Run Forrest Run

2 juni 2014 - Persoonlijk

Herinneren jullie je mijn goede voornemens nog? In 2014 zou ik een koningin worden in de keuken (net niet gelukt), een sociaal leven opbouwen in Utrecht (koffie drinken anyone?) en naar minimaal één festival (geldboom anyone?). Ook wilde ik mijn propedeuse in één jaar halen (BIJNA!), weer een tripje maken naar Londen (BIJNA!!!) en 5km kunnen rennen. Die 5km? Nailed it. Voor mensen die geen zin hebben in saaie hardloopverhalen: klik weg nu het nog kan.

Vroegah toen ik nog een puberende Ali was, was ik het type dat altijd ‘ongesteld’ was tijdens de gymles. Ik liet mijn vader vaak briefjes voor me schrijven zodat ik niet mee hoefde te doen en aan de zijlijn Snake kon gaan spelen op mijn koelkasttelefoon. Ik was ook het type dat je weg kon dragen na één minuut rennen en ging janken als ze een bal tegen haar kop kreeg. Lekker aanstellen, hield ik van.

Die aanstellerige Ali, die liep gisteren de Ladiesrun. Eerst even over die Ladiesrun in het algemeen hè, want  sodeju wat een toestand. De sfeer die er hing was vooral ‘lekker gek’. Huismoekes die schoenen ergens achteruit de kast hebben getrokken en met vriendinnen even ‘lekker gek’ 5 kilometer gaan rennen voor het goede doel. Halverwege kunnen ze worden afgevoerd (true story) want elke gek weet dat je zonder voorbereiding geen 5 kilometer kunt rennen. Het kraampjesfestijn in Ahoy en de gratis goodiebag bezorgde me een beetje het Huishoudbeurs 2.0 gevoel. Toen ik werd afgesnauwd door Hetty omdat ik per ongeluk (maar echt!!) voordrong bij de wc’s was ik er al een beetje klaar mee. Dit was niet mijn plek.

Schermafbeelding 2014-06-02 om 14.51.45

Status: huilen.

Mijn compagnon Femke en ik snapten even niet meer zo goed waarom we hadden betaald voor deze toestand en toen we ook nog eens de plank missloegen door geen roze te dragen zakte ons de moed in de schoenen. Maargoed, nu we toch al een roteind waren afgereisd naar Rotterdam en nota bene óók nog onze vriendjes hadden meegesleept besloten we dan toch maar in het startvak staan. Even die 5km eruit knallen en naar huis (lees: Mc Donald’s).

En daar gingen we. Het was DRUK. Heel. Erg. Druk. Ik kwam heel erg moeilijk in mijn flow omdat ik constant bezig was met heen en weer hoppen om in te kunnen halen en wat vreet dat een energie. De paden waren véél te smal en het aantal deelnemers veel te hoog. Ik heb nergens sprintjes kunnen trekken en constant liepen er wandelaars voor mijn voeten. Bij 4km was ik kapot. Helemaal stuk. Ik had zoveel energie verloren aan het niet kunnen lopen op mijn eigen tempo, het niet willen trappen op andermans hakken en aan zigzaggen dat ik niet meer kon. Ik ging wandelen. Totdat er een chick op mijn schouder duwde. “Kom op, we zijn er bijna!” Ze had potverdorie gelijk. (Als je dit leest, je bent m’n heldin.) Ik ben er fucking bijna. Met Avicii (don’t ask) op volume maximaal in mijn oren ondertussen denkend aan die oude aanstellerige gymkneus Ali ging ik door. Niet aanstellen, gaan.

Voor de finish zwaaide ik nog even uiterst charmant naar het vriendjescomité en keek ik nog even met mijn rode grafkop recht een camera in. Runkeeper maakte me tevreden met een prima tijd en ik sloeg wat glaasjes water achterover. Super casual, alsof ik nooit anders gedaan had. Hardlopen ging de laatste tijd met pieken en dalen (vooral dalen) maar ik kon eigenlijk niet anders dan tevreden zijn.

Ik had het gewoon gedaan.

Processed with VSCOcam with m3 preset

Uiteraard ontving ik nog even mijn lekkere gekke pittige medaille – want daar doe je het tenslotte allemaal voor en toen begon de zoektocht naar Femke en de vriendjes om onze weg te vervolgen naar een fastfoodketen met een grote gele M. En daar eindigde de Ladiesrun. Iets waar ik al eeuwen naar uit keek / tegenop keek was voorbij.

Mijn conclusie? Mwah. Geen confetti en feestknallers. Gewoon mwah. Des te meer redenen om door te trainen en mee te doen aan andere events want ik weet gewoon dat het leuker kan. Maar eerst de spierpijn in mijn billen (hoe dan) even laten zakken.

Schermafbeelding 2014-06-02 om 16.46.26

Lekker gek.

Reacties

 1. Femke schreef:

  You go Aline! Erg trots op je en erg goed van je :) Wanneer kom je naar Londen? Ik woon daar nu voor 3 maanden haha!

  liefs,
  Femke

 2. Mirthe schreef:

  Aaah goed gedaan! En dat meisje is tof! En ik wil koffie met je drinken! En mijn interpunctie is een beetje te enthousiast!

 3. Evi schreef:

  Super goed gedaan! Aah, lijkt me vreselijk om in zo’n drukte te sporten. Toch goed dat je het hebt volgehouden.

 4. Liliane schreef:

  Ik wacht nog op de privéfoto die je beloofd had.

  (Verder trots op je maar dat wist je al)

 5. Kim schreef:

  Wat goed dat je dat gedaan hebt! Kun je trots op zijn :)

 6. Nienke schreef:

  Wat goed dat je het hebt gehaald! En daarna lekker naar de Mac :) dat stukje van de dag bevalt nog het best denk ik!

 7. Nienke schreef:

  Vet goed Aline en naast dat ik dat hardlopen tussen lekker gekke huismoekes moedig vind is je huilgezicht online zetten (en darn je komt er goed mee weg) dat ook

 8. Sterre schreef:

  Super goed gedaan! Mij leek the color run super leuk, ben er dit jaar helaas te laat voor maar ik wil volgend jaar zeker mee doen! Je rent 5km en om de kilometer word je onder gegooid met gekleurd poeder! Als je er niet gaat rennen weet ik ook zeker dat je er hele mooie foto’s zou kunnen maken :)

 9. Ilse schreef:

  Dat klinkt inderdaad niet als een geweldige ladiesrun. Maar goed dat je jezelf aan het hardlopen hebt gekregen. Ben benieuwd naar mijn ladiesrun in Groningen aankomende zondag! ^^ En het lijkt me tof om een keer koffie te drinken ben helaas geen Utrechter. ;)

 10. annouska schreef:

  Whoehoe you did it!!!! Je kan trots zijn dat je ondanks alle negatieve zooi het toch maar mooi even deed!!!

 11. Liddie schreef:

  Ooh wauw, je hebt gewoon 5 km hardgelopen ook al was het met bloed, zweet en tranen, je hebt de finish gehaald! Nu nog even zelf zo veel doorzettingsvermogen hebben om aan hardlopen te beginnen… :p

 12. Isabel schreef:

  Haha wat leuk geschreven! Toch goed dat je gewoon door gegaan bent en dat je het gedaan hebt :D Wel jammer dat het niet helemaal ging zoals je gehoopt had, maarja, volgende keer beter.

 13. Nena schreef:

  Geweldig geschreven! Je mag trots zijn dat het je gelukt is!

 14. Mique schreef:

  Heel herkenbaar. Jaren terug heb ik ook meegedaan aan de ladiesrun. Ik had vrij serieus getraind (3x per week) maar ving al op weg naar het evenement gesprekken op van moekes die twee keer les 1 van Evy hadden gedaan.

  Toen de fout gemaakt om niet in het ‘snelle’ startvak te starten. Ik had immers toch een chip die start en finish registreerde. De eerste halve km heb ik ook moeten zigzaggen en misschien wel eens een keertje van die slome duikelaars die vier man breed (gezellie!) al hobbelend de weg versperden aan de kant geduwd.

 15. Dionne schreef:

  De medaille is in ieder geval minder lelijk dan die van vorig jaar. Toen liepen Lisa en ik hem en ik had een beetje dezelfde ervaring als jij. Alleen liep ik mijn snelste 10K ooit daar, dus dat was wel weer leuk. Verder was het inderdaad vooral ‘lekker gek, lekker roze, meeeeeeiiiiidddd!’

  Maar, bovenal: GOED DAT JULLIE DIE 5 GELOPEN HEBBEN!! Kan weer van je emmerlijst :)

 16. Lotte schreef:

  Goed bezig! Ik wil zelf ook heel graag een keer aan een hardloopwedstrijd deelnemen, maar nu ik jou verhaal zo lees, weet ik het zo net niet meer, want niet in je eigen tempo kunnen lopen is niet fijn. Des te knapper dat je de run uitgelopen hebt. Top!

 17. Judith schreef:

  Volgens mij zijn dit soort events echt een beetje opgeblazen inderdaad en doet iedereen er ‘voor de lol’ maar een beetje aan mee! Denk dat je beter een plaatselijke hardloopwedstrijd op kan zoeken of iets dergelijks waar het wél serieus wordt genomen!
  Maar wel tof dat je hem toch hebt uitgelopen!

 18. blauwesokken schreef:

  Ik word al angstig en een soort van claustrofobisch als ik er aan denk.
  maar WOW dat heb je maar mooi wel even gedaan! Topperrr!

 19. Ilse schreef:

  Haha, marvelous! Vooral die laatste foto. =3

 20. Samantha schreef:

  Beste Ali,

  Allereerst; super gedaan! Dit was de post waar ik op zat te wachten..het komt precies op het juiste moment. Na een moeilijke jeugd door ziekte en daardoor nooit in conditie te zijn geweest heb ik ook besloten de 5k te gaan doen. Vandaag de eerste 2,5..pff zwaar! Dankzij deze post weet ik dat het wel kan en word ik blij, dankjewel!!! XXX

 21. Swaen schreef:

  Gefeliciteerd, je hebt het gehaald! Ik vind het knap van je hoor. Het lijkt me opzich wel eens wat, zo’n run. Maar dan denk ik aan alle andere mensen die dat ook gaan doen. Veel te druk, ik fiets wel een Elfstedentocht (aankomende maandag) met 15.000 mensen tegelijk. Lekker achterop de tandem, hoef ik ook niet te sturen.

 22. Anne-Fleur schreef:

  Haha wat verschrikkelijk! Het huishoudbeurs 2.0 gehalte. Wel super vet dat je het gewoon gehaald hebt! Gefeliciteerd:- )

 23. Zina schreef:

  You go girl! Jammer dat je niet lekker in een tempo kon komen, maar je hebt wel mooi de 5km gedaan!

 24. Eva schreef:

  Way to go! Maar dat lekker gek zou ik ook wel echt killing vinden zeg, volgende keer maar een andere?

 25. Maxime schreef:

  Jemig, wat schrijf je toch ongelooflijk goed. Leest zo fijn! Ik zou helemaal gek zijn geworden van die drukte dus goed gedaan (:

 26. Elisse schreef:

  Proficiat! Heb je toch maar puik gedaan! Ik doe in september mee met the color run in Brussel, ben eens benieuwd of dat wat voor mij is. Zoveel drukte is ook niet aan mij besteed, dus we zullen zien..

 27. Chantalia schreef:

  Jammer dat de run zelf tegenviel, maar erg knap dat je de 5 km hebt gehaald!

 28. Marieke schreef:

  Maar je hebt het gedaan, daar gaat het om! Hoppa!

 29. Minou schreef:

  (cursief)
  The reason I don’t play sports

 30. JJ schreef:

  Jeuj! Go you :)
  Wat word ik blij van jouw blogs (en overigens ook van de gevatte reacties van je lezeressen)!
  En sociale contacten opdoen. Meh.. als je hebt uitgevonden hoe, let me know! Misschien moet je gewoon een massale koffie-drink-middag op touw zetten? ^^

  • Aline schreef:

   Hahaha ik functioneer niet zo goed in massale groepen (zoals blijkt uit deze blogpost ;P) Misschien een soort van speeddating met koffie hahaha!

 31. Tamarah schreef:

  Haha gymkneus ali, wat geniaal geschreven en bovenal goed van je!

 32. Sam schreef:

  Whooo you go girl! Goed gedaan!

 33. Hanne schreef:

  Gefeliciteerd! :) Ik heb zondag ook voor het eerst (nu ja, voor het eerst in vijf jaar) vijf kilometer gelopen. Niet in een wedstrijd, maar gewoon in mijn eentje :) Ik heb nu nog steeds spierpijn, maar het was het waard.

 34. Hanne schreef:

  (Ik heb trouwens vroeger, toen ik nog op de middelbare school zat, twee keer meegedaan met de Ladies Run in Antwerpen, en die liep ik dan zonder voorbereiding, en ook nog eens op All Stars. Ik weet nog steeds niet hoe ik dat overleefd heb, alleen dat ik me achteraf lang niet zo goed voelde als deze keer.)

  • Aline schreef:

   Hahaha waaaat! Omg sowieso rennen op je All Stars. DE PIJN! Maar op de middelbare school ben je sowieso nog een stukje jonger en fitter en sneller. Dus dan gaat het wel stukken makkelijker denk ik ;P

 35. (Red) Sonja schreef:

  Haha, wat schrijf je toch altijd heerlijk! En super goed gedaan! :)

 36. Miranda schreef:

  Wat cool dat je het wel gewoon gedaan hebt. Gefeliciteerd!

 37. Laura schreef:

  Je hebt van een saai hardloopverhaal een leuk hardloopverhaal gemaakt!

 38. Paul schreef:

  En ten aanzien van die andere goede voornemens voor 2014 (zoals keukenprinses worden): het jaar is nog lang niet voorbij! You go girl!!

 39. Raffika schreef:

  Kom volgend jaar terug naar je hometown en doe de Loop van Leeuwarden samen met mij en Des !! Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel leuker, niet zo commercieel zoals alle lady-runs (tis gewoon zo, ik heb vorig jaar met die van Groningen meegedaan en poe poe wat een hoop heisa om niks) en je krijgt ook een medaille :D

 40. Myrthe schreef:

  Yaaaaay!! Goezo! En Avicii is helemaal gelegitimeerd in een situatie als deze hoor (aldus degene die haar Spotify op privé zet als ze dat soort muziek luistert)

 41. Ines schreef:

  Wat goed zeg !! Gefeliciteerd :D

 42. Claudia schreef:

  Wat een geweldig verhaal. Het klinkt alleen vreselijk als ik denk aan al die mensen en smalle paadjes. Maar je hebt het wel gewoon gedaan!

 43. Mikki schreef:

  Zo jammer dat de sfeer niet leuk was!

  Ik deed dus mee voor dwarslaesieonderzoek (Wings For Life, volgend jaar weer! :)) en die sfeer was echt zooo leuk juist! Maar ik heb verder ook geen vergelijkingsmateriaal

  Wel heel goed dat je het gewoon gedaan hebt :D

 44. Suus schreef:

  Ha, ik loop je blog bij te lezen en wat schrijf jij leuk zeg!

 45. lies schreef:

  you go girl!
  mijn grote voorbeeld.

Laat een reactie achter