De lekkerste taart die ik ooit zelf heb gemaakt

7 februari 2015 - Eten

HIER IS HÉT RECEPT! Groetjes vanaf mijn bank waar ik marathons Homeland kijk en teveel tijd verspil aan Hay Day spelen en waarbij ik vooral heel erg vergeet om stukjes te typen. Maar hier is ‘tie dan eindelijk, hét recept voor mijn cheesecake met bastognebodem. Deze taart wil je maken, anders ben je gewoon een plezierhater. Ik was vorige week op de housewarming van Femke en daar viel hij bij iedereen in de smaak. Zelfs Femke – queen taarten – vond hem uberlekker. SCORE. Thomas had hem een keer mee naar zijn werk en zijn collega’s vinden me nu vanzelfsprekend helemaal top.

Dus ja, dan ben ik wel verplicht om hem hier te delen. Vooral ook zodat wanneer er zich eens een situatie voordoet waarbij ik zo attent ben geweest om de taart mee te nemen en iemand vraagt ‘joh, heb je ’t recept?’ ik heel casual kan zeggen: ‘check m’n blawgh maar‘.

Ik ben echt taartverslaafd geraakt de laatste tijd. Kreeg zelfs een taartrecept in mijn mailbox van een lezeres (hoi Anouk, vet lief!) die ik natuurlijk verplicht ben om te maken en o o o jongens waarom kan ik niet gewoon verslaafd zijn aan broccoli? Of aan spruitjes? Of een snelle stofwisseling hebben? Nog ernstiger, na het maken van een taart blijft er altijd een beetje roomboter over wat ik dan vervolgens royaal verdeel over vers brood. Ohhh guilty pleasure. En hoi vetrollen!

Goed, over tot de orde van de dag. Hetgeen waarvoor jullie deze blogpost open klikten. Het recept! Ik zeg alvast: SUPER simpel. Maar echt. Een perfecte zondagmiddagbesteding!

DW8A7566 lijngroot cheesecake lijngroot

Helaas niet vegan of clean of met gojibessen die geweekt zijn onder de volle maan maar doe vooral aanpassingen zodat het jouw ubertaart wordt.

ingredienten1 ingredienten2 ingredienten3 cheesecake copy1
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram Bastogne koekjes
  • 100 gram witte chocolade
  • 3 eieren
  • 600 gram roomkaas naturel – ik gebruikte monchou
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 150 gram suiker, en een beetje extra voor de cranberrysaus
  • 250 gram cranberry’s uit de diepvries
  • eventueel: 100 ml rode port
lijngroot cheesecake copy2

1. Zorg dat je boter op kamertemperatuur is. Vet een taartvorm in en verwarm je oven voor op 175 ºC. Ik deed mijn combi-magnetron oventje op 190ºC dus je moet even voor jezelf na gaan hoe sterk jouw oven is.

2. Heb je een keukenmachine? Maal dan de boter en de koekjes samen fijn. Heb je geen keukenmachine? Hoera! Dan kun je lekker je agressie kwijt.

DW8A7508

Doe de koekjes in een theedoek en sla erop met een deegroller. Maak ze zo fijn mogelijk. Kneed ze vervolgens samen met de boter.

Als je een mooie klont hebt verdeel dit dan over de bodem van je taartvorm en druk stevig aan.

3. Hak de chocolade in stukjes en klop de eieren los. Neem vervolgens een grote kom waarin je de chocolade, de roomkaas, het sinaasappelsap, de suiker en de eieren tot een gladde massa mixt.

DW8A7511

4. Schep dit mengsel in je vorm en bak je cheesecake in circa 50 minuten gaar. (En lepel lekker de restjes uit je beslagkom, DAT IS ZO LEKKER!)

5. Als je taart goed gebakken is haal je hem uit de oven en laat je hem iets afkoelen. Doe de cranberry’s in een pannetje, eventueel met port erbij voor een stroperige structuur, en wat scheppen suiker voor een lekkere zoete smaak. Kook totdat de cranberry’s helemaal kapot zijn en het echt een saus geworden is.

6. Laat de saus iets afkoelen en verveel vervolgens over je taart. Laat het weer in zijn geheel afkoelen.

7. Maak een foto, plaats hem op Instagram en tag mij (@alinaap) voor een gratis like!

lijngroot cheesecake copy DW8A7536 DW8A7592 DW8A7628

Reacties

  1. Marleen schreef:

    Ik. Moet. Dit. NU. Hebben.

  2. Rianne schreef:

    Ja, dié ga ik maken! Oh die ziet er zooo lekker uit!

  3. Anniek Verhooren schreef:

    Oh god, ik sta op het punt om nu nog naar de supermarkt te rennen om de ingrediënten voor deze taart te halen. Shit.

  4. Mies schreef:

    Ohhhohoohhohohh, fuck yeah! Dank u dank u, dit wordt mijn ultieme verjaardagstaart over twee weken. En nu heb ik zin in taart. Kwijl…

  5. Joyce schreef:

    Nu hoor ik dus zo’n lied wat Sharpay zingt in High School Musical… ‘I WANT IT AL!’

  6. Kim schreef:

    Ziet er lekker uit en zo klinkt het ook!

  7. Daniëlle schreef:

    Lijkt e echt lekker!!!

    Liefs

  8. Thuisfrontmrs schreef:

    Mjam!

    Daar gaat mijn ik-moet-salade-eten-en-naar-de-sportschool-want-ik-moet-nog-in-mijn-trouwjurk-passen-dieet!

    Thanks!

  9. Eva schreef:

    Ik heb dus net een cheesecake met blauwe bessen en crumble uit de oven gehaald en hij is nog te warm om te eten maar IK WIL HETTT

  10. Hanneke schreef:

    Ik maak zelf geen taarten, maar ik eet ze in principe wel op van anderen. :)

    Ziet er lekker uit!

  11. Lydia schreef:

    De lekkerste taart die je ooit hebt gebakken? Lijkt me helemaal waar, dit lijkt me ZO LEKKER! Ik heb dit artikel meteen maar even ge-saved op Bloglovin zodat ik het recept terug kan vinden zodra ik zin heb om het te maken. Wat waarschijnlijk al behoorlijk snel is. Geen woord aan overdreven. Heel erg bedankt voor het delen! :-)

  12. Emma schreef:

    YES, HET RECEPT!! Ik ga ‘m zeker proberen, can’t wait to eat ‘m hehe..
    X Emma

  13. Daphne schreef:

    Ik ging stúk om dat zinnetje over gojibessen die gekweekt zijn onder de volle maan! Hè, jammer weer hahaha. Maar, ziet er lekker uit! Gaat op mijn veel te lange lijstje met baksels die ik nog moet maken!

  14. Naomi schreef:

    Soms vraag ik me af hoe mensen het kunnen doen om taartrecepten in de avond te kunnen plaatsen. Ik vind het namelijk ook een prima besteding voor zaterdag nacht. Toch??? ♥ (en thanks want ik ben dinsdag jarig en jarig = 20 verschillende soorten taarten maken want lekker ;))

  15. ellen schreef:

    Oh super lekker lijkt dit me! ik wil hem graag een keer maken.

  16. Elisse schreef:

    Yummieeeeee, kaastaart is echt te lekker! Ik eet het vaak met speculaas op de bodem (en ken bastognekoekjes eigenlijk niet?) en dat is ook echt héél lekker!

  17. Lisa schreef:

    Het is maar goed dat ik geen oven heb. Shit…

  18. Ilse schreef:

    Ooheemgiee, die wil ik maken!

  19. Maartje schreef:

    Mijn god, dit lijkt me zo lekker!

  20. Miranda schreef:

    Dit ziet er echt super lekker uit, ik moet het proberen. Moet helaas wel even wachten tot dat ik bij iemand op bezoek ben met oven… Maar ik denk dat ik wel bij iedereen mag langs komen als ik zeg dat we TAART gaan maken ;-)

  21. Anneleen schreef:

    Yummie! Lijkt me heel lekker!

  22. Anne schreef:

    Gadverderrie, ik heb nog maar net ontbeten en ik moet mij al gaan voorbereiden op nog meer LEKKURS. Ik hol nù meteen naar de supermarkt om cranberries te gaan kopen. Doegdoeg

  23. Bente schreef:

    Oh dit lijkt me heerlijk! Mijn verjaardag zit er weer aan te komen dus dit recept is zeker een kanshebber om gemaakt te worden!

  24. Karlijn schreef:

    Oh, zo lekker! Chocolade maakt elke taart helemaal perfect. Maar voorlopig hoeft er niets gebakken meer te worden hier. Vanmiddag viert mijn moeder haar verjaardag met een high tea – en we hebben genoeg gebakken om twee weken lang cake te eten :’)

  25. Natasja schreef:

    Oooh, wat erg dat ik dit niet mag! Haha. Wel lekker om naar te kijken, mooie foto’s heb je ervan gemaakt. :-)

  26. annouska schreef:

    Hmm ik was net bezig met mijn boodschappen lijstje dus ik vul hem meteen even aan met deze ingrediënten ;)

  27. Arjanne schreef:

    Ahh… Ziet er heeerlijk uit! ‘De lekkerste taart die ik ooit zelf heb gemaakt’, dat moest ik wel bekijken!

  28. cheyenne schreef:

    oh oh ohhh, dit doet mijn cheesecake-lievend hart goed! klinkt heerlijk, ga ik snel eens maken. :)
    xo, cheyenne

  29. Madelon schreef:

    Ik ga NU een taartvorm kopen!

  30. Frederieke schreef:

    Dit ga ik maken! Nu. Meteen.

  31. Lonneke schreef:

    OMG, dit klinkt werkelijk hemels!
    Bedankt voor het delen, WHOOP!
    Liefs Lonneke

  32. Vera schreef:

    Klinkt geweldig. Ik ben volgende week jarig dus komt perfect uit ;)

  33. ines schreef:

    Amai dat ziet er zo goed uit!

  34. Nathalie schreef:

    omg deze ga ik maken!! Fijne uitleg, daar kan ik wat mee!

  35. Britt -Radianto- schreef:

    Ik moest echt lachen om die *hop hop hop* bij de foto met het stukje taart, haha. Het ziet er super lekker uit!

  36. Maai schreef:

    Dit is zooooo slecht voor de zwangerschapskilos maar ik MOET hem maken…..

  37. Linda schreef:

    Oh my goodness.. deze taart ziet er te verleidelijk uit <3

  38. Annelies schreef:

    Ziet er heerlijk uit, njummie!

  39. Ilse schreef:

    Wat doe je me aan?! Moet.Die.Taart.Hebben.Nu.

  40. Carmen schreef:

    Oh. my. god. Ziet er gewoon té lekker uit. Ik moet dit ook maken!! Liefs, X

  41. Inge schreef:

    Oooh kan iemand me deze taart naar Zweden sturen? PLIEES. Ziet er zo onwijs lekker uit.

  42. Mylene schreef:

    Zo, ik had hem al opgeslagen voor ik alles had gelezen. Sowieso dat ik deze binnenkort ga maken. My god.

  43. Jasmijn schreef:

    FRANKLIN! Deze taart ziet er heerlijk uit!

  44. Marlous schreef:

    Oh mjam! Met die mooie foto’s van jou ziet die taart er nog lekkerder uit. Heerlijk ook dat bord vol blokken monchou haha

  45. Anna schreef:

    YES, HET RECEPT! Hmm, wat ziet het er heerlijk uit! Ik ga dit zeker opslaan en zelf eens maken. Liefde voor cheesecake!

  46. alexa schreef:

    het ziet er dan ook wel echt heerlijk uit! leuke blog heb je!

  47. Isabelle schreef:

    Oh dat ziet er echt heerlijk uit, ga ik zeker maken!

  48. Saskia schreef:

    Ik heb hem vanochtend gemaakt en net geproefd; aaaaaaaaah hij is zooooooo lekker!
    Ik heb er ook nog witte chocola overheen geraspt.. Hij is toch al zo slecht haha.

    Dank dank voor dit recept Aline!

  49. Katrien schreef:

    Huh wat wat wat, hoe lekker ziet dit er uit?! Cheesecake is sowieso mijn favoriete taart, en deze ziet er echt perfect uit ook. Wil ik maken!!

  50. Lin schreef:

    Valt best mee hoe zondig deze is. Ik heb de ingrediëntenlijst even door zo’n calorieënberekenaar gegooid: het zijn 5.800 kcal. Als je hem hélemaal opeet dus he. En er zit ook nog fruit in, hartstikke gezond!

  51. Miriam schreef:

    *buigt* eeuwige dankbaarheid XD

  52. kelly schreef:

    Wat lijkt me dit heerlijk! En prachtige foto’s!

  53. Suuz schreef:

    wauw! HEMELS!

  54. Paul schreef:

    Dat is het nadeel van veel blogs lezen. Overal kom je taartrecepten tegen en ze lijken me allemaal lekker.

  55. francine schreef:

    Ik heb hem samen met een vriendin gemaakt en hij was ZO LEKKER

  56. […] begon allemaal bij de taart van Aline. Vanaf daar ging ik het eigenlijk alleen maar bergafwaarts. Zo kwam ik terecht bij de citroencake […]

  57. […] De cheesecake van de blog van Aline maken. En vooral het eten van deze cheesecake doet wonderen. Witte chocolade, bastogne koekjes, […]

  58. Sanne schreef:

    Haha, je schrijft zo leuk! ‘ Deze taart wil je maken, anders ben je gewoon een plezierhater’ en ‘helaas niet met gojibessen die geweekt zijn onder de volle maan’ haha.
    Lijkt me heerlijk hoor! Uiteraard ;). Maar ik geniet bij dit berichtje vooral van je tekst en je foto’s!
    Liefs

  59. Xoxo schreef:

    Ik heb hem vandaag gemaakt en hij is echt zo freaking delicious!! Bedankt voor het recept, ook namens mijn 2 vetrollen :)

  60. Marleen schreef:

    Ik heb ‘m eerggemaakt voor mijn verjaardag

  61. Marleen schreef:

    Ik heb ‘m eerggemaakt voor mijn verjaardag

    • Marleen schreef:

      Oeps, hier ging iets mis…

      Ik had ‘m eergister gemaakt voor mijn verjaardag van gister, en hij was GOD-DE-LIJK! Heb wel aardbeiensaus erbij gedaan, want ik houd niet zo van cranberry’s, maar zo was ‘ie dus ook errug goed te doen. Er is nog een stuk over, dus vanavond ga ik me weer even in de cheesecake-hemel wanen ;)

  62. Lyrinn schreef:

    Hoooo, ik heb zonet (eindelijk) deze taart gemaakt voor mijn verjaardag. En Aline, je hebt helemaal gelijk: lekkerste. taart. ooit. (Wel een echte caloriebom maar dat mag tussen haakjes.) Ik hoop dat er morgen nog een stuk over is voor het feest. Heb geen Instagram, anders kreeg je een foto :-)

  63. Jip schreef:

    Oh my! Deze taart is HEMELS!! Wat een verrukkelijke heerlijkheid! Dankjewel Aline!

  64. Lana schreef:

    Hi,

    Bedankt voor het recept!
    Hoe groot is de springvorm die je hebt gebuikt?

    Groetjes

Laat een reactie achter