Van die kleine dingen

12 november 2013 - Persoonlijk

die het leven nog net een beetje leuker maken. Omdat we wel wat positiviteit kunnen gebruiken op deze druilerige dinsdagmiddag.

– Mijn laptop openklappen waar vervolgens een groene post-it uit dwarrelt. Lief briefje van de wederhelft.

– Dat ik dacht dat mijn oordopjes goed in mijn laptop zaten geplugd in de trein, maar dat dit na drie nummers luisteren niet zo bleek te zijn en ik mezelf zo erg schaamde dat ik stiekem heel hard moest lachen.

– Glimlachen naar random strangers.

– Of heel hard niezen, en dat een random stranger je dan gezondheid wenst.

– Carrotcake van Starbucks.

– Emmypoes die terugpiept als je tegen haar praat. En Franklin die terug mekkert en naar je toe komt gerend als je hem roept.

poekies1

– Naar Einaudi luisteren op de fiets en doen alsof ik in een film speel en ik een dynamische scene aan het doen ben waar ik keihard fiets (?) ( :’) ) (Sorry ik ben soms een beetje raar).

– Los gaan met een stempelset.

Schermafbeelding 2013-11-12 om 13.16.57

– In de trein zitten naar Leeuwarden, wat nog een beetje voelt als reizen van mijn ‘nieuwe leven’ waar ik moet presteren en mezelf moet bewijzen naar mijn ‘oude leven’ waar ik nog even die oude Aline mag zijn die gebakken eitjes krijgt van papa.

– Leeuwarden.

– Een oud schattig Indisch omaatje die hip zit te doen met haar iPhone.

– Lieve comments krijgen op mijn blog, en dat ik dan zit te stralen als een debiel.

– Fijne liedjes ontdekken die ik nog niet kende van mijn superheld (James Vincent McMorrow) (Negeer even die thumbnail van Twilight):

– Onderstaande foto naar papa sturen en een mailtje terugkrijgen met dat hij nog precies weet wat hij voelde op dat moment. Dat ze verliefd waren maar het niet wisten van elkaar. Liev. (Met als resultaat tientallen jaren later een wolk van een dochter die te lui is om foto’s van haar fotoproject door te sturen. Zijn woorden. Dank vader.)

pap&mam

– In de trein zitten, uit het raam staren en ineens honderd inspiratie krijgen.

– Oude foto’s verzamelen die ik allemaal ga gebruiken voor mijn fotoboek en ineens zoveel vertrouwen erin hebben dat ik dansjes wil doen vanaf hier tot aan de maan, en terug.

– Een prachtig mistig mysterieus landschap.

– Thomas mee naar m’n school nemen en prutsen in de studio.

Schermafbeelding 2013-11-12 om 15.38.53

– Diepe eindeloze gesprekken over droomwensen. Reisjes door Scandinavië, een loft kopen met witte houten vloer en op zijn minst één keer geëxposeerd hebben in een fotomuseum.

– Een idee hebben voor een nieuwe tattoo en daar al weken mee in m’n hoofd lopen. Omdat het zo zo zo leuk is.

– Bladeren op fijne blogs (zoals LNNK) en nieuwe blogs ontdekken (zoals AnouckPlume).

En nu daag ik jullie uit om op zijn minst één ding te noemen wat je vandaag aan het glimlachen maakte. Go! :)

Reacties

 1. Yara schreef:

  Dat mijn vriend en mijn ouders bezig zijn in ons nieuwe huisje :’)
  En vooruit, nog eentje. Dat ondanks hij wilt dat ik erover heen kom, mijn vriend toch belangrijke telefoontjes pleeg omdat ik niet van bellen houd!

  • Aline schreef:

   Haha ik vind bellen ook ver-schrik-ke-lijk!! Lief dat je vriend dat voor je doet! De mijne vind het net zo erg als ik dus ik moet er helaas altijd zelf aan geloven ;(

 2. Suzanne schreef:

  Het pakketje die ik vanmorgen thuisbezorgd kreeg van mijn vriendinnetje als bedankje. Oh en I love Carrotcake van Starbucks!!

 3. R.S. schreef:

  Omg, waar heb je die stempels vandaan? Ik zoek al heel lang letterstempels, die dingen zijn de bom.

 4. Janine schreef:

  Heerlijk lijstje, mijn broodje bij de delifrance, oh en die warme chocomelk mét slagroom. De Nachtwacht, en dat lieve meisje dat geen idee had in welke trein ze moest stappen en mij super dankbaar was dat ik haar uitlegde hoe ze het makkelijkste naar Zwolle kon komen. <3 kleine dingen…

  • Aline schreef:

   Warme chocomelk met slagroom zou er nu wel ingaan bij mij! Onbekende mensen helpen is ook fijn ja :) Ik vind dat ik me daar wat bewuster van moet worden en niet bij alles moet denken ‘o dat doet een ander wel’

 5. Teske schreef:

  Dat van die filmscène op de fiets doe ik ook. Oeps.

 6. laura schreef:

  Mijn moeder die vandaag heel blij was met mijn verjaardagscadeautje voor haar. Vooral na de tijd die we avhter de rug hebben
  Btw, Scandinavie: DOEN is zó gaaf.. ik ben echt verliefd op Scandinavië.

  • Aline schreef:

   Wilde dat we het geld ervoor hadden :( We willen het liefst met een camper haha zodat we kunnen gaan waar we willen. Maar eerst maar eens sparen! Tot die tijd lekker dromen. Gefeliciteerd met je mama! :)

 7. Nanda schreef:

  Wat een fijne dingen! En dat je katten terug praten, wat tof.

  Ik word vandaag erg blij van mijn collega’s, de sfeer op mijn werk is gelukkig erg goed :)

 8. Femke schreef:

  – L. ophalen in Amsterdam.
  – Lieve comments op mijn blog.
  – Boodschappen doen met L.
  – Jouw blogje. <3

  (Ahhh die foto van Emmy en Franklin!!)

 9. Kelly schreef:

  Dat mijn stagebegeleider voor mij het laatste dingetje voor mijn webshop heeft geregeld en dat betekend dat ik vanaf morgen, 4 uur, dus een eigen webshop heb. Ehrmehrgehrd, dus!

 10. nina schreef:

  morgen ga ik naar de efteling joeheee (:

 11. Sabrina schreef:

  Ik had eigenlijk een beetje een baaldag, maar door dit lijstje kon er gelukkig een glimlach vanaf. Vooral dat verhaal dat je vader vertelde, lief!

 12. Else schreef:

  Een 5,4 terug krijgen op mijn rampzalige 6VWO wiskunde SE terwijl ik maximaal een 2,5 had verwacht. En dan niet in de zin van ‘oh ik heb het zo slecht gemaakt maar stiekem niet!!!!!’, maar in de zin van dingen berekenen zonder antwoord te krijgen.

 13. Masha schreef:

  Heerlijke post! En omg dat nummer van James is echt wauw, had ik ook nog niet gehoord, echt hoe dan??

 14. Cloë schreef:

  Mooie quotes op Pinterest die me motiveren en inspireren :)

 15. Maura - YLT schreef:

  Hahaha ah, als vreemden lachen om straat word ik soms heel blij. Laatst nog een oud opatje. Thuis hebben we ook twee katten waar ik altijd tegen “praat” haha. Dat zijn zo van die dingen :)

 16. Mandy schreef:

  De autocorrect van beste vriendin, die het zo leuk voor me vond dat de kilogram (kickoff) van mijn nieuwe studieperiode morgenmiddag plaatsvindt.

  Fijn lijstje, ik heb nu meteen een glimlach. Enneh, dat maffe gedoe op die fiets doe ik ook, dus zo’n idioot ben je niet. Of ik misschien juist wel. ;)

 17. Yolande schreef:

  – De Wijde Hemel uitlezen (heel goed boek!)
  – Verslag tikken van de EMA’s
  – blogjes lezen

  Zo, dat zijn drie dingen die me vandaag hebben laten glimlachen :D

 18. Margot schreef:

  Dat van dat nummer op de fiets(/in de trein) doe ik dus ook altijd! Gelukkig zijn we niet alleen als ik de comments zo lees. En leuke dingen van vandaag… dat wordt waarschijnlijk zometeen als ik met m’n vriendin in Engeland ga skypen om samen de nieuwe aflevering van HIMYM te kijken :)

 19. Maaike schreef:

  Wat een positiviteit joh! Wat mij vandaag aan het glimlachen maakte… Mijn zusje die aan het piano spelen was terwijl ik een soort geïmproviseerde moderne dans er op uit voerde. Het resultaat: tranen in je ogen van het lachen, rooie wangetjes, en boeken op de grond omdat de kluns in mij tegen de boekenkast viel. En dan zit ik al 13 jaar op ballet, moet je na gaan…

 20. Natasja schreef:

  Deze blog post, want <3 voor de reactie van je vader en dat ik niet de enige ben die met oordopjes in het OV zit om na een tijdje pas te ontdekken dat die muziek zo zacht klinkt omdat je de dopjes wel in je oren hebt maar niet hebt ingeplugd :')

  En verder mijn katten die steevast op schoot willen kruipen als ik met laptop op de bank zit en het bericht dat ik in januari een paar dagen op een bizar groot cruiseschip mee mag varen. Joehoe!

 21. Maaike schreef:

  Ooh en toen ik hoorde dat een van mijn favoriete maar helaas vrij onbekende artiesten, Nick Howard, binnenkort een nieuwe single uitbrengt en zeer waarschijnlijk naar Nederland komt voor een tour! Daar werd ik heeel blij van.

 22. Eva schreef:

  De kleinste dingen zijn de fijnste. Je hebt er een heleboel leuke opgelijst!

 23. Anne schreef:

  Ik zit hier nu tussen in een deuk/lachen van blijheid in door je post. Lieve comments op mijn blog maken mij ook blij, naar muziek luisteren en daar hele fantasieën bij verzinnen en zo wegdrijven uit de werkelijkheid doe ik ook regelmatig. Vandaag maakte mij blij dat ik weer wat pagina’s kon lezen en mijn neusmedicijnen (ja echt) zodat ik weer wat minder duizelig ben…

 24. Jana Vmh schreef:

  Haha die stempels :p!

 25. Charlotte schreef:

  Ik ging vandaag voor het eerst naar een zumbales, en ik kon er totaal niets van (ik ben zeer slecht in coördinatie om het licht uit te drukken), waardoor ik ongeveer lag te rollen van het lachen met mijn eigen onnozele moves…

 26. Laura schreef:

  Jouw blogpost van vandaag :) (goed dit klinkt wel erg slijmerig, maar nee het is gewoon zo)

 27. Debby schreef:

  Dat met die oordopjes heb ik altijd met m’n telefoon in de trein :’D Awh en die foto van je ouders <3 Hmm wat mij aan het glimlachen maakte. De zonsopgang :D

 28. Miranda schreef:

  Jouw blog maakte mij vandaag aan het glimlachen, maar dat gebeurd elke keer als ik een blogje van jou lees. Je schrijft zo leuk!
  Veder maken de katten die als een ‘gang’ rondlopen op de parkeerplaats voor mijn flatgebouw me altijd aan het glimlachen. Ze komen meestal met z’n vieren netjes achter elkaar aan, zo grappig om te zien.

 29. Lies schreef:

  Wat een mooi lijstje. Ik ben ziek in een vreemde stad, maar werd heel blij van mijn buurvrouw die vanavond een soepje kwam brengen!

 30. Tineke schreef:

  Leeuwarden! Inderdaad ;) al is leeuwarden voor mij mijn echte leven en ga ik richting buitenpost voor mijn oude leven ;)

 31. Mirthe schreef:

  Fijne lijst. Ik werd heel erg blij van het Sinterklaasjournaal, haha, zo lief! :)

 32. Janneke schreef:

  Het einde van de gevreesde proefwerkweek vandaag.

 33. Lenneke schreef:

  Een heel lief berichtje van een heel lieve vriendin.

 34. Linda schreef:

  Mijn jarige schoonvader (hij is 60 geworden vandaag) die moest huilen omdat wij als cadeautje voor hem een kaartje voor de Mattheüs Passion hadden gekocht waar hij al héél lang héél graag naar toe wil :)

 35. Eline schreef:

  Ik heb me vandaag toch een prachtexemplaar van een afdruiprekje gekocht. Daar word ik blij van.

 36. Stephanie schreef:

  Wat mij vandaag heel blij maakte is dat ik ´m altijd keihard stress for no reason, oké er valt dan wel wat te stressen, dus niet helemaal for no reason, maar dat het valt uiteindelijk altijd wel mee valt. Wow, lekker helder verhaal weer ja. En jouw blog, dat maakt me ook blij, can´t contain the happy feelings mwaaah.

  • Aline schreef:

   Naaw jij altijd met je lieve reacties! Dankjewel! :D Herkenbaar probleem, maar soms is een beetje stress gewoon nodig ofzo? Om je dat extra zetje in de rug te geven om NOG beter je best te doen. (Snap je t nog?)

 37. Lieve schreef:

  Een etentje organiseren voor een vriendin van me voor haar verjaardag en haar de mooiste dure oorbellen geven (: ze gaat het erg leuk vinden en daar heb ik nu al zin in

  • Aline schreef:

   Wat leeeuk en lief van je! Altijd als ik een hele gave verrassing heb geregeld kan ik dat nooit voor me houden hahaha, wil het altijd METEEN aan die persoon vertellen zovan WEETJE wat ik voor je heb geregeld!!

 38. Elisse schreef:

  Mijn lieve Cera die op me komt liggen terwijl ik aan het laptoppen ben, waardoor ik nog moeilijk iets kan lezen. Maar ahh, wat is ze lief :) Dit was zo’n heerlijk lijstje om te lezen!

 39. Mariette schreef:

  Dat jij de moeite neemt om reacties lief te beantwoorden.
  Dat ik dit artikel heb gelezen, voel me namelijk echt kut.

  Liefs, Mariette

  • Aline schreef:

   Uiteraard, ik krijg zoveel lieve comments dat ik daar moeilijk NIET op kan reageren.
   Hoop dat je je inmiddels wat beter voelt! Volgens mij was vandaag nationale baaldag ofzo. Iedereen voelt zich rot en stom. :(

 40. Remii schreef:

  de film Django met Leonardo Dicaprio

 41. Swaen schreef:

  Leeuwarden! Ik vind het een heerlijke stad :)
  Ik word heel bij van onverwachts een dagje vrij, bloggen, de gedachte dat ik mijn lief alweer bijna zie! Vooral die laatste :D

 42. Puck schreef:

  WHAAAA dat van Einaudi doe ik ook, zelfs met Einaudi op ;) En eeehhm dat mijn vriend vandaag vroeg of ik snel bij hem op de bank wilde komen hangen want het was zo ongezellig zonder me <3

 43. Zussie schreef:

  Haha ik moest een beetje lachen om sommige fijne momentjes. Maar dat heb ik wel vaker om je berichtjes! Je maakt zulke mooie foto’s. Zucht.. Maar oke, mijn fijne momentje van vandaag. Is van gisteren ook goed? Ik kreeg namelijk zo maar een cadeautje! Het mooiste cadeautje ooit! Twee limited Tony’s Chocolony!! Gewoon, omdat hij dacht dat ik dat wel lekker vond/vind.

 44. Esther schreef:

  Wat mij vandaag écht heeft laten glimlachen, was dat ik weer een lange dag moest werken in de lokale supermarkt en er opeens een prachtig mooi 7-jarig meisje naast me opdook terwijl ik het snoep aan het inpakken was. Ze had een boodschappenlijstje in haar hand en vroeg me waar ze alles kon vinden. Ze vertelde dat haar moeder een gebroken knie had en ze zelf boodschappen mocht doen. Ik heb haar geholpen met zoeken, en al haar boodschappen afgerekend. Hoe trots is mamalief wel niet op haar geweest toen ze die middag thuiskwam…

 45. Gwen schreef:

  Het afmaken van mijn paper twee dagen vóór de deadline in plaats van een uur maakte mij wel blij vandaag :D. Dat post-it briefje tussen je laptop, wat lief <3

 46. Francine schreef:

  Je wil niet weten hoe blij ík wordt van dit lijstje! en je bent niet zo raar met je Einaudi op de fiets, ik ken het :)

  ik wordt zo enorm blij als ik `s ochtends vroeg om 7 uur op de fiets zit en het helder is, hoe heerlijk is het als je sochtends op je fietsje over de wegen tussen de weilanden fietst en je sterren kan kijken en daarbij elke keer bijna in de berm fietst. het klinkt gek maardaar kan ik echt van genieten

 47. Marcella schreef:

  Wat een lieve foto van je katjes! Ik werd blij van binnen kunnen blijven terwijl het regent, een nieuw boek lezen, leuke reacties op mijn blog, de katjes die tegen elkaar aan lagen te slapen en straks lekker pannenkoeken eten.

 48. Marleen schreef:

  Ik kon echt even weinig bedenken toen ik dit artikel las.

  Ik dacht dus, ik ga niet reageren. Toen las ik echter je pepernotentest en daar kon ik hartelijk om lachen:)

 49. Kelly schreef:

  Wat een goed artikel.
  &wat heb je een leuke blog, ik volg je vanaf nu via bloglovin!

 50. Anoeska schreef:

  Super leuk om te lezen! Ik heb vandaag heel erg moeten lachen om mijn gekke poezel Bella. ^^

 51. Simone schreef:

  Ehhh… Ehh tja jouw artikelen inhalen op bloglovin maakt me toch wel behoorlijk aan het glimlachen :) Dat liedje is trouwens echt prachtig. Oh en waar ik ook van moest glimlachen was gewoon de wind en de zon op mijn gezicht. En van een net ontdekte geweldige cosmeticawinkel in Groningen

 52. Rosanne schreef:

  Ohh die plotselinge bom van vertrouwen in het zeswekenproject omdat je lekker aan het snuffelen bent had ik OOOK. :D

  Ik heb nog niet echt een shinewaardig momentje gehad vandaag (ben nog niet zo lang wakker), maar om het dan meteen maar héél klein te maken: zonet voelde ik aan mijn babybillenzachte gezichtje (gisteren heb ik er een heel fijn Dr. Van der Hoog masker op gegooid) en dat maakte me zo blij dat ik in godesnaam niet weet waarom ik het niet wat vaker zou doen. <3

 53. Mikki schreef:

  Jouw verhaaltje maakte mij aan het glimlachen :)

  En ook het idee van “reisjes door Scandinavie”

  En ik wil daily vlogs van jouw poekies

 54. Femke schreef:

  Als ik in de winter naar buiten stap en de lente ruik.

 55. Vink schreef:

  een heel fijn gesprek dat ik met een vriendin had <3

 56. Marleen schreef:

  Lief lijstje. En haha, die dopjes in de trein. Ik heb dat gelukkig alleen de eerste 3 seconden. Blijkbaar waren het wel 3 hele leuke liedjes!

 57. Mindel schreef:

  Glimlachen en opgelucht zijn over dat ik dat ook altijd doe. die filmscene op de fiets/auto/trein/bedje. Ookal lees ik deze post nu pas op je gigantisch geweldige blog.

Laat een reactie achter