Kletspraatje

28 mei 2015 - Persoonlijk

Terwijl ik dit typ zit ik in de studeerkamer (ja, we hebben weer een heuze studeerkamer en i laf it) waar de oranje gordijnen een warme gloed op mijn huid achterlaten. Waar mijn hoofd nog vol zit met drukte, een klein beetje overgebleven stress en onzekerheden.

Ik zit dit te typen met in mijn achterhoofd dat ik nuttigere dingen moet doen, dat er nog een hele to-do list ligt te wachten terwijl het woord school door mijn hoofd danst.

Maar het slaat helemaal nergens op, want er is geen to-do list. Op dit moment is bloggen het meest nuttige wat ik kan doen en school heb ik gisteren achter me gelaten. Ik heb namelijk

Untitled-2

(Zo jongens, Ali heeft haar tekentablet weer onder het stof vandaan gehaald hoor. Misschien had ‘ie beter onder het stof kunnen blijven liggen.)

School is voorbij. Gisteren had ik mijn eindschouw van jaar 2. Voor de nieuwe lezers zal ik nog even uitleggen wat een schouw is: je hebt een lokaal, daarin hang je AL je werk op wat je hebt gemaakt in het afgelopen semester en dan komt heel het docententeam gezamenlijk langs terwijl jij een praatje houdt. Ik kreeg feedback die ik eigenlijk vrijwel altijd krijg: durf meer te experimenteren en durf te falen. Falen staat voor mij gelijk aan in je nakie door de stad rennen qua level van engheid, maargoed. Ik heb het gehaald en daar gaat het om. Ik heb het afgesloten met een voldoende wat natuurlijk gevierd moest worden met wijn en tapas.

IMG_1574

Na de zomer ga ik naar jaar 3 wat opeens vet volwassen klinkt. Ik ga onder andere stage lopen en heb mijn oog al laten vallen op tal van fotograferen waar ik dolgraag van wil leren. Jongens, ik ben alweer op de helft van mijn studie. Ik kan ’t echt niet geloven hoe mega snel de tijd gaat. Kan het me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik met knikkende knietjes en mijn portfolio onder de arm toelating kwam doen.

Maar eerst: halloohooooooo zomer!

Vorig jaar had ik een héle leuke zomervakantie. Ok, het begon minder leuk. Ik zou aan de slag in een pizzeria maar dat was vet stom en uit een soort wanhoopsdaad gooide ik een blogpost online met de vraag of er mensen bij me op de foto wilden. Mijn mailbox stroomde vol! Ik ontmoette heel veel van jullie (én heb nog steeds contact met sommige mensen die ik toentertijd heb ontmoet) en dat was zo leuk!

Ik krijg soms de vraag of ik dat deze zomer weer ga doen: tuurlahk! Wel met wat kleine aanpassinkjes. Ik denk dat ik ga werken met een paar vaste data en een maximum aan personen want vorig jaar was het op sommige punten complete chaos maar dat ga ik allemaal uitgebreid aankondigen in een nieuwe blogpost. Heb er nu al weer zin in om jullie te ontmoeten en alle knappe koppies vast te leggen. Maar eerst even zen worden en een housewarming organiseren (ieks, ik heb nog nooit in m’n leven een feestje georganiseerd op koekhappen en cake versieren toen ik 9 jaar was na).

Daarnaast worden er allemaal wilde vakantieplannen gemaakt. Meedoen aan een liftwedstrijd naar Praag en interrailen door Europa. Ali uit haar comfortzone, omigado. Braaf was ik al naar appartementjes aan het zoeken voor het jaarlijkse tripje naar Londen maar toen kwam buurvrouw Charlotte met al deze plannen. Ik vind het leuk, nu al. (Maar thank god staat er ook nog gewoon een doodgewoon weekje Vlieland gepland.) Heb je tips omtrent interrailen? Verhalen, blogposts, andere nuttige linkjes? Deel het in de comments!

DW8A3487

Deze foto heeft verder nergens mee te maken maar ik vind hem zo grappig dat ik hem nog even moest integreren in deze blogpost. Vriendje Thomas en buurman Thomas (vriendje van hierboven genoemde buurvrouw Charlotte) die even een barbecue fiksten, twee weken terug in onze achtertuin. Dat er maar velen mogen volgen. Barbecues dan. Niet achtertuinen.

Op Instagram kreeg ik de vraag of ik dan nu eindelijk weer wat meer ga bloggen.

Untitled-32232

(Hahaha zo lelijk.)

Er wordt zelfs voorzichtig gegoogled naar een vlogcamera om filmpjes te maken, want ik moet natuurlijk wel meegaan met de laatste trends. Al helemaal met een Europa-reis in het vooruitzicht. Maar ik en vloggen, ik vind het nog steeds een beetje gek en ik was altijd degene die het hardste schreeuwde dat ze vloggen zo stom vond/vindt. Tot die tijd moeten jullie het maar even doen met de minivlog van Thomas.

Help, m'n vriend is een vlogger.

A video posted by Aline (@alinaap) on

(Ik loop echt als een vent. En wat is mijn haar lang. Tijd voor een kappertje.)

lijn-goud

Ok om even af te sluiten: er komt een winactie’tje aan want

Paper Boats bestaat twee jaar!

Dus stay tuned. (Ieuw, zei ik dat echt. Ik zei het echt.)
Tot de volgende!

Reacties

 1. Gerda schreef:

  he Aline misscien kom ik je deze zomer tegen in Praag.
  We zitten er 14 dagen om er cultuur te snuiven.

 2. Jelly schreef:

  Wat een schattig jurkje heb je aan op die allerallerbovenste foto! :D En wat gaaf dat je een liftwedstrijd wil gaan doen, haha, ben benieuwd. Foto van Thomas en Thomas is wel erg geniaal, vind net alsof ze naar het eten lopen te roepen.

 3. Mikki schreef:

  Jaaaaaaaaaaaa Ali gaat vloggennnnnnnn!

 4. Kim schreef:

  Ik wil graag even zeggen dat je een heel gaaf jurkje aan hebt op de bovenste foto’s! :D Super leuk en zomers!

 5. Swaen schreef:

  Allemaal heerlijk nieuws! Nice!

 6. Emma schreef:

  Heerlijke post dit! Allemaal fijn nieuws en jaaa gefelicitaart met je blogverjaardag!!<3
  X Emma

 7. Naomi schreef:

  Wat een leuke dingen heb je gepland staan voor de vakantie ! En gefeliciteerd met het slagen van jaar 2!

 8. Marleen schreef:

  Die eerste twee foto’s van jou zijn zo mooi! Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen van deze zomer, het wordt vast leuk als ik al je plannen zo zie ;)

 9. Iris schreef:

  Weer fijn om te lezen allemaal :D En wat goed dat je over bent naar het volgende jaar! Ik ben nu bijna afgestudeerd aan de kunstacademie, help. Haha nee hoor, komt vast allemaal goed. Ik kijk uit naar je vlogs!

 10. Babette schreef:

  Wat heerlijk dat je al vakantie hebt! Geniet ervan maar volgensmij gaat dat helemaal goed komen met al je plannen!
  En het lijkt me leuk om ook van jou vlogs te kunnen volgen!

 11. Kimberly schreef:

  Ooooh Aline ik ben toevallig net bezig met een serie artikelen over interrailen! Ik heb het in 2012 gedaan and I LAF IT. Mijn 1e artikel gaat over de voorbereidingen en hoe je het moet doen en waar je moet beginnen –> http://www.kimbahli.com/2015/05/17/how-to-guide-interrailen-de-voorbereidingen/

  De volgende zijn in de maak! Laat je het weten als je er wat aan hebt?

 12. Femke schreef:

  Wow dat was zo gek om ineens jou stem te horen nadat ik een jaar lang alleen je post gelezen heb en je foto’s gezien!
  Liefs Femke

 13. Ilse schreef:

  Yaay, je maakt me helemaal blij vanavond!
  Eerst verrassen met een blogje, daarna dat je weer mensen op foto gaat zetten -dit haar wil ik ook- en daarna dat misschien gaat vloggen en dat er een winactie komt! :)

 14. Hanne schreef:

  Voorbij? En mijn examens moeten nog beginnen! :o
  (Maar ik ben blij voor je hoor :))

 15. HesterAnne schreef:

  Wat heerlijk dat je vakantie hebt! En fijn dat je al genoeg leuke plannen hebt. Ik ben benieuwd of je gaat interrailen door Europa. In ieder geval: veel plezier!

 16. Zonnewolk schreef:

  Ahhh, wat heeeeeerlijk! Vakantie!! Ik moet helaas flink nog even bloggen, maar ik gun het jou van harte! Lekker genieten hè!!

 17. Merel schreef:

  Jaaaaaa leuk! Ik ben zo benieuwd naar je Interrail-avontuur. Dat moet gewoon geweldig zijn.

 18. Emma schreef:

  yesssss gefeli met je goed verlopen schouw!
  Klinkt nu al als een fijne zomer met toffe plannen! Lekker genieten in je mooie nieuwe huis
  Ik had ook interrailplannen, maar die zijn verschoven naar volgend jaar dus ik kan ook mooi even de kat uit de boom kijken bij jou ;)
  Nu mijn scriptie afmaken en dan heb ik ook vakantie :D

 19. Anne-Fleur schreef:

  Hahaha welkom in mijn vlog. Haha hilarisch.
  Echt fijn dat je gewoon helemaal klaar bent nu!
  Oja, en dan moeten we écht maar eens de maarseveenseplassen opzoeken..

 20. Citlali schreef:

  Aaah Aline, je blogjes zijn zoo leuk! Je plannen klinken echt super! :)

 21. Olga schreef:

  Sinds ik een middagje met Saske heb opgetrokken begint het bij mij ook een heeeeeel klein beetje te kriebelen, met dat vloggen. Ik vind het zelf ontzettend leuk om naar te kijken, dus ik zeg geen nee tegen een vlog met Thomas, jij en de katjes. ;)

 22. Kim schreef:

  Je jurkje is zo lief! Je plannen klinken leukjes, en als je gaat vloggen maak je meer mensen blij dan je denkt, denk ik. ;D

 23. sammie schreef:

  Gave plannen allemaal en wat leuk dat het zo goed klikt met de buren!

 24. Leuk artikeltje! En proficiat met je 2 jaar!!!

 25. Ilse schreef:

  Haha, welcome back! Ik heb dat filmpje al op Instagram gezien inderdaad. En je loopt niet als een vent, hoor!

 26. Iris schreef:

  Yay! méér bloggen én ook nog eens vloggen! Tof!

 27. Alisa schreef:

  Oh wat een leuke dingen allemaal!! :D

 28. Annelie schreef:

  Vloggen is inderdaad stom, maar Aline die vlogt sowieso niet!
  Ik weet dat dit geen beautyblog is (en maar goed ook want ik haat beauty), maar heb toch een soort beautyvraag, namelijk: waar haal je toch al die mooie jurkjes? Ik zoek me er suf op op het internet en als ik dan een geweldig (en betaalbaar) jurkje heb gevonden, blijkt dat zowat iedereen hetzelfde jurkje heeft. :-(

  • Aline schreef:

   Haha! Is meer een fesjun vraag dan een beautyvraag ;) Overal en nergens eigenlijk! Episode, kringloop, Monki, Vintage Marketplace op Facebook..

 29. Hester schreef:

  Hahaha, dat ‘wat doe je’ was volgens mij de meest nieuwsgierige vraag ooit. Super fijn dat je je jaar gewoon weer gehaald hebt en dat je nu (hallo het is mei) alweer vakantie hebt! Je plannen klinken echt tof en als je er dan ook nog over gaat bloggen is dat voor mij een goede motivatie om me nog even met de laatste loodjes van dit jaar bezig te houden haha.

 30. Hihi leuk blogje :) Ps ook leuk filmpje haha

 31. Brigit schreef:

  Het lijkt me leuk als je gaat vloggen! En wat fijn dat je over bent, op naar jaar 3! Alvast veel succes voor volgend jaar :)

 32. Miriam schreef:

  Wat een leuke dingen allemaal! Gefeliciteerd met je behaalde voldoende, vet goedddd. I’ll stay tuned (ja, ook ik zei het), ben benieuwd naar al je avonturen :D

 33. Anna schreef:

  Ohhhh yes, wat fijn dat je al klaar bent met school dit jaar! En wat vroeg! Is jouw opleiding als eerste aan de beurt met schouw of zo? Mijn vriend, die muziek aan HKU studeert, moet nog een paar weken! Nou ach, eigenlijk is voor iedereen het eind nu wel in zicht. ZOMER YAY (bijna dan…). Geniet ervan!!! Volgens mij kan dat ook niet anders met al die plannen; interrailen lijkt me zo tof! Moet ik ook echt nog eens doen. En cool dat je weer gaat fotograferen! En weer meer gaat bloggen! :)

  • Aline schreef:

   Ja volgens mij waren we de eerste! Is niet altijd zo hoor. En bijv de eerste jaars fotografie moeten nog tot juni. Gaat een beetje random geloof ik :’D

 34. Miranda schreef:

  Interrailen lijkt me zo tof! ik wil het zelf ook graag nog eens doen, dus helaas geen tips ;-)

 35. Lotte schreef:

  Hee Alina! 3 op Reis backpack gaat ook helemaal over interrailen, misschien heb je daar ook iets aan!

 36. Tisha schreef:

  Schooljaren gaan altijd supersnel! Ik heb er zelf ook wel een beetje last van, maar ik ga na twee jaar studeren na de zomervakantie met een andere studie beginnen, dus ik doe het allemaal weer opnieuw haha.

Laat een reactie achter