Veertien herinneringen uit 2014 – Nummer 2

19 december 2014 - Persoonlijk, Podium

O o o mijn zomer was zo leuk. Zo leuk! Het begon wat minder leuk. Ik was druk opzoek naar een baantje voor de zomer. Ik werd aangenomen bij een pizza-restaurant en zat op mijn tweede werkdag huilend hier thuis op het balkon. Het was zo stom en ik wilde helemaal niet afzien in een snikhete spoelkeuken terwijl ik een jaar gebikkeld had voor mijn studie. Ik verzon mijn eigen zomerbaantje. Je kon bij me op de foto! In eerste instantie dacht ik echt dat er geen hond zou reageren en ik durfde amper mijn mailbox te checken na mijn oproep maar warempel, die mailbox zat prop en propvol.

Mijn organisatieskills werden flink op de proef gesteld, evenals mijn socialskills. En mijn fotografieskills, niet geheel onbelangrijk. Maar guess what.

HET WAS ZO LEUK!

IEDEREEN WAS ZO LEUK!

Bijna elke dag zat ik wel weer in de trein. Of in de bus. Of gewoon op het fietsje. Naar Hoogeveen, Zutphen, Groningen, Rotterdam, Dordrecht, Amsterdam, Assen, het centrum van Utrecht, boerendorpjes waarvan ik de naam alweer vergeten ben (sorry) en nog zoveel meer.

Opeens kregen mijn lezers een gezicht. Ik sprak af met veel mensen individueel, maar ook met veel stelletjes (zie hier nog wat foto’s daarvan) en zelfs twee keer met een baby. (Met bijbehorende ouders natuurlijk.) En opeens kregen mijn lezers ook een beter beeld van mij. Na de standaard “wow ik wist niet dat je zo lang was!!” opmerkingen raakte ik met iedereen leuk en gezellig aan de praat en ik ben altijd met een goed gevoel huiswaarts gekeerd. Soms zelfs toegestopt met cadeautjes, chocolade of speeltjes voor de poekies. Sommigen schreven zelfs een lief blogje over me die ik amper durfde te lezen uit verlegenheid.

Ik heb nog nooit zo’n sociale zomer gehad.

EN IEDEREEN WAS ZO KNAP!! Kijk dan!

10 1 7 6 2 4 3 5 8 007

Ik weet 99,99% zeker dat ik dit komende zomer weer wil gaan doen. Dus als je je kans gemist hebt, wees niet getreurd. Of als je vaste klanten stempelkaart nog vol moet, in de zomer kun je je slag slaan. Alle dingen die mis gingen – achter de schermen vooral, in het organiseren en regelen – kan ik inmiddels tien keer beter aanpakken omdat ik weet wat me ongeveer te wachten staat.

Op en top zakenvrouw in 2015.

Reacties

 1. Silvana schreef:

  Ohhh, wat een práchtige foto’s! <3 Wat goed van je dat je je eigen ding bent gaan doen. Lijkt me fantastisch om door jou gefotografeerd te worden, je bent er een kei in!

 2. Thomas schreef:

  Oeh, dat lijkt me ook wel wat. Kan ik ook eens bij je op de foto?

 3. Lauriëtte schreef:

  Wat een leuk idee om zo terug te blikken op 2014! Ben nog steeds zo blij dat wij samen een dagje door het Kralingse Bos zijn gaan wandelen! Als het aan mij ligt volgend jaar weer! :) x

 4. Maire schreef:

  Wat een super tof idee dit en wat een mooie foto’s zijn eruit gekomen! Erg leuk dat je dit komende zomer waarschijnlijk weer gaat doen!

 5. Merel schreef:

  Oh oh, wat leuk! En wat is iedereen KNAP inderdaad! Maar volgens mij word je automatisch knap als je door jou gefotografeerd wordt, dus dat is heel leuk. En als je dus weer een oproepje gaat plaatsen doe ik zeker mee (ondanks dat ik geen lange, wapperende haren (meer) heb, maar ik hoop dat dat niet geeft). DOEI!

 6. Karlijn schreef:

  Héeeee dat ben ik :)

 7. Elisa schreef:

  Wouw heel mooi allemaal zeg!

 8. Laura schreef:

  Als je dit volgend jaar weer doet ben ik sowieso van de partij!

 9. Nina schreef:

  Wat een mooie, sfeervolle foto’s! Het lijkt me heel gaaf om zo een keer op de foto gezet te worden

 10. Isabella schreef:

  Ahh wauw, je hebt afgelopen zomer echt geweldige foto’s gemaakt, volgende zomer zal ik je wel even een berichtje sturen voor een ‘fotografie-afspraak’ (hahaha, of hoe noem je zoiets?). Liefs

 11. Renate schreef:

  Voor iedereen die twijfelt: niet doen! (Twijfelen dus hé) Aline is supergezellig. Dus je hebt sowieso een hele leuke ochtend/middag/avond/dag en je houdt er ook nog supertoffe nieuwe foto’s aan over. Dus zeker doen! Bonus: als ze hier een foto van je plaatst zegt ze ook nog dat ze je knap vindt. *bloos* Oftewel: haar fotografie haalt je ook nog eens enorm op.

 12. Ilse schreef:

  Jaaa, mijn stempelkaart moet inderdaad nog veel voller! (Vooral ook – ik durf het bijna niet te zeggen – omdat ik heb besloten mijn haar weer anders te doen ;)

 13. Lydia schreef:

  Dat is inderdaad een mooie herinnering uit 2014! Leuk om te horen dat je toch nog een fijne (en zoals je zei, sociale) zomer hebt gehad. En wat een prachtige foto’s!

 14. Mikki schreef:

  Hahaha ik moest heel hard lachen dat je twee keer bij een baby op bezoek was ik zag voor me dat die baby alleen was, dus zonder ouders. Gelukkig had je met ouders er nog even bij gezet

  Echt alle foto’s zijn zooo mooi! Ik vind het zo leuk om te zien dat het zo’n succes was (en terecht)

 15. Naomi schreef:

  Deze zomer weer? YAAAY! De vorige keer lukte het me niet, aangezien ik blut was, (ik vond het zo jammer dat ik uiteindelijk een mailtje moest sturen dat ik toch niet kon) maar nu ik werk kan het dan eindelijk. Was het maar zomer..

 16. Ruurdje schreef:

  Wat is iedereen mooi op de foto! En wat een goed idee om je eigen zomerbaantje te maken!

 17. Isabelle schreef:

  Wauw, wat een prachtige foto’s!!
  Zo zou ik er ook wel graag willen! Enkel jammer dat ik helemaal in België woon.

 18. Britt -Radianto- schreef:

  Wat een verandering zeg, van een pizzazaak waar je niet gelukkig was naar je eigen georganiseerde werkje waar je dolgelukkig was. Erg mooie foto’s! Die actie ga ik onthouden, doen waar ik van hou. (:

 19. Anneloes schreef:

  Vorige zomer moest ik helaas afzeggen vanwege de stomme zakenreis van mijn vriend, dus reken maar vast op ons voor volgend jaar!

 20. Marleen schreef:

  Vorige zomer was ik te laat, maar hopelijk lukt het nu wel om een fotoshoot door de enige echte Aline te krijgen!

 21. Miriam schreef:

  Wat leuk zeg! Voor de volgende keer: I’m in ;)

 22. Malou schreef:

  Echt heel goed dat je gewoon je eigen zomerbaan hebt gecreëerd =] Ik vind het super jammer dat ik uiteindelijk niet met je af heb kunnen spreken (no moneyzz) maar nu heb ik een kans volgende zomer JA ;D

 23. Anneleen schreef:

  Wauw wat een prachtige foto’s! Als ik ooit een kindje heb, mag je hier ook volop van komen fotograferen hoor ;) kom je helemaal naar antwerpen? ;) je hebt talent meid, doe zo verder!

 24. Femke schreef:

  Weetje wat ik echt bijzonder aan jou foto’s vindt? Je kan echt íedereen er mooi uit laten zien! Als ik zo door de foto’s scroll denk ik bij allemaal; ‘inderdaad, wat een knappe mensen!’ en als ik dan langer kijk zie je de imperfecties en de minpuntjes van een persoon, waar je in real life toch altijd veel meer op let. Door jou foto’s wordt dat alles overgenomen door het plezier dat je op het gezicht van de mensen ziet en door jou geweldige fotografie skills. Echt heel tof!
  Liefs Femke

 25. Tine schreef:

  Mooie foto’s! Hoe lang ben je dan? :p

 26. Hanneke schreef:

  Sommige foto’s hebben iets sprookjesachtigs. Dat vind ik wel heel mooi!

Laat een reactie achter