Een bijkletslijstje

Omdat ik zolang niks gepost heb weet ik even niet waar ik moet beginnen, dus dan maar alles tegelijk. Een lekker lijstje. Mot kenne.

Ik droomde

Vaak. Over die dierbare overledene, over het boek van De Groene Meisjes wat ineens totaal mislukt is tijdens het drukken, over ons huisje op Vlieland wat zo intens fijn was geweest maar wat tijdens mijn droom ineens een zwijnenstal is die ik niet opgeruimd krijg. Dromenexperts mogen hier hun analyses op los laten maar ik gok zo dat het te maken heeft met het verliezen van controle. Dat vat deze weken wel samen.

Ik had

Mijn eerste rijles. Als je voor de zoveelste keer achterin de trouwauto gepropt zit van bruidsparen weet je dat het tijd wordt voor een eigen auto. Maar goed, die moet ook bestuurd worden. Ik reed op mijn eerste les maar liefst drie keer door rood, maar maakte bochtjes als een baas. Mijn rij-instructeur ziet het helemaal zitten met mijn rijskills (eindelijk iemand die mijn talenten inziet) en ik hoop eind dit jaar nog in mijn uppie in een auto te kunnen duiken. Legaal, uiteraard. Hoe awesome zou dat zijn? Gelukkig heb ik so far nog geen dromen over controleverlies in auto’s. ;)

DW8A4173

Ik fotografeerde

Een Turkse bruiloft. Cultuurshock gaat overal. De bruiloft bestond uit twee dagen en op de tweede dag kwamen slechts duizend mensen. Weer eens wat anders dan een zaaltje met de neef van de buurvrouw op de gitaar, en een lopend buffetje met stokkies saté en stokbrood! In een paar woorden samengevat: glitters, keiharde muziek, veel goud, drank, eten, hysterie en gedans. Gelukkig was er ook tijd voor een mooie fotoreportage. Het bruidspaar in kwestie hebben jullie al eerder voorbij zien komen. Zo fotogeniek! Overigens bekoelde mijn liefde voor oldtimers tijdens deze bruiloft, toen ik in een Porsche uit 1970 zat die er halverwege de dag mee besloot te kappen.

DW8A3140

Ik fotografeerde eigenlijk gewoon reteveel

Waaronder zestien kids op één dag (en stel het krijgen van eigen kids nog even uit met zo’n 10 jaar na die dag), zwangere dames, stelletjes, bloggers, mensen in hun uppie en nóg twee bruiloften, en ik kwam tot de conclusie dat de herfst mijn favoriete bruiloftfotoseizoen is. De zon is niet meer zo kneiterfel wat mega lelijk is voor de foto’s (en stellen plannen altijd hun fotosessie midden op de dag wanneer de zon op z’n hoogst staat. “Is toch mooi?!” Nee.) Dus hey, stellen die dit lezen en nog desperate opzoek zijn naar een fotograaf voor dit jaar, pick me pick me! Je hoeft alleen wat taart in m’n gezicht te duwen en verder hoor je me nooit. En kijk, dan kan ik je bijvoorbeeld zo op de kiek zetten:

DW8A8585

Ik ging

bij mijn vader op bezoek omdat dat te lang geleden was, en om de dagelijkse drukte in mijn leventje een beetje te ontvluchten. Gewoon, op een doordeweekse dag in september. We besloten dat dit een wekelijkse traditie moet worden. We praatten over het leven en over de dood. Over tattoo’s voor mij. Tattoo’s voor hem (ja echt). Over dat ik hoop dat het voorlopig even klaar is met mensen die er tussenuit piepen. We aten op de bank met het bordje op schoot. Zoals altijd. Fijne dingen.

DW8A0118

Ik boekte

een solotrip naar Kopenhagen. Deze foto hierboven in Stockholm heeft daar overigens weinig mee te maken maar hey anders is de boel ook zo kaal. En, Stockholm – Kopenhagen – één pot nat. (Grapje natuurlijk hè.) Ik kreeg een mailtje van mijn studieloopbaanbegeleidster: ‘jullie hebben eind oktober twee weken geen lesactiviteiten’. Dat interpreteerde ik als: ‘lieve Ali, plunder je spaarrekening, geef toe aan je wanderlust en ga met die banaan.’ Dus ik ga aaaallll byyyyy myyyseeeheeeeeeelf een paar dagen naar het Noorden. En ik kan je vertellen: ik heb er zin an. Tips mogen gedumpt worden in de comments!

Ik liet

school een beetje links liggen. Want ik vind het maar lastig allemaal. Mijn bedrijfje dat momenteel loopt als een tiet combineren met tot in den treurnis je foto’s analyseren op school. En dan in beide ook nog genoeg tijd willen stoppen, school én werk. Wil niet, lukt niet. Komt wel weer. Hoop ik.

IMG_3788-2

Dit deed ik ook

Ik keek samen met Thomas de eerste vier Harry Potter films. Ik deed een oogmeting en kocht een bril (foto volgt, uiteraard). Ik was opeens mega vaak in Amsterdam. Ik dronk doordeweekse wijntjes met Femke. Ik skipte school soms zodat ik een pyjamadag kon houden (niet doorvertellen). Ik deed heel wat pogingen tot blogjes typen maar ineens was alles stom. Ik kocht veel te dure kleding. Ik twijfelde ineens over heel mijn kledingkast.

Ik twijfelde nog meer

Over of ik het wel goed doe allemaal. Of ik wel de goede vriendin ben, de goede dochter, de goede student, de goede poezenmoeder. Ik twijfelde over mijn studie, over mijn werk. En over wat niet eigenlijk. Ik twijfelde of dit blogje wel leuk genoeg is. Maar ik gooi het maar gewoon online. Om de radiostilte op Papieren Bootjes te doorbreken in deze gekke weken in Ali-land. Want ik heb al veel te lang niks laten horen.

Reacties

 1. josie schreef:

  wat een ontzettend mooi artikeltje. ik vind jouw blog een van de leukste blog die ik ken! en heel erg leuk dat je naar Kopenhagen gaat :) en school komt wel goed. echt

  liefs josie

  1. Aline schreef:

   Dat is zo lief! Dankjewel!

 2. Eline schreef:

  Wat heerlijk om te lezen en zo gaaf dat je naar Kopenhagen gaat. Het is toch super fijn dat je kunt doen wat je zo graag doet, fotograferen! Geniet ervan en niet te veel twijfelen, geloof in jezelf.

  1. Aline schreef:

   Dat is inderdaad mega fijn :) Dankjewel voor je lieve comment!

 3. Patricia schreef:

  Ik vind het altijd zo leuk om dingen van jou te lezen. Wat stoer trouwens dat je op solotrip naar Kopenhagen gaat! Daar wil ik ook graag ooit nog eens heen, maar ik weet niet of ik zo 123 alleen zou durven in een onbekende stad in het buitenland.

 4. Vera schreef:

  Hey wat leuk dat je naar Kopenhagen gaat, Aline! Ik ga volgende week (niet solo) dus als ik nog toffe dingen tegenkom dan post ik ze hier nog even.

  En wat je zegt over je bedrijf combineren met de academie: I feel ya. Mijn ‘business’ begon ook te lopen tijdens mijn studie en dat is alles behalve handig want je wilt eigenlijk al je tijd en energie in je eigen bedrijf stoppen en je ziet ineens het nut van school niet meer zo. Super lastig, maar heel menselijk want ik kreeg voor de dingen die ik voor mijn bedrijf deed veel meer waardering dan voor de dingen die ik voor school maakte. Maar ik heb er nooit over nagedacht om te stoppen met mijn studie (niet dat ik uit je artikel begrijp dat jij dat wel doet hoor); want misschien gaat het op een dag niet meer zo goed met mijn eigen bedrijf en heb ik dat diploma heel hard nodig om ergens anders aan de bak te komen.

  Dit is een veel langer verhaal geworden dan de bedoeling was, maar anyway. Doei.

  1. Aline schreef:

   Hahaha! I laf lange verhalen dus kom maar door. Tja, dilemma’s des levens. Gelukkig herkenbaar voor meerdere mensen :) Opzich is school nog een veilige haven inderdaad, hedde ge helemaal gelijk in! Komt allemaal wel weer op z’n pootjes terecht hoop ik. Haaaave fun in Kopenhagen en kom maar door met die tips!

 5. Jennifer schreef:

  Leuk geschreven weer, een echt aline post :) Dat van die cultuurshock herken ik, ik heb het meegemaakt bij een Afghaanse bruiloft.. ook 1000 mensen, veel goud etc etc haha maar wel superleuk om mee te mogen maken :) Superleuk dat je in je uppie naar Kopenhagen gaat! En dat twijfelen niet doen, nergens voor nodig ;)

  1. Aline schreef:

   Hahahaha Afghaanse bruiloften heb ik ook verhalen over gehoord ja :D Wel onwijs tof om zoiets mee te maken vind ik! En dankjewel voor je lieve woorden!

 6. Hannah schreef:

  Als je nog geen verblijfplek hebt in Kopenhagen: het Urban House Hostel is echt geweldig. En de Urban Bar, die ook los te bezoeken is, heeft vaak kleine bandjes optreden en dat is vet leuk. Kristiana is een vrijstad (ofzoiets) die je echt moet bezoeken. De Botanische tuinen zijn prachtig en gratis. Er zijn fijne foodhallen met lekker eten. Tivoli is het mooist in het donker. De kleine zeemeermin is overrated, maar wandelen langs de haven in een gele regenjas terwijl de lucht grijs is en de wind met je haren speelt is ontzettend fijn. De gratis walking tours zijn leuk als je iets over de stad wilt leren. Koffie drinken doe je bij Copenhagen Coffee Lab, waar overigens echt de knapste barman ooit werkt, dus als je lief bent vraag je even zijn naam/nummer voor mij. Ik durfde dat niet.

  Verder was ik er ook in mijn eentje en heb ik heerlijk rondgedwaald.

  1. Aline schreef:

   Wat een onwijs fijne tips!! Ik ga het allemaal op m’n lijstje zetten! En pas op hoor want ik ga écht zijn nummer voor je vragen ;)

 7. Eva - eighty7 schreef:

  Ik vind je blogje fijn; goed dat je het online hebt gezet :) En jeeej alleen naar Kopenhagen, wat tof. Lijkt me echt een fantastisch leuke stad!

  1. Aline schreef:

   Jaaaa mij ook! Ben zo benieuwd!

 8. Fem schreef:

  Kopenhagen is heerlijk, hoej! Ik was er vorige week en wil gauw weer eens terug. Je moet absoluut naar Papiroen gaan, aan de overkant van het water bij Nyhavn. Het is een enorme streetfood hal (in een oude opslagloods), met heel veel lekker en goedkoop eten, en fijne drankjes. Het uitzicht is ook tof en het is een relaxte plek om te zitten.

  1. Aline schreef:

   Leuk leuk leuk :D gaat op het lijstje. Thanks!

 9. luna michelle schreef:

  JA, dit blogje is leuk genoeg! Sterker nog, dit blogje is m’n allerfavorietste <3 ik hoop voor je dat je de boel snel een beetje op orde krijgt! De bruidsfoto's zijn weer prachtig <3

  1. Aline schreef:

   Dankjewel, superlief! :)

 10. Sonja schreef:

  Jaaa fijn leuk blogje! Super super tof dat je in je eentje naar het Noorden gaat, ik kijk nu al uit naar de mooie foto’s <3 En oja wat chill dat je zo goed met je vader kan praten, lijkt me echt heel fijn. Dusseh niet teveel twijfelen en gewoon lekker doorgaan want volgens mij ben je stiekem toch nog best wel lekker bezig :)

  1. Aline schreef:

   Aww dankjewel Sonja! Heel lief! En mijn vader is een heerlijke nuchtere Fries die me zo af en toe even met beide voetjes weer op de grond zet wat héél fijn is :)

 11. Chantal schreef:

  Mooi lijstje, heel menselijk. Iedereen twijfelt wel eens, iedereen zou wel eens thuis moeten blijven voor een pyamadagje en ook iedereen zou spontaan een reisje moeten boeken. De rest komt vanzelf goed :)

 12. Minou schreef:

  Ik ben benieuwd naar je bril!!
  En Kopenhagen is superleuk, heel veel plezier daar!

  1. Aline schreef:

   Hahaha ik heb echt een haat/liefde verhouding met m’n bril. Ben er nog niet over uit of ik mezelf een boze schooljuffrouw vind of een irritante hipster. Twijfels, twijfels :’)

 13. Ilse schreef:

  Fijn blogje weer Aline met je heerlijke geklets en je prachtige foto’s! Tof dat je alleen naar Kopenhagen gaat, helaas geen tips van mij want ik ben er nog nooit geweest.

  1. Aline schreef:

   Thanks Ilse! ^_^

 14. Sabrina schreef:

  Jaa leuk om weer van je te horen! Heel veel succes met je autorijden, komt vast goed (: En hele mooie foto’s!

  1. Aline schreef:

   Thank youuuu! Autorijden gaat als een tiet :D Ik vind het zo leuk!

 15. Linda schreef:

  Ja, jij bent leuk! Heel fijn dat er weer een berichtje online staat van jou, want ik vind jouw blog één van de leukste die ik ken ^^ Je foto’s zijn weer prachtig én ik ben uiteraard jaloers dat je naar Kopenhagen gaat want die stad is fijn.

  1. Aline schreef:

   Ooo man ik kan zo slecht tegen complimentjes he, zit ik hier met rode wangen. LIEF!

 16. Isabel Valentine schreef:

  Aaah lists. Ik denk dat dit de beste “oeps sorry dat ik zo belachelijk lang bleef, don’t kill me I’ve been busy” – blogpost is die ik ooit heb gelezen. Ik vind de foto’s supermooi (obviously) en ben blij dat je weer “terug” bent. Welcome back! <3

  Have a nice day!
  x I

  1. Aline schreef:

   Hahaha thanks :D Ga m’n stinkende best doen om weer vaker te posten want dit is echt belachelijk hoe weinig ik post

 17. Malou schreef:

  Ik houuuu van je blog! En hoe coel is het dat je en een goede fotograaf bent en ook een goede schrijver! Skills hee (en dan ook nog talent voor auto rijden yeah! ik heb net anderhalve maand mijn rijbewijs en ging vandaag touren met mijn opa, het rijden ging prima maar hee achteruit inparkeren is niet zo mijn ding, na vier keer proberen heeft hij het maar gedaan haha oeps) Hartjes! <3

  1. Malou schreef:

   Oh ja tip van de dag! Als je op reis bent; ga op Tinder!! En zet in je profieltje dat je niet op zoek bent naar luuuuf op die manier maar dat je op vakantie(/reis) bent en tips zoekt; en dan iedereen liken die er enigszins betrouwbaar en/of aardig uit ziet en bam je krijgt duizend tips van wat leuk is etc. Heb ik in Riga ook gedaan en ik kwam op super toffe plekken uit ;D +heb ook nog een tof meisje ontmoet daar dat mij en mijn mams en zus heeft rondgeleid en we hebben nog wijntjes met haar gedronken haha.

   1. Aline schreef:

    Hahahaha wat een gekke maar leuke tip! :D Ga het proberen! Inparkeren ben ik gelukkig nog niet aan begonnen, ik vrees ook dat ik daar echt een kneus in ga zijn. :’)

 18. Inge schreef:

  Ik heb 2 jaar in Malmö gewoond, dus je kunt ook nog een dagje naar Malmö gaan vanuit Kopenhagen. ;)

  1. Aline schreef:

   Ik ga niet heeel lang dus weet niet of het erin zit maar mocht ik Kopenhagen geen drol aan vinden (maar die kans acht ik klein) ga ik die kant op ;D En anders moet ik nog maar een andere keer terug. ;)

 19. Lotte schreef:

  Al die twijfel is nergens voor nodig. Je blogje is superleuk :-)

  1. Aline schreef:

   Dankjewel! ^_^

 20. Ine schreef:

  Wat stoer dat je helemaal in je eentje op reis gaat! Veel plezier!
  En al die twijfels zijn helemaal niet nodig hoor.. Ik vind het juist super leuk om je te lezen wat je allemaal meemaakt. Je maakt er altijd zo’n mooi verhaaltje van!

  1. Aline schreef:

   Hahaha ik noem het altijd ‘onsamenhangende spreekbeurten’ maar ik ben blij dat ik er mensen mee kan verblijden :D

 21. Vivian schreef:

  Heel erg mooi om te lezen, ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ik vind het mooi hoe eerlijk en authentiek je schrijft. Je twijfel begrijp ik goed, maar je blog is hartstikke leuk en dit blogje ook!

  1. Aline schreef:

   Dankjewel Vivian! :) Vind ik echt heel tof om te horen.

 22. Sanne schreef:

  Wat een prachtig bericht zeg, zo eerlijk en mooi. Je schrijft heel fijn en je prachtige foto’s maken het helemaal af.

 23. Femke schreef:

  Oeh wat heb ik je stukjes gemist!
  En wat verwoord je al je gevoel toch weer mooi.
  Zet hem op meid!
  Liefs Femke

  1. Aline schreef:

   Ahhh trouwe commenter Femke! Ik doe m’n best om weer vaker stukjes online te zetten :)

 24. Ellemieke schreef:

  Wat heb je een supertoffe blog! Leuk, de eerste 4 harry potter films kijken! De foto’s van de bruiloft zien er prachtig uit.

  1. Aline schreef:

   Thanks! Ik was vroegah echt geen fan van HP, maar op latere leeftijd snap ik de verhaallijnen veel beter waardoor ’t best tof is :D

 25. Evelien schreef:

  Mooi om te lezen! Vooral je twijfels zijn herkenbaar. Maar ja, wie twijfelt niet soms? Leuke schrijfstijl en prachtige foto’s maak je!

  1. Aline schreef:

   Thanks Evelien! :)

 26. Tamara schreef:

  Niet zo twijfelen aan jezelf! Ga eens na wat je allemaal al bereikt heb, met school en met je blog. Je bedrijfje loopt zo goed, omdat je het goed doet! En de mensen komen bij je terug door (oa) je blog, dat zegt toch eigenlijk heel veel?!
  Ik hoop wel voor je dat je beter balans kunt vinden tussen school en werk en je je weer happy gaat voelen. Het. is dat ik niet ga trouwen of ergens anders foto’s voor nodig heb, anders zou ik je direct vragen. En je schrijft ook lerg leuk ;)

  1. Aline schreef:

   Aaahhh ik vind dit zo liehieeef, ik kan het niet aan haha. Kan niet meer zeggen dan DANKJEWEL. <3

 27. Eva schreef:

  Zo luchtig en eenvoudig maar toch met inhoud. Fijne schrijfstijl heb je! En dat van “Ik kocht veel te dure kleding. Ik twijfelde ineens over heel mijn kledingkast.” is echt té herkenbaar – wow!
  Ik denk dat iedereen wel zo eens van die twijfeldagen en periodes heeft waarin niets nog goed lijkt te zijn. Maar tijd is soms een genezende kracht, dat ondervind ik heel vaak. Tijd nemen, afwachten, dingen ondervinden en beseffen, zorgt vaak voor opluchting in mijn leven. Gewoon proberen leven van dag tot dag :)

  1. Aline schreef:

   Ach ja, het is allemaal maar menselijk :) Thanks voor je lieve comment!

 28. Eva schreef:

  Zo luchtig en eenvoudig maar toch met inhoud. Fijne schrijfstijl heb je! En dat van “Ik kocht veel te dure kleding. Ik twijfelde ineens over heel mijn kledingkast.” is echt té herkenbaar – wow!
  Ik denk dat iedereen wel zo eens van die twijfeldagen en periodes heeft waarin niets nog goed lijkt te zijn. Maar tijd is soms een genezende kracht, dat ondervind ik heel vaak. Tijd nemen, afwachten, dingen ondervinden en beseffen, zorgt vaak voor opluchting in mijn leven. Gewoon proberen leven van dag tot dag :)

  (sorry dat ik dit opnieuw plaatste, maar ik vergat de link van mijn blog in te geven!)

 29. Magali schreef:

  Advies geven is vaak een beetje onzinnig, dus: Ik vind je blog heel leuk. Het is mijn lievelings, en ik word blij (en soms een beetje verdrietig, maar dat is niet erg) van hoe en wat je allemaal schrijft!

  1. Aline schreef:

   <3333 ZO LIEF (sorry voor deze totaal niet inhoudelijke reactie op je comment maar meer kan ik er gewoon even niet over zeggen hahaha, ik vind het zo lief!)

 30. Elisa schreef:

  Je blog is één van de fijnste, echt niet nodig om er onzeker over te zijn! En aahh Harry Potter <3 ik herbekijk de films ook standaard elk jaar rond deze periode, de herfst vraag daar gewoon om.

  1. Aline schreef:

   Dankjewel! <33 We zijn inmiddels begonnen aan deel 5 :D Ik had lang niet alle films gezien en Thomas vond dat dat moest. Ik vind het echt tof en inderdaad, de herfst schreeuwt erom!

 31. Hanne schreef:

  Hé, ik wil niet spammen, maar ik ben een paar weken geleden naar Kopenhagen geweest en ik heb op mijn blog een paar tips gepost. Misschien heb je daar wat aan :) Ik vond het in elk geval echt een fijne stad!

 32. Miriam schreef:

  yay, je bent er weer :) Leuk om te lezen wat je allemaal deed, lekker druk in ieder geval! Gaaf dat je alleen weg gaat, zou ik ook wel willen doen maarja…iets met niet durven enzo ;p

 33. Hanneke schreef:

  Oooooh ik hou van Stockholm en van Kopenhagen!

 34. Judith schreef:

  Je MOET gewoon naar christiania in Kopenhagen. Echt waar, paradijs op aarde. Een beetje Moonrise-Kingdom-Pippi-Langkousachtige sfeer. Ik was er deze zomer en het was gewoon veel te fijn. Zonnetje, bloemen overal, gekleurde huisjes, hippies, straatmuzikanten. Ugh. Mag ik even terug alsjeblieft dankjewel?

  Verder is de hele stad wat sprookjesachtig vond ik. Heel fijn. Dus geniet ervan! :)

 35. Wieteke schreef:

  Weer een super leuk artikel! Ik word er oprecht helemaal vrolijk van.
  En hé doordeweekse wijntjes en pyjamadagen daar is dus echt helemaal niks mis mee ;)
  Dankjewel voor de mooie foto’s en leuke verhalen!
  Liefs ohwhatawanderlustlife.com

 36. Fenne schreef:

  Leuk omte lezen. En ooh ja wanderlust :-) , heb er 2 maanden Noorden op zitten- ook op men eentje. Fijn aan een meer, noorderlicht gezien. En even de gelukkigste mens op aarde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog via e-mail