Vijf redenen waarom ik een powervrouw ben

11 maart 2016 - Persoonlijk

Het zal niemand ontgaan zijn, tenzij je nog zo’n fossiel bent die leeft onder stenen (ik neem het je niet kwalijk want ik ben ook áltijd laat op dit soort feestjes): afgelopen dinsdag was het International Women’s Day. Op sociale media werd veelvuldig gekakeld door dames waarom zij zo fantastisch zijn, Beyoncé werd menig maal aangehaald en op Snapchat ging iedereen los met het speciale Women’s Day filter.

Helemaal leuk, helemaal fantastisch natuurlijk. Nu zijn er in blogland dames die het hele jaar door vinden dat het Women’s Day is, want zij zijn heuze powervrouwen. Met de bijbehorende feestjes waar lekker gesocialized kan worden met mede-powervrouwen. Dat deze dames waarschijnlijk allemaal deze titel aan zichzelf toegekend hebben is helemaal niet erg. Mag best. Dus dat ga ik ook doen. Geheel in het teken van International Women’s Day natuhlahk.

lijn-goud

5 redenen waarom ik een powervrouw ben

lijn-goud IMG_6919

Heb m’n ranzige nagel hier heel voordelig af gecropt, want zo niet powervrouwwaardig.

Ik haalde afgelopen maandag mijn rijbewijs! En hoe. Ik dacht dat er nooit een einde zou komen aan die ellendige rijlessen van me, maar mijn instructeur wilde van me af omdat hij inmiddels een berg nieuwe leerlingen had dus plande een examen voor me in. M’n examinatrice was een powervrouw niet zo aardig. Ik kreeg twee ingrepen, stopte op een kruispunt waar ik voorrang had, kreeg mijn TomTom niet ingesteld wat uiteindelijk gedaan is door de examinatrice, nam een verkeerde afslag tijdens het rijden met TomTom en kreeg een sneer dat ik best met wat meer tempo mocht rijden “want zo komen we nooit terug bij het CBR”. Op de terugweg op ongeveer een halve kilometer afstand van de eindbestemming was ik in m’n hoofd al aan het bedenken wanneer ik nieuwe lessen kon gaan inplannen. Eenmaal terug in het CBR begon de examinatrice een wazige spreekbeurt over een denkbeeldig potje waar ze het afgelopen half uurtje ingestopt had, door elkaar gehusseld had en tot de conclusie kwam dat ik best zelfstandig de weg op kon. HATSAAAA, ik had m’n rijbewijs! Ben in tijden niet zo blij geweest.

lijn-goud scan034

Ik ga hoogstwaarschijnlijk op stage in het buitenland. Nu is dat niet meer zo’n prestatie an sich want je hoort er tegenwoordig al niet meer bij als je niet bent gaan backpacken in Australië en jezelf bent gaan vinden in Thailand. Ik blijf zelfs mega saai in Europa, en voor de mensen die me kennen komt dit allerminst als een verrassing: ik ga naar mijn geliefde Engeland! Ik heb al eerder in Engeland gewoond, toen ik een 18-jarig gupje was, maar dat was in Bournemouth, helemaal aan de zuidkust. De bedoeling is dat ik stage ga lopen bij een hele toffe fotograaf in een mini dorpje, vlakbij Newcastle. En zoals jullie wellicht weten ben ik verliefd op de Engelse natuur. Ik ga erheen met de auto, zodat ik mezelf in ieder geval kan vervoeren daar, maar ook zodat ik in mijn vrije weekenden op pad kan. Naar Edinburgh, naar Londen, naar waar ik maar wil.

lijn-goud

Huh maar Ali, auto? In welke auto ga je dan? Nou, mijn eigen. Ik heb een auto gekocht! Helemaal zelf bij elkaar gewerkt en gespaard. Met veel dank aan alle toffe fotografie- én filmopdrachten die ik mocht doen afgelopen jaar. Want ik besef echt wel dat niet elke student zich dat kan veroorloven. Voordat jullie denken dat ik écht helemaal gek ben geworden: het is gewoon een 9 jaar oud bakkie. Hij heet Fred en is donkergrijs. Ik wilde eerst een rode auto zodat ik ‘m Fred Velvet kon noemen, maar als je een tweedehandsje zoekt heb je jammer genoeg die keuzemogelijkheid niet. Dus Fred it is. Kom maar op met die roadtrips fijne ritjes! Morgen gaan we Fred ophalen en Thomas en ik maken nu al ruzie wie er als eerst mag rijden. (Ik natuurlijk.)

fred

Kwalitatieve hoogstandjes deze foto’s. Links wordt Fred uiterst grondig onderzocht door Thomas zijn papa terwijl ik er maar wat swaggilici000u.zs bij sta, rechts is Fred geadopteerd na een heftig onderhandelingsproces. Moest uiteraard gevierd worden met een cheesy flutfoto!

lijn-goud

Ik liet nieuwe gaten in m’n oren boren. Femke en ik hadden het fantastische plan bedacht om BFF-piercings te laten zetten. Ik heb al eerder piercings in m’n oor gehad dus ik wist wat me te wachten stond. Ik maakte Femke bang met verhalen over wild vlees en bloedend kraakbeen. Zelf zou ik eerst alleen voor een helix gaan, maar we moesten zo mega lang wachten dat ik tijdens het wachten aan Femke vroeg: “zal ik anders ook een tweede gaatje doen?” En zo geschiedde.

IMG_6791

Rechts: m’n knalrode oor, links: Franklin om dit tweeluik te redden want een full size foto van een oor is nu eenmaal een beetje smerahg.

lijn-goud

Thomas en ik haalden de 6e ronde bij Sumo. En als je dan geen powervrouw bent dan weet ik het ook niet meer hoor.

Reacties

 1. Gerda schreef:

  lieve Ali
  Gefeliciteerd met je rijbewijs en je aankoop.
  Geniet ervan.

 2. Milou Munsters schreef:

  Haha, wat een topstuk dit, <3 jouw humor. Gefeliciteerd met al je rijbewijs!

 3. Anne schreef:

  Echt. Echt waar. Je schrijft en bent geweldig (vind ik) <3 Dat zegt genoeg, denk ik. Kort maar krachtig :)

 4. Debby schreef:

  Yeaahh, hij heet Fred. Je maakt prachtige foto’s meis. Gefeliciteerd met je rijbewijs en auto :D en enjoy je reis!

 5. Wauw gefeliciteerd met je rijbewijs en wat leuk dat je een auto hebt gekocht, zeker weten dat daar veel leuke ritjes mee gemaakt gaan worden! ;)

 6. Merel schreef:

  Och, ik kan nog zó veel meer punten aan deze lijst toevoegen. Maar goed, dat houden we maar op Whatsapp. x!

 7. Sanne schreef:

  Hahaha, vooral het laatste punt vind ik heel leuk!
  Gefeliciteerd met je rijbewijs! Wat knap zeg :) absoluut een powervrouw.
  En ik vind het zo tof dat je stage gaat lopen in het buitenland! Wat je zegt is waar – zo veel mensen maken nu grote reizen. En ik doe dat ook niet, ik ben nog nooit buiten Europa geweest of heb alleen gereisd. Dus ik vind dit zeker een powervrouwpunt, hoor! Ik ben er zelf ook mee bezig :) om af te studeren volgend jaar in het buitenland! Hopelijk wordt dat wat.
  En ook gefeliciteerd met Fred :) heel erg knap dat je dat zelf bij elkaar hebt gespaard met opdrachten, wauw. Kan je vast heel trots op zijn!
  Fijn weekend, liefs!

 8. Stephanie schreef:

  Gefeliciteerd met je rijbewijs! Super gaaf
  Op de foto’s lijkt het op een Ford Fiesta, die heb ik ook!
  Hele fijne auto om in te rijden

 9. laura schreef:

  Geweldig! Een echte powervrouw hoor. En trouwens, nog heel erg bedankt voor het lieve kaartje voor valentijn. Ik voel me een beeeeetje schulidig omdat ik het niet eerder heb gezegd. Oeps. Maar <3

 10. Malou schreef:

  Hieperdepiep gefeli met je rijbewijs!!! Super stoer dat je gelijk een auto hebt gekocht ;D

 11. Iris schreef:

  Gefeliciteerd en ik vind Fred nu al leuk! Heel tof dat je ook naar Engeland gaat!!

 12. Meliss schreef:

  Haha, geweldige blogpost weer. Die zesde ronde bij Sumo is ook zeker een prestatie maar je rijbewijs halen des te meer, gefeliciteerd! Ik kijk uit naar alle mooie foto’s en verhalen uit Engeland, heel veel plezier daar. Volgende week vertrek ik voor het eerst naar de UK en heb al jouw tips uit vorige blogposts al opgeschreven, ben benieuwd! ^^

 13. Emma schreef:

  Gefeliciteerd met je rijbewijs, én Fred! Dat je samen met hem heel veel plezier mag beleven in Engeland.<3

 14. Anne-Fleur schreef:

  Hahah i luf deze hele post.
  Gefelici met je rijbewijs en met Fred! Mega jammer dat ‘ie niet rood is want Fred Velvet was helemaal baas geweest. Ahhhh oe mooi! Ik wil ook weer een gaatje erbij in m’n oor.. maar waar hè. Lastig.
  X

 15. Lotte schreef:

  Proficiat met je rijbewijs én je auto! :-)

 16. Proficiat met je rijbewijs!!!

 17. Angélica schreef:

  Gefeliciteerd met je rijbewijs! :D En Freddie! Oeh en stage in Engeland, ik ben jaloerssss. Altijd een beetje boos op mijzelf geweest dat ik zoiets nooit gedaan heb :'( Maar ja, comfort zones en blablabla.

 18. Britt schreef:

  Ik lees jouw stukjes echt met een brede glimlach op mijn gezicht!

 19. Miriam schreef:

  Haha, fantastisch dit!! Helemaal met je eens hoor, you rock! Tof van die auto trouwens en NOG toffer dat je naar Engeland gaat, wauwwww (mag ik mee?)

 20. Marleen schreef:

  Heel leuk lijstje! Gefeliciteerd met .. alles, eigenlijk! Maar vooral nummer 6 ;-)

 21. Miranda schreef:

  Gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs! Wel goed onthouden dat ze in Engeland links rijden he ;-)

 22. Maritte schreef:

  ‘Thomas en ik haalden de 6e ronde bij Sumo. En als je dan geen powervrouw bent dan weet ik het ook niet meer hoor.’

  Hahaha! Bij deze zin moest ik zo hard lachen! Leuk artikel weer :)

 23. Mies schreef:

  Fred Velvet was de ultieme powervrouw-autonaam geweest. Maar Fred kan dr ook goed mee door. Gefeliciteerd met je rijbewijs! :) Ik vind het vooral vet stoer dat je al zo snel links durft te gaan rijden in Engeland, haha. Powervrouw indeed! O, en ronde zes… Guurrrrl…..

  • Aline schreef:

   I KNOW RIGHT misschien moet ik overwegen Fred alsnog Velvet te verven. En links rijden wordt wel een dingetje inderdaad maar ik relativeer het zo: ik ben een nieuwe bestuurder dus nog niet 50 jaar gewend aan rechts rijden :D Moet goed komen hoop ik! En anders heb ik weer goede verhalen.

 24. Evelien schreef:

  Wat een geweldig verhaal over je rijbewijs! En gefeliciteerd natuurlijk. :) Je schrijft altijd op zo’n leuke manier!

 25. Reggy schreef:

  Hahah heerlijk Aline. En yes man, eindelijk je rijbewijs gehaald. Ik weet precies hoe die opluchting voelt en fijn dat je meteen ook kan blijven rijden in nieuwe Fred. Gefeliciteerd. Powervrouw ten top.

 26. Vivian schreef:

  Jaaa, top om dit te lezen! Je bent absoluut een powervrouw, vooral doordat je gewoon lekker je eigen ding doet en dat bewonder ik enorm. Gefeliciteerd met je rijbewijs en je auto!

 27. Lise schreef:

  Hahaha, je schrijft echt zo leuk!

 28. Janneke schreef:

  Gefeliciteerd met je rijbewijs, stageplaats én Fred. 6e ronde amaaai, die haal ik nooit!

 29. Susanne schreef:

  oooh naar Engeland… damn zo gaaf. Heel veel plezier en wat schrijf je geweldig :)

 30. TypischWinnifred schreef:

  Wat schrijf je ontzettend leuk ! Eerste keer (bij toeval, sorry ;-)) op je blog en heel gaaf om je totaal eigen stijl te lezen. Je foto’s zijn prachtig en natuurlijk gefeliciteerd met je rijbewijs !

 31. Renate schreef:

  Wat super tof dat je naar het buitenland gaat. Weer een heel nieuw avontuur. Neem je de poekies mee of moet je deze helaas achter laten?

 32. Ja, duidelijk een powervrouw. Erg leuk geschreven!
  Gefeliciteerd met je rijbewijs en je eigen auto!

 33. Magali schreef:

  Hardop lachen om die 6e ronde. Wel echte restecp, is mij nog nooit gelukt. En je auto, heb je die toevallig in Enschede opgehaald? Volgens mij herken ik de achtergrond!

Laat een reactie achter