Leuke dingen op zondag

18 januari 2015 - Persoonlijk

Zondag is mijn favoriete dag van de week. De zondag heeft iets wat alle andere dagen niet hebben. Als je in de zoekbalk op mijn blog het woord ‘zondag’ intikt komt er een lading aan kneuterige burgerlijke blogposts naar boven en i laf it.

Als je vandaag geen drol te doen hebt heb ik hier wat dingen voor je om de zondag mee door te komen.

blog1

Om te bewonderen / lekker plaatjes kijken: Gisteren stond ik met mijn huisje op De Groene Meisjes! Kei kei kei leuk. In de rubriek Tweedehandsliefde in huis. Vroegah was dat altijd mijn favo rubriek op hun site, ver voor ik zelf begon met bloggen. Toen Merel me benaderde of ik mijn huisje wilde showen hoefde ik niet na te denken: DUHHH, natuurlijk wil ik dat! Lees hier het stukje of kijk gewoon lekker de foto’s.

VM1953W00034-03-MC

Om te kijken: Ik denk dat elke fotograaf inmiddels de naam Vivian Maier wel kent. Misschien heb je haar tentoonstelling gezien in Foam of heb je stukjes over haar gelezen in de krant. Vivian Maier was een nanny in Amerika die fotografeerde in haar vrije uurtjes. Altijd had ze een camera om haar nek. Haar werk is nooit gepubliceerd, totdat ze overleed en iemand dozen en dozen vol negatieven en onontwikkelde fotorolletjes kocht op een veiling. Deze persoon heeft de documentaire Finding Vivian Maier gemaakt. Súper fascinerend, dus als je nog niks te doen hebt vandaag moet je deze zeker kijken. Kan via dit linkje. Dikke vette aanrader.

DW8A2060

Gewoon vet leuk nieuws even tussendoor: Een paar van mijn foto’s komen in een heel hip boek dat wordt uitgegeven in Engeland over logo’s, huisstijlen en designs. Ik vind het ZO LEUK! Ik heb echt nog nooit in een tijdschrift of wat dan ook gestaan, voor zover ik weet. Ergens gedrukt in staan lijkt me zo supermegavetgaaftof. Als het boek er daadwerkelijk is horen jullie het natúúrlijk, dan gil ik het uit over Twitter, Instagram en overal waar het maar kan. Beetje anti-climax nieuws dit maar binnenkort dus meer hierover.

Om te maken én te luisteren: Ik tover even een oudje onder een dun laagje stof vandaan: brownie in een mok. Perfect voor deze druilerige zondag. Als je geen zin hebt om te kijken zet dan vooral wel even het filmpje aan, want het liedje is zo fijn! Heb trouwens heel veel zin om nieuwe filmpjes te maken dus daar moet ik hoognodig weer even de tijd voor nemen.

Squee

Om te gieren: (om te giiieeeeeren!!!) (sorry zie gelijk Gerard en Gordon voor me) deze stripjes van Cat versus Human. Zo herkenbaar ook allemaal. Ben er laatst een hele avond zoet mee geweest terwijl ik af en toe hardop gniffelend achter m’n laptop zat. Terwijl Thomas zich hardop afvroeg wat ik nou weer aan het doen was. Moeite waard, deze superleuke site.

lijngroot DW8A3108

(Omigado kijk trouwens mijn baby-cactusjes en geplante zaadjes die opkomen! I know, het is nog lang niet de tijd van het jaar ervoor maar dan moet IKEA het maar niet nu verkopen. Schuld van IKEA.)

Ik wens jullie een fijne dag!

Reacties

 1. annouska schreef:

  Oeh wat een leuk huis hebben jullie zeg. Daar kan ik mij wel tijdje mee vermaken en inspiratie op doen op de zondag! :D

 2. Nellie schreef:

  Ik zeg maak maar gauw tijd om filmpje te maken want ik heb zin om filmpjes van jou te bekijken ;-) Kreeg deze week het linkje van je beppe-filmpje in mn inbox.. Genieten, genieten, genieten! Je hebt een heerlijk creatief talent!

  Uhh ja ik reageer voor het eerst maar volg je blog al heel poosje.. Gewoon omdatie zo heerlijk kneuterig is, ik er telkens weer inspiratie van krijg en ik mezelf zoooo in jou herken soms ;-)

 3. Silvana schreef:

  Ooo wat een leuke dingen allemaal. Je huisje is prachtig, ik ga snel even het artikel lezen straks! En ik vind Vivian Maier’s fotos zó fascinerend! Echt mooi om te zien hoe alles er vroeger uitzag in Amerika. Ik ben trouwens ook enorm benieuwd naar het boek waarin je foto’s worden uitgegeven, (wat echt megasuperdupergaaf is, wauwie)!

 4. Senna schreef:

  Ik ga die documentaire kijken! Ik heb nog nooit van Vivian Maier gehoord, dus dat wordt tijd.

 5. Anieke schreef:

  Oh, heerlijke blogpost. Viel me trouwens op dat in het filmpje niet ‘magnetron’ staat, maar ‘magentron’. Oepsie?

  • Aline schreef:

   Hahahaha klopt, heb toentertijd in de blogpost gezegd dat je even niet moest letten op de spelfout. Was hem nu alweer vergeten :’D Ik kwam er ook pas achter toen ik het filmpje al had geupload en toen was ik te lui om het weer helemaal aan te passen

 6. Elisa schreef:

  Wat een geweldig blogpost, echt heerlijk vooral met dit druilige weer :)

 7. Eline schreef:

  Wat een fijne dingen! Ga nu meteen het artikel van de Groene Meisjes lezen! :)

 8. Liliane schreef:

  Haaaa, die Franklin: for mieeeee?
  Ontzettend gaaf van het boek trouwens, high five.
  Thanks voor de tip van Vivian Maier. Fascinerend verhaal.

 9. ellen schreef:

  Wauw je woning is heel erg mooi! Ik ben normaal meer fan van wit en licht in een interieur, maar jouw huisje vind ik wel heel mooi.

  Ik heb de docu voor de helft bekeken, omdat ik niet echt veel tijd heb, maar wat een gave docu! Ik heb voorgesteld om hem eens in de les te kijken :)

 10. Die brownie moet ik maar eens proberen, leuk filmpje trouwens!

 11. Miranda schreef:

  Je huisje staat er superleuk op bij Tweedehandsliefde in huis van de groenemeisjes. Ik heb genoten van al je foto’s
  Ik hoop mijn zondagen ook weer snel te vullen met kneuterige burgerlijke dingen. Dat is gewoon fijn ;-)

 12. Inge schreef:

  Heel leuk dit! Ik had inderdaad al wel eens van Vivian Maier gehoord, maar ga de docu toch kijken! :)

 13. Emily schreef:

  Dank je wel voor dit artikel, ik heb gelijk die brownie gemaakt. Mmmmmm!

 14. Anne schreef:

  Wat heb jij een ontzettend gaaf huisje zeg!

 15. Karlijn schreef:

  Eindelijk iets leuks op deze zondag :) Ik heb net heel het implementatieplan van mijn groep doorgelezen en zie sterretjes van irritatie ;) Maar je brownie in een mok maakt me weer helemaal zen! Ik ben gek op de burgertrut in jou Aline!

 16. Anneleen schreef:

  Wat woon je gezellig en knus! Ik klik gelijk even door naar het artikeltje van de groene meisjes!

 17. Hanneke schreef:

  Wat een leuke oude spulletjes in je huisje. Ik wil die documentaire van Vivian Maier nog kijken. Goed dat je me eraan herinnert! :)

 18. Hannah Aletta schreef:

  Wat een heerlijke tips, Aline. Helaas heb ik toetsweek en mag ik eigenlijk niet eens blogjes lezen omdat ik moet leren leren leren. Maar ik snap wiskunde niet en voelde me heel zielig, dus deed ik het wel. Die documentaire ga ik zeker nog kijken, ergens na de toetsweek.

 19. Esther schreef:

  Zondag is leuk! (en helaas al weer bijna voorbij) Leuk artikel :)

 20. Dina schreef:

  Het artikeltje op ‘de groene meisjes’ heb ik gelezen. Ik vind je woning er heel gezellig uitzien!

 21. Eline schreef:

  Super leuke post! Je plantjes en cactussen zijn super schattig en de documentaire ga ik zeker kijken ^^

 22. Karlijn schreef:

  Je plantenkastje is zo leuk! Zoiets wil ik later ook in mijn huis hebben staan :)

 23. Marjolein schreef:

  Je bent een held, want ik crave de hele dag al naar chocola en we hebben het niet in huis, maar ik bedenk me net dat we wel cacaopoeder in huis hebben :D Tijd voor brownie in een mok! Ik vind jouw huisje echt geweldig ingericht, helemaal terecht dat je daarmee op de Groene Meisjes bent gekomen!

 24. Loesje Zaakjes schreef:

  Hihi, dat stripje! Super!

 25. Merel schreef:

  Het was een grote eer om jou in onze rubriek Tweedehandsliefde in huis te mogen hebben! <3

 26. Wendy schreef:

  Wat een fijn filmpje zeg. Heerlijke sfeer straalt het uit. Ook al kon ik het recept al, dan nog wat het leuk om te zien.

 27. Miriam schreef:

  Leuk leuk leukkk :D

 28. cheyenne schreef:

  ahh jullie huisje is zo tof!
  xo, cheyenne

 29. Linda schreef:

  Oh tof, ik ga meteen even kijken bij de Groene Meisjes :)

 30. Ilse schreef:

  Ik lees het stiekem op maandagochtend in de trein maar dan is het net zo fijn! :)
  Wat een leuk huisje hebben jullie!

 31. Jelly schreef:

  Aaah, echt gaaf dat je in een tijdschrift komt!!
  Mijn zondag was helaas gevuld met leren, leren en leren voor tentamens….

 32. Marlous schreef:

  Ik werk vaak op zondagen, waardoor de maandag een soort van mijn zondag is. Ook best wel fijn ;-)

  Leuk je huisje op de GM! Ik heb er met mijn oude kamer ook eens op gestaan. Waarom wil je eigenlijk verhuizen? Je huisje is zo mooi!

  Oh en ik moest grinniken om de ‘magentron’ in je filmpje. Zo klinkt het als iets heel vies :p

  • Aline schreef:

   Omdat Overvecht :'(

   (En jajaja de typfout, I KNOW hahaha kwam er pas achter toen ik het filmpje toentertijd al op Youtube had gegooid en toen was ik te lui om het aan te passen)

 33. Elbrich schreef:

  owh wat leuk! Je kamer is prachtig, en Vivian Maier, helemaal geweldig!

  Liefs, Elbrich

 34. sammie schreef:

  Je cactusjes staan er heel cute bij! Geweldig leuk gezellig huisje hebben jullie, vind dat zithoekje bij de blauwe muur zo gaaf!

 35. Francine schreef:

  Zondag is ook mijn favoriete dag, dan schrijf ik ook de meeste posts :) suuperleuke tips

 36. Angela schreef:

  Wat gaaf dat je in een boek komt, ik ben erg nieuwsgierig nu!

 37. Elisse schreef:

  Hahahaha Aline, ik probeerde gisteren je brownie in a mug recept uit en wow, ik moet iets grondig fout gedaan hebben! De substantie was niet echt juist, heel rubberachtig en niet zo smakelijk. Enig idee wat ik fout gedaan heb? (Ik heb verder wel heeeeerrrrluk genoten van mijn zondag hoor, bedankt voor al je fijne tips!)

 38. Mylene schreef:

  Het is allang geen zondag meer, maar dat maakt niet uit. Ik vind dit een fijne post. Wat ontzetttttend tof van De Groene Meisjes en van dat boek in Engeland. Je bent behoorlijk goed bezig ;) En ik heb het filmpje aangezet, nu voor de tweede keer zodat ik het liedje kan luisteren tijdens het typen van deze reactie :)

 39. Tessa schreef:

  Lieve Aline,
  Ik kan me nog een blogpost herinneringen van een tijd terug waar ik jouw platenspeler zag en jouw liefde voor John Mayer. Alsof het een soort startschot was, ben ik zelf ook begonnen met platen verzamelen en ik moet zeggen dat ik er nu een enorme liefde voor heb. Mijn antieke kastje telt nu 112 LP’s en vele van John Mayer. Het lijkt wel alsof die blogpost ervoor gezorgd heeft dat ik zowel een grote liefde voor John Mayer als voor platen heb haha.
  Je hebt een super blog en je maakt prachtige foto’s ! Op de momentjes dat je twijfelt aan jezelf en je werk moet je maar terugdenken aan alle support van je bloglezers, want je doet het super!

  Je bent een topper! :)

  Liefs,Tessa

 40. Lieke schreef:

  Wat een prachtige foto’s! En ik wat een gave platenspeler +platenspelertafeltje (?) haha. Liefs!

 41. Teddy schreef:

  Wat een leuk artikel en wat een prachtige foto’s maak je!

 42. Danielle schreef:

  Whaaaaa je huis, is echt zo awesome! Mag ik bij jullie komen wonen? ;) Heel tof artikel van De Groene Meisjes… en Vivian Maier ja, daar moet iedereen heen vind ik!

 43. Arjanne schreef:

  Ik werd helemaal verliefd op jouw huis na het lezen (nja, vooral bekijken) van het artikel op de site van de groene meisjes! Al die vintage junk brengt echt een leuk sfeertje!

 44. Simone schreef:

  Ohh Boom van Eveline in dat filmpje van een brownie in een mok! Super leuk, ik ben echt fan van haar. Wat een mooie foto’s verder.

 45. Sandrijn schreef:

  Leuk dat je foto’s in een boek komen! Gefeliciteerd. Erg terecht. Vind het altijd erg mooi wat je allemaal laat zien. Ze hebben daar een woord voor, geloof ik..; TALENT. Ga zo door.

 46. LNNK schreef:

  Hoewel ik zelf meer van lichtere woningen ben vind ik jouw huisje zo gaaf. Gezellig ook :)

 47. […] werk ik op een kantoor in Rotterdam met een piepklein keukentje, waar WEL een magnetron staat. Dit recept van Aline (van de superleuke blog Paperboats) heb ik als uitgangspunt gebruikt. Als je haar filmpje […]

 48. Lisa schreef:

  Leuke foto’s en leuk huisje heb je!

 49. Magali schreef:

  Ik kan echt huilen over hoe mooi ik je huis vind.

Laat een reactie achter