Van die dingen #2

15 januari 2015 - Persoonlijk

Ik heb weer wat dingen te vertellen dus ik maak gewoon maar weer een leuk lijstje. Het meest onsamenhangende lijstje. Ik maak er gewoon een nieuw rubriekje van want zo gaat dat. Van die dingen. Lees hier deel 1.

Maar eerst even harde feiten.

Aantal paniekmomenten tussen 1 januari en 6 januari: 329083
Aantal momenten dat m’n hoofd aanvoelde als pudding in de afgelopen twee weken: 434039
Aantal keer hardgelopen in de afgelopen week om alle stress eruit te rennen: 5 (ZO TROTS)
Aantal kilo’s afgevallen: 0
Aantal kilo’s bijgegeten door vreetkicks na zenuwen: 320983209238
Aantal keren dat ik dat erg vond: 0
Aantal pizzadozen die nog onder de bank zijn blijven liggen omdat ik te lui was om het op te ruimen en Thomas nooit onder de bank kijkt: 1

 • Ik had dus schouw. Wat bovenstaand lijstje nogal beïnvloedt. Veel stress vooraf maar mijn schouw ging goed! Dat is je beoordeling over het afgelopen semester op een kunstacademie. Je richt een lokaal in met je werk en dan komen alle docenten koekeloeren. Van de schouw hangt eigenlijk alles af. (Volgens mij heb ik dit al duizend keer uitgelegd maar ik vergeet zelf ook altijd alles.) Dan komen alle vakken in één klap samen. En zo zag mijn schouw er de afgelopen keer uit:
Schermafbeelding 2015-01-15 om 16.17.23

De muur tegenover mij die niet op de foto staat hing ook nog vol met werk en ik was ook nog wel bang dat ik te weinig zou hebben. Gek mens. Mijn hoofd was wekenlang pudding maar uiteindelijk heb ik mijn hoofd toch bij elkaar kunnen plakken en er met pijn en moeite en iets te vaak tranen een succesvol half jaar van kunnen maken. Uit m’n tenen, dat wel want soms ging het echt even niet meer. Zoals jullie af en toe konden lezen. Maar het lukte. De docenten waren weer uiterst tevreden terwijl ik natuurlijk weer liep te panieken dat ik het niet zou halen. Ja doehoei, Ali, kap daar eens mee. Groetjes. Op naar komend half jaar.

 • Twee dagen na de schouw en heel veel wijntjes, patat en pizza later ging ik tapas kanen met het vriendje (ik kan daar dus écht wekenlang naar uitkijken he. Tapas eten. Met vriend.) om vervolgens als een oud bejaard stel naar Ludovico Einaudi te gaan. Shit. Dat. Was. Mooi. Einaudi tourt door Nederland samen met het Nederlands strijkorkest en wowowowow. Duizend kippenvel. Ik wilde altijd al eens naar een klassiek concert. Nu is Einaudi wel lekker commercieel klassiek, maar toch. Had ik al gezegd dat het mooi was? (Ik ben dus echt een kneus in het navertellen van concerten. Ik kan altijd alleen maar ‘wowowowow was leuk’ zeggen.)
Schermafbeelding 2015-01-15 om 16.33.27

Roodhoofdjes van de lelijke belichting bij Einaudi.

 • Oja en fuck. Heb ik me dus toch opgegeven voor een 10 kilometer hardloopwedstrijd. Een hele hippe, ook dat nog. Kan me niet meer verschuilen tussen slome Hetty’s. De Nike Run in Amsterdam. Shit. Dit wordt heel pittig, maar ik weet dat ik het kan. 10 kilometer is heus niet onmogelijk. Het moet van ver komen maar gelukkig heb ik nog even de tijd. Ik huil van binnen als ik een route uitstippel van deze afstand op Google Maps maar ik weet dat het waarschijnlijk nog meer een mentaal spelletje gaat worden dan het feit of je nu wel of niet conditie hebt. Want conditie heb ik inmiddels heus wel. Beetje vertrouwen in mezelf. Bam. Ik ga trouwens met Jeanine. Als iemand ons wilt joinen: je bent van harte welkom. Na afloop verplicht junkfood.
Schermafbeelding 2015-01-15 om 17.41.54
 • Groetjes van Jungle-poes.

Ik maakte na duizend jaar weer eens zelfportretten, zoals je al kon bewonderen bovenaan. Ik moet naar de kapper want m’n pony is stuk. Dat is m’n conclusie van vandaag.

Hoe gaat het met jullie?

Reacties

 1. Mira schreef:

  Mooie foto’s bovenaan! Fijn dat je schouw zo goed is gegaan, ik ken het hoor; mijzelf helemaal druk maken om niks!

 2. BySilke schreef:

  Leuke foto’s! En idem post, ik heb hem graag gelezen! Lekker random maar daarom zo fijn. Proficiat met je schouw! Klinkt vet stesserend :( Gelukkig ben je er nu even van af!

  Ludovico Enaudi :o Hoooo die wil ik zien! Hopelijk komt ie een keertje naar België. Fijne avond!

 3. Sylvia schreef:

  Elke keer als je twijfelt over je fotografie valt m’n mond open. Niet meer doen hoor! Je werk is prachtig.

 4. Anne schreef:

  Die foto van jou, knap mens dat je d’r bent! En dikke vette props voor het feit dat je 10 kilometer gaat hardlopen! Lijkt me een hele toffe loop, jammer dat ik echt nowhere near 10 kilometer ben.. :)

 5. Elisa schreef:

  Wat een leuk blogje

 6. Anieke schreef:

  Met mij gaat het goed, en ik vind dat je pony nog prima zit, hoor! Mooie foto’s maak je altijd. Mijn vriend is ook fotograaf, maar stiekem vind ik jou stijl mooier, haha!

 7. anouk schreef:

  Ha ‘na afloop verplicht junkfood.’ Dat doet me denken aan het feit dat wij (mijn zwem-ploeg-genootjes) altijd drie burgers naar binnen propten bij de McDonalds na een wedstrijd. Standaard. Maar hé, 10 kilometer is best tof! (Klassiek is trouwens inderdaad heel indrukwekkend als alles live is!)

 8. Anna schreef:

  Ik vind het leuk, zo’n lijstje met random dingen door elkaar heen. Wat fijn dat je schouw erop zit! Ik hoor wel eens meer mensen die ik ken van de HKU erover, het lijkt me enorm stressvol! En wow, succes met het hardlopen! :)

 9. Hanneke schreef:

  Haha dat ging mis. :)

  Ik wilde zeggen:
  Heerlijk hè naar een klassiek concert. Ik ben een tijd geleden naar Philip Glass geweest, dat vond ik hemels!

 10. Gerda schreef:

  Aline luister,
  Als ik de 10 kilometer kan hardlopen dan kan jij het helemaal

 11. Isabelle schreef:

  Fijn dat je schouw goed ging (: En Ludovico Einaudi lijkt me zo mooi he!

 12. Laura schreef:

  Aaah gefeliciteerd met je schouw en aaaah wat tof dat je naar Einoudi bent geweest en aaaaaah ik wil mee! Ik loop dit weekend 7 enenenen ik wil a.s.a.p. 10 rennen. EN IK WIL JUNKFOOD.

 13. Hester schreef:

  Ooooh heb je nog meer mooie zelfportretten? Want daar ben ik heel erg benieuwd naar. Ik had trouwens waarschijnlijk echt een uur (of langer) in dat lokaal met je schouw kunnen lopen dus twijfel alsjeblieft niet teveel! (makkelijker gezegd dan gedaan maar toch)

  • Aline schreef:

   Hahaha ja maar de helft was mislukt en ik heb per ongeluk m’n geheugenkaartje al gewist terwijl ik nog niet alles geïmporteerd had, woeps. Volgende keer beter. En kei lief haha. Zou leuk zijn als ik ook buitenstaanders mocht uitnodigen, feestje in mijn lokaal!

 14. Sabrina schreef:

  Ah wauw gefeliciteerd, super gaaf dat je een goede beoordeling hebt!!!

 15. ellen schreef:

  Lange tijd geleden dat ik op je blog heb gekeken, wat is hij mooi geworden! Hele leuke layout heb je nu. Zo’n schouw lijkt me heel spannend, ik heb binnenkort mijn proeven van bekwaamheid (chic woord voor fotografie examen) en dan weet ik of ik vrijheid blijheid fotograafje mag spelen, yay!

  Zo’n hardloopwedstrijd lijkt me echt heel vermoeiend, succes alvast!

 16. De DIY Diva schreef:

  Stoer, 10 kilometer rennen! Succes met trainen.

 17. Eilish schreef:

  Je maakt echt geweldige foto’s!

 18. Eva Leek schreef:

  Woohoo!! Succes met rennen, ik doe het je niet na!

 19. Chantal schreef:

  Wat goed dat je hebt gehaald! :D En Einaudi, ik ben jaloers!

 20. Malou schreef:

  Je haaaaar <3 is zo mooi.

 21. Stephanie schreef:

  Leuk om te lezen :) fijn tapas eten met je vriend! En wat superfijn dat je het gehaald hebt, gaaf je schouw! Oh en katten <3

 22. Ilse schreef:

  Hahaha, heerlijk gelezen om je lijstje. En dat alles komt mij veel te bekend voor want ik had vandaag beoordeling en alles van mijn filmpjes en blablabla en dat gelukkig ook gehaald.
  Als ik je kan vinden in de drukte van We Run Amsterdam dan kom ik je zeker opzoeken en natuurlijk ga ik daarna mee junkfood eten.
  En door jou bedenk ik me dat er nog ergens in mijn kamer een pizzadoos rond zwerft, oeps!
  Hier de groetjes van de kroelpoes Figaro! :)

  • Aline schreef:

   LEUK! Doen!! Ik zie er wel uit als een debiel in m’n hardlooptoestand (strakke hardcore-staart in m’n haar enzo en knalrooie kop dus hoop dat je me dan kan herkennen :D)

 23. Merel schreef:

  Gefeliciteerd met je goede schouw! Zeg je dat zo? haha, geen idee, maar het klinkt wel interessant.

  De foto bovenaan je artikel komt me ergens bekend van voor. En ik heb ook zin in morgen. Nou, doei!

 24. Miranda schreef:

  Fijn dat je stress weer even over is =D
  Ik zit op dit moment met behoorlijk wat stress. Geen schouw zoals jij hebt maar examens, flink pittige examens.

  Ps: je haar zit mooi

 25. Nanda schreef:

  Leuk zo’n random overzichtje! En fijn dat je schouw goed ging, lijkt me ook een zenuwslopend moment hoor.
  Misschien zie ik je in Amsterdam, ik doe ook mee. :)

 26. Debby schreef:

  Wauw, goed bezig! En die 10 km run… heb ik een paar jaar geleden gedaan in Nijmegen, daarna ben ik gewoon gestopt met hardlopen want toen was m’n doel bereikt XD succes, haha!

 27. Willemieke schreef:

  Hoi! Ik heb je blog net ontdekt,maar men, ik word er vrolijk van! Wat kom je heerlijk puur over en wat maak je simpele, kleine dingen leuk. Ik ga je volgen!:)

 28. Mies schreef:

  TAPAS. Ik kan daar ook weken naar uit kijken! Momenteel alleen nogal broke dus helemaal niks om naar uit te kijken, booooo! En ik weet nog van toen ik nog op de kunstacademie zat hoe zenuwslopend die beoordelingen waren. HELS.
  Maar ondanks dat krijg ik als ik bij jou lees over de kunstacademie toch weer heimwee.

 29. Wendy schreef:

  “…mijn pony is stuk.” hahaha, ik moest even hard lachen om dat stukje. :)

 30. Nicky schreef:

  Mooie foto’s! Je pony kan je altijd zelf bijknippen, of laten bijknippen door je vriend!

  • Aline schreef:

   OEH goeie! Deed ik vroeger altijd maar heb niet meer zo’n fancy kappersschaar dus dan moet ik met de keukenschaar aan de slag. Maar misschien kan ik dan weer even een paar maandjes vooruit. Ik haat kappers.

 31. Natasja schreef:

  Wat fijn dat je schouw goed is gegaan! Ik weet nog dat ik die momenten had op de kunstacademie, dra-ma. Ik zou me ook graag nog eens opgeven voor zo’n wedstrijd dan moet ik toch echt eerst de discipline op kunnen brengen om überhaupt te gaan hardlopen. :’)

 32. Estrella schreef:

  Haha, dat lijstje!

 33. Miriam schreef:

  Mooie foto’s en tof van je schouw :D

 34. Liliane schreef:

  Hoe is het met je pony? Ik vind hem hier wel nonchalant.

 35. Bregje schreef:

  De kat en de muur gaan goed samen qua kleur.

Laat een reactie achter