Achter mijn schermen

18 mei 2015 - Persoonlijk

Een tijdje geleden vertelde ik al dat ik de fotografie mag verzorgen in het boek van Merel en Jamie, beter bekend als De Groene Meisjes. Ik ga niet alle fotografie doen, maar voornamelijk de foto’s waar de twee dames zelf op staan. De recepten en dergelijke doen ze zelf. Het eerste wat geschoten moest worden is de cover en wie mocht die verzorgen? Ali!

Omdat ik als succesvolle fotografe natuurlijk regelmatig zulke dagen beleef leek het me wel eens leuk jullie een kijkje achter de schermen te geven.

(Dat was een grapje.)

Even serieus. Dit was een super vette dag voor me, omdat dit eigenlijk de eerste keer was dat ik werkte met een team om me heen. Merel en Jamie hadden een hele vette locatie geregeld, er was een meid die de make-up en het haar deed en we konden terecht in een vintage winkeltje. De eigenaresse hiervan hielp weer met leuke settings maken. We mochten de hele winkel leegtrekken en overal neerzetten waar we wilden. Als fotografie studente ben ik gewend aan low of no budget, aan alles zelf regelen en aan iedereen zelf achter de kont aanzitten. Dus ja, doe mij vaker zulke shoots. Kan ik wel aan wennen.

Maargoed, een kijkje achter de schermen dus. Ik heb een poging gedaan tot ploggen. Met de nadruk op poging tot. Want een drukke fotograaf is natuurlijk druk. Om het uur ongeveer schreeuwde ik “O SHIT M’N PLOG” om vervolgens vooral geen foto te maken en door te gaan met waar ik mee bezig was. Maar ach. Ik post hem lekker toch.

We maken even een tijdsprongetje naar vorige week donderdag, 14 mei. Hemelvaartsdag.

plog1

Goedemorgen Emmypoes! Ruim die troep eens even op?

plog2

Goedemorgen Franklin!

plog3

Sorry van mijn tenen. Ik haat tenen op internet. Maarja, ik heb ze nu eenmaal. Ik verorberde m’n ontbijtje in bed, wat bestond uit chiazaad met onder maanlicht gekweekte goji bessen. (Eigenlijk gewoon muesli met melk.)

plog4

Ik houd er helemaal niet van om te pronken met m’n apparatuur maar vooruit, omdat er vast vragen over komen: in mijn cameratas zat aan eigen apparatuur een Canon 5D Mk III, een 50mm 1.4 lens en een 85mm 1.8 lens. Ik had nog een 50mm 1.2 lens en een 24/70mm 2.8 lens in bruikleen. Tijdens de shoot heb ik eigenlijk voornamelijk de 50mm 1.2 lens gebruikt en ik wil er mee trouwen, zo fijn is die.

plog5

Hophop tjoptjop naar het station! Ik had nog een flinke tas vintitsssj kleding mee, wellicht kwam het nog van pas.

plog6

Zeldzaam: een uitgestorven Utrecht Centraal.

plog7

Sta je dan met je goede gedrag.

plog8

Mag ik even m’n eyeliner showen voordat ‘ie helemaal verpest is? Na een dag fotograferen zit het altijd zo’n beetje op m’n kin. Stiekem was ik een beetje moe omdat ik de avond ervoor had zitten barbecuen met m’n gezellige achterburen bij het water achter onze straat maar vertel maar niet verder aan Merel en Jamie oke. Straks ontslaan ze me.

plog9

Gearriveerd! Ik wil zo ongeveer alle spullen die zich binnen deze vierkante meters bevinden mee naar huis nemen.

plog10

Leuk he? We waren in de oude Honig fabriek in Nijmegen. Daar zitten nu allemaal hippe mensen en ondernemers, en dus ook een vintitsj winkeltje. Er waren overal mooie en leuke fotohoekjes. Erg tof.

plog11

Joe, doe alsof je thuis bent. Gelukkig was de winkel dicht voor bezoekers.

Toen vergat ik heel lang om foto’s te maken. Nouja, met mijn telefoon dan. Als ik echt vergat foto’s te maken ging er iets goed mis.

plog12

Gelukkig waren er meer mensen aanwezig die fijne actiekiekjes konden schieten. Zie je wat voor marteling hier gaande is? Ik mocht een beetje toekijken (en vastleggen) hoe Merel en Jamie taart in hun gezicht stopten.

plog13

Lunch! Werken maakt hongerig. Lekker aan de salades en veganistische taartjes. Ik wist niet wat me overkwam. #fitgirlali

plog14

Hier gaat iets mis. Ik snap nog steeds niet zo goed wat.

plog15

Overleg. (Met andere woorden: Instagram checken.)

En toen vergat ik ook heel lang plogfoto’s te maken. We hebben nog gefotografeerd voor het boek maar op een gegeven moment was de pit er een beetje uit dus toen zijn we maar gestopt. Dat was na zo ongeveer een triljoen foto’s en duizend verschillende outfits. Merel en Jamie brachten me helemaal naar huis met de auto tot aan m’n eigen voordeur zodat ik zo naar binnen kon strompelen. Doe me altijd zulke privé chauffeurs.

plog16

Thuis lag dit op tafel. <3 In het pakje zat de nieuwe Kinfolk. In de koelkast stond pasta carbonara en een smoothie (#fitgirlali). Beste vriendje evar. Ik heb al het eten in m'n gezicht geschoven alsof ik een week niet had gegeten en heb de rest van de avond op de bank gehangen. M'n hoofd zat vol van alle indrukken van die dag. Het was zo leuk! plog17

BONUS OMG! The day after! Heb mezelf gelijk opgesloten in m’n Photoshopbunker want de deadline voor de cover nadert al. De oplettende kijker ziet dat inmiddels al de helft van m’n Tony’s reep in m’n buik is verdwenen.

plog18

Franklin vond het welletjes allemaal.

Einde.

P.s. Benieuwd naar het boek? Helaas zul je dan nog even geduld moeten hebben, want het ligt pas in oktober in de winkels!

Reacties

 1. Silvana schreef:

  Oooh wat ziet dit er fantastisch uit allemaal. <3 Wat een mega toffe kans is dit en je verdient hem helemaal. Ik ben echt suuuper benieuwd naar het eindresultaat! (Oh en onder maanlicht gekweekte gojibessen halen het echt niet bij Tony's, dus groot gelijk dat die halve reep (inmiddels hele reep- gok ik zo) al weg is.)

 2. Merel schreef:

  GUUURL, er gaat helemaal NIKS mis bij die foto van ons samen. So sassy, i love it. Blij dat jij het ook zo’n leuke dag vond. Als ik er aan terug denk moet ik nog steeds glimlachen en ik voel de vegan suikers nog door mijn lichaam pompen, hehehehe. Nee serieus, het was te gek en de koffert wordt te gek. Nu het boek nog!

 3. Zonnewolk schreef:

  Wat ontzettend gaaf dat je dit mocht doen! Ziet er al heel mooi uit! Ben heel benieuwd naar de cover!

 4. Lauriëtte schreef:

  Wat een mooie opdracht! Hoe tof is het als je straks langs een boekenwinkel loopt en je daar je eigen foto’s terugziet!

 5. Babette schreef:

  wat leuk om een keer een kijkje achter de schermen te zien! En natuurlijk super tof zo’n opdracht!

 6. sammie schreef:

  Super leuke foto’s! Benieuwd naar je foto’s die in het boek komen! De oude honig fabriek is inderdaad een gave locatie, er zijn ook regelmatig leuke evenementen daar, altijd leuk!

 7. BySilke schreef:

  Wuut, wat een mooie PLOG! Oh, ik ben echt benieuwd naar het uiteindelijke resultaat :)

 8. Hedwig schreef:

  Ahh wat leuk, het ziet er zo gezellig uit! En leuk ook dat je hier aan mee mag werken, maar groot gelijk, je maakt prachtige plaatjes :)

 9. Pauline schreef:

  Super tof! Ik ben heel benieuwd naar de foto’s en uiteraard het boek!

  Liefs,
  Pauline

 10. Jennifer schreef:

  Supergaaf! Ik ben benieuwt naar het eind resultaat!

 11. Natasja schreef:

  Jaaaa wat gaaf! Echt super leuk en ze hadden groot gelijk om je aan te nemen! :D
  Ben heel benieuwd naar het boek ^_^

 12. Kim schreef:

  Wat gaaf! Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar het boek (wachten tot oktober, wat doen ze ons aan :'()

 13. Naomi schreef:

  Ziet er echt heel leuk uit!

  x

 14. Sjoukje schreef:

  Wat een leuke foto’s en wat een prachtige kans. Wat tof dat je het doet en ik weet zeker dat het een mooie cover wordt. Liefs

 15. Ester schreef:

  Het resultaat is mooi als je de kiekjes bekijkt! Vaker ploggen hoor, je bent leuk!

 16. Bente schreef:

  Super cool dat je dit mag doen, maar wel heel terecht, want jouw foto’s zijn altijd prachtig!

  Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!! :)

 17. Kim schreef:

  Aaaah wat super cool. <3 Ik kan niet wachten om het boek te zien, met daarin jouw foto's!

 18. Ooooh wat ben ik benieuwd naar die foto’s! Met jou, de Groene Meisjes, de locatie en de kleding zal het vast een mooi plaatje worden :)!

 19. Ilse schreef:

  Zo tof dat je gewoon ingehuurd bent als fotograaf. Kan ik dat ook doen als ik je ooit nodig heb voor mijn nieuwe blog?
  Haha, nee hoor maar echt tof!

 20. Malou schreef:

  Aah leuk zeg! Ik wil het boek nu al hebben! Ha dan weet ik eindelijk iets te vragen aan Sint of de Kerstman yes! Einde van bericht met achter iedere zin een uitroepteken! Sorry! Beetje enthousiast!

  • Aline schreef:

   Hahaha bij het nalopen van m’n geschreven blogposts moet ik vaak duizend uitroeptekens schrappen om niet als een debiel over te komen :D (!!!)

 21. Hester schreef:

  Oooh mijn handen zouden echt spontaan gaan kriebelen als ik daar was waarschijnlijk, wat een heerlijke locatie! Alles daar is fotogeniek :D Volgens mij heb je ook echt heel fijne kiekjes geschoten. Sowieso, 50mm 1.2(!!!!) en 24-70mm 2.8, dat is echt DE gear. Net zoals je perfecte wing. Trouwens. Wat ik me afvraag: ben jij nou nog zenuwachtig voor zoiets, of ben je wel eens bezig dat je denkt van ‘het lukt niet’? Of is het gewoon niet echt ‘moeilijk’ meer voor je en ben je eigenlijk altijd tevreden over het eindresultaat en is het alleen maar heel leuk om te doen?

  • Aline schreef:

   Ja die momentjes zitten er zeker tussen! Maar ik heb door de jaren heen heel erg geleerd m’n rust en vooral alle tijd te nemen voor het fotograferen. De modellen lopen niet weg. Maar het begin is altijd weer even spannend en eng. Maar na 10 minuutjes is dat vrijwel altijd voorbij. :) Ik ben rete kritisch over mezelf dus ik ben lang niet altijd tevreden over het resultaat en ik heb wel eens shoots gehad dat ik met lood in m’n schoenen de foto’s opstuurde maar dat lag dan meer aan m’n eigen perfectionisme dan aan de foto’s zelf. Ik zie dingen die anderen niet zien, zeg maar. Maar voor het grootste deel ben ik nu bij De Groene Meisjes wel tevreden en cringe ik niet ineen als m’n foto straks op de voorkant van t boek in de boekhandel ligt ^_^

 22. Emma schreef:

  Wat ziet dat er allemaal leuk uit zeg, luv dat winkeltje alleen al! Ik ben zo benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!
  x Emma

 23. Marleen schreef:

  Ik moest hardop lachen toen ik de beschrijving van je ontbijtje las, waardoor ik weer eens aangekeken werd alsof ik niet goed snik ben door de rest van de familie hier in de kamer. Je schrijft gewoon zó grappig!

 24. Femke schreef:

  Oh dit ziet er echt super leuk uit! Ik wil echt graag een keer naar de oude honig fabriek met al die winkeltjes er in, hoorde daar laatst ook al iemand enthousiast over en ziet er tof uit.

 25. Iris schreef:

  Wat super tof om te doen zeg! Ik ben echt ontzettend benieuwd naar alle foto’s en uiteraard het boek :D

 26. Wouw wat gaaf om te mogen doen zeg!

 27. Hanneke schreef:

  Hé wat grappig, ik heb je zien fotografen bij het bankje, want ik was op hetzelfde moment ook voor een fotoshoot in de Honigfabriek in Nijmegen.:)

 28. Anna schreef:

  Heeee, dat jurkje dat je aanhad, heb ik ook besteld! Maar ik heb ‘m nog niet aangehad, want ik heb ‘m besteld terwijl ik in Australië ben, maar mag ‘m bijna aan en nu ben ik er helemaal enthousiast over yay! Wat een enorm toffe locatie voor de fotoshoot, zeg! En ik ben mega benieuwd naar het boek, volgens mij wordt het awesome. En ook zo leuk dat jij mocht fotograferen!

 29. (Retro) Sonja schreef:

  Haha, wat een briljante plog! Ik heb echt een paar keer hardop moeten lachen! Ik hou hiervan! En wat suuuuper tof dat je de foto’s voor hun cover mocht schieten :-)

 30. Miriam schreef:

  Wauw, wat gaaf om te zien! Ziet er erg gezellig uit, leuk hoor. Mooie eyeliner trouwens en lol @ ‘het zit aan het eind van de dag op mijn kin’ *ik ken dat….*

 31. Jamie schreef:

  Ik ben weer eens mega laat met dit zien haha. Superrrrrrr leuke plog en we gaan met z’n allen een mega tof boek maken, hooraaaaaay!

 32. Wat onwijs gaaf! Ik ben zo benieuwd naar de foto’s; ik ben nu in elk geval al verliefd op de paarse muur!

 33. annouska schreef:

  Zo tof dat ze jou wilde om de foto’s te maken. En vooral leuk om te zien hoe, ondanks het missen van wat foto’s, zo een dag verloopt. Ik ga het boek meteen kopen als hij uit is! :D

 34. Miranda schreef:

  Echt super leuk!
  Ik ben erg benieuwd naar de foto’s en het boek!

 35. Wat een leuk artikel! En je hebt echt zo schattige poezen! :) Liefs! x

 36. Hannelore schreef:

  Wat vet dat je een bookcover mocht fotograferen, en van zo’n leuk duo dan nog! Lijkt me ook echt fijn (en spannend!) om zo’n heel team mee te hebben, ben benieuwd naar het resultaat!

 37. Hi
  \ sinds ik Goji bessen extract neem elke dag zit ik me veel lekkerder in mijn systeem

Laat een reactie achter