Niemandsland

M’n handen zijn koud, de kringen onder mijn ogen groot. De dagen zijn kort, de nachten donker. Mijn huis warm, mijn lichaam vermoeid.

Vorige week keek ik Call Me By Your Name en ik werd van binnen bijna verwoest omdat zo’n eerste verliefdheid het pijnlijkste en mooiste is wat er bestaat en zo herkenbaar is, maar het geluk tintelde ook na in mijn lijf van deze film. Herinneringen aan mijn eigen eindeloze zomers lieten mijn wangen gloeien. Alsof geluk in de zomer iets rijkelijker uitgeschonken lijkt te worden.

Ik denk terug aan vorige maand, toen we door een zonovergoten Rome reden op onze scootertjes (en ik op Annie de Rooij leek, Google vooral) en we tussenstops maakten voor pizza. Ik denk terug aan barbecues bij het water afgelopen augustus terwijl de zon langzaamaan van oranje naar roze verkleurt en plaats maakt voor een heldere sterrennacht. Aan blote voeten in het zand, aan rauw zijn van een lange zomerdag. Aan zwemmen in Zweden in het meest heldere water waarin je je eigen voeten nog kunt zien.

Ik probeer de charme in te zien van bruine landschappen die kleuren bij m’n haar en de meest zuivere luchten. Van warme thee in de auto na verkleumd te zijn. (Levensles na onze vorige winterwandeling.)

Nog heel even volhouden.

Reacties

 1. Elke schreef:

  Zucht zo mooi weer

 2. Karlijn schreef:

  Wat schrijf je toch mooi.
  En Call Me By Your Name, prachtig, indrukwekkend en tranen in mijn ogen. X

 3. Minou schreef:

  Zo heerlijk mooi.

 4. Pam schreef:

  Wat maak je toch prachtige foto’s..

 5. Anna Maria schreef:

  prachtig geschreven en vastgelegd.

 6. Britt schreef:

  hoe mooi weer aline, helemaal verliefd op dit uitzicht

 7. Inez schreef:

  Prachtig. Dank. En die film… inderdaad zo mooi, vervullend en verwoestend tegelijk.

 8. Paul schreef:

  Call Me By Your Name is inderdaad prachtig. Het deed me terug verlangen naar ItaliĆ« in de zomer. Zo mooi. Maar jouw foto’s maken me ook verliefd op het fijne Nederlandse winterweer. Het is gewoon het vastleggen van sfeer, wat je doet.

 9. Britt schreef:

  Ik ben echt onder de indruk van jouw schrijfsels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog via e-mail