Ik ga op vakantie en neem niet mee:

7 juli 2014 - Persoonlijk

Mijn poekies, een typemachine, de zonnebloemen van mijn balkon, Nederlands eten, een fiets, een bed en mijn camera. Deze obsessieve fotografiestudente gaat op vakantie op reis (hey moet wel hip blijven in de blogwereld) en laat haar camera thuis.

Zoals jullie wellicht weten ga ik deze week naar Londen. Ik kwam hier voor het eerst toen ik 16 was. Ik spaarde toentertijd hard voor een spiegelreflex. Ik had een simpel digitaal cameraatje bij me en ik weet nog goed dat ik jaloers was op iedereen die langsliep met een spiegelreflex. Het waren er niet zo heel veel. Want spiegelreflexen waren voor de echte heuze fotografen. De nepperds deden het maar met een compactcamera of een wegwerptoestelletje.

Loop nu random door een drukke plek in Londen en de spiegelreflexen vliegen je om de oren.

Ik deed ooit een opdracht voor Vogue’s Fashion Week, vorig jaar. (Klinkt hipper dan het was hoor. Was niet zo heel spannend.) Ik raakte met iemand van de organisatie aan de praat die tegen me zei: “Ik heb laatst ook zo’n camera gekocht”. Wijzend naar de mijne. “Hij was heel duur dus ik dacht die maakt vast goede foto’s maar die van mij werkt dus echt niet goed hè.”

“Wat werkt er dan niet aan?”

“Ja geen idee ik zet hem altijd op dat groene vierkantje, dat adviseerde de verkoper me. Maar de foto is altijd te licht of te donker.”

En dat is vaak ook de gedachte van mensen die op vakantie gaan. Kom, we kopen nog even op de valreep een dure camera, kunnen we lekker mooie foto’s maken van de Big Ben en London Eye. Met als gevolg dat ze vastgekleefd zitten aan dat ding. De hele stad wordt bekeken door een klein vierkantje. Het vierkantje van de net aangeschafte camera.

En jongens, dat is zo zonde.

Doodzonde.

londen2

Toegegeven, ik was ook ooit zo obsessed. Mijn camera ging overal mee naartoe. Naar concerten, festivals, stedentripjes, etentjes, feestjes van vrienden en het scheelde niet veel of ik nam hem mee naar het dagelijkse boodschappentripje. Ik kwam thuis met prutsfoto’s. Ik snapte overduidelijk nog niet hoe mijn camera werkte en stond tijdens dat ene concert alleen maar te prutsen om de juiste instellingen te zoeken. Ondertussen ging de muziek langs me heen. Compleet.

Foto’s tijdens concerten: why o why? Ga je echt die kwalitatief uitermate teleurstellende foto’s terug kijken? Evenaren je foto’s echt de live belevenis?

Duizenden foto’s tijdens je stedentrip: why o why? Kijk eens om je heen! Geniet! Adem de stad, zonder nekpijn van je zware toestel. Alsof je echt die foto’s van een scheve Big Ben en een ingezoomde Londen Eye nog terug gaat kijken? Ik durf te wedden van niet. Die belanden in een mapje op je laptop, uiteindelijk in een mapje op een externe harde schijf. Geef je vriend / vriendin wat extra aandacht en beleef de stad zonder steeds de drang te hebben alles te moeten vastleggen omdat je toch al je zware camera meegesleept hebt en je hem toch wilt gebruiken want anders heb je hem voor niks meegenomen. 

Maak je niet druk om of je geheugenkaartjes wel groot genoeg zijn, of je nog een extra accu aan moet schaffen, of je misschien toch dat reistasje voor je camera moet kopen, of je een extra reisverzekering moet afsluiten voor je camera, of hij wel heel zal blijven, of hij niet gejat zal worden in de metro. Maak je niet druk en laat je camera thuis.

Hoe ik mijn herinneringen vastleg? Ik neem deze rakkers mee:

_MG_5014

Twee pakjes polaroids met elk 8 fotootjes en een analoge camera met een rolletje van 36 opnames. Waarschijnlijk al voor de helft op na mijn bezoek aan het kattencafé (KATTENCAFE!!!!!). De rest zal vast wel gespendeerd worden aan voedselfoto’s (cheesetwists, pizza company, Jelly Beans, Aero chocolade met mintsmaak HERE I COME), foto’s van Thomas en anders maak ik nog wel wat scheve foto’s van de Big Ben. Speciaal voor jullie. Maar op is op.

(Ik wil geen preker zijn met wijzend vingertje, ik vind iedereen die wel zijn camera meeneemt op vakantie ook heel lief hoor.)

P.s. inbrekers: dit is geen toestemming voor het stelen van mijn camera, ook al zou dat een goed excuus zijn voor het kopen van een nieuwe. Een vriendin gaat op het huis en de poekies passen yay!

Reacties

 1. Hmm ik ken dit dilemma. Maar ik neem ‘m eigenlijk toch altijd mee. Omdat ik op vakantie juist tijd heb om mooie dingen vast te leggen. Als ik op weg ben naar school ga ik niet opeens stoppen om iets te fotograferen, want dan kom ik te laat. Maar als ik op vakantie ben kan dat juist wel. En dan vind ik het fijn om mijn ‘goede’ camera bij me te hebben en op mijn gemak foto’s te maken.
  Wat je zegt over genieten van het moment: daar ben ik me wel bewust van. En als ik merk dat dat belemmert wordt door mijn gefotografeer, dan berg ik m’n camera op.
  Oke en nog dit: heel veel plezier in Londen! Ik was er een paar weken geleden en echt… Het was geweldig. Geniet ervan (:

 2. jackie schreef:

  wat herkenbaar zeg…
  heb nog een lamme schouder van dat gezeul aan mijn geliefde camera die overal mee naar toe moest (ja ook de supermarkt)
  Ook nu twijfelde ik weer, gaat hij mee op vakantie of niet.. Maar hij gaat mee, niet eens voor die mooie foto’s maar weer eens de spirit terug te krijgen, ik ben het fotograferen een beetje uit het zicht verloren en zou hem bijna (nee niet echt, maar bijna) op dat groene vierkantje zetten, hahaha

 3. Laura schreef:

  Haha, je eerste deel is herkenbaar! Laatst nog iemand die letterlijk zei: “Ik ga ook een SLR kopen, dan kan ik net zulke mooie foto’s maken”. Tja, als het alleen een kwestie was van een camera kopen… Was het maar zo! ;) Ik heb dan echt wel moeite om het netjes te houden en diegene niet neer te halen. Waarschijnlijk omdat ik er zoveel passie in stop. Tegenwoordig doe ik dan gewoon aan verwachtingen bijstellen, op een sympathieke manier.

  Mijn camera gaat echter nog wel mee. Fotograferen = voor mij ontspanning en ontspanning hoort bij vakantie. Ik vind niets fijner dan plekken vast leggen. Maar ik heb nu wel meer de balans gevonden dan pak hem beet vier jaar terug. Maar ja, kan nog steeds niet uit lenzen kiezen *sleur sleur*.

  • Aline schreef:

   Oja het hele lenzen gedeelte had ik nog niet eens over na gedacht hahaha! Ik ging eens naar Duitsland en kon toen ook niet kiezen uit mijn uitgebreide collectie die ik toen had dus ALLES ging mee :’D

   Ik heb ook moeite om me netjes te houden hoor, maar vaak even tot 10 tellen, adem in adem uit en glimlachen en klaaaaar. Of ik zeg iets in de trant van ‘als je een schaar koopt ben je ook niet meteen een kapper’. :’)

 4. Anne schreef:

  Helemaal mee eens! Zowel over de geweldigheid van Londen als het camera verhaal.
  Omdat mijn vriendje zo handig is om onze compactcamera altijd in zijn broekzak mee te slepen zit er nu een enorme kras op de lens. Dus er moet een nieuwe camera komen. Maar idd wel een die we makkelijk mee kunnen nemen (net te groot voor een broekzak ;-)) maar geen te ingewikkeld ding. Ik ken mezelf, ben te lui om al die instellingen te ontdekken en al helemaal om ze allemaal te gebruiken.
  Heel veel plezier in Londen. Ik hou van die stad!

 5. Liesbeth schreef:

  Snap wat je bedoelt, en ik laat hem ook al vaker thuis. Maar op vakantie niet meenemen, dat zou ik toch niet kunnen. Wel probeer ik het aantal foto’s te beperken (véél te veel werk bij het thuiskomen). Verder denk ik dat heel veel mensen de hele tijd met hun smartphones foto’s zitten te nemen, in plaats van inderdaad “te beleven”. Je kan niet elk moment proberen vastleggen of bijhouden. Dat is net de charme van concerten, van zonsondergangen, van…
  Veel plezier ‘op reis’!

  • Aline schreef:

   Ja je hebt nu inderdaad ook de smartphones waarbij elke scheet wordt vastgelegd. Daar ben ik soms ook wel schuldig aan maar op het moment dat ik me realiseer dat het too much wordt stop ik hem ergens onderin m’n tas.

 6. Kim schreef:

  Haha herkenbaar! Ik denk toch dat ik het niet zo kunnen om hem echt thuis te laten. Tenminste niet als ik ergens voor de eerste keer heen ga.

 7. Fleur schreef:

  Ik snap je punt, maar ik word zo ongelofelijk blij van foto’s maken op vakantie! Ik ga woensdag op vakantie en kan nu al niet wachten al die mooie plekjes vast te leggen, met mijn veels te grote bakbeest van een camera. Want dat heb ik er voor over. Vooral het na bewerken vind ik zo ongelofelijk leuk om te doen. Veel plezier in Londen!

 8. Tabitha schreef:

  Ik denk dat er hier alleen twee digitale compactcamera’s meegaan op vakantie. Die kunnen beide al meer dan de digitale spiegelreflex van mijn man. Scheelt een hoop gesjouw en als we ze vergeten, hebben we allebei nog een telefoon die ook best aardige foto’s maakt.

  Fijne vakantie!

 9. Naomi schreef:

  Je hebt echt gelijk! En toch neem ik toch elke keer een spiegelreflexcamera mee. Toch maar eens een polaroid kopen…

 10. Bente schreef:

  Haha ik voelde me een beetje – maar gelukkig niet heel erg – aangesproken omdat ik laats ook een spiegelreflex kocht (en die mee nam op vakantie), mara ik heb heel blij dat ik hem heb meegenomen, mooie foto’s gemaakt maar hem ook de helft van de tijd thuis gelaten in het appartement zodat ik zonder sjouwen van Rome kon genieten :)

 11. Rianne schreef:

  Haha, ik neem mijn camera sowieso wel op vakantie mee. Ik kan me er uren mee amuseren, maar ik weet ook wel te genieten hoor :-)

  Ik snap je punt wel, ik ben ooit naar een concert geweest met drie vrienden, en ik was de enige die het hele concert stond te genieten… De andere drie waren volledig geobsedeerd door de foto’s en vooral filmpjes op hun telefoon… Om vervolgens op de terugweg erachter te komen wat ze nou eigenlijk hadden gefilmd (wat héb je eraan??). Maar ja, zonde haha.

  Anyway, heel veel plezier! Londen lijkt me zo gaaf!

 12. Eilish schreef:

  Ik snap je heel erg goed. Ik heb laatst wel gefilmd en foto’s gemaakt bij CAS, inderdaad, baggerkwaliteit. Want je mag je dure camera niet eens meenemen. Maar mijn vriendinnen die mee gingen vonden het juist ontzettend leuk dat ik dat deed en we hebben er vorig jaar ook een herinneringen boekje mee gemaakt. Ik heb wel geprobeerd steeds kleine stukjes te filmen, dan mn camera weg te leggen en gewoon te gaan genieten! Want daar draait het inderdaad allemaal om!

 13. Anne schreef:

  Ja het is zo zonde als je alleen maar door je camera de wereld ziet, al helemaal als je een dure camera hebt waar je de ballen van snapt. Dan heb ik soms liever alleen mijn telefoon bij me om de vakantie vast te leggen. Alhoewel polaroids ook wel vet zijn. Kunnen ze direct bij thuiskomst aan de muur, de echt bijzondere/bezienswaardige momenten haha. Enjoy!

 14. Senna schreef:

  Wat ontzettend gaaf dat je met een analoge camera en een polaroid camera op ‘reis’ gaat! Te meer omdat je maar een beperkt aantal foto’s kunt maken. Ik las eens een verhaal van iemand die met een polaroid camera op reis ging en van vreemden een foto maakte en dan de foto meegaf. Zo ontzettend gaaf idee! Nu wil ik ook een polaroid, maar die dingen zijn super duur helaas.

  Ik vind het ook zo jammer van al die mensen die een mooie (dure) camera kopen, hem dan enkel op de automatische stand gebruiken en dan ook nog verwachten dat hij perfecte foto’s maakt!

  Ik ben het ook eens met dat je niet overal maar foto’s van moet maken. Maar mijn spiegelreflex gaat sowiso wel mee op vakantie! Behalve dat ik het leuk vind om later foto’s te hebben ter herinnering (en natuurlijk om met al mijn friends te delen om te laten zien hoe gaaf mijn vakantie was) vind het het fotograferen zelf ook super leuk! Je kijkt toch op een hele andere manier naar je omgeving en het is gewoon mijn grootste hobby :) Maar na het lezen van dit artikel heb ik wel besloten om mijn camera een paar dagen niet te gebruiken. Want ja, er zijn ook zoveel andere leuke dingen om van te doen!

  Veel plezier in Londen!

  • Aline schreef:

   Misschien komt het ook omdat ik fotografie studeer dus al het god ganze jaar aan het fotograferen ben haha. Op vakantie is voor mij ook echt op vakantie dus zonder ‘studie’ of whatever. En thank you! ^_^

 15. Jennifer schreef:

  Heel herkenbaar! Kreeg laatst een compliment over mijn foto’s van iemand, zei mijn moeder doodleuk tegen haar ‘Ja maar een goede camera doet ook wonderen’ Ik natuurlijk pissed off. Heb haar mijn camera eens laten testen en niets ingesteld… toen kraaide ze wel anders :’)

 16. Liddie schreef:

  Ik ben het helemaal met je eens. Wat ik vaak niet snap is dat mensen tijdens concerten aan het filmen zijn, je hebt dan toch super slechte kwaliteit en je kijkt er nooit meer na. Je kan veel beter genieten van het concert zelf.

  Ik ben trouwens erg benieuwd naar de foto’s van het kattencafé! :) Veel plezier in Londen!

 17. Lotte schreef:

  Ik vind dit topic wel een beetje neerbuigend klinken, en dat je dan na dat hele praatje toch echt een camera meeneemt (dan wel geen spiegelreflex) is al helemaal mooi. Ik snap wel dat je doelt op een groep mensen die echt enkel door de lens van de camera weet te kijken in een vreemde stad of bij een concert, maar volgens mij zijn dat er echt niet zo schrikwekkend veel? Er is een prima balans te vinden tussen foto’s maken en van ervaringen genieten en naar mijn idee weten de meeste mensen die best te vinden. Voedsel smaakt er niet minderop nadat er een foto van gemaakt is en een zonsondergang is zonder camera niet meteen meer bijzonder. Persoonlijk ben ik altijd ook wel heel blij achteraf met de geschoten kiekjes. Maar ja, als je van jezelf weet dat je er toch niet meer naar om gaat kijken, dan vooral niet doen.

  • Aline schreef:

   Ik geloof dat mijn punt een beetje aan je voorbij gaat. Ik neem een camera mee waarmee ik 36 foto’s kan maken. Geen 1000+. Ik ga niet de hele dag met een camera om mijn nek rondlopen zodat ik niet constant die drang heb foto’s te ‘moeten’ maken omdat ik een camera om mijn nek heb. Ik neem een camera mee zodat ik toch wat leuke momentjes en aandenken heb aan de vakantie. Ik vind het helemaal prima dat jij er anders over denkt en dat mag en ik geef ook aan dat ik geen wijzend vingertje wil zijn. Dit is echter mijn mening en zoals je in de comments kunt lezen herkennen veel mensen zich hierin en zijn het ermee eens. Als jij blij bent met vakantiefoto’s: good for you :) vooral blijven doen.

 18. blauwesokken schreef:

  TSJAKKAAA! Zooo mee eens. Mijn ervaring is ook dat ik foto’s van concerten en festivals nauwelijks terug kijk. het beleven is zooo veel fijner! Mijn compacte cameraatje gaat wel mee op vakantie, maar ik zal er echt niet constant mee in handen lopen.
  Goede blogpost!! Eye opener ook :-)

  Fijne vakantieeee!!!

 19. Anouk schreef:

  Ik maak zelf foto’s met mijn telefoon, veel makkelijker dan steeds een camera meesjouwen. Vandaag heb ik deze prachtige foto gemaakt in Agra, India. Deze moet natuurlijk hier gedeeld worden!
  https://www.dropbox.com/s/ddmwq4uz48hkr8m/DSC_1019.JPG?m=
  Jammer genoeg kan de smaak het beste omschreven worden als “niet te zuipen”

 20. Susan schreef:

  Ik vraag me heel vaak af waar ik die vakantiefoto’s nou voor maak. Ja foto’s van ons samen is leuk, maar waarom zou ik een foto van de Eiffeltoren maken, die op m’n computer zetten en er verder niks mee doen?
  Wij nemen op vakantie ook een polaroid en vaak wat wegwerpcamera’s mee. Met de polaroids kun je de beelden meteen terugkijken en de wegwerpcamera zorgt vooral voor een hoop lol. En de polaroid zorgde vooral in Afrika voor echt onbetaalbare reacties :)

 21. Sahar schreef:

  Have fun!!! Ben heul benieuwd naar ervaringen in het poezencafé en stiekem ook naar dat voedsel met die intrigerende namen (Cheesetwists? Count me in!)…

 22. Nanda schreef:

  Ahhh leuk, londen! En met een analoge camera, nice.
  Ben benieuwd naar het resultaat!
  En ik sleep mijn camera ook altijd mee, maak ook miljoenen foto’s tijdens een citytrip maar ik vind het echt leuk. Ga eind oktober naar azie, en wie weet kom ik daar wel nooit meer. Dus kom maar op met die 100000 foto’s! ;)

 23. Ahh, Aline, echt een heerlijk artikel weer! Ik ben het eigenlijk ook wel met je eens hoor.

  Ergens heeft dit artikel ook wel iets motiverends ofzo. Ik sleep mijn camera ook veel mee. En vaak stellen mijn foto’s ook niets voor. En als ik ‘m dan niet bij me heb dan zie ik opeens overal allemaal moois om te fotograferen. Maar misschien heb ik gewoon tijd nodig. Tijd om nog meer te leren over fotografie. Tijd om los te laten en steeds meer inspiratie te krijgen. Om mijn eigen stijl te ontwikkelen en om rustig te gaan fotograferen en écht goede plaatjes te schieten.

  Oja, je artikel. Niet ik. Heel veel plezier in Engeland! Ik vertrek woensdag ook naar Londen! Misschien moet ik ook maar langs het kattencafé, haha (:

  Liefs!

 24. Zina schreef:

  En toch sleep ik mijn camera áltijd mee naar concerten (niet dat ik zo’n hele goede heb, maar toch). Vind het altijd speciaal om eigen foto’s te hebben van een concert, maar let er wel op dat ik niet de hele avond met mijn camera bezig ben.

 25. Simone schreef:

  Ik heb het geprobeerd. Op reis zonder zware camera… En nee, het is niet bevallen. Ja die lichte bagage beviel uitstekend maar een vakantie is voor mij niet compleet zonder camera. Ook al gebruik ik dat ding elke dag voor mijn werk, op vakantie kan ik helemaal los gaan en de regels aan mijn laars lappen. En overigens ook gerust de camera in de kluis op de hotelkamer laten liggen (of door mijn vriend laten zeulen in de rugzak omdat we geen hotel hebben … Haha) en alleen met mijn iPhone of kleine compact op stap gaan. Dus die balans heb ik inmiddels denk ik wel gevonden. Ik hoef niet alles op de foto te zetten maar helemaal niet…. Dat kan ik niet!! O en ik neem hem zelden mee als ik in Nederland uit ben…:)

 26. Anna schreef:

  Ik snap je helemaal, een tijdje geleden ben ik met vrienden in Londen geweest en vaak werden de foto’s me ook iets te veel, overal moesten foto’s van gemaakt worden en al helemaal van de Big Ben en alle beroemde dingen. Op zich is foto’s maken in het buitenland wel leuk, maar doe het dan van plekken waar niet zo veel mensen komen, van iets bijzonders. Jouw foto’s van de Tower Bridge of wat dan ook zijn toch niet de mooiste, omdat er al zo veel betere fotografen een foto van hebben gemaakt. Je zou juist creatief moeten zijn in je foto’s en niet doen wat honderden vóór jou al hebben gedaan.
  Trouwens, een kattencafé is echt fan-tas-tisch. :O

 27. Hannah Aletta schreef:

  Ik ben echt nét terug uit Londen en had dit keer mijn camera dan wel mee, maar eigenlijk de hele tijd in het appartement gelaten. Aangezien ik begin deze maand al genoeg foto’s had gemaakt in Londen, vond ik het afgelopen keer niet nodig. Trouwens, Rough Trade East in de meest geweldige muziekwinkel in Londen die je ooit zult vinden, dus ik raad je aan die zeker te bezoeken. En kattencafé? Waaaaar?

 28. Iris schreef:

  Ik ben het met je eens. En foto’s van de Big Ben zijn ook al 1000x op Google te vinden.
  Super leuk een poezencafé! De hemel :)

 29. angelaa schreef:

  Ik zou precies hetzelfde doen als ik een analoge en polaroid camera had. Jammer genoeg is m’n spiegelreflex het enige wat ik heb (arme stakker) en moet ik ’t daarmee doen. Bovendien zijn echte Polaroid camera’s onbetaalbaar en mooie, goedwerkende analoge camera’s onvindbaar. Helaas. Dan maar door het kleine vierkantje kijken.

 30. Marjolijn schreef:

  Dit ga ik even aan mijn vriend laten lezen, dank! En veel plezier in London!

 31. Eva schreef:

  Ik maakte ‘vroeger’ ook altijd overal foto’s van, tegenwoordig geniet ik meer van de omgeving en van bijzondere plekjes en stukken van de stad, foto’s maak ik nog wel maar gewoon iets minder. Voordeel van het wel alles vast leggen toen ik mijn camera net had? Ik weet nu precies welke instellingen ik wanneer nodig heb en ben dus niet meer uren bezig de juiste te zoeken :)

 32. Ilse schreef:

  Ik vind foto’s heel mooi om te bekijken alleen het maak-talent is niks voor mij dus ik loop niet vaak rond met een camera.

 33. Anna Naomi schreef:

  herkenbaar, ik betrap mezelf er steeds vaker op dat ik zo druk ben met foto’s maken, dat ik vergeet van de omgeving te genieten. Het helpt ook wel dat ik nu een vriend heb die telkens begint te zuchten als ik mijn camera weer tevoorschijn haal, haha. Maar ik vind het wel heel leuk om bij thuiskomst van vakantie van alles te laten zien aan iedereen.
  Heel veel plezier in Londen! Geweldige stad <3 hoop dat je een beetje goed weer hebt! :)

 34. Paul schreef:

  Eindelijk iemand die het met mee eens is qua vakantiefoto’s maken… Veel plezier in Londen in elk geval.

 35. Hanne schreef:

  Ik neem wel altijd m’n fototoestel mee, maar ik ben wel niet zo iemand die echt van ALLES foto’s maakt. Gewoon van mijn familie, en van mooie dingen of zo. En ik vind het achteraf wel heel fijn om foto’s terug te kijken.

 36. ellen schreef:

  Ik neem mijn camera wel altijd mee haha, maar ik herken wat je zegt, de meeste foto’s slaan nergens op die ik heb gemaakt en het duurt eeuwen voordat ik een goede selectie heb gemaakt :’)

 37. annouska schreef:

  Lastige keuze zeg, maar ik snap wel dat je hem niet mee neemt maar goed je wilt je herinneringen toch later wel terug kunnen kijken? En dan niet op half mislukte of niet zo goede kwaliteit foto’s? ;)

 38. Stéphanie schreef:

  Ik neem altijd mijn camera mee. Soms mijn analoge Canon, soms mijn digitale. Overigens: Kattencafé <3<3<3<3

 39. Sjoukje schreef:

  Je hebt zo veel gelijk! Zo’n inspirerende post, alleen durf ik dat niet zo goed, mijn camera thuislaten.. ben veel te bang iets te missen!

 40. Carlijn schreef:

  Ik had dit jaar voor het eerst mijn SRL mee op vakantie, en ik heb er ook spijt van gehad. Ik heb hem bijna alleen in de kluis in het appartement laten liggen, omdat ik hem niet mee durfde te nemen in de angst dat ik beroofd zou worden, haha. Ik heb alleen wat fototjes met het uitzicht vanaf het balkon en van een duif die bijna het appartement binnenliep. Dusja.. volgende keer laat ik hem misschien ook maar thuis

 41. LNNK schreef:

  Amen! Soms mis je zoveel, omdat je maar door die lens staat te kijken. Ik neem mijn camera altijd wel mee op reis, maar vaak laat ik hem bewust zitten in mijn tas. Dan neem ik wel even een foto met mijn iPhone. Je moet genieten van het moment.. zonder camera voor je neus!

 42. Aline schreef:

  Wat een heerlijke post! En je hebt me geïnspireerd om op vakantie te vertrekken met alleen maar de camera op mijn gsm én … 2 wegwerpcamera’s :)

 43. Annoesjka schreef:

  Precies dit! Ik adviseer bijna iedereen in mijn omgeving die mij om advies vraagt om géén DSLR te kopen, omdat ik weet dat ze er toch niet meer mee doen dan dat ‘groene vierkantje’. Overigens heb ik mijn spiegelreflex vorig jaar verkocht en er een systeemcamera voor in de plaats gekocht. Ik nam mijn camera het meest onderweg mee of op vakantie en dan vond ik het gewoon, zachtjes uitgedrukt, een onding. Ik probeer nu met mijn iPhone en mijn systeemcamera de mooiste foto’s te maken en eerlijk is eerlijk: dat lukt me (bijna) net zo goed.

 44. Magali schreef:

  Gaaf! Ik ben meer van de snapshots met mijn iPhone tijdens een stedentripje, dan wanhopig proberen de perfecte foto te maken (want hé, dat kan ik toch niet). Snap heel goed dat je het zonde vindt als mensen een reis door hun camera beleven, vind ik zelf ook. Ik ben vorig jaar met mijn ouders met dolfijnen gaan zwemmen, en we vergaten onze onderwatercamera. Jammer, maar daardoor beleef je het wel ‘echter’.

 45. m schreef:

  Ik denk niet dat het per se enkel ligt aan de camera die je meeneemt, maar ook om de manier waarop je er mee om gaat. Wat ik pas bewonder is iemand die met een digitale camera fotografeert op dezelfde manier als hij dat analoog doet. Dus even selectief en weloverwogen, dat elke foto telt. Niet dat ik iemand ken die dit echt doet, maar het is in elk geval (voor mij) een streefdoel.

 46. Dong schreef:

  hello there and thank you for your information – I have certainly picked up anything new from right here.

  I did however expertise some technical points using this web site, since I experienced to reload the site lots of times
  previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK?
  Not that I am complaining, but slow loading instances times will
  sometimes affect your placement in google and can damage your quality
  score if ads and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and could look out for much more of your respective fascinating content.
  Make sure you update this again very soon.

 47. crear pagina web schreef:

  Remarkable! Its genuinely awesome article, I have got much clear idea regarding from this article.

Laat een reactie achter