Weet je wat ik echt vet leuk vind?

29 maart 2015 - Persoonlijk

Dat het best wel vet goed gaat. Met mij. Met mijn fotografie. Zo. Ik mag het best eens hardop uitspreken, potverdorie. Op een avond terwijl ik sushi in mijn gezicht aan het duwen was met vriendje zat ik even hardop de dingen op te sommen die ik komende tijd ging / ga fotograferen. En dat waren er nogal wat.

Bij thuiskomst dook ik gelijk achter mijn laptop. Ik tikte de website van de Kamer van Koophandel in en voor ik het wist had ik een afspraak. Iets wat ik al zo gigantisch lang liep uit te stellen om meerdere redenen – heuj mijn fotografie is nog veel te nietig en te kneuzig om er een bedrijf van te maken, ik ben daar nog lang niet aan toe – fikste ik heel impulsief in 10 minuten.

De volgende dag kleedde ik me iets netter aan dan normaal want je weet maar nooit en stapte ik op mijn fietsje naar het KVK kantoor. Iets wat in mijn hoofd vet officieel en voor grote mensen was, was in werkelijkheid een lelijk bouwval maar het mocht de pret niet drukken. Bij de balie vonden de Hetty’s het bespreken van hun nieuwe kapper interessanter dan zo’n lange blonde troela die zich even in kwam schrijven zodat ze mooie plaatjes kan maken van mensen. En ook Annie die het klusje even moest klaren was mijn gegevens kwijt, maar na een half uur voelde ik me toch volwassener dan daarvoor. Toch mede mogelijk gemaakt door Annie:

Ik heb een bedrijfje. Een echte. Ik ben een ondernemer, een ZZP’er. Maar bovenal: een fotograaf.

Ik verdien geld met hetgeen waar mijn hart ligt.

Schermafbeelding 2015-03-29 om 00.07.43 1

En dat vind ik dus echt vet leuk. Nee, dat vind ik echt het allerleukste OOIT.

En weet je wat nog meer vet leuk is?

 • Een tijdje geleden werd ik benaderd door De Groene Meisjes. Je weet wel, van die hippe groene vegan lifestyleblog. Ik moest het nog even geheim houden (omg zhe pressure, ik en iets geheimhouden, maar het lukte) maar er zou een boek komen. Het contract moest nog ondertekend worden en er moest nog overlegd worden of een fotograaf van buitenaf mogelijk was, maar Merel en Jamie wilden mij als fotograaf. Je werk online zien is al zo gaaf, maar je werk gedrukt zien is serieus een droom die uitkomt. Echt, zonder grappen. IK VIND HET ZO LEUK. (MAAR OOK ZO ZO ZO SPANNEND.) Voor het boek ga ik samenwerken met Naomi. Die naam hebben jullie ongetwijfeld al vaker langs zien komen op mijn blog. Zhe Green Gurls zochten nog een grafisch ontwerpster en ik vind Naomi Heel Erg Leuk en ze is grafisch ontwerpster nou dus 1 + 1 = 2. En zo geschiedde.
naomi

Ik maakte deze foto van Naomi afgelopen zomer tijdens mijn heuze zomertour. Weten jullie ook weer even wie dat is.

 • Naast het boekennieuws ben ik ook sort of de nieuwe fotograaf van Creative Mornings Amsterdam. Creative Mornings is een gratis lezing één keer in de maand op vrijdagochtend. Inclusief een lekker ontbijtje. Alle creatievelingen uit welk vakgebied dan ook komen bij elkaar om te luisteren naar een inspirerende spreker en om onderling te netwerken. En daar maak ik dan weer plaatjes van. Voorheen werd dit altijd gedaan door On a Hazy Morning dus ik vind het best een grote eer dat ik het nu mag doen want hun fotografie is prachtig. Anyway, wie komt er een keertje kijken? (En met me kletsen?)
042

Afgelopen event werd er gesproken door Francesco Zorzi. Naderhand mocht ie lekker bij mij op de kiek, zie foto links.

 • Laatst stond er weer een heuze luffffshoot op de planning. Het weer was grijzig, de ochtend vroeg en de stad leeg. Een perfecte setting voor mooie sfeervolle foto’s. De lufshoot was als voorbereiding op een bruiloft die ik ga doen deze zomer. Een knap, verliefd, maar bovenal heel erg leuk stelletje dat net zo van eten houdt als ik poseerde voor mijn lens. Kan nu al niet wachten op de bruiloft. O en guess what, er staat niet één bruiloft op de planning, maar twee! Om te fotograferen bedoel ik he, dit stel gaat maar één keer trouwen. Ik vind het nog altijd een hele grote eer als ik mensen hun grote dag mag vast leggen. (En psssst, ga jij komende zomer trouwen en zoek je nog een fotograaf? Ik vind drie of vier bruiloften ook Heel Erg Leuk. [/zelfpromotie] )
kelly&gilles

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de 125 mailtjes die ik ontving na mijn oproepje voor twintigers, het feit dat ik een hele grote opdracht ga doen voor een zorginstelling, de losse aanvraagjes van mensen die mooie portretjes willen of gewoon koffie met me willen drinken en het feit dat ik laatst mijn heuze eerste echte offerte heb opgesteld.

Ik vind het te gek.

Dat ik al deze dingen mag en kan doen en ook nog eens fotografeer met een camera die ik afgelopen zomer heb kunnen aanschaffen omdat jullie allemaal massaal bij me op de foto wilden. En ik vertel dit niet allemaal zonder reden. Deze opsomming van vette dingen komt namelijk tot stand door maar één ding: mijn blog. Mijn papieren bootje. Ik besef me dat soms veel te weinig, hoe belangrijk mijn blog eigenlijk voor me is. En is geweest de afgelopen tijd. Als ik mijn blog niet had gehad had ik alle bovenstaande mensen nooit gekend, hadden zij nooit geweten van mijn bestaan en was mijn wereldje een stukje kleiner geweest. Dan had ik heel veel mensen die ik nu heb ontmoet, niet ontmoet. En zonder jullie, de allerleukste lezers evar bestond mijn blog niet. Dus eigenlijk is dit een soort van verkapt dankwoordje. Mijn bedrijfje groeit beetje bij beetje en dat vind ik dóódeng (want ik vertel het allemaal wel retedroog maar die onzekere Ali is er nog altijd, en die zal er ook altijd blijven) maar ook te gek. Ik wil dit gewoon even een keer luid en duidelijk gezegd hebben:

Dankjulliewel, awesome lezers!

(Joe, Aline, zijn er dan ook dingen die NIET goed gaan? Want dit is echt vet irritant. Ja hoor, m’n verdwenen onderkin groeit weer een beetje terug – want happy eater – en terwijl ik dit allemaal typ lig ik onderuit in een stinkoutfit op de bank met een zere voet omdat ik boos was tijdens het hardlopen omdat Runkeeper het niet deed en ik daarom tegen een lantaarnpaal aan schopte. (….) Het leven van een fotograaf gaat niet altijd over rozen.)

Reacties

 1. Iep schreef:

  Dit is geweldig! Wat heerlijk om te lezen dat je leven merendeels over rozen gaat! Wat fijn wat fijn wat fijn!
  Geniet! Geniet gewoon keihard! Want dat verdien je wel na al dat harde werken
  X

 2. Nena schreef:

  Gefeliciteerd met je bedrijfje! Leuk om te lezen dat het zo goed met je gaat!

 3. Kim schreef:

  Wat gaaf om te lezen dat een kvknummer hebt :-) jouw foto’s zijn ook prachtig!

 4. Kim schreef:

  En jij natuurlijk bedankt voor het delen je ervaringen met ons!

 5. Frédérique schreef:

  Ik geniet echt van je blogposts, en zeker wanneer het ook zo goed met je gaat!

  En ik kom heel graag een keertje met je kletsen, ofwel op een Creative Mornings meeting, (wat zijn de eisen om daar heen te mogen? moet je op de kunstacademie zitten of kunstenaar zijn? Dan moet ik nog even wat jaartjes wachten)
  of bij je bedrijfje

  • Aline schreef:

   Haha nee er zijn geen eisen voor zover ik weet :) Je moet er alleen wel snel bij zijn met inschrijvingen want het is dus voor een maximum mensen toegankelijk en het is vrij populair aan het worden!

 6. nina schreef:

  Wat super geweldig dat je gewoon kan doen wat je het leukst vind en daar ook nog eens je brood mee kunnen verdienen!!! En waarom moest nou juist die Tony’s Chocolonely daar liggen. Nu heb ik mega veel zin chocola (wat eigenlijk altijd het geval is hihi).

  Liefs, Nina

 7. Marjolein schreef:

  Wow super toffe en leuke dingen, je mag heul trots zijn op jezelf! En niet voor niets, want ik blijf je foto’s echt geweldig vinden :). Ben nu al benieuwd nar het boek van de Groene Meisjes en Aline en Naomi :D.

 8. Madam Elisa schreef:

  dit is toch allemaal super tof :) :) :)

 9. Joyce schreef:

  Echt zo verdiend allemaal! Van harte gefeliciteerd met je eigen bedrijf! Want nee, het is geen bedrijfJE. Daarmee doe je jezelf echt te kort!

 10. Simone schreef:

  wat gaaf! Gefeliciteerd!!! En heel veel succes met je bedrijf! Zo te lezen gaat dat helemaal goedkomen.

 11. Hedwig schreef:

  Woow wat ontzettend leuk allemaal! Heel fijn dat het zo goed gaat, zeker nadat je een paar blogs had geplaatst waarin het wat minder ging. Je mag echt heel trots zijn op jezelf :)

 12. Anieke schreef:

  Aline, ik vind jou zó inspirerend!

 13. Jelly schreef:

  Wat onwijs tof en leuk en geweldig en super dat het zo loopt! :)

 14. Hannah schreef:

  Ik vind dit zo leuk om te lezen, word er helemaal blij van. Maar je verdient het ook echt want je foto’s zijn prachtig. Gefeliciteerd met je – echte volwassenen – kvk nummer!

 15. Bente schreef:

  Wauw Aline, wat een mooie ontwikkelingen allemaal! Heel leuk om te lezen dat alles zo goed gaat! :)

 16. Merel schreef:

  Wij zijn ZOOOOOOO trots om jou als fotograaf te mogen hebben voor ons boek. Echt, wow, wat jij allemaal aan het bereiken bent is niet niks! En je verdient het, want je werkt er keihard voor en je hebt gewoon enorm veel talent. Kusjes!

 17. Alisa schreef:

  Super Aline! Je bent echt een inspiratie bron en voorbeeld voor mij! (of klinkt dat te heftig? Beetje wel, hè? Sorry!) Ga zo door! :D

 18. Ginny schreef:

  Wat ontzettend goed Aline! Gefeliciteerd met je echte eigen bedrijfje! Ik ben echt heel blij voor je.
  Je verdient het zeker, je bent supergoed in wat je doet. Je foto’s zijn altijd mooi en je blog is gewoon geweldig om te lezen, alleen al om de manier waarop je schrijft.

 19. Jennifer schreef:

  Super om te lezen en gefeliciteerd met je eigen bedrijf :D

 20. Wat geweldig voor je en gefeliciteerd met deze nieuwe stap :D!

 21. Anna schreef:

  Wauw, wat ben je goed bezig zeg! Niet normaal! Je mag toch echt wel heel trots op jezelf zijn :)! Ik vind je foto’s altijd zo prachtig (en ben best jaloers, ik zou ook wel zulke mooie foto’s willen maken) – super tof dat je er nu zoveel opdrachten mee binnenhaalt. En terecht ook, if you ask me!

 22. Eline schreef:

  Gefeliciteerd met je eigen bedrijf! Echt super gaaf dat je al deze leuke projecten mag gaan doen. Geniet ervan en you go girl!

 23. wendy schreef:

  Heerlijk om dit te lezen, geniet van alle dingen die goed gaan! Ik wordt er zelf altijd zo heerlijk enthousiast van haha

 24. Isabella schreef:

  Ahh WAUW, ik ben zo vet blij voor je! :)
  Geniet van alles wat je mag en kan doen, het lijkt me echt een droom om van je grootste hobby je werk te kunnen maken. Liefs

 25. Ilse schreef:

  Gefeliciteerd met alle geweldige opdrachten en dat je staat ingeschreven bij de kvk.
  Ik lees je blog al een tijdje en ik geniet er elke keer weer van, je prachtige foto’s en je leuke stukjes. En ik moest wel even lachen om het onderste stukje.

 26. Naomi schreef:

  Wat een gave dingen zeg!

  x

 27. Ellis schreef:

  Heel leuk! Je blogpost maakt me blij :)

 28. Mylene schreef:

  Wauw, wat ben je goed bezig. En gefeliciteerd! Tof dat je nu officieel een fotograaf bent. Ik durf het allemaal nog niet te doen hoor, haha. En wat heb je die Francesco lekker gefotografeerd zeg.

 29. Joyce schreef:

  Ah, wat leuk allemaal! Echt super leuk dat je gewoon kan doen wat je leuk vind! :)

 30. Iris schreef:

  Wauw, je bent zo goed bezig! Ik merk het zelf ook met mijn eigen fotografie. Het begint allemaal te rollen en daar kan ik zó gelukkig van worden! Ik ben heel benieuwd naar al je volgende opdrachten en projecten. Lekker doorgaan zo, you go girl!

  • Aline schreef:

   Fijn is dat he? Ik ben ook heel erg benieuwd hoe mijn nabije toekomst eruit ziet haha. Eerst al deze grote opdrachten maar eens succesvol afronden, dan durf ik weer verder te kijken!

 31. Femke schreef:

  Wat een enorm positief en heerlijke post, ik word er helemaal vrolijk van :) Super goed bezig zeg.

 32. Veerle schreef:

  Superleuk, echt wauw! Je verdient het ook echt. Ik heb je natuurlijk nog nooit in het echt gezien, maar je lijkt me echt zo’n persoon met wie je op zaterdagochtend een taartje kan gaan eten in de Hema en praten over niets terwijl het stiekem toch ergens over gaat. :)

  • Aline schreef:

   Hahahaha! Zaterdagochtend lig ik nog in bed te stinken maar taartdates in de middag zijn mijn favoriet. Om vervolgens toch nog niet uitgepraat te zijn en het maar voort te zetten naar een avondmaaltje ergens in de stad met wijntjes en lekker eten. (En dankjewel :D !)

 33. Hanne schreef:

  Wat fijn, Aline! :)

 34. Marieke schreef:

  Wat fijn dat het zo goed gaat!

 35. Hester schreef:

  Jeetje wat goed Aline! You’re going places, en terecht. Dat je nu je eigen bedrijf hebt is voor jou denk ik ook wel een soort bevestiging dat je werk echt goed genoeg is. Veel plezier en succes met al je opdrachten :)

  • Aline schreef:

   Die onzekerheid blijft er altijd denk ik, maar is niet erg. Houd me scherp ;) Maar dat er mensen voor me willen betalen (ieh dat klinkt heel viezig) is toch een fijne bevestiging inderdaad!

 36. Marjolijn schreef:

  Fijn fijn fijn!

 37. Malou schreef:

  Wauw Aline ik vind het zoooo gaaf voor je! Ik ken je niet persoonlijk maar volg je blog al.. altijd? Denk ik haha. En ja ik ben fan. Gefeliciteerd!

 38. Wat een super tof nieuws allemaal. Ik vind jouw foto’s ook helemaal bij de Groene Meisjes passen dus way to go!

 39. Andres schreef:

  Veel succes bij CreativeMornings en wat leuk dat je onze fotografie zo mooi vindt! Andres – On a hazy morning

 40. Kim schreef:

  Wat supergaaf allemaal Aline!

 41. Iris schreef:

  Wow, wat een toffe dingen allemaal! :) Leuk om te lezen dat je je eigen fotografiebedrijf bent begonnen. Ik weet zeker dat de opdrachten je zullen toestromen. Je hebt een hele eigen stijl waar ik elke keer weer van geniet! Bedankt dat je het met ons deelt :)

  • Aline schreef:

   Haha ik hóóp het! (Dat de opdrachten me toestromen.) Zou leuk zijn! En als ik het dan ook nog kan combineren met school ben ik intens gelukkig. Dankjewel voor je lieve woorden!

 42. Marleen schreef:

  Wat super mega gaaf allemaal!

 43. Mirna schreef:

  Wat super vet allemaal!

 44. Madeleine schreef:

  Wauw! Wat onwijs gaaf en inspirerend om te lezen! Je bent fotograaf :D gefeliciteerd! Je maakt echt prachtige foto’s met een heel eigen stijl. Veel plezier met alle toffe dingen die je mag gaan doen, you go girl!

 45. Hanneke schreef:

  Mooie ontwikkelingen! Verdiend, lijk mij zo!

 46. emily schreef:

  Wauw meis echt super goed nieuws allemaal! Echt heel blij voor je en raak nu ook best wel geïnspireerd en gemotiveerd!
  Ooit als ik ga trouwen dan mail ik jou :D

 47. Suuz schreef:

  Wat onwijs gaaf!!! geweldig nieuws! goed bezig kanjer!

 48. Mikki schreef:

  Ahhh gefeliciteerd Aline! Wat super goed!! Ga zo door <3

 49. Anne-Fleur schreef:

  Zo leuk allemaaaal! Ik ben echt zo benieuwd naar het boek van de Groene Meisjes, misschien wel stiekem het meeste omdat jij de foto’s gaat doen!
  Ik vind het ook heel erg leuk dat ik door jou blog jou heb leren kennen, en misschien kunnen we samen eens een onderkin-date houden waarbij we ze gezamenlijk laten groeien met taart en oreo’s.
  (ohja en de video natuurlijk)

 50. Tanya schreef:

  Wat ontzettend gaaf voor je! Je bent ook retegoed in wat je doet dus dat verdient beloond te worden (hoewel je dit natuurlijk allemaal zelf voor elkaar gevochten hebt dus beloond is misschien niet het goede woord). Ik vind het knap en inspirerend!

 51. Dineke schreef:

  Awh dit is zo awesome! Gefeliciteerd met je eigen bedrijfje en alles wat je tot nu toe bereikt hebt met je fotografie :)

 52. Lonneke schreef:

  Wat een heerlijk bericht om te lezen Aline. Het is je absoluut gegund en ik vind het ook allemaal niet meer dan verdiend. Je foto’s zijn prachtig! Geniet van je succes!

 53. Sonja schreef:

  jaaaaa wat leuk allemaal! die creative mornings lijken me super tof om een keer naartoe te gaan ook, wat mega goed dat ze jou daarvoor hebben benaderd! ik word er helemaal blij van om al die goede nieuwtjes te lezen haha

 54. Hillevi schreef:

  Ik vind dit ZO leuk om te lezen! Ik weet nog goed dat je je minder voelde (en ik trouwens ook) en dat we toen zeiden dat het allemaal goed zou komen… en tadaaaa, het gaat goed met Ali, maar volgens mij gaat het supah goed met goed met Ali. Ik word er helemaal blij van :D Ik ben echt blij dat je nu steeds meer ziet dat je het gewoon kan (maar die onzekerheid is ergens vast ook wel goed, want het gaat alleen maar beter met je)! Doei ik ga nu weer verder met diehard leren want we hebben niet allemaal het succes van Aline. Gapje.

 55. kelly schreef:

  Zo leuk! Je maakt ook prachtige foto’s! Dus helemaal terecht!

 56. Femke schreef:

  Ahww zo lief !
  Ik vind het zo leuk dat jij zo persoonlijk bent met je lezers, het geeft echt een fijn gevoel :)

 57. Femke schreef:

  Trouwens, als ik zo door de reacties scroll, kan ik me best voorstellen dat dat echt ontroerend is zeg, al die mensen die maar de tijd nemen om lieve berichtjes voor je achter te laten :) Maar meid, je verdient het hoor!
  Liefs Femke

 58. Aimée schreef:

  Wauw, je mag zeker trots zijn!
  De manier waarop je aan het einde nog even lekker relativeert vind ik heerlijk.

 59. Robbin schreef:

  Congrats met de company madame, keep up the good work!

 60. Sterre schreef:

  En wanneer kan ik je eigen bedrijf contacteren voor een paar mooie foto’s? Ik denk dat het tijd is dat ik mijn eigen dromen achter na ga (: en als ik nou een mooie foto kan laten maken als maybe een album cover bij jou…. ? haha lijkt me gaaaf!

 61. Demi schreef:

  Wat gaaf allemaal! Jij komt sowieso heel ver met je geweldige foto’s

 62. Ines schreef:

  Ik word zo blij van deze post :) Gefeliciteerd!

 63. Silvana schreef:

  Aaah, heerlijk om te lezen dit. Het is je ook zo gegund, je maakt práchtige foto’s! Ik weet in ieder geval wel wie ik (als ik ooit ga trouwen) als fotograaf voor m’n trouwdag ga vragen, hehe. (Nee maar echt, je staat op m’n lijstje.) Super fijn dat ’t zo goed gaat, echt een feelgood post dit. You go girl!

 64. Natasja schreef:

  Ah wat leuk om te lezen Aline! Ik ben een trouwe volger, die een beetje faalt in commenten *cough*, maar bij deze wilde ik toch echt even een lief berichtje achterlaten. Ik vind het namelijk zó tof voor je dat alles goed gaat! En al helemaal na je berichtje van laatst dat het juist wat minder ging. Toen dacht ik: ze is helemaal gek! Ze heeft zoveel talent, dat moet goed komen :) Maar goed he, tegen gevoel is niet altijd rationeel te discussiëren..
  Hoe dan ook, ik word er helemaal blij van om te lezen dat het nu allemaal op rolletjes loopt ^_^ Keep up the good work!! :D

 65. Anneleen schreef:

  Een dikke proficiat met je eigen bedrijf! :) wauw, doe je super goed!

 66. Marie schreef:

  Leuk om zo’n positief stukje te lezen! En je maakt echt hele mooie foto’s :)

 67. Wat tof om zoveel positiviteit te lezen! :) Gefeliciteerd met je bedrijf! Je foto’s zijn echt heel mooi. Nog veel succes met je projecten en zoals ik altijd zeg: “YOU GO GIRL!” :) Liefs! x

 68. Lizet schreef:

  Wat ontzettend leuk voor je! Geen wonder ook, want je maakt echt prachtige foto’s. Goed bezig! :)

 69. Jamie schreef:

  OMG, lekker late reactie haha. Ik gun het je echt super erg :) En ik heb heel erg veel zin om samen met jou & Naomi een tof boek te maken!

 70. Sabine schreef:

  OMG WOW WAAROM LEES IK DIT NU PAS WAT GEWELDIG!! GEFELICITEERD!

Laat een reactie achter