Ik ben jarig en wil dingen

27 december 2015 - Persoonlijk

Nog fijne feestdagen gewenst lieve lezers! Hebben jullie je allemaal volgevreten? Op de bank gehangen en gejankt tijdens All You Need is Love of juist opgedirkt aan het kerstdiner gezeten? Ik ben gisteren het vliegtuig ingerold, die ons naar Schotland bracht.

Thomas en ik spenderen komende dagen in Edinburgh. Maar daarover later meer. Eerst: WAAR IS DE ANTI-RIMPELCRÈME JONGENS? En ook: WAAR IN EDINBURGH VREET IK DE BESTE TAART?

Huh, hoezo Ali?

vierentwintig

It’s me bursdeej!

Vierentwintig alweer, potverdorie. Afgelopen jaar was er een voor in de boeken, dus ik wil dat komend jaar minstens net zo awesome wordt. Omdat je er tegenwoordig niet meer bij hoort zonder vooruitstrevende levensdoelen en ellenlange bucketlisten heb ik me ook maar eens aan een lijst gewaagd. Niet zomaar een lijst, neen! Ik zag dit bij Sanne en ik dacht, omigado dat ga ik ook doen. Een lijst met toffe dingen, grootse dingen, kleine dingen, soms saaie dingen. Dingen die ik wil doen voordat ik weer een jaartje ouder word. Het is niet alsof ik die dingen niet meer kan doen als ik de 25 ben gepasseerd, maar LAAT ME OK, IK VIND HET GEWOON LEUK.

lijn-goud

24 before 25

24 dingen die ik wil doen
voordat ik 25 word

lijn-goud rijbewijshalen eenautokopen

Omdat ik een grote meid ben met een bijna-grote-mensen-leven en ik er een beetje klaar mee ben om voor fotografieklussen met zware statieven en apparatuur een halve dag naar Schubbekutteveen af te moeten reizen waar één keer per volle maan een bus naartoe gaat. Het rijbewijs is bijna in zicht, want ik mag bijna afrijden dus die auto hopelijk ook.

jurkjesDW8A0451 dierbarenvastleggen

2015 kreeg een zwarte rand, toen een van mijn dierbaren er tussenuit piepte. Sindsdien prijs ik me weer even extra gelukkig met iedereen die ik nog wel heb. Het wordt weer eens tijd om alle lieve mensen om me heen een eigen monumentje te geven in de vorm van een mooie fotoserie.

naaramerika

Ik heb echt extreem gekwijld vorig jaar tijdens het volgen van Danique haar roadtrip op Instagram. Sowieso verandert alles wat zij fotografeert in goud, maar door die foto’s wil ik extra extra extra graag naar Amerika. Er zijn nog geen specifieke plannen gemaakt dus of het een roadtrip, een stedentrip of kamperen in een hutje op de hei wordt weet ik nog allemaal niet. Eerst maar eens in discussie met m’n spaarrekening.

naarijsland eenhalvemarathon

Zucht steun gaap, begint ze weer over dat hardlopen. Sorry, moet even. Mijn hardloophoogtepunt was afgelopen zomer, toen we vakantie vierden op Vlieland. Voordat ik het wist had ik op een avond hardlopen 16km op de teller staan. Een overwinning voor mezelf, gezien het feit ik 2 jaar geleden uitgeput raakte van één minuut rennen en nog liever dood wilde dan verder te moeten rennen. En hey, als ik 16km kan, waarom zou ik dan geen halve marathon kunnen?

kringlooptour fotoprojectjes

Hiermee bedoel ik eigenlijk: meer vastleggen voor mezelf. Voor “””later”””. Omdat ik de laatste tijd veel in opdracht werk, fotografeer ik nog maar weinig voor mezelf en m’n privé archief en da’s kei jammer.

DW8A0751 eennieuwetattoo

In april heb ik mijn rug versierd met een zonnebloem. Ondertussen fantaseer ik alweer over hoe ik deze kan uitgebreiden, of hoe ik andere plekken op m’n lichaam kan vullen met nieuwe plaatjes. Ideeën genoeg. Enige minpunt is dat je alle plekken maar één keer kunt laten bekalken. First world problem.

vakerbloggen

 

bloeddoneren kokenvoorleukemensen

In mei zijn we verhuisd van de ghetto naar een veel leukere wijk (en een leuker huis!) en heb ik een vreetfestijn / housewarming georganiseerd. Ik vond dit ZO leuk dat ik dat weer eens wil doen. Daarbij zie ik mijn vriendinnen veel te weinig en is dit een goed excuus om iedereen weer bij elkaar te krijgen.

DW8A3453

 

cursusgeven

Men neme: een klein groepje enthousiaste mensen dat nog niet zo goed snapt hoe een camera werkt, iemand met iets meer kennis van een camera (moi), m’n famous cheesecake voor het nodige suikergehalte en een mooie lentedag. De perfecte ingrediënten om een leuke cursus te geven. Nu nog het lef om het uit te voeren.

geboortedorp

Ik bereik nu een leeftijd waarop ik langer zonder, dan met mama heb geleefd. Ik word daar extreem sip van, en juist hoe verder weg de levende versie van haar is, hoe meer ik herinneringen wil verzamelen.

boekhouder vrijwilligerswerk

Toen ik 19 was heb ik een tijdje vrijwilligerswerk gedaan, daar heb ik Thomas ook leren kennen. Dit was overigens gewoon in een poppodium waar we dronken mensen van bier voorzagen. Niet bepaald wereldverbeterend dus, maar wel een leuke tijdsbesteding. Ik kan wel janken als ik eenzame oudjes zie, of zielige poesjes in het asiel dus waarschijnlijk ga (wil) ik lekker theedrinken en scrabbelen met oma’s of poep scheppen bij poekies.

 

projectpiefings

Thomas en ik vragen ons regelmatig af waarom we zijn ontwerptalent en mijn kiekjes nog nooit gecombineerd hebben. Hoog tijd om dat eens te gaan doen.

werkplek

Of huren. Zodat ik niet meer Photoshoppend aan de eettafel hoef te zitten. Of liggend in bed onder een fort van dekens. (Wat trouwens geen straf is, maar bepaald productief word je er niet van.)

DW8A3021 webshop

Ansichtkaarten, posters, tasjes.. Het dwaalt al een lange tijd door m’n hoofd om iets te doen met m’n foto’s en dat dan voor leuke prijsjes te verkopen. Ik hoef er geen bakken met winst mee te maken, alleen andere mensen al verblijden vind ik superleuk.
festival

kaartjesactie

Wie herinnert zich valentijnsdag afgelopen jaar nog? Toen kon je met je gestifte lippen een kaart vol lebberen en dit telde dan als postzegel. Ik maakte hier gretig gebruik van en heb mijn kaartenrek geplunderd om jullie leuke kaartjes te sturen. Wil ik gewoon even dunnetjes over doen want i laf kaartjes schrijven. (En krijgen!)

 

roadtrip

Lekker veel reisgerelateerde dingen in de lijst, mot kenne. Uiteraard moet deze roadtrip dan gebeuren in de gekochte auto van puntje 2 bovenaan deze lijst. Toen ik een hysterische tiener was heb ik een tijdje in Zuid-Engeland gewerkt en het is daar zoooo mooi! Daarbij is een roadtrip door Engeland vrij makkelijk realiseerbaar, dus gaan we gewoon even doen. Yolo.

Processed with VSCOcam with t1 preset

laatste

Want je verjaardag ergens anders vieren is awesome. En een kleine traditie beginnen waarbij je ieder jaar op de foto gaat met zo’n kekke slinger ook. Zie hier de foto van 22, en hier 23. Dat ik maar letterslingerfoto’s mag maken tot ik een oud verrimpeld omaatje ben.

lijn-goudZo, goed verhaal, lekker kort. Ik heb wat te doen komend jaar. Als je me nu wilt excuseren, er wacht een ontbijt op me met cadeautjes en een afternoon tea en een bezoekje aan het kattencafé (!!!!) en een diner in een hip restaurant waar ik hopelijk vuurwerk op m’n toetje krijg want daar draaien verjaardagen allemaal om. Joe!

Reacties

 1. Doreen schreef:

  Gefeliciteerd!!!!!

 2. Alseerste natuurlijk gefeliciteerd en wat heb je er een leuk lijstje van gemaakt!
  En die fotografiecursus lijkt me wel wat, dus als je het ooit nog is gaat doen, hou ik me graag aanbevolen!!
  Fijne dag en geniet ervan!

 3. Jennifer schreef:

  Gefeliciteerd! Fijne dag!

 4. Arjanne schreef:

  Nog gefeliciteeeerd! Als je zo’n cursus gaat doen heb je alvast één leerlinge…. :)

 5. Eline schreef:

  Gefeliciteerd! Wat een leuk lijstje met allemaal gave doelen, IJsland lijkt me prachtig om te bezoeken, maar je hebt ook hele mooie doelen opgesteld. Heel veel succes en maak er een hele mooie verjaardag van!

 6. Pleun schreef:

  Gefeliciteerd, en vooral van dat puntje: iets met een webshop werd ik heel blij. Hopen dat deze er gaat komen!!

 7. BySilke schreef:

  Haha wat leuk om te lezen! Een supergelukkige verjaardag gewenst, maar zo te lezen komt dat sowieso goed. Ben zo benieuwd naar je volgende jaar, je maakt me helemaal enthousiast!

 8. Anne schreef:

  Gefeliciteerd! Heel veel plezier in Edinburgh!

 9. Doreen schreef:

  Hoe vind ik jou op instagram?? Krijg je tot nu toe nog niet gevonden…

 10. woohoo happy birthdayyy! en wat een fijne lijst (en halloooo ik sta erin hoe lief is dat), allemaal coole en realiseerbare plannen :) geniet daar in Edinburgh – kattencafe whaaa

 11. Marlou schreef:

  Hoera Aline, gefeliciteeerd! fijn lijstje, ik ben benieuwd naar zo ongeveer alles. en een beetje jaloers op je verjaardagsslingerfoto, zo leuk! Misschien dat ik dat idee eens ga jatten, als ik er in september nog aan denk ;) Geniet van Edinburgh!

 12. Lauriette schreef:

  Van harte gefeliciteerd lieve Aline! Mooi zo’n blouse waar je je tatoeage doorheen ziet. Geweldige plannen staan er op je lijst! Veel plezier daar! xx

 13. Malou schreef:

  Hieperdepiep Hoeraaaa!

 14. gerhilde maakt schreef:

  Gelukkige verjaardag! Geniet ervan! Ik stipte zo’n lijst af toen ik van 29 naar 30 ging (jawel, ik ben 30 en nog steeds niet aan de antirimpelcrème en nog steeds tattooloos, maar daar zal dit jaar wel verandering in komen, in dat laatste dan). De jouwe is wel ambitieus (Amerika en IJsland op één jaar lijkt me heel erg duur), maar heel leuk! Deel je vorderingen hier zeker, dan kan je ‘meer bloggen’ ook al zeker afstippen. :-)

 15. Elena schreef:

  Jaa +1 voor die fotografiecursus! Lijkt me super tof.

 16. Tessa schreef:

  Gefeliciteeeerd!! En jaaaaaa voor de fotografiecursus!!

 17. Naomi schreef:

  Gefeliciteeeerd! Als je die workshop gaat geven, houd ik me aanbevolen als leerlinge ;)

 18. Ilse schreef:

  Gefeliciteerd! :)

 19. Inge schreef:

  Gefeliciteeerd! Edinburgh lijkt mij súper vet dus geniet ervan! Je doelen vind ik ook heel tof!

 20. Veerlez schreef:

  Gefeliciteerd! :) Ik geniet elk jaar weer van de lijst die ik maak om het komende jaar allemaal te doen! Je hebt er fantastische dingen op staan, wie weet kom ik in oktober wel weer even hier spieken om me te laten inspireren voor mijn nieuwe lijst :)

 21. Miriam schreef:

  Hieperdepiephoeraaaaa! Gaaf lijstje trouwens zeg, ben heel benieuwd naar alles! Geniet van je jaar als 24 jarige (voor je het weet ben je 30 ;p)

 22. Tiffany schreef:

  Gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk om ieder jaar op je verjaardag op de foto te gaan met zo’n slinger :)

 23. LP schreef:

  Van harte gefeliciteerd!

 24. Paulien schreef:

  Hoera, gefeliciteerd met je verjaardag! Geniet van Edinburgh, ik kijk alvast uit naar je foto’s. Oh, en als die cursus er komt, sluit ik me graag aan bij de rij kandidaat-leerlingen die zich intussen al gevormd heeft :-)

 25. Vivian schreef:

  Ik ben echt altijd zo dol op jouw foto’s, en wat een mooi lijstje!

 26. Marije schreef:

  Gefeliciteerd en wat een ontzettend leuke bucketlist!! Vooral het punt van een workshop geven spreekt mij heel erg aan ahaha .
  Succes en veel plezier met alle geweldige dingen die je gaat soen!

  Marije

 27. Ines schreef:

  Oeh oeh zo leuke dingen :D Ik wil supergraag een workshop voor mijn bloggersgroepje organiseren maar ik vind geen leuke fotograaf die dat zou willen doen :( Desondanks: ik zou het gewoon doen want ik wed dat er echt Geweldig veel mensen klaar zitten om van jou fotoles te krijgen! Veel van je puntjes zijn allemaal ook wel dingen die ik wil doen maar geen tijd voor vind :) Daar moet ik dringend eens werk van maken. Geniet van je verjaardag! xx

 28. Angélica schreef:

  Jaaa gefeliciteerd!! Wat heerlijk om dat in Edinburgh te mogen vieren, jaloers! ;)
  IJsland is echt prachtig, daar moet je zeker nog heen. Maar dat gaat vast goed komen :) Ik wil ook al heel lang iets met een webshop doen maar het komt er ook nooit van, zucht :P
  Ik ga na mijn verjaring ook maar weer eens zo’n lijstje maken denk ik! Alhoewel… ik ben al wat ouder dus dan wordt die lijst ook steeds langer, mmm…

 29. Anniek schreef:

  Gefeliciteerd! En wat een leuke bucketlist, ik copy paste stiekem wat onderdelen voor de mijne. Als je een workshop gaat geven meld ik me bij deze graag aan. Kan me niet schelen of het gaat om foto’s maken, taarten bakken of zonnebloemen planten, lijkt me allemaal hartstikke gezellig! Absoluut doen dus!

 30. Emma schreef:

  Mooie lijst! IJsland en Amerika zijn hele mooie landen, maar wel erg prijzig in het hoog seizoen. En mocht je ooit mensen zoeken die mee willen doen aan je foto cursus? Ik hou me aanbevolen!

 31. Hanne schreef:

  Eerst en vooral: een heel gelukkige verjaardag! Wat een lijst heb je daar zeg, je zal heel wat werk hebben het komende jaar ;) Naar Ijsland wil ik ook heel graag ooit eens gaan; als je er geraakt dit jaar, moet je zeker laten weten wat je er van vond! :D

 32. Annelies schreef:

  Gefeliciteerd!! En een heel leuk lijstje heb je gemaakt, veel plezier daarmee!

 33. Carlijn schreef:

  Gefeliciteerd Aline!! Vet leuk lijstje heb je gemaakt! Enenenen, die fotografiecursus moet je doen! Vind je lef, zoek hem op, want ik geef me alvast op :)

 34. Sanne schreef:

  Wat een superfijne foto van jou en van harte gefeliciteerd!
  Wat een tof lijstje zeg, heel leuk om te lezen! Ik doe zelf ook 24 before 25 en daarom vind ik het denk ik nog leuker om te zien wat jouw lijstje is :).
  Heel veel plezier in Edinburgh! Ik kan je helaas niet vertellen waar je de beste taart kan eten want ik ben er nog nooit geweest maar ik hoop toch wel dat je het ergens kan gaan proeven!
  Liefs

 35. Meliss schreef:

  Gefeliciteerd! Mooi dat je zo’n lijstje gemaakt hebt, op de een of andere manier werkt het toch om het ergens op te schrijven als een reminder door het jaar heen. Ik hoop het een en ander nog terug te zien in een blogpost in het komende jaar. Oh en ik steek mijn hand op voor de workshop, gevalletje ‘enthousiast maar lukt-niet-zo-goed’ past wel bij de doelgroep toch? Geniet van je reis! :)

 36. gerda schreef:

  Lieve Aline. Hartelijk gefeliciteerd met je 24 ste verjaardag.
  Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad.
  Wat betreft je lijstje; In het geboortedorp van Mama ben je welkom. Kan ik je meteen achter de naaimachine zetten voor je eerste les. Ondertussen kunnen we het hebben over de halve marathon wat ik ook wel zou willen. Helaas moet ik mij mezelf weer even streng toespreken in het nieuwe jaar.

 37. Hedwig schreef:

  Gefeliciteerd!! Dat je het komende jaar maar álles van die mooie lijst mag halen :) (ok bijna alles dan, anders is ’t misschien weer teveel stress haha)

 38. Sabrina schreef:

  Gefeliciteerd!! Wat een super mooie foto met die slinger ook! Hele gave lijst, vooral alle reisdingen klinken echt geweldig. En ik wil eigenlijk ook wel met mijn verjaardag een keer in het buitenland m’n verjaardag vieren, klinkt goed! (:

 39. Hannah schreef:

  Whaaa ik schrijf me vast in voor de cursus!;)
  En gefeliciteerd natuurlijk!

 40. Annemie schreef:

  Hip hoi hoera! Amen op wat iedereen hierboven zegt van die cursus! Doe ik wel even een weekendje NL voor, lijkt me heul erg leuk! Geniet van Edinburgh, veel taart eten! Ik kijk al uit naar de mooie kiekjes! PS: Misschien heb ik het gemist, maar heb je al beslist of je verder gaat met je opleiding? Wat je ook beslist (hebt), je gaat het heel erg goed doen! 2016 wordt een knaller.

 41. Britt schreef:

  Nog gefeliciteerd hè! Wat een super leuke plannetjes voor komend jaar :-)

 42. Ilse schreef:

  Gefeliciteerd!
  Poeh, als ik die lijst zo lees wordt ik al moe! Ik ben net 25 geworden, mijn doelen zijn mijn gastoudercertificaat halen, trouwen, een leuke reis boeken voor de meivakantie (dacht ook aan ijsland!) weer op ballet gaan en weekendpleegouder worden. Vind ik meer dan genoeg voor een jaar ;)

 43. Claudia schreef:

  Meer bloggen, rijbewijs halen. Zo herkenbaar.
  Je post is super leuk en creatief opgezet btw. Complimenten :) Liefs

 44. Dilys schreef:

  Ooooh Aline…. je schrijft zo heerlijk!!! Echt super fijn om te lezen. Oh wacht, ik moet natuurlijk beginnen met GEFELICITEERD want dat hoort geloof ik. En ik wist helemaal niet dat er vorig jaar zo’n kaarteniets met gratis verzenden was! Is dat dit jaar dus ook weer? Want dan zou valentijnsdag opeens de leukste dag van het jaar worden :). Ps. Misschien is het rebellie, maar ik denk dat je er toch aan moet geloven en het cijfertje in de sidebar toch van een 3 naar een 4 veranderen. Nog een fijne dag!!

 45. Een (late) gelukkige verjaardag! Wat een leuke lijst!! Wat gaaf dat je je verjaardag in Edinburgh gevierd hebt!

 46. Bianca Schrijft schreef:

  Als nog gefeliciteerd. Super leuk om dit allemaal zo te lezen.

 47. Paul schreef:

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. En wat een lijst in 1 jaar! Waar ga je de tijd vandaan halen om het allemaal te gaan doen?

 48. B. schreef:

  Van harte gefeliciteerd!
  Misschien is t leuk om als je 25 bent een blogpost te maken waarop je terugkijkt op de dingen die je wilde doen? lijkt me leuk

 49. Desiree schreef:

  Nog van harte gefeliciteerd! Fijne dag gehad? Leuke blog heb je! Kwam je per toeval tegen! Liefs!

 50. Marloes schreef:

  Gefelicitaaaart ;) Ik meld me vast aan voor je fotografie cursus by the way. Lijkt me leuk!
  – X Marloes

 51. Maureen schreef:

  Nog gefeli! En een heel tof lijstje heb je! Vooral het geboortedorp van je moeder bezoeken lijkt me een heel mooi doel. Ik heb vorig jaar (dat kan ik nu nog 1 dagje zeggen) het geboortedorp van mijn oma bezocht – heel bijzonder om meer te leren over ‘wie je bent’ zeg maar!

 52. Iris schreef:

  Gelukkige verjaardag van mij en Athéna xxxx

 53. Femke schreef:

  YEAS KRINGLOOPROADTRIP YEAAAS

  En eten en wijnen (hahahaha) etc. Alle leuke plannen. <3

 54. Hanneke schreef:

  Gefeliciteerd!

  Jaaaa, zeker naar Ijsland gaan in 2016.

 55. Lise schreef:

  Wat leuk!! Gefeliciteerd (beetje laat maar nog steeds even gemeend) en die webshop openen moet je zeker doen! Ik zou graag een kaartje/totebag/iets anders van je kopen :)

 56. Gerdien schreef:

  van harte gefeliciteerd, en ik wens je toe dat al je voornemens gaan lukken :D

 57. Ginny schreef:

  Nog gefeliciteerd! Klinkt allemaal echt heel leuk, vooral IJsland is sowiesooo ook een grote op mijn lijstje!

 58. Susanne schreef:

  Oooh myyy ik wil heel graag een fotocursus van jou! Je hebt een paar weken geleden een foto van mij gemaakt voor examentraining. Daarna heb ik je blog en je werk pas gevonden (via Jo) en DAMN wat jammer dat ik toen niet gelijk om tips van jou heb gevraagd! Duss eeeh ik sta vooraan in de rij als jij een lesje gaat geven ;) Liefs Susanne

 59. Elbrich schreef:

  Nog gefeliciteerd! En wat een heerlijk berichtje.

 60. Fenne schreef:

  Hoera!
  Enne, Ijsland zou ik ergens helemaal bovenaan zetten, heerlijk reizen daar :-)

Laat een reactie achter