Een berg fijne filmpjes

18 augustus 2014 - Film

Toen we in Londen waren stapten we per ongeluk een veel te hip winkeltje binnen. Gevuld met designspullen, totebags all over the place, de hipste notitieboekjes en de meest hipsterige koffie. Ik ontdekte de tijdschriften en we sloegen voor kilo’s in. Thomas blij omdat hij mooie tijdschrift-designs kan bekijken, ik blij omdat ik mooie fotografie kan bewonderen. Eén van die tijdschriften was Kinfolk.
(Bron foto in de header: kinfolk.com)

Ik had Kinfolk hier en daar voorbij zien komen in blogland en als iets voorbij komt in blogland weet je dat het goed is. Een poosje lag het tijdschrift te verstoffen maar tijdens een lange treinrit naar een fotoshoot besloot ik het er eens bij te pakken. Ik werd meteen ingepakt door de geweldige fotografie en kon alleen maar denken ik wilde dat ik zo goed was. Kinfolk is een tijdschrift met een grote focus op eten maar houdt zich ook bezig met fotografen, designers, schrijvers en andere artiesten

Omdat ik zelf besloot filmpjes te gaan maken begon ik een zoektocht naar inspiratie. Op Twitter kwam Naomi met het Kinfolk kanaal. Hooooohhh het perfecte tijdschrift maakt ook nog eens perfecte filmpjes. Feest, confetti en unicorns. Ik ben voorlopig even zoet. Geniet je mee?

An Ode to Summer
Ohhh dit filmpje is zo fijn en vooral zo sfeervol! Het begin is nogal kijk mij arty drinken uit m’n glazen pot (what’s up met die potten toch? Wat is er mis met een gewoon drinkglas) en m’n broodje inpakken in papier (???) maar vanaf ongeveer 1.20 wordt hij heel erg fijn met hele mooie muziek. Dit is denk ik wel mijn favoriet van alle Kinfolk filmpjes.

Kinfolk Saturdays: Swimming in Wild Waters
Mooi in al zijn eenvoud.

Dinner for two
Tafeltje dekken met stilstaande beelden wat heerlijk rustig kijkt. De players van dit account zijn wel vet irritant trouwens. Als je door wilt spoelen (wat ik kan begrijpen, mijn concentratieboog is ook niet zo groot) gewoon even op je pijltjestoets duwen.

Kinfolk Recipe: Classic Pesto
Zelfs kookfilmpjes weten ze op een geweldige manier in beeld te brengen.

Kinfolk Magazine: Issue 2
Een filmpje van 2 jaar oud om toentertijd hun tweede issue aan te kondigen. Ik houd van die sfeerbeelden. Kan er uren naar kijken.

Als je hier meer van wilt zien kun je naar hun Vimeo account gaan.

lijngroot

Ik ben wel benieuwd of jullie nog tips hebben in mijn grote zoektocht naar mooie filmpjes. Ik houd van esthetische, fotografische beelden en diepe kleuren begeleid door mooie muziek. Als je iets weet waarvan je denkt dat ik dat absoluut moet zien geef dan even een gil in de comments. :)

Reacties

 1. Evelien schreef:

  Leuke filmpjes zijn altijd fijn. Weet niet meer waar ik dit filmpje voor het eerst gezien heb maar tekens ik het zie, wil ik meteen naar buiten met mijn camera :).

  https://www.youtube.com/watch?v=ASBcPC15J_Y&feature=share

 2. Jaa filmpjes zijn leuk! Thanks voor dit, weer fijne inspiratie. Ik maak zelf ook wel filmpjes, voornamelijk op reis. Zou er wel meer willen maken maar ik denk altijd: waarover dan? Zo interessant is mijn leven niet, haha. Binnenkort toch maar eens een poging wagen.

 3. Mariët schreef:

  Jaaaaa Kinfolk is zo fijn. <3
  Ik vind zelf deze ook heel mooi:

  https://www.youtube.com/watch?v=YsgP8LkEopM

  Is heel anders dan de Kinfolk filmpjes, maar vanwege de prachtige natuur etc wel waanzinnig om te zien.

 4. Naomi schreef:

  Wauw, wat een mooie filmpjes! Hier houd ik van ;)

 5. pauline schreef:

  Ik moest huilen bij het eerste filmpje, om tijd die vliegt, omdat ik het gevoel heb dat ik niet gelukkig ben

  • Aline schreef:

   Ah :( Weet je ook waardoor het komt? Dat je je bewust van bent is rot maar misschien ook een goede eerste stap naar verandering?

   • pauline schreef:

    ik denk het, onder andere doordat ik afgelopen jaar ben gestart aan de unief maar ik weet niet zeker of ik daar wel in de juiste richting zit enz. Ik ben altijd zo jaloers als ik je blogposts lees waarin het enthousiasme voor je keuze qua studierichting ervanaf spat ;)

    • Aline schreef:

     Dat heeft bij mij ook even geduurd hoor. Ik heb ook eerst 223908 andere studies gedaan (en niet afgemaakt) voordat ik durfde te kiezen waar mijn hart lag. Ik ben intens gelukkig met mijn keuze maar ook ik lig soms jankend in bed met een mental breakdown, dus het is niet altijd zonneschijn in huize Paperboats :) Hoort er allemaal bij. Hoop dat je er snel achterkomt wat jou gelukkig maakt! Dat verdient iedereen.

 6. Yentl schreef:

  Jamie Swarbrick is echt één van mijn favorieten die je wel leuk zal vinden denk ik.

  https://www.youtube.com/watch?v=Hl2nGkesqmE&list=UUYwQJap18Jx__TB56LBIVaA

 7. Noelle schreef:

  Mooie filmpjes. Soms wekken dit soort filmpjes meer emoties op dan het meest dramatische verhaal.

 8. Anouck Plume schreef:

  Ik ben echt verliefd op Kinfolk!

 9. francine schreef:

  Ik vind vaak mooie filmpjes via Brekend.nl of Demilked.com

  http://brekend.nl/2014/08/01/adembenemend-zo-zag-je-alaska-nog-nooit/

 10. Kim schreef:

  Hun maken inderdaad hele leuke filmpje! ^_^

 11. Esmé schreef:

  Wauw super mooi, zeker goede inspiratie! Het aller aller moeilijkste aan het maken van filmpjes vind ik wel om mooie passende muziek te vinden.

 12. Debora schreef:

  Het is geen pot het is een mason jar!!!!!!
  Haha nee sorry, maar kan me zo aan die dingen ergeren.

  Wel mooie filmpjes! Lijkt me best moeilijk om zo’n sfeer te creëren.

 13. Styling Note schreef:

  Ik hou van zulke filmpjes! Lief dat je ze deelt

 14. Deze bewaar ik voor als mijn inspiratie op is!

 15. Cath schreef:

  Heerlijk. Met een hoofdletter H.

 16. Daphne schreef:

  Via een vriend klikte ik op dit filmpje. Prachtig. Je wil meteen een fiets kopen en door Chili gaan rijden. Hoop dat jij hem ook kan waarderen. http://vimeo.com/102315188

 17. Linda schreef:

  Ik had dit artikel opgeslagen en ik was het weer helemaal vergeten totdat ik toch ging kijken en wauw… Prachtige filmpjes! (ook die in de reacties gedeeld worden trouwens!) De muziek maakt het helemaal af… Het eerste filmpje ontroerde me.

Laat een reactie achter