Ik ging naar de vlooienmarkt

3 november 2013 - Tweedehands

Deze week was ik weer zeer in mijn nopjes. Ik ging weer eens naar de kringloop, ein-de-lijk. Na het kringloopfeestje maakte vandaag een vlooienmarktfeestje mijn tweedehandsmetertje weer vol. Dit metertje was een beetje leeggelopen, ook een beetje door het feit dat ons huis nu inmiddels wel erg vol gepropt staat. Voor we gingen verhuizen waren we aan het fantaseren hoe we het huis gingen inrichten waar we nu wonen, nu fantaseer ik alweer over het volgende huis.

Want eerlijk, ik wil stiekem alweer verhuizen. Ik mis een oud karakteristiek huis met glas in lood en krakende houten vloeren. Ik mis het gewoon. We wonen nu in een lelijke jaren ’70 flat, voor een prima prijs wat Utrechtbegrippen betreft, dat wel hoor. Maar toch. Al die mooie spulletjes die ik heb verzameld zouden nog zoveel mooier staan in een oud jaren ’30 huisje. Of in een monumentaal pand uit 1800nogwat, waarin we woonden voor we naar Utrecht verhuisden.

Maargoed ik ga daar nu niet over klagen want we hebben een dak boven ons hoofd, 65m2 om kringloopspullen op te verzamelen en een huisbaas die poekies toestaat. (Maar ondertussen droom ik wel van een witte houten vloer, een donkerbruine retro kast, een donkergroene bank en een vloerkleed met chevron patroon..)

Terug naar de vlooienmarkt. Daar ging ik vanmorgen heen met de boyfriend want die vind het stiekem toch ook wel leuk hoor. In het begin had hij een beetje moeite met die tweedehands obsessie van me – dat spreekt hij natuurlijk niet hardop uit maar ik weet dat gewoon – maar ondertussen begint hij zelf ook tussen de boeken met mooie old school lettertypes te sneupen en heeft hij een radar voor retro spulletjes. Daarbij was zijn bof over, wat een bofkont ha-ha, dus tijd om er weer even uit te gaan.

De vlooienmarkt bevond zich in het Zijdenbalen Theater in Utrecht, lekker vlakbij! Op deze locatie werd laatst ook Vintage per Kilo georganiseerd. Een superleuke locatie vind ik. De sfeer op de vlooienmarkt was leuk, lekker gezellig en kleinschalig! Weer eens wat anders dan de IJhallen, ik vind dit soort marktjes stiekem nog wel veel leuker.

Wat ik kocht? Niet zo bijster veel, ik heb me ingehouden.

Blik1 2 blikje

Ik durf bijna niet meer te tellen hoeveel ouderwetse blikjes ik in huis heb staan. :’) Ik heb er een zwak voor. Voorwaarde is wel dat ze niet te duur mogen zijn en ze mogen niet stinken van binnen. Die tip las ik ooit bij De Groene Meisjes geloof ik, en sindsdien sta ik altijd met mijn neus in blikjes te snuiven als ik een leuk exemplaar zie. Dit prachtige blikje lag bij een antiek kraam dus ik durfde bijna niet naar de prijs te vragen maar die viel reuze mee. Deze verdween dus heel snel in mijn tas! Nadat ik betaald had, uiteraard.

Potje1 Potje2

Een heerlijk oma-achtig potje die Thomas al snel vulde met pepermuntjes. “Heb je hem wel van te voren afgewassen?” “Nee moest dat?” Zucht. Kerels..

Lijstje2 Lijstje3

Deze twee lijstjes lagen bij een lieve meneer. Ik vroeg wat hij ervoor wilde hebben. Hij begon met: “tja.. het zijn antieke lijstjes, heeeel oud al!! Heel uniek en ehm.. ja antiek..” en ik dacht oh laat maar ik weet wel weer hoe laat het is en ik wilde bijna doorlopen tot hij zijn zin afmaakte. “..doe maar 2 euro per lijstje.” PRIMA. De bovenste heeft zelfs bol glas, iets wat veel antieke lijstjes hebben.

poekieblik 2 poekieblik2

Deze was te leuk om te laten liggen. Ik showde hem trots aan Femke op Whatsapp en ze zei dat ze hem ergens toch ook wel freaky vond. Maar kijk nou dat poesje awwww. Het lijkt een heel klein blikje maar hij is heel groot, kan ik hem lekker volstouwen met chocolade.

polaroid polaroid3

Oke. Dit is echt de aankoop van het jaar. Hoe dan ook. Vastbesloten. Een stel hippe meiden stonden met een huge ass kraam de meest random spullen te verkopen. Deze polaroidcamera lag verdwaald tussen de kleren. Ik stond er een beetje mee te klooien om erachter te komen of hij het nog deed en ondertussen vroeg ik aan een meisje wat ze ervoor wilde hebben. “Eeeeh doe maar 2 euro joh!” “Pardon, zei je nou 2 euro?” Waarop haar vriendinnen schreeuwden “NEEEE DAAR KUN JE VEEL MEER VOOR VRAGEN!” Te laat. Aline stond al te zwaaien met een 2 euromunt. Thuis heb ik ook een polaroidcamera liggen en in deze gaat precies hetzelfde type film. Films zijn duur, en ik wilde niet 21 euro verspillen om erachter te moeten komen of de camera nog werkte. Je filmcassette is tegelijkertijd de batterij dus ik heb de foto’s uit mijn oude camera snel opgeschoten om vervolgens de lege cassette in dit apparaat te stoppen. OMG IK BEN TE SLIM VOOR DEZE WERELD. En guess what. HIJ DOET HET. Ik ben zo blij jongens, ik ben zo blij. Oja hieronder de prachtige foto’s vandaag gemaakt met m’n andere polaroidtoestel om die leeg te schieten. Pareltjes zeg ik je. :’)

1 2

Spiegelselfies met polaroids, geen goed idee.

Verder kocht ik nog wat lijstjes voor aan de mintgroene lijstjesmuur. Prima geslaagd. Ik heb nog staan twijfelen bij een kookboek afkomstig van de Huishoudschool te Amsterdam. Een superoud boek met mooie lettertypes. Ik heb achteraf spijt dat ik het niet heb gekocht. Een wijze les tijdens tweedehands spullen scoren: bij twijfel, altijd doen.

En in de categorie: zwarte piet is racisme vond ik dit wel een bijzondere vondst:

Schermafbeelding 2013-11-02 om 23.45.35

De negerhut van Oom Tom. Als je een poging zou doen om dit in 2013 uit te geven gaat je kop eraf gok ik zo.

lijngroot

Ben je morgen (3 november) toevallig in, of in de buurt van Utrecht? De vlooienmarkt is er dan ook nog van 09:00 tot het einde van de middag. Aanradertje!

Reacties

 1. Marieke schreef:

  Oké, je hebt gelijk. Je hebt een groot deel van de pareltjes inderdaad al gevonden. Maar ik ga morgen toch nog maar even neuzen! Ik heb trouwens dezelfde polaroidcamera als jij hebt! Alleen doet bij mij de flitser het niet meer, maargoed, daar kan ik mee leven. En zo grappig, ik ben ook een oude-blikjes-verzamelaar-freak. It’s driving Martijn mad haha.

 2. Suzanne schreef:

  Hahaha *ligt hier helemaal dubbel van het lachen* de negerhut van oom Tom. Je bedoeld de zwarte pieten van Sinterklaas? *veegt de tranen weg* ik kan niet wachten hem met m’n eigen ogen te bewonderen. Geweldig! Mooie aankopen Aline!

 3. Sanne schreef:

  Yes! Wat fijn dat ik dit berichtje lees. Ik woon ook echt om de hoek van het Zijdenbalen Theater en ga er zo dus snel heen. Hopelijk heb jij niet alle leuke spulletjes al weggekaapt ;).

 4. Monique schreef:

  Wauw, wat een leuke spullen gekocht! Ik vind je glazen potje en polaroid camera zo gaaf!

 5. Kimberly schreef:

  Die polaroid camera, say whut?? Voor 2 euro maar, echt helemaal super! Voordat dat ie het ook ng doet! Die lijstjes vind ik er trouwens ook echt mooi uitzien, ze hbben wel katakter haha. Ik ben trouwens echt dol op vlooienmarkten, mijn vriend heeft me er mee aangestoken haha!

 6. Maura - YLT schreef:

  Heeeel cool. Ik houd zo van vintage. Vooral die camera. En heel mooi je nieuwe foto rechts :)

 7. Dionne schreef:

  Dat tweede blik is erg mooi!

 8. Demi schreef:

  Wat een leuke spullen heb je gekocht en jemig wat een geluk zeg met die polaroid camera! Wel een beetje dom van die meisjes maar ach, daar heb jij alleen maar baat bij haha.
  Liefs, Demi

 9. Vera schreef:

  Hahahaha ik heb dat laatste boek ook, maar dan een moderne uitgave (de titel is veranderd in ‘de hut van oom tom’). Het is juist een boek TEGEN slavernij :p

 10. Wauw…2 euro voor een werkende polaroid camera!! Geweldig :)

 11. Lieze schreef:

  Wat dom van die meiden om hem voor 2 piek weg te geven, maar voor jou natuurlijk geweldig! En ohoh, dat laatste boek, hahahahaha.

 12. Femke schreef:

  Dat boek heb ik op de basisschool gelezen, en hoewel ik niet meer precies weet hoe het verhaal ging, was ik wel onder de indruk! Heb je ‘m meegenomen?

  Ahh je hebt echt wel goeie aankopen gedaan! De fotolijstjes zijn nog steeds favoriet, haha. Maar die Polaroidcamera is natuurlijk geweldig, zo te zien verder ook in prima staat! (Jammer dat die cassettes zo reteduur zijn… Anders zou ik die van mij echt overal mee naar toe nemen.)

 13. Desi schreef:

  Wat gaaf dat je nog een polaroidcamera hebt. Verder vind ik je fotolijstje en blikjes ook heel schattig. Leve tweedehands spulletjes. Liefs

 14. Tamarah schreef:

  Wat een leuk artikel en wat een super leuke aanloopjes heb je gedaan. Dit poloraid is zeker super gaaf! En ik kan me heel goed voorstellen dat je de sfeer mist die een oud huis kan geven. Ik ben zelf opgegroeid in een jaren 30 huis met glas in lood en allerlei oude elementen!

 15. Merel schreef:

  Dit zijn nou echt van die aankopen waarvan ik denk: ja leuk, maar wat MOET IK ERMEE. AL DIE TROEP IN JE HUIS. Hahahaha. Echt van die leuk-om-te-hebben-dingen, maar ondertussen slibt mijn huis dicht (ik heb ook maar 75 m2), dus ik mijd de vlooienmarkt en de kringloop als de pest om maar niet in de verleiding te komen. Toch wens ik je veel plezier met je aankoopjes ;).

 16. Sylvia schreef:

  Jeeemig, wat een mazzel, 2 euro voor zo’n camera! Veel plezier ermee ;)

 17. Jana Vmh schreef:

  omg die polaroid! :o

 18. Mariette schreef:

  Hollyyy 2 euro is mega cheap. Lucky you!

  Liefs, Mariette

 19. Nanda schreef:

  Toffe camera! En 2 euro, aankoop van het jaar inderdaad!

 20. Echt supertof! Ben zo jaloers op je aankoop van de polaroid. Awesome. Ik moet ook vaker naar dat soort marktjes gaan!

  x Marjo

 21. me schreef:

  Grappig dat velen dit antiek vinden terwijl ik sommige dingen nog ken uit mijn kindertijd….ja, zoooo oud ben ik hahahaha

  • Aline schreef:

   Oh ik zie op rommelmarkten ook genoeg spul wat ik herken uit mijn jeugd hoor! Blikjes enzo, pannentroep en dingen in bepaalde stijlen. En ook Rotan stoeltjes enzo. Maar dat maakt het niet minder tof.

 22. Mariska schreef:

  Leuke dingen! Ik & mijn zusje hadden ook een keer een polaroid camera gekocht voor 1 ero bij de kringloop :’) Hij doet het prima, maar zooo stom dat de polaroids niet te betalen zijn!

 23. Eva schreef:

  Je hebt weer heel wat leuke dingen bij elkaar gevonden! Ik heb trouwens die polaroid ook. Gekregen van mijn schoonzusje die dat ding op zolder had staan. “Oh, zijn polaroidcamera’s in tegenwoordig, écht,” zei ze. Ze leeft onder een steen, geloof mij. Maar nu heb ik wel maar mooi een polaroid hé :)

 24. Jana schreef:

  Een werkende polaroid. Voor 2 euro. Jij bent het gelukkigste meisje ter wereld vandaag lijkt me? :)

 25. Romee schreef:

  Een polaroidcamera vind ik zo vet!! Wel jammer inderdaad dat de foto’s zo duur en moeilijk te vinden zijn

  • Aline schreef:

   Moeilijk te vinden? Nee joh! Gewoon via internet bestellen en hier in Utrecht weet ik zo uit mijn hoofd al 2 adressen waar ze standaard te verkrijgen zijn :)

 26. Pauline schreef:

  Oh wauw, hier hou ik van!

 27. Malou schreef:

  Alineee door jou heb ik de limited edition van Tony Chocoloney met kaneel en kokos en amandel gekocht en nu ben ik 3 euro armer *sip* maar ooh hij is wel lekker!!!!

 28. Bo schreef:

  Wow. Wat tof zo’n polaroidcam! Geen geld joh!

 29. Eline schreef:

  Die polaroidcamera voor €2! GEWELDIG !!!!! Ik ga dit weekend weer naar een rommelmarkt en hoop heel hard dat dat oude vrouwtje met haar typmachine er weer staat :( zoals je zegt, bij twijfel altijd doen! Deze post had enkele weken eerder moeten komen hahaha

 30. Mikki schreef:

  Ik ben ook een sucker voor blikjes kwam ik op de IJhallen achter. Ik kocht niets, maar ik wilde er wel 28 meenemen. Ik heb gewoon GEEN. RUIMTE.

 31. Anoeska schreef:

  Wat een gave dingetjes heb je gekocht, vind vooral dat chocolade blik heel erg leuk!

 32. Liliane schreef:

  Kijk dat van dat bolle glas wist ik dan weer niet, dat van die pepermuntjes dan weer wel, maarja, mannen he.
  En een polaroid camera voor 2 euro?! Neem me de volgende keer mee zeg, ik kan nog een hoop van je leren (oh en dan kunnen we het face to face over het weer in Utrecht hebben).

 33. Simone schreef:

  Ooh supermooi gescoord :)

 34. Marleen schreef:

  Wat een geweldige spullen weer. Vooral die polaroid <3

 35. Femke schreef:

  Wist je dat dat boek van de Negerhut eigenlijk het originele verhaal van Jungle Book is??

 36. Jessica schreef:

  HAHAHA dat boek. Dayum

Laat een reactie achter