Het grote fotoboek mede mogelijk gemaakt door bloglezers

15 april 2014 - Persoonlijk

Ik weet nog goed dat ik de opdracht kreeg op school. ‘Om de hoek’ was de titel en je moest je kont maar redden. Ik had werkelijk geen flauw idee, liep helemaal vast en wilde sowieso geen cliché en standaard toestanden. Na wat tubben besloot ik impulsief dat jullie, de allerleukste bloglezers van de wereld, onderdeel werden van mijn fotoproject.

Voor wie de voorgaande posts hierover gemist heeft: ik vroeg mijn bloglezers om een foto in te sturen van de plek waar je op dat moment was. Je moest een tijdstip meesturen, de locatie en een wens waar je op dat tijdstip liever had willen zijn. Want immers: met de komst van de interwebz is iedereen altijd om de hoek omdat je binnen een fractie van een seconde kunt delen waar je bent. Of je nou in Nederland bent, of aan de andere kant van de wereld.

Ik dacht: joh, leuk! Ik krijg vast ongeveer 20 foto’s binnen en dan maak ik er een lange tijdlijn van, van 00:00 tot 24:00 en dan plaats ik al die foto’s op die tijdlijn. Doe ik even, zo gedaan, hartstikke top. Mooie foto’s wat groter, andere foto’s wat kleiner en dan aan de muur hangen ermee.

Dat heb ik geweten.

Blijkt maar weer dat ik soms geen FLAUW benul heb hoeveel mensen hier meelezen. Ik check nauwelijks mijn statistieken omdat ik dat het minst interessant vind van allemaal. Of er nou tien mensen meelezen of duizend, bloggen doe ik toch wel. Dus.

Mijn inbox zat na een week vol met ongeveer 200 foto’s.

Ik vond het ZO leuk om opeens zicht te krijgen in wat jullie doen, waar jullie zijn en wat jullie bezig houdt. Dit project staat echt hoog aan de top ‘leukste blahwg gerelateerde dingen’. Gedeelde eerste plek met de overstroming aan verjaardagskaartjes. Ik kreeg veel foto’s uit ons kikkerlandje maar ook uit België, uit Amerika, uit Frankrijk, uit Engeland, uit Duitsland en zelfs uit Dubai.

Maar je begrijpt, die tijdlijn werd hem niet echt. Tenzij ik m’n hele huis met jullie foto’s zou willen behangen en ongeacht mijn liefde voor jullie ging me dat toch wel een beetje te fur. Nog meer getob want het liefst wilde ik alle foto’s gebruiken.

Dan kun je eigenlijk niet heel veel anders dan een boek. Een heus fotoboek. Mede mogelijk gemaakt door jullie. Mijn lezers gebundeld.

39 38 37 36 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1a 1

TOF HE?! Ik ben er 12 uren achter elkaar mee bezig geweest met een kleine pauze voor chocolade en tikkels. Laf deadlines so much. De foto’s lopen in het boek trouwens op volgorde van tijd. Had even een kleine inzinking tijdens het maken ervan want het vroeg ZOVEEL van mijn (niet bestaande) organiseerskills dat ik wel kon janken. Maar het is allemaal goed gekomen. (En daarbij is dat een algemeen verschijnsel als je op de kunstacademie zit. Schijnt. Dat janken bedoel ik.)

Don’t be sip als je je foto er niet tussen hebt zien staan. Hij zit sowieso in het boek want ik heb alles gebruikt. Ik wil jullie het liefst allemaal persoonlijk bedanken en in de beginfase heb ik ook veel mensen nog braaf een bedankje gemaild maar omdat mijn mailbox op een gegeven moment uitpuilde en mijn (wederom niet bestaande) organiseerskills het niet meer aankonden heb ik niet iedereen kunnen voorzien van een bedankje. Waarvoor sorry en dat is een puntje wat ik meeneem voor de volgende keer. (Lees: ik neem een personal assistent in dienst. Wie o wie?) Dus nog even een grote dikke:

DANKJEWEL

voor jullie. Hier, een bootje vol liefde:

bootkleinine

(Feedback van m’n docent was: lef, gedurfd en in een goede vorm gegoten. Prrrrrima.)
(Ik riep dat de twee leukste inzendingen een fotoshoot met mij zouden winnen. Ik heb de winnaars al gekozen maar neem pas contact met ze op zodra ik weer wat ademruimte heb qua school. Hoop dat jullie dat begrijpen!)
(Lezen jullie teksten tussen haakjes ook heel anders dan zonder haakjes? Ik wel.)
(Ok doei.)

Ik ben ondertussen al weer druk aan het brainstormen om iets terug te doen. Want na de berg verjaardagskaartjes en dit fantastische boek voel ik me dat wel min of meer verplicht. (Volgens mij riep ik dat zelfs na de verjaardagskaartjes al.) En dan doel ik niet op een suffe winactie waarbij slechts één persoon kans maakt. Nee veul toffer dan dat. Stay tuned (heb ik altijd al eens willen zeggen).

Reacties

 1. Kelly schreef:

  Heel erg mooi geworden! Leuke actie ook :)

 2. Joëlle schreef:

  Echt een super leuk idee en het ziet er ook leuk uit! Heb achteraf wel spijt dat ik niet heb mee gedaan maar ik dacht dat mijn bus rit niet echt interessant was voor een fotoproject haha.

 3. Jennifer schreef:

  Super leuk en origineel!

 4. Kimberly schreef:

  In één woord: WAUW! Wat een prachtige foto’s zitten ertussen zeg! Heel tof dat je dit zo hebt bedacht!! :D En zo gaaf hebt uitgevoerd

 5. angelaa schreef:

  Wauw wat is het gaaf geworden! Ben er zeker van dat je leraren heeeel blij met jou zijn want volgens mij heb jij de meeste motivatie + doorzettendheid + creatiefste brein van al die studenten! Ik vind het in ieder geval verschrikkelijk knap. Dus.

 6. Laura schreef:

  Ik heb je oproep gemist, anders had ik wel een foto ingestuurd. Leuke insteek die je hebt gevonden!

 7. echt gaaf dat zoveel mensen mee hebben gedaan!

  en ik wil de kat uit de tweenalaatste (?) foto.

 8. Lise-Lotte schreef:

  Wat is het boek mooi geworden!

 9. Mique schreef:

  Wat leuk om mijn foto (blauwe röntgenschort en schildklierkraag) zo terug te zien in je boek.

  Haha en waar anderen het toch vrij beknopt hielden heb ik hele teksten getypt. Maar ja, dat doe ik dus ook graag ;)

 10. Sylvia schreef:

  Woah, supertof! En wat een lieve lezers heb jij ;)

 11. Echt mooi geworden zeg! De boekvorm spreekt me aan, ik vind het altijd zo gaaf als je door iets heen kan bladeren wat eerst alleen maar in je hoofd bestond, vervolgens op je computer… En dat het dan opeens op je schoot ligt!
  En stiekem ook leuk dat ik mijn foto ertussen zie (:

 12. Hanne schreef:

  Leeeeeeeeeuuuuuuuk! :)

  En ook heel fijn om mijn eigen foto er zo tussen te zien staan! :) En het boek is heel mooi geworden!

 13. Sabrina schreef:

  Heel erg gaaf! Er zitten ook hele interessante foto’s tussen zo te zien (:

 14. Nanda schreef:

  Wat een enorm project, maar wat een briljant idee! Just: WOW.

 15. Nena schreef:

  Heel mooi! De tijdlijn was ook een erg leuk idee, maar dat je zoveel foto’s hebt gekregen dat je er een boek mee kan vullen is misschien nog wel leuker!

 16. Lianne schreef:

  Wat een leuk idee! Had ik nou maar wat ingestuurd!

 17. Janneke schreef:

  Wat een prachtig resultaat! Misschien is het een leuk idee om het boek in een digitale versie online te zetten. Ik weet dat er wat websites zijn waar dat kan. Het lijkt me echt super interessant om alle verhaaltjes te lezen en de foto’s goed te bekijken. :D

 18. Liddie schreef:

  Wauw, wat mooi! Het is echt leuk om te zien waar iedereen een foto van heeft gemaakt. :)

 19. Susanne schreef:

  Wat een leuk eindresultaat! Echt zo leuk om al die verschillende foto’s te zien nav hetzelfde onderwerp. En leuk om mijn eigen foto hier tegen te komen haha!

 20. Made by Carlijn schreef:

  Waauw wat een prachtig boek is het geworden en wat heb je het mooi uitgevoerd! Ik zou dat boek ook wel eens door willen bladeren, lijkt me echt heel leuk om te lezen :)

 21. wauw duizend mooi en leuk en tof geworden! en oeeeee ik zie wel drie keer de lieve Assense hertjes op deze pagina, nu ben ik helemaal vrolijk (:

 22. Anne schreef:

  Ohh wat is het gaaf geworden Aline! Al zou ik er zelf minder liefdevol naar kijken als ik er twaalf uur achter elkaar mee bezig was geweest :p Maar echt, wat mooi!

 23. Marjolein schreef:

  Aaah, wat is het boek leuk geworden zeg :D goed werk meid.

 24. Liesbeth schreef:

  Dat ziet er echt een geweldig boek uit!! (kunnen we dat bestellen via blurb of zo??) Topidee en al je harde werk heeft duidelijk geloond!

 25. Anouck Plume schreef:

  Wauw Aline wat is het mooi geworden!! Het eindresultaat is echt prachtig, mag je heel trots op zijn! En hoe leuk is het gewoon om zo’n boek te hebben mede mogelijk gemaakt door je eigen lezers, zo speciaal.

 26. Linda schreef:

  Heel erg gaaf! Tof ook dat je zóveel foto’s hebt binnen gekregen! Fijn ook dat je zulk goed commentaar hebt gehad! :)

 27. FOOD by Dila schreef:

  Woohoow wat een supergaaf project! En wat is het resultaat mooi geworden! Echt iets om trots op te zijn.

 28. Anne-Fleur schreef:

  Wauw wat ziet het er mooi uit! Tof om zo even in je boek te kunnen kijken :-)

 29. Dionne schreef:

  Wow. Dat moet echt een enorm takkewerk zijn geweest. Wel heeeeel gaaf. En ik dacht dat je ze een beetje op onderwerp had gesorteerd (alle laptops bij elkaar), maar kennelijk zat iedereen op hetzelfde moment te laptoppen :’)

  En ooooh Floortje en Miep verenigd op 1 pagina! <3

 30. Fotootje Vandaag schreef:

  Leuk bedacht zeg! Moet idd een enorme klus zijn geweest om al die foto’s op volgorde te leggen,

 31. Masha schreef:

  Wat een geweldig project is het geworden! Ben het helemaal eens met je docent :) En wat veel mooie foto’s heb je binnengekregen!

 32. Rianca schreef:

  Gaaf! Zie ook mijn eigen foto terug! En het is echt een geweldig project geworden!

 33. Liliane schreef:

  LAF THIS.
  Ik kom binnenkort even het boek aanraken en doorbladeren.
  (en ja ik lees tekst tussen haakjes heel anders)

 34. Nynkek schreef:

  Wauw, dit is echt heeeel mooi geworden! Super leuk idee en heel mooi uitgewerkt.

  Waar heb je het laten drukken?

 35. Sanne Francis schreef:

  Erg mooi geworden! :D

 36. Anne schreef:

  Oh wat leuk en mooi! Blij dat ik een bijdrage heb kunnen leveren :-)

 37. Dianne schreef:

  Zo ontzettend tof!
  Als je het boek te koop zou zetten voor al je bloglezers zou je nog rijk worden haha.
  Echt super vet:D

  • Aline schreef:

   Hahaha ja ik heb er wel aan gedacht om meerdere exemplaren te maken om te kunnen weggeven / verkopen tegen een leuk prijsje maar dat is voor nu nog even onhaalbaar helaas :P

 38. Elisse schreef:

  Wauw Aline, wat is het een prachtig boek geworden! Fijn zeg, dat er zoveel mensen hebben deelgenomen :) Mooi project!

 39. Sonja schreef:

  Super super tof!!

 40. Mariska schreef:

  Jaaaa, ik zie mijn Uggs foto! Wat een super- supertof project zeg, het is echt heel mooi geworden! En wat een prachtige foto’s zijn er ingestuurd. Ik vond mijn foto wel grappig, maar sommige foto’s zijn echt AH-MAH-ZING <3

 41. Anoeska schreef:

  Wat een ontzettend gaaf resultaat! Ik zie dat zelfs de Nieuwe Kerk in Delft (mijn geboorte en woonplaats) ertussen staat. Heel leuk!

 42. Jelly schreef:

  Wauw, er zitten echt mooie foto’s tussen! Ongelooflijk tof idee ook (:
  (Hier meldt zich trouwens een stille lezer die al een eeuwigheid je geweldige blog volgt haha.)

 43. francine schreef:

  Het is echt zo mooi geworden én ik zag mijn fotooo :) ik wil JOU trouwens ook nog bedanken voor het verjaardagskaartje dat je naar mij stuurde ;) ik beloof dat ik nog een leuke poekie foto zal sturen als echt bedankje haha

 44. Savitri schreef:

  Wat is het een mooi resultaat geworden! En altijd leuk om je eigen foto ertussen te zien staan, hihi. Vind dat je het project ook heel tof hebt aangepakt. Niet zo raar ook dat je bijna een zenuwinzinking hebt gehad, haha jezus wat een werk.

 45. Leonie schreef:

  Wauw, wat enorm tof! Ik heb je oproepje toen gemist, maar de uitwerking is nog mooier dan dat het idee had kunnen voorspellen. Gedurfd is het zeker, heel bijzonder!

 46. Kim schreef:

  Wauw super leuk al die verschillende foto’s en verhalen erbij! Tof project :D

 47. ellen schreef:

  Haaaa super leuk! :D

 48. Liesbeth schreef:

  Wauw, ziet er supermooi uit! :)

 49. Jessica schreef:

  Wat is het super leuk geworden! Echt héél gaaf! Ik zou nog wat insturen maar ik vond mijn foto’s steeds niet goed genoeg.

 50. Senna schreef:

  Ziet er prachtig uit! Wat tof dat je zo veel foto’s hebt ontvangen. Ik had er helemaal niet meer aan gedacht, jammer. (maar bespaard jou weer wat werk) (en ja ik lees tekst tussen haakjes ook heel anders! best vreemd eigenlijk…). Groetjes Senna

 51. Angela schreef:

  Wat een super goed idee! Ik heb helaas je oproep gemist maar het idee is zo leuk!

 52. Esmay schreef:

  Waaah, echt suuupertof!! En yay dat je docent het ook tof vind. (En ja ik lees tekst tussen haakjes ook anders)

 53. Michelle schreef:

  Super leuk gedaan, ik zou het fotoboek wel eens helemaal in willen kijken!

 54. Grieke schreef:

  Wat is het immens leuk geworden!

 55. Julia schreef:

  Wauw wat gaaf! De foto’s passen steeds ook zo mooi bij elkaar!

 56. Sanne schreef:

  Dat ziet er echt heel gaaf uit :) Heel random, maar ook heel goed bij elkaar passend. Misschien moet je het uitgeven ;)

 57. Nicole schreef:

  yeahea ik zie mijn fotobooth van de kunstbende!<3

 58. Iris schreef:

  Echt heel gaaf dit! Erg mooie foto’s.

 59. Xadya schreef:

  Dit is zeker niet te bestellen hé? Wat gaaf!

  • Aline schreef:

   Ik heb al verschillende aanvraagjes daarvoor gehad haha, toch even kijken hoe ik zo low budget mogelijk meer exemplaren kan maken (wellicht als PDF versie maar das 1000x minder leuk)

 60. Lieve schreef:

  Jeeeuj, het is af! Echt een heel mooi resultaat. Het is misschien wel veel werk om zo’n opdracht uit te voeren, maar wel ontzettend leuk lijkt me.

 61. Marjolijn schreef:

  WAUW! Wat. Een. Tof. Project, Geweldig idee, supermooie uitvoering. Man hey…Jij komt nog ver!

 62. Femke schreef:

  Wauw. Wauw. En nog eens wauw. Wat een hoop gave foto’s! Echt waanzinnig! Het is echt prachtig geworden. Ik heb geen foto opgestuurd, maar blijkbaar zijn er genoeg geweest die dat in mijn plaats hebben gedaan ;)

 63. Marinthe schreef:

  Wauw zo gaaf dat je al onze foto’s hebt gebruikt! Het is super mooi geworden.

 64. Janniek schreef:

  Zooo gaaf geworden! De vormgeving, de foto’s, alles past zo perfect bij elkaar :). Leuk dat mijn foto er ook tussen staat :)

 65. E schreef:

  Echt superleuk geworden!!

  (ben benieuwd waar je hem hebt laten afdrukken btw. Ik ben bezig met een fotoboekje maar weet nog niet waar ik hem mooi kan laten drukken)
  (ja, ik hou ook van haakjes)

 66. Meike schreef:

  Goed idee om het in een boek te verwerken! Vind de uitwerking die afgedrukte foto’s hebben in vergelijking met digitale altijd tof om te zien. Je blijft er ook langer naar kijken. En papier voelt lekker. (zal maar stoppen met schrijven voordat dit op een papierfetish begint te lijken, eep.)

 67. Hannah schreef:

  Wat is het gaaf geworden! Heel leuk al dat ik deel van je project heb mogen uitmaken met mijn twee foto’s. Ik heb het met veel plezier gedaan. :)

 68. Jacqueline schreef:

  Het is super tof geworden!

 69. Stephanie schreef:

  Ah, dit fotoboek zou ik wel willen kopen als dit in de boekhandel zou liggen! :D

 70. Bouchra schreef:

  Echt superleuk is het geworden! Goed idee!

 71. meike schreef:

  waaaaaaaat coooooooool! Heel erg gaaf dit!

 72. Minou schreef:

  Ik vind het zo jammer dat ik dit project nét te laat ontdekte om mee te doen :'(
  Waar maak jij je fotoboeken mee? Het is zo mooi :’)

 73. Maaike schreef:

  Ah wat is het onwijs gaaf geworden! En ik heb mn eigen ingezonden foto’s ook al gespot. :D Het valt me ook op dat er veel hele mooie foto’s tussen zitten. Weet je, als dit boek zou worden uitgegeven zou ik het meteen kopen, want ik vind het heerlijk om zo een kijkje te nemen in het leven van mensen. Misschien moet je eens een uitgever contacten? ;)

 74. Senna schreef:

  Hoi Aline, ik heb je genomineerd voor de Very Inspiring Blogger Award. Wat het inhoud kun je zien op http://www.sennacamara.blogspot.nl/2014/04/very-inspiring-blogger-award.html
  Groetjes Senna

 75. Remii schreef:

  wouw Aline, dat heb je echt mooi gedaan!!! Echt leuk om al die foto´s te zien van anderen, mijne zat er alleen niet tussen, maar leuk om te weten dat je ze ALLEMAAL hebt gebruikt ; )

 76. cheyenne schreef:

  waauw, wat ziet het er tof uit! :)
  xo, cheyenne

 77. Maison Minette schreef:

  Ik zeg: Verkopen dat geweldige boek! En van de opbrengst heul veul chocolaatjes eten ^_^

 78. Joyce schreef:

  Ah dit ziet er echt super tof uit! Ook leuk om mijn eigen foto er tussen te zien staan. ♥ Ik ben benieuwd!

 79. Vera schreef:

  Ooh wauw, wat is het leuk geworden! En jeeeuj mijn foto staat er ook tussen :d

 80. Isabelle schreef:

  LEUK!!
  Wel grappig om te bedenken dat er ergens een foto van mijn pony genomen door mij in een boek staat, haha. Ik heb zelfs geen foto van mijn pony in een boek, of gewoon een foto van mijn pony die niet digitaal is, haha! Ik zal ook eens een fotoboek moeten maken ofzo :D

 81. annouska schreef:

  Wauw wat een overweldigende reacties met foto’s dan zeg, leuk als je het niet verwacht!!! Het resultaat is heel mooi!

 82. Ines schreef:

  Oh wow het is echt superleuk geworden :)

 83. Maartje schreef:

  Wat is dit een ontzettend gaaf project geworden! Ik heb een beetje spijt dat ik zelf vergeten ben een foto in te sturen (ik heb ook geen organiseerskills).

 84. Laura schreef:

  Wat geniaal bedacht! En echt heel tof uitgewerkt ook.

 85. Annelies schreef:

  Geweldig idee en het resultaat ziet er super uit. Goed gedaan!

 86. Janna schreef:

  Echt heel erg leuk! En fijn dat je erg zulk goed commentaar op kreeg. Echt gek trouwens om mijn foto in iemand anders fotoboek te zien!

 87. Mikki schreef:

  Wow het is echt prachtig geworden, zo gaaf! En zoooveel mooie foto’s! Foto’s zijn een geweldig iets eigenlijk.

 88. Annelieke schreef:

  Wauw wat is het mooi geworden!

 89. Stephanie schreef:

  Prachtig gedaan!

 90. Esmeralda schreef:

  Wat een mooi boek heb je gemaakt zeg! Ik zie deze post nu pas ;)
  Hoe heb je dit fotoboek gemaakt? (welk programma?)En waar afgedrukt? Echt mooi!

Laat een reactie achter