Op de foto!

Hoi knappe mensen! Het moment is dan eindelijk daar. Ik slinger mijn camera weer om mijn schouder, ik neem mijn allerbeste humeur mee in mijn tas en ik kom naar je toe om je op de kiek te zetten! Wil je graag bij mij op de foto? Awesome! Lees dan even rustig deze blogpost door.

Precies een jaar geleden lanceerde ik mijn allereerste grote kom-bij-Ali-op-de-foto-zomeractie en het liep storm! Wellicht lees je pas een paar weken / maanden mee op mijn blog en heb je geen flauw idee wie ik ben, of kom je hier zo even binnenvallen omdat je buurvrouw / achternicht / collega mij getipt heeft om bij me op de foto te gaan. Ok, even bij het begin beginnen.

Wie ben ik dan wel niet?

Buiten de zomer om studeer ik fotografie op de kunstacademie. Documentaire fotografie, welteverstaan. Dit is een HBO opleiding en ik doe daarom heus meer dan alleen plaatjes schieten. Maar! Laat mij dat plaatjes schieten nou juist zo fijn vinden. Daarom spendeer ik mijn zomer aan het fotograferen van leuke mensen, lufshoots en hier en daar een bruiloftje. Mensen blij maken met mooie foto’s van zichzelf is het leukste wat er is.

DW8A9987

Zo blij ben ik dan. Als mensen blij zijn met hun foto’s.

Hoe ziet zo’n fotosessie er dan uit?

Een fotosessie duurt 1,5 a 2 uur. In de meeste gevallen spreken we af op jouw favoriete plek naar keuze. We kunnen bijvoorbeeld een wandeling maken door het centrum van een mooie willekeurige stad en af en toe even stoppen op mooie plekjes om wat foto’s te maken. We kunnen wandelen over de heide met dezelfde insteek of we drinken thee met koekjes bij jou thuis. Het is jouw feestje, jij bepaalt. Als je echt geen flauw idee hebt waar je op de foto wilt kan ik je daar natuurlijk bij helpen. Een andere optie is om met je lover op de foto te gaan. Dan mag je ongegeneerd klef doen en dan huppel ik wel een beetje achter jullie aan. Klinkt leuk, toch?

Maar, ik ben niet fotogeniek!

Bij mij op de foto gaan is lekker laagdrempelig en ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat je op je gemak bent voor mijn camera. Ik heb dan ook niks aan het excuus “ik ben helemaal niet fotogeniek” want iedereen is fotogeniek. Echt, heus.

foto1

Wat kost die grap?

  • Een individuele portretshoot is €100 inclusief BTW, exclusief reiskosten.
  • Een loveshoot (dat klinkt erger dan het is, met andere woorden: gewoon leuk met je lover op de foto) is €140 inclusief BTW, exclusief reiskosten.

Tot en met 15 juli reis ik doordeweeks gratis. In het weekend en na 15 juli komen er reiskosten bovenop het bovengenoemde tarief.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een paar gezellige uurtjes met mij, natuurlijk.
  • 20 á 30 foto’s met zorg nagewerkt, op hoge kwaliteit zodat je ze zelf kunt printen op posterformaat én boven je bed kunt hangen.

Je kunt de foto’s natuurlijk ook gewoon gebruiken als nieuwe profielfoto voor je Facebook of LinkedIn, voor je eigen blog of voor op de kast bij opa en oma. Ik streef ernaar om maximaal 2 weken na de shoot de foto’s in je mailbox te bezorgen.

Trouwens, ik woon Schubbekutteveen. Dat ligt aan het einde van de wereld. Kom je dan ook naar me toe?

Als ik 3 uur moet reizen waarvan vijf keer overstappen op een streekbus die twee keer per dag komt, de boot en de brommer van de lokale postbode dan is het misschien handiger om op een voor ons beide centrale plek af te spreken als je niet perse in je hometown op de kiek hoeft. Maar dat kunnen we gewoon overleggen natuurlijk!

En België dan?

Vorig jaar heb ik twee leuke Belgjes gefotografeerd! Ik woon in een hele leuke stad dus je kunt er ook gewoon een uitstapje Utrecht van maken zoals zij toen deden. Maar treinritjes naar bijvoorbeeld Antwerpen zijn ook prima te doen vanuit mijn woonplaats. Houd dan wel even rekening met bijkomende reiskosten.

034 blog2

Ik ben nog steeds niet overtuigd. Waar kan ik meer werk zien?

Je kunt rondkijken hier op mijn blog of je even een breuk scrollen op mijn portfolio (die nodig een nieuw jasje nodig heeft maar zie dat maar even door de vingers).

Heb je een limiet aan fotosessies?

Soort van, ja. Dit jaar wil ik het wel binnen de perken houden omdat het vorig jaar zo hard liep met de aanmeldingen dat ik het niet meer kon bijbenen. Ik wil mensen snel hun foto’s kunnen afleveren en ik wil iedereen dezelfde energie kunnen geven. Ik sluit de inschrijving wanneer ik vind dat het genoeg is. Ik heb geen specifiek aantal in mijn hoofd maar als je er snel bij bent weet je zeker dat je verzekerd bent van een plekje. ;) No pressure verder.

Ja blablabla ik weet allang dat ik op de foto wil!

Mooi! Vet leuk! Ik laad mijn accu vast op en maak mijn geheugenkaartje leeg. Vul jij dan onderstaand formuliertje nog even in? Je kunt gelijk zien welke data nog beschikbaar zijn. Niet klikbaar betekent niet beschikbaar of geboekt door een ander. Als je een datum in de kalender kiest wordt deze automatisch voor jou gereserveerd. Tijdstip bepalen we samen via de mail. Bij het invullen van dit formulier ga ik er dus vanuit dat je ook daadwerkelijk de shoot boekt. Wil je liever eerst wat vragen of wat meer informatie dan kun je beter terecht bij het algemene contactformulier.

Nou, dat was mijn spreekbeurt. Voor nu loopt deze actie tot 25 juli. Daarna ga ik lekker op vakantie en in augustus heb ik nog andere opdrachten voor de deur staan. Ik kan dus niet verzekeren of ik het voortzet in augustus en daarom kun je nu alleen in juni of juli boeken. Dus sla je slag!

Wie weet tot snel!

Edit: Het inschrijven is gesloten! Bedankt weer voor jullie enthousiasme! :D

018

De algemene voorwaarden check je hier. Deze zijn van toepassing zodra we een datum overeen zijn gekomen.

Reacties

Reacties uitgeschakeld.