Wanneer het even wat minder gaat

3 december 2014 - Persoonlijk

Om als een echte blogger dit bericht te beginnen: het is december! Sinterklaas, kerstbomen, dekentjes, kaarsjes, thee’tjes woohoo! Voor mij niet, helaas. Het is een tijdje stil geweest hier. Het gaat eventjes niet zo goed (again). Een berg stress, neerslachtigheid en dipjes doen mij weinig goed op het moment.

Ik vecht er tegen maar tegelijkertijd doe ik het mezelf aan. Ik leef in een razend snel tempo. Ben constant aan het knallen, op pad voor m’n studie, dingen aan het maken en aan het doen. Gelukkig haal ik er ook nog genoeg voldoening uit maar ik ben nu weer even op het punt dat ik er eventjes klaar mee ben. Dat ik even instort. Dat alles door elkaar heen loopt. En hoewel ik geen persoon ben om zoiets aan de grote klok te hangen en om huiliehuilie te doen mogen jullie dat best weten. Want ook dat hoort bij de leveuh.

Ik ga dan ook niet meer mijn best doen om zoals de rest van Nederland december nog extra awesome te maken. Ik ben allang blij als ik december fatsoenlijk overleef. ;) Gelukkig staat er een mini vakantie Berlijn op Thomas en mij te wachten.

Ik denk dat ik later als ik een oud vrouwtje ben duizend rimpels extra heb en het meest grijze haar van iedereen. Maar ach, heb ik in ieder geval wel volop geleefd.

Of ik dan alleen maar huilend in bed lig? Nee.

Wat doe ik dan wel?

Dat ga ik jullie nu vertellen.

lijngroot

Ali’s anti huiliehuilie tips

lijngroot
 • Zoek blije of mooie foto’s terug. Zie de zonnebloemenfoto’s hierboven. Alleen: waarom sta ik altijd van één kant op de foto? Vanaf nu zorg ik dat ik altijd van mijn andere kant gefotografeerd ga worden. Om te compenseren.
foto-4
 • (Tadaaa, gecompenseerd.) Ga ongegeneerd shoppen. Ik ga ongegeneerd shoppen terwijl ik mijn geld eigenlijk moet besteden aan mijn grote tussentijdse beoordeling die ik begin januari heb wat me weer honderden euro’s aan foto’s printen gaat kosten. Maar hallo, dit blousje met vogels, wie wil die nu niet? Daarbij: IK KAN EINDELIJK KLEDING VAN DE ZARA AAN!! Ja, dat moet in caps lock. Hoera voor afvallen en geen dikkerdje meer zijn. Minder hoera voor mijn grafkop met pluishaar op deze foto.
 • Ga naar de tv-opnames van de grote eindejaars TV-show met the one and only Ivo Niehe. HAHA. Ik weet ook niet wat ons bezielde toen mijn studiegenootje ons opgaf als publiek. (Ok ik weet het wel, namelijk: Menno van Heel Holland Bakt in het echt aanschouwen en hopen dat hij duizend zelfgebakken taarten meeneemt. Menno, als je dit leest?)
DW8A0161
 • Ga langs bij leuke mensen. Ik ging langs bij dit lieve opaatje (bij gebrek aan vrienden) (nee grapje) die ik ken van de volkstuinen waar ik een fotoserie over maakte. Fotografie is voor mij het beste excuus om bij mensen binnen te komen. Lang leve eindeloze nieuwsgierigheid. Op een zondagmiddag fietste ik een paar straten verder van waar ik woon en kwam in het mooiste huis van Utrecht terecht. Waar deze meneer gewoon zijn eigen atelier heeft. Met honderden schilderijen. Hij leek wel een beetje op mij want hij vond al zijn eigen werk stom.
Schermafbeelding 2014-12-03 om 21.32.48
 • Squeeze je huisdieren. Ik knuffel middagen lang met mijn poekies. Het spinnen van poekies heeft gewoon een therapeutische werking, ik meen het.
Schermafbeelding 2014-12-03 om 21.32.36
 • Bak een regenboogcake. Want regenboogcake.
DW8A0202
 • Ga langs bij leuke mensen deel II. Samen met studiegenootje maakte ik een wereldreis naar Urk. Of all places. Op Urk op die grote knoeperd van een schip waar 333 op staat woont een wannabe Hells Angel die nogal veel trekken vertoont van een prepper. We maken een fotoserie over hem. Want again: fotografie is het beste excuus om ongegeneerd bij mensen binnen te komen. Hij is anti Nederland en als er hier oorlog uitbreekt vaart ‘ie weg met zijn schip. Hij heeft al bedacht dat wij meegaan. Ik zei natuurlijk volmondig ja.
taart
 • Zorg dat je wordt uitgenodigd voor Femke haar Taartfest ’14. (Zie je, ik heb heus wel vrienden.) Met mijn grote mond riep ik dat ik natuurlijk ook wel een taart bak, de lemon meringue die ik eeuwen geleden maakte (zie foto hierboven, JAMMIE!). Ik oefen al weken. Recept kun je ergens terug vinden in de krochten van mijn blog. (Of gewoon via de categorie ‘eten’.)

lijngrootOm even heel hip af te sluiten met een vraag: wat doe jij als het even niet zo goed met je gaat?

Reacties

 1. Emma schreef:

  Met m’n thee kop (waar een half litertje in kan) op de bank kruipen en series kijken :)

 2. Lauriëtte schreef:

  Je outfit, super leuk! :D Volhouden Aline, niet toegeven :) Dat heeft voor mij heel erg geholpen.. Toen mijn nare periode ten einde kwam heb ik een aantal afspraken met mezelf gemaakt. 1. Het wordt altijd weer beter, er komen betere tijden aan, ‘gewoon’ even volhouden. 2. Wil je huilen? Prima, maar gooi het er even uit en zoek daarna afleiding, ga dingen doen die je leuk vindt, maar vooral niet in een hoekje kruipen of in bed en uren verdrietig zijn, op zo’n moment wordt je er alleen maar dieper in gezogen. 3. Kijk waar het probleem ligt en probeer daar verandering in te brengen. Als je het naar je zin hebt met wat je doet, heb je helemaal geen tijd om verdrietig te zijn. <3 Komt goed meis. x

 3. Anna schreef:

  Wat jammer dat het niet zo goed met je gaat. Hopelijk komt alles snel weer een beetje goed, want december is natuurlijk een maand om van te genieten, met alle feestdagen. Mijn tip is eigenlijk heel standaard: plan veel leuke dingen in en denk vooruit aan leuke dingen (zoals jullie reis naar Berlijn).

 4. Eilish schreef:

  Die cake, need it. En helaas sluit ik me altijd af.. Dat moet ik eens afleren!

 5. Debby schreef:

  Hahaha, die vond zijn eigen werk ook niet goed. Ik ook niet XD maar ach. Leuk, thanks voor de tips… Ik denk dat ik me over 3 weken back in NL ook zo voel. Ik ga mijn dagen slijten met foto’s van afgelopen jaar bekijken XD

 6. Marlous schreef:

  Ah, ik vroeg me al af waar je uit hing. Maarja, van die ‘meh-periodes’ horen er inderdaad ook gewoon bij. Ik heb ze gelukkig steeds minder vaak, maar mocht ik weer zo’n dip hebben dan pak ik zeker jouw lijstje erbij. Word er vrolijk van haha.

  Mocht je nog afleiding nodig hebben in de vorm van koffie of iets dergelijks dan houd ik me altijd beschikbaar! ;-)

 7. Kelly schreef:

  Wat ik doe als ik me bluh voel:
  Katjes kroelen
  In bed met een deken over mn hoofd
  In bed met een deken over mn hoofd katjes kroelen
  Een film kijken en doen alsof ik daarom jank terwijl ik eigenlijk gewoon af en toe moet janken om het janken
  Met een dekentje en een kaars aan op de bank hangen
  Vriendje kroelen tot hij er gek van wordt
  Calorieen tot mn beste vriend maken

  Eigenlijk dus gewoon ultra cocooning zoals dat zo hip heet

 8. Dina schreef:

  Dit is zo herkenbaar voor me. Rustig aan Aline en probeer tussendoor zo veel mogelijk lichtpuntjes te vangen! Dikke knuffel!

 9. Mikki schreef:

  Wow je bent echt veel afgevallen volgens mij! En je vogelblouse is aweeeesoooome <3

  Wat vervelend dat je je steeds zo naar voelt :( Het klinkt alsof je te weinig tijd voor jezelf hebt en helemaal overloopt. Op zulke momenten krijg ik een mental breakdown en dan dwing ik mezelf te wandelen in het bos of park. Helpt meestal wel een beetje :) Maar poekies knuffelen lijkt me nog veel fijner (wanneer komt nou dat kattencafe). Sterkte Aline hang in there <3333 je kunt het!

 10. Lisa schreef:

  Naar dat je je zo down voelt Alinie :(
  Ik luister dan graag naar deze: https://soundcloud.com/nomorad/instructions-for-a-bad-day
  en ik lees dan graag blogjes van Hyperbole and a Half: http://hyperboleandahalf.blogspot.nl/2011/10/adventures-in-depression.html want gedeelde smart is halve smart :)

  verder is de beste oplossing al al al al-tijd: een douche nemen. breathe in. release your hands slowly now. let go.
  (ps: knuffelen met poezen is misschien nog wel beter dan een douche nemen. hang in there! x)

  • Aline schreef:

   Je kwam in de spam door je linkjes, oepsie. DIE EERSTE. Wow, op repeat. Totdat je er helemaal knetter van wordt. Zo fijn!! En douchen werkt idd ook als een malle. Dank voor het delen Lisa en jij ook rustig aan he. X!

 11. Robin schreef:

  Mooi stukje dit. Rot dat het even niet zo lekker gaat. Wat ik altijd doe als het even niet zo lekker gaat (wat eigenlijk iedere maand wel weer voorbij komt): me altijd even bedenken dat het niet altijd bij iedereen perfect kan gaan. Daarna huil ik altijd even, want dat lucht op. En kijk ik een serie of film tot het weer gaat (een boek lezen vergt dan teveel concentratie en dat heb ik op zo’n moment nooit). En ik ga de deur uit. Ik moet de deur uit. Anders blijf ik er in hangen en dat heeft nog nooit veel goeds gedaan. Afspreken met vriendinnen, langs bij mijn ouders, met mijn vriend op pad, wat dan ook.

  • Aline schreef:

   Dat zijn inderdaad fijne dingen :) Vaak duurt het even bij mij voor ik tot het besef kom dat ik echt de deur uit moet / echt iets moet gaan ondernemen want ik lig gerust een hele dag in bed maar het knapt er inderdaad flink van op. Dankjewel voor je comment Robin!

 12. Malou schreef:

  Zo fijn dat je weer berichtjes plaatst <3 Ik vind het super tof dat je ook over de minder leuke dingen van het leven schrijft. Dat maakt je zo krachtig.
  Jammer dat het niet zo goed met je gaat. Ik ben heel blij voor je dat je een lief vriendje en lieve poekies hebt =]
  Met mij gaat het ook niet zo goed, misschien moet ik ook een poekie nemen! Ik ben aan het afstuderen en mijn relatie is uit en mijn buren maken elke nacht herrie dus ik slaap kut – dat samen is allemaal best wel blugh. Maar ik tel gewoon af tot de kerstvakantie en het zal vast ooit allemaal over gaan! En dan lees ik in de tussentijd jouw blog oke? En ik drink thee en kijk heel veel films en lees heel veel boeken <3
  Knufje!

 13. Laura schreef:

  Wat een fijn en open stukje. Ook wel herkenbaar, vorig jaar zat ik ook in zo’n periode en het leek gewoon alsof ik er niet uit kon komen. Uiteindelijk heb ik een zeer moeilijke keuze moeten maken (stoppen met studie) en ik merk nu pas dat dit een van mijn beste keuzes ooit was geweest. De kern van dit verhaal: je hoeft niet te stoppen met je opleiding om je beter te voelen, maar het komt goed! Echt. Zoals Lauriëtte hierboven ook zegt, probeer te zoeken waar het probleem ligt. You’ll be oke! xx

  • Aline schreef:

   Het is op dit moment vooral een haat/liefde verhouding met mijn studie. Die zuigt alle kracht uit me maar tegelijkertijd is dit de leukste studie ooit. Dus doorbikkelen dan maar en af en toe even stop schreeuwen. Hoop dat het met jou weer helemaal goed gaat maar als ik je blog lees ga je volgens mij heel lekker :)

 14. Hedwig schreef:

  Ahh wat stom dat het even minder gaat. Ik vind het wel erg knap dat je de HKU nog volhoudt, als je soms hoort hoeveel werk en stress daar in zit.. Ik merk dat het bij mij echt door de winter komt, dus in dat geval heb ik als tip gewoon lekker binnen zitten met thee en series :) of juist het tegenovergestelde, fijn buiten gaan hardlopen, na 5 minuten heb je het toch wel warm!

  • Aline schreef:

   De winter helpt inderdaad ook niet echt mee, maar school is denk ik wel de grootste boosdoener op het moment. (O en ik moet jou nog steeds terugmailen maar alles loopt hier dus overhoop haha :’) Komt er asap aan!) Alles komt goed!

 15. Ahh prutheid. Maar stiekem werd ik van het laatste stuk van je verhaal best wel vrolijk :) Als ik me poep voel ga bij m’n vriendje (of bij een vriendin) zeuren om een peptalk of ik ga knutselen (maar niet voor m’n blog, want dan moet het perfect worden en fantastisch en dat lukt dan toch niet en dan wordt het alleen maar erger). En naar de kringloop, dat helpt ook :)

 16. Karlijn schreef:

  Wat ik doe als het even minder gaat? Lastig. Het liefste duik ik dan namelijk mijn bed in en kom er niet meer uit. Maar ja, dat schijnt dan weer niet goed te zijn omdat je problemen moet aanpakken of zoiets belachelijks. Dus dan ga ik maar gewoon door met wat ik moet denk. Althans dat probeer ik. Ik denk dat ik de volgende keer ook een regenboogcake ga bakken, want daar word ik nu al vrolijk van.
  En het helpt mij vaak om te denken dat het de vorige keren ook goed kwam en dat dat nu dan ook weer het geval is. Hoop ik ;)
  Maar lieve Aline, ik weet zeker dat het snel weer beter gaat. Dat het je misschien te lang duurt is niet gek (dat hoort) maar tot die tijd heb je Thomas, Emmy en Franklin die je kunnen knuffelen en waar je bij kunt uithuilen. En als het dan weer iets beter gaat kun je ook nog eens terugkijken op een mooie regenboogcake, gelukte taart voor Femke, nieuwe blouse en leuke mensen. XXXXX

 17. Neelke schreef:

  Oh Aline wat een fijn maar ook naar bericht. Ik zit er zelf ook even doorheen, dus het is extra fijn om je mooie happy foto’s even te delen. Ik ga ook vaak shoppen als ik me niet zo goed voel ;) Het gaat nu zo niet goed met me dat ik even thuis zit en weer aan het opladen ben. Maar als ik me gewoon even niet zo lekker voel ga ik lekker zo’n truttige meidenfilm of een favoriete serie opzetten en met een kopje thee op de bank. Katten heb ik helaas niet, daar ben ik allergisch voor. Maar ter compensatie kijk ik maar extra vaak naar jouw foto’s. En taarten bakken natuurlijk, altijd goed! Verder naar de Hema om kerstverlichting te kopen, ik ben zo’n enorme huismuts die daar van kan genieten.

  Rot voor je dat het niet zo goed gaat. Pas goed op jezelf, en zorg wel dat je niet structureel over je grenzen gaat, want anders ben je verder van huis.

  Neelke

 18. Sonja schreef:

  Superleuk geschreven weer! Jammer dat je een dipje hebt, maar gelukkig heb je alle goede tips al binnen ;-) Het blousje van de Zara is superleuk!

 19. angelaa schreef:

  Voedsel. Heel veel voedsel, als er maar genoeg foute dingen in zitten ben ik weer blij.

 20. Miriam schreef:

  Hmmm, ja herkenbaar! Helemaal nu het al om 4 uur schemerig wordt -__-
  Leuk dat je er ook tips bij zet, die taart ziet er hemels lekker uit, jum!

 21. Eline schreef:

  Vind het verschrikkelijk om het toe te moeten geven, maar weet precies hoe je je voelt. Ik vind het zo knap dat je hier gewoon even een artikeltje over schrijft, wat nog grappig om te lezen is ook. :) (Heb dat zelf nog nooit aangedurfd, een paar maanden geleden een keer een vaag artikeltje maar daar is het bij gebleven.)
  Vorig jaar had ik een lange periode dat het niet zo ging, toen kwam de zomervakantie en leek alles weer goed te gaan. Helaas begon het na 1,5 maand school weer. Lang niet zo erg als vorig jaar gelukkig, maar dat rot gevoel is gewoon verschrikkelijk.
  Gelukkig vond ik iemand waar ik heel goed mee kan praten, en dat helpt voor mij echt enorm.
  En vooral heel veel leuke dingen doen!

 22. Senna schreef:

  Super goede tips! Lef dat je er ook over schrijft als je je niet happy voelt, en knap dat je dan toch nog een positieve draai geeft aan dit blogje.
  Mooie liedjes luisteren en mijn favoriete series kijken helpt bij mij vaak (dat gaat wel ten koste van tijd die ik anders aan school zij besteden, oeps)

 23. Lauradenkt schreef:

  Jaaaa zo’n zin in het Taartfest <3

 24. cheyenne schreef:

  veel rust nemen op de momenten dat het kan, en dan lekker aan jezelf denken & doen wat jezelf wilt. wat bij mij vooral op schrijven, bloggen, wandelen, scrapbook’en, en films & series in bed kijken met een kopje thee neerkomt.

  en daarnaast: DIE CAKE. wauwie!
  xo, cheyenne

 25. Ik eet dan heel veel chocolade, dwangknuffel de kat, en verder kruip ik huilend in een hoekje van de bank en wacht tot het over gaat. Niet heel effectief, nee. Maar soms wel lekker.

 26. Wat balen zeg. Helaas wel een herkenbaar gevoel. Ik twijfel altijd of ik eraan moet toegeven of het juist moet doorbreken. Soms is het lekker om gewoon de hele dag in bed te gaan liggen stinken (als ik daar de mogelijkheid toe heb, haha), maar soms wordt het daar juist alleen maar erger van. Dan moet ik even naar buiten, even ‘uit mijn hoofd’.

  Lijkt me lastig als je studie zulke tegenstrijdige gevoelens oproept. Je maakt me wel aan het twijfelen, trouwens… Was zaterdag bij de open dag van de HKU en was helemaal enthousiast. Maar nu denk ik: nahhh kan ik dat wel? Word ik überhaupt wel toegelaten en haal ik dan het eerste jaar wel en en en… Argh, zoveel onzekerheid. Daar kan ik slecht mee omgaan, haha.

  • Aline schreef:

   Weet je wat het is? Het is HEEL veel stress, heel hard werken maar tegelijkertijd krijg je er zoveel voor terug. Er zijn ook tijden dat ik het onwijs naar mijn zin heb en ik leer zooooveel! Soms moet je dan gewoon even door de zure appel heen bijten. Ik denk dat je dat met elke studie wel zult hebben. Fotografie is nu eenmaal een praktisch iets waardoor het meer van je vraagt dan theoretische studies. Dus laat je vooral niet van de wijs brengen voor mijn huilie huilie verhaaltjes hoor haha, want het is ook heus heel erg leuk. Welke studie heb je bekeken?

   • Ja, dat gevoel heb ik ook. Ik merk gewoon dat ik zo blij ben als ik creatieve dingen mag doen, maar omdat het dan je studie is, moet het. En daardoor zal de druk wel oplopen soms. Ik ben bij AVM geweest, in Hilversum. Vond de sfeer zo goed, en heb met een paar docenten en studenten gesproken, ik ging helemaal enthousiast weer weg. En daarna naar de UvA voor een bachelorvoorlichting. Werd nogmaals bevestigd dat ik dat niet wilde, haha.

 27. Hannah Aletta schreef:

  Awh, ik geniet van de positiviteit van dit stukje. Ik kijk overigens altijd films, geef te veel geld uit, ga blogs lezen en prop me vol met ongezond eten, terwijl ik mijn eigen poekies dwing me te vergezellen, of ze nou willen of niet.

 28. Anneleen schreef:

  Jammer dat het even minder goed gaat… Maar zoals hier boven gezegd wordt, wanneer het slecht gaat kan het alleen maar beteren… Moedig en knap van je dat je toch nog zo’n mooi én positief lijstje kan neertypen! Komt goed meid! Dikke knuffel X

 29. Ruth schreef:

  Wat een inspirerende man! Daar word ik erg nieuwsgierig van ;) Dat je door zo’n apparaat binnenkomt op plaatsen waar anderen niet komen, is bijzonder he? Ik geniet altijd erg van je berichten en foto’s. Ik zal je een december-oppepper sturen. Wil je mij je adres mailen?

 30. Sylvia schreef:

  Lekker op de bank kruipen met thee en een dekentje voor een feel good film :)

 31. Julia schreef:

  Ah lieve Aline, wat naar om te lezen :( Wel goed voor jezelf blijven zorgen he! Ik had een paar jaar geleden dat ik me nogal overwerkt had voor mijn studie en toen gingen mijn ouders ook nog uit elkaar en dat trok ik op een gegeven moment gewoon niet meer. Ik heb daarvan geleerd dat ik soms echt momenten voor mezelf moet vrij maken en dan gewoon lekker een film moet kijken, een boek lezen of tekenen. Even iets heel anders doen. Ik vind het ook altijd fijn om naar buiten te gaan en dan doelloos rond te fietsen naar mooie plekken (maar dat is nu misschien een beetje koud). Echt, afleiding zoeken is heel belangrijk. Ik had toen gewoon geen zin om met vriendinnen af te spreken, maar zij sleepten me toch mee en eigenlijk was dat heel erg fijn. En wat ik ook heb geleerd is dat fout eten juist helemaal niet werkt. Op het moment zelf lijkt het misschien heel fijn, maar van al die suiker werd ik juist heel moe. Gewoon lekker veel groente en fruit eten werkt voor mij veel beter. En af en toe leuke dingen voor jezelf kopen werkt ook heel goed ;) Alvast heel veel plezier en Berlijn en hopelijk voel je je snel weer beter! :)

 32. Laura schreef:

  Ahhh, zulke periodes (en dan vooral op de kunstacademie ;-) zijn zo herkenbaar! Maar hou vol! Ik ben vorig jaar afgestudeerd aan de HKU en ken dat gevoel van die nare weken richting schouw nog als gisteren haha, maar je vergeet ze gelukkig ook snel weer! En jezelf ongegeneerd belonen met nieuwe kleren is altijd goed, haha!

 33. Annelies schreef:

  Jammer dat het even niet zo goed met je gaat. Hopelijk voel je je snel weer beter. Als ik een dipje heb dan kruip in onder mijn dekentje met chocolade en kijk ik series waar ik niet bij hoef na te denken.

 34. Marjolein schreef:

  Ik ga altijd huilen en knuffelen met het vriendje, dat lucht altijd op haha.
  Verder is het altijd belangrijk om de kleine mooie dingetjes in het leven te blijven zien: ook al is het nog zo donker en kut en stom, er is altijd wel iets moois te zien of te horen of te ruiken. Zo was ik laatst intens chagrijnig en huilerig en niets zat mee en toen ging ik uit pure ellende maar het vuilnis buiten zetten, en toen vond ik een plant! Een heuse kamerplant! M’n hele dag was meteen weer goed :D

 35. Paul schreef:

  Jammer dat het wat minder gaat, maar geloof me, ooit ga je vol weemoed terug verlangen naar die drukke studietijd.

 36. Daisy schreef:

  Wat vervelend dat het wat minder gaat. Maar wel heel herkenbaar. Ik studeer zelf grafisch op de kunstacademie in breda, en herken het probleem: tijd. Soms gaan er weken voorbij en ben je met niets anders bezig dan school. Mijn tip aan jou: stel een bepaald aantal school-project uren in per dag. Natuurlijk kun je als je in een jeej alles gaat vandaag goed modus dat een dagje overslaan. Maar creëer tijd om leuke dingen in te doen en je hoofd op 0 te zetten :).

 37. Aline schreef:

  IEDEREEN IS ZO LIEF! Wilde ik even kwijt. Dankjulliewel <3

 38. knoopje schreef:

  Om je op te vrolijken dit vreemde feitje:

  http://www.diernaam.nl/naam.php?naam=POEKIE

  Je bent echt heel veel afgevallen volgens mij! Ik hoop niet dat het komt door de stress en omdat je je niet goed voelt, maar je ziet er erg goed uit.

  • Aline schreef:

   Hahahhaa ik wist dat het kutje betekende ja :D

   Enne, ben afgevallen door veel te hardlopen en minder chocolade te eten haha. (En überhaupt minder te eten) Heel bewust gedaan hoor :) Was gewoon nodig want ik was echt een beetje te chubby. Nu ben ik helemaal happy met m’n figuur! En thanks!

 39. Sabrina schreef:

  Ah nee ik hoop dat het snel beter met je gaat! Ik heb ook niet zo’n fijne tijd gehad, mijn opa is vorige week overleden, maar dit zijn wel tips waar ik echt iets aan heb en waar ik blij van word. Dus dankjewel daarvoor <3

 40. Jojanneke schreef:

  Meiske, keep your head up high. Advies is altijd zo makkelijk te geven he? Ik zit momenteel thuis omdat mijn angststoornis (paniekaanvallen + pleinvrees jeuj) langzaam terug lijkt te creepen en ik als bang vogeltje op de bank zit en nergens meer heen durf. Sucks balls.
  Maar volgende week is een nieuwe week en dan komt het vast wel weer goed ofzo, want het fijne van een dipje is dat het ook weer over gaat (*praat zichzelf ook moed in*). Sterkte en in januari ga je de boel gewoon acen, cause you rock!

 41. Emma schreef:

  Lekker late reactie dit. Ik had deze blogpost telkens nog even als ongelezen laten staan, omdat ik er graag op wilde reageren. Ik kwam alleen steeds niet echt op de goede woorden.
  Ik vind dat jij dingen zo mooi kan omschrijven, ook als het even minder gaat. Met mij gaat het sinds een tijdje ook even meh, beter dan dat kan ik het niet omschrijven. Het stomme is dat ik mezelf juist tegen lijk te werken door juist nu van alles te willen (en van mezelf te moeten), terwijl een dag bewust niks doen misschien veel effectiever zal zijn. Als ik nu even niks doe is het vermijdend gedrag en denk ik alleen maar “Eigenlijk zou ik nu dit moeten doen..”.
  Ik weet dus ook niet wat ik wilde zeggen, maar altijd als ik hier iets van jou lees dan voelt het alsof je een goede vriendin bent die ik alleen toevallig nog nooit heb ontmoet. Niet om te slijmen haha, maar ‘fijn’ dat ik niet de enige ben bij wie het soms even tegenzit.

  Heel veel succes met alle deadlines en dingen, veel plezier in Berlijn! Hoop dat alles lukt en bij deze een boel anti-stress jouw kant uit ;)

  • Aline schreef:

   Late reacties zijn niet minder gemeend. Dankjewel voor je lieve woorden!! :) Wat tof dat je dat gevoel bij me krijgt haha, vind ik echt heel leuk om te lezen. Sorry ik kan echt geen samenhangende reactie terugtypen omdat ik je hele comment zo lief vind. Hoop dat het met jou ook snel minder mehh gaat!

 42. Sharon schreef:

  Hoi ik wou een keertje reageren. Ik lees al heel lang (>1 jaar) mee op je blog en ik vind dat je heel leuk schrijft! En ik wou dat nu even zeggen omdat ik het gewoon tof vind dat je ook de mindere dagen deelt ipv altijd maar mooi weer/kijk mijn awesome leven zoals iedereen op internet altijd doet :p oke doei!

Laat een reactie achter