We gingen naar Stockholm en dat zag er zo uit

Slechts anderhalf uur vliegen was het naar het mooie Zweden. Dat we om 7 uur ’s ochtends vlogen en dat ik stiekem een beetje chagrijnig was daardoor, vergat ik eigenlijk al vrij snel toen ik mijn eerste kaneelbroodje in mijn gezicht duwde na het ontwaken van een klein dutje in ons mooie hotel. Mijn eerste dutje in Scandinavië.

DW8A0130

DW8A0371

DW8A0451

DW8A0118

We liepen de voeten van ons lijf en we keken onze ogen uit. In mijn hoofd kon ik alleen nog maar in termen van ‘wauw!’ en ‘oooohh!’ denken, en ik riep regelmatig hardop hoe leuk ik het wel niet vond. Als een kneuterig meisje genoot ik intens van gigantische moestuinen, rood geschilderde houten huisjes, zwemmen in het heldere natuurwater en hellingen afroetsjen op de fiets in het bos.

Taartjes en kaneelbroodjes vind je op elke hoek van de straat en lunchbuffetten (zoveel liefde voor lunchbuffetten) in elk willekeurig restaurant. Daar kan ik bést aan wennen. We aten de beste Zweedse gehaktballen ooit (is ook niet zo moeilijk als je IKEA als enigste vergelijkingsmateriaal hebt) en picknickten onder de appelbomen. We liepen het ene hippe winkeltje in na de ander en wensten hierbij soms wat meer cijfers op onze bankrekeningen. Oh en het fotografiemuseum en het museum voor moderne kunst werden ook niet overgeslagen. Die eerste was tof, die tweede mwah. (Laat het m’n kunstgeschiedenis-docent maar niet horen.)

Toen we deze vakantie boekten wisten we eigenlijk vrijwel niks over de stad, wat best leuk is, want je gaat er met nul verwachtingen naartoe. Stockholm heeft me zo positief verrast! Er hangt overal zo’n fijne relaxte sfeer. Zweden zijn enorm vriendelijke mensen – hun taal trouwens volledig onverstaanbaar – en de stad is zo MOOI en schoon. We hebben er een bergje nieuwe herinneringen gemaakt en kijken stiekem al uit naar een nieuw tripje die kant op. Al is het alleen maar voor de gehaktballen. En om te slapen in een rood houten huisje met bloemetjesbehang aan de binnenkant.

Ik wilde onze belevenissen eens op een nieuwe manier vastleggen en sinds ik weer helemaal in het filmen ben geraakt door het werkfilmpje wat ik maakte over Naomi was de keus snel gemaakt. Ik maakte een heus arty farty party wanderlustig sfeerfilmpje! (En ik ben natuurlijk reuze benieuwd wat jullie ervan vinden!)

lijn-goud

Als je de video niet kunt zien klik dan hier.

lijn-goud

Reacties

 1. Elise schreef:

  Wauw. Wat een prachtig filmpje, echt wauw. Ik wil per direct naar Stockholm!

 2. Madam Elisa schreef:

  Hele mooie foto’s en heel mooi filmpje!

 3. Ellis schreef:

  Wauw het ziet er supermooi uit, wat een mooie beelden!

 4. Naomi schreef:

  Een onwijs mooi filmpje! Je flikt hem weer, hoor. Ik denk altijd na hoe het zou zijn op het moment dat je je camera erbij pakt en gaat filmen, hihi.

 5. Hanne schreef:

  O wauw! Jij hebt echt een hele andere kant van Stockholm gezien dan ik :)

 6. Bente schreef:

  Wat een lief en vrolijk filmpje! Stockholm klinkt super fijn én ziet er mooi uit!

 7. Lieke schreef:

  Wat een prachtig filmpje. Ik wil ook nog een keer naar Stockholm, al zoveel moois over gehoord!

 8. Jennifer schreef:

  Mooie fotos en video! Stockholm lijkt me zo mooi.

 9. Lauriëtte schreef:

  Haha dat einde van het filmpje, leuk kind! Prachtige video!

  1. Aline schreef:

   Hahaha YES iemand die het ziet :D

 10. Karlijn schreef:

  Wat een mooi filmpje! Sowieso is Zweden is een prachtig land om vaker te bezoeken, er zijn zoveel fijne plekken ook naast Stockholm :)

  1. Aline schreef:

   Jaa! Dit was m’n eerste keer daar maar wil sowieso vaker terug. Lang gekoesterde droom is om gewoon een paar weken lang door heel Scandinavië te trekken met een camper of auto <3

 11. Merel schreef:

  Waaaauw! Jullie kunnen we films in opdracht gaan maken! Zo mooi. En die foto’s ook! En gewoon Stockholm, in het algemeen. Heeel erg mooi.

  1. Aline schreef:

   Thank youuuu! Toevallig afgelopen week m’n eerste filmopdracht binnen gehaald :D

 12. Astrid schreef:

  Wat een prachtig filmpje! Zou zelf ook graag een keer richting Stockholm gaan. Na Kopenhagen en Malmö weet ik dat Scandinavie met erg aantrekt, in ieder geval meer dan het zuiden van Europa.

  1. Aline schreef:

   Ja zelfde hier! Het zuiden trekt me dus echt totaaaal niet. Hou ook totaal niet van hitte.

 13. BySilke schreef:

  Je krijgt me echt helemaal stil, doe dit alsjeblieft mooi! Ik sta klaar om te vertrekken naar Stockholm ;)

 14. Shaz schreef:

  Wow filmpje is echt prachtig! Ik wil dolgraag een keer naar Stockholm gaan.

 15. Renée schreef:

  Oh wauw, ontzettend mooie foto’s!

 16. Paul schreef:

  Prachtig filmpje, Alina. Ik had eigenlijk niet anders verwacht dan dat Stockholm je zou aanspreken. En je er mooie foto’s van zou weten te maken! Nog in Skansen geweest, of hadden jullie daarvoor geen tijd?

  1. Aline schreef:

   Nee! Wel bij de ingang gestaan maar uiteindelijk toch overgeslagen. Jammer, want hoorde er achteraf veel leuke verhalen over! Reden om terug te gaan :) (En je moet je autocorrect even aanpassen naar Aline ipv Alina ;) )

   1. Paul schreef:

    Hoi Aline, oeps typefoutje (er werkt een Alina bij mij op kantoor)…. maar er is zoveel te zien in Stockholm dat je soms keuzes moet maken! Je hebt in elk geval heel erg mooie foto’s gemaakt.

 17. Ilse schreef:

  Prachtige foto’s en filmpje!

 18. Laura schreef:

  Ik zag het filmpje vanmorgen al op youtube, echt prachtig! En zo mooi weer gegeven ook, moet je zeker mee door gaan dat filmen! En de foto’s zijn natuurlijk ook prachtig!

 19. Karin schreef:

  Zo veel liefde voor jouw filmpjes. En de muziek die je erbij kiest, altijd perfect gewoon. En nu wil ik naar Stockholm.

  Was dat water trouwens niet ontzettend koud?

  1. Aline schreef:

   Nee viel reeeuze mee! Het was buiten +- 15 graden dus mensen keken me wel aan alsof ik gestoord was maar het water was best heerlijk!

 20. Fleur schreef:

  Oh, wat mooi zeg. Wauw. Ik wil nu zó graag naar Zweden, prachtig!

 21. Elisa schreef:

  wow <3

 22. Malou schreef:

  Super gaaf !! En dat einde haha, top.

 23. Marleen schreef:

  Mooi filmpje! Vroeger leek Scandinavië me niks, maar de laatste tijd spreekt het me steeds meer aan. En nu jij komt met zulke mooie foto’s en zo’n mooi filmpje wil ik er echt eens heen!

 24. Reggy schreef:

  Wauw heel mooi filmpje. Muziek, beelden, sfeer – alles klopt! :-)

 25. Anne-Fleur schreef:

  Super moooi!! En wauw, die stad!

 26. Linda schreef:

  Als jij de saaiste plek op aarde zo zou filmen zou ik er nog steeds meteen heen willen. Wauw. En Stockholm is zo mooi <3

 27. Isabelle schreef:

  Schrijf een reisgids. Alsjeblieft? En vul hem met je prachtige foto’s!

  1. Aline schreef:

   Als ik dan gratis reisjes mag maken over heel de wereld, PRIMA ;)

 28. Iris schreef:

  Oh wow! Heb echt kippenvel bij het zien van je filmpje! Ben blij dat je videografie weer hebt opgepakt, want ze zijn allemaal stuk voor stuk zo mooi! Méér, méér, méér alsjeblieft!

  1. Aline schreef:

   Ik ga m’n best doen :D Leuk om te horen!

 29. Wauw! Wat een prachtig filmpje weer Aline!

 30. Jolieke schreef:

  Ik keek net in het boekje met schoolspullen van de HEMA, en ze hebben een notitieboekje met erop ‘just to have one sunflower (!) would make me very happy’. Echt iets voor jou dus!

 31. Hannah schreef:

  Mooi filmpje! Zou je een keer een artikel kunnen schrijven met je favoriete liedjes? Zou dat namelijk graag weten, omdat de liedjes die je soms onder je filmpjes zet of in een artikel plaatst altijd erg mooi zijn!

  1. Aline schreef:

   Dit liedje heb ik gekocht op een licentiewebsite (heet dat zo?) dus is niet echt van een bepaalde artiest ofzo haha! Maar wil ik best eens doen hoor :) In m’n archief zijn ook wel wat muziekartikeltjes te vinden! (wel vrij verouderd inmiddels)

 32. Eline schreef:

  Het ziet er allemaal zo fijn uit, en je filmpje is echt prachtig! Ik blijf me elke keer afvragen hoe je het toch voor elkaar krijgt om muziek uit te kiezen die feilloos bij het filmpje past, het is zo mooi!

  1. Aline schreef:

   Heeel lang zoeken en op een gegeven moment iets tegenkomen waarbij je eigenlijk gelijk de eerste paar seconde denkt “DIT IS HET!” Als het geen liefde op het eerste gezicht (het eerste oor?! :’) ) is dan is het eigenlijk vrijwel al niks.

 33. Kim schreef:

  Aaah dit is allemaal zo mooi. <3 Al heb ik het gevoel dat jij opgesloten kan zitten in een of ander hok met 78 wilde ijsberen en haaien en weet ik veel wat allemaal en je er nog zo mooi over kan schrijven op een manier dat ik (en vele andere) dat ook mee willen maken. En je filmpje is echt prachtig. Wauwie. <3

  1. Aline schreef:

   Hahahaha wat lief! Denk niet dat ik daar zelf nou heel gelukkig van zou worden maar wel een lief compliment :D

 34. Annelie schreef:

  Jeuj! Ik keek al zo lang uit naar een nieuw filmpje! Stockholm is supermooi! Ik was er vorige zomer, maar zo te zien heb ik heel wat leuke plekjes gemist. Ik zal nog eens moeten teruggaan. :-) Ik heb nog een vraagje: welk lettertype gebruik je op je website? (voor de gewone tekst, niet voor je titel) Of is dat een goed bewaard geheim?

  1. Aline schreef:

   Pfoe dat weet Thomas dus JOEHOE Thomas!!

  2. Thomas schreef:

   Hoi Annelie! Dit lettertype heet ‘FF Meta Serif’. :)

 35. Annebelle schreef:

  Heel mooi gemaakt dat filmpje!

 36. themuseumjunkie schreef:

  Erg mooie sfeer in je filmpje!

 37. Ilse schreef:

  Fijne foto’s en een nog fijner filmpje! Ik vind het altijd zo leuk hoe je afwisselt tussen shots van een omgeving en shots waarin je focust op details van een close-up. =)

 38. Lizet schreef:

  Waaauw, dat filmpje! Een zo niet standaard Stockholm. Echt wonderschoon

 39. Elisse schreef:

  Wat een topeinde, hahaha. Zo dartel! Tof filmpje seg! Stockholm wil ik ook wel eens een keertje gaan ontdekken.

 40. luna michelle schreef:

  wauw, wat een prachtig filmpje! ik ben echt onder de indruk!! <3 leuk einde ook hehe ;)

 41. Christa schreef:

  Wat een prachtig filmpje heb je van ‘mijn’ stad gemaakt Aline! :) die volkstuintjes lijken wel die hier bij mij om de hoek, ik wandel daar ook zo graag!

 42. Mikki schreef:

  Dat filmpje is ZO vet! Je mag van mij meer filmpjes maken!

 43. Wat een mooi filmpje (weer). Ik heb wat fragmenten opgenomen in de vakantie met kabbelende beekjes enzo, maar met drie kinderen kwam er altijd wel een geluid (lees: gekrijs, gehuil, geroep op mama) tussendoor :\ Maar het is wel mooi geworden, dus wie weet met een muziekje zonder het geluid van het kabbelende beekje ;)

 44. Shay schreef:

  Wow mooie foto’s en vet filmpje! Welke programma gebruik je om je film te editen?
  Ik ben zelf 2 jaar terug in Stockholm geweest en vond het geweldig. Wel heb ik vooral de
  stad gezien en helaas niet de mooie natuur en de leuke huisjes,tuinen enz. Kun je misschien wat tips geven qua verblijf en plekken waar je bent geweest? ik wil binnenkort graag een keer terug. :)

 45. Ik vond de foto’s al prachtig, maar het filmpje .. Wauw! Je krijgt gelijk zin om naar Stockholm te gaan. Ik werd meegesleept in het filmpje, het had iets magisch :) Liefs! x

 46. Oh. Die video. VERLIEFD. <3 Moet je (veel) vaker doen, echt zo enorm mooi!

 47. Hester schreef:

  Aline, you’re feeling this. Ik vind je écht heel goed in wat je doet, ook in die video (dat geluid van dat hek ertussendoor <3) so please continue doing what you do. (En Stockholm ziet er intens goed uit.)

 48. Floor schreef:

  Wat schrijf jij ontzettend leuk zeg! Volgensmij heb net 6 minuten lang mijn tanden staan poetsen terwijl ik een van je artikeltjes las^^

 49. Magali schreef:

  Dit is zo ontzettend mooi dat ik het twee keer achter elkaar bekeken heb. Je bent hier écht heel heel erg goed in (de sfeer, de details, dat krakende hek tussendoor, aahhh).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mijn blog via e-mail