Steel de show met Pasen: cheesecake met chocolade en rood fruit

Van Japan maken we even een kleine omschakeling. Later nog meer foto’s en meer verhalen over het meest magische land, oh man zó veel om te vertellen. In de tussentijd kan ik jullie vast wel verblijden met een fijn receptje om nog even last minute indruk te maken op je familie tijdens de paasbrunch.

Of gewoon voor jezelf op de bank gewikkeld in een fort van tachtig dekens terwijl je Netflix bingewatcht. Tipje trouwens voor een hele mooie serie (die helaas niet op Netflix staat maar ehm, Torrents zijn je vriend. Doe maar net alsof ik dit nooit gezegd heb); This is Us. Janken geblazen.

(Ik moest trouwens heel erg gieren om deze tweet.)

Bakken is voor mij ontspanning. Het is even mijn hoofd verzetten na een pittige dag. Verstand op nul, wat ingrediënten hakken en direct resultaat hebben van je inspanning. In dit geval een overheerlijke cheesecake-chocoladetaart met rood fruit en een bodem van een gigantische chocolate chipcookie. Succes gegarandeerd. Het originele recept komt van Linda Lomelino en zij is een (mijn) bakheldin.

Zoals jullie van me gewend zijn is mijn taart alles behalve #healthy en #clean.

 

Wat heb je nodig?

Cookiebodem

Boter voor het invetten
75 gram boter
75 gram gemende chocolade (bijvoorbeeld puur en melk)
150 gram patentbloem (kan ook gewone bloem)
2 el cacao
een snuf sout
een snuf bakpoeder
115 gram lichtbruine suiker
een snuf vanillesuiker
1 ei

De taartvulling (roomkaasvulling)

200 gram pure chocolade
200 gram melkchocolade
300 gram roomkaas (bijvoorbeeld monchou)
45 gram kristalsuiker
2,5 eetlepel sterke koffie
350 ml slagroom

Rood fruit (ik gebruikte frambozen maar je kunt elk fruit gebruiken wat je lekker vindt)
Poedersuiker voor het decoreren

Wat ga je doen?

De bodem

1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius. Vet een springvorm van +- 18 centimeter in.
2. Smelt de boter (kan gewoon in de magnetron) en laat afkoelen. Hak de chocolade in stukjes.
3. Meng de bloem, cacao, het zout en de bakpoeder in een kom.
4. Meng de gesmolten boter, suiker en vanille in een andere grote kom. Voeg het ei toe en klop even door. Zeef vervolgens het bloemmengsel van stap 3 boven je botermengsel, doe de gehakte chocolade erbij en kneed met je handen tot een deeg.
5. Vorm een mooie bodem in je springvorm en bak deze +- 20 tot 25 minuten. Hij komt niet volledig hard uit de oven, dit hoort zo. Je bodem wordt nog harder naarmate hij afkoelt.

De taartvulling

1. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat een beetje afkoelen.
2. Klop de roomkaas, suiker en de koffie romig. Dit gaat het beste met een elektrische mixer omdat roomkaas best wel stevig is. Roer vervolgens de gesmolten chocolade erdoor.
3. Klop de slagroom en spatel het door je chocoladebeslag tot een egaal mengsel.
4. Stort dit bovenop je afgekoelde cookiebodem en maak de bovenkant mooi met een spatel. Dek af met een stukje folie en laat het minstens 4 uur in de koelkast staan totdat de vulling stevig is.
5. Decoreer met poedersuiker en rood fruit.

Geniet!

Reacties

  1. Elke schreef:

    Woaahhhh ik wil dit!!!!!!!

    1. Aline schreef:

      En? Gemaakt? :D

  2. Angélica schreef:

    Oh men deze foto’s, major fotografiegoals hoor <3 En het ziet er echt heerlijk uit! Maar de laatste keer dat ik heb gebakken is vele jaren geleden. Ik ben helaas niet zo geduldig en raak al moe van het idee dat ik mijn minikeukentje in 5 minuten in een zwijnenstal heb veranderd (dat kan ik ja) en dat dan dus allemaal moet gaan opruimen. Haha, zwaar leven. MAAR. De foto's zijn echt heel erg mooi dus dat wilde ik even zeggen <3

    1. Aline schreef:

      Hahahaha ohhh herkenbaar van dat mini-keukentje! 2 huizen hiervoor bestond mijn aanrecht uit 1 vierkante meter en had ik ook nooit zin om iets te maken. En thankssssss! <3

  3. Linda schreef:

    DIE FOTO’S! Nu wil ik het gelijk eten <3 Vooral dat zeefje met de poedersuiker op de zwarte achtergrond, prachtig…

    1. Aline schreef:

      Ahh dankje! Heb er extra m’n best op gedaan haha :)

  4. Anna schreef:

    Wat een héérlijke foto’s! Ga dit receptje gelijk even overschrijven voor mijn “probeer” boekje… Geweldig! Liefs

    1. Aline schreef:

      Leuk! Laat je ’t weten als je hem maakt? :D

  5. moois van mie schreef:

    Wat! een! ongelooflijk! mooie! foto’s!

    1. Aline schreef:

      Dankjewel!! :)

  6. kaylee schreef:

    WAT EEN GEWELDIGE FOTO’s! Het is dat ik al spullen in huis had gehaald voor een bananencake maar anders…

    1. Aline schreef:

      Oehhh maar bananencake is ook lekker <3

  7. Karlijn schreef:

    Ik vind een gezonde taart tien keer niets, een taart hoort gewoon lekker te zijn met veel slagroom, creme of wat dan ook. Zoals deze dus, nu al verliefd op. X

  8. Anna Maria schreef:

    Oh wouw wat ziet dit er heerlijk uit.

  9. Liza schreef:

    Deze ga ik onthouden om een andere keer indruk te maken. Wat klinkt dit te lekker.
    Fijn Pasen!

  10. Inne schreef:

    Oh, dit ziet er zo ontzettend lekker uit! Ik ga het receptje zeker bijhouden! nog een fijn Pasen! X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog via e-mail