Over Engeland, pyjamafeestjes en liefdesbomen

17 november 2013 - Persoonlijk

Deze post gaat niet over draaimolens zoals de header misschien doet vermoeden. Ik werd dus getagt door Suzanne. Ik raak altijd lichtelijk in paniek van tags, omdat ik nooit zo goed weet wat ik ermee aan moet. Deze tag gaat over dankbaarheid, en waar jij dankbaar voor bent in je leven. Ook daarmee weet ik niet zo goed wat ik ermee aan moet. Ik ben heus wel dankbaar hoor. Echt. Maar ik voel er niet zoveel voor om constant stil te staan bij elke stap die ik zet. Echter zat ik gisteravond in de trein, en tijdens een gesprek met Thomas besloot ik kauwgom uit mijn mond te laten vallen en in mijn haar te deponeren. Tranen met tuiten (niet echt). Een kleine knipbeurt en een lelijke hoek in mijn haar later, had ik toch wel zin in dat dankbaar-lijstje.

Hier ben ik dankbaar voor:

1. A Person

Er was eens een meisje, dat besloot vrijwilligerswerk te doen in een poppodium. Ze was net gedumpt door haar vriendje en besloot niet om sip in een dalletje te gaan zitten maar om leuke nieuwe mensen te ontmoeten. Bij dat poppodium was er ook een jongen, die tegelijk nieuw was met het meisje. Het meisje vond de jongen niet zo interessant stiekem, maar toen de jongen het meisje 3 maanden later op date vroeg besloot ze dat ze wel zin had in een cocktailtje. En ach, hij betaalde, dus waarom niet. Dat werden meer drankjes, en na die eerste date zijn ze onafscheidelijk.

Schermafbeelding 2013-11-17 om 00.55.32

Nu volgt er een heel kotserig cliché verhaaltje, maar Thomas houdt het inmiddels al bijna 2 jaar met me uit en soms vraag ik me af HOE. Ik ben de meest chaotische, rare, onvoorspelbare persoon op deze aardkloot. Hij trekt me door dalletjes en support me in alles wat ik doe. Hij smeert ’s ochtends mijn brood wat ik meeneem naar school (en voer aan de schoolpoekie) en maakt to-do lists voor me als ik het even niet meer zie zitten. Samen zijn we twee malloten die dansen in het bos en rennen door IKEA. Hij houdt het gewoon met me uit. Ik houd het soms niet eens uit met mezelf. Daar ben ik hem best dankbaar voor.

2. A Role you’ve played

De grootste wandelende sarcast op deze aardbol. Ofzoiets. Nee, geen flauw idee. Aline zijn? Gewoon mahselluhf? Ik ben een dochter, kleindochter, vriendin, geliefde en ik ben overal even blij mee.

3. A Place

Een burgerlijk antwoord: thuis. Mijn eigen, fijne vertrouwde stek waar poekies rond dartelen en waar ik pyjamafeestjes houd met mezelf. Waar standaard chocolade aanwezig is, en waar altijd mijn lievelingsmuziek door de kamer galmt.

Schermafbeelding 2013-11-17 om 00.56.53

Een minder burgerlijk antwoord: Engeland. In de rechterkolom van mijn blog staat ‘noemt Engeland haar tweede thuis’. Ik ben er duizend keer geweest, ik heb er zelfs maandenlang gewoond, en elke keer als ik weer met het vliegtuig de grond raak voelt het als thuiskomen. Ik ben totaal geen reispersoon en iemand die anderen aan wil steken met dat virus, en ben het meer dan eens met Iris (die ook deze tag invulde) dat je lekker binnen je comfortzone moet blijven als je je daar prima voelt. Maar ik had nooit van mezelf gedacht dat ik me thuis zou kunnen voelen op een plek dat niet eens míjn plek is. Ik zie het dan ook best wel gebeuren dat Thomas en ik over 10 jaar emigreren.

Sorry wederom voor het kotserig clichéverhaaltje. Vergeef me.

4: An Experience

Mijn eerste tattoo laten zetten. Ik staar er nog dagelijks naar en kan alleen maar denken aan meer, meer, meeeer!

5. A Talent you have

Het muzikale talent dat mijn ouders mijn bloed in hebben gepompt. Ik durf eigenlijk niet hardop te roepen dat ik een fotografie-talent bezit. Ik wíl het wel. Ik wil goed zijn, prachtige plaatjes maken, maar of ik er talent voor heb, i dunno. Verder heb ik talenten ontwikkeld voor slapen, chocolade eten, fulltime poezenvrouwtje zijn en onzin brabbelen.

Scan copy

Een polaroid waar ik opsta als mahselluhf, mét mijn favoriete chocola uit Engeland. Nou jongens, 3 onderdelen van deze tag in één foto. Hoe is het mogelijk.

6. A Failure

O ik heb zoveel gefaald. Mijn lijstje niet afgemaakte opleidingen is dubbel zo lang als mijn lijst met diploma’s. Ik ben heel erg impulsief, en dat zorgt voor de nodige acties zonder hierbij na te denken. Ik vind falen alleen zo’n groot woord. Ik zeg niet snel over mezelf dat ik heb gefaald. Ik ben iemand van ‘boeiend, volgende keer beter’. Ik bakte gister een carrot cake en de ene helft was niet goed gaar geworden, de andere helft wel. De niet gare helft heb ik eruit gesneden en weggegooid, de andere helft hebben we lekker van gesmikkeld. Zo moet je ’t leven ook een beetje bekijken. O jongens wat een wijze lessen. Zo uit mijn mouw geschud.

7. Words

Ik wilde YOLO zeggen maar ik denk dat iedereen me dan denkbeeldig in een stinkput gooit.

In three words I can sum up everything I’ve learned about life: it goes on.

&

Alles komt goed

(Wat staat het lelijk om Nederlandse quotes zo schuin te drukken.)

8. A Photo

Omigado, dat vind ik MOEILIJK! Vragen aan een fotografiefanaat om welke foto ze dankbaar is, is zeg maar vragen aan een pianist welke toets op de piano hij het mooist vindt. (Sorry. Ik kon geen betere vergelijking verzinnen.)

offiegielen2

Ok, deze dan. Twee helden in mijn leven, met een gouden randje. Rechts: Robbin. Ik ken haar al sinds we 16 zijn. Robbin en ik waren samen twee typische hysterische pubers. Hier samen op de foto met liefjepiefjepoefjefloefje (grapje he). Met zijn drieën hebben we samen in één huis gewoond (Thomas en ik samen in een appartement en Robbin boven ons) en het was dolle pret. Op deze foto hadden we een liefdesboom geplant in het ini mini tuintje voor ons huis. Als ik terug denk aan deze tijden word ik blij en doe ik denkbeeldige dansjes. De liefdesboom is inmiddels dood, maar onze vriendschap blijft forever bestaan. (Oei, die carrotcake kwam weer even naar boven.)

9. A Memory

Ik ben koningin in herinneringen ophalen, ik doe niets liever. Ik kan boeken schrijven zo dik als een 13-delige encyclopedieën reeks met alle fijne herinneringen die zich bevinden in mijn hoofd. Dus ik kies even iets randoms. Mijn 20e verjaardag. Mijn verjaardagen zijn altijd heel suf omdat ik de dag na Kerst jarig ben, en mensen dan altijd in een anti party-mood zijn. Omdat ik 20 werd besloot ik dat ik geen suffe verjaardag wilde dus ik dwong al mijn vrienden om met me uit te gaan, tweede Kerstdag. Eigenlijk is dit geen herinnering, want ik kan me niks meer herinneren van die nacht (iets met tequila) maar ik weet wel dat het de beste verjaardag ooit was.

10. An Opportunity

Dat ik werd toegelaten op de kunstacademie en nu elke dag heel blij op mijn fietsje zit naar school.

lijngroot

Ik tag Femke, Kimberly, Des en Teske. En iedereen die maar wil. Ga lekker los, doe je ding.

Reacties

 1. Suzanne schreef:

  Wat heb je het mooi ingevuld. Ik vind het heerlijk om te lezen hoe jij schrijft. Hihi Thanks

 2. Fleur schreef:

  Heel erg mooi (en grappig) geschreven. Je schrijft zoals zoals het gewoon is. Niet anders. Super fijn dat je een fijn vriendje hebt die jou helpt en gelukkig maakt en niets fijner dan plezier hebben aan je school. Ik ga snel even zwarte piet spelen nu voor iedereen wakker is.. chocoladeletters woehoeeee

 3. Dionne schreef:

  leuk verslag! Het je mooi geschreven!

 4. Jana Vmh schreef:

  Zo’n mooi artikel!!!

 5. Miranda schreef:

  Woww dat heb je leuk geschreven!

 6. Tess Evea schreef:

  Wat heb je dit mooi geschreven.

 7. Sabrina schreef:

  Wat een leuke tag! En die foto van de zweefmolen, wauw!

 8. Isabel schreef:

  Leuk, goed geschreven ook!

  PS: ik moest lachen om je ‘pepernoots’ :$

 9. Jennifer schreef:

  Super leuk om te lezen!

 10. annouska schreef:

  Wat een heerlijke tag om te lezen, de foto’s er bij maken het helemaal compleet. Ik vind het heel bijzonder hoe jij over alles schrijft. :D

 11. Marcella schreef:

  Wauw, wat een gave foto van jullie twee bovenaan de blog! En tof dat je Engeland zo fijn vindt, dat wist ik nog niet. Ik ga er komende week een paar dagen heen, naar Newcastle. Elke keer als ik in dat land ben (geldt ook voor Schotland) dan word ik erg blij, dus ik moet er maar eens vaker naartoe. Ik wil er heel graag nog eens een paar weken rondreizen. Leuke tag is dit, ik las hem bij Sassie en was hem steeds van plan om in te vullen, maar dat ga ik nu meteen doen ook.

 12. Hester schreef:

  De wijze woorden over de worteltaart zijn werkelijk geniaal.

 13. Robbin schreef:

  Awesomeness dit bericht ali!

  Thanks voor gisteren, was super om jullie te zien.

 14. Malou schreef:

  Pepernoots jeej! hihi. Ik hou van je blog =)

 15. Mikki schreef:

  Je verhaaltje over Thomas is zo lief en fijn ik hoop dat ik ook ooit een jongen vindt die mij zo behandeld <3

 16. Stephanie schreef:

  Fijne dingen om dankbaar voor te zijn en superleuk om te lezen :3!
  (Hahaha en wederom val ik in de herhaling, maar je schrijft echt leuk!)

 17. Debby schreef:

  je header <333. Ik moest zo lachen om dat stukje over jou en Thomas. Aad smeert ook altijd mijn brood :'D. En ahw, dat stukje over Engeland vind ik heel mooi beschreven. Ik heb dat met Spanje ook.

 18. Marjolein schreef:

  Hij is leeeuk! Ik heb de tag nu al best vaak voorbij zien komen (het vuurtje verspreid zich snel…) maar bij iedereen is hij weer zó anders en dat is leuk. Ik vind dat je wel talent hebt voor fotografie hoor.

 19. Maaike schreef:

  Hé wat een leuke tag, leuk ingevuld! Ik heb ook wel gelachen om die kleine zinnetjes over kotserige cliché verhaaltjes tussendoor, hehe.

  Oh en die eerste foto van de tag, die van jou en Thomas samen, wauw, wat een mooie foto! Ik had hem al eens eerder in een post voorbij zien komen, daar viel hij me al op, en wederom stopte ik zojuist even met scrollen. Die hele foto straalt liefde uit. Prachtig.

 20. Ingeborg schreef:

  Hahaha, je header is echt supertof. Pepernoots, you genius!

 21. Jana schreef:

  Superleuk ingevuld, Aline! Leuke schrijfstijl mag je ook aan je lijstje met talenten toevoegen :)

 22. Adriënne schreef:

  Hartstikke leuke tag! ♥ Ik heb vanochtend trouwens de foto´s gemaakt met de confetti en er zit best wat leuks bij. :) Als alles bewerkt is en af, krijg je het als eerste te zien!

  Liefs,
  Adriënne

 23. Marije schreef:

  Je schrijft altijd zo lief over Thomas nawh. Leuke tag!
  Hé ik had trouwens een vraag. Je schreef in je portfolio-artikel over profotonet.nl, en nu wil ik daar graag foto’s gaan bestellen voor op mijn fotomuur (formaat 10×15 cm). Maar sommige foto’s zijn een ander formaat. Hakken ze er dan een random stuk vanaf om het 10×15 te krijgen, of verkleinen ze de complete foto en doen ze er witte randen bij?

  • Aline schreef:

   Ze doen er witte randen bij! Die kun je dan zelf bijsnijden. Dat is ’t voordeel aan profotonet. Ze snijden NOOIT in je foto’s, iets wat HEMA enzo wel doet.

   • Marije schreef:

    AH dat is heel fijn! Ik bestelde voorheen altijd bij Hema en die hebben er inderdaad nogal eens een handje van om zomaar in je geliefde foto´s te gaan knippen. :’) Ben benieuwd naar profotonet, dank voor de tip!

 24. Hilde schreef:

  Leuke tag en hele leuke antwoorden heb je gegeven ^^ De manier waarop je dingen verteld/schrijft spreekt me erg aan :)

 25. Annemijn schreef:

  Ahw ik vind je kots-stukje juist heel lief. En anders: yolo.

 26. Danielle schreef:

  oh Aline dit is zo’n prachtige blog en prachtig alles en prachtig vriendje en prachtige relatie en prachtige foto’s.

 27. Marieke schreef:

  Hahaha, ik moet altijd zo lachen om jou! En ik kan dat altijd zo slecht verwoorden in comments, zodat ze altijd random worden… Briljant overigens dat je nu Pepernoots heet.

 28. Emma schreef:

  Leuk (sinterklaas) bootje heb je nu bij je header! Pepernoots word vast een goed succesje!

 29. Kimberly schreef:

  Engeland lijkt me zo’n mooi land zeg, ik wil daar binnenkort een keer met mijn liefjepiefje heen haha! En zo lief Aline dat je me hebt getagd! <3 Ik ga hem heel snel invullen :D Ik vind trouwens je nieuwe header ook echt geweldig haha! Pepernoots, hoe verzin je het haha :')

 30. Anoeska schreef:

  Wat een ontzettend leuke tag, mooi geschreven ook!

 31. Iris schreef:

  Ahhaha als ik alles niet meer zie zitten maakte Steve ook altijd to do lijstjes voor mij :’)

 32. Stella schreef:

  Wat leuk dat je zo eerlijk en ‘jeselluhf’ bent! Ik vind je blog erg mooi! Liefs,
  Stella.

 33. Eline schreef:

  Heel leuke tag haha, ik vind het heerlijk hoe je jezelf beschrijft. De relatie tussen jou en je vriendje lijkt me zo leuk. Ik ben heel gelukkig met mijn vriendje, dat is het niet hoor! Maar ik kan me niet inbeelden hoe het is om twee jaar met iemand samen te zijn.. ik heb altijd het idee gehad dat het dan een sleur is, maar als ik jou zo hoor praten (of ja schrijven), dan krijg ik toch wel wat hoop :D !

  • Aline schreef:

   Sleur heb je zelf in de hand! Vind ik. Zolang je zelf leuke dingen blijft ondernemen en samen genoeg blijft doen ipv ellendig op de bank te hangen (wat OOK heel fijn is overigens) valt het allemaal reuze mee. :)

 34. des schreef:

  ik vind het zo leuk dat thomas altijd een berichtje bij jouw blogs achterlaat. en dat hij mij toen een mailtje stuurde met “ik ben trots op aline dat ze nu ook gaat bloggen”. ahmegod, die klote cliché’s ook

  maar thx voor de tag, heb ik weer inspi voor stukkie voor morgen joe

 35. Lianne schreef:

  Ik vind jouw schrijfstaal echt ontzettend leuk. En ik vond dat ook zo’n toffe uitspraak van Iris over die comfortzone. :’) Daar ga ik vandaag dus vandaag ook lekker in cocoonen en thee drinken (laf m’n comfortzone).

  Ok doei.

 36. make further schreef:

  I really love your blog.. Great colors & theme. Did you develop this
  website yourself? Please reply back as I’m hoping to create
  my own personal site and want to find out where you got this from or just what the theme is named.
  Thank you!

 37. auto repair job schreef:

  I am actually thankful to the holder of this site who has shared this wonderful piece of writing at at this place.

Laat een reactie achter