Paperboats presents: De Nationale Chocoladetest

7 september 2013 - Eten

Hallo ik ben Aline en ik ben grootverbruikster chocolade. Chocolade is de reden waarom ik besta, waarom ik op deze wereld ben gezet. Als iemand me vraagt wat ik meeneem naar een onbewoond eiland is dat chocolade. Ik vind het dan ook retejammer dat je er zo dik van wordt want het liefst at ik elke dag een reep. Omdat ik mezelf inmiddels expert kan noemen vond ik het tijd voor een chocoladetest. Ik heb maandenlang gezocht naar een perfect testpanel hiervoor.

Na een zeer selectieve auditie ben ik tot het volgende testpanel gekomen:

Testpanel

Bestaande uit niemand minder dan ikzelf. Want ikzelf weet als geen ander hoe chocolade hoort te smaken. Samen met compagnon Thomas vorm ik dit testpanel, want Thomas weet als geen ander welke chocolade hij moet kopen als ik weer eens met PMS op de bank lig.

Ook heb ik een notaris aangewezen, zodat hij ervoor kan zorgen dat alles eerlijk verloopt, er niet stiekem chocolade onder de tafel verdwijnt of dat er wordt omgekocht. Ik stel u graag voor aan de notaris:

Notaris

Let’s begin!

lijngroot Kilttt

Côte D’Or – KiLT Melk (het lijkt haast wel bReEzeRtaAl)

Algemene indruk
We bijten het spits af met deze chocolade die ergens onderin een verstopt vergeten hoekje ligt van het supermarktschap. Een beetje zoals vroeger wanneer je als laatst werd gekozen met trefbal. Deze chocola is alsof er een chocoladeletter in een chocoladeletter is gesmolten. Een beetje vreemd. Er staat een sneeuwvlok op de verpakking, maar als je de chocolade proeft snap je niet echt waarom. De chocola is zacht, gaat tussen je tanden zitten en je koelt er al helemaal niet van af. Nee, we zijn niet onder de indruk van deze chocolade. Zo weinig onder de indruk zelfs dat het testpanel vergat een foto te maken van de chocolade uit zijn verpakking. Net als vroeger, wanneer je werd vergeten met trefbal.

Prijs: €1,86
Ijsgehalte: 0/5

0

Eindcijfer: 5,5

lijngroot Crispello
Milkacrispellobordje

Milka Crispello

Algemene indruk
Thomas zegt: Een uitmuntende combinatie van chocola, iets krokants en dan weer chocola, smelt in je mond, maar dat kan ook komen doordat het erg zachte chocolade is, net alsof je een voorgekauwde boterham met Nutella zit te eten, maar dan op de beste manier mogelijk!
Aline zegt: Waar is de Crisp van Ello? Nergens te bekennen. Het is alsof je een hap chocoladepasta neemt met een stuk oude broodkorst. Misschien kan het ook komen door het feit dat ze zich al een middag in onze boodschappentas bevonden. De binnenkant proeft naar nep Nutella. Ook vind ik de 100 verpakkingsmaterialen een beetje overdreven en jammer voor het milieu. Ik sla even over.

Prijs: €1,99
Smeuigheids-factor:
  5/5

5

Eindcijfer: 6,8

lijngroot Crunch
Crunchschotel

Nestlé Crunch

Algemene indruk
We weten niet zo goed wat er zo kraakt maar hopen dat het niet onze tanden zijn die het begeven na zoveel chocolade. De reep ziet er leuk uit, daar kunnen andere merken nog wel wat van leren. Verder is de chocola vrij simpel. Niet heel spannend, maar ach, chocola blijft chocola dus vies is het niet. Alleen een beetje saai. De prijs is leuk, de reep ziet er leuk uit maar daar is ook alles mee gezegd. Dit is geen favorietjesmateriaal. Lekker laten liggen dus.

Prijs: €0,99
Kraakfactor: 4/5

4

Eindcijfer: 5

lijngroot Hersheys
Hersheysbordje

Hershey’s Cookies’n’Creme

Algemene indruk
Deze reep gooiden we in ons karretje omdat de verpakking er zo leuk uitziet. En vrij onbekend ook. Hoe het smaakt? Instant wegsmelten met de witte chocolade. In het witte zachte landschap zitten her en der lekker kleine stukjes koek verstopt. Deze chocolade vraagt erom om in de melk te worden gedipt en dat terwijl het niet eens een koekje is! Ja, we zijn fan. En dames en heren, heeft u de prijs al eens bekeken? Negenennegentig cent! Daar koop je tegenwoordig niet eens meer een zakkie sla voor.

Prijs: €0,99
Koekjesgehalte: 5/5

5

Cijfer: 8

lijngroot Milka Oreo
Milkabordje

Milka & Oreo

Ben je ongesteld? Opgelet. Deze reep is voor jou gemaakt. Dit is een droom van iedere vrouw die uitkomt: Oreo in combinatie met de beste chocolade op aarde: Milka. Ook als je niet ongesteld bent is deze reep erg smakelijk hoor. Het smaakt erg naar koekjes dus ook bij deze chocolade krijgen we zin om het in de melk te dopen. Helaas is het glas melk niet bijgeleverd dus daarom krijgt de koekjesclassering van deze reep een 4 in plaats van een 5. Oreo is niet met veel dingen te combineren en over het algemeen vinden we Oreo ook niet bijster spannend, maar in combinatie met chocola is het een feestje in je mond. Maar Milka kan het dan ook nooit verpesten. Ik hoop nog altijd op een paarse koe op mijn balkon.

Prijs: €0,99
PMS-factor: 4/5

4

Cijfer: 8,5

lijngroot Pralie
Zeebanket

Zeevruchten – Pralinés Supérieurs

Algemene indruk
Dit is een gevalletje ‘vonden we achterin de keukenkast afkomstig uit het kerstpakket van drie jaar geleden’. Niet echt natuurlijk. Gewoon vers gekocht. Deze chocolade heeft geen intro nodig denk ik. Als echte zeevruchten zo zouden smaken zouden we verhuizen naar de zee. Naast het mooie uiterlijk ook een prachtige, machtige binnenkant die oh-zo heerlijk tussen je tanden blijft plakken. Als het kon was de doos nu leeg geweest, maar dan was de test snel afgelopen helaas. Een perfecte traktatie voor je collega’s, je buurvrouw of je tante die eens per jaar langskomt.

Prijs: €1,79
Misselijkheidmakendgehalte: 4/5

4

Aline wil een 4 geven want ze is inmiddels een beetje misselijk. Thomas is enthousiast en wil het liefst een 10 geven. We schakelen notaris Franklin in. Misselijkheid is geen goede factor om chocolade te beoordelen dus Thomas beoordeelt in zijn eentje.

Cijfer: 9

lijngroot Rittersport yoghurt
Ritter yoghurt bordje

Rittersport – Yoghurt

Algemene indruk
De verpakking beweert dat hij makkelijk te openen is. Nou, kom je daar even mooi van een koude kermis thuis! Als de verpakking eindelijk open is is de reep al in stukjes gebroken. De buitenkant ziet er veelbelovend uit. Melkchocolade, altijd goed. Bij de eerste hap wordt je getrakteerd op lekkere zachte chocolade zoals je gewend bent van Ritterspot. Maar net op het moment wanneer je aan het genieten bent komt er een zuivelridder op je afgeslopen die een lading zure yoghurt door je neus duwt. Alsof iemand een zure bom in de reep heeft verstopt. Het is een smaak waaraan je moet wennen want ik (Aline) vond hem de tweede hap best prima te doen. Het proeft als gesmolten frozen yoghurt.

Prijs: €0,99
Frisheids-factor: 2/5

2

De eerste hap cijfer: 4. De tweede hap cijfer: 6.

lijngroot Ritterspot pepermunt
Rittersportschoteltje

Rittersport – Mint

Algemene indruk
Thomas: WAAROM BESTAAT DIT. Net als After Eight, snap ik niet dat mensen dit überhaupt lusten. Als ik zoete meuk wil, wil ik zoete meuk, niet een pepermuntblaadje verstopt in een reep chocola. Was het maar een blaadje, deze pepermuntmassa blijft helaas nog langer in je mond hangen dan de smaak van tandpasta.
Aline: THANK GOD DAT DIT BESTAAT. Dit is dus de lekkerste chocolade ON EARTH. Als ik Milka Caramel niet meetel maar die mocht niet meedoen in de test van de notaris omdat ik deze te vaak heb gehad en dan een voorkeursbehandeling zou geven. Ik ben verliefd om de combinatie mint – chocolade. Deze chocolade is de reden waarom ik leef. Dit is heerlijke pure chocolade met vloeibare pepermuntmassa. Ik houd ervan.

Prijs: €0,99
Frisheidgehalte: 4/5

4

Cijfer Thomas: 1
Cijfer Aline: 10
Gemiddeld eindcijfer: 5,5

lijngroot Tony
Tonyschotel

Tony’s Chocolonely Melk Noga

Algemene indruk
Aline: Tony Chocolonely heeft me een beetje laten schrikken met hun Salted Caramel. Favoriet van velen, ik vind hem raar. Omdat Tony Chocolonely een goed merk is verdiende het een tweede kans. En ik was blij verrast.
Thomas: Weer iemand die denkt leuk te zijn door dingen in de chocola te verstoppen, in dit geval noga die tussen je tanden blijft plakken.

De chocolade van Tony is eigenlijk altijd goed. Heerlijk van smaak, goed formaat repen, leuke verpakking en de chocolade zelf ziet er ook geweldig uit. De noga is even een worsteling met je tanden en misschien over een tijdje ook met je tandarts, maar ach, dat moet je er maar voor over hebben. Dit is Toblerone maar dan 10 keer beter.

Prijs: in de bonus bij Appie voor €1,99
Feelgood-factor: 4/5

4

Cijfer: 8,5

lijngroot

Verkade
Verkadeborjde

Verkade Chocolade – Cappuccino

Algemene indruk
Een chocoladereep met cappuccinosmaak. Dat leek ons wel wat! Zou het smaken naar verlepte Merci chocolaatjes of naar verse ambachtelijke koffiebonen? Bij het openen van de verpakking kregen we hoop. Wit met melkchocolade? Bij het nemen van een hapje verdween deze hoop als sneeuw voor de zon. Oude cappuccino. Merci die ietwat gesmolten is. Hoewel de kleurcombinatie een lust voor het oog is zou ik deze chocolade niet proberen in combinatie met melk en suiker. Automatencappuccino is beter. Deze chocolade is ideaal voor als je schoonmoeder langs komt en je verder niks in huis hebt. Pluspuntje: deze chocolade is wel Fair Trade.

Prijs: €1,10
Koffieleutgehalte: 2/5

2

Cijfer: 6

lijngroot Swiss
Sinaasappelbordje

Swiss – Noir Orange

Algemene indruk
De verpakking ziet er onwijs leuk uit met gouden letters en schattige bergjes. Ook waren we erg benieuwd naar die 72% cacao wat de verpakking belooft. Dit viel helaas een beetje tegen.
Aline: Hoewel ik de eerste hap erg verrast was, was het bij de tweede hap alsof je een pure chocoladeletter met stukjes sinaasappelschil van vorig jaar zit weg te werken. Het heeft een heel chemisch nasmaakje.
Thomas: Ik ben al niet fan van donkere chocolade en als ze er dan ook nog eens rare dingen doorheen gaan gooien hoeft het niet zo van mij.
Het was niet heel vies, maar ook niet heel bijzonder. Jammer, want extra pure chocolade kan zo lekker zijn! Ach, een 6. Voor de moeite. En omdat het Fair Trade is.

Prijs: €1,29
Vitamine-factor: 1/5

1

Cijfer: 6

lijngroot

Panel22

Aan de uitslag van deze test kunnen geen rechten worden ontleend.
Namens het Paperboats Testpanel en de notaris F. R. Anklin.

Reacties

 1. Curly Creative schreef:

  Hahahah omg ik heb echt weer zo moeten lachen hé. Heerlijk hoe je dat opschrijft ik denk dat ik graag voor de milka oreo zou gaan :D

  <3 liefs

 2. Anoeska schreef:

  Haha super leuk geschreven weer! Ze zien er bijna allemaal lekker uit, ik ben ook echt chocolade gek en ga er door deze test zeker een paar proberen. :)

 3. Natasja schreef:

  Hahahaha, briljante post! Ik neem jullie tips ter harte wanneer ik in de supermarkt voor het chocoladerepenvak sta ;-)

 4. Petra schreef:

  Ik sla dus morgen de sportschool over hè! Ik lig nu zoooo in een deuk dat de buik abs er spontaan in schieten. Heerlijke bijwerking. Vind dit t beste artikel ooit. Voor t eerst dat lezen over chocolade leuker is dan t eten.

 5. Jana Vmh schreef:

  Al die chocolade en merken! :) Zo’n leuke post, echt een plezier om te lezen :) x

 6. Eline schreef:

  Heel leuk artikel! Je ziet ook dat je hier een extra effortje voor hebt gedaan haha. Helaas heb ik er niets aan, ik lust enkel chocolade in een chocolademousse of een moelleux.

 7. Marloes schreef:

  Milka Oreo ahhh ik eet niks anders meer sinds het in de schappen ligt.

 8. Noor schreef:

  Haaaahaha wat een heerlijk artikel. Ik blijf hangen in een bulderlach na de sluipende zuivelridder met zure yoghurt. En ik heb m’n zinnen nu gezet op Tony melk met nougat. Wáár is die avondwinkel met uitgebreid chocolade-assortiment als je ‘m nodig hebt?

 9. Liese schreef:

  Haha, wauw wat een leuk artikel!
  Lijkt me fantastisch om te doen ook (:
  By the way: normaal moet je die eerste chocolade (met dat ijsvlokje op) eerst in de koelkast leggen voordat je het opeet. (of dat is toch hoe wij dat doen ;p), smaakt in ieder geval stukken lekkerder zo!

  Liefs, Liese

  • Renate schreef:

   Idd, Kilt hoort absoluut vanuit de koelkast te komen. Ik ben altijd dol geweest op Kilt maar de supermarkten bij mij in de buurt hebben ze al jaren niet meer :'(

   • Lilly schreef:

    Hier in België hebben we cote d’or zero. Die moet je ook in de ijskast doen, misschien is dat de nieuwe Kilt? Die heb ik eigenlijk nooit gezien hier, zero bestaat dan weer al best lang.

 10. Nanda schreef:

  Oh ja die hersheys is goed te doen! Leuk om zo te lezen voor het slapen gaan, heb hard op gelachen :) nu heb ik alleen wel zin in chocolade, bedankt. ;)

 11. Nem schreef:

  Die kleine Milka hoort wel te Crispen hoor! Goed idee, 30 euro aan chocola uitgeven ipv een middagje naar de dierentuin :p

 12. Nem schreef:

  Ps: Die Typmachien!
  Pps: Je moet je eigen chocoladekringloop beginnen!

 13. Sabrina schreef:

  Dit is de leukste post die ik ooit op je blog gelezen heb, heeeel leuk!

 14. Mirthe schreef:

  Wat een geweldig stukje, haha. Ik stem voor de Tony Chocolonely!

 15. Masha schreef:

  Ge-wel-dige post! De chocoladefreak in mij kan dit heeel erg waarderen!

 16. Laura schreef:

  Hahahahahaha, wat een héérlijk artikel. Nu heb ik trek in chocolade natuurlijk

 17. Lore schreef:

  Oreo-Milka is echt zo lekker. Van Ritter Sport moet je de witte chocolade met hazelnoten eens proberen. So good! Die zou van mij direct een 10/10 krijgen :)

 18. Farah schreef:

  He maar waar is de grote chocolade reep van de euroshopper van 33 cent?! De lekkerste van al!
  Maar ja, ik ben dan ook geen diehard chocolade liefhebber, misschien ligt het daar aan. ;)

 19. Jennifer schreef:

  Mijn favoriet is die van Cadbury, alleen jammer dat het moeilijk aan te komen is.

  Ga die Milka-oreo reep zo maar eens uit mijn koelkast vissen om te proberen :D

 20. Iris schreef:

  Hahahahaha jaaaa ik werd er echt vrolijk van <3 Uit dit rijtje is die met pepermunt denk ik mijn favoriet. Maar milka/oreo is ook zoooo lekker. Het allerbeste vind ik eigenlijk die XL Milka reep met een koekje erin. Die koop ik altijd tijdens tentamenweken, lekker misselijk in vreten zodat ik de stress niet meer voel (nee, geen goede strategie, maar ik leer het nooit).

 21. Natasja schreef:

  Hahaha hilarisch dit! Het ziet er in ieder geval naar uit dat jullie veel lol hebben gehad.

 22. Leen Philips schreef:

  Hahhhahahahah dit is echt zo geweldig!!! Zo’n artikel heb ik nog nergens gelezen, echt super tof dat je dit hebt gedaan!

 23. Lieze schreef:

  Hahahaha, geniaal!

 24. Kimberly schreef:

  Ik geniet altijd zo van je blogs, hahahaha! Je bent echt geweldig! Ik krijg nu zoveel zin in chocolade! milka oreo is echt de perfect chocolade als je maandelijkse ‘feest’ weer om te hoek komt kijken. Maar zeevruchten.. die hebben mijn hart voor altijd gestolen! <3

 25. Bettie schreef:

  hahaha leuk dit! Ik vind trouwens die after eight chocolade juist wel lekker! Ik vind het wel super jammer dat ik zag dat er in de milka oreo hazelnoten zitten en daar ben ik best allergisch voor. ;(

 26. Beautydagboek schreef:

  Oh my god, wat heb jij veel chocola getest! Ik ben ook verslaafd aan chocolade, ik kan het wel iedere dag eten. En dat doe ik dus ook gewoon ;) Leuk geschreven!

 27. Floor schreef:

  Jeetje, wat een enorm uitgebreide chocolade test! Zelf heb ik ook al ondervonden dat de Hershey’s en de Milka Oreo zo ongeveer de lekkerste chocola van de wereld is. En natuurlijk het zeebanket niet te vergeten.

 28. Anneloes schreef:

  De volgende keer hebben jullie vast een derde testpersoon nodig voor chocoladeposts? ;)

 29. Ella Nola schreef:

  Super geinig! En ik ben jaloers, want je hebt volgens mij nu weken chocola in je keuken liggen en ik niet ;)

  • Aline schreef:

   Ja we hebben echt een huge voorraad nu. :’) Ik wilde het eigenlijk weggooien maar dat vond Thomas zonde. Nu moet ik constant mezelf in bedwang houden om niet alles in een keer op te eten. Moeilijk moeilijk moeilijk.

 30. Marjolein schreef:

  Ik HOU van Crispello! Ik zou die echt een 10 geven ;) Ik vind dit echt een leuke test, nu weten we in ieder geval welke speler we NIET moeten kiezen voor trefbal :p

 31. Maartje schreef:

  Wat een geweldige blogpost & foto’s! Ik zat echt hardop te lachen achter m’n computer :-)

 32. Mandy schreef:

  Hahahahahahaha wat een heerlijk artikel!
  Misselijk nu?

 33. Debby schreef:

  LOLOLOL die foto’s :’DDDDD hahahahaha. Geez. Dat zou ik echt allemaal niet op kunnen hoor. Maar hee, smaken verschillen toch? Ik houd er wel van als het eerlijke chocola is, dan smaakt ie drie keer zo lekker. Heb je ook die fairtrade van de AH al eens gehad? Ik kreeg laatst van een collega 95% pure chocolade. Jezus, wat is dat droge hap zeg! Ik snap dat er zoveel suiker enzo aan wordt toegevoegd, echt niet te vreten. Maar zij vond dat echt lekker….

 34. Iris schreef:

  Hahahaa geweldig! “Notaris Franklin” haha! Nu heb ik echt zin in chocola.

 35. Anne schreef:

  Hihihi briljant!! De eerste foto is al vrij geniaal. En yum! Nu krijg ik dus zin in chocolade – maar dat eet ik niet want ik ben aan het lijnen. Enzo. ;-)

 36. HAHAHAHA god o god, stelletje idiootjes bij elkaar. Ik heb nu echt ZO’N ZIN IN CHOCOLADE dankjewel.

 37. tineke schreef:

  Oh, wat heb ik nu veel zin in chocolade…. Vooral die van tony’s chocolonely!

 38. Lilian schreef:

  Hahaha geweldig geschreven weer! Ik heb nu echt zo’n honger en zin in chocolade..

 39. Ine schreef:

  Wow, wat hebben jullie jezelf opgeofferd :) Zoveel chocolade, hebben jullie die allemaal op 1 dag gegeten?!
  Zeer leuk geschreven!!

 40. Robbin schreef:

  Waard voor meest idiote stel gaat naar jullie, met heel veel liefde leukerds!

 41. Marleen schreef:

  Oh oh, deze review moet ik niet aan mijn vriend laten lezen… de milka oreo ligt hier vaak trouwens,errug lekker!

 42. Fenne schreef:

  Leuke test!
  ik ga tegenwoordig voor 70% + chocolade, het liefst met iets van nootjes in Mmmm

 43. Romee schreef:

  Haha heel leuk!! waarom ben ik nou allergisch voor chocola :’)

 44. Manon schreef:

  Chocola is de bomb , je zou dit recept eens moeten proberen ;), ik wou altijd al een ultieme vieze, druipende chocolade taart maken. met dit recept lukt dat http://www.ah.nl/allerhande/recepten/900664/mississippi-mud-pie
  echt een leuke test trouwens :)

 45. Sylvia schreef:

  Haha, prachtig. En handig ;)

 46. Karlijn schreef:

  Haha, wat een leuke post. Ik denk dat ik voor de Hershey’s ga :)

 47. Desi schreef:

  Nou Aline, complimentjes voor jou. Dit is één van de leukste posts die ik ooit gelezen heb. Af en toe heb ik gewoon hard op moeten lachen door je geweldige schrijfstijl. En tegelijkertijd kreeg ik opeens heel veel honger en opeens had ik totaal geen eetlust meer. Echt een geweldig leuk stukje en ook nog eens super origineel. Liefs

 48. Jessy schreef:

  Oee la la chocola! Wat een toffe blog heb je.
  Wat houd ik toch van bloglovin en wat ben ik blij dat iemand het met mij eens is dat de stukjes oranje spul genaamd sinaasappelschil niet in hemelse chocolaatjes horen. Ten minste, dat concludeer ik uit jullie puntentelling haha! Maar Fair Trade is altijd goed!

  Liefs, Jessy

 49. Mariette schreef:

  Haha super leuke test. Ik zeg vaker doen!

  Liefs, Mariette

 50. Dagmar schreef:

  In 1 woord: geweldig dit :D

 51. Ilse schreef:

  Wat een geweldig stuk! Ik heb je blog zojuist ontdekt en ga je zeker volgen. (En ik ga morgen gelijk op zoek naar die Rittersport mint!)

 52. Remii schreef:

  whahaha F.R. Anklin

 53. Anouck Plume schreef:

  hahaha wat een geweldig artikel! zo grappig geschreven!
  Ik denk dat als ik zo boodschappen ga doen dat er een bescheiden reepje chocolade in mijn mandje beland (of twee)

 54. Cloë schreef:

  Wauw, echt zo leuk! Haha, wil ik best ook wel is doen :)

 55. Femke schreef:

  AAAHW Notaris F.R. Anklin! <3 !!!
  Ik heb echt hardop zitten lachen om deze post. Mocht je in de toekomst nog testpanels willen doen, ik doe graag met je mee! :O (L. houdt niet van 'zoete meuk', boeee. En een kaas-testpanel vind ik stom.) Wat dacht je van een taartjestestpanel?

 56. Elisse schreef:

  Haha, jullie zijn hilarisch! De notaris is zo’n schattig knulletje!

 57. Geertrui schreef:

  Crispello vanille is lekkerder als die met chocolade in :D

 58. Mikki schreef:

  Nu wil ik chocolade

 59. Olga schreef:

  Haha, het hield nooit weer op! Jullie moeten wel misselijk geweest zijn na deze proeverij. Alhoewel je natuurlijk wel wat gewend bent. Mijn vriend vindt after eight het lekkerste wat er op deze aarde bestaat, dus de mint chocoladereep moet ook maar eens naar ons huis komen. Ik hoop dat onze poezen het papier van de reep dan net zo leuk vinden om mee te spelen als de individuele papieren hoesjes waar de after eightjes inzitten…

 60. Lima schreef:

  Wat een superleuk en grappig stuk! Die aftereights begrijp ik ook niet zo goed? Wat een combinatie.

 61. Olivia schreef:

  Super leuk en grappig geschreven. Ik lachte me echt rot (in m’n hoofd, dan.) Nu heb ik zin in chocolade, maar ik houd me in.

 62. Barbara schreef:

  Hilarisch stuk dit! En ik ga het zeker gebruiken tijdens mijn ‘period’ (want behalve dan, eet ik nooit chocola haha). En oja, ik lach nooit hardop als ik iets lees. Behalve bij jouw stukken, dan grinnik ik HARDOP.

 63. Jana schreef:

  Mijn favoriete chocolade is van Côte d’Or, maar dat is een belgisch merk dus ik weet niet of jullie dat hebben in Nederland? :)

 64. Natasja schreef:

  ik denk dat jij een keertje de mint m&m’s moet proberen!

 65. Alisa schreef:

  Haha, echt een leuke test! Wat een leuke blog is dit trouwens en je maakt ook hele mooie foto’s!

 66. Evey | Style Spy schreef:

  Ik kwam via Mandy de Roo op je blog omdat ze dit stuk zo leuk vond. En ik heb gelachen hoor, tof!

 67. […] en ik hebben de zware taak op ons genomen en gingen de uitdaging aan. Eerder testte Aline al chocola voor ons uit, en beoordeelde ze de Limited Editions van Tony Chocolonely. Maar voor dit speculaasgeweld waren er […]

 68. Marjolein schreef:

  Volgens mij zijn wij twee handen op een dikke chocoladebuik, mijn favoriet is ook Milka caramel (ik noem hem liefkozend ‘caramello’) en I loooove after eight haha. Gelachen om deze test, leuk geschreven!

 69. Bréanne schreef:

  GEK!
  Ik ben zo ontzettend verzot op de cote d’or kilt!
  Mij maakt het niks uit dat je er niet koud van word of wat dan ook, ik vind hem echt ontzettend lekker!

Laat een reactie achter