We gingen naar New York en dat zag er zo uit

Bijna vier maanden geleden is het alweer dat Thomas en ik naar de andere kant van de Oceaan vlogen. We namen een taxi naar onze Airbnb in Brooklyn en ik gilde het bijna uit bij de eerste keer zien van gele schoolbussen. De taxichauffeur moest wel denken dat we gestoord waren.

Overdonderd waren we. Door alle drukte, hectiek, de grootsheid, de hoeveelheid én diversiteit mensen, de snelheid van de stad en de meest fantastische skyline. Ik zal het moment nooit vergeten dat we op de eerste avond door Brooklyn liepen – ondanks de jetlag stuiterend van enthousiasme – en we voor het eerst Manhattan zagen opdoemen. Of dat we de volgende dag om zes uur ’s morgens over een verlaten Brooklyn Bridge wandelden terwijl de stad die nooit slaapt zelfs nog moest ontwaken.

En dan het éten. Ohhh dat eten. Ik kan er úren over praten en heb bij thuiskomst iedereen foto’s van ons eten laten zien, als een moeder die foto’s van haar baby laat zien waar niemand op zit te wachten. Eten uit alle streken, met invloeden van over de hele wereld. De asociaal grote pizza’s die heel de tafel in beslag nemen. Verse bagels op iedere straathoek, besmeerd met de állerlekkerste creamcheese. Donuts zoals je ze nog nooit gehad hebt, ter grootte van je hoofd.

Je voelt je in deze stad zo groots en tegelijkertijd zo verschrikkelijk nietig. Deze plek moet je gewoon één keer in je leven meegemaakt hebben, of je het nou verschrikkelijk vindt of juist aanbidt. Hier worden dromen gemaakt maar ook verwoest.

Als je ooit de kans krijgt om te gaan: doe het. Je krijgt er geen spijt van. Om je een beetje extra te overtuigen: ik maakte weer een filmpje. Dompel je even voor 1.46 onder in New York door mijn ogen.

Kun je het filmpje niet zien? Klik dan hier.

Reacties

 1. yvonne schreef:

  Je foto’s zijn zo gaaf. En je filmpje echt prachtig. Ik geniet daar altijd zo van!

  1. Aline schreef:

   Ahhh dat vind ik echt zo leuk om te horen, thanks <3

 2. Eline schreef:

  Wat een ontzettend mooi filmpje, dat doe je steeds weer zo goed. Ik krijg echt het gevoel alsof ik eventjes daar was. Nu wil ik ook op vakantie, haha. Dat eten snap ik heel goed, dat lijkt me echt fantastisch.

  1. Alien schreef:

   Dankjewel! <3 en ohhh ja dat eten, ik raak er niet over uitgepraat so don't get me started hahahaha

 3. Susanne schreef:

  Wauw, heel mooi filmpje! Love it!

 4. Arjanne schreef:

  Ahh wauw, je filmpje is zo mooi! Misschien zijn alle taxichauffeurs al wel gewend aan het (bijna) gegil van toeristen bij het zien van gele bussen, ik zou in ieder geval hetzelfde hebben gedaan! ;) En al dat eten, klinkt heerlijk en geweldig!

  1. Aline schreef:

   Hahaha vast wel! Al die gekke Europeanen die hun eerste Amerika-shock beleven, moeten ze gewend zijn :D

 5. Lieve schreef:

  Wat geniet ik van jouw blogs! Een tijdje geleden samen met mijn vriend onze trip naar New York geboekt voor in november. Eerste keer.
  Net jouw filmpje groots op de tv afgespeeld en tegelijkertijd je blog hardop voorgelezen. Alsof we er al zijn. Echt heel mooi geschreven en gemaakt, ik hoop dat wij ook zulke mooie beelden mogen zien.
  Groetjes, Lieve

  1. Aline schreef:

   Oh dit vind ik echt heeel leuk hahaha! Jemig, helemaal op de tv afgespeeld in iemands woonkamer :D

   Als je tips nodig hebt mag je me altijd een mailtje sturen! (Ik heb vooral veeel eettips haha!)

 6. Vivian schreef:

  Ahh zo mooi om te zien! Ik ben een flink aantal jaar geleden naar NY geweest en het was absoluut awesome, hoop dat ik ooit nog een keer kan gaan!

  1. Aline schreef:

   Ohh ik wil ook weer ja! Hoop ook dat ik ooit weer t geld bij elkaar kan krijgen om te gaan!

 7. Emma schreef:

  Wauw hé wat gaaf. Die foto’s, dat filmpje<3 Ik hoop zeker nog eens naar NY te gaan, het lijkt me zo'n fascinerende stad!

 8. Eva schreef:

  PRACHTIG <3 Ik was vorig jaar in mei voor het eerst in NYC en hoop volgend jaar terug te gaan. Zo gaaf en zoveel te zien!

  1. Aline schreef:

   Thanks girl! En jaaa ik wil ook terug, liefst gisteren <3

 9. Anna Maria schreef:

  Weer een prachtig filmpje!!! En foto’s.

  1. Aline schreef:

   Dankjewel! <3

 10. Jessica J. schreef:

  Ik heb tranen in m’n ogen door je filmpje. Zo onbeschrijflijk mooi. Wij zijn er in december/januari drie weken geweest en ik heb zo’n ontzettende heimwee naar die geweldige stad.

  1. Aline schreef:

   Ahhhh!!! <3 En wauw drie weken, wat een luxe! Lijkt me fantastisch om zo lang te kunnen gaan, dan kun je ook dagen inlassen waarop je lekker weinig doet om een beetje bij te komen. Ik kwam echt doodmoe terug haha (ook een beetje de jetlag natuurlijk)

 11. Julia schreef:

  Oh weer zo’n mooi filmpje! Bij jouw filmpjes heb ik altijd het gevoel dat het een begin is van een film waar ik nog wel twee uur naar zou kunnen kijken. En New York is heerlijk! Ik ben er in 2012 geweest (jeetje, dat is gewoon alweer vijf jaar geleden!) en ik wil heel graag nog een keer terug!

  1. Aline schreef:

   Ahh dat vind ik echt een groot compliment, thanks <3 En, doen zodra je de kans krijgt!!

 12. Silke schreef:

  New York is een stad die mij op de één of andere manier niet echt aanspreekt, maar jouw filmpje doet me zowaar zin krijgen om er naar toe te gaan…

  PS: in één van de shots sta je onder het straatnaambordje van Lispenard Street, dat een grote rol speelt in A Little Life, één van de mooiste boeken die ik de voorbije jaren las. Echt een aanrader!

 13. Lottes Anekdotes schreef:

  Ik was in maart voor de eerste keer in NY en door je foto’s en filmpjes herbeleef ik alles weer. Zalig :)

 14. Anouk Martens schreef:

  Ik ben veel bezig met fotografie en de laatste tijd wil ik weer meer doen met film. De filmpjes die ik op deze site vind zijn een grote inspiratie voor mij. Hele mooie site!

 15. Liza schreef:

  Ooh wat zijn je foto’s weer prachtig! Wauw!

 16. Sanne schreef:

  Oh nu heb ik nog meer zin om naar New York te gaan! Wat een mooie foto’s :) Ik ga half november voor het eerst naar New York, in m’n eentje. Ik kan niet wachten!

 17. Rianne schreef:

  Heeeule late reactie; maar práchtige foto’s en films maak je! Ik neem dit even heel goed in me op als grote inspiratie voor als ik naar LA ga!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog via e-mail