zal je geen last van mij hebben) maar ik volgde je blog meteen door de mint groene achtergrond, de naam van je blog, de geweldige foto’s die je maakt en de heerlijke sarcastische stijl waarmee je schrijft.

  Ik hoop dat ik binnenkort een kaartje van je ontvang met geweldige blog-tips zodat ik famous word (als ik famous ben geef ik je wel wat credits, daar doe je het vast voor) nee grapje hoor. Ik beloof je te blijven stalken via je blog en je instagram account zo lang als jij chocolade verslaafde blijft.

  Groetjes,
  Een niet-lurker genaamd Joëlle!

 108. Lianne schreef:

  Manne, man een verhaaltje schrijven? Mij niet bellen. Ach jaa, doe je ook niet je vraagt het alleen en ik strijk over mn goede, 19-jaar oude hart.
  Ik kwam voor de chocoladetest, wil ik altijd nog eens naspelen, werd verliefd op Franklin & Emmypoes, vind je foto’s ontzagelijk prachtig en ik kijk nog steeds op je blog.
  Ben het totaal met je eens dat je heus niet de perfecte zomerbody hoeft te hebben om te gaan zwemmen in bikini, want lekker eten vind ik bar belangrijk.

  Toedels, meisje klein – fervent lurker.

 109. Annemie schreef:

  Gelukkig doe jij aan reminders anders was ik dit weer duizend keer vergeten!!

  Hallooo ik ben Annemie, ik ben 23 (net!) en kom uit Leuven, België!
  Vandaag heb ik vernomen dat ik na vijf (5!) jaar ben afgestudeerd als master in de rechten! Jocheeei advocaatje spelen en zo (niet echt want eig is dat echt heeeel erg saai. Wat anders dan maar!).
  IK HEB JE NODIG ALINE!
  Ik ga samen met mijn liefje (ook Thomas – misschien weet je het nog, v

  • Annemie schreef:

   *bedankt computer, ik was nog niet klaar*
   .. van mijn kaartje) samenwonen in een klein appartementje 3 hoog en nu wil ik dolgraag ook zo’n fluffy poekie! Maar daar wilt ie niet van weten, want dat beest zou ongelukkig zijn. Dan zei ik, nemen we er gelijk toch tweeeee!! Zei ie weer nee :(.
   Zelfs het argument: “maar Aline heeft dat ooook!” werkt niet. Dus misschien dat zo’n handgeschreven kaartje er wel voor kan zorgen dat ie toch nog overstag gaat!
   Want I luuuuuuuuuuuvs poekies.
   Het crazy cat lady aspect aan je blog vind ik dan ook heel herkenbaar. Net als de liefde voor al wat eetbaar is (of toch bijna). Nu ik moet gaan winkelen voor mijn afstudeerfeest (proclamatie, heet dat bij jullie ook zo?). Ik heb vakantie en duideljk een heel zwaar leven, echt heeeeeeel zwaaaaaaaar (moeilijk moeilijk moeilijk moeilijk moeilijk).

   xxx

   Annemie

 110. mark2016 schreef:

  Rottgering NVM Makelaars voor deskundig advies en begeleiding. Wij zijn actief in de regio groot Den Haag en kennen dit gebied als geen ander. Lees op onze website hoe wij u kunnen helpen.

  makelaar den hag

Laat een reactie achter