Een tipje voor tweedehands liefhebbers

1 juli 2013 - Tweedehands

Amsterdam. Ik houd ervan. Het liefst was ik in Amsterdam gaan wonen, maar damn wat het is daar onbetaalbaar. Onbetaalbaar leuk, uiteraard. Maar ook onbetaalbaar duur om te wonen. Ook weet ik niet of ik het aan zou kunnen 24/7 en 365 dagen per jaar tussen de touristen te leven maar dat heeft ook wel weer zijn charmes. Ik ben eerlijk gezegd normaal vrij slecht in het ontdekken van nieuwe plekjes en deze plek heb ik dan ook niet zelf ontdekt maar tipte een collega van wederhelft ons. Een naar zeggen onontdekt plekje van Amsterdam. Ik neem jullie mee naar Amsterdam Noord. Where the magic happens. Je weet.

Amsterdam Noord kennen we nu inmiddels allemaal wel van de IJhallen. Maar bijna praktisch om de hoek hiervan zit een stukje industrieterrein (DOH Aline het is daar allemaal industrieterrein) met grote loodsen. Grote loodsen vol met spullen. Tweedehands spullen wel te verstaan. Ik heb het over Van Dijk en Ko. Gelijk naast Van Dijk en Ko zit Neef Louis.

Dit zegt de website van Van Dijk en Ko:
Onze loods, 2500 m2 groot, staat vol Hongaarse kasten, banken, commodes en bedden, Roemeense bufetten, kruiken en kisten, stoeltjes en kapmeubels, Belgisch kantoormeubilair, Nederlandse boeken en een grote hoeveelheid onverwachte voorwerpen zoals een paard op wielen en een groot assortiment glaswerk! Ook hebben we oude bouwmaterialen en tuinmeubilair.

Neef Louis verkoopt voornamelijk design vintage en industriële meubels.

Beide winkels zijn niet goedkoop. Beide winkels weten maar dondersgoed dat dit soort spullen zeer zeer zéér geliefd zijn en dat is terug te zien in hun prijzen. Hoewel de prijzen erg variëren, want er zitten ook heus hele leuke goedkope pareltjes tussen. Zo mocht ik een onwijs leuk kussen voor €2 euro meenemen. Die zie je onderaan deze post. Eerst een sfeerimpressie van Van Dijk en Ko. Excuses moi voor de achterlijk lelijke kwaliteit. Mijn spiegelreflex camera lag in de auto en we zaten een beetje in tijdnood omdat we de sleutel in Utrecht zouden halen dus ik heb snel snel wat fotootjes met mijn Iphone gemaakt.

Van Dijk en Ko:

Dijk1 Dijk3 Dijk4 Dijk5 Dijk6 Dijk7 Dijk8 Dijk9 Dijk10 Dijk11 Dijk12 Dijk13 Dijk14

Kasten, zo ver je kunt kijken. Stoelen, honderden stoelen. Kapstokken, koffers, grote prachtige vazen, duizend fotolijsten en schilderijen, boeken, oude apothekersflessen, typmachines, kermisattracties (ja echt, van die kinderdingen die heen en weer bewegen als je er geld in gooit), paspoppen, servies, kaptafels.. Ze hebben er VEEL.

Neef Louis:

Neef1 Neef2 Neef3 neef4 neef5 neef7

Neef Louis heeft vooral retro design spullen. Veel meubels. Veel industriële spullen. EN heeel veel spullen uit oude klaslokalen. Denk aan landkaarten, stoeltjes, tafeltjes. Er stond zelfs een oude bok, zo een waar je overheen moest springen met gymles (en waarbij ik natuurlijk keihard op mijn bek vroegah ging maar sst).

En ja, zoals ik al zei, zijn beide winkels duur. Maar ik vond het fantastisch om erdoorheen te struinen en inspiratie op te doen voor ons appartementje. En er zitten ook zeker betaalbare items tussen! Zoals dit kussen wat ik dus meenam. Voor twee hele euro’s.

kussen1 kussen2

Voor meer info kun je kijken op www.vandijkenko.nl en www.neeflouis.nl

Reacties

 1. Thomas schreef:

  Sowieso dat we de winkel van Neef Louis helemaal leegkopen zodra we miljonairs zijn! :D

 2. Farah schreef:

  WAUW WAUW WAUW. Nu moet ik naar Amsterdam. Dit is echt helemaal mijn smaak :D

 3. For the Mrs. schreef:

  Daar fietste ik gisteren toevallig langs toen ik naar de Vintage Per Kilo verkoop ging. Toch maar eens naar binnen lopen!

 4. PS by Dila schreef:

  Neef Louis kende ik al en wilde daar sowieso al heel graag een keer heen, maar Van Dijk en Ko niet, bedankt voor de tip!

  Ohja, ik zag gister op de IJ hallen zo’n uberkitscherig schilderijtje, zo eentje die jij laatst had gekocht, en moest gelijk aan je groene muur denken. Als ik je nummer had had ik je toen even een foto gestuurd. ;)

 5. Debby schreef:

  Wow die winkel is echt huge! Ik woon in Eindhoven en mijn vriend heeft daar ook een tweedehands winkel (zoek: Spulletjes & zo op Facebook). Helemaal hot en happening ;-).

 6. Jennifer schreef:

  Beide winkels lijken mij echt super. Helaas liggen ze beide niet erg in de buurt voor me, dus ik ben bang dat als ik wat zie ik het niet in mijn “grote” auto past haha!

 7. Maartje schreef:

  Wat leuk! Daar ga ik zeker eens rondkijken.

 8. Kimberly schreef:

  Daar ga ik echt een keer heen! Thans voor de tip :)

 9. JA EH HALLO JIJ GAAT NU MET MIJ EN WEDERHELFTEN DAARHEEN NOG EEN KEER en dan gaan we ruzie maken over wie wat neemt. NU.

 10. Mariska schreef:

  Jaaa superleuk! Ik ben vooral gek op van Dijk & Co, maar inderdaad, die prijzen :(

  En ze zitten een beetje op een onmogelijke plek, fietsen is te ver en ik heb helaas geen auto.

  Maar je kussen is echt de vondst van de eeuw, vooral voor die prijs, nice!

 11. Iris schreef:

  OH MY GOD ik moet hier naar toe!!!! Ik ben inderdaad helemaal fan van apothekersflessen. Sowieso glazen potjes en flesjes wel eigenlijk. Ohhh en ik zie mooie emaille bekers op de foto’s. En die kasten! Jammer dat dit weer voor mij heel ver weg is :(

 12. Rens schreef:

  He Aline,

  Is dit nog actief?
  Ik wil binnekort wven langs de ijhallen gaan om dit te bekijken.
  Ik heb toevallig zelf wat aan industriele postkasten, en lampjes e.d. Uit o.a. frankrijk. Misschien de moeite waard om er eens naar te kijken als dit nogsteeds jullie smaak is.

  Ik kom zelf uit utrecht

Laat een reactie achter