Vandaag is zo’n dag waarop je beter binnen kunt blijven

28 oktober 2013 - Eten, Muziek, Persoonlijk, Poekies

Het waait. Dat is jullie vast niet ontgaan op deze prachtige maandag. Ik ben zo’n idioot die dacht dat het allemaal wel mee zou vallen, dus ik stapte vanmorgen doodleuk op mijn fietsje mét een maxi rok aan, op naar school. Ik had zelfs mijn camera mee want ik had wilde plannen om de meest mooie windplaatjes te schieten – mensen die vooruit proberen te komen op een fiets bijvoorbeeld, hi-la-risch – en ik had al helemaal bedacht dat ik die dan op zou sturen naar RTL Weer en dan had ik bedacht dat Helga van Leur (of welk weertrutje dan ook) dan zou zeggen: “Oja we kregen ook nog een prachtfoto binnen van Aline, kijk!” en dan zou mijn foto shinen op televisie en dat zou dan mijn doorbraak zijn als fotografe. Op de Nederlandse televisie.


Totdat het keihard begon te plensen. Toen was ik opeens even helemaal klaar met die kutherfst en kutwind en alles wat erbij hoort. Ik was doorweekt tot aan mijn onderbroek en ben zo hard als ik kon naar huis gefietst. Onderweg zei nog een man: “LEKKER WEERTJE HE!” Ik zag er blijkbaar nogal wanhopig uit. Die foto’s die ik zou maken konden de pot op. Dan maar geen doorbraak bij Helga van Leur.

Omdat ik durf te wedden dat er vandaag meer mensen in hetzelfde schuitje zaten als ik (I mean, iedereen wil toch doorbreken met de hulp van Helga?) maak ik een fijne post met tips.

Dingen die je vandaag beter kunt doen dan buiten zijn.

Dus sluit jezelf op in een fort van dekens, kies je lelijkste pyjama uit, de lekkerste thee en de liefste poekies om je heen.

lijngroot

MUZIEK – Volcano Choir 

Ben je een liefhebber van Bon Iver, de dromerige indie-folk hipsterband uit Amerika? Dan valt Volcano Choir ook zeker bij je in de smaak. Volcano Choir is tot stand gekomen door samenwerkingen tussen meerdere artiesten, waaronder Justin Vernon, de frontman van Bon Iver. Ik moest er in het begin eventjes aan wennen maar daarna heeft vooral het liedje Byegone dagenlang hier door het huis gegalmd. Ook Comrade is een hele fijne.

Ze komen toevallig ook nog eens Paradiso op 16 november dus mocht je helemaal fan zijn, grijp je kans!

lijngroot

SERIE – Orange Is The New Black

Schermafbeelding 2013-10-28 om 17.55.08

Hoewel mijn concentratieboog zo groot is als die van een goudvis (met andere woorden: dus niet bestaat) en ik totaal geen film of serie kan volgen, op GTST na, heb ik zo heel af en toe eens een bui waarin ik niks anders wil. Vooral nu ik een geweldige serie ontdekt heb. Op Netflix. Wie had nou ooit nog gedacht dat deze filmhaatster (ok, groot woord) Netflix een kans zou geven. Op Netflix ontdekte ik Orange Is The New Black. Wát een fantastische serie. Over het gevangenisleven in een vrouwengevangenis. Ik wil niet weten hoe die casting eruit gezien heeft want ze hebben echt totáál verschillende types weten te vangen, de een nog gekker dan de ander. De foto hierboven ziet eruit alsof het zo’n flauwe serie is met een lachband maar dat is het absoluut niet. Je moet het gewoon maar kijken, ik ga niet teveel verklappen. Thomas en ik hebben in een week het hele seizoen uitgekeken. En dat zegt wat hoor, voor iemand die zelfs moeite heeft met een half uurtje GTST. (Hierbij heb ik het over mezelf hoewel ik best geloof dat Thomas net zoveel moeite daarmee heeft als ik maar dan op een andere manier) De serie is niet geschikt voor jonge kijkertjes.

lijngroot

BLOG – My Milky Toof

10017088844_4008f50670_z

Deze blog volg ik eigenlijk al heel lang en ik verbaas mezelf er nu over dat ik er nog nooit over heb verteld. Wil je sterven van cuteness overload? Dan moet je absoluut deze blog bezoeken. De maakster Inhae is de bedenkster geweest van twee figuurtjes: ickle (zonder hoofdletter!) en Lardee. ickle en Lardee beleven samen de grootste avonturen. Ik ben vooral zo erg gefascineerd door hoe het allemaal gemaakt is. Alle details, zo klein, zo priegelig, zo goed gemaakt. Prachtig gefotografeerd. Bij dit soort dingen denk ik altijd: ‘had ik dat maar verzonnen.’ Heb je een kutbui en heb je echt even opvrolijking nodig? De stripverhaaltjes van iclke en Lardee sleuren je erdoorheen. Klik hier om naar de blog te gaan.

4199578252_a41ab42049 4199578358_92a9811302 4199599880_24fdc129f0

Bron foto’s: mymilktoof.blogspot.com

lijngroot

ETEN

koek

Voedsel voor een winderige dag? Chili con corne natuurlijk! Hier volgt het recept:

..

Grapje.

Een dag in mijn leven zonder eten is niet compleet. Vooral op dagen als deze mag je jezelf best eens toestaan om een reep chocolade in een keer op te eten, of om die brownies eindelijk eens te bakken.

Testpanel

Lees bijvoorbeeld mijn Nationale Chocolade Test nog eens terug (deel 1 of deel 2).

header2

Of bak eens die goddelijke brownie cheescake cakejes!

lijngroot

ACTIVITEIT – Poekies kroelen

Poekies

Want poekies houden over het algemeen niet zo erg van herrie en wind. Dus die arme kroelbeestjes mogen best wat extra aandacht. Ondertussen kun jij lekker Orange Is The New Black kijken, Volcano Choir luisteren, My Milky Toof lezen of brownies bakken.

poekies

En daarbij, poekies zijn nou eenmaal de oplossing voor alles. Ook voor dagen als deze.

lijngroot

Fijne maandag!

Reacties

 1. The Moustaches schreef:

  UHM, JA DAT STAAT OOK OP MIJN TO DO LIST!!!!!! Een foto opsturen naar Helga. Helga is een baas 8)

 2. Sylvia schreef:

  Haha, kat Chuck was haast niet binnen te houden, die vond het buiten allemaal machtig interessant ;)

 3. Mandy schreef:

  Oeh wat een fijne muziek! Die kende ik nog niet, thanks for sharing.
  Iets minder thanks voor het feit dat ik nu zin heb in een Tony’s met kaneel, kokos en amandel. Hoo. En de wereldwinkel is al dicht :(

 4. Desi schreef:

  Haha wat een geweldig artikel weer Aline! Hopelijk zit je nu weer lekker warm en vooral droog binnen. Liefs

 5. Danique schreef:

  Leuke post! Mijn poezen vonden het ook maar niets vandaag. Was duidelijk te merken! En goede tip van die serie. Heb ook Netflix en wat nieuws kan nooit kwaad :D.

 6. Suzanne schreef:

  Wat een superleuk geschreven artikel! Die doorbraak bij Helga van Leur lukt je vast nog wel, joh. Komt goed, haha. Chocola is geen probleem, en die poppetjes zijn echt geweldig. Thanks voor dit awesome artikel.

 7. Marinthe schreef:

  Goede tips!! Helaas niet uitvoerbaar als je van 12 tot half 6 wacht tot de treinen weer rijden vanuit A’dam naar huis. Gelukkig werd ik opgehaald met de auto en luister ik nu fijn naar John Mayer!

 8. Lonneke schreef:

  Chili con carne, jaaa! Nee. Liever niet. Volgende keer beter bij Helga van Leur, ze leert je nog wel kennen hahaha! Succes ermee! liefs!

 9. Maura - YLT schreef:

  Oke als ik die brownies nog heel veel vaker zie, kan ik het niet meer aan. Ik wou dat ik vandaag binnen was gebleven. Op de fiets vanochtend waaide ik bijna om want ik ving nogal wat wind. Gelukkig had ik geen maxirok aan ;) wel een maxi poncho. En ik wou dat ik een kat was. Wij hebben een vensterbank van steen boven de verwarming waar onze katten altijd op liggen. Dan ben ik altijd zo jaloers haha.

  • Aline schreef:

   Omg ja heerlijk. In mijn oude huis had ik een gaskachel en daar lagen ’s winters mijn katten 24/7 voor te chillen. Ik wil ook een kat zijn. Poncho’s heb ik afgezworen want dat vraagt bij mij om ongelukken :’D

 10. haha grapjas. Jammer van die doorbraak, maar nog genoeg kansen. Morgen weer een dag.
  Ik was voorbereid op het ergste: regenpak én paraplu mee (ik weet het, met zulke wind lukt dat niet, maar ik ben koppig) en zowel op de heen als terugweg naar m’n werk was het droog! En het windje (ok de storm) voelde wel lekker eigenlijk:) Maar ik begrijp jouw standpunt, regen verandert alles;)

 11. Angela schreef:

  My Milk Toof, ik vind dat zo’n leuk idee! Ken de blog al jaren!

 12. Hester schreef:

  Heerlijke blog voor zo’n dag. Ik vind het wel fijn, dat lawaai buiten en lekker binnen zitten. Inderdaad ook series kijken!

 13. Resy schreef:

  Erg leuk geschreven! Bij mij zorgde het weer voor behoorlijke vertraging en dat terwijl ik een tentamen had… Gelukkig was ik op tijd van huis gegaan en was ik dus wel op tijd, maar net aan

 14. Mariette schreef:

  Haha shit zonde van je doorbraak Aline! Ben zo blij dat ik niet naar school hoefde vandaag van mijn papa. Vond ie toch wat gevaarlijk, moest 25 minuten fietsten en een uur met de trein naar A’dam… Waar in de middag ALLES vast stond.

  Liefs, Mariette

 15. Suzanne schreef:

  Oh joh waaide het vandaag? Niets van meegekregen! Ik zat namelijk de hele dag binnen! xD Nee grapje, ik waaide bijna weg toen ik naar de winkel liep heb Gijs gered vandaag van de wind, hij waaide letterlijk weg! Zo zielig! Maar ik heb heerlijk aan mijn blog kunnen werken en ideeen op kunnen doen Blogs gelezen, nu lekker jouw blogje gelezen en op bedje! Hopen dat het morgen beter wordt! hihi

 16. Nanda schreef:

  Ik heb bijna de ijssel van dichtbij mogen bekijken, niet te doen fietsen in die wind. Maarja er moest toch echt gewerkt worden.
  En arme poekies!! Gelukkig is de wind volgens mij nu zo goed als weg :)

 17. Esmay schreef:

  Hahahahahahah, ik zie het al voor me ja. Door die foto word je dik bekend enzo alles. :”D
  En My Milk Toof is zooo leuk!! Ik hou van die blog.

 18. Anne schreef:

  Hihi ik zie het al voor me, jij doorweekt in je maxirok met een donderwolkje op je hoofd :p Ik ging gisteren naar m’n ouders (in de auto, niet zo succesvol want ik bedacht me halverwege dat ik storm eigenlijk niet leuk vind) en wilde dat ik binnen was gebleven. ;) Dus thanks voor de tips – orange is the new Black ga ik proberen!

 19. Kimberly schreef:

  Poekies zijn inderdaad de oplossing voor alles! <3 En die blog ga ik nu bekijken, is denk helemaal wat voor mij hihi

 20. Demi schreef:

  Haha fantastisch geschreven weer, vooral om je intro heb ik gigantisch moeten lachen. Wel jammer dat je je foto niet echt opgestuurd hebt naar het weer, dan had ik nog een lachertje gehad.
  Liefs, Demi

 21. Eva schreef:

  Ik wil op zulk soort dagen ook het liefst me ziek melden en lekker thuis films kijken en veel te veel eten maken. Jammer genoeg is die tijd voorbij sinds ik gewoon ‘aan het werk’ ben, en ook al doe ik dat met veel plezier.. soms heb je zo’n dag thuis met chocolade, taarten en fijne dingen gewoon nodig!

 22. Kelly schreef:

  Mijn konijntjes waren enorm hyper van de storm gisteren, die hebben de hele dag vanalles gesloopt, heen en weer gerend etc. Werd er gek van :p

 23. Laura schreef:

  Ooh dat ken ik dat gevoel van had ik dat maar verzonnen hihi!

 24. Maaike schreef:

  Aah arme Aline toch! Ik ben lekker met de bus gegaan gister, geen zin om door de storm te fietsen hehe. Voor zulke dagen is het trouwens toch wel handig om een broek in je kledingkast te hebben liggen, die waaien een stuk minder op. :D (in een blogpost heb je ooit gezegd dat je geen enkele broek had, vandaar). Ik ben zelf ook echt een jurkjes- en rokjes meisje, maar een broek is af en toe toch wel verdomd fijn!

  • Aline schreef:

   Haha I know! Maar ik haat broeken vanuit de grond van m’n hart. Ze staan de ook niet. (Althans, dat heb ik mezelf aangepraat, zal vast wel meevallen) Misschien moet ik er toch maar weer eens aan geloven

 25. Marije schreef:

  Ik heb ziek in bed gelegen met Orange Is The New Black, geweldige serie he! Lang leven de proefmaand van Netflix.

  Is de Moleskine-winnaar al bekend? :)

 26. Mariska schreef:

  Haha, ik kom niet meer bij van de tekstwolkjes bij je katten. Jij kan ook zo stripjes gaan maken!

 27. Zussie schreef:

  Heerlijk berichtje! Ik heb OVERAl zin in… maar ik-moet-toetsen-maken-blehhh–blehdieblah.

 28. Mariska schreef:

  En OITNB is super chill he!? Wat een dramatisch kerst einde!

 29. Adriënne schreef:

  Heel fijn artikel! Ook originele dingen. Na 583949x te hebben gelezen dat je ‘een serie’ kunt gaan kijken, wordt dat ook wat minder interessant. Jij geeft tenminste leuke suggesties bij alles! En yes, Bon Iver is tof, dus ik ga even die liedjes luisteren!

  xxx

 30. Anoeska schreef:

  Leuk geschreven, het was inderdaad bar en boos en ik moest heel fijn naar mijn werk fietsen die dag. Ik haat Nederland soms …

 31. Femke schreef:

  Die serie lijkt me superleuk, bedankt voor de tip!

  En die blog, wat een toffe! Het is zo schattig. :O Ik wou dat ik zoiets kon verzinnen, maar ik heb daar gewoon niet het creatieve brein voor geloof ik.

  Arme Emmy en Franklin. Floortje blijft ook ver bij het raam vandaan, die verstopt zich af en toe ook een beetje. Guttegut.

 32. Marcella schreef:

  Aaaaah, die foto met de poesjes weggedoken bij de luxaflex! En chocolade is inderdaad altijd goed. Lekker toch!

 33. Liliane schreef:

  Ik denk ook regelmatig van die denkwolkjes bij mijn semi-geadopteerde kat (zie mijn reactie op je volgende artikel).
  En ik praat ook tegen haar als ze zit te morren, in de trant van ‘ja zeg dan wat er is’ ‘ik weet toch niet wat je dwars zit?’ Alsof die kat wat terug gaat zeggen anders dan ‘miauw’ met haar poezelige hoofdje.
  En orange is the new black is ook mijn nieuwste fijn tijdverdrijf! Die typetjes, zo goed uitgedacht! Ik laat het even bij deze uitroeptekens omdat ik heb gelezen dat je daar niet van houdt maar er horen er zo’n 8 te staan.

Laat een reactie achter