Over hardlopen, strand en bikini’s

30 april 2014 - Persoonlijk

Ik ben niet het type dat dingen aan anderen op wil dringen. Afgezien van fototentoonstellingen waar je naartoe moet, oké oké. Maar  zo gaat dit geen stukje worden over hoe je NU naar de winkel moet rennen (ha-ha) om de duurste hardloopschoenen te kopen. Ik ben ook niet het type dat informatieve posts gaat schrijven met duizend tips over hardlopen, dat doen anderen wel. Blogland wemelt immers van de hardlopers.

Ik ben niet het type dat uitgebreid verslag wil doen over haar vorderingen. Een tweetje over een record en een instagrammetje van m’n rode duivels (m’n hardloopschoenen dus) vind ik meer dan zat. Want eerlijk is eerlijk: als het slecht gaat ga ik dat niet uitgebreid verkondigen. Ik ben niet het type dat fitinspiration zoekt op Pinterest en vroeg haar bed uitrolt om te kunnen gaan rennen. Ik ben al helemaal niet het type dat intens gelukkig word van de nieuwste hardloopmode en hysterisch word van een nieuw paar Nikes. Laat staan dat ik zin heb om daar überhaupt geld aan uit te geven. Mijn studie is al duur zat.

Ik schreef hier een stukje, over dat hardlopen van me. Als een soort van stok achter de deur ook. Want ik moest en zou nu eens doorgaan. Ik heb me dan ook niet voor niets opgegeven voor de Ladiesrun. Iets waar ik al helemaaal geen type voor ben. Ik haat de sfeer die hangt bij sportwedstrijden. Kan er niks aan doen. Iets met trauma’s aan sportdagen enzo. Maar nu we het toch over geld hebben, zou zonde zijn dat te moeten laten schieten omdat ik weer eens ben afgehaakt met lopen.

Eerlijk is eerlijk: het hardlopen gaat met vallen en opstaan. Ik zou willen dat het ging met regenbogen en unicorns en dat ik drie keer per week 10 km loop, maar nee. Helaas. Het gaat zeg maar meestal 4 keer kut, dan 1 keer fantastisch en dan weer 4 keer kut. Soms kan ik wel janken. Dan vraag ik me af waarom ik dit nog in godsnaam doe.

En ook jullie zullen je nu wel afvragen: ‘Jeetje, die Aline loopt alleen maar te zeuren dat ze hardloopmode stom vindt en dat het slecht gaat, waarom doet ze het dan nog?!’

Nou.

Jongens en meisjes.

Hierom:

tweeluik2

Dit zijn die blaren, steken in mijn zij, pijntjes aan m’n knieën en vloekbuien meer dan waard. Ik ga niet strooien met getallen van hoeveel kilo ik kwijt ben. Dat is helemaal niet interessant en dat is wel het laatste wat telt. Het zijn er meer dan zat en het gaat er toch altijd om hoe je je voelt? Nou, ik lig aankomende zomer in bikini op het strand. Iets wat ik jaren niet meer heb gedurfd. En dat zijn de dingen voor mij die tellen.

(Met een reep chocolade in m’n rechterhand. Want ik ben al helemaal niet het type dat lekker eten laat staan.)

Ik zit beter in m’n vel dan ooit tevoren. En dat mag iedereen weten.

Reacties

 1. Madelon schreef:

  Je ziet er supergoed uit!

 2. Tessa schreef:

  Jeetje wat schrijf je toch leuk! Je hebt echt talent! En wat zie je er goed uit zeg! Wat fijn dat je je zo lekker voelt!

  xxx

 3. Jennifer schreef:

  Als je maar lekker in je vel zit, en daar gaat het om :)

  Hardlopen is ook niets voor mij, maar ik ga zo af en toe skeeleren. Veeeel leuker.

 4. Fotootje Vandaag schreef:

  Chapeau en petje af. Ik begrijp volkomen wat je bedoeld. Zelf loop ik nu ook hard en als we het dan over een haat-liefde verhouding hebben kun je wel zeggen dat die liefde zich bar weinig laat zien. Maar net als jij weet ik heel goed waar ik het voor doe. Knap van je!

 5. Dit is zo’n fijn artikel!

 6. Maaike schreef:

  Oh, wow! Heel duidelijk in je gezicht te zien dat je bent afgevallen! Well done :)

 7. Mirthe schreef:

  Aaaah supergoed :) Topper!

 8. Ruurdje schreef:

  Tof dat je alsnog doorgaat! (en fijn geschreven!)

 9. Meike schreef:

  Zoals ze hier in Twente mompelen: da hej mooi doan!
  Lekker kunnen blijven eten is eigenlijk de beste reden om te sporten (…ik ga m’n eerste 5km belonen met onbeperkte sushi, mohoho).

  Succes met de ladiesrun!

 10. Jill schreef:

  Wat een verschil! Je mag echt trots op jezelf zijn, ik lees jou artikelen altijd met een glimlach weg! Ik ben altijd blij als er een blogpost van jou in mijn bloglovin verschijnt!

 11. Eva Leek schreef:

  Woehoe you go girl!

 12. Anne schreef:

  Wat goed! (Heel suf vraagje, heb je echt alleen met hardlopen gedaan? Ik ben dus zo’n type was wel op internet naar fitinsparation gaat zoeken, heel demotiverend. Want daar lees je dat je ook aan krachttraining moet doen. En dat vind ik niet leuk. Of eigenlijk, dat durf ik niet, tussen al die fanatieke mensen in het krachtgedeelte op de sportschool… Maar hardlopen kan ik wel een soort van leuk vinden, af en toe. En zo’n resultaat wil ik ook!) Van een bikini kan ik alleen nog maar dromen…

  • Aline schreef:

   Hahahahaha krachttraining, mij niet gezien! Ik moet wel eerlijk bekennen dat het niet 100% door het hardlopen is gekomen hoor. Ik ben ook op mijn eten gaan letten, MAAR vooral omdat ik een grote bunkerd was. Maar ECHT een grote bunkerd. Ik schepte vaak 2 tot 3 keer avondeten op, schranste me dan na de avondmaaltijd nog eens vol met snacks etc. Ik geniet nog steeds van lekker eten, echt, heus. Maar met mate. Superfoods enzo doe ik al helemaal niet aan. Wat extra groentes hier, wat extra fruit daar, wat minder koolhydraten en minder witte sausjes over je pasta helpt al HEEL veel. En 1x opscheppen dus. Maar een goed eetpatroon is iets wat vaak tegelijkertijd ontstaat met sporten. Zoals ik al in m’n post aangaf geniet ik nog steeds van chocola, taart en weet ik veel wat want ik wil niet bij elke hap na hoeven denken.

   • Aline schreef:

    (Daarbij had ik ook wel echt overgewicht hoor, dus het was bij mij gewoon nodig. Als jij een gezond gewicht hebt gaat het misschien wat minder snel allemaal)

    • Anne schreef:

     Dank je wel voor je antwoord!! Ook overgewicht hier. Hoewel niemand mij gelooft als ik zeg dat het echt teveel is. Maar dit is echt heel fijn om te lezen, ik word soms echt onzeker van al die gezondheids manie mensen.

 13. Femke schreef:

  Jeeeeeeh trots op je!

  (En je bloemenband is zo mooi. Zo jaloers. :D )

 14. Marieke schreef:

  Je bent een schatje! Geniet van je reep chocola (en je bikini!)

 15. Karlijn schreef:

  Je raakt me altijd weer Aline! Jij rockt, hell yeah! (dat heb ik nog nooit tegen iemand gezegt, omdat het stom schijnt te zijn om zomaar ineens een Engels woord te gebruiken)

 16. Marieke schreef:

  Zo hé, wat goed! Ik kan de foto’s omdraaien voor mezelf (A) Maar zit nu weer vol goede moed om gezond te doen. Hoop ik. Zucht.

 17. Anna schreef:

  Wauw, goed!! Je ziet duidelijk verschil! Een tip: komende tijd is de World Press Photo in Amsterdam, zeker weten een aanrader!!!!!

 18. Elisse schreef:

  Fijn Aline, al ziet je snoetje er wel heel zielig uit op beide foto’s! Je mag best lachen met je mooie snoetje! En ah, hier gaat het joggen ook met vallen en opstaan. Morgen les 16 van Evy, ik hou het nu toch alweer 4 weken vol, haha, gaat goed! Toitoitoi!

 19. Stella schreef:

  And that’s how it should be; ik word helemaal blij van jouw artikelen, en vooral deze. Je bent echt een inspiratie voor mij! Ik vind dat je ontzettend mega super regenbogen en unicorns trots mag zijn op jezelf. Liefs.

 20. Masha schreef:

  Aawh je ziet er prachtig uit! Fijn artikel, ik ben zelf ook echt géén sporter (gewoon echt niet) en het is fijn te horen (voor mij dan) dat ik niet de enige ben ;)
  (Nu moet ik dit eigenlijk afsluiten met een motiverende slogan als ‘Ga zo door’, maar dat klink zo cheesy)

 21. Anna schreef:

  Haha dit is zo herkenbaar! Heel af en toe is het echt geweldig, maar het grootste deel van de tijd is het gewoon stom.

 22. Daisy schreef:

  Je ziet er echt heel goed uit! En hardlopen is ook een hel. Vind er zelf ook niets aan. Het helpt overigens wel als je heel erg boos bent op iemand. Ga je ineens een stuk harder ;)..

  Weleens aan springtouwen als afwisseling gedacht? Ben het nu zelf aan het proberen en jezus wat is dat zwaar :o.

  Schijnt dat je er ook meer calorieën mee verbrand overigens. En dat 15 minuten springtouwen gelijk staat aan een halfuur hardlopen. Maar lijkt mij dat dat ook afhangt van hoe je rent en ik ren als een schildpad dus dat gaat dan al snel. Wow sorry voor dit onzinnige verhaal.

 23. Hedwig schreef:

  Wow als je die foto’s zo naast elkaar zet zie je echt een verschil inderdaad! Ik herken me ook wel een beetje in jouw verhaal, maar hardlopen is al drie jaar de enige sport die ik doe dus dan is de lol er ook wel een beetje af. Gelukkig verhuis ik vaak en heb ik telkens een nieuwe route ;) ik vind dat je ’t prachtig beschreven hebt, want het is inderdaad zo dat hardlopen zelf soms echt superkut is, maar je gaat je er zoveel beter door voelen!

 24. Anne schreef:

  You rock! Goed bezig :)

 25. Mirte schreef:

  Ik herken het. Soms gaat het goed, soms slecht. Wat een verschil, maar hoe dan ook, je bent mooi.

 26. Minou schreef:

  Ik ben ook maar eens begonnen met komkommer en wortels eten in plaats van bakken chips. En ik wandel elke dag 3,5 km. Want ja, ik wil ook gewoon in die broek passen.

 27. Joanne schreef:

  Ah man. Zo knap! Ik lees dit met een beetje een blok in mijn maag, omdat ik het herken, maar vooral omdat het mij niet lukt haha. Daarom heb ik er extra veel bewondering voor. Die hele fit girl hype laat alles zo vanzelfsprekend overkomen en dit stuk is in vergelijking daarmee zo eerlijk, maar toch met resultaat. Je geeft me een beetje hoop haha, ook al heb je duidelijk meer doorzettingsvermogen dan ik.

 28. D. schreef:

  Dit is prachtig. Je mag heeeel trots op jezelf zijn; je hebt het gewoon volgehouden en ook nog eens met een geweldig resultaat.

 29. Anaïs schreef:

  Go Aline! Ook hier is de strijd bekend, niet voor de kilo’s, maar voor het goed voelen. Begin juli 2013 ben ik begonnen met zwemmen; ik kon nog geen 10 baantjes achter elkaar. Sinds een maand of 3 doe ik er 30, en dat vind ik wel goed zo :)
  Ik zou het zo aanraden, regelmatig zwemmen: je voelt het helemaal niet wanneer je keihard aan het zweten bent en bent meteen afgekoeld. :D

  • Aline schreef:

   Ik durfde nooit zo goed in bikini dus liet zwemmen een beetje achterwege. Misschien toch maar eens proberen! Eerst opzoek naar een leuke bikini haha.

 30. Michelle schreef:

  Ik vind het heerlijk om te lezen over wat een persoon over een trend denkt en niet over een trend zelf. Je bent tenminste realistisch en laat ook even de keerzijde zien. En dat doe je op een verrekt leuke manier. Petje af voor jouw schrijfstijl! En thumbs up voor de sportieve Aline! Straks kun je lekker in je bikini op het strand, maar wel met een chocolade ijsje natuurlijk ;)

  Omdat mijn lijf me een beetje in de steek laat en ik een hele tijd niet meer mocht hardlopen (en ik vond het geweldig, geloof het of niet) ben ik begonnen met yoga. Dat gaat net zo soepel als jouw hardlooppraktijken (not). Maar goed, ik blijf het proberen en ik hoop van de zomer ook weer in bikini te durven.

  • Aline schreef:

   Wat een lieve reactie, dankjewel! <3 Ik roep ook al heel lang dat ik wil gaan yoga'en maar vooral om de chaos in m'n kop wat rustiger te krijgen. Maargoed roep hier in andere comments ook al dat ik ga zwemmen en touwtje springen.. Ik ga het nog druk krijgen :'D Merk je wel al een beetje resultaat met yoga? En zo ja op wat voor manier?

 31. francine schreef:

  Wow…ik zag de foto al voorbij komen voordat ik dit stukje las en ik dacht al; wat zie je er op een of andere manier anders uit! :) leuk om te zien en een hele mooi foto trouwens ook

 32. Nena schreef:

  Goed dat je afgevallen bent, dat is inderdaad de leukste bijkomstigheid van hardlopen! En als je hardloopt, dan kan je ook mooi die reep chocolade verantwoorden, je hebt immers al hardgelopen.

 33. Benthe schreef:

  Allereerst – heel erg sterk artikel en waardeer je andere mening hierin, anders dan anderen en heel erg tof.

  En daarnaast YOU GO GIRL

 34. Ilse schreef:

  Dat je goed in je vel zit en dat je gelukkig bent is natuurlijk het belangrijkste. Voor een is de ene weg makkelijk en voor de ander wat moeilijker maar iedereen bereikt het einde van de weg! :) -haha, zo verzin ik even iets om je te stimuleren! ^^-

 35. Femke schreef:

  Wauw, wat knap van je zeg! En het resultaat mag er zijn inderdaad ;)

 36. Femke schreef:

  Wauw, wat knap van je zeg! En het resultaat mag er zijn inderdaad ;)

 37. Fleur schreef:

  Wauw, wat een mooi stuk! Ik sluit mij helemaal aan bij jouw mening. Gewoon doen wat voor jou het beste werkt, dan ga je je vanzelf goed voelen.

 38. Hannah schreef:

  Wow, wat een verschil! Bij mij is het momenteel eerder andersom (want kom op, het kan ook niet anders in Amerika), maar ik hoop aan het eind van de zomer – ja, handig, ná het bikiniseizoen – weer mijn oude sportieve lichaam terug te hebben. En vanavond ga ik hardlopen!

 39. Nanda schreef:

  Hahahahah! Heerlijk eerlijk. Love it. Enneh, wat een geweldig resultaat in ‘slechts’ een half jaartje. Geniet van je bikinimoment en die reep chocola.

 40. Eva C schreef:

  En zonder het te weten heb je met deze post 10 keer meer mensen geïnspireerd dan met al dat gekwebbel over tips en tricks om te hardlopen ;)

 41. Chantal schreef:

  Wauw! Goed bezig! Het bewijs dat je lekker eten niet altijd hoeft te laten staan :)

 42. Katja schreef:

  Uiteindelijk werken tips en trucks niet (tenminste bij mij niet), je moet het zelf leuk vinden om te doen of op z’n minst er goed bij voelen :) Leuk stuk!

 43. Sabrina schreef:

  Wauw wat goed van je, ik doe het je niet na!

 44. Kim schreef:

  Wauw super goed zeg! Veel verschil op de foto’s :) Fijn dat je je zo goed voelt!

 45. R schreef:

  LIEFDE VOOR DEZE POST.
  En ook liefde dat je lekker eten niet laat staan maar gewoon met pijn en moeite gaat hardlopen (je doet het verdorie WEL!). En so what dat je dan niet veel en ‘goed’ hardloopt (wat is goed hardlopen eigenlijk?). Je hoeft niet naar de kilometers of tijd te kijken, als je maar gaat.

 46. Sandra schreef:

  Wat fijn dat je lekkerder in je vel zit! Daar gaat het uiteindelijk toch om. Ik ben zo’n vervelend “sportief” type dat steeds harder en beter en meer wil. Ook vermoeiend want eigenlijk is het dan nooit goed genoeg.
  Je ziet er prachtig uit en ik vind het super tof dat je deze zomer gewoon in bikini durft! Way to go :D

 47. Maartje Anna schreef:

  Wow wat goed van je! En wat fijn dat je lekker in je vel zit. Ik hoop voor je dat het lekker strandweer gaat worden en dat je het strand gaat OWNEN!

 48. Sterre schreef:

  Je ziet er super goed uit! Je schrijft zo ontzettend leuk! Je motiveert en inspireert mij (en heel veel anderen) echt heel erg. Ik lees best wel wat blogs, maar ben echt verliefd op jou schrijfstijl en je mooie foto’s! Je bloemenkrans is trouwens echt awesome :)
  Mocht je nog een keer iemand willen voor een fotoshootje :D

 49. Judith schreef:

  Het is alweer veel te lang geleden dat ik heb hardgelopen en ik voel me eerlijk gezegd ook niet zo superlekker… Misschien is er een verband? Ik ga morgen weer lopen.

 50. Malou schreef:

  Jij bent tof! =) Goed gedaan joh, fijn dat je je goed voelt!

 51. Paul schreef:

  Wauw, dan wordt dat kutgevoel van het hardlopen straks op het strand ruimschoots gecompenseerd door een gevoel van trots. Knap gedaan!

 52. Mikki schreef:

  Je ziet er prachtig uit! Ik ben trots. Blijf volhouden! :)

  (in kleine letters: hardlopen gaat hier ook zwaar kut.)

 53. Lizet schreef:

  AMEN! Heel mooi stuk, helemaal mee eens. Meer heb ik ook eigenlijk niet te zeggen. :)

 54. Marjolijn schreef:

  Wat ben je toch leuk! Ik geniet echt van je blog! En dat hardlopen, heel herkenbaar. Ooit had ik me opgegeven voor Start to Run toen een collega tegen me zei: “Oh echt? Dat vind ik niks voor jou!”

  Helemaal gelijk had ze. Goed van jou dat het je wel lukt!

 55. Ines schreef:

  Geweldig leuk dat je je beter in je vel voelt! Tienduizend likes :D

 56. Mille Pagine schreef:

  Fijn om te horen dat je beter in je vel zit! Daarbij vind ik dit echt een héél net blogstukje. Anders dan anders. Je toont niet je hardloopschoenen, kilo’s gewichtsverlies of je buik. Je vertelt gewoon eerlijk hoe het zit. R.e.s.p.e.c.t.! :D

  Ik ben echt een hardloopster (doe niets liever), maar ook voor mij is het soms het moeilijkste ter wereld om m’n schoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Of om die 5 km af te maken zonder te wandelen. De ene keer gaat het nou eenmaal beter dan de andere.

  Keep it up! :)

 57. Ginny schreef:

  Wow wat knap van je! Die gevoelens heb ik bij hardlopen al na de eerste keer – en dan laat ik het er na de tweede keer bij zitten. Persoonlijk vind ik dit artikel meer inspirerend dan 100 plaatjes van platte buiken. Je ziet er goed uit!

 58. Liliane schreef:

  Een meisje (vrouw? dame?) naar mijn hart.
  Ik stond vanochtend dus wel voor dag en dauw naast mijn bed, klaar voor de start …

  ….

  en toen kwam ik er dus achter dat ik geen oortjes met afstandsbediening had waardoor ik Evy niet kon opzoeken op mijn Shuffle. En zonder Evy.. ben ik nergens.

  (Verder heel trots op jou enzo.)

 59. Zij van hem schreef:

  Zo her-ken-baar!
  En nu nog lekker lachen. Dat hoort zeker bij dit nieuwe lijf.

  Zet ‘m op. Je kunt het. (nu ook nog tegen mijzelf :D)

 60. […] Aline’s blog staat al bijna een jaar (je blogt toch alweer bijna een jaar Aline!?) op mijn favorietenlijstje. Ze schrijft geweldig en slaat vaak de spijker op z’n kop. Zo ook in dit stukje over hardlopen, strand en bikini’s. […]

 61. cheyenne schreef:

  en dat je je lekker in je eigen vel voelt, daar gaat het om. goed gedaan zeg!
  xo, cheyenne

 62. Kathy schreef:

  Wat goed van je zeg!! Je ziet er goed uit!

  En met dit logje weet je me ook nog eens goed te motiveren :D Ik hou ook echt niet van het über-positieve-hardloopwereldje, omdat ik zelf totaal anders ben. Ik hou niet van sporten en ik denk er precies hetzelfde over als jij. Daarom heb jij mij nu echt gemotiveerd, thanks!!!

 63. Marleen schreef:

  Wat goed van je! Ik loop ook al ongeveer 2 jaar hard, voor m’n conditie (van paardrijden krijg je jammer genoeg niet zo’n goede conditie) en omdat ik het gewoon leuk vind!

Laat een reactie achter