Meer of minder chocolade?

27 maart 2014 - Eten

Meer meer meer! Oké even zonder politieke grappen, het chocoladegehalte op deze site was schrikbarend laag. Tijdens beoordelingsweken is dat het eerste waar ik naar grijp en het recept van Maura riep nog net niet mijn naam. Ik was ontroostbaar toen ik er laatst achterkwam dat de Limited Tony’s edition met kaneel, nootjes en kokos niet meer te koop was (althans, niet bij mij in de buurt). Dat was mijn favo!


Je begrijpt dus dat Maura mijn redder in nood was door dit recept online te gooien. Chocoladefudge met kokos, kaneel en amandelen. Kan het nog beter? Dacht het niet. Na mijn beoordeling afgelopen dinsdag was ik er wel even klaar mee, dus ik ben gelijk uit school naar de supermarkt gerend om in te slaan. Fudge gemaakt, in de koelkast gepleurd en gaan dutten. Toen ik wakker werd was het klaar. Ideaal zeg ik je. En iedereen kan dit maken, zelfs de grootste klunzen in de keuken want er kan amper iets misgaan. Heb vandaag een paar stukken fudge gevoerd aan studiegenoten en iedereen vond het heer-lijk. Ik quote: “wow, lekkerste chocolade die ik in tijden heb gegeten.” Missie geslaagd!

lijngroot

Chocoladefudge met kokos, kaneel en amandelen
à la Tony Chocolonely

lijngroot

Je hebt werkelijk bijna geen drol nodig, hier is ‘t lijstje: 

ingredient1 ingredient2 ingredient3 ingredient4 ingredient5 ingredient6

Mag ik een prijs voor het mooist fotograferen van kaneel evah?

lijngroot

En dan en dan en dan?

  • Smelt de chocolade, de roomboter en de gecondenseerde melk samen in een pannetje. Zet je vuur niet te hoog want dan brandt het heel snel aan. Ik twijfelde of ik het au bain marie zou doen (wtf is dat? klik) maar het ging best prima zo. Blijf vooral goed doorroeren.
  • Haal je pannetje van het vuur als alles goed gesmolten en gemend is. Roer je amandelen (die je in stukjes hebt gehakt), kaneel en kokos erdoor. Ik heb de dubbele hoeveelheden gedaan aan kokos en kaneel omdat ik dat lekker vind maar het is aan jou om dat te bepalen uiteraard. Het erdoorheen roeren ging een beetje moeizaam en het leek ook alsof het niet echt hechtte met de chocolade maar dit moet je even negeren.
  • Stop het in een blik, een ovenschaal of een andere vorm naar keuze die je hebt bedekt met een bakpapiertje. Strijk het glad met een spatel, druk het nog even goed aan en dit zet je in de koelkast.
  • Minimaal 4 uurtjes wachten… Tijd om te dutten, je huis op te ruimen, je nagels te lakken of uit je neus te peuteren.
  • KLAAR!
lijngroot

Tada!

blogpost1 blogpost2

Dit is niet de uiteindelijke hoeveelheid die je krijgt. Een heleboel bevond zich al in de buiken van Thomas en mij. Het leuke aan fudge is dat je eindeloos kunt variëren met verschillende ingrediënten. Hoe goed zou dit zijn met stukjes bastognekoek? Of met stukjes marshmallow? Of met stukjes kandijsuiker?

Geniet!

Reacties

  1. Nien schreef:

    Lijkt me lekker, maar mijn favoriet is de Caramel met zout van Limited Tony’s Edition. Die ga ik ook proberen te maken : ) Leuk dat het zo makkelijk te maken is!

  2. nina schreef:

    oh hongerrrrr

  3. cheyenne schreef:

    hmmm… zou ik dit vanavond eens gaan maken… lekker!
    xo, cheyenne

  4. Mariette schreef:

    Hmm ik krijg nu wel zin in chocolade…

    Liefs, Mariette

  5. Suzanne schreef:

    Whoaaaaa LEKKER! Dit receptje ga ik opslaan! Jummie

  6. Karlijn schreef:

    Kijk én nu is je blog helemaal af. Want zeg nou zelf, wat is een blog van Aline nu zonder chocolade ;) Grapje hoor, maar mijn hemel wat ziet dit er heerlijk uit. Ik was van plan vanavond ‘gezond’ te eten, maar als ik dit zie ga ik zometeen snel naar de winkel voor deze ingrediënten. Je wordt bedankt he?! ;)

  7. Maudeleine schreef:

    Wauw, dit klinkt zooo goed.. Alleen ben ik niet zo’n hele grote fan van kokos, maar zoals je al zei kun je hier eindeloos mee variëren.. Ik sla dit receptje even op :-)

  8. Dianne Overbeeke schreef:

    Omg, dit ziet er echt heerlijk uit!! Ik wil het zo opeten!!

  9. Nena schreef:

    Hmm lijkt me heerlijk! Na mijn tentamens misschien maar eens maken

  10. Jessica schreef:

    OMG dat wil ik maken. ♥♥♥

  11. Karlijn schreef:

    Ik ben niet zo’n amandelfan maar met marshmallow lijkt me echt heerlijk :)

  12. eline schreef:

    Wheee….Nu krijg ik automatisch trek in CHOCOLAAA

  13. Sabine schreef:

    Ohhh yes, geef!!

  14. Marinthe schreef:

    Ik ga stuk om je politieke grap!

  15. Maura - YLT schreef:

    AAAAAH wat leuk dat je ‘m gemaakt hebt! Ik wist gewoon dat jij beoordelingsweek had haha ;)TE lekker he. Ik kon niet meer stoppen met eten.

    Issie al op? Fiets anders nog even langs haha. Ik ga snel weer een nieuwe batch maken.

  16. Anne schreef:

    SERIEUS. Ik heb dit nodig :’) Ziet er echt te lekker uit!

  17. Lotte schreef:

    Oeh, dat ziet er lekker uit! Zeker een recept om te onthouden en eens uit te proberen. Jammie. :)

  18. Kim schreef:

    Haha, ik moet altijd zo lachen om de manier waarop jij schrijft. Zo leuk! Ik hoor het je al zeggen, terwijl ik je niet eens persoonlijk ken haha.

    Ziet er lekker uit! Ik hou alleen niet van amandelen en kokos, helaas.. Ik ben wel een chocolade monster!

  19. Allicia-Maria schreef:

    Mmmm, ziet er heerlijk uit! Benieuwd hoe het smaakt ook. xx

  20. Nienke schreef:

    Hahaha om je politieke grap schoot ik echt in de lach (en dat terwijl ik op de bank zat te mokken). Hoezee!

  21. Olga schreef:

    Looking gooooood!

  22. Joni schreef:

    Ooeeh dat ziet er heerlijk uit! Ben heel benieuwd naar de smaak.

  23. Jade schreef:

    Heb je wel eens arretjes cake gemaakt?
    Dat is serieus het lekkerste wat je ooit geproefd hebt! (niet de variant met koffiepoeder, dat smaakt nergens naar.)
    Bij de meeste recepten staat het er niet bij, maar je kan er ook kokos door doen, of er over heen.
    Probeer het een keer en geloof me, je word verliefd op arretjes cake

  24. Ines schreef:

    Oh my god dat ziet er TE lekker uit!

  25. Hannah schreef:

    Ik ben de grootste sukkel ooit door dit met belachelijk veel honger te lezen, maar oooh wat lijkt het me lekker. Al ben ik over het algemeen niet eens een kokos-fan.

  26. Jana schreef:

    Ik heb nog nooit tony’s chocolade gegeten, want dat hebben ze hier in België volgens mij niet? *snik* Maar kokos vind ik sowieso vies dus die smaak zou ik aan me voorbij laten gaan hihi :) maar kaneel en nootjes klinkt heel goed, dus dan laat ik de kokos lekker weg nah.

  27. Lisa schreef:

    Aw shit, dit had ik echt niet moeten lezen… :p

  28. Liliane schreef:

    Ik ben heel benieuwd wat voor soort keukenprinses jij bent (of niet).
    Verder wil ik dit als ontbijt, ok?!

  29. Anoeska schreef:

    Whaaaaaá dat ziet er lekker uit!

  30. Sabrina schreef:

    Aah dit is zo lekker lijkt me!!

  31. Marleen schreef:

    Ooooooh, dit klinkt zo lekker. fijn dat er weer chocolade op jouw site is!

  32. Chantalia schreef:

    Ik had al zo een zin in chocolade, maar niets in huis. Nu wil ik echt naar de supermarkt rennen, want het ziet er veel te lekker uit ;)

  33. Marjolein schreef:

    Oh my oh my, wat ziet dat er perfect uit! Lekker hoor, dit ga ik snel maken.

  34. Anna schreef:

    OMG! Het is dat ik net oreocheesecake gemaakt heb…. Morgen weer een nieuwe dag haha :)

  35. Indira schreef:

    Omggggg dat moet ik proberen!

  36. Anne Solveig schreef:

    Hmm! Dat klinkt heerlijk!

  37. Sanne schreef:

    Briljante post en briljant recept! Altijd meer chocolade, bruin, wit, zwart – ik discrimineer niet haha!

    Ik denk dat ik de boter dadelijk eens ga vervangen door kokosvet en de gecondenseerde melk door kokoscream. Wordt het nog bijna gezond van..

  38. Angela schreef:

    Damn, gelijk dit artikel maar even geliked!

  39. Maartje Anna schreef:

    Oooh lekkurrrr! En wat heb jij een mooie bordjes!

  40. Mikki schreef:

    Aaaaaaaaah ik ga dit in het weekend maken.

  41. Marcella schreef:

    Wauw, dit lijkt me echt goddelijk! Ik heb het recept opgeslagen, ik wil dit absoluut nog eens maken! Top ook voor de visite, een fijn feestelijk tintje. Yum!!

Laat een reactie achter