Dingen die jullie wilden weten maar niet durfden te vragen

18 november 2014 - Persoonlijk

Nu denk ik dat dat best meevalt. En dat ik heus niet de engste persoon ben om iets aan te vragen wat je eigenlijk niet durft. Laat staan dat ik de meest interessante persoon ben om iets aan te vragen. Maar toch rolden er wat vraagjes mijn mailbox binnen na mijn anonieme vragenboxje. Ik heb random vijf eruit gepikt, helemaal volgens de regels van de heuze blogestafette.

lijngroot
 • Franklin of Emmy?

Deze kon ik verwachten. Als ik ’s nachts probeer te slapen maar Franklin keihard in m’n oor spint, met z’n klauwen m’n gezicht masseert en op mijn haar kauwt (gebeurt echt) dan Emmy. Als Emmy weer eens een belangrijk papiertje in duizend stukjes heeft gescheurd of weer in de gordijnen aan het slingeren is: Franklin.

DW8A5391 lijngroot
 • Waar schaam je je voor?

Pfoeh, hier moest ik heel lang over nadenken omdat ik redelijk schaamteloos ben eigenlijk. Ik bloos heel snel – en dan ook echt intens en als ik geluk heb krijg ik ook nog rode vlekken in m’n hals – maar dat heeft meer met verlegenheid of zenuwen dan schaamte te maken. Ik schaam me denk ik het meest voor het feit dat ik zo verschrikkelijk verstrooid ben. Ik vergeet heel veel, mail 9 van de 10 keer niet terug en whatsappen hoef je helemaal niet te doen met mij want dan kun je gerust 2 dagen wachten op antwoord. Ik doe heel hard mijn best het te verbeteren maar ik ben er niet voor gemaakt. Ik ben zo’n iemand die heel enthousiast een agenda koopt, twee weken bijhoudt en dan constant vergeet mee te nemen waardoor hij onbeschreven op het bureau blijft liggen.

lijngroot
 • Ik vind het zo knap dat je je zo prachtig blootstelt via foto’s (soms zelfs letterlijk!). Hoe ben je over die drempel heen gekomen? Vooral om het op internet te delen? Of vind je het nog steeds elke keer weer laaiend spannend?

Allereerst: wat lief, dankjewel! Het hangt er een beetje vanaf wat ik online gooi. Persoonlijke dingen vind ik al-tijd spannend. Niet verder vertellen maar soms duurt het bij persoonlijke posts en foto’s dagen voordat ik de comments durf te lezen. Suf he? En tja, verder doe ik natuurlijk een studie waarbij ik uit mijn comfort-zone gesleept word. Op school vind ik het nog tien keer enger om iets op tafel te gooien dan wanneer ik veilig achter mijn laptopje een blogpost publiceer, terwijl ik hier meer publiek heb in mijn klas. (Hoop ik dan.) Maar laaiend spannend: JA. Altijd. Maar daar wil ik me niet door laten tegenhouden. Daarbij heb ik onwijs lieve en leuke lezers (voor zover ik dat kan weten) en is de vibe hier gewoon goed. Ik krijg altijd weer hartverwarmende reacties en soms zelfs mailtjes en dat doet me heel erg goed.

lijngroot
 • Zou je graag een beroemde blogger willen worden die kan leven van haar blog (dmv advertenties/advertorials), of blijf je liever redelijk onbekend waarbij je jezelf moet onderhouden door te werken?

Ik denk dat als ik fulltime blogger zou zijn en ernaast niks anders meer zou doen ik er snel klaar mee zou zijn. Op een gegeven moment is de koek dan toch gewoon op? Waar blog je dan nog over? Over het bloggen zelf? Maar voor de zoveelste keer een ‘what’s in my bag’ of een plog? (En hierom juist groot respect voor fulltime bloggers die het wél flikken hun blog na zoveel jaar boeiend te houden.) Ik riep altijd dat ik geen geld wil verdienen met mijn blog omdat dit gewoon een leuke knusse persoonlijke blog moet blijven in plaats van een commercieel uithangbord maar ik zie het best voor me om later als ik groot ben een fancy blog te onderhouden in magazinestijl. Een beetje zoals Kinfolk maar dan online, dat lijkt me wel wat. Ik wil mezelf wel blijven ontwikkelen als fotograaf / beeldmaker en als ik dat in een leuk online jasje kan gieten: yes please! Maar fulltime bloggen over mijn leven en me, myself and I: nee dankje.

header

Mocht ik ooit toch een carriereswitch maken naar de blogwereld dan ziet mijn kantoor er in ieder geval zo uit.

lijngroot
 • Waarom ben je in die flat gaan wonen?

‘Die’ flat ook echt hahaha! Ik woonde in Fryslân, deed toelating voor de kunstacademie in Utrecht en werd toegelaten. Eigenlijk is het vooral om praktische redenen dat ik nu in een pauperflat in een pauperwijk woon want er heerst nogal woningnood in Utrecht. Of nee: woningnood in betaalbare woningen. Kwam laatst weer deze oude blogpost tegen over ons verhuisproces, naww! O en voordat iedereen denkt dat Thomas een braaf gehoorzaam vriendje is die zonder mokken meeverhuist naar een andere stad: hij werkte toentertijd in Amsterdam dus voor hem ook alleen maar praktisch om weg te gaan uit Friesland. ;)

polaroid41-600x720-1

Ons oude mooie huis, zucht. Mis het stiekem nog elke dag.

lijngroot
 • Bonusvraag: ben je stiekem een Victoria Secret model onder die (oma)bloemetjesjurk?

Guuuurl, je moest eens weten!

_MG_8519

M’n inner oma omarmen, poekie aaiend in de moestuin.

lijngroot

Ik moet nu heel officieel het stokje doorgeven. Drie bloggers die elk vijf vragen moeten publiceren die niemand ze durfde te stellen. Dat doe ik aan Femke in de hoop dat ze weer eens wat meer gaat bloggen en aan de toffe chicks Sabine en Eva. Doe ermee wat je wilt.

Reacties

 1. Sylvia schreef:

  Ik moest erg lachen om die laatste vraag xD Zucht, als ik die moestuin zie, wil ik spontaan op de bus naar mijn ouders springen. Centrum Tilburg kent doorgaans weinig groen, vooral veel grijs ;)

 2. Zina schreef:

  Haha wat een leuke vragen zijn er gesteld! En die eerste, zo herkenbaar: als Siep weer alles aangrijpt om mee te spelen dan Kees, en als Kees het behang van de muren krabt, dan Siep. Maar kiezen tussen je poekies kan ook eigenlijk helemaal niet :’)

 3. Tineke schreef:

  Haha die bonusvraag doet het m! Jammer dat je het mooie Fryslan moest achterlaten ;)
  Liefs

 4. Maura - YLT schreef:

  Ahhhh leuk om te lezen zo ’s ochtends vroeg. Juist leuk toch wonen in die pauperwijk ;) heb er zelf ook 5 jaar gewoond en altijd met veel plezier. Ik woon nu in een kakkerige wijk met bakfietsen en zonder Turkse groentewinkeltjes. Dat is ook niet alles, zou best een dagje weer willen ruilen ;) enne ik wist het wel hoor van dat model.

 5. Rosanne schreef:

  Haha, mooie antwoorden. Persoonlijk fulltime bloggen, ik zou ook een beetje gaan walgen van mezelf :’) Maar inderdaad, respect voor zij die het wel kunnen.

 6. Hahaha die eerste vraag! Knap dat je durft te kiezen ;). En ik vind het stiekem wel lief dat je s nachts de knuffel van Franklin bent…

 7. Tamarah schreef:

  Mooi om te lezen :D Het lijkt me wel een groot contrast om vanuit Friesland naar Utrecht te verhuizen!

 8. Lotte schreef:

  niet geheel on topic maar omg femke blogt weer???? reden voor een feestje.

 9. Linda schreef:

  Haha, heerlijke vragen en wat hou ik toch van de manier waarop je schrijft! De bonusvraag is echt fantastisch :D

 10. Noraly schreef:

  Wat een leuke antwoorden! Vooral de undercover-Victoria’s Secret vraag. En ik vind de achtergrond van je droom-kantoor er heel mooi uit zien. (Zucht, die Tony’s Chocolonely’s… ik ben al wel 6 dagen ‘clean’, maar moeiiiiilijk!) Succes nog!

 11. Naomi schreef:

  Heel erg leuk om te lezen, die laatste vraag, lachen! Haha.
  Liefs,

 12. Eva schreef:

  Oggod.. De vragen stress schiet me nu al om de oren dus ik denk dat ik je techniek van een vragenformuliertje maar even jat oke ;)
  En ik kom bij je werken in je fulltimebloggers-office!

 13. Hannah Aletta schreef:

  Die laatste vraag is echt geweldig, haha. En die foto van je ultieme bloggerkantoor is zo schattig. Als ik twee katten tegelijk op wil tillen, kom ik eruit te zien alsof ik net in elkaar geslagen ben, aangezien ze elkaar dan aanvallen.

 14. anouk schreef:

  Ha die laatste vraag :’) However fulltime bloggen zou mij (ook) helemaal m’n strot uit komen op gegeven moment. En misschien dat ik het stiekem wel saai vind worden.

 15. Isabella schreef:

  Leuk om te lezen! Hahah, onze kat hing vroeger ook in de gordijnen. Nu hebben we een soort luxeflex en kan dat dus nieg meer :)

 16. Miriam schreef:

  Wat een leuke post! Grappig om te lezen :)

 17. Karlijn schreef:

  Ik ga even kijken of ik ervoor kan zorgen dat iedereen je in de toekomst gaat taggen ;)
  En schamen doen we ons voor hetzelfde, ik ben zo slecht in terug appen of mailen. Echt beschamend, maar ik vergeet het gewoon echt. Verschrikkelijk! En dan krijg je af en toe van die geïrriteerde reacties van ‘waarom reageer je niet’ etc. Nou omdat ik het gewoon vergeten ben stom mens denk ik dan altijd :)
  Dus eigenlijk ben jij geen fan van chocola maar van suikerbrood, want in Friesland hebben ze de lekkerste! (toch?) XXXX

 18. Isabel schreef:

  Haha leuk leuk Aline! Ik vind je fotografiestijl zo gaaf en het is heel leuk om te zien hoe je je ontwikkeld en wat je leert op je opleiding.

 19. Mikki schreef:

  Hahaha leuk

  Ik herken me heeeeeeeeel erg in het “agenda kopen en na 2 weken niet meer gebruiken” ik heb altijd zoveel van die nieuwe “hobby’s” ofzo en dan na 2 weken doe ik het nooit meer en blijf ik liever in m’n bed liggen echt stom vind ik dat

 20. Femke schreef:

  Ja maar ja maar HOE kom ik aan vragen die niemand durft te stellen als niemand ze durft te stellen? :O

 21. Mylene schreef:

  je bent toch al een beroemde blogger?

 22. Ilse schreef:

  Leukleukleuk! En wat een prachtige foto’s weer. =)

 23. Sabine schreef:

  Awww wat een heerlijke en eerlijke antwoorden! En ehrmehgerd, ik ben getagd! Wat nu?! *paniek*

 24. Lizet schreef:

  Leuk weer! Volgens mij kwam die blote vraag van mij, maar dat weet ik niet zeker, haha. En voor de miljoenste keer: ik vind je foto’s echt superprachtig!!

Laat een reactie achter