Mijn rug is versierd

5 april 2015 - Persoonlijk

Als je me volgt op Twitter of Instagram (die laatste expres even klikbaar gemaakt want ik heb een nieuwe telefoon dus ben actiever dan ooit tevoren omg ga snel kijken) heb je het wellicht al meegekregen. Ik heb wat zonnebloempitjes gegeten en voor ik het wist zat er een zonnebloem op mijn rug die er niet meer af wil. Shit.

Grappie.

Ik heb dus een nieuwe tattoo.

Jep, een hele hele hele echte. Zo een die er nooit meer af gaat. Waar ik urenlang voor op mijn buik heb moeten liggen (ik háát op mijn buik liggen) terwijl het voelt alsof er een passer door je huid geragd wordt. Waarbij je een toiletbezoekje gebruikt als excuus zodat je even, heel even van die oncomfortabele tafel af kunt klauteren en even kunt bijkomen. Want vragen om een pauze is voor mietjes. Ik ben geen mietje. Ik ben een grote meid.

Maar wow Ali, even naar het begin. Een tattoo, hoe dat zo opeens?

Ik wilde dit al héél erg lang. Mijn favoriete artiest kreeg opeens een plekje vrij terwijl ze normaal een wachtlijst heeft van een jaar. Ze mailde mij of ik over een weekje zin had om langs te komen. Shit, da’s snel. Maar nadenken hoefde ik allang niet meer, dus ik deed het. Ik ben verknocht aan tattoo’s. Ik vind het echt prachtig. Dit is mijn tweede, maar mijn eerste echt grote, en ik weet zeker dat het hier niet bij blijft. Normaal denk ik echt ‘flikker op met je clichés’ maar dit is er eentje die waar is: tattoo’s zijn verslavend. Het scheelt ook heel erg dat mijn vriendinnen en vriendje het ook allemaal fantastisch vinden en alleen maar ‘DOE HET DOE HET DOE HET’ riepen.

Dus ja, na twee sessies van een paar uur stond ‘ie er.

Zijn jullie klaar voor een naakte rug?

Dit is hem dan.

DW8A0751 DW8A0802

(Edit: hallo heldere lampjes, ik heb géén URL van m’n blog laten tattooeren. ;) Ik heb er even een watermerk opgezet om te voorkomen dat mijn tattoo bronloos gaat rondzwerven op internet. Dat gebeurt namelijk veel bij tattoofoto’s. Vandaar. Niks speciaals. :) )

Een zonnebloem?

Zonnebloemen zijn mijn lievelingsbloemen. Wat me wel een duidelijk gegeven lijkt, anders pleur ik hem niet op mijn rug. Het zijn / waren ook de lievelingsbloemen van mijn ouders. Zonnebloemen refereren voor mij naar mijn fijne jeugd. Naar de tuin van mijn ouderlijk huis waar mijn ouders in de zomer al-tijd bezig waren met zonnebloemen planten, soms wel tot 3 meter hoog. In het grote fotoarchief zijn tig foto’s te vinden van mijn mama poserend met zonnebloemen. Haar mooie tuin was haar grote trots.

Die tuin is niet meer. Eén van die ouders is niet meer. Ik wilde de herinnering visueel en permanent maken. En dat is gelukt. Daarnaast vind ik zonnebloemen ook gewoon heel erg mooi. Want ten slotte is een tattoo ook een stukje lichaamsversiersel. Als mijn ouders nou bijvoorbeeld een passie hadden gehad voor tuinkabouters betwijfel ik of ik dat op mijn rug had laten kalken.

Elke keer als ik me afdroog na het douchen gluur ik er even naar. Elke keer als ik een outfit uitzoek draai ik me even een paar keer heel onhandig om voor de spiegel. Elke keer als ik mezelf met mijn tattoo in de spiegel zie moet ik glimlachen. Ik kan er niet constant naar kijken dus soms vergeet ik al dat ‘ie er zit. Maar elke keer als ik er weer een glimp van opvang ben ik blij.

Blij dat ik zulke fijne ouders heb mogen hebben, en dat de herinneringen aan mijn jeugd enkel en alleen warm en veilig zijn.

Processed with VSCOcam with g3 preset Schermafbeelding 2015-04-05 om 00.19.56

Reacties

 1. Anna schreef:

  Ik vind ‘m echt prach-tig. Super mooi en bijzonder idee erachter ook. Wel spannend dat je ineens binnen een week terecht kon, wow! Ik wil binnenkort mijn eerste gaan laten zetten, maar ik vind het echt doodeng. PS: ik vind je nieuwe header mooi!

  • Aline schreef:

   Ja echt, gekkenwerk eigenlijk haha. Grootste yolo-actie ooit, maar anderzijds toch ook weer niet. En, wat leuk! Wat ga je laten zetten? :D Is echt niet eng, laat het maar gewoon over je heen komen. Het doet hooguit wat pijn maar dat ben je daarna snel vergeten.

 2. Emmelien schreef:

  Wat een bjoetie!

 3. Fleur schreef:

  Wat stoer om jouw herinnering op deze manier weer in bloei te zetten !!!

 4. Anieke schreef:

  Ik vind ‘m zo mooi! Op de tweede foto dacht ik trouwens even dat je ook paperboats.nl op je schouder had getatoeëerd, hahaha!

  • Sylvia schreef:

   Haha, ik dacht hetzelfde! ;)

  • Femke schreef:

   Eerlijk gezegd dacht ik dat nu nog steeds :S maar het is dus niet echt ? Want ik vond het wel een beetje gek haha. Kan iemand me uitleggen waarom het er dan staat?

   • Aline schreef:

    Tuurlijk is het echt. Ik dacht, joh, doe er gelijk maar bij. Als ik er toch ben.

    Wat denk je zelf ;) Ik heb er even een watermerk opgezet omdat tattoofoto’s vaak worden opgeslagen in inspiratiemapjes om vervolgens weer te delen op andere plekken op zhe interwebz. Hierdoor raakt mijn foto zijn oorspronkelijke bron kwijt wat ik niet zo chill vind, aangezien het om iets heel erg persoonlijks gaat. Heb niet zoveel zin in dat dat op een gegeven moment heel internet over gaat. (I mean, kijk alleen al op Pinterest hoeveel tattoofoto’s daar staan zonder dat je weet wie de bijbehorende persoon is.) Dus vandaar. :)

 5. Anne schreef:

  Heel mooi, Aline!

 6. Lonneke schreef:

  Heel mooi Aline en het verhaal erachter maakt hem extra bijzonder!

 7. Hannah schreef:

  Ik was al zo nieuwsgierig! Het is echt prachtig geworden, wow. Het verhaal erachter vind ik ook heel mooi.

 8. Ines schreef:

  Oh wat vind ik hem prachtig geworden :)

 9. Dagmar schreef:

  Wauw! Enorm mooi!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Aimée schreef:

  Ik ben helemaal geen tattoo type, bij jongens vind ik het gek genoeg onwijs gaaf, maar bij meisjes heb ik daar vaak mijn twijfels over.
  Maar wauw. Ik zou hem zo zelf willen. Wat een prachtige tattoo Aline, dit is duidelijk een goede keuze geweest. Ben zelfs als anti-tattoo persoontje een beetje jaloers. Damnit.

  • Aline schreef:

   Haha dit vind ik echt superleuk om te horen :D Reacties van anti-tattoo mensen die hem dan toch best mooi vinden zijn het allerleukst. Dan weet je dat ‘ie geslaagd is. Dankjewel voor je lieve comment!

   • Aimée schreef:

    Graag gedaan hoor! Vertelde het aan mijn vriend en kreeg al snel “huh? Jij een tattoo?”, heb meteen gezegd “maar deze was écht anders!”
    Veel plezier ervan, dat zal denk ik wel lukken!

 11. Henrieke schreef:

  Wat een mooie zeg. Stoer vind ik het!

 12. Sylvia schreef:

  Nou jaah, wat is er mis met tuinkabouters? ;) Mooi verhaal, mooie foto’s. Ben blij dat ‘ie is geworden zoals je had gehoopt.

 13. Wendy schreef:

  Wauw wauw wauw!! Wat staat hij mooi bij je!!

 14. eva - eighty7 schreef:

  Ik vind hem PRACHTIG!

 15. Janine schreef:

  Wow Aline, onwijs mooi! Ik vind de tattoo erg mooi en de gedachte erachter ook heel erg mooi. Stoer dat je het hebt gedaan want zo’n grote (én ingekleurde) tattoo lijkt me erg pijnlijk.

 16. Hester schreef:

  Wauw, prachtig. Sommige tattoo’s vind ik echt helemaal niets (ik zou niet snel een draak of ‘Feyenoord’ op m’n arm zetten zeg maar), maar deze is echt prachtig (de plek ook! Prima te bedekken, maar toch ook wel aanwezig) en vooral met de herinnering erachter. Heel mooi, ook hoe ‘ie gezet is. De pijn lijkt me wel erg haha, maar je hebt er wat voor teruggekregen gelukkig. Geniet ervan!

  • Aline schreef:

   Haha maar de tattoo’s die jij beschrijft komen echt uit de vorige eeuw hoor! Tattoo’s hebben zoooo’n ontwikkeling doorgemaakt de laatste jaren! Er zijn zoveel vette stijlen bijgekomen en het wordt steeds meer gezien als een kunstwerkje ipv een lichaamsversiering voor die dikke buurman die vroeger zeeman was en daarom een anker heeft. Merk ook dat steeds meer en meer mensen tattoo’s nemen. (Wat ik echt vet leuk vind!)

 17. francine schreef:

  Ik vind hem echt heel erg mooi en persoonlijk :)

 18. Roos schreef:

  Wat een prachtige tattoo! Ik zag je blog url even aan voor een andere tattoo, haha :’) X

  • Aline schreef:

   HAHA je bent niet de enige. Niet zo handig geplaatst van me ;P Heb ik er even opgezet zodat ie niet rond gaat zwerven op zhe interwebz zonder bron want dat gebeurt echt veel bij tattoofoto’s. Vind ik niet zo tof.

   Maar dankjewel! :)

 19. anouk schreef:

  oh wauw, echt héél erg mooi. Heel erg tof!

 20. Mies schreef:

  Wauw, heeeel gaaf! En ook een mooie gedachte erachter. Fijn dat je op deze manier je herinnering kan omzetten in iets permanents (and you fooled me. Ik dacht dat je paperboats ook had vereeuwigd, hahaha).

  • Aline schreef:

   HAHAHA nee heb er even een watermerkje opgezet zodat ie niet rond gaat zwerven op tattoosites en Pinterest enzo. Vind ik niet zo tof. Dus vandaar. Merci! :)

 21. Julia schreef:

  Wauw, ik vind hem heeel erg mooi! Ook een super mooi,bijzonder verhaal.

 22. Jennifer schreef:

  Heel mooi, met een mooie betekenis!

 23. Joanne schreef:

  Hij is echt prachtig! Kan er alleen maar naar staren en denken: wow. Heel tof!

 24. Lisa schreef:

  Oh wauw hij is echt héél erg mooi! De kleuren, de plaatsing, en natuurlijk het mooie verhaal erachter. Heel dapper ook, zo’n grote ingekleurde tattoo, maar hij is het vast waard!

  • Aline schreef:

   Ja oef, dat inkleuren was heffffftig! Wilde echt wegrennen en nooit meer terugkomen maar kan moeilijk met een halve tattoo lopen. Maar achteraf is het meer dan waard :) Dankjewel voor de complimentjes!

 25. Anaïs L schreef:

  Och, zo mooi! Wat een geluk dat je zo snel bij een goeie artiest terecht kon, moet je inderdaad van profiteren :D

 26. Olivia ♫ schreef:

  Hij is zooo mooi geworden, Aline! Ik vind niet alleen de tattoo zelf maar ook de persoonlijke betekenis erachter prachtig. En het is zo leuk dat hij eruit poked bij je blauwe blouse. En zoals altijd supermooie foto’s ^_^

 27. Just wow! Dit is by far de allermooiste tattoo die ik ooit heb gezien ♥♥

 28. Anne-Fleur schreef:

  Echt heel heel mooi! De tato en hoe je er over schrijft.
  X

  • Aline schreef:

   Thaaaaanks!! (Wanneer gaan wij afspreken? Elke keer als ik je naam weer voorbij zie komen digitaal – hahaha dat klinkt superstom – denk ik weer OMG CLIP AFMAKEN)

 29. Sara schreef:

  Ooooh wat is ‘ie mooi zeg *kwijl*, heel erg gaaf! :))

 30. Mandy schreef:

  Wauw, práchtig!

 31. Ilse schreef:

  Ik heb hem al op insta en Twitter voorbij zien komen. Wat een prachtige tattoo hen je laten zetten met een nog mooier verhaal! :)

 32. Dina schreef:

  Pretty hoor! <3

 33. Kim schreef:

  Heel erg mooi!

 34. Alice schreef:

  Hoi! I just found your blog and I like your photos very much! I don’t understand Dutch very well, I’m actually studying it since I’ll be in Utrecht in July for a while and I hope to do my master’s degree there, but I’m far away from being able to read it well or write anything. So I hope you don’t mind my comment in English.
  By the way, I love your tattoo. I was thinking too at a sunflower tattoo (way smaller than yours), sunflowers always makes me remember happy moments as they do with you.

  • Aline schreef:

   Ah so nice, English readers :D Didn’t really know I had these. So nice you’re coming to Utrecht! It’s a great place for international students I think. Dutch is so difficult so I find it very impressive that you understand bits of my blogposts! (Or Google Translate did a good job for you ;-) ) Thanks for your kind words!

 35. Naomi schreef:

  Wauw, echt prachtig zeg!!

  x

 36. Maureen schreef:

  Wow, wat tof! Heel mooi, vooral ook de betekenis erachter. Niet dat tattoo’s per se een diepere boodschap moeten hebben, maar ik vind het altijd mooi als mensen er nog een persoonlijk verhaal bij hebben

  • Aline schreef:

   O vind ik ook niet hoor! Weet zeker dat ik in de toekomst heus nog tattoo’s ga zetten omdat ik het mooi vind. Maar ben het ook met je eens dat ze nog mooier kunnen worden door de betekenis. Maar dat betekent ook weer niet dat ze dan minder mooi zijn zonder betekenis. Ok verhaal zonder eind dit. Dankjewel! :)

 37. Merel schreef:

  Waanzinnig mooi. Wat een geweldige keuze!

 38. Simone schreef:

  Wauw! Ik vind het echt prachtig. Wel een hele ‘commitment’ om het zo maar even te zeggen, ik zou dat zelf niet zo snel durven. Maar ik vind het echt een onwijs mooie tattoo en een mooie plek.

 39. Floortje schreef:

  Wauw, ik heb nog nooit een zonnebloem als tattoe op die plek gezien. Mooi dat er ook een verhaal achter zit! Echt een hele mooie tattoe.

  • Aline schreef:

   Pinterest stikt echt met lelijke exemplaren van zonnebloemtattoo’s hahaha. Kwam ik allemaal tegen tijdens mijn uitgebreide vooronderzoek. Ben blij dat die van mij er ver bovenuit steekt qua mooiheid ;p (mag ik dat zeggen? ik mag dat zeggen) En dankjewel!

 40. Linda schreef:

  Het is een prachtige tatoeage, vooral omdat je ook een prachtige herinnering eraan hebt, zo mooi! Ik vind het ook een hele mooie plek, je wordt er steeds even aan herinnerd maar kijkt er niet de hele dag naar. Heel mooi gedaan ook, iets om trots op te zijn! Veel met shirts met een lage achterkant lopen haha :)

 41. Hij is werkelijk waar prachtig. En wat een prachtig mooie (en mooi beschreven) verhaal zit erachter!! Kan me voorstellen dat je er iedere keer met plezier naar kijkt.

  ♥♥♥ Saskia

 42. Ellen Denkers schreef:

  Een bijzonder mooie reden om deze tattoo te zetten, en het is mooi gedaan. Heel veel en lang plezier er nog mee :)

 43. Marleen schreef:

  Wauw! Ik vind tattoos heel mooi, al zou ik er zelf alleen een nemen als ik er ‘m een speciale betekenis kan geven. Ik vind jouw betekenis echt heel bijzonder: zo positief!

 44. Marleen schreef:

  *Ik bedoel positief op een manier dat het fijne herinneringen oproept uit je jeugd i.p.v dat het je alleen maar laat herinneren aan iemand die er niet meer is. Even voor de duidelijkheid ;)

 45. Malou schreef:

  Hij is zooooo mooi <3

 46. Madam Elisa schreef:

  Prachtig en hij past heel mooi!

 47. Femke schreef:

  Wat een enorm mooi exemplaar zeg, met een prachtige achterliggende gedachte.

 48. Wendy schreef:

  Wauw, hij ziet er prachtig uit.

 49. Priscilla schreef:

  Tof! Hij ziet er heel mooi uit.

  Ik heb zelf ook een grote tatoeage op m’n schouderbladen dus weet hoe ’t is om uren op je buik te moeten liggen.

 50. Jeanine schreef:

  Loffing it <3 hij is echt kei mooi geheeld!

 51. Anneleen schreef:

  Wauw, wat is ie prachtig! En wat een mooie betekenis zit er achter! Ik ben echt even onder indruk, haha!

 52. Valesca schreef:

  Wat een heerlijke foto’s en prachtige tattoo! Ik heb je blog sindskort ontdekt en lees nu met enige regelmaat je leuke verhaaltjes. We lijken veel gemeen te hebben dus een feestje van herkenning hier!
  Leuk om geïnspireerd te worden door mensen die lekker hun hysterische zelf zijn :) Fijne tweede paaseitjes eet dag!

 53. Miranda schreef:

  Wauw, mooie tatoeage met een mooie betekenis.

 54. Chantal schreef:

  Heel mooi! En de betekenis erachter maakt hem alleen maar mooier :)

 55. Sterre schreef:

  Alinee, ik heb het op instagram al gezien maar wauw, het is zo’n mooie tattoo! ♥
  Het verhaal erbij maakt het helemaal af.

 56. Marie schreef:

  Normaal ben ik echt geen fan van tattoo’s, maar deze is echt prachtig! Wow!

 57. Robbin schreef:

  Mooi artikel, prachtig plaatje :)

 58. Hanneke schreef:

  Mooie herinneringen, mooie tattoo, mooie vrouw!

 59. Anna schreef:

  Normaal vind ik tatoo’s niks. Maar deze! WAUW! Zo mooi en een prachtige betekenis! Super mooi! Veel Liefs

  • Aline schreef:

   Yesss gelukkig dat je de mijne wel mooi vindt dan :D (Al neem ik het niemand kwalijk als ‘ie lelijk gevonden wordt. Het is mijn rug hihaho.) (Maar daarbij, er bestaan écht veel leeelijke tattoo’s dus mensen hebben vaak zo’n scheef beeld!) Dankjewel Anna! :)

 60. saskia schreef:

  Wauw wat een mooie! en een prachtige betekenis!

 61. Sammie schreef:

  Schitterende tattoo en mooie betekenis hangt er voor je aan. Helemaal met je eens trouwens, tattoo’s zijn verslavend. Heb er zelf inmiddels 3 maar het blijft kriebelen.

  • Aline schreef:

   Echt hoor! Ik ben nu alweer aan het nadenken over nieuwe. Eerst maar eens sparen :’) (en langer nadenken want impulsieve tattoo’s is nooit slim)

 62. Iris schreef:

  Wauw, hij is prachtig!

 63. Prachtige tattoo! Liefs! x

 64. Rianne schreef:

  Ik vind hem echt prachtig! Mooi verhaal erachter ook, niet ‘zomaar’ wat op je rug geklad :)

  • Aline schreef:

   Haha, nee absoluut niet! Het zit er voor de rest van mijn leven, ook nog als ik in bloemetjesjurkjes bingo speel in het bejaardentehuis dus duizend jaar over na gedacht :) Merci Rianne!

 65. Lizet schreef:

  Wau-hau-waaaauw. Zo ontzettend verschrikkelijk mooi dat mijn buik er rare dingen van doet (vooral in combinatie met je zonnebloemtuin). Echt.

 66. Alicia schreef:

  Hij is werkelijk prachtig en nu ik het verhaal erachter lees (ik ben juist dol op de betekenissen achter tatoeages) vind ik hem nog mooier. Geniet ervan!

 67. Daphne schreef:

  Dit is zo’n typisch voorbeeld van iets wat ik nooit zou doen, en juist daarom vind ik het zo gaaf! Hij staat echt prachtig zo op je rug.

  • Aline schreef:

   Ieder zo zijn ding zeg ik altijd :) Zo zou ik bijvoorbeeld nooit m’n lijf volhangen met piercings. Smaken verschillen maar dat maakt het juist leuk. Dankjewel Daphne!

 68. Wing schreef:

  So prettyyyy! Had ‘m al op elleguhrl voorbij zien komen, maar nu met het verhaal erachter, mooi! En ik kan begrijpen dat je iedere keer een happy face heb als je je tattoo ‘per ongeluk’ tegenkomt, gewoon omdat ie voor je gevoel daar hoort te zitten:)

 69. Sabine schreef:

  Hij is zo mooi, hij past echt perfect bij jou!

 70. Maartje Anna schreef:

  Wauw Aline, hij is echt práchtig! <3

 71. Isabelle schreef:

  Hele mooie tattoo! Ik wil zelf ook altijd nog een tattoo, maar ik denk dat het nogal veel pijn zal doen, dus ik durf het nog niet eigenlijk.. Maar echt knap dat je het durft!

 72. Miriam schreef:

  Wauw, prachtig! Mooi hoor :d

 73. BySilke schreef:

  Wowie, van een mooie tatoeage gesproken! Hij staat je zo ongelooflijk goed en ik snap dat je bij die artiest onmiddellijk de knoop hebt doorgehakt :D Zo’n mooi verhaal ook, ik ben verknocht!

 74. Styling Note schreef:

  Ik hou eigenlijk nooit zo van tattoos als plaatje (wel tekst of symbolen, maar dan gewoon zwart). Maar wauw wat vind ik deze fantastisch!

 75. Dilys schreef:

  Dit is al de zoveelste keer dat ik deze mooie foto’s bekijk. Tattoo’s zijn echt niks voor mij, en wanneer iemand mij vraagt wat voor tattoo ik mooi vind antwoord ik: er is maar één iemand die ik ken met een mooi plaatje. En dat ben jij, want deze is echt heel erg pretty. Echt héél erg mooi!!!

Laat een reactie achter