U vraagt, ik antwoord – Deel 2

30 januari 2014 - Persoonlijk

Potverdorie, ik heb me toch een writersblock. Duizend concepten, half afgemaakt. Het lukt me even niet! Ik wil schrijven, mooi schrijven, goed schrijven. Op die concepten moet ik nog maar even doorknutselen. Dan maar weer wat vragen van jullie beantwoorden, die jullie onlangs hebben gesteld. Ik maakte al een post over alle vragen die kwamen over mijn studie. Voor nu wat random vragen! Met een lekkere zomerse headerfoto. (Lijkt best wel op mijn foto in de rechterkolom, ha. I laf dansjes (?) doen op foto’s.)

Wat was je inspiratie om een blog te beginnen?
Dat is eigenlijk best grappig, ik wilde namelijk in eerste instantie een soort van lifestyle blog maken waarop ik random dingen zou delen. Mooie foto’s, leuke muziek etcetera. Een beetje Tumblr-achtig. Ik had mezelf voorgenomen zo min mogelijk over mezelf naar buiten te laten komen. En zie hier: mijn blog over mezelf en mijn leven. Waar het mis ging? Ik weet het ook niet. Of ik er problemen mee heb om met mijn hele hebben en houwen op internet te staan? Neuh. Het is tenslotte maar een klein deel van mijn leven wat ik hier deel op het wereldwijdeweb. (Ik haat mensen die wereldwijdeweb zeggen en nu doe ik ’t zelf. Again: waar ging het mis.) Maar daar ging de vraag niet over.

Als je je eigen paradijs mocht samenstellen hoe zou dat paradijs er dan uitzien?
Heel mooi en vredig. Er zou altijd mooi daglicht zijn, een mooie heldere blauwe lucht. Af en toe zou het regenen zodat ik binnen kan blijven achter de ramen chocolade etend. Er zouden alleen maar mooie Engelse huisjes staan in schattige steile bakstenen straatjes. Met bloembakken en schattige winkeltjes. Er zouden vrolijke mensen zijn, die niet beledigd zouden zijn als je ze niet zou groeten. Ik ben soms een beetje socially akward en weet daarom niet wie ik wel en wie ik niet moet groeten. De problemen in mijn leven. Er zou geen televisie meer zijn met hersendodende troep. Wel internet, uiteraard. Ook zou ik graag alle Nickelson-jassen en Uggs verbannen uit mijn paradijs. In mijn eigen kast zouden altijd schone, ladder-loze panty’s liggen.

Wat is je favoriete liedje allertijden?

Deze. Zonder twijfel. Kan wel janken, zo mooi vind ik het.

Wat is je favoriete paar sokken?
Ik draag nooit sokken, ha! Ik draag altijd maillots of panty’s. In de zomer uiteraard niet, maar dan draag ik blote voeten in mijn schoenen of jat ik sokken van Thomas. (Met het hardlopen gebruik ik uiteraard wel sokken, ook die van Thomas.) Als ik het koud heb siert dit paar aan mijn voeten:

Schermafbeelding 2014-01-29 om 23.23.17

Kwaliteitsfoto!

Stel je was een dier, welk dier zou je dan zijn?
Een poes natuurlijk. Hele dag slapen, eten, poepen en miauwen. En geaaid worden.

Hoe kom je aan Franklin en Emmy?
Ik had weer eens een impulsieve bui en ik had op Facebook gezet dat ik kittens wilde. Ik had verder helemaaaaal niet nagedacht over kosten of wat dan ook. Ik kreeg de tip om in het asiel te kijken, deze zou overvol zitten. Dit deed ik. En ja hoor, duizend pluizenbolletjes. Het eerste poesje wat ik in mijn handen kreeg was Emmy. Erna heb ik nog 29082 geknuffeld maar Emmy was ZO. SCHATTIG!!! En Franklin dan. O. Mijn. God. Hebben jullie wel eens een kittenfoto van Franklin gezien? KIJK:

Schermafbeelding 2013-10-26 om 19.51.37

Ik herinner me nog het moment dat we van achter een raam naar het verblijf van Franklin stonden te kijken. Overal rolden kittens over de vloer. Franklin hobbelde er een beetje tussendoor met zijn lompe brede lijfje.  Dat moest en zou hem worden. Geen twijfel over mogelijk. Franklin heette toen nog Ibbele (wie verzint zoiets). Omdat zijn gedrag al sukkelig genoeg was moest hij een stoere naam krijgen.

Krijg je eigenlijk geld voor het bloggen?
Nee, en dat wil ik graag zo houden. Ik blog voor mijn plezier, omdat ik het leuk vind om dingen te delen, stukjes te schrijven enzovoorts. Soms vind ik het best jammer dat bloggen zo’n big business is geworden. Sommige mensen kunnen alleen nog maar eurotekens in hun ogen zien en vergeten hierbij de passie voor het schrijven.

Je hebt wel eens verteld over een tattoo die je hebt: hoe ziet die eruit en wat is verhaal erachter (als dat er is)?
Klopt! Ik heb een kleine g-sleutel op mijn pols. In het zwart. Af en toe piept ‘ie wel eens voorbij op Instagram. Mijn moeder had een kettinkje van een g-sleutel. Het is dus ter nagedachtenis aan haar. Er kwam ook een vraag over mijn plannen voor mijn nieuwe tattoo. Die houd ik nog even geheim. :) Flauw hè? Sorry.

Schermafbeelding 2013-11-17 om 01.03.00

Wat eet je vanavond?
Ik at tonijnwraps. LEKKOR!

Stel je voor: je bent directrice bij het chocolademerk milka. Tegenwoordig heb je allerlei nieuwe smaakcombinaties, zoals milka oreo (love it!). Welke nieuwe smaak zou jij verzinnen?
Omygosh! Snap sowieso niet dat Milka me nog nooit gevraagd heeft, maar dat terzijde. Ik zou iets met chocolade en kers doen. Gouden combinatie. Ik wilde caramel zeggen maar dat bestaat natuurlijk al. Milka pindakaas? Milka KOKOS?!?!!? O mijn god, ik weet het. Milka kokos kers. Bestaat dat al? Niet hè? Ik ga Milka mailen.

Hoe kwam je op het idee om je blog de naam Paperboats mee te geven?
Als 14 tot 16-jarige Aline had ik een blog op web-log die Paperboats heette. Het was toentertijd mijn favoriete liedje van Nada Surf. Inmiddels allang niet meer mijn favoriet, maar de naam heb ik erin gehouden. En ik ben er blij mee.

Ik ben heel benieuwd hoe jij je toekomst ziet. Wil je forever in Utrecht blijven wonen? Wil je terug naar je hometown? Wil je trouwen met je lover? Of wil je met duizend poekies in een hutje op de hei wonen?
Ohhh ik vind dat zooo’n moeilijke, vooral omdat zoveel dingen mij fantastisch lijken. Ik zou wel in een mooi pand in centrum Utrecht willen wonen, of aan de gracht in Amsterdam. Of in een appartement in Londen. Of aan de rand van een klein Engels dorpje. Ik heb een maand als au-pair gewerkt in Engeland, en woonde in een gigantisch huis bovenaan een heuvel. Vanuit de woonkamer had je kilometers ver uitzicht. Waanzinnig. Mocht ik opeens een geldboom hebben, dan wordt dat hem. Dan neem ik 20282 katten die dan allemaal gelukkig door die heuvels kunnen dartelen. Terug naar mijn hometown Leeuwarden gaat het hem niet worden denk ik, hoe fijn ik het daar ook vind. En verder weet ik nog niet of ik kinderen wil. Ik zeg nu nee, maar wie weet denk ik er in de toekomst anders over. Trouwen? Yes please. Dan wil ik wel zo’n bruiloft:

Verder wil ik heel veel reisjes maken en veel van de wereld zien maar ik wil voorkomen dat ik zo’n wanderlustig irritant type word. Ik noem het gewoon lekker vaak op vakantie. Voor nu mijn grootste droom? Een roadtrip door Amerika. Of met een camper door Scandinavië. Ik hoop dat ik als oud omaatje terug kan kijken op een leven waarin ik volledig heb genoten en alles heb gedaan wat ik ooit wilde zonder momenten van spijt.
En stiekem, heel stiekem, als mijn carrière als fotograaf niks blijkt te zijn en Thomas het designen zat is, hebben we de droom om samen een winkel te openen. Waarin? Geen idee, daar zijn we zelf ook nog niet achter.

Wat is je grootste blunder?
Oh nu ik het toch over mijn au-pair tijd heb in Engeland, bedenk ik me opeens iets. Ik moest een paar keer per week koken voor het hele gezin. Ik woonde daarvoor zelf nog bij mijn vader dus ik had nog amper een pan of een fornuis aangeraakt. Ik zou een ovenschotel maken, bestaande uit aardappelpuree, gehakt en wat groentes. De aardappelpuree zou ik maken van aardappels die ik kookte om ze vervolgens te stampen met wat boter en melk. Goed, aardappels in de pan, water begon te borrelen. Wist ik veel dat die aardappels 10 minuten lang in dat borrelende water moesten dopperen. Ik haal dus die aardappels eruit, ga vrolijk aan het stampen, gooi alles in een ovenschotel om het een uur later aan het gezin voor te schotelen en er achter te komen dat het niet. Te. Vreten. was. Aardappelschotel met rauwe aardappel, niet aan te raden.

Wat zou je met je tijd doen als je fotografie en kringloopwinkels opeens beu raakt?
Dan beginnen Femke, Dionne en ik een patisserie/chocolaterie. Dit idee zijn beide dames vast ALLANG vergeten. Ik natuurlijk niet.

Waar schaam je je het meeste voor?
Dat ik zo verschrikkelijk verstrooid ben. Ik vergeet veel, heel veel. En dat is niet alleen voor mezelf heel vervelend, ook voor anderen. Bij deze bied ik mijn excuses aan, aan iedereen die me ooit heeft gemaild en ik nooit terug heb gemaild. Ik geef mijn chaotische hoofd de schuld.

polaroid
Zou je een schrijfcarrière overwegen?
Ik zou best ooit leuke stukjes willen schrijven voor een tijdschrift of voor iets online. Maar ik zou mezelf never nooit niet ‘schrijfster’ gaan noemen. Want dat ben ik gewoon niet. Maar, ja, waarom geen schrijfcarrière? Waarom niet, eigenlijk? Gecombineerd met fotografie dan. Droombaantje.

Op welke post ben je het meest trots?
Ik denk deze. Moeilijk hoor. Ik heb zulke verschillende en uiteenlopende posts.

Hoe ziet je hardloopschema eruit?
Ik ga drie keer per week hardlopen met mijn BFF Evy. Soms scheld ik haar verrot, maar gelukkig heeft ze altijd bemoedigende woorden. Intervaltraining dus. Heel fijn om conditie op te bouwen, en om vet te verbranden. (Denk ik. Dat maakt Evy me alleen maar wijs dus ik doe ook maar alsof ik er verstand van heb.)

Zo. Dat waren weer genoeg vragen, en genoeg van jullie kostbare tijd. Binnenkort deel III! (Want nee, we zijn er nog lang niet doorheen.) 

Reacties

 1. linda schreef:

  Voor iemand met een writers block heb je er toch weer een heel erg leuk stukje van gemaakt. Met plezier gelezen en jeetje wat is het stuk waar je naartoe link toch prachtig. En hoe herkenbaar dat je alles wat je als vanzelfsprekend bestempel na een poos echt gaat missen!

 2. Anoeska schreef:

  Leuke vragen zijn er gesteld!

 3. Mariët schreef:

  Hahaha je favoriete sokken. :’) Wat een vraag.
  Leuk stuk Aline, niks mis mee.

 4. Rosebird schreef:

  Leuke antwoorden, goed geschreven! Zeker voor iemand die momenteel problemen heeft met schrijven… Ik geloof daar niks van je! :) Je schrijft juist hartstikke leuk!

 5. Nena schreef:

  Leuke vragen, leuke antwoorden & leuke sokken!

 6. R.S. schreef:

  Oké ik heb bijna altijd een hekel aan kattenplaatjes maar bij deze heb ik toch minstens drie minuten vertederd naar mijn scherm zitten staren.

 7. Astrid schreef:

  Wat writersblock? Dit is echt een superleuk stukje weer. En omg de kittenfoto van Franklin is echt adorable!!

 8. Iris schreef:

  Echt heel leuk! Mijn vraag zat er ook bij, hihi.

 9. Apollonia schreef:

  Leuke antwoorden! Die kitten is daar zo schattig <3

 10. Linda schreef:

  Wat een fijn artikel, je schrijft heel erg prettig (zeker voor iemand die een ‘writersblock’ heeft, haha).
  De link naar de post waar je trots op bent is echt heel erg terecht vind ik. Prachtig verwoord. EN OH DAT LIEDJE ‘to build a home’… Ik heb een nieuwe liefde, wat. ontzettend. prachtig. <3

  • Aline schreef:

   Prachtig is dat liedje he :) Ik luister hem soms maaaanden niet, om hem dan weer een dag non-stop te luisteren. Ken hem echt al jaren en ben hem gewoon nooit zat geraakt <3

 11. […] Trouwens. Ik wilde eigenlijk over iets totáál anders schrijven vandaag, maar ik las vanochtend deze blog van Aline (van Paper Boats, zij is zo leuk!) en ze deelde een liedje waar ik direct verliefd op ben […]

 12. Mariette schreef:

  Haha wat grappig dat je geen sokken draagt. Kut dat je een writersblock hebt :(.

  Liefs, Mariette

 13. Chantalia schreef:

  Wat een leuke vragen en antwoorden! Je favoriete liedje is erg mooi en de foto van Franklin is om bij weg te smelten :)

 14. Myrthe schreef:

  Die Evy toch.. ze heeft me de laatste keer zo gepijnigd dat we al drie maanden niet meer gepraat hebben. Oops… Hou je het goed vol?

 15. Alyssa schreef:

  Wat leuk om te lezen! To Build A Home is zo’n prachtig nummer! <3

 16. Wing schreef:

  O yeah, Milka Paperboats-edition! Echt choco-kokos-kers, lijkt me hemels! Aline die Milka plat gaat stalken, ik stem voor!

 17. jade schreef:

  To build a home is ook mijn allerlievelingste liedje ooit :)

 18. Robbin schreef:

  Hahahaha krali, ik gniffelde bij die ‘blunder’ vraag. Oke dat is niet waar, ik lachte, hardop. En nu weer. You know i love u though!

 19. Yt schreef:

  Ik ben op zowat dezelfde manier aan m’n kat gekomen. Nu word ik door iedereen raar aangekeken omdat ik een student ben met een kat ;D
  En Oh My Goooood, wat was (is) Franklin toch een schatje!

 20. Nanda schreef:

  Wat een leuke antwoorden (en vragen!)
  Tof dat er zoveel binnen gekomen zijn :)

 21. Kimberly schreef:

  Baby Franklin… TE LIEF! En Milka kerst lijkt me heeerlijk, die moeten ze maken hihi! Ik kan trouwens op alles wat wat zeggen trouwens haha

 22. Ines schreef:

  hihi leuk om te lezen :)

 23. PS by Dila schreef:

  Superleuk om te lezen, en mocht je ooit je winkeltje openen kom ik zeker eens langs! ;)

 24. Michelle schreef:

  Writersblock? Eerder een writersTOP! Ik houd van je schrijfstijl :)

 25. Mikki schreef:

  Ik kan niet genoeg krijgen van die baby Franklin

 26. Nicole schreef:

  Toen Charles en Alli voorbij kwamen sprongen de tranen wel snel in mijn oogjes! Dan herinner je je weer wat er allemaal onverwachts kan gebeuren, fantastische bruiloft, hersentumor etc. *jank ween huil*

 27. Επισκευή μητρικης καρτας
  στην Αθηνα γρηγορα και εγγυημενα.

  Η EASolutions βρισκεται κοντα σας. Για οποιαερωτηση μη διστασετε να καλεσετε στα τηλεφωνα μας.

Laat een reactie achter