Over mijn jaar en nog een beetje over mijn verjaardag

29 december 2013 - Persoonlijk

Hebben we allemaal de feestdagen overleefd? Zijn we allemaal 10 kilo zwaarder? Allemaal last van de after-kerst dip of juist feest omdat het voorbij is?  Kerst heb ik doorgebracht in mijn hometown Leeuwarden met de liefste mensen om me heen. Ik heb eergisteren heerlijk vertoeft in Antwerpen en heb er los van de Kerst nog eens 10 kilo extra bij gegeten. Maar je bent maar eens per jaar jarig.


Uiteraard komen er ook van mijn hand nog posts over goede voornemens – op mijn manier, een huge ass jaaroverzicht in foto’s, en een post over mijn verjaardagscadeautjes. Maar omdat het hier zo stil was eerst even een kletspraatje.

Ik kreeg afgelopen week een hele lieve kaart. Ik zou even gauw mijn fiets pakken om boodschappen te doen en haalde ondertussen de post uit de brievenbus. Een stapel kaartjes. Ik maakte vast eentje open omdat ik zo nieuwsgierig was. Het was die van vriendin en ex-roomie Robbin. Over hoe fijn mijn jaar wel niet was geweest.

En toen was ik even stil.

Potver.

Mijn jaar WAS fijn. IS fijn. Tot dat besef was ik ook al een beetje gekomen in mijn verjaardagspost. Ik heb geen wereldreis gemaakt, heb geen berg beklommen, heb de wereld niet verbeterd. Afgezien dan van het feit dat ik ben overgestapt van normale naar biologische chocolade.

Ik vind het altijd een beetje suf als mensen een jaar bestempelen als ‘hun’ jaar of zeggen dat 2014 écht hun jaar wordt!!!1 Ik durf dat allang niet meer te claimen. Het komt zoals het komt. Dingen gebeuren vaak zonder dat je daar invloed op hebt en ik kan wel stellen dat ik een ervaringsdeskundige ben op dat gebied. Hoewel ‘dingen’ ook weer een vaag begrip is natuurlijk.

En ook mijn leven is echt niet altijd zonnestralen, unicorns en regenbogen. Ik lig ook echt wel eens jankend in bed met snottebellen en mascara-vegen over mijn wang. Mijn studie vroeg soms meer van me dan ik aan kon. Het gemis van mijn moeder is soms ondraaglijk. Maar ik heb het liefste vriendje op aarde, de allerleukste vriendinnen, ik doe de studie van mijn dromen, ik ben verhuisd en woon in een enorm fijne stad met een dak boven mijn hoofd, maak stedentripjes naar Londen wanneer ik daar geld voor heb, hang de keukenprinses uit, ga naar geweldige concerten en ik heb twee poekies die me elke dag blij maken. Ik eet chocola en maak me niet zo druk om wat vetrolletjes, ik geniet van mooi daglicht en ik blaas wolkjes uit mijn mond als het koud is. Draag knalrode lippenstift omdat het kan, draai rondjes in zwierige jurkjes en mijn haar is eindelijk lang genoeg voor een mooie lange vlecht. Oh en ik leerde eindelijk piano spelen.

Ik ga en sta waar ik wil. Ik doe wat ik wil. En dat maakt mijn jaar onvergetelijk.

En zo dreef ik op mijn verjaardag in een roze bad. En at ik wafels met slagroom. In Antwerpen.

Want dingen komen zoals ze komen, zeg ik altijd maar. En yolo. (Dat laatste is een grapje hoor.) (Soort van.)

(Ik deed wel meer dan dat alleen op m’n verjaardag maar ik vergat telkens om mijn camera mee te nemen dus die heeft alleen maar de hotelkamer van binnen gezien. Oeps. Ik kocht ook bloemenjurkjes, een horloge met Romeinse cijfers, ik at biefstuk met kruidenboter, ik probeerde voor ’t eerst in mijn leven macarons en genoot daar intens van en struinde met wederhelft over de kerstmarkt.)

(O en ik kreeg hele leuke cadeaus.)

Bad Bad3 gek Bad1 Bad2

Maar het beste van alles?

post

Jullie kaartjes. Want mijn blog behoort ook tot categorie ‘één van de betere dingen van 2013’. Maar daarover later meer.

Reacties

 1. Eva schreef:

  Ooh, dan was je gisteren op 20 minuutjes reizen van mij :) En jippie aan de post dat ze mijn envelop veilig hebben afgeleverd bij jou, ik zie hem al steken. Blij dat jij blij bent met de oorbellen!

 2. Mirthe schreef:

  Wat een mooie post vind ik dit :)

 3. Wieneke schreef:

  heerlijk om te lezen :)

 4. Jessy schreef:

  Je kan echt heel mooi schrijven.
  Ga zo door!
  Ik ben benieuwd over wat komt en ik ben heel blij dat ik je in dit jaar heb mogen ontdekken.
  Op naar 2014 zal ik zeggen.
  Liefs, Jessy

 5. Tess Evea schreef:

  Je schrijft altijd prachtig, heel mooi artikel.

 6. Anne schreef:

  Mooi! En ik ben jaloers op je bad. Ik wil ook een roze bad, met terugwerkende kracht, voor m’n verjaardag ;)

 7. Sylvia schreef:

  Haha, ik ga veel liever onder de douche, maar zo’n roze bad heeft stiekem wel iets ;) Fijn dat je zo’n leuke dag hebt gehad en bedolven bent onder de kaartjes. Blijf ook in 2014 rondjes draaien in zwierige jurkjes en over regenbogen lopen!

 8. Marije schreef:

  Mooie post :) En oh ik had dus echt tof kaartje volgeschreven en volgeplakt met stickers en op de post gedaan maar eh, zonder postzegel. Dus. Nu komt ‘ie niet meer aan denk ik :( Sorry! Chaoot die ik ben. Ik had nog wel een rechthoekje stickervrij gelaten WANT DAAR MOEST DE POSTZEGEL maar ja. (of hij komt wel aan en je moet betalen hehe). Anywayzzz nog van harte gefeliciteerd!!1!1!!!! En nog heel veel jaren vol met poezenknuffels en chocola en mooie foto’s en leukje blogjes voor ons hehe. Liefs!

 9. Linda schreef:

  Alweer zo’n mooie post…! Ik ben vooral heel benieuwd naar je post met foto’s uit 2013, ik vind jouw foto’s altijd zo mooi! Tof dat je zoveel kaartjes hebt gehad (:

 10. Jenny schreef:

  Ieder maakt zijn jaar op zijn eigen manier en het zijn de kleine dingen die het doen. Misschien zijn die wel niet eens zo klein en normaal als je er zo over nadenkt :) Tel je zegeningen.

 11. Kelly schreef:

  Wat een leuk geschreven artikel! Ik ben het met je eens dat het lastig om nu alvast te roepen dat 2014 helemaal het jaar wordt. Wel kan ik nú roepen dat 2013 echt een geweldig jaar was met heel veel hoogtepunten, alleen om het nou mijn jaar te noemen?

 12. Isabel schreef:

  <3 Mooi stukje, 2013 was een leuk jaar. En echt heel goed voor jou. Ik heb natuurlijk niet alles mee gemaakt, maar het deel dat ik wel meegemaakt heb lijkt me echt geweldig. En ik ben blij dat jij blij bent (uhh cliché) met jouw leven nu. Want hoe geweldig het misschien voor anderen klinkt, het is pas echt geweldig als jíj het geweldig vind. Heel fijn 2014 toegewenst :D

 13. Daphne schreef:

  Ah, fijn zijn die momentjes he? Dat je je even beseft dat het echt even gewoon goed gaat!

 14. Merel schreef:

  Deze post vind ik heel erg mooi! Ik denk dat je elke lezer wel even laat genieten van 2013.

 15. Marieke schreef:

  Mooi stukje. Je hebt gelijk. Ook zonder onwijs bijzondere dingen is een jaar bijzonder. Gewoon, omdat we ervan genoten hebben :)

 16. Annoesjka schreef:

  Prachtig omschreven. Weet je wat het mooiste is? Dat jij – net zoals ik op dit moment (ik heb ook zo’n clichépost met een jaaroverzicht achter de rug, vandaar) genieten van het leven zoals het is. Gewoon zoals het is, zonder het de volgende keer beter of anders te willen doen. Althans, dat doen we morgen wel weer.

 17. Adriënne schreef:

  Dit stukje maakt me erg blij. Fijn om te horen dat 2013 een goed jaar voor je was. <3 Ik hoop dat mijn kaart goed is aangekomen! :) Ik ben overigens uiterst nieuwsgierig naar je goede voornemens.

  Liefs,
  Adriënne

 18. Marieke schreef:

  Oeh ik hoop ook zo dat mijn kaartje is aangekomen…. Met een krakkemikkige postzegel, niet goed sluitende envelop en eig ook een beetje een te dikke envelop :/
  Echt super leuke post weer, dit! Love it <3 X

  • Aline schreef:

   Ik ben net even alles bij langs gegaan want ik kon me inderdaad geen Marieke herinneren :( Misschien dat ie nog komt! Ik heb zelfs kaarten binnen gekregen zonder postzegel dus komt vast goed! Vaak duurt ie dan iets langer.

 19. Sabrina schreef:

  Heel mooi om te lezen, die hoogtepuntjes van je jaar!

 20. Merel schreef:

  Oh ja, je komt trouwens voor in mijn post over 2013 en 2014. :)

 21. Malou schreef:

  Ahh wat een heerlijk verhaaltje <3 Word er helemaal blij van. Ik ben sowieso zo blij dat ik je blog ontdekt heb =D Ik heb je ook een verjaardagskaartje gestuurd, hopelijk zit hij ook ergens in deze stapel jippie =)

 22. Curly Creative schreef:

  Wat heb je dat weer heerlijk geschreven, een beetje heel erg laat maar alsnog gefeliciteerd..!
  Ennuh alvast een fijne jaarwisseling

  <3

 23. Nanda schreef:

  Leuk om te lezen over al die fijne dingen :) En gelukkig was 2013 een goed jaar voor je. Als je basis goed is, komt het vaak goed. En volgens mij is jouw basis prima haha.

 24. Mikki schreef:

  Ahh wat een fijne post

 25. Robbin schreef:

  En ik ben er even stil van, dat je mijn naam dan weer noemt. Mis je <3

 26. Sabine schreef:

  Wat een fijne positieve tekst! Leuk dat je piano leert spelen! En een roze bad… dat lijkt me heerlijk!

 27. Desi schreef:

  Heerlijke post dit! Wat super dat je zo’n fijn jaar gehad hebt. :) Dat verdien je ook! Liefs

 28. Ginny schreef:

  Mooi geschreven!
  Genieten van de kleine dingetjes is het belangrijkst, zoals rondjes draaien in een zwierige jurk.
  Fijn 2014 alvast! En je hebt weer mooie foto’s gemaakt :)

 29. Dionne schreef:

  En heb je mijne gehad? Hij was wel te laat :'(

  En alsnog gefeliciteeeeerd en mooi dat je jaar mooi was en biologische chocola lijkt me al een heel stuk beter dan niks dus.

 30. Goed voornemen voor 2014: VAKER macarons eten…..!

 31. Maaike schreef:

  Lekkere kletspost, en doe mij ook even een bad met roze schuim! Flinke stapel kaartjes heb je daar trouwens. Ik hoop dat die van mij is aangekomen, de postzegel zat namelijk los dus die zal er zomaar eens vanaf kunnen zijn gevallen, hehe.

  • Aline schreef:

   Noooo zit geen Maaike bij :( Wel een andere Maaike maar ik weet dat jij dat niet bent. Misschien dat ‘ie nog komt! Hoop ‘t! De post ligt sowieso een beetje op zijn gat natuurlijk vanwege de feestdagen. Kreeg de 28e ook nog een bult binnen.

 32. Linda schreef:

  Wat een heerlijke tijd moet dat zijn geweest en zo’n roze prinsessen bad wil ik ook wel! RIP aan het bad dat mijn ouders dit jaar uit huis hebben verbannen.. op naar een weekendje buiten de deur dan maar :)

 33. Eva schreef:

  Wat hebben jullie lieve foto’s zeg! :D
  En wat een heerlijke post was dit. Dingen komen inderdaad zoals ze komen en misschien kan je soms wel proberen dingen jouw kant op te trekken door er zoveel mogelijk voor te gaan maar dat is dan alsnog geen zekerheid dat het echt goed zal lopen. Ik heb afgelopen jaar geprobeerd die controle wat te laten vieren en dat heeft me al zoveel gebracht. Heel bijzonder.

 34. Lotte schreef:

  Wat leuk en mooi om te lezen! Ik ben dit weekend ook naar Antwerpen geweest, heerlijk rond de kerstdagen nog na struinen op de markten! Jij en je vriend zien er altijd heel leuk en gelukkig uit samen, wou ik even kwijt! :)

 35. Mariette schreef:

  Ah mooi artikel!

  Liefs, Mariette

 36. Eline schreef:

  Heerlijk geschreven weer ;) en wat zien jullie er samen zo leuk uit op foto’s. :p De foto’s van mijn vriendje en ik zien er alles behalve zo leuk uit haha, je bent fotogeniek of je bent het niet

 37. Dina schreef:

  Wat een heerlijk stukje weer! :)

 38. Marcella schreef:

  Klinkt als een supergoeie verjaardag, fijn!!

 39. Hanne schreef:

  Zo, wat heb jij een mooie lay-out zeg :) Ik heb zin om meteen ook zo’n lay-out voor mijn blog te maken ^^

Laat een reactie achter